The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.06.2010, 19:29
Cyfry mają takie same, więc jesli sie potwierdzi to 1,2 mln E
to znaczy, że ktoś w naszym klubie oszalał i zdurniał doszczetnie
albo sie pozbywamy najwyzszych kontraktów
Odpowiedz cytując
blackluk
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 08.06.2010, 19:31
grzesiek632 napisał(a):Wyświetl post
WTF?

Cholernie dziwna sprawa. Wczoraj mówią że Głowacki na pewno nie odejdzie a dziś turcy piszą że podpisał kontrakt..
Kto ci niby mówił wczoraj ze Głowa na pewno zostaje? Bo mi sie wydaje ze było powiedziane na dzień dzisiejszy Głowa jest zawodnikiem Wisły, a to delikatnie zmienia postać rzeczy.
Odpowiedz cytując
grzesiek632
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 08.06.2010, 19:34
blackluk napisał(a):Wyświetl post
Kto ci niby mówił wczoraj ze Głowa na pewno zostaje? Bo mi sie wydaje ze było powiedziane na dzień dzisiejszy Głowa jest zawodnikiem Wisły, a to delikatnie zmienia postać rzeczy.
"Media od jakiegoś czasu informują, że kapitan Białej Gwiazdy jest bliski opuszczenia Krakowa i przejścia do tureckiego Trabzonspru. „Nie zostały zawarte żadne uzgodnienia dotyczące któregokolwiek z zawodników, a w szczególności Głowackiego. Nie wiem, co się dzieje w Turcji, natomiast Arek Głowacki jest nadal zawodnikiem Wisły” – powiedział Tomasz Turzański."

Kierowałem się tym: a w szczególności Głowackiego
"Wisła to nasz nałóg, to nasza heroina
i gdyby nie ONA - świat mógłby się zatrzymać.."

Odpowiedz cytując
maci0s
Banita

Od: 12.2006

Stary 08.06.2010, 19:36
"Media od jakiegoś czasu informują, że kapitan Białej Gwiazdy jest bliski opuszczenia Krakowa i przejścia do tureckiego Trabzonspru. „Nie zostały zawarte żadne uzgodnienia dotyczące któregokolwiek z zawodników, a w szczególności Głowackiego. Nie wiem, co się dzieje w Turcji, natomiast Arek Głowacki jest nadal zawodnikiem Wisły” – powiedział Tomasz Turzański."

Kierowałem się tym: a w szczególności Głowackiego

jest nadal nie znaczy ze jutro nie będzie... nieprawdy nikt nie powiedział
taka mala szkola dyplomacji
Odpowiedz cytując
blackluk
Senior Member

Stary 08.06.2010, 19:39
No tak mówić można wiele, wiadome ze w czasie negocjacji nikt nie będzie zdradzał ich szczegółów.
Odpowiedz cytując
WalkerLukeTS
Member

Od: 06.2010

Stary 08.06.2010, 19:40
Poczekajmy na oficjalne potwierdzenie Wisły. Ale jeśli to prawda to nie jest dobrze. Odchodzą: Ba,Alvarez, Głowacki. A w drugą stronę....cisza. Jakby nie patrzeć to pozbywamy się 3 zawodników z pierwszego składu. No..."ale transfery robi się w okienku"...
Odpowiedz cytując
krzysztofff
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 08.06.2010, 19:42
tomasz_19 napisał(a):Wyświetl post
z drugiej strony 1.2 mln euro za zawodnika, który nie jest najmłodszy i któremu zdarzają się czasem wpadki, to na prawdę świetne pieniądze... ale oczywiście chciałbym żeby został.
i co nam z tego 1,2 mln euro?dostaniesz z tego jakas czesc?Cupial zgarnie kase do Telefoniki a my zatrudnimy jakies dziada za darmo....
Odpowiedz cytując
grzesiek632
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 08.06.2010, 19:42
maci0s napisał(a):Wyświetl post
jest nadal nie znaczy ze jutro nie będzie... nieprawdy nikt nie powiedział
taka mala szkola dyplomacji
To pan Turzański powiniem przejśc szkole poprawnoego wyrażania swoich myśli i czynów - powiedziałby co i jak i po problemie.. po co robić takie tajemnice?

A tak na poważnie to jeśli się sprawdzi to info i dostaniemy za transfer kapitana Wisły 1,2 mln euro to myśle że cześć tej kwoty pójdzie na zakup Sadloka.

Odchodzi Jop, odchodzi Głowacki, Cleberowi kończy się kontrakt, Marcelo myśli o wyjeździe, Alvareza juz nie ma, Burliga kontuzjowany.... niefajnie to wygląda w obronie.

WalkerLukeTS napisał(a):Wyświetl post
Poczekajmy na oficjalne potwierdzenie Wisły.
Ja czekam na oficjalne zaprzeczenie.
Ostatnio edytowane przez grzesiek632 : 08.06.2010 o godz. 19:47.
"Wisła to nasz nałóg, to nasza heroina
i gdyby nie ONA - świat mógłby się zatrzymać.."

Odpowiedz cytując
Kluvi
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 08.06.2010, 19:43
póki co nie było jeszcze żadnego info na temat kto od nas odejdzie nawet o Ba czy Alvarezie wszystko to domysły gazet tak samo jak i z transferami do nas.. Przestańcie być jak transfermarkt.de gdzie co info to tam gracza przenoszą

Trudno musimy poczekać do 1 lipca. pzdr

Odpowiedz cytując
WalkerLukeTS
Member

Stary 08.06.2010, 19:45

Odchodzi Jop odchodzi Głowacki, Cleberowi kończy się kontrakt, Marcelo myśli o wyjeździe, Alvareza juz nie ma, Burliga kontuzjowany.... niefajnie to wygląda.
No jakby tak spojrzeć to obrona się lekko sypie, a my mówilismy głownie o wzmconieniach ataku...eh..a tu następny problem
Odpowiedz cytując
blackluk
Senior Member

Stary 08.06.2010, 19:46
Jezu co wy tacy dziwni jesteście, powiedziane było ze o transferach dowiemy się po 30 czerwca, a nie ze będą wtedy robione. Kontrakty z wolnymi graczami można podpisywać,ale i tak będą mogli trenować dopiero od 1 lipca. Większości zawodników kontrakty kończą sie z dniem 30 czerwca wiec chyba oczywiste ze nie mogą zacząć trenować z innym klubem. Jezu ale ci ludzie w gorącej wodzie kompani.
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 08.06.2010, 19:58
Kluvi napisał(a):Wyświetl post
póki co nie było jeszcze żadnego info na temat kto od nas odejdzie nawet o Ba czy Alvarezie wszystko to domysły gazet tak samo jak i z transferami do nas.. Przestańcie być jak transfermarkt.de gdzie co info to tam gracza przenoszą

Trudno musimy poczekać do 1 lipca. pzdr
Amen.

Czy klubom wolno oficjalnie negocjowac z zawodnikami ktorzy maja jescze wazny kontrakt przed 1 lipca?
,
Odpowiedz cytując
WalkerLukeTS
Member

Stary 08.06.2010, 19:58
Zobaczcie.....http://tsw.com.pl/news/Transfery-w-czerwcu-272

dobra już nic nie wiem, zgłupiałem...
ale jeśli to prawda to prezes ma pełną rację...jaki sens byłby w lipcu łapanke robić
Odpowiedz cytując
krzysztofff
Senior Member

Stary 08.06.2010, 20:00
ludzie bo juz mnie tu trafia...umowy transferowe miedzy klubami mozna podpisywac 1 lipca,1 czerwca a nawet maja tylko,ze zawodnik moze grac w nowym klubie od 1 lipca!!!nie rozumiecie tego?
Odpowiedz cytując
Kluvi
Senior Member

Stary 08.06.2010, 20:01
zawsze jest opcja ze "nieoficjalnie" się już dogadają, a przedstawią ich 1 lipca. z resztą jak pisałem poczekajmy na wieści na wisła.kraków.pl

Odpowiedz cytując
zbymak
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 08.06.2010, 20:06
Panowie jak chcecie wszystko wiedziec to do hotelu Novotel rozmowy trwaja jeszcze nic nie jest przesadzone ale chyba po Głowackim
Odpowiedz cytując
zjkz
Junior Member

Stary 08.06.2010, 20:17
K4millo napisał(a):Wyświetl post
Jedną z pozycji na które potrzebne nam są wzmocnienia jest pozycja skrzydłowego. Jako że regularnie oglądam ligę brazylijską to obserwuję od dłuższego czasu jak rozwija się sytuacja w klubie zaodnika który nazywa się Marlos.

http://www.transfermarkt.de/de/marlo...ler_68778.html
Witam wszystkich Jak SF transferowe i "Gdybym był bogaty...", to skoro już mowa o skrzydłowych/pomocnikach z Brazylii, to równie ciekawym zawodnikiem z Sao Paulo jest Carlinhos Paraiba. Sprowadzony do tego klubu chyba w grudniu ubiegłego roku również z Coritiby, wypożyczony krótko po podpisaniu kontraktu (chyba z powrotem do Coritiby). Oglądałem parę meczów na żywo z nim w necie jeszcze w czasach gdy grał w Coritibie i zrobił na mnie ogromne wrażenie. Zawsze widzi co się dzieje na boisku, jest szybki, dosyć dobrze drybluje, lubi cofnąć się po piłkę, zmieniać pozycje. Wszechstronny piłkarz, może grać na całej szerokości pomocy, ale najlepiej czuje się na lewej lub jako środkowy rozgrywający pomocnik, bardziej ofensywnie ustawiony. Jedyny minus to wzrost i trochę brak masy i siły jak na naszą ekstraklasę. No i cena - wg transfermarkt 750k ojro.

http://www.transfermarkt.co.uk/en/ca...ler_72409.html

Drugi zawodnik to równie wszechstronny Joao Soares da Mota Neto, znany bardziej jako Mota (lub Mota Neto). Krótki epizod w Sportingu CP, król strzelców K - leauge, najlepiej spisuje się jako skrzydłowy-napastnik. Potrafi ładnie przejść rywala na pełnej szybkości, ładnie wychodzi na wolne pole, o górne piłki też potrafi powalczyć - może za wysoki nie jest, ale silny. Do tego ma "ciąg na bramkę", potrafi strzelić z bardzo trudnej pozycji, zazwyczaj strzela z dużą siłą.

http://www.transfermarkt.de/de/mota/...ler_29008.html
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 08.06.2010, 20:20
skoro nie ma pieniędzy na transfery to ja bym pościągał tych kadrowiczów U-15. Wole żeby Kapka zainwestował w tych chłopaków niż ściągał kolejnych Hristovów,Betów czy rekonwalescentów jak Ba.W młodych inwestuje Wenger w Arsenalu i dobrze na tym wychodzi, więc róbmy tak samo.
http://www.90minut.pl/news/125/news1...zwajcaria.html
Odpowiedz cytując
zbymak
Senior Member

Stary 08.06.2010, 20:24
Dobra bo zaczyna sie robić kocioł.Rozmowy z Turkami trwają (Hotel Novotel) i co do ceny to sie z Wisłą dogadali tylko... jak to Turcy chca placić w ratach a Wisła nie chce sie zgodzić i nastąpił pat.Jak sie zakończy sprawa ? pewnie po 3 flaszce.Wiec info z oficjalnej klubu tureckiego jeszcze nie jest aktualne.
Odpowiedz cytując
WalkerLukeTS
Member

Stary 08.06.2010, 20:28
ja bym postawił sprawę jasno: albo płacicie całą sumę od razu , albo szukajcie innego środkowego obrońcy....koniec tematu. Swoją droga poleciłbym im Choto albo Astiza
Odpowiedz cytując
masterlag
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 08.06.2010, 20:54
zbymak napisał(a):Wyświetl post
Panowie jak chcecie wszystko wiedziec to do hotelu Novotel rozmowy trwaja jeszcze nic nie jest przesadzone ale chyba po Głowackim
Z całym szacunkiem dla "Głowy"... i bardzo dobrze! On już po 30tce, swoje dla Wisły zrobił. Dziękujemy i powodzenia w Turcji. A do nas pakiecik z Chorzowa prosimy ... Taką mam przynajmniej nadzieję i tak bym to widziała.
A i na żadne raty się nie zgadzać! Nie warto tym bardziej u Turków.
Krakowska Wiślaczka!
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 08.06.2010, 20:57
AYALA napisał(a):Wyświetl post
skoro nie ma pieniędzy na transfery to ja bym pościągał tych kadrowiczów U-15. Wole żeby Kapka zainwestował w tych chłopaków niż ściągał kolejnych Hristovów,Betów czy rekonwalescentów jak Ba.W młodych inwestuje Wenger w Arsenalu i dobrze na tym wychodzi, więc róbmy tak samo.
http://www.90minut.pl/news/125/news1...zwajcaria.html
Wszystko ładnie pieknie tylko taki chłopakom trzeba zapewnić
- szkołe i internat
- wykwalifikowanych trenerów młodzieży
- dobre boiska, żeby mogli przez CAŁY rok podnosić umiejętności

Póki co w tych punktach mamy pewne braki, więc jedyną co im mozna zrobić
sciągająć ich na pęczki w tej chwili
to jest zahamowanie ich ewentualnych karier
Wszytsko musi być robione po kolei i z głową
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 08.06.2010, 20:57
masterlag napisał(a):Wyświetl post
Z całym szacunkiem dla "Głowy"... i bardzo dobrze! On już po 30tce, swoje dla Wisły zrobił. Dziękujemy i powodzenia w Turcji. A do nas pakiecik z Chorzowa prosimy ... Taką mam przynajmniej nadzieję i tak bym to widziała.
A i na żadne raty się nie zgadzać! Nie warto tym bardziej u Turków.
Cash only please.
,
Odpowiedz cytując
Colin
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 08.06.2010, 21:45
saklak1906 napisał(a):Wyświetl post
Czy klubom wolno oficjalnie negocjowac z zawodnikami ktorzy maja jescze wazny kontrakt przed 1 lipca?
Klubom wolno negocjować z zawodnikami, których kontrakt wygasa do pół roku.
Colin McRae[*] Żegnaj Mistrzu. Teraz pewnie ścigasz się z Ryśkiem i Januszem pilotowany przez "Beefa" po niebiańskich OSach...

"Heroes don't die, they just move on to the next stage"
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 09.06.2010, 09:02
krzysztofff napisał(a):Wyświetl post
i co nam z tego 1,2 mln euro?dostaniesz z tego jakas czesc?Cupial zgarnie kase do Telefoniki a my zatrudnimy jakies dziada za darmo....
Tyle banów rozdał Kominek, a Ty chłopie ocalałeś ?
Dziwne - przynajmniej jak dla mnie, bo chociażby tym postem na bana zasługujesz, o reszcie wspominać nie będę.
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Stary 09.06.2010, 12:38
czy to prawda, że Milan Jovanic, serbski bramkarz ma przechodzić testy w Wiśle?
Odpowiedz cytując
kondzio500
Member

Od: 01.2009

Stary 09.06.2010, 12:55
a skad masz takie info?
Uwaga ogloszenie: Jeśli mieszkasz w okolicach Warszawy i regularnie jezdzisz na mecze Wisełki lub znasz osobę, która odpowiada tym kryteriom proszę napisz do mnie na priv. Szukam osób z tych okolic, z którymi mógłbym udawać się na mecze i wspierać ABG. Dziękuję za uwagę

Śląsk - Wisla - Lechia

Braci się nie traci!

edit by Jaroo1

Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 09.06.2010, 13:22
No i mamy rozwiązanie wszystkich naszych problemów: )

http://www.tvn24.pl/12694,1659913,0,...wiadomosc.html
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
krzysztofff
Senior Member

Stary 09.06.2010, 14:10
funkykoval napisał(a):Wyświetl post
Tyle banów rozdał Kominek, a Ty chłopie ocalałeś ?
Dziwne - przynajmniej jak dla mnie, bo chociażby tym postem na bana zasługujesz, o reszcie wspominać nie będę.
a dlaczego nieli by to zrobic?za te pisze prawde?Chcemy sie nazywac profesjonalnym klubem,chcemy zapelnic stadion,i co robimy?nic?nabijamy sie z Legii?a gdzie jest teraz Legia a gdzie my?oni wydali juz 2 mln euro maja 4 klasowych graczy,Tsibamba i Tomic beda nastepny,buduja kadre i na pierwszym treningu beda miec kompletny zespol ktory przygotuje sie do ligi a my?jak co pol roku,najpierw,ze na pierwszym treningu bedzie caka kadra,pozniej,ze do 1 lipca pozniej do 1wrzesnia, caly czas szukamy...a pozniej jak co roku...i tak bedzie tez w tym...
Odpowiedz cytując
zbymak
Senior Member

Stary 09.06.2010, 14:13
krzysztofff napisał(a):Wyświetl post
a dlaczego nieli by to zrobic?za te pisze prawde?Chcemy sie nazywac profesjonalnym klubem,chcemy zapelnic stadion,i co robimy?nic?nabijamy sie z Legii?a gdzie jest teraz Legia a gdzie my?oni wydali juz 2 mln euro maja 4 klasowych graczy,Tsibamba i Tomic beda nastepny,buduja kadre i na pierwszym treningu beda miec kompletny zespol ktory przygotuje sie do ligi a my?jak co pol roku,najpierw,ze na pierwszym treningu bedzie caka kadra,pozniej,ze do 1 lipca pozniej do 1wrzesnia, caly czas szukamy...a pozniej jak co roku...i tak bedzie tez w tym...
Legia jak Real wyda miliony a mistrza tak nie bedzie
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów