|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
niech sobie zorganizuje festiwal kultury zydowskiej idealnie będzie pasował ...
![]()
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Cytat:
![]() http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...um_treningowe/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
A mi coś mówi, że 23 tysiące kibiców powinien być tym wariantem optymistycznym w obecnej sytuacji.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
co Nas obchodzi druga stron a błoń takie rzeczy to po drugiej stronie w Tesco na kałuży
![]()
derr
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2009
Offline |
|
|
Cytat:
Czyli jutro być może będą jakieś nowe informacje w kwestii kosztu wynajmu stadionu i zarządzania obiektem. Czekam też na oficjalne potwierdzenie zlecenia wykonania zaplecza trybuny północnej, bo dopóki nie zobaczę informacji i prac, to nie uwierzę. Jeśli Basałaj naprawdę ma zamiar uniezależnić Wisłę od Telefoniki, to trzeba zacząć od wynegocjowania jak najniższego kosztu wynajmu, zwłaszcza że miasto wisi Wiśle kasę, a w ramach reklamy miasta można zamiast kilku milionów płacić za wynajem kilkaset tysięcy. Może wreszcie Wisła weźmie sprawy w swoje ręce, naciśnie miasto i stadion zostanie dokończony bez cudowania. Najbliższy tydzień dla Wisły i stadionu zapowiada się naprawdę ciekawie. |
|
|
|
Member
Od: 04.2010
Offline |
|
|
a odpowiedź na interpelacje Pana Darka powinna być jutro?
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Na dniu otwartym gość z Polimexu mówił, że ten system to białe rurki wystające z ziemi, które zniszczyła budowa. Nabierają całość na ciężarówkę i wywożą.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Dodam jeszcze tylko że czasami stosowany jest system elektrycznego podgrzewania (np. Lechia, Amica)
http://www.eltom-ogrzewanie.pl/ogrze...karskich.html# Tutaj parę fotek ![]()
ULTRAS NOWA HUTA
|
|
|
|
Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Dzisiaj pierwszy dzien pracy przy R22
tak jak wczesniej bracia pisali ziemia jest wywożona razem ze wszystkimi rurkami. Co do krzesełek na trybunie gosci, te barierki są moim zdaniem troche za słabe, poruszasz z jeden strony to sie chwieją na całej długości...na razie montowane jest tylko oparcie, siedziska jeszcze nie ma, ogólnie na budowie duży burdel, o godzinie 12:00 jak byłem na trybunie gosci zadne krzesełka nie były montowane, w sumie nie wiem na co czekają bo dużo srób juz jest wkreconych i przygotowanych pod montaż. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Co do barierek - wcześniej obiło mi się o uszy, że ta konstrukcja to dramat jeśli chodzi o wytrzymałość. Wygląda na to, że będzie co miało latać z sektora gości - i nie będą to krzesełka, czego się wielu obawiało. Jeśli chodzi o ogrzewanie - czy ma ktoś informację, czy będzie to poprzednia wersja systemu ogrzewania (rurki, glikol) czy ogrzewanie elektryczne? Zdaje się, że na Hutniku była to ta druga opcja..? ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Ja tam się nie znam za bardzo, i sam barierek nie widziałem. Ale to, że barierki się ruszają może być związane z ich małym przekrojem, a nie ze słabym zamontowaniem. Jednak wkręty mają swoją wytrzymałość, i wątpie, aby dało się taką barierkę wyrwać. Może się chlebotać, i nie być "sztywna", ale wyrwanie raczej nie grozi. Mam przynajmniej taką nadzieję.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
W takim razie miejmy nadzieje, że raz wyrwane, nie zostaną zamontowane ponownie.
|
|
|
|
sssssssss..
Od: 10.2003
Offline |
|
w najlepszy przypadku będzie odpowiednio wygięty naprawdę ciężko zrozumieć takie błędy i to, że ktoś to podpisał niech jeszcze walną siatkę ogrodzeniową wkoło stadionu co do siedzisk to po fotach widać bardzo dobrze, że ich nie ma ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Te barierki to mają być na wszystkich nowych trybunach? Dowiedziałem się o nich dopiero... ze zdjęć
![]()
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Ale co Wy z tym sektorem gosci.. przeciez oni nie kladli tych barierek zeby zabezpieczyc przyjezdnych, bo i w jaki sposob one moglyby zabezpieczac kibicow? w zaden.. moga jedynie tylko doprowadzac do roznych ekscesow.. chwytasz sie takiej barierki kiedy jestes w****iony i nie zauwazysz i jest wyrwana
zabraklo centymetra (jakis absurd) wiec mamy barierki.. dobrze chociaz ze jako tako to wyglada, a jak przy okazji przyjezdni zaczne je wyrywac i nimi rzucac , to plus bedzie tego taki ze moze zmadrzeja i przeniosa sektor gosci obok okraglaka na E .. zreszta barierki w tym narozniku to najmniejszy problem jesli chodzi o przyjezdnych.. kwestia czasu az sie cos stanie wyrwanie takich barierek wiaze sie niestety tez z tym ze pozostana w betonie spore dziury (jakby ktos wiercil sporym lomem,) co do zamontowanych juz krzeselek to tam sa tylko oparcia.. dziwne wlasnie ze od razu nie montuja calosci.. chyba ze mam cos z oczami, ja tam nie widzialem nic skladanego, a zdjecia byly robione w odleglosci kilku metrow z roznych pozycji, zreszta na jednej focie SKWK mozna je porownac z tymi zoltymi testowanymi bo akurat sa w malej odleglosci od siebie i widac roznice miedzy skladanymi (zoltymi) a tymi niebieskimi (same oparcia)
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 07.06.2010 o godz. 21:45.
![]() ![]() |
|
|
|
Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Kilka stron wcześniej było pisane, że w taki właśnie sposób (najpierw oparcia i barierki, a później siedziska) będzie to montowane bo tak lepiej ekipie budowlanej. Nie róbmy kolejnej afery
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Myślę, że ważna kwestia- skoro jutro nowy prezes ma spotkać się z urzędnikami w sprawie stadionu, dobrze by było aby był nieco lepiej zorientowany w problemach stadionowych. Jeśli ktoś ma możliwość podesłania mu treści interpelacji Darka Olszówki wspólnie tu tworzonej to niech działa. Być może jest możliwy kontakt osobisty radnego z prezesem co też ułatwiłoby rozmowy "świeżemu" szefowi. Wreszcie ma kto rozmawiać w imieniu Wisły więc trzeba to wykorzystać, żeby później nikt nie powiedział, że za późno, że już się nie dało itd.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Prezes mówi:
W pesymistycznym wariancie budżetu zakładam średnio 23 tys. widzów. To 70-procentowe wypełnienie, realna liczba, pamiętając wiele meczów Wisły przy komplecie 16 tys. Optymalnie byłoby pod 30 tys. Mnie się wydaje, że średnia 23 tysiące to wersja dalece optymistyczna- niestety. Zbyt wiele rzeczy zburzono w tym klubie. Jedynie sukces sportowy mógłby powoli budować frekwencję. Jak się wam wydaje, kiedy na tym stadionie będzie po raz pierwszy- na meczu ligowym- 30 tysięcy? |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
Zgadzam się w 100%. Może Kuba da radę zaaranżowac coś takiego? Nie ma czasu do stracenia a Basałaj pewnie nie jest w temacie problemów o których tu już rok dyskutujemy ![]()
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii? – Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio. Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej |
|
|
|
Wyjazd Rzecz Święta!
Offline |
|
![]() foto. SKWK |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Ile lepiej wygląda stadion z iluminacją świetlna której tak nie chcą u nas zrobić mimo sugestii w interpelacjach?
Najlepszy przykład u krawaciarzy.I nawet central wentylacyjnych nie widać, na trybunach żółtych przejść ewakuacyjnych nie musi być....da się- jak się chce? ![]()
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii? – Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio. Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej |
|
|
|
Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
W kwestii montażu krzesełek:
I chyba w tej chwili nie jest najważniejszą sprawą to jak montują krzesełka a co poniektórym persen by się przydał. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
. Tylko takie rzeczy nie musza płynąc przez media. Oczywiście mówie od spotkaniu odpowiednich osób ws stadionu, interpelacji etc. Ja akurat jestem zwykłym szarakiem i w takich spotkaniach uczestnyczyć nie będe. Ale jestem niemal pewny, że one nastąpią. Narazie powiewa optymizmem ![]() Co do stadionu to najprawdopodobniej część elewacji będzie malowana na niebiesko tak jak w projekcie. Jest też duża szansa na to, że najwyższe piętro również będzie mieć przeszklenie a nie wolny tarasa tak jak jest teraz. Powtarzam nie gwarantuje, ale jest na to bardzo duża szansa .Co do D i Reymana narazie nie wiem nic. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Witam.Po raz kolejny potwierdzam, że ze względów technicznych kolejność montażu krzesełek wygląda nastepująco: nawiercanie-stelaż-oparcie a na samym końcu siedzisko.Bez paniki-wszystko idzie zgodnie z harmonogramem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
dobry los nam La Furię zesłał, bo panikarstwo i czarnowidztwo niektórych kolegów jest zbyt mocne.
A tak - ma nas kto uspokoić ![]() ![]() |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|