|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Ja właśnie nie rozmiem tego że u nas czekają do końca czerwca z transferami że niby dopiero wtedy będzie otwarte okno a jakoś Legi to nie przeszkadza. Podpisali kontrakty, przedstwili ich oficjalnie na konferencjach. Piłkarze są potrzebni od zaraz bo do LE zostało mało czasu...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
Ponadto dostrzegam znaczną różnicę pomiędzy wypwiedziami Markusa odnośnie działań p. Cupiała a wypowiedziami Twoimi. pozdrawiam ![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
No nie wiem....wydaje się, że kupują zawodników solidnych. Już mają lepszą kadrę niż Lech. A czy lepszą od Wisły? hm...no cóż, uczciwie trzeba przyznać, że raczej tak. A szkoda, bo liczyłem, po tych zapowiedziach, że i u nas coś się ruszy. Nie oszukujmy się, z tym składem (w dodatku osłabionym o Alvareza i Ba) to my będziemy walczyć jedynie o puchary, a w tegorocznej edycji Ligi Europejskiej to o grupie możemy pomarzyć....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
A gdzie waszym zdaniem jest napisane ze czekamy ze nic nie robimy, ja z konferencji raczej wyniosłem wrażenie że będą oficjalnie przedstawieni z dniem 1 lipca i otwarciem okienka transferowego, tak naprawdę nikt z nas nie wie czy ktoś już czasem kontraktu nie podpisał bo nawet nasze grajki jeszcze z wakacji nie wróciły to na jakiej zasadzie oceniacie zmiany kadrowe a że się nie chwalimy to chyba dobrze ja to wolałbym żeby do 14 lipca nie powiedzieli o nikim i po cichu wszystko załatwili i nie było oficjalnych wieści a tu podają skład do LE i niespodzianka... proponuje wyluzować ważniejszą sprawą są jaja jakie się dzieją ze stadionem. Bo ja osobiście SS nie przeżyje nawet przez kolejkę!! Transfery przyjdą albo nie wiemy że coś się dzieje cieszmy się z tego że jakieś działania są podjęte... Ja naiwny wierzyłem w 4 runde LE na naszym pełnym stadionie i tak to jest właśnie wierzyć nie dość że i tak małe szanse dojść do grupy to jeszcze w najlepszym wypadku dojdzie do porażki z Juve na SS patologia
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Ale co z tego, że już ich zaprezentowali? Dało im to coś? Trenują już z nimi? Kontrakt podpisany któregoś tam czerwca i tak będzie obowiązywał od momentu otwarcia okna transferowego, czyli w tym przypadku od 1. lipca. Nie ma co panikować.
![]() I w każdej chwili, czy dobrej czy złej, będę kochał WISEŁKĘ na pewno to wiem!![]() Znów przyjdzie wiosna i lepsze czasy, powróci nasza Wisełka na czoło ekstraklasy! |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
Ludzie opamiętajcie się, nie lamentujcie i nie płaczcie na forum siejąc wszechobecny defetyzm...miejcie jaja |
|
|
|
Member
Offline |
|
Kto lamentuje? Racjonalnie podszedłem do sprawy. I jestem w stanie personalnie ocenić zespół, mimo że nie widziałem jak ze sobą współpracują. Na wypracowanie stylu kilka lat |
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Na papierze może i mają lepszą kadrę ale cóż z tego jak papier nie gra tylko zawodnicy, więc bez przesady. 2.Na co liczyłeś po zapowiedziach na transfery A ktoś Ci powiedział że tak owych nie będzie, bo nie pamiętam żeby Basałaj, Ochalik, Cupiał czy ktoś inny powiedział nie będzie żadnego transferu do Wisły, pożyjemy zobaczymy nie siejmy nie potrzebnej paniki, lamentu bo nic jeszcze nie zostało powiedziane a tu już że nie kupili a Legia ma już 4 a Lech 10 mało mnie to interesuje patrzmy na swoje podwórko.
Podobnie może być i z nami, być może zarząd negocjuje transfery a na razie nie podaje tego do wiadomości publicznej i wszystko ogłosi 1 lipca kiedy oficjalnie będzie otwarte okienko transferowe, więc pisanie o tym że nie ma u nas żadnych ruchów transferowych, może być nieprawdą. Cóż nam z tego że dziś się dowiemy że dany zawodnik podpisał z nami kontrakt jak i tak pierwszy raz potrenuje z nami w lipcu. Poczekajmy do 1 lipca. |
||
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Legia robi szum medialny bo sprzedają juz karnety a idą podobno jak czerstwe pieczywo.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
2 miesiące przed startem sezonu juz sprzedają no to widzę grubo ale w sumie trudno się dziwić że kiepsko idą atmosfera psuje trochę marketing ale powiedzmy sobie szczerze prawdziwa sprzedaż zacznie się jak zostanie miesiąc do sezonu...
Ja też uważam że nie powinno się patrzeć na innych co nas oni interesują i tak ich oklepiemy... Dopóki nie stracimy nikogo to nie wierzę żeby top 3 było dla nas zagrożone nawet poszedłbym dalej póki co skazani jesteśmy na top2. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A jak wygląda sprawa z Navasem? bo coś ten temat jak narazie ucichnął. Czy są z nim w dalszym ciągu prowadzone negocjacje?
|
|
|
|
Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...w-sile,1490328
Waldemar Sobota w Śląsku... Szkoda , że Wisła nie spróbowała go zakontraktować ![]() A.K napisał(a):
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Waldemar Sobota... ?
Kto to jest w ogóle, jakis grajek Mks Kluczbor ma zasilic Wice Mistrza Polski ? Parodia. Legia się zbroi, zobaczymy co pokaza nasi dzialacze. Oby były to wzmocnienia. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
Lewandowski? kto to w ogóle jest, jakis grajek Znicza ma zasilić Mistrza Polski? Parodia Peszko? kto to w ogóle jest, jakis grajek Wisły Płock ma zasilić Mistrza Polski? Parodia Rok 2009 Mierzejewski? kto to w ogóle jest, jakis grajek Wisły Płock ma zasilić Mistrza Polski? Parodia A za rok płacz, że nie powalczyli o takiego zawodnika ![]() |
|
|
|
Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Błaszczykowski? kto to w ogóle jest, jakiś grajek KS Częstochowy ma zasilić Mistrza Polski? Parodia Chyba wystarczy przykładów , że w niższych ligach też można wyłowić niezłe talenty, nie tylko za granicą trzeba szukać ;]
Ostatnio edytowane przez Salman17 : 09.06.2010 o godz. 17:43.
![]() A.K napisał(a):
|
||
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Dokladnie dobrego zawodnika mozna znalesc nawet w V lidze tylko trzeba umiec wylowic perelke.
![]() ,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
a takich Błaszykowskich jak juz wiele razy wspominano jest dużo więcej w niższych ligach. A że Kuba miał wujka, który miał autorytet, to miał po prostu tego fuksa. W Polsce nie tylko w sporcie jest tak, że znajomości, to 80% sukcesu zawodowego.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Nikt też nie mówi, żeby opierać polityke transferową na takich zawodnikach
po prostu był za darmo do wzięcia niezły zawodnik, który mógłby zwiekszyc konkurencję w pomocy dlatego szkoda ,że się nim nie interesowano potencjał ma na bycie kolejnym Peszką/Mierzejewskim więc na pewno by sie przydał tylko tyle i aż tyle |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
Widziales chociaz tego Sobotę w akcji, ze tak o nim prawisz? W ogole pogrązasz sie swoimi postami. O takich perpektywicznych zawodników TRZEBA walczyc i nie oddawac ich tak łatwo (vide Jonczyk). Panowie u góry bardzo solidnie pokazali przyklady, ze takie lekcewazenie moze sie czkaweczką odbić kiedys. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
ale nawet za taki talent z 1 czy 2 ligi też trzeba płacic i to już kilkaset tysięcy a klub preferuje ściaganie graczy za darmo, nawet z drugiego końca świata byle tylko za free.
Za darmoche to można ściagnac ale solidnego obrońce ale nie skutecznego napastnika czy klasowego ofensywnego pomocnika.Takich ludzi nikt sie nie pozbywa. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
On był z wolnego transferu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Wiem tylko tyle ,że negocjacje z Turkami trwały do póżnych godzin ale jeszcze nie dostalem informacji jak sie zakończyły.Jak coś bedzie wiadomo napisze
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
No i co z tego, że okienko się rozpoczyna 1 lipca. My zaczynamy przygotowania 14 czerwca, a pierwszy mecz już 15 lipca. Jestem przekonany, że trener Kasperczak wolałby mieć 3 nowych zawodników od początku przygotowań niż jednego 1 lipca drugiego 10, a trzeciego 13. Żaden normalny klub nie bedzie robił przeszkód zawodnikowi aby przed 1 lipca zaczął trenować z nowym klubem.
Ostatnio edytowane przez K4millo : 09.06.2010 o godz. 22:45.
![]()
Wisła Kraków
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
Jest tylu zawodników z wolną ręką. Kaźmierczak, Grzelak Rafał, Bartek Białkowski... można dalej wymieniać (za podanie nazwisk dostałem wcześniej bana, dlatego się powstrzymam). Widocznie klub opiera się na innej polityce transferowej tzn. zakontraktujmy w ostatnim terminie jakiegoś ogórka żeby kibice się ucieszyli, a nóż się uda. Powiem tak: potrzebni nam są zawodnicy i to już, natychmiast, żeby później nie okazało się że tych których klub miał na oku podkupili nam jacyś Rumunie bądź Serbowie, a co gorsza Amika lub jakiś inny polski klub. Trzeba działać panowie i się rozwijać. Ja mam nadzieję, że niektórzy przejrzą na oczy. Bez transferów nie ma rywalizacji w zespole, nie ma sukcesów, nie ma korzyści marketingowych itd. Przecież stadionu nie wypełnią tylko sami oddani klubowi do szpiku fanatycy. Także panowie prezesi do Was należą zadania by zacząć gonić piłkarską Europę, a nie coraz bardziej się od niej oddalać...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
rozumowanie proste, ale złe. Ja uważam, że jest kilku takich napastników liderujących w biedniejszych ligach, których kontrakt z klubem dobiega końca. Oni specjalnie nie przedłużają kontraktów żeby wyrwać się do mocniejszej ligi. Poza tym są takie kluby jak Barcelona, PSV, Ajax, Sporting czy Benfica, które mają nawet zaplecze drużyny rozwinięte na wysokim poziomie a tam zawodnikom też się kończą kontrakty. Są zawodnicy, którzy się w tych drużynach wyróżniają, ale i tak nie dostają szansy, bo jednak nie dorównują tym medialnym zawodnikom wartych po 30mln euro i siedzą sobie dalej w tych rezerwach aż tu nagle kończy się kontrakt i należałoby zmienić otoczenie... Ja uważam, że piłkarz grający w drugiej drużynie Barcelony czy nawet AZ Alkmar jest lepszy od najskuteczniejszego zawodnika np. Travnika czy Domzale.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,1740,ti...wiadomosc.html
Na prawdę zrobiliśmy ogromny błąd, trzeba było z nim podpisać 4 letni kontrakt i wypożyczyć do I ligi. Mamy reprezentanta młodzieżówki i tak go puszczamy wolną ręką. Ciekawe kto za to odpowiada? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|

|
||||||