|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Pierdu pierdu. Bo w gazecie napisali to 2x drożej kosztował. Bądźmy poważni.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
![]() Ale tak na poważnie, bo wiadomo, co innego FM, a co innego rzeczywistość. Ciekawe, czy chciałby taki zawodnik do nas przyjść i czy na prawdę byłby realnym wzmocnieniem. nie widziałem go w akcji więc nie wiem. Mam nadzieję, że nasi działacze zaklepali już praktycznie kandydata, którego obserwowali od dłuższego czasu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Member
Od: 10.2008
Offline |
|
|
A ja bym był za Tchibamba bo konczy mu sie kontrakt teraz chyba a jest dobry;] i do tego Makinwe dolozy byle Sobiecha nie kupowac bo on mial po prostu swoje 5 minut na granie bo jego ostatnie mecze pokazaly jaki on jest dobry
![]()
Gurny Ślunsk
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Jako kibic Jagi o El Mehdim moge mówic w samych superlatywach
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Tak sobie siedząc i przeglądajac forum dochodze do wniosków "po jasną cholere mi to wszystko" nie dosc ,ze czlowiek ma ochote podzielić sie z innymi informacjami to jeszcze potem muszę wysluchiwać na swoj temat róznych komentarzy.Wybaczcie ale ja nie potrafie nauczyć ludzi czytać ze zrozumieniem.Jak pisze ,że jest szansa ze zagra w sobotnim sparingu a jesli nawet nie to bedzie pare dni potem i ktos mi zarzuca kłamstwo obiecywanie itp bo nie zagrał to ja nic na to nie poradze.W dyskusje i polemiki nie mam zamiaru ani czasu sie wdawać .Od dziś nie bede udzielał na forum informacji i mysle bedzie to z korzyscia dla klubu jak i dla niektorych kibiców.Zycze miłego czytania Faktów SuperExpressow i innych portali Wiślackich one maja lepsze i prawdziwe informacje niż Zbymak i Maci0s.Normalni i "kumaci "kibice zawsze mogą napisać na priv do mnie to jak coś bede wiedział to zawsze sie podziele wiedzą.Pozdrawiam wszystkich
|
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Panowie i Panie koniec pisania dyrdymałów i spierania się o intencje/możliowści/chęci innych użytkowników. Ma być tylko o polityce transferowej - wątpliwości wyjaśniajcie sobie na privach
|
|
|
|
Banita
Od: 01.2010
Offline |
|
|
Z całym szacunem KOMINEK,ale temat o polityce transferowej jest chyba osobno.Zresztą jak sama nazwa wskazuje,tu można sobie podyrdymalić ze względu na SF w temacie...
Pozdrawiam |
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Można ......ale o polityce transferowej podyrdymalić a nie o tym kto komu wierzy nie wierzy podoba nie podoba się
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
skoro wielkich pieniędzy nie ma na transfery to ja bym zainwestował w kilku Reprezentantów U-16, może za kilka lat coś z nich będzie ? Teraz chyba nie byliby zbyt drodzy ? Tak robi Wenger w Arsenalu i dobrze na tym wychodzi.Oczywiście wcześniej możnaby ich gdzieś wypożyczyc żeby sie ogrywali tak jak kiedyś Broziu (GKS Katowice)
http://www.90minut.pl/news/126/news1...-Bialorus.html
Ostatnio edytowane przez AYALA : 21.06.2010 o godz. 10:24.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
http://www.sports.pl/Pilka-nozna/Tra...164,1,721.html
mówicie i macie =] Kislyak już raczej do legii nie pójdzie bo oni wypożyczyli sobie Cabrala. o ile nigdy nie ufam PS to w tym przypadku jestem w stanie się trochę podniecić bo Kislyakowi w grudniu kończy się kontrakt i kosztuje tylko 200k euro, a wobec tego newsa z onetu może się on przydać bo i miejsce by się znalazło i kasa http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Wszyscy zainteresowani wiedzą jaka jest sytuacja w klubie, mi jednak brakuje transferów polskich, młodych zawodników. Wiadomo, że wszyscy teraz krzyczą sobie za takich chore ceny. Z drugiej strony już zaczyna nam brakować piłkarzy pokroju Baszcza, Głowackiego i Zienia. Ludzi, dla których Wisła coś znaczyła i gdyby nie polityka zarządu, to pewnie dalej graliby w klubie. Niewielu już potrafi grać do końca i nie odstawiać nogi. Został Sobol, Mały (ze swoim charakterem) i tyle walki.
![]() "Bo nasza ARMIA to potęga" |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
W kwestii transferów do klubu - czy nasze władze wiedzą co to wizerunek klubu jego dobre imię - sprowadzaniem na testy zawodników takich jak ten Brazylijczyk pożal się boże na pewno tego wizerunku nie poprawią - w profesjonalnym klubie (jakim niestety nie jesteśmy) takich graczy po jednym dniu testów odesłano by do domu (ostatnio nasz przyszły obrońca grywał ogony w ostatniej drużynie australijskiej ekstraklasy... w spotkaniu z Garbarnią - na tle takiego zespołu - wypadł blado jak więc można przypuszczać w spotkaniu z mocniejszym rywalem byłoby jeszcze gorzej - na marginesie zawodnik ten wogóle nie jest przygotowany do testów, przyjechał z nadwagą....
W klubie zapewniano że będą transfery a dwa dni później sprzedano Głowackiego w kolejce czekają jeszcze Diaz i Marcelo.... W obecnej sytuacji nasza formacja defensywna praktycznie przestała istnieć, wszak trudno przypuszczać by Cleber, który za pół roku kończy kariery i słaby Kowalski mogli z powodzeniem zastąpić Głowę - w miejsce Arka powinniśmy pozyskać dwóch perspektywicznych obrońców, Marcelo bowiem wcześniej czy później odejdzie. Nie lepiej sytuacja przedstawia się w linii pomocy i ataku (Boguski podpisał kontrakt i znów się leczy - u nas to już tradycja)..... W zespole nie ma żadnej rywalizacji o miejsce w składzie a nawet na uzupełnienia składu nie ma co liczyć (celowo nie piszę o wzmocnieniach bo tych nie będzie w ogóle).... W ostatnim tygodniu upadły rozmowy z 4 zawodnikami z lig zagranicznych, których chcieliśmy pozyskać ale jak to u nas bywa znów czegoś zabrakło (kasy....) W tym momencie przygotowywana jest lista zawodników których będziemy testować w Niemczech - oczywiście graczy darmowych, bez klubu.... To jest ostatni moment by odbić się od niechybnego dna w które spadamy z sezonu na sezon (mowa o jakości gry, wynikach międzynarodowych) niestety po raz kolejny właściciel posłuchał nie tych doradców co powinien.... Jak można sprzedawać najlepszych zawodników nie mając na ich miejsce kandydatów do gry od zaraz - takie rzeczy tylko w polskiej piłce są możliwe.... Legia która nie gra w pucharach wzmacnia skład jakby w nich miała zagrać a klubu które tam będą grały się osłabiają gdzie tu logika i myślenie na przyszłość... Pan Prezes Basałaj mówił o potrzebie rozwoju marketingu zapomniał dodać że ów dział w klubie piłkarskim to w 80% skuteczna polityka transferowa, systematyczne wymieniane elementów słabszych na lepsze - co robią w drużynie zawodnicy tacy jak Łobo, Jirsak etc... |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Jaki znów wizerunek? jakie dobre imię? Co komu do tego kogo Wisła testuje? Mogą testować Brazylijczyka jak i Mariana W. z Polskiej A-klasy. Od tego są testy. To już nie można testować zawodników grających w niższych ligach czy Tobie i reszcie nieznanych tylko dlatego bo nie ma ich na naszej klasie? http://www.nokaut.pl/leki-uspokajajace-i-nasenne/ ![]()
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki" "Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze" "Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center" cdn.. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
|
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.
Od: 10.2003
Offline |
|
|
Ja widziałam trening i sparing i oceniam. Grać (przez duże G) on nie potrafi. Sinlar po całej rundzie kontuzji jest ze 3 razy lepszy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Czyli co transferów tych mówił o nich Jarosz nie ma sie co spodziewać
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
![]() ,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Wiesz ja trenerom w Polsce i zawodnikom a także działaczom nie wierzę bo to amatorszczyzna a nie profesjonalizm tak się składa.... co mógł zobaczyć Prezes i trener w sparingu czego ja nie potrafiłem dostrzec... Niech sobie testują takich zawodowców tylko niech potem nie płaczą jak dostaniemy w cztery litery od Litwinów..... |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Szybko moi panstwo tracicie nadzieje, oj szybko...
EOT... |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Hmmm... Mamy 21 czerwca... Równo tydzień temu piłkarze i trenerzy spotkali się po urlopach... Czyli wypadałoby, aby w klubie pojawili się jacyś nowi zawodnicy... Narazie jedynym transferem do klubu jest bramkarz Jovanić (zaprezentowany oficjalnie 13 czerwca)... 14 czerwca na oficjalnej stronie pojawiły się informacje o nieprzedłużaniu umów z Marcinem Juszczykiem, Mariuszem Jopem, Konradem Gołosiem oraz Issa Ba. A także o zakończeniu wypożyczeń Pablo Alvarez'a oraz Georgi'a Hristov'a. W tym samym czasie pojawia się informacja o powrocie z wypożyczenia do Piasta Gliwice Mateusza Kowalskiego.To można zapisać na plus jeśli chodzi o politykę transferową... Ale przychodzi 15 czerwiec i klub informujeo odejściu Arkadiusza Głowackiego... Jednego z najlepszych obrońców Ekstraklasy... Żywej legendy Wisły... Kapitana i serca drużyny... Pogodziłbym się z tym gdyby w ten sam dzień zaprezentowano jego następce, a tu minął prawie tydzień a o nowym stoperze nie słychać...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Nie zdziwiłbym się, gdyby te kilka nowych twarzy, pojawilo sie na dzien przed wyjazdem do Niemiec.
Moja opinia jest taka (byla taka sama przed przeciekami maci0sa, zbymaka i prasy) - zeby do klubu nie dolaczylo kilku nowych zawodnikow (nie wazne czy za gotowke czy z wolnych) musialaby sie stac jakas katastrofa. Nie wierze ze pan Cupiał zatrudnialby pana Basałaja po to, by ten kierowal imitacja klubu pilkarskiego. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Dzięki Zbymak za trochę optymizmu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Niestety na tym polega urok testów. Na takowe przyjeżdżają tylko słabi piłkarze, ponieważ każdy szanujący się i prezentujący odpowiedni poziom jak ty to mówisz zawodnik nie zgadza się na coś takiego. Siadasz do negocjacji albo nie.
|
|
|
|
Banita
Od: 01.2010
Offline |
|
|
Nie widziałem chłopa na żywo,ale ten cały Alemao to się prędzej nadaje do budki z zapiekankami na Kazimierzu niż do profesjonalnego grania w piłkę.
Podstawowa sprawa.To że transfery będą,to nie ulega żadnej watpliwości. Na zdrowy chłopski rozum.Kadra jest w tej chwili bardzo szczuplutka,tak więc innej opcji nie ma. Lepiej się zawczasu nie podpalać transferem byle jakim,lepiej zaczekać aż trafią się jakieś perełki. Chociaż w kontekście naszej gry w LE pasowałoby działać z nieco większą dynamiką. A ten chłopak z rezerw Barcy jest naprawdę zajebisty.Ostatnio widziałem go "live"...Jak na polską ligę to byłaby petarda. Ale jest chyba musztarda po objedzie jako że Barca B awansowała.Soriano byłby potężnym wzmocnieniem. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Ja widziałem go na żywo i masz całkowitą rację. Słabiutki jest ..
![]()
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
Listen fucking stars - you're breaking our hearts!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Masz racje ,jak mnie ludzie wkurzacie!!W tym tygodniu nie będzie transferów-to płaczcie bo w tym tygodniu chyba wszystko się wyjaśni.Ja wole,żeby w sobotę kupili 5 zawodników,ale dobrze wyselekcjonowanych a nie tak,że na transfermarkt.de jest za 1,5mln no to musi być dobry czy na youtube.Ja czekam bo nawet jeśli by się te czarne scenariusze sprawdziły to jest to nowość
I proszę nie mówić,że jest taka sama sytuacja jak co pół roku bo tak nie jest. Pozdro dla normalnych. ![]() |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|