The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
kolarz90
Senior Member

Od: 04.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.06.2010, 14:15
Ja właśnie nie rozmiem tego że u nas czekają do końca czerwca z transferami że niby dopiero wtedy będzie otwarte okno a jakoś Legi to nie przeszkadza. Podpisali kontrakty, przedstwili ich oficjalnie na konferencjach. Piłkarze są potrzebni od zaraz bo do LE zostało mało czasu...
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 09.06.2010, 14:16
krzysztofff napisał(a):Wyświetl post
a dlaczego nieli by to zrobic?za te pisze prawde?Chcemy sie nazywac profesjonalnym klubem,chcemy zapelnic stadion,i co robimy?nic?nabijamy sie z Legii?a gdzie jest teraz Legia a gdzie my?oni wydali juz 2 mln euro maja 4 klasowych graczy,Tsibamba i Tomic beda nastepny,buduja kadre i na pierwszym treningu beda miec kompletny zespol ktory przygotuje sie do ligi a my?jak co pol roku,najpierw,ze na pierwszym treningu bedzie caka kadra,pozniej,ze do 1 lipca pozniej do 1wrzesnia, caly czas szukamy...a pozniej jak co roku...i tak bedzie tez w tym...
Eh choćby za Twoje zazwyczaj nie spełniające się prognozy - przypomnę okienko transferowe sprzed 3 lat - nie miało być w ogóle żadnych transferów wg Ciebie, a przyszli Jirsak, Niedzielan, Ćwielong, no i wrócił Kosowski. I tak samo jest co każde okienko.
Ponadto dostrzegam znaczną różnicę pomiędzy wypwiedziami Markusa odnośnie działań p. Cupiała a wypowiedziami Twoimi.
pozdrawiam
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
krzysztofff
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 09.06.2010, 14:21
funkykoval napisał(a):Wyświetl post
Eh choćby za Twoje zazwyczaj nie spełniające się prognozy - przypomnę okienko transferowe sprzed 3 lat - nie miało być w ogóle żadnych transferów wg Ciebie, a przyszli Jirsak, Niedzielan, Ćwielong, no i wrócił Kosowski. I tak samo jest co każde okienko.
Ponadto dostrzegam znaczną różnicę pomiędzy wypwiedziami Markusa odnośnie działań p. Cupiała a wypowiedziami Twoimi.
pozdrawiam
czekaj czekaj....pomylilem sie ostatnio 3 lata temu,czyli przez 5 ostatnich okienek transferowych jestem bezbledny?3 lata temu mielismy najlepsze okno transferowe w ostatniuch latach i pamietasz co bylo pozniej?byla najlepsza runda,czy to nie ma dac do myslenia?gdyby konkwentnie wzmacniano zespol przez te 3 lata dzis nie bylibysmy na dnie...
Odpowiedz cytując
WalkerLukeTS
Member

Od: 06.2010

Stary 09.06.2010, 14:21
zbymak napisał(a):Wyświetl post
Legia jak Real wyda miliony a mistrza tak nie bedzie
No nie wiem....wydaje się, że kupują zawodników solidnych. Już mają lepszą kadrę niż Lech. A czy lepszą od Wisły? hm...no cóż, uczciwie trzeba przyznać, że raczej tak. A szkoda, bo liczyłem, po tych zapowiedziach, że i u nas coś się ruszy. Nie oszukujmy się, z tym składem (w dodatku osłabionym o Alvareza i Ba) to my będziemy walczyć jedynie o puchary, a w tegorocznej edycji Ligi Europejskiej to o grupie możemy pomarzyć....
Odpowiedz cytując
pawelwislak
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 09.06.2010, 14:31
A gdzie waszym zdaniem jest napisane ze czekamy ze nic nie robimy, ja z konferencji raczej wyniosłem wrażenie że będą oficjalnie przedstawieni z dniem 1 lipca i otwarciem okienka transferowego, tak naprawdę nikt z nas nie wie czy ktoś już czasem kontraktu nie podpisał bo nawet nasze grajki jeszcze z wakacji nie wróciły to na jakiej zasadzie oceniacie zmiany kadrowe a że się nie chwalimy to chyba dobrze ja to wolałbym żeby do 14 lipca nie powiedzieli o nikim i po cichu wszystko załatwili i nie było oficjalnych wieści a tu podają skład do LE i niespodzianka... proponuje wyluzować ważniejszą sprawą są jaja jakie się dzieją ze stadionem. Bo ja osobiście SS nie przeżyje nawet przez kolejkę!! Transfery przyjdą albo nie wiemy że coś się dzieje cieszmy się z tego że jakieś działania są podjęte... Ja naiwny wierzyłem w 4 runde LE na naszym pełnym stadionie i tak to jest właśnie wierzyć nie dość że i tak małe szanse dojść do grupy to jeszcze w najlepszym wypadku dojdzie do porażki z Juve na SS patologia
Odpowiedz cytując
Krzysiek
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 09.06.2010, 14:34
Ale co z tego, że już ich zaprezentowali? Dało im to coś? Trenują już z nimi? Kontrakt podpisany któregoś tam czerwca i tak będzie obowiązywał od momentu otwarcia okna transferowego, czyli w tym przypadku od 1. lipca. Nie ma co panikować.
I w każdej chwili, czy dobrej czy złej, będę kochał WISEŁKĘ na pewno to wiem!

Znów przyjdzie wiosna i lepsze czasy, powróci nasza Wisełka na czoło ekstraklasy!
Odpowiedz cytując
DDP
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 09.06.2010, 14:50
WalkerLukeTS napisał(a):Wyświetl post
No nie wiem....wydaje się, że kupują zawodników solidnych. Już mają lepszą kadrę niż Lech. A czy lepszą od Wisły? hm...no cóż, uczciwie trzeba przyznać, że raczej tak. A szkoda, bo liczyłem, po tych zapowiedziach, że i u nas coś się ruszy. Nie oszukujmy się, z tym składem (w dodatku osłabionym o Alvareza i Ba) to my będziemy walczyć jedynie o puchary, a w tegorocznej edycji Ligi Europejskiej to o grupie możemy pomarzyć....
Skąd wiesz, że JUŻ mają lepszą kadrę niż Lech i Wisła? Widziałeś jak grali z nowym składem kilka meczów? Jak tak to szacun bo chyba jesteś jedyną osobą, która była tego świadkiem. Myślisz, że takie rewolucje robi się od tak? Myślisz, że nowi piłkarze będą od pierwszych meczów grali na pamięć i klepali każdą obronę? Nowi potrzebują aklimatyzacji. Na to potrzeba czasu. Zaryzykuję stwierdzenie, że Legia po tak radykalnych zmianach (zawodnicy, trener) będzie potrzebowała kilku lat na wypracowanie skutecznego stylu przy założeniu, że przez ten czas chociaż utrzyma obecny skład...a w to nie wierzę. Piłkarze co przyszli po pół roku zorientują się, jaka jest polska liga, jaka atmosfera jest w stolicy, dojdą do wniosku, że doping lepszy mają kiedy grają ze swoimi rodzinami na urodzinach i wyfruną na zachód tak hurtowo jak przylecieli.

Ludzie opamiętajcie się, nie lamentujcie i nie płaczcie na forum siejąc wszechobecny defetyzm...miejcie jaja
Odpowiedz cytując
WalkerLukeTS
Member

Stary 09.06.2010, 14:56
DDP napisał(a):Wyświetl post
Skąd wiesz, że JUŻ mają lepszą kadrę niż Lech i Wisła? Widziałeś jak grali z nowym składem kilka meczów? Jak tak to szacun bo chyba jesteś jedyną osobą, która była tego świadkiem. Myślisz, że takie rewolucje robi się od tak? Myślisz, że nowi piłkarze będą od pierwszych meczów grali na pamięć i klepali każdą obronę? Nowi potrzebują aklimatyzacji. Na to potrzeba czasu. Zaryzykuję stwierdzenie, że Legia po tak radykalnych zmianach (zawodnicy, trener) będzie potrzebowała kilku lat na wypracowanie skutecznego stylu przy założeniu, że przez ten czas chociaż utrzyma obecny skład...a w to nie wierzę. Piłkarze co przyszli po pół roku zorientują się, jaka jest polska liga, jaka atmosfera jest w stolicy, dojdą do wniosku, że doping lepszy mają kiedy grają ze swoimi rodzinami na urodzinach i wyfruną na zachód tak hurtowo jak przylecieli.

Ludzie opamiętajcie się, nie lamentujcie i nie płaczcie na forum siejąc wszechobecny defetyzm...miejcie jaja

Kto lamentuje? Racjonalnie podszedłem do sprawy. I jestem w stanie personalnie ocenić zespół, mimo że nie widziałem jak ze sobą współpracują. Na wypracowanie stylu kilka lat? No fajnie, rozbawiłeś mnie...to co za trenera musieliby mieć? .....aj, a jednak masz rację....tam Skorża jest. W Wiśle nie wypracował przez 3 lata to i tam się pomęczy....zwracam honor....
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 09.06.2010, 15:14
WalkerLukeTS napisał(a):Wyświetl post
1.My kiedyś też kupiliśmy solidnych jak na tamte czasy zawodników (np: Jirsak, Łobodziński) i co zostali zwykłymi ligowymi średniakami, którzy mieli problem z przebiciem się do podstawowego składu.
Na papierze może i mają lepszą kadrę ale cóż z tego jak papier nie gra tylko zawodnicy, więc bez przesady.

2.Na co liczyłeś po zapowiedziach na transfery
A ktoś Ci powiedział że tak owych nie będzie, bo nie pamiętam żeby Basałaj, Ochalik, Cupiał czy ktoś inny powiedział nie będzie żadnego transferu do Wisły, pożyjemy zobaczymy nie siejmy nie potrzebnej paniki, lamentu bo nic jeszcze nie zostało powiedziane a tu już że nie kupili a Legia ma już 4 a Lech 10 mało mnie to interesuje patrzmy na swoje podwórko.

Krzysiek napisał(a):Wyświetl post
Ale co z tego, że już ich zaprezentowali? Dało im to coś? Trenują już z nimi? Kontrakt podpisany któregoś tam czerwca i tak będzie obowiązywał od momentu otwarcia okna transferowego, czyli w tym przypadku od 1. lipca. Nie ma co panikować.
Dokładnie, nie którzy chyba nie rozumieją o co chodzi to że Legia podpisała kontrakty z 4 zawodnikami nie oznacza, że już dziś z nimi trenują, bo jak się nie mylę oficjalnie są zawodnikami od 1 lipca więc wtedy zjawią się na pierwszym treningu zespołu.
Podobnie może być i z nami, być może zarząd negocjuje transfery a na razie nie podaje tego do wiadomości publicznej i wszystko ogłosi 1 lipca kiedy oficjalnie będzie otwarte okienko transferowe, więc pisanie o tym że nie ma u nas żadnych ruchów transferowych, może być nieprawdą.
Cóż nam z tego że dziś się dowiemy że dany zawodnik podpisał z nami kontrakt jak i tak pierwszy raz potrenuje z nami w lipcu.

Poczekajmy do 1 lipca.
Odpowiedz cytując
zbymak
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 09.06.2010, 15:18
Legia robi szum medialny bo sprzedają juz karnety a idą podobno jak czerstwe pieczywo.
Odpowiedz cytując
pawelwislak
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 09.06.2010, 15:43
2 miesiące przed startem sezonu juz sprzedają no to widzę grubo ale w sumie trudno się dziwić że kiepsko idą atmosfera psuje trochę marketing ale powiedzmy sobie szczerze prawdziwa sprzedaż zacznie się jak zostanie miesiąc do sezonu...

Ja też uważam że nie powinno się patrzeć na innych co nas oni interesują i tak ich oklepiemy... Dopóki nie stracimy nikogo to nie wierzę żeby top 3 było dla nas zagrożone nawet poszedłbym dalej póki co skazani jesteśmy na top2.
Odpowiedz cytując
michal
Senior Member

Stary 09.06.2010, 16:05
A jak wygląda sprawa z Navasem? bo coś ten temat jak narazie ucichnął. Czy są z nim w dalszym ciągu prowadzone negocjacje?
Odpowiedz cytując
Salman17
Member

Od: 03.2009

Stary 09.06.2010, 16:18
http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...w-sile,1490328

Waldemar Sobota w Śląsku...
Szkoda , że Wisła nie spróbowała go zakontraktować
A.K napisał(a):
I wanna be the very best, like no one ever was...
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 09.06.2010, 16:21
Salman17 napisał(a):Wyświetl post
http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...w-sile,1490328

Waldemar Sobota w Śląsku...
Szkoda , że Wisła nie spróbowała go zakontraktować
Po przygodzie z Niedzielanem czy jak kto woli Wtorkiem nasz zarząd zrezygnował z tego transferu
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Stary 09.06.2010, 16:48
Waldemar Sobota... ?
Kto to jest w ogóle, jakis grajek Mks Kluczbor ma zasilic Wice Mistrza Polski ?
Parodia.

Legia się zbroi, zobaczymy co pokaza nasi dzialacze. Oby były to wzmocnienia.
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 09.06.2010, 17:00
skeba napisał(a):Wyświetl post
Waldemar Sobota... ?
Parodia.

Rok 2008
Lewandowski? kto to w ogóle jest, jakis grajek Znicza ma zasilić Mistrza Polski? Parodia
Peszko? kto to w ogóle jest, jakis grajek Wisły Płock ma zasilić Mistrza Polski? Parodia

Rok 2009
Mierzejewski? kto to w ogóle jest, jakis grajek Wisły Płock ma zasilić Mistrza Polski? Parodia

A za rok płacz, że nie powalczyli o takiego zawodnika
Odpowiedz cytując
Salman17
Member

Od: 03.2009

Stary 09.06.2010, 17:23
Waldemar Sobota... ?
Parodia.

Rok 2005
Błaszczykowski? kto to w ogóle jest, jakiś grajek KS Częstochowy ma zasilić Mistrza Polski? Parodia

Chyba wystarczy przykładów , że w niższych ligach też można wyłowić niezłe talenty, nie tylko za granicą trzeba szukać ;]
Ostatnio edytowane przez Salman17 : 09.06.2010 o godz. 17:43.
A.K napisał(a):
I wanna be the very best, like no one ever was...
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 09.06.2010, 17:40
Salman17 napisał(a):Wyświetl post
Rok 2005
Błaszczykowski? kto to w ogóle jest, jakiś grajek KS Częstochowy ma zasilić Mistrza Polski? Parodia

Chyba wystarczy przkładów , że w niższych ligach tez można wyłowić niezłe talenty, nie tylko za granicą trzeba szukać ;]
Dokladnie dobrego zawodnika mozna znalesc nawet w V lidze tylko trzeba umiec wylowic perelke.
,
Odpowiedz cytując
Sancezz
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 09.06.2010, 17:56
a takich Błaszykowskich jak juz wiele razy wspominano jest dużo więcej w niższych ligach. A że Kuba miał wujka, który miał autorytet, to miał po prostu tego fuksa. W Polsce nie tylko w sporcie jest tak, że znajomości, to 80% sukcesu zawodowego.
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Stary 09.06.2010, 18:14
Cytat:
Rok 2008
Lewandowski? kto to w ogóle jest, jakis grajek Znicza ma zasilić Mistrza Polski? Parodia
Peszko? kto to w ogóle jest, jakis grajek Wisły Płock ma zasilić Mistrza Polski? Parodia

Rok 2009
Mierzejewski? kto to w ogóle jest, jakis grajek Wisły Płock ma zasilić Mistrza Polski? Parodia

A za rok płacz, że nie powalczyli o takiego zawodnika
1 Grajek na 1000 młodych, my potrzebujemy zawodników na teraz. Nikt nie broni, by takiego zawodnika kupili, ale to jest zawodnik na razie na ME, a nie na I skład.
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 09.06.2010, 18:21
Nikt też nie mówi, żeby opierać polityke transferową na takich zawodnikach
po prostu był za darmo do wzięcia niezły zawodnik, który mógłby zwiekszyc konkurencję w pomocy
dlatego szkoda ,że się nim nie interesowano
potencjał ma na bycie kolejnym Peszką/Mierzejewskim więc na pewno by sie przydał
tylko tyle i aż tyle
Odpowiedz cytując
przemek1902
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 09.06.2010, 19:30
1 Grajek na 1000 młodych, my potrzebujemy zawodników na teraz. Nikt nie broni, by takiego zawodnika kupili, ale to jest zawodnik na razie na ME, a nie na I skład.

Widziales chociaz tego Sobotę w akcji, ze tak o nim prawisz? W ogole pogrązasz sie swoimi postami.
O takich perpektywicznych zawodników TRZEBA walczyc i nie oddawac ich tak łatwo (vide Jonczyk).
Panowie u góry bardzo solidnie pokazali przyklady, ze takie lekcewazenie moze sie czkaweczką odbić kiedys.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 09.06.2010, 19:48
ale nawet za taki talent z 1 czy 2 ligi też trzeba płacic i to już kilkaset tysięcy a klub preferuje ściaganie graczy za darmo, nawet z drugiego końca świata byle tylko za free.

Za darmoche to można ściagnac ale solidnego obrońce ale nie skutecznego napastnika czy klasowego ofensywnego pomocnika.Takich ludzi nikt sie nie pozbywa.
Odpowiedz cytując
bearex
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 09.06.2010, 19:54
On był z wolnego transferu
Odpowiedz cytując
zbymak
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 09.06.2010, 22:21
Wiem tylko tyle ,że negocjacje z Turkami trwały do póżnych godzin ale jeszcze nie dostalem informacji jak sie zakończyły.Jak coś bedzie wiadomo napisze
Odpowiedz cytując
K4millo
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 09.06.2010, 22:43
No i co z tego, że okienko się rozpoczyna 1 lipca. My zaczynamy przygotowania 14 czerwca, a pierwszy mecz już 15 lipca. Jestem przekonany, że trener Kasperczak wolałby mieć 3 nowych zawodników od początku przygotowań niż jednego 1 lipca drugiego 10, a trzeciego 13. Żaden normalny klub nie bedzie robił przeszkód zawodnikowi aby przed 1 lipca zaczął trenować z nowym klubem.
Ostatnio edytowane przez K4millo : 09.06.2010 o godz. 22:45.
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
Piettras
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 09.06.2010, 23:07
Jest tylu zawodników z wolną ręką. Kaźmierczak, Grzelak Rafał, Bartek Białkowski... można dalej wymieniać (za podanie nazwisk dostałem wcześniej bana, dlatego się powstrzymam). Widocznie klub opiera się na innej polityce transferowej tzn. zakontraktujmy w ostatnim terminie jakiegoś ogórka żeby kibice się ucieszyli, a nóż się uda. Powiem tak: potrzebni nam są zawodnicy i to już, natychmiast, żeby później nie okazało się że tych których klub miał na oku podkupili nam jacyś Rumunie bądź Serbowie, a co gorsza Amika lub jakiś inny polski klub. Trzeba działać panowie i się rozwijać. Ja mam nadzieję, że niektórzy przejrzą na oczy. Bez transferów nie ma rywalizacji w zespole, nie ma sukcesów, nie ma korzyści marketingowych itd. Przecież stadionu nie wypełnią tylko sami oddani klubowi do szpiku fanatycy. Także panowie prezesi do Was należą zadania by zacząć gonić piłkarską Europę, a nie coraz bardziej się od niej oddalać...
Odpowiedz cytując
Sancezz
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 10.06.2010, 07:32
AYALA napisał(a):Wyświetl post

Za darmoche to można ściagnac ale solidnego obrońce ale nie skutecznego napastnika czy klasowego ofensywnego pomocnika.Takich ludzi nikt sie nie pozbywa.
rozumowanie proste, ale złe. Ja uważam, że jest kilku takich napastników liderujących w biedniejszych ligach, których kontrakt z klubem dobiega końca. Oni specjalnie nie przedłużają kontraktów żeby wyrwać się do mocniejszej ligi. Poza tym są takie kluby jak Barcelona, PSV, Ajax, Sporting czy Benfica, które mają nawet zaplecze drużyny rozwinięte na wysokim poziomie a tam zawodnikom też się kończą kontrakty. Są zawodnicy, którzy się w tych drużynach wyróżniają, ale i tak nie dostają szansy, bo jednak nie dorównują tym medialnym zawodnikom wartych po 30mln euro i siedzą sobie dalej w tych rezerwach aż tu nagle kończy się kontrakt i należałoby zmienić otoczenie... Ja uważam, że piłkarz grający w drugiej drużynie Barcelony czy nawet AZ Alkmar jest lepszy od najskuteczniejszego zawodnika np. Travnika czy Domzale.
Odpowiedz cytując
biała gwiazda
Senior Member

Stary 10.06.2010, 07:57
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,1740,ti...wiadomosc.html

Na prawdę zrobiliśmy ogromny błąd, trzeba było z nim podpisać 4 letni kontrakt i wypożyczyć do I ligi. Mamy reprezentanta młodzieżówki i tak go puszczamy wolną ręką. Ciekawe kto za to odpowiada?
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Stary 10.06.2010, 08:01
biała gwiazda napisał(a):Wyświetl post
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,1740,ti...wiadomosc.html

Na prawdę zrobiliśmy ogromny błąd, trzeba było z nim podpisać 4 letni kontrakt i wypożyczyć do I ligi. Mamy reprezentanta młodzieżówki i tak go puszczamy wolną ręką. Ciekawe kto za to odpowiada?
dokładnie! już kiedyś o tym pisałem... rozstanie się z tym zawodnikiem jest dla mnie wielkim nieporozumieniem.... mielibyśmy zawodnika na lata... jestem ciekaw kto jest za to odpowiedzialny :/
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów