|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
z tego co zrozumiałem wynika że jest dobrze xD
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
"Po południu prezes Lazio Claudio Lotito i prezes Wisły Kraków Bogdana Basalaj, wraz z swoim rynku Gianluca Di Carlo i dyrektor polskiej reprezentacji, spotkała się radzić sobie z biegiem Stephen Makinwa zespołu Roman w Wiśle. Z plotek mówi się o kredyt, że w ciągu najbliższych godzin zostanie oficjalnie sformalizowane."
Ktoś bardziej obcykany we włoskim może to przetłumaczyc? |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
PS twierdzi, że sprzedajemy Marcelo do PSV za 3 mln Euro, ściągamy Makinwe i Glika. Tak w skrócie.
![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
El Nuero poratuj
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
W skrócie prezes Lazio rozmawia z prezesem Wisły i Makinwa jest bardzo blisko drużyny z Krakowa. Wszystko ma się wyjaśnić w przeciągu najbliższych godzin.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Przetłumacze ostatnie zdanie, bo to ono jest z tego newsa najciekawsze.
"Da voci raccolte si è parlato di un prestito, che nelle prossime ore potrebbe essere formalizzato ufficialmente." Z zebranych przez nas informacji wynika, że mowa była o wypożyczeniu, które w może zostać oficjalnie klepnięte w najbliższych godzinach. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
by translator napiszę do kumpla który siedzi we Włoszech chyba, że mnie ktoś uprzedzi P.s te pożyczki mi nie pasują :/ ![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Możesz do kumpla napisać, ale to co Ci powie bedzie brzmiało dokładnie tak samo jak moje tłumaczenie.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2010
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
Żeby nie było ot.. Makinwe do Wisły można ściągnąć, ale na takich warunkach, że: -wypożyczenie roczne z opcją pierwokupu za max 1mln e. -później żadnych klauzul odstępnego, chyba, ze 4 mln e -kontrakt motywacyjny nie wyższy niż 400tys e, podstawy 200tys e Jeśli mamy mu płacić 400tys e a on ma strzelać fochy lub leczyć kontuzje to trzeba sobie podziękować. Grajek ma fajne CV, chyba nikt w Wiśle lepszego nie miał, ale jest wielką niewiadomą i nie ma co się wpieprzać w kominy. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
"Z plotek mówi się o pożyczki, które mogą być zawarte w ciągu najbliższych godzin oficjalnie"
by kumpel, nie zabijacie jak źle wyjdzie jakby ktoś inaczej przetłumaczył ![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Jak PS pisze, że murzyn u nas, to jestem spokojny. Bzdury
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
A co do tych zawodników, Almao- nie, ten gruby Brazylijczyk- podejrzewam że nie, Kameruńczyk- oby tak. I proszę Pana o transfery, bo w eliminacjach LE może być bieda!:/ JJJBG! |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
To jest dobre
http://www.sports.pl/Pilka-nozna/Wis...685,1,727.html http://www.sports.pl/Pilka-nozna/Tra...582,1,727.html niech sie zdecyduja ![]() i tak media robia z ludzi debili..
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 24.06.2010 o godz. 22:55.
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
Wertuję stronę Lazio, ale jak na razie nie znalazłem nic więcej ponad to, że Włosi (il Presidente della Lazio Claudio Lotito e operatore di mercato Gianluca Di Carlo) spotkali się z naszym Basałajem, aby porozmawiać na temat przejścia Makinwy do Wisły. Autor notki sugeruje, że w najbliższych godzinach umowa ma być "formalnie zawarta.
Na szybko (jeśli coś się zmieni, aktualizujmy): PS 1. Klub Lazio tak bardzo chciał zyskać połowę praw do piłkarza Schelotto - że zaoferował jego klubowi "w zamian" kilku graczy (m.in. Makinwę) + ewentualną dopłatę. Dlatego było ryzyko, że Makinwa do Wisły nie trafi. Z zawartego świeżo porozumienia wynika, że Lazio uzyskało połowę praw do gracza, którego chciało, a w zamian wypożyczyło na rok do Ceseny dwóch piłkarzy, wśród których NIE było Makinwy. Dlatego przedstawiciele Lazio mogli kontynuować rozmowy z Wisłą. PS 2. Nie ma powodu aby tak bardzo podniecać się wiadomościami z PS, oni często "spłaszczają" wiadomości -albo maja je mocno nieświeże. I tak, Włosi już o godz. 19.06 podali, że w ramach rozliczenia do Ceseny powędruje 2 graczy Lazio, BEZ Makinwy (roczne wypożyczenie), a PS jeszcze o 23.45 zastanawiał się, czy Makinwa trafi do Ceseny. Panowie z PS, jeśli już kradniecie wiadomości z naszego forum, to przynajmniej nie kłamcie w żywe oczy i nie wprowadzajcie kibiców w błąd... PS 3. Włosi głównie rozpaczają z powodu wykopania ich z mundialu przez Słowaków, a jeśli chodzi o transfery to: 1) do Ceseny trafią inni gracze, NIE Makinwa; 2) oferta Wisły, choć finansowo niezbyt wysoka, jest Włochom na rękę; 3) Lazio chce sprowadzić jeszcze dwóch graczy spoza UE, więc piorunem pozbywają się "niepotrzebnych", żeby nie blokowali dopuszczalnego limitu; 4) są gotowi wypożyczyć nam Nigeryjczyka na rok z opcją sprzedaży; 5) Makinwa mało strzelał, bo mało grał, a kontuzję miał "trochę" wcześniej; 6) nie mem pojęcia, jak Nigeryjczyk u nas może się zaaklimatyzować, (jeśli już przyjdzie, of course). Ufam jednak, że Kasperczak mając duże doświadczenie w pracy z Afrykanami, do niego "trafi". Powód: Aktualizacja Włochów z godz. 00.51
Ostatnio edytowane przez el Nuero : 24.06.2010 o godz. 23:54.
|
|
|
|
Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
tez zauwazylem
![]()
Uwaga ogloszenie: Jeśli mieszkasz w okolicach Warszawy i regularnie jezdzisz na mecze Wisełki lub znasz osobę, która odpowiada tym kryteriom proszę napisz do mnie na priv. Szukam osób z tych okolic, z którymi mógłbym udawać się na mecze i wspierać ABG. Dziękuję za uwagę
Śląsk - Wisla - Lechia Braci się nie traci! edit by Jaroo1 |
|
|
|
Member
Od: 01.2009
Offline |
|
![]()
Uwaga ogloszenie: Jeśli mieszkasz w okolicach Warszawy i regularnie jezdzisz na mecze Wisełki lub znasz osobę, która odpowiada tym kryteriom proszę napisz do mnie na priv. Szukam osób z tych okolic, z którymi mógłbym udawać się na mecze i wspierać ABG. Dziękuję za uwagę
Śląsk - Wisla - Lechia Braci się nie traci! edit by Jaroo1 |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Ponawiam ofertę! Jedź pajacu, za przeproszeniem moderatorze, na testy!
Pokaż sie z dobrej strony to cię zakontraktują! Długo jeszcze będziecie szydzić z Wisły? Oceny macie już wpisane długopisem czy jeszcze ołówkiem?
Ostatnio edytowane przez Cichy : 24.06.2010 o godz. 23:04.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Zapamiętam sobie twój wpis i zobaczymy co powiesz w sierpniu. Powtarzam nie masz nic rozsądnego do powiedzenia, to zamilcz. Świat będzie lepszy bez twoich wątpliwych wynurzeń na publicznym forum.
Ludzie zdajcie sobie sprawę, że publikujecie swoje przemyślenia na ogólnopolskim forum. Litości!!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
Widzę że większość osób na forum lubuje się w szydzeniu i wyśmiewaniu, o czym świadczą tekretyńskie komentrze typu "jest jaśniejszy". Nic na to nie poradzę że niektórzy nie wiedzą co to jest lampa błyskowa.
Jedynie koyoot i tomasz_19 zauważyli że to ta samo osoba. Znalazłem jednak inne zdjęcia, które powinny rozwiać wszelkie wątpliwości, że to ten sam gość. Nie liczę na to, że wyzywający mnie od paranoików zmienią zdanie, mam to gdzieś. A więc na głównym zdjęciu jest Etame rocznik 1985 z numerem 8, w barwach Kamerunu na MŚ w 2008. Natomiast na doklejonym zdjęciu obok jest Eteme rocznik 1990 w 2010 roku kiedy grał w Badejoz. Nie wiem może to jest klon, brat bliźniak 5 lat młodszy, ale bardziej prawdopodobne że to ta sama osoba i właśnie teraz jest na testach w Wiśle. Zdjęcie: http://img267.imageshack.us/img267/8848/etame2.jpg
Ostatnio edytowane przez K4millo : 24.06.2010 o godz. 23:58.
![]()
Wisła Kraków
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Moze po prostu starszy brat? Oczywiscie nie wykluczam mozliwosci, ze jest to ta sama osoba, bo zdjecia wlasnie na to wskazuja.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Dodatkowo borac pod uwage jego drugie imie dziwnie brzmi jego nazwisko. Paolo Etame Etamane.
Smierdzi to na kilometr.
Ostatnio edytowane przez koyoot : 25.06.2010 o godz. 00:15.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Ja widzę inny problem na forum.
Jak jakiś piłkarz jest przymierzany do Wisły i daj my na to mamy za niego zapłacić 500-700 tyś? euro to następuje niesamowita gloryfikacja takiego gracza. Ma on być nie wiadomo, kim i mieć bóg wie, jakie umiejętności. A przecież jak popatrzymy na europejskie warunki to, to nasze 700 tyś euro to jakieś marne grosze. Za takie pieniądze transferuje się właśnie graczy o umiejętnościach Jirsaka, Diaza i nic więcej. Czasem się może zdarzyć jakiś dobry gracz za te pieniądze jak Kriviec, Stilic, ale pierwszy przyszedł z biednej Białorusi a drugi z byłej Jugosławii gdzie takie 500 tyś euro robi duże wrażenie. Po prostu nie łudźmy się, że za 700 000 euro kupimy graczy z umiejętnościami Ligi Mistrzów. Co do testowania graczy z nikąd. Powiedzcie mi gdzie grał Cantoro, gdzie wypatrzył Smuda Giuliano do Legii lub Jóźwiak Outtare. Przykładów z ostatnich lat można mnożyć. Nawet ten wychwalany Micański przyszedł do Amici z jakiegoś śmiesznego klubu. Z zawodnikami jest jak z samochodami. Będziecie oglądać 10 aut i to będą wraki, ale 11 to może być prawdziwa perełka, której nik inny nie zauważył. Co do zdjęć. Panowie koleś jest zawodowym piłkarzem. Gra tam gdzie mu zapłacą. W Kameruńskiej piłce pewnie nie ma wielu pieniędzy. Kluby płacą z 50 dolarów miesięcznie. Więc facet łapie się byle gdzie byle tylko dorobić. A za gre w reprezentacji , nawet w piłce plażowej dostaje pewne pieniądze. A powinniście pomyśleć tak. Skoro tam grał to znaczy że jakieś umiejętności musi posiadać. Wisła nic na tym nie straci. Przyjechał tu za własne pieniądze, potrenuje 2 tygodnie , zagra sparing. Jak będzie dobry to go jeszcze będą oglądac. Będzie słaby to mu podziękują i będzie po sprawie. Ja uważam że ważne jest to że ktoś przyjeżdza a klub próbuje. A być może znajdzie się ktoś dobry za darmo.
Ostatnio edytowane przez wwf : 25.06.2010 o godz. 00:47.
![]()
A z polską piłką rzeczywiście jest źle. Mecz Legii z Szachtarem Donieck to była katastrofa. Teraz oglądam Szachtara w Lidze Mistrzów i to też jest katastrofa. To daje odpowiedź, jak daleko wam do poziomu Interu Mediolan czy Bayernu. Ta odległość bardzo mnie martwi -- Leo Beenhakker
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Z tymi testowanymi to jest tak ze jest smiech itd ale jakby kogos znalezli to od razu jest nagonka" ze za darmo tez mozna itd"
Madrze pisze WWF ze 10 bedzie do kitu a 11 to bedzie ten diament ktory trza oszlifowac. Testy to tylko testy ,sam sie jednak dziwie ze sprawdzamy kogos kto nic nie gral w 2 lidze chinskiej ale jakos to trzeba zniesc..... ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Ja myślę że to nie są testy o które Wisła zabiega. My o nie nie prosimy. Wydaje mi się że jakiś Menadzer blisko współpracujący z klubem podsyła tu swoich chłopaków żeby zobaczyli jak się trenuje w klubach z europy. Jak wygląda profesionalny klub.
coś w stylu stażu. A klub się zgadza, bo dlaczego miałby odmawiać. Polacy też tak robili. Wystarczy tylko wspomnieć Korzyma któremu menadzer załatwił testy w angielskim klubie, a wiadomo że to był tylko taki właśnie staż żeby zobaczył co i jak jest tam zorganizowane. Legia się na to złapała i chłopak w lidze trochę pograł. ![]()
A z polską piłką rzeczywiście jest źle. Mecz Legii z Szachtarem Donieck to była katastrofa. Teraz oglądam Szachtara w Lidze Mistrzów i to też jest katastrofa. To daje odpowiedź, jak daleko wam do poziomu Interu Mediolan czy Bayernu. Ta odległość bardzo mnie martwi -- Leo Beenhakker
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Online |
|
. Mamy dobrych detektywow . |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Porównajcie sobie Marka Saganowskiego i jego BRATA Bogusława grającego w plażówkę.
Też wyglądają podobnie. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|