|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...ylijczycy_nie/
Uff. Kameruńczyk jedzie, ale jeśli naprawde ma 25 lat to on wiele nie pokaze. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
![]() 1 Ogarnąc Małeckiego Henio bedzie mógł sadzając go na ławie nie tracąc na wartości składu - patrz Żuraw 2 Młodzi ambitni i głodni sukcesu mają to do siebie że jak nie przewodzi im doświadczony stary i bliski emerytury ( i lepszy od nich - patrz Żuraw)to trzeba ich później ogarniac. 3 Dawno nie widziałem żeby nasz klub patrzył bardziej w przyszłośc niż teraz. Powód: błąd
Ostatnio edytowane przez Tarann : 28.06.2010 o godz. 11:25.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Ja się cieszę, że wraca "Medżik"
![]() Tylko taka refleksja mnie naszła. Kto mi teraz wmówi, że liga nie jest słabsza. Przychodzi starszy, gorszy Żuraw. A i tak każdy go uważa za wzmocnienie pierwszego składu(ja również). Czyli od 2002 roku nie zrobiliśmy żadnego postępu. Raczej cofnęliśmy się jako klub. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
[QUOTE=DDP;922370]Do czego to doszło, żeby wraz z przyjściem piłkarza kibice robili sobie nadzieje, że to on "może w końcu trochę zapanuje nad rozkapryszonym towarzystwem"? To ja się w takim razie pytam - Gdzie jest i co robi trener skoro nie potrafi ogarnąć takiego Małeckiego i spółki?
Może po prostu nie ma tego rozkapryszonego towarzystwa ? Może to forum w ogóle to wszystko wyolbrzymia ? Małecki jest młody ale kilka lat zmądrzeje ![]()
To jest bardzo dobry moment na zakończenie kariery na wysokim szczeblu dla żurawia + ew. roczek w Warcie Poznań.Lepiej mieć Żurawia za free, niż Sobiecha za milion ojro, który jest typową 9 ale nie potrafi grać jak typowa 9, chociaż ma czas się wszystkiego nauczyć ale jest jak na razie wart max. 400 tys. euro a nie milion |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
w wieku 33 lata można jeszcze pograć parę lat w piłę na dobrym poziomie tylko pytanie jak z jego dyspozycją skoro Omonia nie chciała go już u siebie
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Mają Konstantinou, Rengifo i jeszcze jakiegoś Cypryjczyka, który w ostatnim sezonie zdobył o jedną bramkę mniej niż Żuraw. Mogli sobie pozwolić na odpuszczenie Maćka.
Powód: pomyliłem nazwiska
Ostatnio edytowane przez jova : 28.06.2010 o godz. 11:43.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
Pomylić to się można gdybyś powiedział ze zagrał 50 meczów w sezonie w tym Santosie, a zagrałby 60. To co ty zrobiłes to wykazałeś się idiotyzmem, bo wypowiedziałeś się na temat o którym nie miałeś pojęcia. NIGDY nie trafił do nas piłkarz majacy lepsze papiery na granie niż Marcelo. A ty piepszysz o farcie z kupieniem anonimowego brazyliero z Copa Cabany. Marcelo w wieku 20 lat rozegrał już kilkadziesiąt spodkań w 1 składzie Santosu ... - anonimowy jak hooy Co do Żurawskiego to szału nie bedzie ale liczę na to że fajnie się zgra z Brozkiem (coś jak Frankowski-Grosicki w Jadze - tyle że na wyższym poziomie) i wprowadzi więcej pewności w naszej grze ofensywnej. Czekam na oficjalne potwierdzenie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
No i co z tego ze zagrał w Santosie 50 spotkań. Widziałeś kiedyś rozgrywki ligi brazylijskiej? Widziałeś kiedyś drużyne Santosu w akcji? Napisz jeszcze że wiedziałeś że Marcelo okaże się strzałem w 10. Na pewno uwierze.
Faktem jest ze przychodził do nas 20 letni młokos z innego kontynentu i ten transfer jak każdy inny był obarczony dużym ryzykiem. Na szczęście wypalił ale tak naprawdę nie było dużych przesłanek aby już na starcie stwierdzić że to będzie to. Więc nie rób z siebie proroka. |
|
|
|
Banita
Od: 05.2009
Offline |
|
|
No sory, ale jesli gosciu zagrał 50 spotkan w takim w Santosie, w lidze brazylijskiej to chyba można sie domyslać że bedzie dobrym zawodnikiem ! :/
|
|
|
|
a.k.a. morgenes
Od: 11.2002
Offline |
|
![]()
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński "I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..." |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Ktoś mówił o tym, żeby nie wypowiadać się na tematy o których nie ma się pojęcia?
![]() Naskoczyłeś na niego jakby Ci co najmniej kogoś z rodziny walnął taboretem. Ludzie, spokojnie. Co do Maćka, to jeśli podpisze (a mam taką nadzieję) to będzie to świetny transfer, jak już wcześniej zauważyliście zarówno na płaszczyźnie sportowej jak i marketingowej. Teraz pozostaje tylko czekać na rozwój sytuacji. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
Już? Czy jeszcze chwile? Człowieku ogarnij się bo chyba też nie bardzo wiesz o czym piszesz... Santos to marka sama w sobie, z tego klubu wychodzą zawodnicy tacy jak m.in Robinho i wiele innych talentów, więc gość który łapał się tam do składu na pewno papiery na grę miał. Czy musiał się okazać super-transferem? Oczywiście, że nie, bowiem zawsze jest ryzyko ze sie nie zaaklimatyzuje albo będzie mieć inne problemy. Nie mniej jednak były wszelkie przesłanki ku temu by o niego walczyć i podpisać z nim kontrakt, bo szanse na to, że okaże się strzałem w 10 były wielkie i nie często się zdarza wyrwać takiego piłkarza z Brazylii... Zwykle do polskiej ligi przychodzą ludzie nie łapiący się w składach drużyn brazylijskich albo kopacze z lig stanowych, także ochłoń i trochę mniej napinania polecam. Powód: cytat
Ostatnio edytowane przez Szymek1 : 28.06.2010 o godz. 11:56.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
KAŻDY transfer jest obarczony ryzykiem więc skończcie tą paplaninę..
Marcelo mimo wszystko dawał konkretne znaki że będzie coś z niego, bo taki profesjonalizm jaki on ma to chyba tylko Cleber u nas ma.. ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Beto też miał być świetnym wzmocnieniem i stworzyć atak marzeń z Brożkiem. Jak to pisały gazety - gwiazda młodzieżówek Palmerias. Nie ma co się spierać.. za dużo czynników ma wpływ na to czy będzie ktoś wzmocnieniem czy nie jeżeli chodzi o młodych piłkarzy i nie tylko. Wszystko weryfikuje boisko.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
Cleber Santana 8mln E Robinho 24mln E Elano 7mln E Diego 7mln E Alex 11 mln E Ostatnie transfery z Santosu, całkiem anonimowi gracze z marnej ligi. E. Dynamo Kijów zapłaciło za Andre, ktory rozegrał 15 spotkań w Santosie 8 mln E.
Ostatnio edytowane przez Witoldon : 28.06.2010 o godz. 12:02.
![]()
"Jeżeli Wisła trafi w eliminacjach do Ligi Mistrzów na drużynę z jednej z pięciu najsilniejszych lig Europy, to niezależnie od transferów będzie to walka gołej d*** z batem."
Tomasz Hajto
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
co nie zmienia faktu że wyciągnięcie go z Santosu było fartem i udało się tylko dzięki prawnikom i burdelowi jaki panuje w administracji Santosu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Junior Member
Od: 12.2009
Offline |
|
|
Oficjalne potwierdzenie na głownej; http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...raca_do_wisly/
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2003
Offline |
|
|
Maciek będzie wzmocnieneim, zwiększy się konkurencja w składzie, Żuraw królem strzelców nie będzie ale napewno przyda się ktoś z doświadczeniem.
Barmkarz, Żuraw w klubie pracuja na dobre transfery info o tym nie wycieka za szeroko i za bardzo. IMHO pozytyw |
|
|
|
Urodzony optymista
Od: 07.2005
Offline |
|
|
No to plus dla wisla-online, bo jako jedyni mówili o tej konferencji już wczoraj. Oby tylko informacja dotycząca Marcelo nie była prawdą. Zresztą, już zniknęła z jakichś powodów.
I dwa wielkie plusy dla Zbymaka. ![]() Maciek to "najemnik z wielką klasą", dlatego również z pozasportowego punktu widzenia jego sprowadzenie wydaje się być bardzo dobrym ruchem. O problemach w ataku wiemy wszyscy, więc zamiast napalać się na jakieś Makinwy i inne dziwadła(absolutnie nie mówię, że taki Makinwa nie będzie wzmocnieniem) cieszmy się z tego co mamy. Maciek - witaj ponownie! ![]()
Chcesz mieć prawo do komentowania? Rusz dupsko na wyjazd!
|
|
|
|
Koneser
Offline |
|
|
Maciej Żurawski 79 - Powrót Króla!
Jutro czekam na Milinkovicia, pojutrze na Makinwę, w czwartek na... no właśnie ciekawi ci nowi obrońcy. Niektórzy pisali, że nam oczy zbieleją z wrażenia, oby |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
http://www.xn--maopolska-rub.tv/portal/?p=2087
Tu jest konferencja na żywo.Piszą,że nastąpi prezantacja Maćka jak i Milinkocića!!Czyżby prawda Ps.Ja przez cały czas nic nie pisałem bo mówiłem,że napiszę coś dopiero jak będzie transfer i gdy będziecie się spuszczać na monitory z zachwytu!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
Ale i tak pewne jest, że Żuraw na pewno lepiej będzie się czuł w polskim klimacie niż w cypryjskim ![]() |
|
|
|
Banita
Od: 12.2006
Offline |
|
:] pozdrawiam wszystkich którzy nie widzieli a uwierzyli... :] Teraz jest Wasz dzien ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2008
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Czyli dzisiaj Magic i Milinković?
![]() ![]()
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Oby się nie okazało, że w klubie który pozyskał Milinkovića też nic do pracy nie wyciekło. i obyśmy to jednak byli my.
Dziwne, że Wisła dalej testuje Etamane, chyba transfer Makinwy nie jest taki pewny. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|