The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
DDP
Senior Member

Od: 05.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.06.2010, 11:12
speedfashion napisał(a):Wyświetl post
Taaaa, i na pewno Sobol odstąpi mu szczęśliwą liczbę.

Świetnie, że Żuraw wraca. Może w końcu trochę zapanuje nad rozkapryszonym towarzystwem. No i Żuraw to marka, więc może przyciągnąć sporo ludzi na stadion. Z niecierpliwością czekamy na kolejne transfery i dzień 22lipca.
Do czego to doszło, żeby wraz z przyjściem piłkarza kibice robili sobie nadzieje, że to on "może w końcu trochę zapanuje nad rozkapryszonym towarzystwem"? To ja się w takim razie pytam - Gdzie jest i co robi trener skoro nie potrafi ogarnąć takiego Małeckiego i spółki? Wracając do tematu może wleję łyżkę dziegciu w beczkę kisielu z majtek większości forumowiczów. Moim zdaniem powrót Żurawskiego nie jest trafionym pomysłem. 1000 razy wolałbym, żeby drużynę zasilali młodzi, ambitni głodni sukcesu piłkarze niż zbliżający się do piłkarskiej emerytury weterani. Sentyment sentymentem, ale jeżeli klub chce się rozwijać MUSI patrzeć w przyszłość (długofalowo) a nie zadowalać się doraźnymi strzałami.
Odpowiedz cytując
jurukuru
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 28.06.2010, 11:18
DDP napisał(a):Wyświetl post
Do czego to doszło, żeby wraz z przyjściem piłkarza kibice robili sobie nadzieje, że to on "może w końcu trochę zapanuje nad rozkapryszonym towarzystwem"? To ja się w takim razie pytam - Gdzie jest i co robi trener skoro nie potrafi ogarnąć takiego Małeckiego i spółki? Wracając do tematu może wleję łyżkę dziegciu w beczkę kisielu z majtek większości forumowiczów. Moim zdaniem powrót Żurawskiego nie jest trafionym pomysłem. 1000 razy wolałbym, żeby drużynę zasilali młodzi, ambitni głodni sukcesu piłkarze niż zbliżający się do piłkarskiej emerytury weterani. Sentyment sentymentem, ale jeżeli klub chce się rozwijać MUSI patrzeć w przyszłość (długofalowo) a nie zadowalać się doraźnymi strzałami.
Raczej chodzi tu o opierd*lenie naszych gwiazdek na boisku przez Żurawskiego, który nie raz potrafił to zrobić grając przed laty w Wiśle
Armia Białej Gwiazdy- z nią się liczy każdy, honoru Wisły i Krakowa strzeże
ta sławna brygada!

Odpowiedz cytując
cinekw
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 28.06.2010, 11:20
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...ylijczycy_nie/

Uff. Kameruńczyk jedzie, ale jeśli naprawde ma 25 lat to on wiele nie pokaze.
Odpowiedz cytując
Tarann
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 28.06.2010, 11:20
Aż żal czytac

1 Ogarnąc Małeckiego Henio bedzie mógł sadzając go na ławie nie tracąc na wartości składu - patrz Żuraw
2 Młodzi ambitni i głodni sukcesu mają to do siebie że jak nie przewodzi im doświadczony stary i bliski emerytury ( i lepszy od nich - patrz Żuraw)to trzeba ich później ogarniac.
3 Dawno nie widziałem żeby nasz klub patrzył bardziej w przyszłośc niż teraz.
Powód: błąd
Ostatnio edytowane przez Tarann : 28.06.2010 o godz. 11:25.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 28.06.2010, 11:22
Ja się cieszę, że wraca "Medżik"
Tylko taka refleksja mnie naszła. Kto mi teraz wmówi, że liga nie jest słabsza. Przychodzi starszy, gorszy Żuraw. A i tak każdy go uważa za wzmocnienie pierwszego składu(ja również). Czyli od 2002 roku nie zrobiliśmy żadnego postępu. Raczej cofnęliśmy się jako klub.
Odpowiedz cytując
anthony09
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 28.06.2010, 11:24
[QUOTE=DDP;922370]Do czego to doszło, żeby wraz z przyjściem piłkarza kibice robili sobie nadzieje, że to on "może w końcu trochę zapanuje nad rozkapryszonym towarzystwem"? To ja się w takim razie pytam - Gdzie jest i co robi trener skoro nie potrafi ogarnąć takiego Małeckiego i spółki?
Może po prostu nie ma tego rozkapryszonego towarzystwa ? Może to forum w ogóle to wszystko wyolbrzymia ? Małecki jest młody ale kilka lat zmądrzeje

Moim zdaniem powrót Żurawskiego nie jest trafionym pomysłem. 1000 razy wolałbym, żeby drużynę zasilali młodzi, ambitni głodni sukcesu piłkarze niż zbliżający się do piłkarskiej emerytury weterani. Sentyment sentymentem, ale jeżeli klub chce się rozwijać MUSI patrzeć w przyszłość (długofalowo) a nie zadowalać się doraźnymi strzałami.
Osobiście też wolałbym młodego, perspektywistycznego grajka ale to jest tylko na rok, dwa To jest bardzo dobry moment na zakończenie kariery na wysokim szczeblu dla żurawia + ew. roczek w Warcie Poznań.
Lepiej mieć Żurawia za free, niż Sobiecha za milion ojro, który jest typową 9 ale nie potrafi grać jak typowa 9, chociaż ma czas się wszystkiego nauczyć ale jest jak na razie wart max. 400 tys. euro a nie milion
Odpowiedz cytując
TommyTSW
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 28.06.2010, 11:26
w wieku 33 lata można jeszcze pograć parę lat w piłę na dobrym poziomie tylko pytanie jak z jego dyspozycją skoro Omonia nie chciała go już u siebie
Odpowiedz cytując
snyrting
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 28.06.2010, 11:27
Reser napisał(a):Wyświetl post
Nie no jaja po prostu. I ty jesteś kibicem Wisły mając takie pojęcie o jej zawodnikach?
Padłem
No przepraszam, spale szalik i zaczne chodzić na Cracovie, bo się pomyliłem.

Padłem...
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 28.06.2010, 11:41
TommyTSW napisał(a):Wyświetl post
w wieku 33 lata można jeszcze pograć parę lat w piłę na dobrym poziomie tylko pytanie jak z jego dyspozycją skoro Omonia nie chciała go już u siebie
Mają Konstantinou, Rengifo i jeszcze jakiegoś Cypryjczyka, który w ostatnim sezonie zdobył o jedną bramkę mniej niż Żuraw. Mogli sobie pozwolić na odpuszczenie Maćka.
Powód: pomyliłem nazwiska
Ostatnio edytowane przez jova : 28.06.2010 o godz. 11:43.
Odpowiedz cytując
Angmir
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 28.06.2010, 11:43
snyrting napisał(a):Wyświetl post
No przepraszam, spale szalik i zaczne chodzić na Cracovie, bo się pomyliłem.

Padłem...
Zapuść też pejsy ...

Pomylić to się można gdybyś powiedział ze zagrał 50 meczów w sezonie w tym Santosie, a zagrałby 60.
To co ty zrobiłes to wykazałeś się idiotyzmem, bo wypowiedziałeś się na temat o którym nie miałeś pojęcia.

NIGDY nie trafił do nas piłkarz majacy lepsze papiery na granie niż Marcelo. A ty piepszysz o farcie z kupieniem anonimowego brazyliero z Copa Cabany.

Marcelo w wieku 20 lat rozegrał już kilkadziesiąt spodkań w 1 składzie Santosu ... - anonimowy jak hooy

Co do Żurawskiego to szału nie bedzie ale liczę na to że fajnie się zgra z Brozkiem (coś jak Frankowski-Grosicki w Jadze - tyle że na wyższym poziomie) i wprowadzi więcej pewności w naszej grze ofensywnej.

Czekam na oficjalne potwierdzenie.
Odpowiedz cytując
PANDEM0NIUM
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 28.06.2010, 11:48
No i co z tego ze zagrał w Santosie 50 spotkań. Widziałeś kiedyś rozgrywki ligi brazylijskiej? Widziałeś kiedyś drużyne Santosu w akcji? Napisz jeszcze że wiedziałeś że Marcelo okaże się strzałem w 10. Na pewno uwierze.

Faktem jest ze przychodził do nas 20 letni młokos z innego kontynentu i ten transfer jak każdy inny był obarczony dużym ryzykiem. Na szczęście wypalił ale tak naprawdę nie było dużych przesłanek aby już na starcie stwierdzić że to będzie to.
Więc nie rób z siebie proroka.
Odpowiedz cytując
Donki
Banita

Od: 05.2009

Stary 28.06.2010, 11:51
No sory, ale jesli gosciu zagrał 50 spotkan w takim w Santosie, w lidze brazylijskiej to chyba można sie domyslać że bedzie dobrym zawodnikiem ! :/
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 28.06.2010, 11:54
tofik napisał(a):Wyświetl post
Ja się cieszę, że wraca "Medżik"
Tylko taka refleksja mnie naszła. Kto mi teraz wmówi, że liga nie jest słabsza. Przychodzi starszy, gorszy Żuraw. A i tak każdy go uważa za wzmocnienie pierwszego składu(ja również). Czyli od 2002 roku nie zrobiliśmy żadnego postępu. Raczej cofnęliśmy się jako klub.
Raczej jako cała liga.
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
sndr
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2008

Stary 28.06.2010, 11:54
Angmir napisał(a):Wyświetl post
A ty piepszysz o farcie z kupieniem anonimowego brazyliero z Copa Cabany.
Ktoś mówił o tym, żeby nie wypowiadać się na tematy o których nie ma się pojęcia?
Naskoczyłeś na niego jakby Ci co najmniej kogoś z rodziny walnął taboretem. Ludzie, spokojnie.

Co do Maćka, to jeśli podpisze (a mam taką nadzieję) to będzie to świetny transfer, jak już wcześniej zauważyliście zarówno na płaszczyźnie sportowej jak i marketingowej. Teraz pozostaje tylko czekać na rozwój sytuacji.
Odpowiedz cytując
Szymek1
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 28.06.2010, 11:55
PANDEM0NIUM napisał(a):Wyświetl post
No i co z tego ze zagrał w Santosie 50 spotkań. Widziałeś kiedyś rozgrywki ligi brazylijskiej? Widziałeś kiedyś drużyne Santosu w akcji? Napisz jeszcze że wiedziałeś że Marcelo okaże się strzałem w 10. Na pewno uwierze.

Faktem jest ze przychodził do nas 20 letni młokos z innego kontynentu i ten transfer jak każdy inny był obarczony dużym ryzykiem. Na szczęście wypalił ale tak naprawdę nie było dużych przesłanek aby już na starcie stwierdzić że to będzie to.

Już? Czy jeszcze chwile?

Człowieku ogarnij się bo chyba też nie bardzo wiesz o czym piszesz... Santos to marka sama w sobie, z tego klubu wychodzą zawodnicy tacy jak m.in Robinho i wiele innych talentów, więc gość który łapał się tam do składu na pewno papiery na grę miał. Czy musiał się okazać super-transferem? Oczywiście, że nie, bowiem zawsze jest ryzyko ze sie nie zaaklimatyzuje albo będzie mieć inne problemy. Nie mniej jednak były wszelkie przesłanki ku temu by o niego walczyć i podpisać z nim kontrakt, bo szanse na to, że okaże się strzałem w 10 były wielkie i nie często się zdarza wyrwać takiego piłkarza z Brazylii... Zwykle do polskiej ligi przychodzą ludzie nie łapiący się w składach drużyn brazylijskich albo kopacze z lig stanowych, także ochłoń i trochę mniej napinania polecam.
Powód: cytat
Ostatnio edytowane przez Szymek1 : 28.06.2010 o godz. 11:56.
Odpowiedz cytując
Kluvi
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 28.06.2010, 11:56
KAŻDY transfer jest obarczony ryzykiem więc skończcie tą paplaninę..
Marcelo mimo wszystko dawał konkretne znaki że będzie coś z niego, bo taki profesjonalizm jaki on ma to chyba tylko Cleber u nas ma..

Odpowiedz cytując
Jigsaw
Member

Od: 04.2007

Stary 28.06.2010, 11:58
Beto też miał być świetnym wzmocnieniem i stworzyć atak marzeń z Brożkiem. Jak to pisały gazety - gwiazda młodzieżówek Palmerias. Nie ma co się spierać.. za dużo czynników ma wpływ na to czy będzie ktoś wzmocnieniem czy nie jeżeli chodzi o młodych piłkarzy i nie tylko. Wszystko weryfikuje boisko.
Odpowiedz cytując
Witoldon
Senior Member

Od: 04.2008

PANDEM0NIUM napisał(a):Wyświetl post

Cleber Santana 8mln E
Robinho 24mln E
Elano 7mln E
Diego 7mln E
Alex 11 mln E

Ostatnie transfery z Santosu, całkiem anonimowi gracze z marnej ligi.

E. Dynamo Kijów zapłaciło za Andre, ktory rozegrał 15 spotkań w Santosie 8 mln E.
Ostatnio edytowane przez Witoldon : 28.06.2010 o godz. 12:02.
"Jeżeli Wisła trafi w eliminacjach do Ligi Mistrzów na drużynę z jednej z pięciu najsilniejszych lig Europy, to niezależnie od transferów będzie to walka gołej d*** z batem."
Tomasz Hajto
Odpowiedz cytując
pawelwislak
Senior Member

Od: 07.2009

co nie zmienia faktu że wyciągnięcie go z Santosu było fartem i udało się tylko dzięki prawnikom i burdelowi jaki panuje w administracji Santosu.
Odpowiedz cytując
a_r_e_n_a
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 28.06.2010, 12:14
Cytat:
co nie zmienia faktu że wyciągnięcie go z Santosu było fartem i udało się tylko dzięki prawnikom i burdelowi jaki panuje w administracji Santosu.
czemu kazdy stara sie zrobic idiotow z naszych dzialaczy i kazdy ich sukces zmieszac z blotem i dopisac s-f ideologie?
Odpowiedz cytując
stanch99
Junior Member

Od: 12.2009

Oficjalne potwierdzenie na głownej; http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...raca_do_wisly/
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Maciek będzie wzmocnieneim, zwiększy się konkurencja w składzie, Żuraw królem strzelców nie będzie ale napewno przyda się ktoś z doświadczeniem.

Barmkarz, Żuraw w klubie pracuja na dobre transfery info o tym nie wycieka za szeroko i za bardzo.

IMHO pozytyw
Odpowiedz cytując
Maćko
Urodzony optymista

Od: 07.2005

Stary 28.06.2010, 12:23
No to plus dla wisla-online, bo jako jedyni mówili o tej konferencji już wczoraj. Oby tylko informacja dotycząca Marcelo nie była prawdą. Zresztą, już zniknęła z jakichś powodów.
I dwa wielkie plusy dla Zbymaka.

Maciek to "najemnik z wielką klasą", dlatego również z pozasportowego punktu widzenia jego sprowadzenie wydaje się być bardzo dobrym ruchem.
O problemach w ataku wiemy wszyscy, więc zamiast napalać się na jakieś Makinwy i inne dziwadła(absolutnie nie mówię, że taki Makinwa nie będzie wzmocnieniem) cieszmy się z tego co mamy. Maciek - witaj ponownie!
Chcesz mieć prawo do komentowania? Rusz dupsko na wyjazd!
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Stary 28.06.2010, 12:29
Maciej Żurawski 79 - Powrót Króla!

Jutro czekam na Milinkovicia, pojutrze na Makinwę, w czwartek na... no właśnie ciekawi ci nowi obrońcy. Niektórzy pisali, że nam oczy zbieleją z wrażenia, oby .
Odpowiedz cytując
czera84
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 28.06.2010, 12:30
http://www.xn--maopolska-rub.tv/portal/?p=2087
Tu jest konferencja na żywo.Piszą,że nastąpi prezantacja Maćka jak i Milinkocića!!Czyżby prawda
Ps.Ja przez cały czas nic nie pisałem bo mówiłem,że napiszę coś dopiero jak będzie transfer i gdy będziecie się spuszczać na monitory z zachwytu!!
Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 28.06.2010, 12:30
Leh71 napisał(a):Wyświetl post
.
Jeśli chodzi o doping i atmosfere to tam dopiero maja "korbe".
Nigdy nie zapomnę kibiców Omonii jak robili doping i bawili sie u nas na meczu w Krakowie.
Lepszej ekipy od nich juz później na Reymonta pod względem dopingu nie zobaczyłem.
A to w takim razie zwracam honor Ale i tak pewne jest, że Żuraw na pewno lepiej będzie się czuł w polskim klimacie niż w cypryjskim
Odpowiedz cytując
maci0s
Banita

Od: 12.2006

Stary 28.06.2010, 12:32
czera84 napisał(a):Wyświetl post
http://www.xn--maopolska-rub.tv/portal/?p=2087
Tu jest konferencja na żywo.Piszą,że nastąpi prezantacja Maćka jak i Milinkocića!!Czyżby prawda

:] pozdrawiam wszystkich którzy nie widzieli a uwierzyli... :] Teraz jest Wasz dzien
Odpowiedz cytując
sndr
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2008

Stary 28.06.2010, 12:33
czera84 napisał(a):Wyświetl post
Ps.Ja przez cały czas nic nie pisałem bo mówiłem,że napiszę coś dopiero jak będzie transfer i gdy będziecie się spuszczać na monitory z zachwytu!!
Jest jeszcze opcja, że "Żurawski jest za stary, zły i niedobry. Po co on nam. itd" Ktoś to musi powiedzieć, bo byłoby zbyt pięknie
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Stary 28.06.2010, 12:33
Czyli dzisiaj Magic i Milinković? Bardziej mnie cieszy Serb, to zajebisty dzień dla każdego Wiślaka Napastnik i skrzydłowy
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

Odpowiedz cytując
Tenzen
Senior Member

Stary 28.06.2010, 12:34
Oby się nie okazało, że w klubie który pozyskał Milinkovića też nic do pracy nie wyciekło. i obyśmy to jednak byli my.

Dziwne, że Wisła dalej testuje Etamane, chyba transfer Makinwy nie jest taki pewny.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów