The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.06.2010, 07:23
co jest? wczoraj czytam, że jest blisko Wisły a dzisiaj,że jest nie dla Wisły

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html

wtf?
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 25.06.2010, 07:43
wwf napisał(a):Wyświetl post
Ja widzę inny problem na forum.

Powiedzcie mi gdzie grał Cantoro, gdzie wypatrzył Smuda Giuliano do Legii lub Jóźwiak Outtare. Przykładów z ostatnich lat można mnożyć. Nawet ten wychwalany Micański przyszedł do Amici z jakiegoś śmiesznego klubu.

Ja uważam że ważne jest to że ktoś przyjeżdza a klub próbuje. A być może znajdzie się ktoś dobry za darmo.
Ale Cantoro był w klubie serie a i został zrzucony do serie c, Ouattara - gdzieś tam coś grał we Francji, ale był chwilowo bezrobotny, podobna sytuacja do Issa Ba, inny podobny przykład to choćby Kalu Uche, Giuliano nie pamiętam.
Chodzi mi o to, że w/w liznęli już mniej czy więcej Europy, gdzieś grali, byli zaaklimatyzowani itd.
Co innego gość z 2 ligi Chin czy wsi brazylijskiej. Przyznasz - o wiele mniej podstaw do optymizmu
Odpowiedz cytując
Syn Kangura z 1984
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 25.06.2010, 08:16
K4millo napisał(a):Wyświetl post
Widzę że większość osób na forum lubuje się w szydzeniu i wyśmiewaniu, o czym świadczą tekretyńskie komentrze typu "jest jaśniejszy". Nic na to nie poradzę że niektórzy nie wiedzą co to jest lampa błyskowa.

Jedynie koyoot i tomasz_19 zauważyli że to ta samo osoba. Znalazłem jednak inne zdjęcia, które powinny rozwiać wszelkie wątpliwości, że to ten sam gość. Nie liczę na to, że wyzywający mnie od paranoików zmienią zdanie, mam to gdzieś.

A więc na głównym zdjęciu jest Etame rocznik 1985 z numerem 8, w barwach Kamerunu na MŚ w 2008. Natomiast na doklejonym zdjęciu obok jest Eteme rocznik 1990 w 2010 roku kiedy grał w Badejoz. Nie wiem może to jest klon, brat bliźniak 5 lat młodszy, ale bardziej prawdopodobne że to ta sama osoba i właśnie teraz jest na testach w Wiśle.

Zdjęcie:
http://img267.imageshack.us/img267/8848/etame2.jpg
Jeszcze nie dawno mówiłeś że to ten z numerem 6, teraz z numerem 8. Weź się zdecyduj
Odpowiedz cytując
dzollo
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 25.06.2010, 08:25
brylant17 napisał(a):Wyświetl post
co jest? wczoraj czytam, że jest blisko Wisły a dzisiaj,że jest nie dla Wisły

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html

wtf?
Onet jest 3 lata za murzynami... to juz jest temat nie aktualny, poniewaz sprawa sie wyjasnila i wloskie media podaja, ze lacio wyporzyczy w rozliczeniu co ceseny 2 zawodnikow ale nie ma w nich Makinwy.
Czy wygrywasz czy nie.... <3
Odpowiedz cytując
snyrting
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 25.06.2010, 09:14
BigLeb napisał(a):Wyświetl post
Zapamiętam sobie twój wpis i zobaczymy co powiesz w sierpniu. Powtarzam nie masz nic rozsądnego do powiedzenia, to zamilcz. Świat będzie lepszy bez twoich wątpliwych wynurzeń na publicznym forum.

Ludzie zdajcie sobie sprawę, że publikujecie swoje przemyślenia na ogólnopolskim forum. Litości!!!!
Nie wiem co ma się takiego zdarzyć w sierpniu. Dla mnie możesz sobie nawet wydziergać treść mojego posta na sweterku.

Pozwól też, że to jednak ja będę decydował o tym czy pisać na forum czy nie.

PS.
Jak już zrobisz tę wyszywanke, to proszę wyślij mi zdjęcia na skrzynkę, chętnie zobacze.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 25.06.2010, 09:29
Koleś z plażówki. Pewnie liczą, że poczaruje jakimiś przewrotkami czy innymi cyrkowymi sztuczkami, co przyciągnie kibiców na stadion. Jak się nie ma kasy, to trzeba kombinować
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Stary 25.06.2010, 09:39
dzollo napisał(a):Wyświetl post
Onet jest 3 lata za murzynami... to juz jest temat nie aktualny, poniewaz sprawa sie wyjasnila i wloskie media podaja, ze lacio wyporzyczy w rozliczeniu co ceseny 2 zawodnikow ale nie ma w nich Makinwy.
Dzięki uspokoiłeś mnie Też tak myślałem, bo wczoraj też pisali, że idzie gdzie indziej a dzisiaj gdzie indziej.
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
grzesiek632
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 25.06.2010, 09:39
Tak jak już dzisiaj napisałem, różnie bywa z tym wiekiem afrykańczyków. Tak więc postanowiłem poszukać informacji o tym testowanym kameruńczyku Paolo Etame Etamane, urodzonym 12 lutego 1990.

W składzie Kamerunu na mistrzostwa świata w piłce plażowej znalazłem takiego o imieniu: Joan Paulo Etame Atanga, urodzony 21 stycznia 1985.

Znalazłem więc zdjęcie tego zawodnika no i porównując je z tym z oficjalnej strony Wisły to jest ten sam koleś. Zobaczcie, gość z numerem 6:

http://img202.imageshack.us/img202/5686/etame.jpg

Kotku jeśli się już za coś bierzesz to sprawdz to 10 razy. Ja rozumiem że szukasz taniej sensacji i ogólnie lubujesz się w penetrowaniu internetu. Ale tym razem Ci się nie udało.

Paolo Etamane i Joan Paulo Etame Atanga to są dwaj inni piłkarze. Pierwszy ma 20 lat ( chociaż nie wygląda?) drugi tak jak napisaleś urodził się w 1985. Obaj są napastnikami. Pierwszy grał do tej pory w Club Deportivo Badajoz drugi natomiast gra w Poumie Football Academy.

I to właśnie ten Joan Paolo Etame Atanga grał na MŚ Piłki Plażowej w 2006. Tu masz cala galerie z tego turnieju https://www.fifa.com/tournaments/arc...re.html#829164 .

A tu masz caly dokumet w pdf z kadrami zespołów z tego turnieju. http://www.fifa.com/mm/document/tour...yers_57410.pdf

Tak wiec chłopak może i podobny do naszego Paolo Etamane ale to śa dwie różne osoby.
Wiesz... murzyn murzynowi podobny więc mogłeś sie pomylic.

Proszę wiec nie szerzyć nieprawdziwych informacji.
Ostatnio edytowane przez grzesiek632 : 25.06.2010 o godz. 09:46.
"Wisła to nasz nałóg, to nasza heroina
i gdyby nie ONA - świat mógłby się zatrzymać.."

Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 25.06.2010, 09:46
Pytanie czemu Kameruńczyk nie dostał pozwolenia na pracę?. CV ma solidne. Spełniał jakieś wymogi drużyny Primera Division więc źle nie jest.

Marcelo nie da się sprzedać,bo przecież jest już w Olimpiakosie od rokuGazetki już zapomniały kogo gdzie sprzedały?

Dajcie spokój z krytykowaniem testów. Każdy rozwinięty klub na świecie testuje setki piłkarzy rocznie i pewnie nikt z tego powodu nie rozpacza ani nie popada w euforie. Testy jedno a transfery to drugie. Nie wiązałbym tego szczególnie ze sobą. Z transferów to pewnie tylko Makinwa obecnie jest na tapecie, ale z tego co widać dogadany jest z nami ale my niekoniecznie Lazio.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 25.06.2010, 09:48
Przeczytajcie sobie wypowiedź Kasperczaka (z naszej strony):
Cytat:
Trener Henryk Kasperczak nie wyklucza odejścia któregoś ze swoich podopiecznych. - Jest taka możliwość. Transfery to są skomplikowane sprawy, czasem trzeba kogoś sprzedać, aby pozyskać środki na innych zawodników. Szkoleniowiec nie widzi tragedii w tym, że z zespołu mógłby odejść drugi środkowy obrońca lub drugi boczny defensor. - Jeśli odejdzie to ktoś go zastąpi - przekonuje. Na razie jednak w ekipie Białej Gwiazdy nie ogrywa się żaden stoper, który miał zostać sprowadzony w miejsce Arkadiusza Głowackiego. - Trzeba żyć nadzieją, że przyjdzie ktoś na jego miejsce. Nie robię z tego tragedii, bo znam życie - uspakaja opiekun pierwszej drużyny.

Napawa "optymizmem"....
Ostatnio edytowane przez Griszka30KR : 25.06.2010 o godz. 09:51.
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
Grzadq
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 25.06.2010, 09:55
Sprzedajmy Marcelo i Juniora, dostaniemy za nich koło 4 mln euro, będzie fajnie. A na ich miejsce już czyhają Alemao i Pinto Jakościowo żadnej różnicy nie będzie
Odpowiedz cytując
shaggy
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 25.06.2010, 09:56
Testowac zawsze mozna nic nie szkodzi, zawsze raz na pare lat ddzieki temu jest okazja ustzrelic Blaszczykowskiego albo Uche.

Jeden z malo znanych portali podal info ze Makinwa jutro pojawi sie w Krakowie na badaniach

Pozyjemy obaczymy...
Odpowiedz cytując
rafal777
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 25.06.2010, 10:09
Griszka30KR napisał(a):Wyświetl post
Przeczytajcie sobie wypowiedź Kasperczaka (z naszej strony):

Napawa "optymizmem"....
Kasperczak został chyba przyjęty na zasadach: w nic się nie wtrącasz, tylko treningi prowadzisz i kasa na konto płynie. Z jego wypowiedzi przynajmniej tak wynika, że jego to wszystko nie rusza. Nawet jakby miał zacząć sezon z 12 zawodnikami powie, jakoś to będzie bo on ma tylko treningi prowadzić...
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 25.06.2010, 10:16
rafal777 napisał(a):Wyświetl post
Kasperczak został chyba przyjęty na zasadach: w nic się nie wtrącasz, tylko treningi prowadzisz i kasa na konto płynie. Z jego wypowiedzi przynajmniej tak wynika, że jego to wszystko nie rusza. Nawet jakby miał zacząć sezon z 12 zawodnikami powie, jakoś to będzie bo on ma tylko treningi prowadzić...
Hmm to pewność HK, że sprawy idą w dobrym kierunku czy też zupełna bezradność/obojętność?
Jak to się będzie rozwijać w tym kierunku to zbyt długo tych treningów nie będzie prowadził - Cleber z Kowalskim na stoperze - średnio to widzę, a wymagania jak zwykle = kop w d... dla trenera
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 25.06.2010, 10:31
Ja bym tam na miejscu Kasperczaka jednak zaczął się martwić. Jemu może się wydawać, że w razie sprzedaży Marcelo i Diaza, wobec odejścia Głowackiego i w przypadku realnych uzupełnień low-costowych oczekiwania wobec wyników sportowych Wisły będą mniejsze.

Tymczasem u Cupiała nic się nie zmieni. Sprzeda pół podstawowego składu, zastąpi anonimowymi Kameruńczykami i Brazylijczykami z testów i oczekiwać będzie Mistrzostwa Polski oraz co najmniej wejścia do fazy grupowe Ligi Europejskiej.

Ja już się obawiam meczu z Litwinami, bo jest wielce prawdopodobne że przystąpimy do niego z 2 stoperami w kadrze i 1 środkowym, defensywnym pomocnikiem. W razie kontuzji Clebera, Kowalskiego i Sobolewskiego pozostają nam opcje:
- Singlar na stopera (na prawej szaleje Alemao lub ktoś jego pokroju)
- Jirsak jako człowiek od czarnej roboty, odbioru piłek.

Sprawa jest na tyle poważna, że nam kibicom pozostało tylko zorganizować wspólną pielgrzymkę do Częstochowy, by przed cudownym obrazem wybłagać rozsądek Nadprezesa i konieczne wzmocnienia.

Tak słaba kadrowo Wisła była ostatnio pod koniec 1997 roku.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
Ejdzbiol
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 25.06.2010, 10:36
flamengista: niestety zgadzam się...
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Stary 25.06.2010, 10:37
byla slabsza gdy Smuda nam powypozyczal skald i na obronie musial grac Sosin.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 25.06.2010, 10:48
W 2003 linie obrony stanowiły tuzy pokroju Nawotczyńskiego i Paszulewicza
do tego Dubicki był na lewej obronie
więc póki co jest lepiej

A Marcelo w tym okienku to nawet za 3 bańki E bym nie sprzedał
Bo kogo za niego kupimy ? Glika?
I będziemy sie bić o mistrza ze stoperami co w poprzednim sezonie z ligi spadli
Ostatnio edytowane przez bridgeburner : 25.06.2010 o godz. 10:51.
Odpowiedz cytując
Billy
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 25.06.2010, 11:00
Szczerze mówiąc po odejściu Arka byłem pewny (chociaż czy w tym klubie może być coś pewne ? ), że Marcelo już na pewno musi zostać. Nierozumiem jak można sprzedawać gracza na pozycji, na której i tak jest potrzebny zawodnik. Diaz w tym momencie również jest potrzebnym graczen, bo nasza kadra wygląda krucho.
Jeszcze sie okaże, że będziemy wyglądać jak kiedyś Pogoń Szczecin, kiedy grali sami brazylijczycy.
Odpowiedz cytując
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 25.06.2010, 11:26
Kogo by tu jeszcze sprzedać,kogo?Myślę że Pawła Brożka dałoby się opchnąć gdzieś na Wschód(jakiś Charków,albo coś w tym rodzaju)za milion euro.Jakby kwękali na horrendalną cenę,to brata się im dorzuci i już.Clebera też z trudnością dałoby jeszcze gdzieś wypożyczyć(Kazachstan lub Uzbekistan)za 100K.Zostają do opylenia Małecki i Boguski.Ich się da sprzedać gdzieś do Austrii,albo 2 Bundesligi.Natomiast Gargułe po podleczeniu upchnie się do Korony Kielce.Można też od razu,za 500K pohandelkować Jovaniciem.Business is business.
Powód: uzupełnienie
Ostatnio edytowane przez rozarian : 25.06.2010 o godz. 11:33.
Odpowiedz cytując
Charlie
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 25.06.2010, 11:35
Cytat:
W 2003 linie obrony stanowiły tuzy pokroju Nawotczyńskiego i Paszulewicza
do tego Dubicki był na lewej obronie
więc póki co jest lepiej
Ale za to atak był bezsprzecznie najlepszy w lidze i on rekompensował braki w obronie i Piekutowskiego na bramce. Jeśli Marcelo odejdzie przed meczem z litwinami to czuje powtórke z Levadii + falstart w lidze. Oby to jednak były plotki.
Powód: cytat
Ostatnio edytowane przez Charlie : 25.06.2010 o godz. 11:36.
Odpowiedz cytując
Ofsajd
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 25.06.2010, 12:03
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Sprawa jest na tyle poważna, że nam kibicom pozostało tylko zorganizować wspólną pielgrzymkę do Częstochowy, by przed cudownym obrazem wybłagać rozsądek Nadprezesa i konieczne wzmocnienia.
Chyba raczej pielgrzymka do Myślenic...
Odpowiedz cytując
omen69
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 25.06.2010, 12:08
W poszukiwaniu prawdziwego wieku Etame...

Oficjalna Wisły:
Imię i nazwisko: Paolo Etame Etamane
Pozycja: napastnik
Kraj: Kamerun
Urodziny: 12 luty 1990 roku
Grał w: Terrasa FC oraz CD Badajoz.

Rozpoczynamy więc nasze poszukiwania od tego ostatniego klubu, bowiem tam znajdziemy najświeższe informacje. Odnajdujemy tam, że Etamane przedłużył kontrakt do 2011 roku. Jest też podstawowa jedenastka, w której nie ma "naszego" grajka: http://www.cdbadajozsad.com/plantilla/plantilla1.php.
Po krótkim wyszukiwaniu, odnajdujemy portal w stylu naszego 90minut.pl, gdzie można przeczytać, że grajek ma 19 lat. Gra ma napadzie i strzelił jednego gola (nie ma jednak daty)... http://www.resultados-futbol.com/jugador/Paolo-Etamane
Wyszukujemy dalej i mamy pierwszy filmik z treningu na którym mowa jest o Etame, o tym jak przychodzi grać do tego Badojazu. Tam jest też info, żę grał w Terrasa FC. Oraz info, że ma dobre warunki fizyczne i pokazał się z dobrej strony - wywarł wrażenie na sztabie szkoleniowym: http://www.hoyes.tv/index.html#front...&videoID=60891.
Troszkę szperania i znajdujemy forum na którym piszą o Etame A tak komentują jego przyjście fani Badajozu: "Cóż, jak powiedziałem manuglio, kameruński napastnik z Tarasu i młodzieżówki Espanyolu. W praktyce spowodowało sensację."

Jest dość mało info na jego temat... można wywnioskować chyba słusznie, że grając w Badajozie miał 19 lat. Czyli mógł tam przyjść w styczniu tego roku. Zgadza się, jeśli dalej idziemy tym tropem Czyli zaglądamy do Tarrasy FC. Na jednej ze stronej jest takie info: "Terrassa FC ogłosiła dodanie na listę graczy zbliżającej się zimy Kameruńskiego napastnika Paolo Etamane Etame (19). W ostatnich latach bezskutecznie próbował grać w Espanyol "B". Do tej pory grał w Renaissence z Ngoumou z drugiej ligi Kamerunu. - dane z września 2009 - czyli pasuje, jeśli w styczniu przeszedł do Badajoza. Dowiadujemy się ponadto w jakim grał klubie w Afryce oraz o jaki Espanyol chodziło . Link: http://www.esfutbol.net/?action=read&idnotizia=46462.

Czyli z tego wiemy, że chyba ma te 20 lat. W zeszłym roku grał w dwóch klubach, właściwie gra w jednym nadal. Według danych tam podanych w zeszłym roku miał 19 lat... szukamy więc dalej tym razem w Espanyolu "B"... Jest info, że grał w tym Renaissence. Z Espanyolu odszedł w wakacje zeszłego roku, czyli jako rzekomo 19 latek. Pisze, że był królem strzelców drugiej ligi w Kamerunie strzelił 37 goli. Jak przychodził to niektórzy z kibiców pisali, czy to nie będzie może drugi Eto Jest jednak bardzo mało info i można wywnioskować, że chyba tam nie pograł - bo nie ma daty przyjścia... a to potwierdza Kameruńska federacja, czyli szukamy klubu Renaissence i znajdujemy: http://www.fecafootonline.com/?lng=1...95909&ma=37324
Grał w marcu 2009 roku, więc do Espayola się nie załapał i zaraz zgarneła go inna drużyna, z której to w kolejnym okienku przeszedł do Badajozu, z którym właśnie przedłużył kontrakt. Potwierdza to też inna stronka, czyli Espayol go jedynie wypatrzył.

Jeśli ma skołowane papiery to na takich musiał już dostać się do Hiszpanii. Szukajmy dalej czy coś pisze o Renaissence. Odnajdujemy pełną nazwę drużyny: Renaissance FC de Ngoumou. I mamy nowy trop!!! Prawdziwie spiskowy Szukając piłkarza na stronie Kameruńskiej wyskakuje kilka linków, ale nie pojawia się tam jego nazwisko tylko tajemniczy "Jean Paul Akono" tudzież "ETAME ATANGA JEAN PAOLO", grający w piłkę plażową w 2007 roku... i tu pojawia się problem bo ciężko coś znaleźć na temat Etame gdy miał 18 lat i mniej... a wtedy strzelał te 37 goli, czyli info za rok 2008 i wcześniej. Nie udało mi się nic znaleźć, żadnej wzmianki z roku 2008 i wcześniej... więc jeśli przebijał papiery to na takich trafił do Europy.
Odpowiedz cytując
tormenthor
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 25.06.2010, 12:12
Można każdego sprzedać, ale pod warunkiem, że każda zarobiona złotówka zostanie zainwestowana w następcę danego piłkarza, a także we wzmocnienia na innych pozycjach. Po słabym sezonie w wykonaniu Wisły nie spodziewałem się, że pojawią się jakiekolwiek sensowne oferty dla naszych piłkarzy. Liczyłem, że Cupiał dorzuci z własnej kieszeni 4 - 5 mln złotych na 2 - 3 transfery gotówkowe, do tego sprowadzi się 2-3 piłkarzy z kartą na ręku w stylu Clebera czy Ba. Głowacki poszedł na 1 mln E, Marcelo jeśli odejdzie to za 3 mln E, Diaz za ponad 1 mln. To daje niewyobrażalną jak na polskie warunki kwotę 5 mln E. Za taką kasę to można byłoby ze Śląska lub Lechii zrobić drużynę walczącą jak równy z równym z Wisłą czy Legią.

Jestem za tym, aby sprzedać każdego, za kogo przyjdzie sensowna oferta, ale na Boga w sytuacji, w której Cupiał nie dokłada nic do Wisły, musimy wymagać, aby każda złotówka zarobiona na transferach została wydana na nowych piłkarzy. Jeśli Wisła zarobi 5 mln E, to liczę, że tyle wyda na wzmocnienia.

Legia na swoje wzmocnienia w tym okienku wydała ok. 2,5 mln E. Czyli rachunek jest prosty, za 5 mln można sprowadzić ok. 12 zawodników pokroju tych legijnych.

Gdyby Wisła była normalnym klubem, to powinniśmy się cieszyć, że ktoś daje taką kasę za naszych piłkarzy, bo można byłoby za darmo przebudować i wzmocnić drużynę. Niestety na chwilę obecną nie widać przesłanek ku temu, że w klubie zaczęto racjonalnie myśleć.
Ostatnio edytowane przez tormenthor : 25.06.2010 o godz. 12:15.
Odpowiedz cytując
K4millo
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 25.06.2010, 12:18
grzesiek632 napisał(a):Wyświetl post
Kotku jeśli się już za coś bierzesz to sprawdz to 10 razy. Ja rozumiem że szukasz taniej sensacji i ogólnie lubujesz się w penetrowaniu internetu. Ale tym razem Ci się nie udało.

Paolo Etamane i Joan Paulo Etame Atanga to są dwaj inni piłkarze. Pierwszy ma 20 lat ( chociaż nie wygląda?) drugi tak jak napisaleś urodził się w 1985. Obaj są napastnikami. Pierwszy grał do tej pory w Club Deportivo Badajoz drugi natomiast gra w Poumie Football Academy.

I to właśnie ten Joan Paolo Etame Atanga grał na MŚ Piłki Plażowej w 2006. Tu masz cala galerie z tego turnieju https://www.fifa.com/tournaments/arc...re.html#829164 .

A tu masz caly dokumet w pdf z kadrami zespołów z tego turnieju. http://www.fifa.com/mm/document/tour...yers_57410.pdf

Tak wiec chłopak może i podobny do naszego Paolo Etamane ale to śa dwie różne osoby.
Wiesz... murzyn murzynowi podobny więc mogłeś sie pomylic.

Proszę wiec nie szerzyć nieprawdziwych informacji.
Po pierwsze kotku to sobie możesz mówić do swojego chłopaka. A po drugie to ty sprawdź sobie 10 razy, bo te linki to w pół minuty można znaleść więc nic nowego mi nie pokazałeś odkrywco. Poza tym ten z plażowej grał jako obrońca jak już taki cwany jesteś i piszesz że napastnik.

A z tym że się pomyliłem to nie bądź taki hop do przodu, bo inni przyznają mi rację. No ale zawsze znajdą się krzykacze, ale to samo było z Traore.

Syn Kangura z 1984 napisał(a):Wyświetl post
Jeszcze nie dawno mówiłeś że to ten z numerem 6, teraz z numerem 8. Weź się zdecyduj
No co za myśliciel, przecież to zdjęcia z innych meczów, zawsze z tym samym numera ma występwać?
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 25.06.2010, 12:21
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Ja bym tam na miejscu Kasperczaka jednak zaczął się martwić. Jemu może się wydawać, że w razie sprzedaży Marcelo i Diaza, wobec odejścia Głowackiego i w przypadku realnych uzupełnień low-costowych oczekiwania wobec wyników sportowych Wisły będą mniejsze.

Tymczasem u Cupiała nic się nie zmieni. Sprzeda pół podstawowego składu, zastąpi anonimowymi Kameruńczykami i Brazylijczykami z testów i oczekiwać będzie Mistrzostwa Polski oraz co najmniej wejścia do fazy grupowe Ligi Europejskiej.

Ja już się obawiam meczu z Litwinami, bo jest wielce prawdopodobne że przystąpimy do niego z 2 stoperami w kadrze i 1 środkowym, defensywnym pomocnikiem. W razie kontuzji Clebera, Kowalskiego i Sobolewskiego pozostają nam opcje:
- Singlar na stopera (na prawej szaleje Alemao lub ktoś jego pokroju)
- Jirsak jako człowiek od czarnej roboty, odbioru piłek.

....
Nie na troche przesadziłeś. W środku będzie jeszcze Garguła, może grać także z powodzeniem Diaz.Środek jest nomen omen najmocniejszy na dzisiaj.
Brak jest zmienników dla obrony i nie ma żadnej konkurencji wśrod napastnków- gdzie jest największa tragedia.W zasadzie nominalny jest jeden P.B.- a powinno być 3 równorzędnych dobrej klasy.
Oczywiście to skład na miejsca 1-3 w naszej lidze.na puchary to brak nam z 8 -10 dobrych grajków
Ostatnio edytowane przez Arapaho : 25.06.2010 o godz. 12:23.
Odpowiedz cytując
DrunkenBear
Senior Member

Stary 25.06.2010, 12:21
Ale jak historia pokazała u nas nie ma inwestowania kasy w nowych piłkarzy po sprzedaniu piłkarzy. Za Żurawskiego, Frankowskiego, Dudkę, Błaszczykowskiego nikt wartościowy nie został kupiony. Wyzbyliśmy się dobrego ataku, ok mieliśmy świetną obronę. Ale teraz brak Głowackiego i jeśli odejdzie Marcelo, to będzie dramat również w linii obrony...
Odpowiedz cytując
zbymak
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 25.06.2010, 12:27
http://www.tuttomercatoweb.com/lazio...dnotizia=12880
http://www.tuttomercatoweb.com/lazio...d&idtmw=214797
Ostatnio edytowane przez zbymak : 25.06.2010 o godz. 12:38.
Odpowiedz cytując
grzesiek632
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 25.06.2010, 12:27
Po pierwsze kotku to sobie możesz mówić do swojego chłopaka. A po drugie to ty sprawdź sobie 10 razy, bo te linki to w pół minuty można znaleść więc nic nowego mi nie pokazałeś odkrywco. Poza tym ten z plażowej grał jako obrońca jak już taki cwany jesteś i piszesz że napastnik.

A z tym że się pomyliłem to nie bądź taki hop do przodu, bo inni przyznają mi rację. No ale zawsze znajdą się krzykacze, ale to samo było z Traore.

No co za myśliciel, przecież to zdjęcia z innych meczów, zawsze z tym samym numera ma występwać?
O jakie ciśnienie złapał

To sobie zobacz na jakiej pozycji grał http://www.football-talents.co.uk/Vo...-3_7-50-2.html

Na obronie to może sobie grał ale na plaży.. ale jak nie rozróżniasz piasku od trawy..

Ależ owszem że pokazałem coś nowego.. pokazałem że mylisz się łącząc dwóch różnych piłkarzy w jednego.
A przytakują Ci forumowicze którzy swoja wiedzę czerpią z Twego mylnego posta..

i dla jasności.. krzykaczem to jest tu chyba kto inny. Wklejasz ludziom bzdury które potem powtarzają na różnych portalach w komentarzach.

Zobaczcie też na to: http://www.tuttomercatoweb.com/lazio...d&idtmw=214797 nowszy news

jason wiślak napisał(a):Wyświetl post
W tym linku który zapodał grzesiek632 jest chyba napisane że zapadła decyzja o przenosinach do
Wisły... Biedny człowiek jak języków nie zna...
No i mi się tak wydaje.. ale lepiej poczekaj na jakiegoś tłumacza;D
Ostatnio edytowane przez grzesiek632 : 25.06.2010 o godz. 12:43.
"Wisła to nasz nałóg, to nasza heroina
i gdyby nie ONA - świat mógłby się zatrzymać.."

Odpowiedz cytując
zordon
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 25.06.2010, 12:36
czyli o ile dobrze zrozumiałem google.translate z linka wklejonego przez zbymaka rozmawiają od rana i w ciągu paru godzin powinna zapaść decyzja. Niech mnie ktoś poprawi jeśli się mylę, z googla wyleciał taki chaos że ciężko to zinterpretować.
zapraszam fanów trance ---> www.globaltrance.pl
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów