|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
Ty i maci0s staliście się ważnymi częściami sezonu transferowego. Sporo ludzi (w tym ja) Wam po prostu uwierzyło. Mam nadzieję, że tym razem będziemy świadkami spektakularnych, wartościowych transferów. Jeśli jednak skończy się jak zwykle - będzie bolało jak nigdy. M.in. dzięki wam. Na razie sprawa wygląda tak, że po paru waszych wpisach na forum powiało optymizmem i czytając posty można odnieść wrażenie, że ludzie nie zastanawiają się (wyjątkowo) CZY będą transfery ale JAKIE one będą. A prawda jest taka, że póki co sprzedaliśmy jednego z najlepszych(jeśli nie najlepszego) obrońców ligi a sprowadziliśmy bramkarza (jakości póki co niewiadomej). Tak jak mówię -> lepiej, żeby wasze optymistyczne proroctwa się spełniły, bo rozbudzona a zawiedziona nadzieja boli najbardziej... ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Prawda jest taka że całą karuzele mocno podkręciło ITI, które teoretycznie nie potrzebowało pośpiechu bo do sezonu mają prawie całe 2 miesiące w przeciwieństwie do nas, bo my teoretycznie zaczynamy za niecałe 4 tygodnie a skład trzeba jakoś ułożyć i zgrać więc czas nas goni. Osobiście wydaje mi się że przed pierwszym meczem musimy kupić co najmniej napastnika. Ale żeby starać się pograć coś dalej trzeba co najmniej 2-3 mocne transfery który zwiększą moc i głębię zespołu. Co do sprawy pucharów to wierzę że i bez wzmocnień powinniśmy dać radę pojechać Litwinów ale nie daj boże Pawła znowu coś chwyci i jesteś głęboko w D...
Dodatkową dochodzą dwa inne aspekty stadion dodatkowa motywacja do włodarzy trzeba błysnąć jakimiś transferami żeby przyciągnąć widzów i pokazać że Wisła nadal chce świecić i nie rezygnuje z dominacji w Polsce. Inna sprawa że jak już się zdążyliśmy przyzwyczaić ostatnimi czasy dobre ruchy transferowe u nas nie istnieją, więc musimy zarówno liczyć na odwrócenie losu jak i na to że Boss znowu się na coś nie zirytuje i nie "pieprznie" w stół zamykając wszelkie rozmowy... Nam kibicom pozostaje tylko czekać wierzyć i kupić "przepyszne karneciki" wspierając naszą Wisełkę na dobre i na złe. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Być może Lech jest równie aktywny jak i my teraz. Ale z tego co wiem, to oni mają kadrę w porządku, a Kiełba, którego chcieli to sobie pozyskali. . .
Nie patrzmy na Lecha, a bardziej na Legie, bo zaraz zacznę żałować, że to nie my tak całkiem "zmaściliśmy" sezon, bo może teraz byłyby generalne porządki. :/ ![]() Krakowska Wiślaczka!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Nie zgodzę się że Lech ma kadrę w porządku wręcz przeciwnie dla nich strata Lewego i Peszko może okazać się dramatem, ci dwaj zawodnicy robili z nich drużynę która cokolwiek mogła zdziałać, więc ciekawi mnie jak oni poradzą sobie w nowej rzeczywistości
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Muszę stanąć w obrnie zbymaka i maci0sa. Mam wrażenie, że dzięki nim mamy bezpośredni wgląd na to jak trudne, w wypadku ubogich klubów na dorobku, mogą być negocjacje transferowe.
Zakładam, że ta dwójka ma dobre intencje i jak tylko wypływa jakiś wiarygodny news, to się z nami nim dzielą. Niestety rozmowy między klubami są bardzo długotrwałe i jak się okazuje często kończą się fiaskiem. Tak jak wcześniej napisałem- ja pozostaje optymistą. Ufam nowemu zarządowi, wierząc, że chłopcy staną na wysokości zadania. |
|
|
|
Guest
|
|
Ja tam nie mam nic do Zbymaka i Maci0sa. Robili fajną robotę z naszego pkt widzenia. Dla klubu to moze byly nienajlepsze skutki... cóż.
Ostatnio edytowane przez arti : 22.06.2010 o godz. 09:32.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Grzegorzowi Baranowi kończy się kontrakt, nie chce go przedłużyć... to dla nas idealna okazja do tego by mieć dobrej klasy defensywnego pomocnika, który był sercem środka pola Ruchu...29 meczy w minionym sezonie i do tego wszystkie w pełnym wymiarze czasowym! Ma 27 lat... czyli mielibyśmy defensywnego pomocnika na lata! Sobol wieczny nie będzie niestety, a już teraz miałby godnego następce! Brać GO!
http://transfermarkt.de/de/grzegorz-...ler_37145.html http://www.sport.pl/sport/1,65025,80...zcza_Ruch.html Baran opuszcza Ruch...
Ostatnio edytowane przez tomasz_19 : 22.06.2010 o godz. 07:50.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
takk takk^^wielka klasa
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
Pierwsza runda z Kosowskim - naprawdę wyśmienita, potem cały czas regres niestety...... ![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
Trwa to tak długo bo my negocjujemy z zawodnikami o odpowiedniej klasie piłkarskiej potwierdzonej w meczach ligowych i reprezentacyjnych. Wartościowego zawodnika nie jest łatwo przekonać do gry w takiej lidze jak polska. Testy prawego obrońcy z Brazylii nie oznaczają że kwestia obsady prawej strony obrony jest już zamknięta. Można wkrótce spodziewać się kolejnych zawodników.
Oby wszystkie plany transferowe o których wiem sprawdziły się a wtedy odzyskanie tytułu jak i lepsze wyniki w pucharach będą kwestią czasu... Negocjujemy z dwoma napastnikami, trzema obrońcami, trzema pomocnikami - Głowackiego z racji tego że za pół roku kończy karierę Cleber i prawdopodobnie odejdzie Marcelo musi zastąpić nie jeden a przynajmniej dwóch równorzędnych środkowych obrońców - co pół roku robić rewolucję w obronie (samobójstwo).... Jedno nazwisko które pojawiło się ostatnio na tapecie to zasłona dymna..... Proszę nie pytać o konkrety bo to nie ja negocjuję i za zawodników płacę... Niektórzy co chcieli zabłysnąć na forum swego czasu spowodowali przynajmniej w dwóch wypadkach, że transfery oddaliły się w czasie i nie wiadomo czy do nich dojdzie...
Ostatnio edytowane przez kibicwisły1906 : 22.06.2010 o godz. 14:37.
|
|
|
|
Guest
|
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
Zawodnicy z Ruchu Chorzów to jest Sobiech i Sadlok byli jedynie rezerwowa opcją dla zagranicznych graczy - swoją drogą temat ich transferu do Wisły zakończył się dużo wcześniej jak podają media....
|
|
|
|
Junior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Orientuje się ktoś czy w najbliższym czasie jest zaplanowana jakaś konferencja?
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Dopiero jak Argentyna odpadnie z mistrzostw świata, obawiam się, że wcześniej Messiego nie uda nam się przedstawić.
A tak na serio to pewnie władze Wisły nie wiedzą kiedy będzie konferencja, wszystko zależy od tego jak potoczą się rozmowy z kandydatami do gry z Białą Gwiazdą na piersi. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
zbymak a wiesz może coś na temat transferów soory że tak ciągne za język ale podobno można ich się spodziewać nawet przed wyjazdem na zgrupowanie do Niemiec
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
zbymak, napisz po prostu -" szykuje się transfer na taką i taką pozycje" bez nazwisk i dokładnych sum.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
ale wiesz zbymak mógłbyś powiedzieć chociaz czy mozemy sie czegos spodziewac w najblizszym czasie
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
tak bólu głowy z powodu niespełnionych oczekiwań transferowych xD
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
A moze poprostu nie ma informacji ...ciezko zrozumiec...
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Poczekamy jeszcze trochę zobaczymy kto mial racje
|
|
|
|
Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Nie przesadzajcie, ze przez zbymaka i maciosa nam sie transfery skomplikowały, bo jezeli by tak to działało to Legia nikogo by nie sprowadziła, bo o kazdym ich transferze bylo "glosno". Chlopaki maja informacje z pierwszej reki i to raczej pewne, bo nie maja zadnego interesu aby kłamac. Co wiedza i chca to napisza i tyle.
Zeby było na temat teraz to dodam, ze bardzo sie ciesze, ze temat Sobiecha i Sadloka upadł, bo 1mln euro za ktoregos z nich to o polowe tej kwoty za duzo. Jezeli Sobiech strzeli w nastepnym sezonie ~13 bramek mozna w niego zainwestowac ale 500tys euro a nie 1mln. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
transfery beda bo za cicho jest! Basalaj nie przychodzil tu zeby sie osmieszac moim zdaniem kogos nam za niedlugo przedstawi!!! Cierpliwosc cnota Wislakow
![]() ![]()
JAZDA JAZDA JAZDA BIAŁA GWIAZDA
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mądrze napisane.Już parę razy to pisałem,że Basałaj by tu nie przyszedł,żeby być zjechanym przez kibiców więc cierpliwość
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|