|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Zainteresowanie jest, ale nie stąd skąd byśmy chcieli - chlopak z tego co kojarze ma ofertę z Górnika Zabrze, Jagi i Bełchatowa. Potencjał ma i to ogromny, kilka razy widzialem akcje z jego udzialem
|
|
|
|
Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
ech, żeby choć raz w tym klubie 90% zmian personalnych było dopięte na 1szy dzień zgrupowania...takei marzenie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Zgadzam się, że tego Sobote z Kluczborka warto by zakontraktować
za darmo do wzięcia, w najgoszym wypadku w pierwszym sezonie do wypożyczenia do Błaszykowskiego to może bym go nie porównywał ale taki kolejny Peszko/Mierzejewski to może być ryzyko żadne , koszty znikome a potencjał chłopak ma duży |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Panowie wam to szybko idzie żeby sprawdzić jakiegos zawodnika (bramki asysyty itp) bo ja niema czasu .
Fedja Dudić( Travnik) |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Travnik w ostatnim sezonie zajął 9 miejsce i cały zespół zdobył 40 bramek. 16 z nich zdobył Dudić, w dodatku ma 3 asysty. Problem w tym, że ma 27 lat i o ile nie jest to przypadek podobny do Diego Milito, to pogra na tym poziomie jeszcze 2 lata.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Fedja Dudić, 27 lat, w ostatnim sezonie 16 bramek w 1 lidze BiH, kolega Adisa Nurkovicia z NK Travnik (9 miejsce w 20009/10)
http://pl.soccerway.com/players/fedja-dudic/92306/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Nota bene gość gra w tej samej drużynie, co testowany chyba kiedyś przez Wisłę Adis Nurkovic.
edit; nie zauważyłem poprzedniego posta Powód: overlook
Ostatnio edytowane przez Szymek1 : 08.06.2010 o godz. 10:59.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
Napisałem tylko, że w Polsce szkółki pilkarskie nie produkują dobrych piłkarzy. Jak to dominują ? Ilu 18 latków gra w podstawowych składach w pierwszej lidze. Dobra, 20 latków? Peszko to faktycznie młodzian ![]() |
|
|
|
Junior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Ja nie rozumiem jednego tak bardzo narzekacie na polityke transferową, że brak szkółki, scautingu, prezesów itp ale może byście ruszyli tyłek jeden z drugim i zrobili coś dla Wiesłki i zaczeli tworzyć liste osób które by się nadawały do Wisły. NIe chodzi tutaj o wypisywanie nierealnych nazwisk ale nazwisk kopaczy którzy biegają sobie po boiskach niższych lig, czy to w polsce czy za granicą, do tego jakiś filmik, komentarz i gotowe.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
Jedną z pozycji na które potrzebne nam są wzmocnienia jest pozycja skrzydłowego. Jako że regularnie oglądam ligę brazylijską to obserwuję od dłuższego czasu jak rozwija się sytuacja w klubie zaodnika który nazywa się Marlos.
http://www.transfermarkt.de/de/marlo...ler_68778.html Podpisał on w styczniu krótkoterminowy kontrakt z Sao Paulo, do 19 sierpnia 2010. Tak jak i w poprzedim sezonie nie ma on pewnego miejsca w swoim klubie, więc całkiem możliwe że chciałby zmienić otoczenie. A pamiętam tego zawodnika jeszcze z okresu gry w Coritibi i uważam że byłby wzmocniem Wisły. No i przede wszystkim ma jedną zaletę, będzie do wzięcia za darmo. Taki zawodnik jak Marlos byłby całkowitą odmianą w stosunku do mało kreatywnych skrzydłowych jakich musieliśmy oglądam ostatnimi czasy w naszym klubie. ![]()
Wisła Kraków
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Można by też powalczyć z Legią o skrzydłowego Maritimo Manu. Też wg mnie byłby wzmocnieniem. Mało czytam nt Legii, ale chyba jednak jakiś impas w negocjacjach z tym zawodnikiem. Jeśli poszło o zarobki to niestety i my niezbyt mamy szanse, ale warto się zainteresować. Tylko jest problem taki malutki, nie mamy dyrektora sportowego, który by podziałał.
|
|
|
|
Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Rzeczywiście mało czytasz. Manu wylądował 2h temu na Okęciu celem przejścia badań i podpisania kontraktu z Legią:]
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No był zapowiadany już jakiś czas temu. Jeśli faktycznie Legia go przyklepała to nie ma o czym mówić.Szkoda, że będzie grał w Warszawie. Życzę mu powodzenia bo to dobry gracz.
|
|
|
|
Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
tofik: no niestety już po zabawie. Manu na bank będzie już czwartym wzmocnieniem Legii. W każdym razie nie ma co się Legią interesować tylko skupić się na naszych.
Jakby ktoś miał jakieś info o Djurovskim i czy to prawda ze wraca temat Makinwy (dzisiejszy DP) to byłbym wdzięczny gdyby się z nami podzielił |
|
|
|
Banita
Od: 11.2009
Offline |
|
nie było niczego związanego z Legią, za to było z innym klubem z ... Polski w czwartek oficjalne rozmowy Austriak jest bardzo solidnym bramkarzem, bez wpadek, wciąż pierwszy reprezentant swojego kraju, doświadczenie w wielu ligach Europy, solidna forma, którą można utrzymac przez dobrych 6-7 lat. wg mnie idealny dla Wisły nie jest to zakup w ciemno jak Kostarykańczyk
Ostatnio edytowane przez massoud : 08.06.2010 o godz. 15:50.
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
No w sumie dobry, ale powodzenia to ja mu nie życzę
....sory, ale jeśli chodzi to Legię to zyczę im samych wpadek, tych sportowych i transferowych. Napinka teraz na różnych forach idzie na całego, ale zobaczymy kto będzie się śmiał potem.Sorry za offa........ |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
legia juz zakontaktowala czwartego konkretnego zawodnika...a my wciaz nic..jak zwyykle,zaraz zostana same ochlapy ale przeciez jak powiedzial Turzynski okienko transferowe zaczyna sie 1 lipca...to dlaczego k...wa oni maja juz taaakie wzmocnienia
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
A do narzekania mamy prawo, a nawet czasem obowiązek. Przy narzekaniu kibiców coś może się zmienić, bo wiadomo, że jak się kibic wkurzy i jeden z drugim nie będzie przychodzić na mecz, kupować pamiątek to się kasa nie będzie zgadzać. I na transfery, brak scoutingu itd jak najbardziej możemy narzekać. I ja np. będę dopóki się coś do ciężkiej choroby nie zmieni w tym klubie! A coraz bardziej mi się wydaje, że jak pan Boguś dalej tutaj będzie to się nie zmieni za bardzo nic (pewnie mu się znudziło ładowanie kasy i nie czerpanie zysków, co daje nam brak rozwoju Wisły), choć pan Basałaj przedstawił wspaniałe plany. Tylko teraz pytanie: kiedy plany przejdą w czyny? Obym się jednak myliła co d pana Bogusia i nowy stadion niech będzie jakimś pierwszym punktem w rozwoju Wisełki. ![]() Krakowska Wiślaczka!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
@K4millo
Skąd wytrzasnąłeś tego zawodnika? Z listy Tomaszka z legia.com ? Osobiście taka wersja mnie się tylko nasuwa. W ogóle żal pupę ściska jak sie czyta, że polowa ludzi tutaj widzialaby w barwach BG pilkarzy ktorymi interesuja sie nasi konkurenci.. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
![]()
SERCE W BIELI KREW W BŁĘKICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ŻYCIE!!!
Quo vadis Wisło? |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Panowie wiem,że nie ten temat ale prosze kolege który wczoraj do mnie pisal w sprawie Firmy Adidas i prezentacji koszulek niech sie odezwie na priv.
|
|
|
|
Banita
Od: 12.2006
Offline |
|
|
http://www.sabah.com.tr/Spor/2010/06..._3_yillik_imza
cholera... według turków podpisal kontrakt... ciekawe czy to nasi potwierdza... info dzieki Hunter'owi |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
Co ty za głupoty do mnie piszesz, ligę brazylijską oglądam częsciej niż polską od paru lat już. Kiedy brakowało nam ofensywnego pomocnika półtora roku temu polecałem tu Cleiton Xaviera ze słabiutkiego Figueirense, który przeszedł później do Palmeiras i miał kapitalny sezon.Teraz kiedy na gwałt potrzebujemy skrzydłowego to wskazuje zawodnika któremu kończy się kontrakt, a który nie jest czołową postacią w swoim klubie oraz którego rozwój obserwuję już od dłuższego czasu.
![]()
Wisła Kraków
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
tłumaczenie z google
zarządzanie Trabzonspor, za polski klub Wisła Arkadiusz Głowacki Krakow'la korek został podpisany. Polski zespół będzie wypłacana 1,2 miliona euro, podczas gdy opinie, Głowacki został nagrany z trzech lat imzalacağı umowy. Senol Gunes podkreślił 31-letni doświadczonych graczy, roczna opłata zostanie zwrócona 700.000 euro w wiadomościach. Głowackiego z Wisły na sobie koszulki od 2000 r. Polska reprezentacja 21 razy był. |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
na tej stronce, którą zapodał Maci0s jest kwota 1,2 mln Euro. Co oni w kulki sobie lecą z taką kasą?
Za Głowę to minimum 1,5 mln trzeba było brać. Ale ja wciąż mam nadzieję, że to nieprawda. Taki zawodnik, prawdziwy Wiślak, nie wyobrażam sobie składu bez niego, tym bardziej, że nie mamy nikogo kto by Głowę zastąpił... Cleber zostaje tylko na pół roku, nie mamy nikogo na ławie w takim wypadku i robi się kwas. Jeszcze będzie tak że Jopa zostawią.... |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
WTF?
Cholernie dziwna sprawa. Wczoraj mówią że Głowacki na pewno nie odejdzie a dziś turcy piszą że podpisał kontrakt.. ![]()
"Wisła to nasz nałóg, to nasza heroina
i gdyby nie ONA - świat mógłby się zatrzymać.." |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
z drugiej strony 1.2 mln euro za zawodnika, który nie jest najmłodszy i któremu zdarzają się czasem wpadki, to na prawdę świetne pieniądze... ale oczywiście chciałbym żeby został.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|