The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.06.2010, 21:37
Pierdu pierdu. Bo w gazecie napisali to 2x drożej kosztował. Bądźmy poważni.
Odpowiedz cytując
KarLOL
Junior Member

Od: 12.2006

Stary 18.06.2010, 21:52
Sancezz napisał(a):Wyświetl post
Dobrym nastepca Arka mogłby być Mehdi Benatia, reprezentant Maroka, francuska szkoła pilkarska. Wychowanek OM. Teraz bedzie wolnym zawodnikiem i ponoć był testowany przez Werder Brema.

W FM'ie w mojej Wiśle wymiatał

Ale tak na poważnie, bo wiadomo, co innego FM, a co innego rzeczywistość. Ciekawe, czy chciałby taki zawodnik do nas przyjść i czy na prawdę byłby realnym wzmocnieniem. nie widziałem go w akcji więc nie wiem. Mam nadzieję, że nasi działacze zaklepali już praktycznie kandydata, którego obserwowali od dłuższego czasu.
Odpowiedz cytując
Sancezz
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 18.06.2010, 22:07
KarLOL napisał(a):Wyświetl post
W FM'ie w mojej Wiśle wymiatał

Ale tak na poważnie, bo wiadomo, co innego FM, a co innego rzeczywistość. Ciekawe, czy chciałby taki zawodnik do nas przyjść i czy na prawdę byłby realnym wzmocnieniem. nie widziałem go w akcji więc nie wiem. Mam nadzieję, że nasi działacze zaklepali już praktycznie kandydata, którego obserwowali od dłuższego czasu.
A kto ma byc niby wzmocnieniem? padaka z 1. ligi polskiej? ja w akcji widzialem naszych reprezentantow i wiem na co ich stac... Szczerze mowiąc to El Mehdi Sidqy z Jagi niegorzej sobie radził niż Alvarez u nas. I nigdy nie gral nawet w swojej reprezentacji. A przyszedł do Białegostoku za damski ch...
Odpowiedz cytując
CebulTSW
Member

Od: 10.2008

Stary 18.06.2010, 22:34
A ja bym był za Tchibamba bo konczy mu sie kontrakt teraz chyba a jest dobry;] i do tego Makinwe dolozy byle Sobiecha nie kupowac bo on mial po prostu swoje 5 minut na granie bo jego ostatnie mecze pokazaly jaki on jest dobry
Gurny Ślunsk
Odpowiedz cytując
Mishau
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 18.06.2010, 22:35
Jako kibic Jagi o El Mehdim moge mówic w samych superlatywach Wg jeden z najlepszych o ile nie najlepsy lewy obronca w ekstraklasie z tym ze on został tam przekwalifikowany ze stopera gdzie radzi sobie fatalnie-głupie faule, karne, duzo kartek. Jaga raczej go nie pusci.
Odpowiedz cytując
zbymak
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 19.06.2010, 12:03
Tak sobie siedząc i przeglądajac forum dochodze do wniosków "po jasną cholere mi to wszystko" nie dosc ,ze czlowiek ma ochote podzielić sie z innymi informacjami to jeszcze potem muszę wysluchiwać na swoj temat róznych komentarzy.Wybaczcie ale ja nie potrafie nauczyć ludzi czytać ze zrozumieniem.Jak pisze ,że jest szansa ze zagra w sobotnim sparingu a jesli nawet nie to bedzie pare dni potem i ktos mi zarzuca kłamstwo obiecywanie itp bo nie zagrał to ja nic na to nie poradze.W dyskusje i polemiki nie mam zamiaru ani czasu sie wdawać .Od dziś nie bede udzielał na forum informacji i mysle bedzie to z korzyscia dla klubu jak i dla niektorych kibiców.Zycze miłego czytania Faktów SuperExpressow i innych portali Wiślackich one maja lepsze i prawdziwe informacje niż Zbymak i Maci0s.Normalni i "kumaci "kibice zawsze mogą napisać na priv do mnie to jak coś bede wiedział to zawsze sie podziele wiedzą.Pozdrawiam wszystkich
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 20.06.2010, 09:08
Panowie i Panie koniec pisania dyrdymałów i spierania się o intencje/możliowści/chęci innych użytkowników. Ma być tylko o polityce transferowej - wątpliwości wyjaśniajcie sobie na privach
Odpowiedz cytując
Hiroji Hanzo
Banita

Od: 01.2010

Stary 20.06.2010, 10:09
Z całym szacunem KOMINEK,ale temat o polityce transferowej jest chyba osobno.Zresztą jak sama nazwa wskazuje,tu można sobie podyrdymalić ze względu na SF w temacie...
Pozdrawiam
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 20.06.2010, 10:49
Można ......ale o polityce transferowej podyrdymalić a nie o tym kto komu wierzy nie wierzy podoba nie podoba się
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 21.06.2010, 10:19
skoro wielkich pieniędzy nie ma na transfery to ja bym zainwestował w kilku Reprezentantów U-16, może za kilka lat coś z nich będzie ? Teraz chyba nie byliby zbyt drodzy ? Tak robi Wenger w Arsenalu i dobrze na tym wychodzi.Oczywiście wcześniej możnaby ich gdzieś wypożyczyc żeby sie ogrywali tak jak kiedyś Broziu (GKS Katowice)
http://www.90minut.pl/news/126/news1...-Bialorus.html
Ostatnio edytowane przez AYALA : 21.06.2010 o godz. 10:24.
Odpowiedz cytując
TSW06
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 21.06.2010, 10:55
http://www.sports.pl/Pilka-nozna/Tra...164,1,721.html
mówicie i macie =] Kislyak już raczej do legii nie pójdzie bo oni wypożyczyli sobie Cabrala. o ile nigdy nie ufam PS to w tym przypadku jestem w stanie się trochę podniecić bo Kislyakowi w grudniu kończy się kontrakt i kosztuje tylko 200k euro, a wobec tego newsa z onetu może się on przydać bo i miejsce by się znalazło i kasa
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html
Pozdrowienia z Częstochowy!!
"Żyjesz w kraju w którym wszyscy chcą cię zrobić w chuja..
."
Odpowiedz cytując
gress
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 21.06.2010, 11:57
Wszyscy zainteresowani wiedzą jaka jest sytuacja w klubie, mi jednak brakuje transferów polskich, młodych zawodników. Wiadomo, że wszyscy teraz krzyczą sobie za takich chore ceny. Z drugiej strony już zaczyna nam brakować piłkarzy pokroju Baszcza, Głowackiego i Zienia. Ludzi, dla których Wisła coś znaczyła i gdyby nie polityka zarządu, to pewnie dalej graliby w klubie. Niewielu już potrafi grać do końca i nie odstawiać nogi. Został Sobol, Mały (ze swoim charakterem) i tyle walki.

"Bo nasza ARMIA to potęga"
Odpowiedz cytując
Tasio1906
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 21.06.2010, 16:43
gress napisał(a):Wyświetl post
Wszyscy zainteresowani wiedzą jaka jest sytuacja w klubie, mi jednak brakuje transferów polskich, młodych zawodników. Wiadomo, że wszyscy teraz krzyczą sobie za takich chore ceny. Z drugiej strony już zaczyna nam brakować piłkarzy pokroju Baszcza, Głowackiego i Zienia. Ludzi, dla których Wisła coś znaczyła i gdyby nie polityka zarządu, to pewnie dalej graliby w klubie. Niewielu już potrafi grać do końca i nie odstawiać nogi. Został Sobol, Mały (ze swoim charakterem) i tyle walki.
mi też brakuje Głowackiego, Baszcza i Zienia... Głowa to przecież żywa legenda Wisły! Arek dziękuje!
Czy wygrywasz Czy nie ja i tak Kocham Cię w sercu moim WISŁA i na dobre i na złe!!!!!
Ajax napisał(a):Wyświetl post
Nam potrzeba równowagi pomiędzy różnymi typami gracze, muszą być tacy od zapieprzania, tacy od grania, kilku młodych kilku doświadczonych. kilku z Polski kilku z zagranicy.

Odpowiedz cytując
kibicwisły1906
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 21.06.2010, 17:35
W kwestii transferów do klubu - czy nasze władze wiedzą co to wizerunek klubu jego dobre imię - sprowadzaniem na testy zawodników takich jak ten Brazylijczyk pożal się boże na pewno tego wizerunku nie poprawią - w profesjonalnym klubie (jakim niestety nie jesteśmy) takich graczy po jednym dniu testów odesłano by do domu (ostatnio nasz przyszły obrońca grywał ogony w ostatniej drużynie australijskiej ekstraklasy... w spotkaniu z Garbarnią - na tle takiego zespołu - wypadł blado jak więc można przypuszczać w spotkaniu z mocniejszym rywalem byłoby jeszcze gorzej - na marginesie zawodnik ten wogóle nie jest przygotowany do testów, przyjechał z nadwagą....

W klubie zapewniano że będą transfery a dwa dni później sprzedano Głowackiego w kolejce czekają jeszcze Diaz i Marcelo....

W obecnej sytuacji nasza formacja defensywna praktycznie przestała istnieć, wszak trudno przypuszczać by Cleber, który za pół roku kończy kariery i słaby Kowalski mogli z powodzeniem zastąpić Głowę - w miejsce Arka powinniśmy pozyskać dwóch perspektywicznych obrońców, Marcelo bowiem wcześniej czy później odejdzie. Nie lepiej sytuacja przedstawia się w linii pomocy i ataku (Boguski podpisał kontrakt i znów się leczy - u nas to już tradycja).....

W zespole nie ma żadnej rywalizacji o miejsce w składzie a nawet na uzupełnienia składu nie ma co liczyć (celowo nie piszę o wzmocnieniach bo tych nie będzie w ogóle)....
W ostatnim tygodniu upadły rozmowy z 4 zawodnikami z lig zagranicznych, których chcieliśmy pozyskać ale jak to u nas bywa znów czegoś zabrakło (kasy....)

W tym momencie przygotowywana jest lista zawodników których będziemy testować w Niemczech - oczywiście graczy darmowych, bez klubu....

To jest ostatni moment by odbić się od niechybnego dna w które spadamy z sezonu na sezon (mowa o jakości gry, wynikach międzynarodowych) niestety po raz kolejny właściciel posłuchał nie tych doradców co powinien....

Jak można sprzedawać najlepszych zawodników nie mając na ich miejsce kandydatów do gry od zaraz - takie rzeczy tylko w polskiej piłce są możliwe....

Legia która nie gra w pucharach wzmacnia skład jakby w nich miała zagrać a klubu które tam będą grały się osłabiają gdzie tu logika i myślenie na przyszłość...

Pan Prezes Basałaj mówił o potrzebie rozwoju marketingu zapomniał dodać że ów dział w klubie piłkarskim to w 80% skuteczna polityka transferowa, systematyczne wymieniane elementów słabszych na lepsze - co robią w drużynie zawodnicy tacy jak Łobo, Jirsak etc...
Odpowiedz cytując
element
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 21.06.2010, 17:48
kibicwisły1906 napisał(a):Wyświetl post
W kwestii transferów do klubu - czy nasze władze wiedzą co to wizerunek klubu jego dobre imię - sprowadzaniem na testy zawodników takich jak ten Brazylijczyk pożal się boże na pewno tego wizerunku nie poprawią
O czym i Ty znów piszesz?
Jaki znów wizerunek? jakie dobre imię?
Co komu do tego kogo Wisła testuje? Mogą testować Brazylijczyka jak i Mariana W. z Polskiej A-klasy. Od tego są testy.
To już nie można testować zawodników grających w niższych ligach czy Tobie i reszcie nieznanych tylko dlatego bo nie ma ich na naszej klasie?

http://www.nokaut.pl/leki-uspokajajace-i-nasenne/
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki"
"Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze"
"Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center"
cdn..
Odpowiedz cytując
kibicwisły1906
Senior Member

Stary 21.06.2010, 17:49
element napisał(a):Wyświetl post
O czym i Ty znów piszesz?
Jaki znów wizerunek? jakie dobre imię?
Co komu do tego kogo Wisła testuje? Mogą testować Brazylijczyka jak i Mariana W. z Polskiej A-klasy. Od tego są testy.
To już nie można testować zawodników grających w niższych ligach czy Tobie i reszcie nie znanych tylko dlatego bo nie ma ich na naszej klasie?

http://www.nokaut.pl/leki-uspokajajace-i-nasenne/
Chodzi o to aby klub sprowadzał na testy zawodników prezentujących odpowiedni poziom a nie co popadnie....
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 21.06.2010, 17:53
Chodzi o to aby klub sprowadzał na testy zawodników prezentujących odpowiedni poziom a nie co popadnie....
A skąd wiesz co ten Brazylijczyk prezentuje? Widziałeś go w ilu meczach? Może niech lepiej trener oceni jego przydatność do naszego zespołu a nie Ty...
Odpowiedz cytując
Żmijka
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.

Od: 10.2003

Stary 21.06.2010, 17:57
Ja widziałam trening i sparing i oceniam. Grać (przez duże G) on nie potrafi. Sinlar po całej rundzie kontuzji jest ze 3 razy lepszy.
Odpowiedz cytując
marian paździoch
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 21.06.2010, 18:01
Czyli co transferów tych mówił o nich Jarosz nie ma sie co spodziewać
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 21.06.2010, 18:10
W kwestii transferów do klubu - czy nasze władze wiedzą co to wizerunek klubu jego dobre imię - sprowadzaniem na testy zawodników takich jak ten Brazylijczyk pożal się boże na pewno tego wizerunku nie poprawią - w profesjonalnym klubie (jakim niestety nie jesteśmy) takich graczy po jednym dniu testów odesłano by do domu
A Ty myslisz ze Barcelony, Reale, Manchestery i inni tylko zajebistych testuja, to Ci powiem oni testuja setki pilkarzy rocznie i to nie takie wynalazki i nikt z tego powodu nie placze ze ucierpialo ego jakiegos maloata ktory sie jara nowym plakatem Ronaldo
,
Odpowiedz cytując
kibicwisły1906
Senior Member

Stary 21.06.2010, 18:10
fanfan napisał(a):Wyświetl post
A skąd wiesz co ten Brazylijczyk prezentuje? Widziałeś go w ilu meczach? Może niech lepiej trener oceni jego przydatność do naszego zespołu a nie Ty...
Oglądałem tego zawodnika w ostatnim sparingu - fakt że gość grał ogony w ostatniej drużynie ligi australijskiej do Ciebie nie przemawia....

Wiesz ja trenerom w Polsce i zawodnikom a także działaczom nie wierzę bo to amatorszczyzna a nie profesjonalizm tak się składa.... co mógł zobaczyć Prezes i trener w sparingu czego ja nie potrafiłem dostrzec...

Niech sobie testują takich zawodowców tylko niech potem nie płaczą jak dostaniemy w cztery litery od Litwinów.....
Odpowiedz cytując
koyoot
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 21.06.2010, 18:46
Szybko moi panstwo tracicie nadzieje, oj szybko...

EOT...
Odpowiedz cytując
Tasio1906
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 21.06.2010, 18:53
Hmmm... Mamy 21 czerwca... Równo tydzień temu piłkarze i trenerzy spotkali się po urlopach... Czyli wypadałoby, aby w klubie pojawili się jacyś nowi zawodnicy... Narazie jedynym transferem do klubu jest bramkarz Jovanić (zaprezentowany oficjalnie 13 czerwca)... 14 czerwca na oficjalnej stronie pojawiły się informacje o nieprzedłużaniu umów z Marcinem Juszczykiem, Mariuszem Jopem, Konradem Gołosiem oraz Issa Ba. A także o zakończeniu wypożyczeń Pablo Alvarez'a oraz Georgi'a Hristov'a. W tym samym czasie pojawia się informacja o powrocie z wypożyczenia do Piasta Gliwice Mateusza Kowalskiego.To można zapisać na plus jeśli chodzi o politykę transferową... Ale przychodzi 15 czerwiec i klub informujeo odejściu Arkadiusza Głowackiego... Jednego z najlepszych obrońców Ekstraklasy... Żywej legendy Wisły... Kapitana i serca drużyny... Pogodziłbym się z tym gdyby w ten sam dzień zaprezentowano jego następce, a tu minął prawie tydzień a o nowym stoperze nie słychać...
Czy wygrywasz Czy nie ja i tak Kocham Cię w sercu moim WISŁA i na dobre i na złe!!!!!
Ajax napisał(a):Wyświetl post
Nam potrzeba równowagi pomiędzy różnymi typami gracze, muszą być tacy od zapieprzania, tacy od grania, kilku młodych kilku doświadczonych. kilku z Polski kilku z zagranicy.

Odpowiedz cytując
sqallpl
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 21.06.2010, 18:59
Nie zdziwiłbym się, gdyby te kilka nowych twarzy, pojawilo sie na dzien przed wyjazdem do Niemiec.

Moja opinia jest taka (byla taka sama przed przeciekami maci0sa, zbymaka i prasy) - zeby do klubu nie dolaczylo kilku nowych zawodnikow (nie wazne czy za gotowke czy z wolnych) musialaby sie stac jakas katastrofa.

Nie wierze ze pan Cupiał zatrudnialby pana Basałaja po to, by ten kierowal imitacja klubu pilkarskiego.
Odpowiedz cytując
zbymak
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 21.06.2010, 19:15
Tasio1906 napisał(a):Wyświetl post
Hmmm... Mamy 21 czerwca... Równo tydzień temu piłkarze i trenerzy spotkali się po urlopach... Czyli wypadałoby, aby w klubie pojawili się jacyś nowi zawodnicy... Narazie jedynym transferem do klubu jest bramkarz Jovanić (zaprezentowany oficjalnie 13 czerwca)... 14 czerwca na oficjalnej stronie pojawiły się informacje o nieprzedłużaniu umów z Marcinem Juszczykiem, Mariuszem Jopem, Konradem Gołosiem oraz Issa Ba. A także o zakończeniu wypożyczeń Pablo Alvarez'a oraz Georgi'a Hristov'a. W tym samym czasie pojawia się informacja o powrocie z wypożyczenia do Piasta Gliwice Mateusza Kowalskiego.To można zapisać na plus jeśli chodzi o politykę transferową... Ale przychodzi 15 czerwiec i klub informujeo odejściu Arkadiusza Głowackiego... Jednego z najlepszych obrońców Ekstraklasy... Żywej legendy Wisły... Kapitana i serca drużyny... Pogodziłbym się z tym gdyby w ten sam dzień zaprezentowano jego następce, a tu minął prawie tydzień a o nowym stoperze nie słychać...
Powiem tylko tak Lech jest tak samo aktywny narzie jak my.Wiem wiem zaraz zaczniecie co nas Lech obchodzi (to fakt) zobacz na Legie .Ja daje tylko przykład i proponuje troche wiary i spokoju.
Odpowiedz cytując
jacek67
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 21.06.2010, 19:16
Dzięki Zbymak za trochę optymizmu
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 21.06.2010, 19:23
Niestety na tym polega urok testów. Na takowe przyjeżdżają tylko słabi piłkarze, ponieważ każdy szanujący się i prezentujący odpowiedni poziom jak ty to mówisz zawodnik nie zgadza się na coś takiego. Siadasz do negocjacji albo nie.
Odpowiedz cytując
Hiroji Hanzo
Banita

Od: 01.2010

Stary 21.06.2010, 20:18
Nie widziałem chłopa na żywo,ale ten cały Alemao to się prędzej nadaje do budki z zapiekankami na Kazimierzu niż do profesjonalnego grania w piłkę.
Podstawowa sprawa.To że transfery będą,to nie ulega żadnej watpliwości.
Na zdrowy chłopski rozum.Kadra jest w tej chwili bardzo szczuplutka,tak więc innej opcji nie ma.
Lepiej się zawczasu nie podpalać transferem byle jakim,lepiej zaczekać aż trafią się jakieś perełki.
Chociaż w kontekście naszej gry w LE pasowałoby działać z nieco większą dynamiką.
A ten chłopak z rezerw Barcy jest naprawdę zajebisty.Ostatnio widziałem go "live"...Jak na polską ligę to byłaby petarda.
Ale jest chyba musztarda po objedzie jako że Barca B awansowała.Soriano byłby potężnym wzmocnieniem.
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 21.06.2010, 20:31
Hiroji Hanzo napisał(a):Wyświetl post
Nie widziałem chłopa na żywo,ale ten cały Alemao to się prędzej nadaje do budki z zapiekankami na Kazimierzu niż do profesjonalnego grania w piłkę.
.
Ja widziałem go na żywo i masz całkowitą rację. Słabiutki jest ..
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
czera84
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 21.06.2010, 20:55
koyoot napisał(a):Wyświetl post
Szybko moi panstwo tracicie nadzieje, oj szybko...

EOT...
Masz racje ,jak mnie ludzie wkurzacie!!W tym tygodniu nie będzie transferów-to płaczcie bo w tym tygodniu chyba wszystko się wyjaśni.Ja wole,żeby w sobotę kupili 5 zawodników,ale dobrze wyselekcjonowanych a nie tak,że na transfermarkt.de jest za 1,5mln no to musi być dobry czy na youtube.Ja czekam bo nawet jeśli by się te czarne scenariusze sprawdziły to jest to nowośćPo drugie.Myślę,że Basałaj nie jest taki głupi.W końcu chciałbyś taką prace,w której nie mógłbyś właściwe z transferami nic zrobićOn pewnie postawił taki warunek Cupiałowi,że po prostu przyjmie tą prace jeśli dostanie tam ileś €.Basałaj nie chciałby się narażać kibicom Wisły bo miał ciepłe miejsce w Ekstraklasie i miałby do nas przychodzić po to żeby my kibice znów zjechali zarząd z nim na czele
I proszę nie mówić,że jest taka sama sytuacja jak co pół roku bo tak nie jest.
Pozdro dla normalnych.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów