The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
South
Senior Member

Od: 03.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.06.2010, 15:05
niech sobie zorganizuje festiwal kultury zydowskiej idealnie będzie pasował ...
Odpowiedz cytując
Kordel_Walker
Banita

Od: 07.2006

Stary 07.06.2010, 15:06
Cytat:
Prezes Basałaj przyznał, że zostało bardzo mało czasu na takie działania, ale będzie robił wszystko, aby zachęcić ludzi do przyjścia na Reymonta 22. Pytany o to, jaka frekwencja by go zadowoliła, odpowiedział, że pisząc budżet zakłada negatywną frekwencję w liczbie 23 tysięcy. „Ale mam nadzieję, że będzie po 30 tysięcy” – mówił z optymizmem.
23 tysiace...coś mi mówi, że bilety będą taniutkie
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...um_treningowe/
Odpowiedz cytując
Reser
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 07.06.2010, 15:14
A mi coś mówi, że 23 tysiące kibiców powinien być tym wariantem optymistycznym w obecnej sytuacji.
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 07.06.2010, 15:17
South napisał(a):Wyświetl post
niech sobie zorganizuje festiwal kultury zydowskiej idealnie będzie pasował ...
Co mecz w skybox'ach będą odbywały się bar micwy

Moim zdaniem średnia frakwencja na poziomie 20-25 tyś, przy odpowiednich cenach biletów, jest bardzo możliwa.
Ostatnio edytowane przez Proud : 07.06.2010 o godz. 15:31.
Odpowiedz cytując
derr
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 07.06.2010, 15:29
co Nas obchodzi druga stron a błoń takie rzeczy to po drugiej stronie w Tesco na kałuży
derr
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Od: 10.2009

Stary 07.06.2010, 16:19
Cytat:
A jaka będzie pierwsza decyzja nowego prezesa Wisły Kraków? Bogdan Basałaj powiedział, że spotkał się już z pracownikami klubu, którym przedstawił swoją wizję prowadzenia klubu, natomiast jutro uda się na spotkanie do Urzędu Miasta Krakowa. „Idziemy razem z prezesem Wilczkiem na spotkanie z UM celem omówienia najbardziej pilnych spraw związanych ze stadionem” – mówił.
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...um_treningowe/

Czyli jutro być może będą jakieś nowe informacje w kwestii kosztu wynajmu stadionu i zarządzania obiektem. Czekam też na oficjalne potwierdzenie zlecenia wykonania zaplecza trybuny północnej, bo dopóki nie zobaczę informacji i prac, to nie uwierzę. Jeśli Basałaj naprawdę ma zamiar uniezależnić Wisłę od Telefoniki, to trzeba zacząć od wynegocjowania jak najniższego kosztu wynajmu, zwłaszcza że miasto wisi Wiśle kasę, a w ramach reklamy miasta można zamiast kilku milionów płacić za wynajem kilkaset tysięcy. Może wreszcie Wisła weźmie sprawy w swoje ręce, naciśnie miasto i stadion zostanie dokończony bez cudowania. Najbliższy tydzień dla Wisły i stadionu zapowiada się naprawdę ciekawie.
Odpowiedz cytując
FevPL
Member

Od: 04.2010

Stary 07.06.2010, 16:35
a odpowiedź na interpelacje Pana Darka powinna być jutro?
Odpowiedz cytując
a11
Member

Od: 12.2008

Stary 07.06.2010, 17:26
przeglądam temat w miarę na bieżące ale nie przypominam sobie, aby ktoś tłumaczył co dzieje się z systemem podgrzewania murawy, oczywiście tej, która jest teraz wywożona... bo tak się zastanawiam oni kopią dół ponad metr głęboki więc elementy starego podgrzewania na pewno tam są i tu moje pytanie czy one są wywożone razem z ziemią czy były wcześniej jakoś usunięte.......

pytam z ciekawości bo w sumie nie wiem jak takowy system wygląda a jak o tym myślałem to wydawało mi się że jest to coś w rodzaju "maty z rurami".......

PS

DZIĘKI ZA ODPOWIEDŹ
Ostatnio edytowane przez a11 : 07.06.2010 o godz. 17:32.
Odpowiedz cytując
FevPL
Member

Stary 07.06.2010, 17:29
Na dniu otwartym gość z Polimexu mówił, że ten system to białe rurki wystające z ziemi, które zniszczyła budowa. Nabierają całość na ciężarówkę i wywożą.
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Od: 10.2009

Stary 07.06.2010, 17:31
Cytat:
przeglądam temat w miarę na bieżące ale nie przypominam sobie, aby ktoś tłumaczył co dzieje się z systemem podgrzewania murawy, oczywiście tej, która jest teraz wywożona... bo tak się zastanawiam oni kopią dół ponad metr głęboki więc elementy starego podgrzewania na pewno tam są i tu moje pytanie czy one są wywożone razem z ziemią czy były wcześniej jakoś usunięte......
Ta instalacja została zniszczona podczas budowy (ciężki sprzęt jeżdżący po murawie) i została usunięta razem z gruntem.
Cytat:
pytam z ciekawości bo w sumie nie wiem jak takowy system wygląda a jak o tym myślałem to wydawało mi się że jest to coś w rodzaju "maty z rurami".......
Układa się rurki (przez które później przepływa glikol), po czym przysypuje się je warstwą gleby. Później jest chyba jeszcze jedna warstwa gruntu (żyznego) na którym sadzi się murawę. Oczywiście razem z instalacją ogrzewającą montowane są systemy zraszania i odwadniania.
Odpowiedz cytując
Wicked
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 07.06.2010, 18:01
Dodam jeszcze tylko że czasami stosowany jest system elektrycznego podgrzewania (np. Lechia, Amica)

http://www.eltom-ogrzewanie.pl/ogrze...karskich.html#

Tutaj parę fotek
ULTRAS NOWA HUTA
Odpowiedz cytując
kuba126
Member

Od: 09.2005

Stary 07.06.2010, 19:41
Dzisiaj pierwszy dzien pracy przy R22 tak jak wczesniej bracia pisali ziemia jest wywożona razem ze wszystkimi rurkami. Co do krzesełek na trybunie gosci, te barierki są moim zdaniem troche za słabe, poruszasz z jeden strony to sie chwieją na całej długości...na razie montowane jest tylko oparcie, siedziska jeszcze nie ma, ogólnie na budowie duży burdel, o godzinie 12:00 jak byłem na trybunie gosci zadne krzesełka nie były montowane, w sumie nie wiem na co czekają bo dużo srób juz jest wkreconych i przygotowanych pod montaż.
Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Stary 07.06.2010, 20:33
kuba126 napisał(a):Wyświetl post
Co do krzesełek na trybunie gosci, te barierki są moim zdaniem troche za słabe, poruszasz z jeden strony to sie chwieją na całej długości...na razie montowane jest tylko oparcie, siedziska jeszcze nie ma
Poważnie? Specjalnie dziś o to pytaliśmy (bo z okrąglaka nie widać na tyle dobrze, by być tego pewnym) i uzyskaliśmy odpowiedź, że krzesełka zamontowane są całe, a tak właśnie wyglądają złożone.

Co do barierek - wcześniej obiło mi się o uszy, że ta konstrukcja to dramat jeśli chodzi o wytrzymałość. Wygląda na to, że będzie co miało latać z sektora gości - i nie będą to krzesełka, czego się wielu obawiało.

Jeśli chodzi o ogrzewanie - czy ma ktoś informację, czy będzie to poprzednia wersja systemu ogrzewania (rurki, glikol) czy ogrzewanie elektryczne? Zdaje się, że na Hutniku była to ta druga opcja..?
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 07.06.2010, 20:42
Ja tam się nie znam za bardzo, i sam barierek nie widziałem. Ale to, że barierki się ruszają może być związane z ich małym przekrojem, a nie ze słabym zamontowaniem. Jednak wkręty mają swoją wytrzymałość, i wątpie, aby dało się taką barierkę wyrwać. Może się chlebotać, i nie być "sztywna", ale wyrwanie raczej nie grozi. Mam przynajmniej taką nadzieję.
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 07.06.2010, 20:51
W takim razie miejmy nadzieje, że raz wyrwane, nie zostaną zamontowane ponownie.
Odpowiedz cytując
Hudy
sssssssss..

Od: 10.2003

Stary 07.06.2010, 21:21
Proud napisał(a):Wyświetl post
Ja tam się nie znam za bardzo, i sam barierek nie widziałem. Ale to, że barierki się ruszają może być związane z ich małym przekrojem, a nie ze słabym zamontowaniem. Jednak wkręty mają swoją wytrzymałość, i wątpie, aby dało się taką barierkę wyrwać. Może się chlebotać, i nie być "sztywna", ale wyrwanie raczej nie grozi. Mam przynajmniej taką nadzieję.
masz rację, że śruby wytrzymają ale materiał z którego wykonane są barierki może nie dać rady
w najlepszy przypadku będzie odpowiednio wygięty
naprawdę ciężko zrozumieć takie błędy i to, że ktoś to podpisał
niech jeszcze walną siatkę ogrodzeniową wkoło stadionu

co do siedzisk to po fotach widać bardzo dobrze, że ich nie ma
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 07.06.2010, 21:28
Te barierki to mają być na wszystkich nowych trybunach? Dowiedziałem się o nich dopiero... ze zdjęć
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 07.06.2010, 21:30
Ale co Wy z tym sektorem gosci.. przeciez oni nie kladli tych barierek zeby zabezpieczyc przyjezdnych, bo i w jaki sposob one moglyby zabezpieczac kibicow? w zaden.. moga jedynie tylko doprowadzac do roznych ekscesow.. chwytasz sie takiej barierki kiedy jestes w****iony i nie zauwazysz i jest wyrwana
zabraklo centymetra (jakis absurd) wiec mamy barierki.. dobrze chociaz ze jako tako to wyglada, a jak przy okazji przyjezdni zaczne je wyrywac i nimi rzucac , to plus bedzie tego taki ze moze zmadrzeja i przeniosa sektor gosci obok okraglaka na E .. zreszta barierki w tym narozniku to najmniejszy problem jesli chodzi o przyjezdnych.. kwestia czasu az sie cos stanie
wyrwanie takich barierek wiaze sie niestety tez z tym ze pozostana w betonie spore dziury (jakby ktos wiercil sporym lomem,)

co do zamontowanych juz krzeselek to tam sa tylko oparcia.. dziwne wlasnie ze od razu nie montuja calosci.. chyba ze mam cos z oczami, ja tam nie widzialem nic skladanego, a zdjecia byly robione w odleglosci kilku metrow z roznych pozycji, zreszta na jednej focie SKWK mozna je porownac z tymi zoltymi testowanymi bo akurat sa w malej odleglosci od siebie i widac roznice miedzy skladanymi (zoltymi) a tymi niebieskimi (same oparcia)
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 07.06.2010 o godz. 21:45.
Odpowiedz cytując
kuba126
Member

Od: 09.2005

Stary 07.06.2010, 21:36
rav napisał(a):Wyświetl post
Poważnie? Specjalnie dziś o to pytaliśmy (bo z okrąglaka nie widać na tyle dobrze, by być tego pewnym) i uzyskaliśmy odpowiedź, że krzesełka zamontowane są całe, a tak właśnie wyglądają złożone.

Co do barierek - wcześniej obiło mi się o uszy, że ta konstrukcja to dramat jeśli chodzi o wytrzymałość. Wygląda na to, że będzie co miało latać z sektora gości - i nie będą to krzesełka, czego się wielu obawiało.
Nie są złożone, sam byłem w szoku ze nie ma siedzisk, podchodze chce rozkładać, usiąść a tu nic...siedzisk nie ma!!! nie wiem czemu ma służyć kłamstwo w tym temacie... Jutro jak mi sie uda porobie zdjecia, i podpytam ekipe co i jak, która zajmuje sie montażem krzesełek.
Odpowiedz cytując
FevPL
Member

Stary 07.06.2010, 22:57
Kilka stron wcześniej było pisane, że w taki właśnie sposób (najpierw oparcia i barierki, a później siedziska) będzie to montowane bo tak lepiej ekipie budowlanej. Nie róbmy kolejnej afery
Odpowiedz cytując
zig
Senior Member

Stary 07.06.2010, 23:23
Myślę, że ważna kwestia- skoro jutro nowy prezes ma spotkać się z urzędnikami w sprawie stadionu, dobrze by było aby był nieco lepiej zorientowany w problemach stadionowych. Jeśli ktoś ma możliwość podesłania mu treści interpelacji Darka Olszówki wspólnie tu tworzonej to niech działa. Być może jest możliwy kontakt osobisty radnego z prezesem co też ułatwiłoby rozmowy "świeżemu" szefowi. Wreszcie ma kto rozmawiać w imieniu Wisły więc trzeba to wykorzystać, żeby później nikt nie powiedział, że za późno, że już się nie dało itd.
Odpowiedz cytując
maxim
Junior Member

Od: 06.2010

Stary 08.06.2010, 07:45. Frekwencja
Prezes mówi:
W pesymistycznym wariancie budżetu zakładam średnio 23 tys. widzów. To 70-procentowe wypełnienie, realna liczba, pamiętając wiele meczów Wisły przy komplecie 16 tys. Optymalnie byłoby pod 30 tys.

Mnie się wydaje, że średnia 23 tysiące to wersja dalece optymistyczna- niestety. Zbyt wiele rzeczy zburzono w tym klubie. Jedynie sukces sportowy mógłby powoli budować frekwencję.

Jak się wam wydaje, kiedy na tym stadionie będzie po raz pierwszy- na meczu ligowym- 30 tysięcy?
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 08.06.2010, 08:07
zig napisał(a):Wyświetl post
Myślę, że ważna kwestia- skoro jutro nowy prezes ma spotkać się z urzędnikami w sprawie stadionu, dobrze by było aby był nieco lepiej zorientowany w problemach stadionowych. Jeśli ktoś ma możliwość podesłania mu treści interpelacji Darka Olszówki wspólnie tu tworzonej to niech działa. Być może jest możliwy kontakt osobisty radnego z prezesem co też ułatwiłoby rozmowy "świeżemu" szefowi. Wreszcie ma kto rozmawiać w imieniu Wisły więc trzeba to wykorzystać, żeby później nikt nie powiedział, że za późno, że już się nie dało itd.

Zgadzam się w 100%. Może Kuba da radę zaaranżowac coś takiego? Nie ma czasu do stracenia a Basałaj pewnie nie jest w temacie problemów o których tu już rok dyskutujemy
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
Odpowiedz cytując
ewcia
Wyjazd Rzecz Święta!

Stary 08.06.2010, 08:20
rav napisał(a):Wyświetl post
Jednak chyba są same oparcia, albo czegoś nie dostrzegam.

foto. SKWK
Odpowiedz cytując
madziar
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 08.06.2010, 08:24
Emilio napisał(a):Wyświetl post
Ludzie.. spokojnie! Dajcie im dokończyć montaż krzesełek a dopiero później oceniajcie.
Tam będą krzesełka!
Cieszy Twoja pewnosc;p ale patrzac na "kunszt" pana O to duze prawdopodobienstwo ze moze ich tam nie byc...
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 08.06.2010, 08:33
Ile lepiej wygląda stadion z iluminacją świetlna której tak nie chcą u nas zrobić mimo sugestii w interpelacjach?
Najlepszy przykład u krawaciarzy.I nawet central wentylacyjnych nie widać, na trybunach żółtych przejść ewakuacyjnych nie musi być....da się- jak się chce?

...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
Odpowiedz cytując
Fogi
Member

Od: 11.2005

Stary 08.06.2010, 09:29
W kwestii montażu krzesełek:

La Furia Dell' Est napisał(a):Wyświetl post
Potwierdzam,że najpóźniej w środę zobaczymy pierwsze krzesełka. Z powodów technicznych-najpierw będzie zamontowany stelaż+oparcie krzesełka, a na końcu siedzisko.
Jeżeli chodzi o te nieszczęsne barierki- będą wyłącznie na sektorach górnych.
I chyba w tej chwili nie jest najważniejszą sprawą to jak montują krzesełka a co poniektórym persen by się przydał.
Odpowiedz cytując
Kuba
Senior Member

Stary 08.06.2010, 09:40
Arapaho napisał(a):Wyświetl post
Zgadzam się w 100%. Może Kuba da radę zaaranżowac coś takiego? Nie ma czasu do stracenia a Basałaj pewnie nie jest w temacie problemów o których tu już rok dyskutujemy
Spokojnie. Wszystko będzie grane . Tylko takie rzeczy nie musza płynąc przez media.

Oczywiście mówie od spotkaniu odpowiednich osób ws stadionu, interpelacji etc.
Ja akurat jestem zwykłym szarakiem i w takich spotkaniach uczestnyczyć nie będe. Ale jestem niemal pewny, że one nastąpią.
Narazie powiewa optymizmem

Co do stadionu to najprawdopodobniej część elewacji będzie malowana na niebiesko tak jak w projekcie. Jest też duża szansa na to, że najwyższe piętro również będzie mieć przeszklenie a nie wolny tarasa tak jak jest teraz. Powtarzam nie gwarantuje, ale jest na to bardzo duża szansa .
Co do D i Reymana narazie nie wiem nic.
Odpowiedz cytując
La Furia Dell' Est
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 08.06.2010, 10:11
Witam.Po raz kolejny potwierdzam, że ze względów technicznych kolejność montażu krzesełek wygląda nastepująco: nawiercanie-stelaż-oparcie a na samym końcu siedzisko.Bez paniki-wszystko idzie zgodnie z harmonogramem.
Odpowiedz cytując
harthausen
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 08.06.2010, 11:39
dobry los nam La Furię zesłał, bo panikarstwo i czarnowidztwo niektórych kolegów jest zbyt mocne.

A tak - ma nas kto uspokoić

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów