The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
zordon
Senior Member

Od: 01.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.06.2010, 21:33
zbymak napisał(a):Wyświetl post
Powiem tylko tak Lech jest tak samo aktywny narzie jak my.Wiem wiem zaraz zaczniecie co nas Lech obchodzi (to fakt) zobacz na Legie .Ja daje tylko przykład i proponuje troche wiary i spokoju.
wiesz zbymak, cały problem w tym, że cały ten cyrk z transferami zaczął się zbyt wcześnie... Kocioł zaczął się tydzień po zakończeniu sezonu więc teraz ludzie wchodzą co 5 min na forum i transfery, transfery.
Ty i maci0s staliście się ważnymi częściami sezonu transferowego. Sporo ludzi (w tym ja) Wam po prostu uwierzyło. Mam nadzieję, że tym razem będziemy świadkami spektakularnych, wartościowych transferów.
Jeśli jednak skończy się jak zwykle - będzie bolało jak nigdy. M.in. dzięki wam.
Na razie sprawa wygląda tak, że po paru waszych wpisach na forum powiało optymizmem i czytając posty można odnieść wrażenie, że ludzie nie zastanawiają się (wyjątkowo) CZY będą transfery ale JAKIE one będą.
A prawda jest taka, że póki co sprzedaliśmy jednego z najlepszych(jeśli nie najlepszego) obrońców ligi a sprowadziliśmy bramkarza (jakości póki co niewiadomej).
Tak jak mówię -> lepiej, żeby wasze optymistyczne proroctwa się spełniły, bo rozbudzona a zawiedziona nadzieja boli najbardziej...
zapraszam fanów trance ---> www.globaltrance.pl
Odpowiedz cytując
pawelwislak
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 21.06.2010, 22:04
Prawda jest taka że całą karuzele mocno podkręciło ITI, które teoretycznie nie potrzebowało pośpiechu bo do sezonu mają prawie całe 2 miesiące w przeciwieństwie do nas, bo my teoretycznie zaczynamy za niecałe 4 tygodnie a skład trzeba jakoś ułożyć i zgrać więc czas nas goni. Osobiście wydaje mi się że przed pierwszym meczem musimy kupić co najmniej napastnika. Ale żeby starać się pograć coś dalej trzeba co najmniej 2-3 mocne transfery który zwiększą moc i głębię zespołu. Co do sprawy pucharów to wierzę że i bez wzmocnień powinniśmy dać radę pojechać Litwinów ale nie daj boże Pawła znowu coś chwyci i jesteś głęboko w D...

Dodatkową dochodzą dwa inne aspekty stadion dodatkowa motywacja do włodarzy trzeba błysnąć jakimiś transferami żeby przyciągnąć widzów i pokazać że Wisła nadal chce świecić i nie rezygnuje z dominacji w Polsce. Inna sprawa że jak już się zdążyliśmy przyzwyczaić ostatnimi czasy dobre ruchy transferowe u nas nie istnieją, więc musimy zarówno liczyć na odwrócenie losu jak i na to że Boss znowu się na coś nie zirytuje i nie "pieprznie" w stół zamykając wszelkie rozmowy...

Nam kibicom pozostaje tylko czekać wierzyć i kupić "przepyszne karneciki" wspierając naszą Wisełkę na dobre i na złe.
Odpowiedz cytując
masterlag
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 21.06.2010, 22:07
Być może Lech jest równie aktywny jak i my teraz. Ale z tego co wiem, to oni mają kadrę w porządku, a Kiełba, którego chcieli to sobie pozyskali. . .
Nie patrzmy na Lecha, a bardziej na Legie, bo zaraz zacznę żałować, że to nie my tak całkiem "zmaściliśmy" sezon, bo może teraz byłyby generalne porządki. :/
Krakowska Wiślaczka!
Odpowiedz cytując
pawelwislak
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 21.06.2010, 22:10
Nie zgodzę się że Lech ma kadrę w porządku wręcz przeciwnie dla nich strata Lewego i Peszko może okazać się dramatem, ci dwaj zawodnicy robili z nich drużynę która cokolwiek mogła zdziałać, więc ciekawi mnie jak oni poradzą sobie w nowej rzeczywistości
Odpowiedz cytując
snyrting
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 21.06.2010, 22:22
Muszę stanąć w obrnie zbymaka i maci0sa. Mam wrażenie, że dzięki nim mamy bezpośredni wgląd na to jak trudne, w wypadku ubogich klubów na dorobku, mogą być negocjacje transferowe.

Zakładam, że ta dwójka ma dobre intencje i jak tylko wypływa jakiś wiarygodny news, to się z nami nim dzielą. Niestety rozmowy między klubami są bardzo długotrwałe i jak się okazuje często kończą się fiaskiem.

Tak jak wcześniej napisałem- ja pozostaje optymistą. Ufam nowemu zarządowi, wierząc, że chłopcy staną na wysokości zadania.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 22.06.2010, 07:12
pawelwislak napisał(a):Wyświetl post
Prawda jest taka że całą karuzele mocno podkręciło ITI, które teoretycznie nie potrzebowało pośpiechu bo do sezonu mają prawie całe 2 miesiące w przeciwieństwie do nas, bo my teoretycznie zaczynamy za niecałe 4 tygodnie a skład trzeba jakoś ułożyć i zgrać więc czas nas goni. Osobiście wydaje mi się że przed pierwszym meczem musimy kupić co najmniej napastnika. Ale żeby starać się pograć coś dalej trzeba co najmniej 2-3 mocne transfery który zwiększą moc i głębię zespołu. Co do sprawy pucharów to wierzę że i bez wzmocnień powinniśmy dać radę pojechać Litwinów ale nie daj boże Pawła znowu coś chwyci i jesteś głęboko w D...
Nam kibicom pozostaje tylko czekać wierzyć i kupić "przepyszne karneciki" wspierając naszą Wisełkę na dobre i na złe.
Robia to co sie powinno robic. Nowy trener, jak najwczesniej zbudowana kadra,czas na wspolna prace - po prostu normalne warunki do pracy. A my 3 tygodnie do meczu i mamy nawet mi sie nie chce liczyć ilu grajkow. Pamietajmy tez, ze Kirm bedzie musial dostac jakis urlop po MS - wiec kolejny gracz nam wypada w lipcu.
Ja tam nie mam nic do Zbymaka i Maci0sa. Robili fajną robotę z naszego pkt widzenia. Dla klubu to moze byly nienajlepsze skutki... cóż.
Ostatnio edytowane przez arti : 22.06.2010 o godz. 09:32.
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 22.06.2010, 07:48
Grzegorzowi Baranowi kończy się kontrakt, nie chce go przedłużyć... to dla nas idealna okazja do tego by mieć dobrej klasy defensywnego pomocnika, który był sercem środka pola Ruchu...29 meczy w minionym sezonie i do tego wszystkie w pełnym wymiarze czasowym! Ma 27 lat... czyli mielibyśmy defensywnego pomocnika na lata! Sobol wieczny nie będzie niestety, a już teraz miałby godnego następce! Brać GO!
http://transfermarkt.de/de/grzegorz-...ler_37145.html

http://www.sport.pl/sport/1,65025,80...zcza_Ruch.html
Baran opuszcza Ruch...
Ostatnio edytowane przez tomasz_19 : 22.06.2010 o godz. 07:50.
Odpowiedz cytując
bravelukas
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 22.06.2010, 08:05
takk takk^^wielka klasa
Odpowiedz cytując
4fan_player
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 22.06.2010, 08:07
bravelukas napisał(a):Wyświetl post
takk takk^^wielka klasa
Na innych nas nie stać. Też bym się nad nim zastanowił na ławkę w sam raz. Sobol młodszy już nie będzie..
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 22.06.2010, 08:23
tomasz_19 napisał(a):Wyświetl post
Grzegorzowi Baranowi kończy się kontrakt, nie chce go przedłużyć... to dla nas idealna okazja do tego by mieć dobrej klasy defensywnego pomocnika, który był sercem środka pola Ruchu...29 meczy w minionym sezonie i do tego wszystkie w pełnym wymiarze czasowym! Ma 27 lat... czyli mielibyśmy defensywnego pomocnika na lata! Sobol wieczny nie będzie niestety, a już teraz miałby godnego następce! Brać GO!
http://transfermarkt.de/de/grzegorz-...ler_37145.html

http://www.sport.pl/sport/1,65025,80...zcza_Ruch.html
Baran opuszcza Ruch...
A nie lepszy byłby Kaz? Albo nawet ten młody reprezentant Białorusi Kislak ? Pierwszy ograny w mocniejszej lidze i ostatnio miał dobry sezon , drugi jest młodszy , utalentowany i już stanowi o sile swojej repry. Obaj nie są drodzy.
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 22.06.2010, 08:48
arti napisał(a):Wyświetl post
Robia to co sie powinno robic. Nowy trener, jak najwczesniej zbudowana kadra,czas na wspolna prace - po prostu normalne warunki do pracy. A my 3 tygodnie do meczu i mamy nawet mi sie nie chce ilu grajkow. Pamietajmy tez, ze Kirm bedzie musial dostac jakis urlop po MS - wiec kolejny gracz nam wypada w lipcu.
Ja tam nie mam nic do Zbymaka i Maci0sa. Robili fajną robotę z naszego pkt widzenia. Dla klubu to moze byly nienajlepsze skutki... cóż.
Przypomnę 2007 rok, Wisła poza pucharami (8 miejsce), do klubu trafiają Ćwielong, Jirsak, Boguski (z wypożyczenia), Kosowski (z wypożyczenia), po przebojach Niedzielan - to było 5 wzmocnień dokonanych w czerwcu (chyba Niedzielan sie tylko opóźnił). Ba ten sam trener - M. Skorża!!!
Pierwsza runda z Kosowskim - naprawdę wyśmienita, potem cały czas regres niestety......
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
kibicwisły1906
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 22.06.2010, 13:59
Trwa to tak długo bo my negocjujemy z zawodnikami o odpowiedniej klasie piłkarskiej potwierdzonej w meczach ligowych i reprezentacyjnych. Wartościowego zawodnika nie jest łatwo przekonać do gry w takiej lidze jak polska. Testy prawego obrońcy z Brazylii nie oznaczają że kwestia obsady prawej strony obrony jest już zamknięta. Można wkrótce spodziewać się kolejnych zawodników.

Oby wszystkie plany transferowe o których wiem sprawdziły się a wtedy odzyskanie tytułu jak i lepsze wyniki w pucharach będą kwestią czasu...

Negocjujemy z dwoma napastnikami, trzema obrońcami, trzema pomocnikami - Głowackiego z racji tego że za pół roku kończy karierę Cleber i prawdopodobnie odejdzie Marcelo musi zastąpić nie jeden a przynajmniej dwóch równorzędnych środkowych obrońców - co pół roku robić rewolucję w obronie (samobójstwo)....

Jedno nazwisko które pojawiło się ostatnio na tapecie to zasłona dymna.....

Proszę nie pytać o konkrety bo to nie ja negocjuję i za zawodników płacę...

Niektórzy co chcieli zabłysnąć na forum swego czasu spowodowali przynajmniej w dwóch wypadkach, że transfery oddaliły się w czasie i nie wiadomo czy do nich dojdzie...
Ostatnio edytowane przez kibicwisły1906 : 22.06.2010 o godz. 14:37.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 22.06.2010, 14:19
kibicwisły1906 napisał(a):Wyświetl post
Trwa to tak długo bo my negocjujemy z zawodnikami o odpowiedniej klasie piłkarskiej potwierdzonej w meczach ligowych i reprezentacyjnych. Wartościowego zawodnika nie jest łatwo przekonać do gry w takiej lidze jak polska. Testy prawego obrońcy z Brazylii nie oznaczają że kwestia obsady prawej strony obrony jest już zamknięta. Można wkrótce spodziewać się kolejnych zawodników.

Oby wszystkie plany transferowe o których wiem sprawdziły się a wtedy odzyskanie tytułu jak i lepsze wyniki w pucharach będą kwestią czasu...
Miło to słyszeć z tym, że czas to pieniądz o czym przekonaliśmy się choćby rok temu kiedy po przecież pewnym ograniu Levadii miał dojść Stuani, bramkarz i ktoś tam jeszcze, ale zrobiła się dziura budżetowa i ...
Odpowiedz cytując
kibicwisły1906
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 22.06.2010, 14:36
Zawodnicy z Ruchu Chorzów to jest Sobiech i Sadlok byli jedynie rezerwowa opcją dla zagranicznych graczy - swoją drogą temat ich transferu do Wisły zakończył się dużo wcześniej jak podają media....
Odpowiedz cytując
bazzaar
Junior Member

Od: 06.2010

Stary 22.06.2010, 15:37
Orientuje się ktoś czy w najbliższym czasie jest zaplanowana jakaś konferencja?
Odpowiedz cytując
staho
Junior Member

Stary 22.06.2010, 16:00
bazzaar napisał(a):Wyświetl post
Dopiero jak Argentyna odpadnie z mistrzostw świata, obawiam się, że wcześniej Messiego nie uda nam się przedstawić.
A tak na serio to pewnie władze Wisły nie wiedzą kiedy będzie konferencja, wszystko zależy od tego jak potoczą się rozmowy z kandydatami do gry z Białą Gwiazdą na piersi.
Odpowiedz cytując
zbymak
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 22.06.2010, 16:02
bazzaar napisał(a):Wyświetl post
Jak będziemy żegnać Diaza
Odpowiedz cytując
tsw biała gwiazda
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 22.06.2010, 16:17
zbymak a wiesz może coś na temat transferów soory że tak ciągne za język ale podobno można ich się spodziewać nawet przed wyjazdem na zgrupowanie do Niemiec
Odpowiedz cytując
zbymak
Senior Member

Stary 22.06.2010, 17:08
tsw biała gwiazda napisał(a):Wyświetl post
zbymak a wiesz może coś na temat transferów soory że tak ciągne za język ale podobno można ich się spodziewać nawet przed wyjazdem na zgrupowanie do Niemiec
Chcieliscie zebym nie podawał konkretów -nie podaje.Chcieliście zebym nie komentował-nie komentuje.To nie ciągnijcie mnie wszyscy za język bo mi go urwiecie i wtedy już nic nie dam rady powiedziec
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Stary 22.06.2010, 17:13
zbymak napisał(a):Wyświetl post
Chcieliscie zebym nie podawał konkretów -nie podaje.Chcieliście zebym nie komentował-nie komentuje.To nie ciągnijcie mnie wszyscy za język bo mi go urwiecie i wtedy już nic nie dam rady powiedziec
nie gniewaj się, ale wg mnie po prostu jak my wszyscy wiesz tyle co kot napłakał...
Odpowiedz cytując
Junior_Battle
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 22.06.2010, 17:16
zbymak, napisz po prostu -" szykuje się transfer na taką i taką pozycje" bez nazwisk i dokładnych sum.
Odpowiedz cytując
zbymak
Senior Member

Stary 22.06.2010, 17:16
tomasz_19 napisał(a):Wyświetl post
nie gniewaj się, ale wg mnie po prostu jak my wszyscy wiesz tyle co kot napłakał...
Nie gniewam sie bo i o co.Nawet mniej wiem niż kot napłakał
Odpowiedz cytując
bravelukas
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 22.06.2010, 17:19
ale wiesz zbymak mógłbyś powiedzieć chociaz czy mozemy sie czegos spodziewac w najblizszym czasie
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Stary 22.06.2010, 17:21
tak bólu głowy z powodu niespełnionych oczekiwań transferowych xD
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 22.06.2010, 17:22
A moze poprostu nie ma informacji ...ciezko zrozumiec...
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Stary 22.06.2010, 17:23
63.5 Kg napisał(a):Wyświetl post
A moze poprostu nie ma informacji ...ciezko zrozumiec...
Ci którzy tego nie rozumieją mają nierówno pod sufitem, a tak na serio to ja już przestałem wierzyć w te transfery... zresztą i tak i tak będę kibicował Wiśle...
Odpowiedz cytując
zbymak
Senior Member

Stary 22.06.2010, 17:40
Poczekamy jeszcze trochę zobaczymy kto mial racje
Odpowiedz cytując
Glova91
Member

Od: 07.2008

Stary 22.06.2010, 17:57
Nie przesadzajcie, ze przez zbymaka i maciosa nam sie transfery skomplikowały, bo jezeli by tak to działało to Legia nikogo by nie sprowadziła, bo o kazdym ich transferze bylo "glosno". Chlopaki maja informacje z pierwszej reki i to raczej pewne, bo nie maja zadnego interesu aby kłamac. Co wiedza i chca to napisza i tyle.
Zeby było na temat teraz to dodam, ze bardzo sie ciesze, ze temat Sobiecha i Sadloka upadł, bo 1mln euro za ktoregos z nich to o polowe tej kwoty za duzo. Jezeli Sobiech strzeli w nastepnym sezonie ~13 bramek mozna w niego zainwestowac ale 500tys euro a nie 1mln.
Odpowiedz cytując
wislakrakow124
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 22.06.2010, 17:57
transfery beda bo za cicho jest! Basalaj nie przychodzil tu zeby sie osmieszac moim zdaniem kogos nam za niedlugo przedstawi!!! Cierpliwosc cnota Wislakow
JAZDA JAZDA JAZDA BIAŁA GWIAZDA
Odpowiedz cytując
czera84
Senior Member

Stary 22.06.2010, 18:25
wislakrakow124 napisał(a):Wyświetl post
transfery beda bo za cicho jest! Basalaj nie przychodzil tu zeby sie osmieszac moim zdaniem kogos nam za niedlugo przedstawi!!! Cierpliwosc cnota Wislakow
Mądrze napisane.Już parę razy to pisałem,że Basałaj by tu nie przyszedł,żeby być zjechanym przez kibiców więc cierpliwość
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów