|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Jakie piwo najbardziej lubicie? | |||
| Tyskie |
|
345 | 28,89% |
| Warka |
|
74 | 6,20% |
| Żubr |
|
96 | 8,04% |
| Carlsberg |
|
107 | 8,96% |
| Heineken |
|
95 | 7,96% |
| Żywiec |
|
172 | 14,41% |
| Tatra |
|
51 | 4,27% |
| Harnaś |
|
45 | 3,77% |
| Okocim |
|
54 | 4,52% |
| Lech |
|
155 | 12,98% |
| Głosujących: 1194. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
A najlepszy smaczek ma Perła Chmielowa Pils w zielonej buteleczce [byle nie Eksport]. Szczerze polecam.![]()
Marian Machowski, po fatalnym starcie rundy wiosennej s. 2009/2010:
"Nam się takie rzeczy nie zdarzały, bo my nie graliśmy dla trenera tylko byliśmy Wiślakami i dla nas HONOR WISŁY stał najwyżej." |
|
|
|
Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
Ja ostatnio szukam ciekawych polskich piw. Próbowałem już Ciechany, Raciborskie, Naturalne, Żytnie, Pilsweisnera i jeszcze parę których nie pamiętam i muszę przyznać że te wszystkie szeroko reklamowane piwa są słabe.
Ulubione piwo jasne to Budweiser a z "innych" to Ciechan Miodowy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
ja od kilku lat pije biozny czyli Żubry.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Miodne z Kormorana bardzo mi podeszło! Ciechan miodowy-nie!
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
z kolei ja wczoraj pijąc miodne się mocno rozczarowałem, Ciechan o niebo lepszy
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To mamy na odwrót ;]
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
a ja pozdrawiam amatorów Okocimia O.K. , które sam bardzo lubię.
...i jeszcze Dębowszczak . ![]()
TYLKO WISŁA TS
|
|
|
|
Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
a moj ranking jest nastepujacy:
1) Lech 2) Lezajsk 3)Zywiec 4)Modelo (meksykanskie) 5)Warka 6)Tyskie ![]() Who loves the Fire? We do!
Who loves the Fire? We do! Who loves the Fire? We do! FIRE WE LOVE YOU!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
maro olTskul - teraz ok to już nie to samo niestety.... Najlepsze były te co szły na eksport w butelkach 0,33
ale te "krajowe" 0,5 też niczego sobie. Przez pewien czas okeja miało nie być, zniknął ze sklepów, ale ludzie w Brzesku i okolicach siętak wkurzyli, że wznowili produkcję. Ale niestety, jest gorsze. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Spotkaliście się Panowie w Krakowie gdzieś z amerykańskim budweiser-em? Ostatnio szukałem po supermarketach i wszędzie tylko czeskie można znaleźć.
Taką ma etykietę: http://worldcupcsr.files.wordpress.c...ser-label1.jpg |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Szczerze mówiąc, nigdy nie widziałem tego amerykańskiego Budweisera. Jako, że jestem fanem tego oryginalnego czeskiego to sam miałbym ochotę sprawdzić czy Amerykanie aż tak dobrze go podrobili.
Tak już mówiąc o amerykańskich, ostatnio miałem okazję w Niemczech wypić Duff Beer, czyli piwo Homera Simpsona. No cóż... zapach tego piwa jako taki, a w smaku już tragiczny przy pierwszym łyku. No, ale później jak już ten metaliczny smak zostanie to idzie całkiem całkiem. Wykreowano nieźle markę, ale piwo pierwszej jakości nie jest. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
1. Warka, czerwona;
2. Harnas 3. Lech(zielony, nie niebieski...) 4. Tyskie(niestety dopiero na 4 miejscu bo sie zjebalo...) |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Skoro temat dla smakoszy piwa to chciałbym podnieść kwestię ważenia piwa we własnym zakresie.
Probował ktoś się za to zabrać ? jak to wygląda orientacyjnie z ceną początkową nabycia sprzętu i później produkcji ? Wiem, że w knajpach które robią własne piwo (wiem gigantyczne ilość w porównaniu z domowy spożyciem chociaż ... kto wie xD) to na pewno im wychodzi taniej za kufel produkcja niż zakup w koncernie. Sądzę, że to by mogła być ciekawa przygoda naważyć sobie własnego piwka a nie pić takie sikacze jak np na juwenaliach sprzedają. ![]()
-> Prawda jest jak du*a, każdy ma swoją ...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
http://www.allegro.pl/item1059878989...tr_gratis.html ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
1. Porter Żywca.
2. Paulaner 3. Smocza Głowa Wg mnie tylko te piwa da się jeszcze pić. Reszta to już tylko gaz z jakąś cieczą. Ani one do głowy nie uderzają,ani nie smakują. Jedyne co powodują to wzmożoną pracę nerek i nóg. ![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Pro Publico Bono
Od: 08.2003
Offline |
|
http://www.browamator.pl/ Na tej stronie masz wszystko od A do Z. Lepszych fachowców jeśli chodzi o domowe piwa nie ma. Warto zacząć przygodę z warzeniem. Żaden "koncerniak" nie ma takiego smaku ![]() p.s. Na takie piwko się ostatnio natknęłam w sklepie. Bardzo spodobała mi się etykietka :![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Mam kuzyna po piwowarstwie. Mówił mi że można samemu w domowych warunkach nawarzyć piwa, i ma ono nieporównywalny smak do tych "kupnych". Podobno warto spróbować. A i satysfakcja musi być ogromna.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ten, o którym mówimy czyli amerykański, potocznie jest nazywany Bud, niestety często mylony z Budweiserem. Nie ma sensu się sprzeczać na ten temat, bo nazwa pochodzi od Budejovic, gdzie powstał browar tego piwa. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
Mnie bardzo interesuje jakim sposobem "Kasztelan" jest niepasteryzowane a ważność ma kilka miesięcy.
Ostatnio zaintrygowała mnie w sklepie nazwa piwa "Ale Ale", lecz niestety nazwa tylko fajna. Smak gorzki i taki ciężki jakby. A kto lubi goryczkę w piwie polecam "Złote lwy". ![]()
Nie wstydź się patriotyzmu.
WP. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Właśnie - co powiecie o tym Kasztelanie...? Przymierzam się do jego zakupu w kilku egzemplarzach, bowiem Mundial się zbliża, to i człowiek bardziej wzmożony "apetyt na picie" będzie miał.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
A co gwarancji to piwa niepasteryzowane mają tak z 2 miesiące gwarancji. Poza tym to że piwo jest mętne nie znaczy że jest niepasteryzowane, a nazwa może być chwytem marketingowym |
|
|
|
Pro Publico Bono
Od: 08.2003
Offline |
|
Wystarczy je dobrze zakabzlować ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
http://mojdrink.pl/newsy/113.jpg Faktem jest, że Jankesi mówią na to Bud.Bo oni w ogóle maja tendencje do skracania wszystkiego.Tyle tylko , że Bud używaja częsciej w wersji Bud Light(tak--takie piwa sa syfiaste po tamtej stronie oceanu). A o zwykłym mówią BADŁAJZER ![]() ![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
Faktycznie piwa ostatnimi czasy się popsuły, szczególnie typowe "koncerniaki". Niegdyś całkiem dobre: Żywiec (fajna goryczka), Tyskie, czy zielony Okocim (tuż po wielkim powrocie) dziś są nijakie. A do rankingu Marszałka dodałbym: Amstel, Grolsch, Budweiser Dark Lager, Guiness. PS. Zna może ktoś jakąś knajpkę z dużym wyborem polskich (i nie tylko) piw?
Ostatnio edytowane przez Arturo Qr2nów : 08.06.2010 o godz. 15:34.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Ja ostatnio smakuję poniższe:
- Paulaner - Grolsch - Grosser - Staropramen - Weizen Bier ( z browaru z Piotrkowa Trybunalskiego ) Większość nabywam w Almie ![]() ![]()
Ave
Wisła |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Polecam ostatnio reklamowaną Łomże, złapałem się za nią dzięki temu tematowi jakieś pół roku temu i piję do dzisiaj, niestety w najbliższym sklepie same "koncerniaki". Łomża trzyma fason cały czas, zobaczymy czy się nie zepsują po aktualnej kampanii medialnej. Z "koncerniaków" przyjmuję jeszcze biały okocim ( z tańczącą parą ) oraz portera żywieckiego.
Nie ma jak wielokrotnie tu wymieniane piwka z małych browarów, jeśli tylko coś wypatrzę to testuję i szczerze mówiąc chyba nigdy się nie zawiodłem. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
Zawsze pozostaje tani i dobrey Harnol ![]() ![]()
.....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
||
Cytat:
Cytat:
Widział ktoś gdzieś "Raciborskie" ? Poluje na niego ale nigdzie go kupić nie można... Powód: kttokolwiek widzial ktokolwiek wie
Ostatnio edytowane przez Arkas : 08.06.2010 o godz. 15:54.
![]()
Nie wstydź się patriotyzmu.
WP. |
|||
|

|
||||||
![]() |
|
|