|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
Jak to jest prawda z tym kumplem Diaza to tylko
sie o kontrakt dogadac i koniec serialu |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
Wg. wyborczej rozpoczely sie rozmowy w sprawie przedluzeniu kontraktu - maja nabrac tempa po 1 czerwca. ![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Podniecacie się tym bramkarzem a tak naprawdę na podstawie filmiku można już ocenić jakim fachowcem jest, złe ustawienia, rzuca się jak "kot" na strzały, być może wygląda to efektownie ale tak naprawdę jest to bezsensu. Do tego przeprowadzka do Polski, przecież to będzie dla niego szok, nie wiadomo czy się tu zaaklimatyzuje.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Jeśli to prawda z Głową i jeśli naprawdę Turcy chcą dac za niego 1,5 mln to ja niestety jestem za. Do młodości nie idzie i szacun dla Głowy za lata gry u nas ale potrzebna jest zmiana warty. :|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
No to ch*j nie bierzmy go. Za bardzo żyje w bramce.
Jak się niektórych z Was czyta, to płakać się chce. Na podstawie filmiku, zwiastunu, jak zwał tak zwał to ja ocenić mogę najwyżej czy opłaca mi się iść do kina na dany film. Na szczęście, pan Łaciak jest ciut lepszym fachowcem niż połowa "znawców" na tym forum. I to on wyda opinie o tym bramkarzu, nie Wy. I takie pytanie do Ciebie Westersyl. Masz jakieś doświadczenie w trenowaniu bramkarzy, że po dwóch filmikach potrafisz stwierdzić jakim fachowcem jest Navas? Hm?
Ostatnio edytowane przez Krzysiek : 31.05.2010 o godz. 08:31.
![]() I w każdej chwili, czy dobrej czy złej, będę kochał WISEŁKĘ na pewno to wiem!![]() Znów przyjdzie wiosna i lepsze czasy, powróci nasza Wisełka na czoło ekstraklasy! |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
fajnie, że przyjedzie do nas na testy reprezentant kraju, zawodnik, który BRONIŁ i BRONI nadal! dobry znajomy Diaza, więc myślę, że wielkich problemów z aklimatyzacją nie miałby, także kandydatura jak najbardziej in plus!
Pozostaje tylko kwestia finansowa... tego obawiam się najbardziej... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jeśli Głowa odejdzie to rozumiem, że dostaniemy za niego koło 1,5 mln euro. Wydaje mi się to uczciwą ofertą. Głowa to kapitan i super człowiek ale na takim transferze skorzysta zarówno Wisła jak i sam zawodnik, dla którego jest to na prawdę ostatnia szansa na zarobienie większej kasy przed piłkarską emeryturą.
Mam tylko nadzieję, że jeśli tak by się sprawy potoczyły to na Reymonta przywitamy Sadloka. Moim zdaniem jest to najlepszy na tej pozycji piłkarz młodego pokolenia w naszej ekstraklasie. Co więcej Smuda chyba będzie stawiał na tego gracza więc w perspektywie euro 2012 wydaje się to dobrą inwestycją. Już jutro 1 czerwca więc mam nadzieję, że czegoś się dowiemy od p.Basałaja |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Wisla proponuje nowy kontakt Pawelkowi ... (za wislakrakow.com)...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
W sumie gdyby udało się sprowadzić tego Kostrykanina to Pawełek jako rezerwowy byłby dobrą opcją.
Co do Głowy to jest to od wielu lat piłkarz Wisły którego cenię najbardziej i nie chcę żeby odchodził, ale jeśli tam miałby dostać więcej a i Wisła mogłaby za to kupić Sadloka i może Sobiecha to jestem za. Ciekawe tylko czy już jutro dowiemy się jakichś konkretów od Basałaja czy będą tylko puste obietnice? |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
kolarz90,
Ale jakich konkretów? Myślisz, że Basałaj na konferencji powie Ci kogo zamierzają sprowadzić? |
|
|
|
Junior Member
Od: 04.2010
Offline |
|
|
Szkoda tracić Głowę ale jak jest wstanie przystac na oferte Trabzonu to niepowinniśmy jej odrzucać, jednak uważam że Głowacki jest dla nas bardziej cenny niż Marcelo.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Ale za 1,5 mln Euro można ściągnąć do Wisły 3 - 4 klasowych zawodników i to w miejsce rychłego emeryta, który inkasuje 250 E za sezon. Jeśli taka oferta by się pojawiła trzeba Turków całować po rękach i Głowackiego sprzedać.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Dla mnie odejście Głowy byłoby dobrym posunięciem jeżeli wiązałoby się z przyjściem Sadloka czy chociażby Davida Braza, który miał już u nas grać. Powinniśmy pozwolić odejść tym, którzy nie wnoszą tyle co powinni(przykład Kirm).
Navas http://skrotymeczow.net/mecz,2899,fr...kostaryka.html w meczu z Francją zagrał poprawnie, obronił jedną setkę, więc nie skreślałbym go. Z tego co zauważyłem posiada dobry refleks, z czego osobiście ja jestem za tym transferem. |
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Tylko że to nie takie proste sciągnąc klasowych zawodników, przykładem moze być sprzedaż Zieńczuka.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Zieńczuk i Baszczyński odeszli za darmo, gdyż skończyły się ich kontrakty, których klub nie zdecydował się prolongować. 1,5 mln E tu kupa kasy, bo np. taka Amica ok. tyle pieniędzy wydał na Peszkę, Lewandowskiego, Krivca i Stlicia - licząc kwoty transferowe i kontrakty dla zawodników. Głowacki lepszy już nie będzie, od czasu do czasu łapie kontuzje, strzela samobója i jako kapitan w europejskich pucharach prowadził nasza drużynę od porażki do porażki. Poza tym stopera najłatwiej i najtaniej można zastąpić - vide casusy Clebera i Marcelo. Ja bym Głowackiego puścił nawet za 1 mln E.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
I do tego stosunkowo młody ten Navas, jakby go podpisac to mógłby to być bramkarz na lata.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Tylko my się do transferów znowu zabieramy od d**y strony. Najpierw się zawodników kupuje, a później sprzedaje. Już widzę jak po sprzedaży Głowy cena Sadloka idzie 500k E w górę - bo "MUSZĄ kupić pilnie obrońcę i ich stać"...
Co do bramkarza to bardzo obiecująco to wygląda, miejmy nadzieję, że nie skończy się jak zwykle. W przypadku pozyskania dobrego bramkarza zostawiłbym Juszczyka a Pawełka wypożyczyć! On naprawdę jest niezłym bramkarzem tylko ma coś nie tak z psychiką - gdyby pograł rok w słabszym klubie z mniejszą presją odbudowałby pewność siebie i jeszcze ze 2-3 lata byłby dobry bramkarz ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Głowa to nasza historia, ale na takim poziomie może pograć jeszcze 2,3, przy omijaniu go kontuzji 4 sezony. 1,5 mln ojro za Arka to bardzo dobry interes, a i Głowa sobie zarobi pewnie 2 razy tyle co u nas. Żal go sprzedawać, ale jeżeli chcemy pieniądze za niego to ostatnia szansa. W jego miejsce najlepszy byłby Sadlok, ale dobrze ktoś napisał, wcześniej lepiej kupić Sadloka, ustalić ofertę transferową z Turkami i dopiero po przyjściu Sadloka, oddać ostatecznie Arka Turkom...
![]() Cytat:
WISŁA! |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Gość wygląda na takiego co to żyje w bramce. Ale jaki z niego brmakrz to chyba po filmiki nie ocenicie.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 31.05.2010 o godz. 10:56.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Fajnie byłoby, gdyby w wypadku sprzedaży Głowy prezes pamiętał, że Arek za kilka lat zakończy piłkarską karierę. Dobrze byłoby nawiązać delikatnie do tego i możliwości jego zatrudnienia w klubie na jakimś doradczym stanowisku, jako trenera młodzieży, kierownika drużyny czy jeszcze w innej formie. Tacy piłkarze jak Arek to skarb na dużą skalę. Mam nadzieję, że "wykorzystamy" jego potencjał i osobowość w przyszłości. Z korzyścią oczywiście dla obu stron.
|
|
|
|
Banita
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Głowacki mógłby odejść na zasadzie Clebera. Wisła i zawodnik zarabiają, a później znowu nawiązują współpracę.
Sadlok byłby dobrym następcą. |
|
|
|
Guest
|
|
|
Jest jeszcze jeden aspekt odejścia Głowy - tracimy jednego z przywódców drużyny. Przypominam jak dużym ciosem dla morale drużyny była utrata Kosy. Jak się wydaje Głowa aż takiego wpływu nie ma, niemniej zostanie Sobol i kto? Paweł nie wydaje się mieć takiego wpływu, Mały - jeszcze nie teraz o ile w ogóle kiedykolwiek. Trzeba więc pomysleć o dobrym zastapieniu Głowy także i na tym polu...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
osobiscie jakos niemoge sie przekonac do panów SS z chorzowa niczym wielkim sie nie wyroznili a ceny za nich sa kosmiczne jak na nasza lige, za ta kase mozna sciagnac np: drugiego uche lub pauliste z jakiegos sredniaka ligi portugalskiej lub francuskiej
![]()
SERCE W BIELI KREW W BŁĘKICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ŻYCIE!!!
Quo vadis Wisło? |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|