The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 31.05.2010, 00:33
Maćko napisał(a):Wyświetl post
Ja.

Pomijając sprawę Łaciaka - akurat piłkarzyki nie powinny patrzeć na to, jaką przeszłość piłkarską ma trener. Trenera trzeba słuchać i szanować, pod jego okiem zapierdalać, tak jak wypisane w kontrakcie, jak pracownicy w fabrykach - tyle.

Wyobraź sobie, że wielokrotnego reprezentanta Kostaryki(Diaz) testował ex obrońca AZS-AWF Warszawa. Testował też wielokrotnego reprezentanta Senegalu(Ba). Żadnemu z nich ujmy to nie przyniosło.

A wiadomość sama w sobie, jeśli tylko prawdziwa, bardzo pozytywna.
Chyba się nie zrozumieliśmy - testować w sensie że przyjeżdża jakiś bramkarz a Łaciak bierze go w obroty - oczywiście tak, to że trenera trzeba słuchać i szanować - pełna zgoda.
Mi chodziło o kwestie decyzyjne
Łaciak(pomijam kwestie kibicowskie) nie jest doświadczonym trenerem który tak widział dużo jak i szkolił dużo - to człowiek który został puszczony na głęboką wodę i po prostu nie chciał bym by jego zdanie było decydujące
W tym kontekście pisałem jakoby on miał przesądzać czy reprezentant Kostaryki ma do nas przyjść czy nie - gdzie jestem pewien że w tych wszystkich njusach doszło do pomieszania z poplątaniem bo ten koleś jest od lat brakarzem najlepszego klubu w Kostaryce, stałym reprezentantem więc nie przypuszczam by w ogóle testy wchodziły w rachubę.

Tak jak nie przypuszczam by w ogóle ten transfer wchodził w rachubę.

Przyjedzie pewnie znów jakiś no-nejm którego w goglach ciężko znaleźć
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
crapmaster
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 31.05.2010, 00:36
Jak to jest prawda z tym kumplem Diaza to tylko
sie o kontrakt dogadac i koniec serialu
Odpowiedz cytując
QBAS
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 31.05.2010, 00:45
crapmaster napisał(a):Wyświetl post
Jak to jest prawda z tym kumplem Diaza...

Ano właśnie...
Odpowiedz cytując
Mishau
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 31.05.2010, 01:05
Cytat:
wislakrakow.com
(redakcja)
Czyli info wlasne, a wislakrakow.com jak juz podaje info wlasne to raczej można liczyc ze jest pewne. Badzmy dobrej myśli
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 31.05.2010, 08:06
QBAS napisał(a):Wyświetl post
Czy po kilkudziesięciu próbach zakontraktowania goalkeepera uda się w końcu Wiśle podpisać kontrakt z bramkarzem, który będzie miał realne szanse na zajęcie miejsca w bramce?

Jeśli chodzi o CV to wygląda całkiem ciekawie. Zobaczymy co z tego wyniknie...
Jest na to szansa tylko, ze tym bramkarzem bedzie stary/nowy Mariusz Pawelek.
Wg. wyborczej rozpoczely sie rozmowy w sprawie przedluzeniu kontraktu - maja nabrac tempa po 1 czerwca.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 31.05.2010, 08:07
Podniecacie się tym bramkarzem a tak naprawdę na podstawie filmiku można już ocenić jakim fachowcem jest, złe ustawienia, rzuca się jak "kot" na strzały, być może wygląda to efektownie ale tak naprawdę jest to bezsensu. Do tego przeprowadzka do Polski, przecież to będzie dla niego szok, nie wiadomo czy się tu zaaklimatyzuje.
Odpowiedz cytując
Mishau
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 31.05.2010, 08:22
Jeśli to prawda z Głową i jeśli naprawdę Turcy chcą dac za niego 1,5 mln to ja niestety jestem za. Do młodości nie idzie i szacun dla Głowy za lata gry u nas ale potrzebna jest zmiana warty. :|
Odpowiedz cytując
Krzysiek
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 31.05.2010, 08:23
No to ch*j nie bierzmy go. Za bardzo żyje w bramce.

Jak się niektórych z Was czyta, to płakać się chce. Na podstawie filmiku, zwiastunu, jak zwał tak zwał to ja ocenić mogę najwyżej czy opłaca mi się iść do kina na dany film.

Na szczęście, pan Łaciak jest ciut lepszym fachowcem niż połowa "znawców" na tym forum. I to on wyda opinie o tym bramkarzu, nie Wy.

I takie pytanie do Ciebie Westersyl. Masz jakieś doświadczenie w trenowaniu bramkarzy, że po dwóch filmikach potrafisz stwierdzić jakim fachowcem jest Navas? Hm?
Ostatnio edytowane przez Krzysiek : 31.05.2010 o godz. 08:31.
I w każdej chwili, czy dobrej czy złej, będę kochał WISEŁKĘ na pewno to wiem!

Znów przyjdzie wiosna i lepsze czasy, powróci nasza Wisełka na czoło ekstraklasy!
Odpowiedz cytując
Fuks
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 31.05.2010, 08:25
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Do tego przeprowadzka do Polski, przecież to będzie dla niego szok, nie wiadomo czy się tu zaaklimatyzuje.
taki argument mozna wpisac przy kazdym transferze, wstawiając tylko odpowiednią nazwe kraju. Diaz czy Marcelo jakos z tego szoku wyszli, niesamowite
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 31.05.2010, 08:35
fajnie, że przyjedzie do nas na testy reprezentant kraju, zawodnik, który BRONIŁ i BRONI nadal! dobry znajomy Diaza, więc myślę, że wielkich problemów z aklimatyzacją nie miałby, także kandydatura jak najbardziej in plus!

Pozostaje tylko kwestia finansowa... tego obawiam się najbardziej...
Odpowiedz cytując
QBAS
Senior Member

Stary 31.05.2010, 08:36
Jeśli Głowa odejdzie to rozumiem, że dostaniemy za niego koło 1,5 mln euro. Wydaje mi się to uczciwą ofertą. Głowa to kapitan i super człowiek ale na takim transferze skorzysta zarówno Wisła jak i sam zawodnik, dla którego jest to na prawdę ostatnia szansa na zarobienie większej kasy przed piłkarską emeryturą.

Mam tylko nadzieję, że jeśli tak by się sprawy potoczyły to na Reymonta przywitamy Sadloka. Moim zdaniem jest to najlepszy na tej pozycji piłkarz młodego pokolenia w naszej ekstraklasie. Co więcej Smuda chyba będzie stawiał na tego gracza więc w perspektywie euro 2012 wydaje się to dobrą inwestycją.

Już jutro 1 czerwca więc mam nadzieję, że czegoś się dowiemy od p.Basałaja
Odpowiedz cytując
palczi
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 31.05.2010, 08:39
Wisla proponuje nowy kontakt Pawelkowi ... (za wislakrakow.com)...
Odpowiedz cytując
kolarz90
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 31.05.2010, 08:55
W sumie gdyby udało się sprowadzić tego Kostrykanina to Pawełek jako rezerwowy byłby dobrą opcją.
Co do Głowy to jest to od wielu lat piłkarz Wisły którego cenię najbardziej i nie chcę żeby odchodził, ale jeśli tam miałby dostać więcej a i Wisła mogłaby za to kupić Sadloka i może Sobiecha to jestem za. Ciekawe tylko czy już jutro dowiemy się jakichś konkretów od Basałaja czy będą tylko puste obietnice?
Odpowiedz cytując
Charlie
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 31.05.2010, 08:56
Cytat:
Jeśli Głowa odejdzie to rozumiem, że dostaniemy za niego koło 1,5 mln euro. Wydaje mi się to uczciwą ofertą. Głowa to kapitan i super człowiek ale na takim transferze skorzysta zarówno Wisła jak i sam zawodnik, dla którego jest to na prawdę ostatnia szansa na zarobienie większej kasy przed piłkarską emeryturą
Ja sie boje, że może być tak samo jak z odejściem Zieńczuka i Baszczyńskiego. Też niby mieliśmy na tym skorzystać, a niestety następcy okazali się słabsi. Szkoda jakby Głowacki miał odejść tak nagle, bo jak mało komu należałaby mu się owacja przy pełnym stadionie, żeby każdy mógł mu podziękować za te wszystkie lata.
Odpowiedz cytując
Reser
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 31.05.2010, 08:57
kolarz90,

Ale jakich konkretów? Myślisz, że Basałaj na konferencji powie Ci kogo zamierzają sprowadzić?
Odpowiedz cytując
SoldierM4
Junior Member

Od: 04.2010

Stary 31.05.2010, 09:06
Szkoda tracić Głowę ale jak jest wstanie przystac na oferte Trabzonu to niepowinniśmy jej odrzucać, jednak uważam że Głowacki jest dla nas bardziej cenny niż Marcelo.
Odpowiedz cytując
tormenthor
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 31.05.2010, 09:23
Ale za 1,5 mln Euro można ściągnąć do Wisły 3 - 4 klasowych zawodników i to w miejsce rychłego emeryta, który inkasuje 250 E za sezon. Jeśli taka oferta by się pojawiła trzeba Turków całować po rękach i Głowackiego sprzedać.
Odpowiedz cytując
anthony09
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 31.05.2010, 09:27
Dla mnie odejście Głowy byłoby dobrym posunięciem jeżeli wiązałoby się z przyjściem Sadloka czy chociażby Davida Braza, który miał już u nas grać. Powinniśmy pozwolić odejść tym, którzy nie wnoszą tyle co powinni(przykład Kirm).
Navas http://skrotymeczow.net/mecz,2899,fr...kostaryka.html w meczu z Francją zagrał poprawnie, obronił jedną setkę, więc nie skreślałbym go. Z tego co zauważyłem posiada dobry refleks, z czego osobiście ja jestem za tym transferem.
Odpowiedz cytując
SoldierM4
Junior Member

Stary 31.05.2010, 09:34
tormenthor napisał(a):Wyświetl post
Ale za 1,5 mln Euro można ściągnąć do Wisły 3 - 4 klasowych zawodników i to w miejsce rychłego emeryta, który inkasuje 250 E za sezon. Jeśli taka oferta by się pojawiła trzeba Turków całować po rękach i Głowackiego sprzedać.
Tylko że to nie takie proste sciągnąc klasowych zawodników, przykładem moze być sprzedaż Zieńczuka.

Odpowiedz cytując
tormenthor
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 31.05.2010, 09:51
Zieńczuk i Baszczyński odeszli za darmo, gdyż skończyły się ich kontrakty, których klub nie zdecydował się prolongować. 1,5 mln E tu kupa kasy, bo np. taka Amica ok. tyle pieniędzy wydał na Peszkę, Lewandowskiego, Krivca i Stlicia - licząc kwoty transferowe i kontrakty dla zawodników. Głowacki lepszy już nie będzie, od czasu do czasu łapie kontuzje, strzela samobója i jako kapitan w europejskich pucharach prowadził nasza drużynę od porażki do porażki. Poza tym stopera najłatwiej i najtaniej można zastąpić - vide casusy Clebera i Marcelo. Ja bym Głowackiego puścił nawet za 1 mln E.
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 31.05.2010, 10:00
anthony09 napisał(a):Wyświetl post
Dla mnie odejście Głowy byłoby dobrym posunięciem jeżeli wiązałoby się z przyjściem Sadloka czy chociażby Davida Braza, który miał już u nas grać. Powinniśmy pozwolić odejść tym, którzy nie wnoszą tyle co powinni(przykład Kirm).
Navas http://skrotymeczow.net/mecz,2899,fr...kostaryka.html w meczu z Francją zagrał poprawnie, obronił jedną setkę, więc nie skreślałbym go. Z tego co zauważyłem posiada dobry refleks, z czego osobiście ja jestem za tym transferem.
fantastyczne interwencje zwłaszcza w 73 minucie! Panowie, to nie jest ogórek!
Odpowiedz cytując
SoldierM4
Junior Member

Stary 31.05.2010, 10:05
I do tego stosunkowo młody ten Navas, jakby go podpisac to mógłby to być bramkarz na lata.

Odpowiedz cytując
zordon
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 31.05.2010, 10:20
Tylko my się do transferów znowu zabieramy od d**y strony. Najpierw się zawodników kupuje, a później sprzedaje. Już widzę jak po sprzedaży Głowy cena Sadloka idzie 500k E w górę - bo "MUSZĄ kupić pilnie obrońcę i ich stać"...

Co do bramkarza to bardzo obiecująco to wygląda, miejmy nadzieję, że nie skończy się jak zwykle.
W przypadku pozyskania dobrego bramkarza zostawiłbym Juszczyka a Pawełka wypożyczyć! On naprawdę jest niezłym bramkarzem tylko ma coś nie tak z psychiką - gdyby pograł rok w słabszym klubie z mniejszą presją odbudowałby pewność siebie i jeszcze ze 2-3 lata byłby dobry bramkarz
zapraszam fanów trance ---> www.globaltrance.pl
Odpowiedz cytując
kubawislak
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 31.05.2010, 10:53
Głowa to nasza historia, ale na takim poziomie może pograć jeszcze 2,3, przy omijaniu go kontuzji 4 sezony. 1,5 mln ojro za Arka to bardzo dobry interes, a i Głowa sobie zarobi pewnie 2 razy tyle co u nas. Żal go sprzedawać, ale jeżeli chcemy pieniądze za niego to ostatnia szansa. W jego miejsce najlepszy byłby Sadlok, ale dobrze ktoś napisał, wcześniej lepiej kupić Sadloka, ustalić ofertę transferową z Turkami i dopiero po przyjściu Sadloka, oddać ostatecznie Arka Turkom...
Cytat:
Wolę być traktowany, jako zacofaniec z ciemnogrodu, niż, jako europejczyk i patrzyć, jak na legalu dwóch pedałów się liże na rynku.
Zakaz pedałowania!
by M-M

WISŁA!
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 31.05.2010, 10:54
Gość wygląda na takiego co to żyje w bramce. Ale jaki z niego brmakrz to chyba po filmiki nie ocenicie.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 31.05.2010 o godz. 10:56.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
QBAS
Senior Member

Stary 31.05.2010, 11:19
Fajnie byłoby, gdyby w wypadku sprzedaży Głowy prezes pamiętał, że Arek za kilka lat zakończy piłkarską karierę. Dobrze byłoby nawiązać delikatnie do tego i możliwości jego zatrudnienia w klubie na jakimś doradczym stanowisku, jako trenera młodzieży, kierownika drużyny czy jeszcze w innej formie. Tacy piłkarze jak Arek to skarb na dużą skalę. Mam nadzieję, że "wykorzystamy" jego potencjał i osobowość w przyszłości. Z korzyścią oczywiście dla obu stron.
Odpowiedz cytując
Hives4
Banita

Od: 06.2008

Stary 31.05.2010, 11:21
Głowacki mógłby odejść na zasadzie Clebera. Wisła i zawodnik zarabiają, a później znowu nawiązują współpracę.
Sadlok byłby dobrym następcą.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 31.05.2010, 11:33
Jest jeszcze jeden aspekt odejścia Głowy - tracimy jednego z przywódców drużyny. Przypominam jak dużym ciosem dla morale drużyny była utrata Kosy. Jak się wydaje Głowa aż takiego wpływu nie ma, niemniej zostanie Sobol i kto? Paweł nie wydaje się mieć takiego wpływu, Mały - jeszcze nie teraz o ile w ogóle kiedykolwiek. Trzeba więc pomysleć o dobrym zastapieniu Głowy także i na tym polu...
Odpowiedz cytując
radek2323
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 31.05.2010, 11:47
osobiscie jakos niemoge sie przekonac do panów SS z chorzowa niczym wielkim sie nie wyroznili a ceny za nich sa kosmiczne jak na nasza lige, za ta kase mozna sciagnac np: drugiego uche lub pauliste z jakiegos sredniaka ligi portugalskiej lub francuskiej
SERCE W BIELI KREW W BŁĘKICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ŻYCIE!!!

Quo vadis Wisło?
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 31.05.2010, 11:48
arti napisał(a):Wyświetl post
Jest jeszcze jeden aspekt odejścia Głowy - tracimy jednego z przywódców drużyny. Przypominam jak dużym ciosem dla morale drużyny była utrata Kosy. Jak się wydaje Głowa aż takiego wpływu nie ma, niemniej zostanie Sobol i kto? Paweł nie wydaje się mieć takiego wpływu, Mały - jeszcze nie teraz o ile w ogóle kiedykolwiek. Trzeba więc pomysleć o dobrym zastapieniu Głowy także i na tym polu...
Bardzo ważny aspekt. O ile nie najistotniejszy,bo jak patrzę na tą mizerię mentalną naszych kopaczy to aż groza. Ale w tym przytpadku bym się nie martwił,bo jest Cleber. A Sobol ok,tylko,że on raczej nie mobilizuje innych. Spokojny zapierdalacz.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów