The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.05.2010, 14:17
Sakro napisał(a):Wyświetl post
Europejskie prawo tego zabrania.

The Sun i wszystko jasne. Poza tym wątpię czy byłoby go stać.
No to jak to się ma do Abramowicza?CKSAA i Chelsea.
Fadcom,właściciel Dynamo Moskwa i AS Monaco?
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
Arturo Qr2nów
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 28.05.2010, 14:24
Co prawda, to temat o sezonie 2009/2010, to jednak pojawiają się tu informację mające o tym, co będzie miało bezpośredni wpływ na przyszły sezon. Tak sobie myślę, że ten sezon 2010/2011 może być najciekawszym od lat. W wielu klubach zmiany i nie da się ukryć, że te W Legii czy Polonii na lepsze, zobaczymy co stanie się w Lechu, zmiana trenera w Cracovii - może niewiele, ale na pewno na plus, a zapowiadane są też transfery. Do tego nie można zapomnieć o stadionach. Cóż... Pozostaje czekać na to, jakie kroki podejmie Wisła. Jakoś nie wierzę, że pozostaniemy bierni wobec tego, co dzieję się wokół.
Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Od: 01.2006

Stary 28.05.2010, 14:27
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Abramowicz nie jest właścicielem CSKA. Jego firma przez 3 lata konusów sponsorowała.

Właścicielem Dynamo jest jakiś ruski bank.
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
Odpowiedz cytując
Awe
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 28.05.2010, 14:27
Mam nadzieję, że Wojciechowski przeniesie Dyskobolię do Leicester, a potem coś podobnego spotka Amicę
Po burzy słońce wychodzi zza chmur,
i nad Krakowem zaświeci znów.
O jednym marzę, o jednym wciąż śnię,
Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem.
Życie bym dał, za krakowską Wisłę
O jakże bym chciał, by znów była mistrzem
O jakże bym chciał

Odpowiedz cytując
Sakro
Junior Member

Od: 03.2008

Stary 28.05.2010, 14:29
Nie wiem jak to się ma ale Abramowicz jest chyba tylko sponsorem a nie właścicielem.

Poza tym to jest prawo regulujące w Unii Europejskiej (Rosji w niej nie ma). Byłą o tym mowa gdy pojawiła się plotka o przejęciu przez Filipiaka Hutnika.
Odpowiedz cytując
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 28.05.2010, 14:30
CSKA już nie sponsoruje, przynajmniej piłki, tak słyszałem
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 28.05.2010, 14:35
Sponsorować możesz 250 klubów. Być udziałowcem TYLKO W JEDNYM. Poza tym, że kupno Leicester City to za wysokie progi na Józia nogi. Byćmnoże swtierdził, że to dobre miejsce na umieszczenie reklamy na koszulkach albo cos wtym stylu, ale kupno to zupełnie inna rzecz.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 28.05.2010, 14:45
Nie sadziłem,ża akcjonariat w Dynamie się zmienił. Ale skoro tak piszecie. Z CSKAA jest współ właścicielem druzyny koszykówki. Niemniej fakt,przykład rosyjski nie najlepszy. U nich wszytko jest inaczej.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 28.05.2010, 15:53
Oczywiście 60 mln złotych, to śmiesznie mało, ale budżet Wisły będzie znacznie mniejszy. A do tego trzeba dodać, że w Amice kontrakty nie są wyższe niż 250 tys. € rocznie.

Oni po prostu są dobrze zarządzani. I widać tego efekty - te 15 mln € powoli zaczyna zbliżać Amikę do średniaków z biedniejszych zachodnich lig: belgijskiej czy austriackiej.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 28.05.2010, 15:58
A ten gość co posiada Szkockie Heart of Midlothian i Litewskie FBK Kaunas i sobie zawodników wypożycza z drużyny do drużyny?
Odpowiedz cytując
Zbychu
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 28.05.2010, 17:07
Arturo Qr2nów napisał(a):Wyświetl post
Co prawda, to temat o sezonie 2009/2010, to jednak pojawiają się tu informację mające o tym, co będzie miało bezpośredni wpływ na przyszły sezon. Tak sobie myślę, że ten sezon 2010/2011 może być najciekawszym od lat. W wielu klubach zmiany i nie da się ukryć, że te W Legii czy Polonii na lepsze, zobaczymy co stanie się w Lechu, zmiana trenera w Cracovii - może niewiele, ale na pewno na plus, a zapowiadane są też transfery. Do tego nie można zapomnieć o stadionach. Cóż... Pozostaje czekać na to, jakie kroki podejmie Wisła. Jakoś nie wierzę, że pozostaniemy bierni wobec tego, co dzieję się wokół.
Też wydaje mi się że przyszły sezon może być wyjątkowy.

Mnie ciekawi jak nasze czołowe zespoły będą się prezentować na nowych stadionych,z zapełnieniem których kluby mogą mieć nie lada problem.Najgorzej wydaje się być w Legii,gdzie nawet bilety darmowe mogłyby nie przyciągnąć kibiców na trybunu jak konfikt z ITI się nie skończy.Owszem ostatnio słychać że drużyna się wzmacnia,ale raz już chyba też się wzmacniała zaciagiem hiszpańskim co nie wyszło na dobre.
Nawet jeśli wszystko pójdzie OK to wydaje się że stać ich średnio na 15 tysięczną frekwencje ligową co jak na 30-tysięczny stadion wrażenia raczej nie robi.

Podobnie w Wiśle,myśle że standardem będzie kilkunastutysięczna widownia.

W Lechu jeśli podtrzymają dobrą passe myśle że na 20 tysięcy ich stać,aczkolwiek jak na czterdzistotysięcznik również na kolana nie rzuca.

Oczywiście będą mecze "na szczycie" gdzie frekwencja będzie dużo większa aczkolwiek tych będzie zaledwie kilka w sezonie.

Co by nie mówić idzie na lepsze,przyjmniej jeśli chodzi o infrakstrukture.Żeby tylko przełożyło się na aspekt sportowy.
By dostawać więcej od życia, dawaj więcej od siebie.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Stary 28.05.2010, 20:17
Pozornie nie o ekstraklasie:

http://www.sport.pl/siatkowka/1,6510...e_buntuje.html

Całe szczęście, że PGE wycofuje się powoli z Bełchatowa, bo za nasze pieniądze z rachunków mogło zrobić to samo w naszej ekstraklasie.

Generalnie: żenada, zupełne wypaczenie idei fair play.
Odpowiedz cytując
Żmijka
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.

Od: 10.2003

Stary 28.05.2010, 20:55
Ale przecież w ligach koszykarskich i siatkarskich to "normalne" ... nawet Wisła praktykowała.
Odpowiedz cytując
orzeu
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 28.05.2010, 21:23
Odnosnie wyjatkowych sezonow. Gdzies tak od 2005 roku slysze ten slogan. Najpierw "wyjatkowosc" zapewnic mialy Zaglebie z Belchatowem, potem Arka czy Polonia, przez moment Widzew, potem Gornik, pozniej Lech (tu im w miare wyszlo, zobaczymy na jak dlugo), Slask, znowu Polonia. Bunczuczne plany miala tez Korona, Jagiellonia i Cracovia. Efekty wszyscy znamy, sezon ocenimy w czerwcu 2011.

Co do PGE, przeciez chyba miala byc ustawa o zakazie finansowania sportu przez spolki skarbu panstwa (PGE, Orlen, KGHM)? To musi w koncu sie stac bo to zamiast poprawiac sport dzieki finansowm jedynie go psuje przez korupcje i pozaboiskowe kombinacje.
WISŁA PANY !!
Odpowiedz cytując
PvD
Armia Białej Gwiazdy

Stary 28.05.2010, 21:56
Żmijka napisał(a):Wyświetl post
Ale przecież w ligach koszykarskich i siatkarskich to "normalne" ... nawet Wisła praktykowała.
w którym roku?
Cytat:
Decydując się na grę w Wiśle i podpisując z nią kontrakt piłkarz powinien automatycznie przyjąć świadomość panujących przy R22 zwyczajów. A jednym z kanonów który powinien przyświecać każdemu wiślakowi jest poszanowanie trójkolorowych barw. Szanować powinien je każdy z nas ( i umieć się z nimi obchodzić) bez względu na to czy w danym momencie owładnął nami strach, panika, euforia, złość czy cokolwiek innego.
Są bowiem pewne granice, których nigdy się nie przekracza.
Odpowiedz cytując
Żmijka
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.

Od: 10.2003

Stary 28.05.2010, 22:05
PvD napisał(a):Wyświetl post
w którym roku?
Może zbytni skrót myślowy uskuteczniłam, ale ze 2 lata temu chcieliśmy kupić miejsce w lidze siatkarek, ale coś za drogo było bodaj.

A nie wiem też czy czasem przy okazji fuzji z Unią nie było coś takiego praktykowane (?).
Odpowiedz cytując
PvD
Armia Białej Gwiazdy

Stary 28.05.2010, 22:17
Żmijka napisał(a):Wyświetl post
Może zbytni skrót myślowy uskuteczniłam, ale ze 2 lata temu chcieliśmy kupić miejsce w lidze siatkarek, ale coś za drogo było bodaj.
chcieliśmy to raczej za dużo powiedziane. Ktoś o takim czymś pomyślał ale na szczęście włodarze klubu postawili na sportową rywalizację. Mówiło się wtedy o odkupieniu miejsca od Dalinu Myślenice.

Cytat:
A nie wiem też czy czasem przy okazji fuzji z Unią nie było coś takiego praktykowane (?).
Unia/Wisła to na pewno nie było odkupienia miejsca za pieniądze. Unia Tarnów miała licencję na grę w PLK i przyjęła nazwę Unia/Wisła Kraków (grano mecze w KrK i Tarnowie by potem już zagościła nazwa Platinum (dramat) Wisła Kraków i mecze odbywały się w hali Wisły. Nie wiem czy to nie był czas prezesury Falla a sekcja koszykówki mężczyzn była autonomiczna. Taki to był ciekawy plan ratowania krakowskiej i tarnowskiej koszykówki

Oczywiście protesty odnośnie wpieprzenia nazwy sponsora przed nazwę Wisła Kraków odbiły się od ściany, nawet nie wzięto pod uwagę by było teraz jak z koszykarkami bo o ile dobrze pamiętam tłumaczono, że taki sponsor postawił warunek -przed i koniec.

Zgoda na umieszczenie nazwy sponsora przed nazwą klubu jak wtedy mówiono miała uratować Wawelskie Smoki przed zniknięciem z mapy Polski. Jak "uratowali" pokazali szybko. Było jeszcze gorzej.

Po tym "ratowaniu" Smoki wróciły pod skrzydła TSu i mimo, że maja ciężko to nadal na tej mapie koszykówki polskiej jesteśmy.
Ostatnio edytowane przez PvD : 28.05.2010 o godz. 22:20.
Cytat:
Decydując się na grę w Wiśle i podpisując z nią kontrakt piłkarz powinien automatycznie przyjąć świadomość panujących przy R22 zwyczajów. A jednym z kanonów który powinien przyświecać każdemu wiślakowi jest poszanowanie trójkolorowych barw. Szanować powinien je każdy z nas ( i umieć się z nimi obchodzić) bez względu na to czy w danym momencie owładnął nami strach, panika, euforia, złość czy cokolwiek innego.
Są bowiem pewne granice, których nigdy się nie przekracza.
Odpowiedz cytując
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 28.05.2010, 22:19
orzeu napisał(a):Wyświetl post

Co do PGE, przeciez chyba miala byc ustawa o zakazie finansowania sportu przez spolki skarbu panstwa (PGE, Orlen, KGHM)? To musi w koncu sie stac bo to zamiast poprawiac sport dzieki finansowm jedynie go psuje przez korupcje i pozaboiskowe kombinacje.
ale w zakresoie takim jak było dawniej czyli przelewanie chorendalnych sum od tak
teraz musi to być bardziej udokumentowane czy uargmentowane stąd np firma Dialog jest w nazwie stadionu Zagłębia L. czy KGHM na ich koszulkach, tyle że teraz nie ma cen z kosmosu, w przypadku siatki czy innych dyscyplij kilka milionów to jest baaaaardzo dużo, z tym że nie wiem akurat jak to jest w przypadku sopockiej drużyny, trochę dziwne że daj 5mln rocznie lekką reką, ciekaw jestem jaka tam jest umowa

mam nadzieję że nie będą kompinowali w takim Lubinie, Bełchatowie czy nawet Polkowicach czy Łęcznej
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Stary 29.05.2010, 08:06
"Na razie udało się sprowadzić trzech z pięciu. Wszystkich piłkarzy, którzy wzmocnią Legię, chcemy zakontraktować do 21 czerwca, bo wtedy zespół jedzie na obóz" - mówi w rozmowie z Gazetą Wyborczą wiceprezes Legii, Leszek Miklas."
Czemu u nas tak nie ma?
Odpowiedz cytując
Cinek1906
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 29.05.2010, 08:13
Maciuś napisał(a):Wyświetl post
"Na razie udało się sprowadzić trzech z pięciu. Wszystkich piłkarzy, którzy wzmocnią Legię, chcemy zakontraktować do 21 czerwca, bo wtedy zespół jedzie na obóz" - mówi w rozmowie z Gazetą Wyborczą wiceprezes Legii, Leszek Miklas."
Czemu u nas tak nie ma?

bo w Legii są jasno postawione cele, że chcą ściągnąć tych zawodników a u nas jest tak "bedzie co bedzie, przyjdzie kto przyjdzie najelpiej bez klubu i moze uda sie tak jak z Marcelo...
FORZA WISŁA
'Gdybym mógł cofnąć czas i pomyśleć nad wyborem, nawet drugi ten raz wybrałbym tą samą droge.'
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Stary 29.05.2010, 11:35
U nas nie ma też truskawek na stadionie. Akurat Legii nie stawiaj za wzór profesjonalizmu, również w polityce transferowej. Przez cały sezon grali praktycznie bez 1 zdrowego napastnika, co kosztowało ich nie tylko mistrzostwo, ale i miejsce w pucharach.

Zakupy Legii robią wrażenie, ale trzeba pamiętać z jakiego poziomu oni startują. Urban z Trzeciakiem zostawili po sobie spaloną ziemię i mnóstwo faktur do popłacenia. Skład jest żenująco słaby, nie ma nawet fundamentów na których można spokojnie budować. Legia potrzebuje wzmocnień w każdej formacji: bramkarza, obrońcy (2 w miarę sensownych stoperów to za mało!), pomoc (na Iwańskim nie budowałbym siły ofensywnej, potrzebny nowy OP), atak (co z Chinyamą? Czy jeszcze wróci do gry?).

Do tego jeszcze potrzeba czasu, by wszystko sklecić do kupy. Legia de facto tworzy nową drużynę, która w przyszłym sezonie musi walczyć o MP.
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 29.05.2010, 11:48
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Legia de facto tworzy nową drużynę, która w przyszłym sezonie musi walczyć o MP.
Myszka Miki show:
Cytat:
"Początek sezonu może nam nie wyjść tak, jakbyśmy chcieli. Ale jeśli nic się nie zmienia, jest duże ryzyko, że będzie się grało tak źle jak dotychczas. Legia gra o mistrzostwo, choć dopuszczamy i taką możliwość, że w najbliższym sezonie może się nie udać" - mówi Gazecie Miklas.
Odpowiedz cytując
witeq
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 29.05.2010, 11:57
Przez cały sezon grali praktycznie bez 1 zdrowego napastnika
potrzebuje wzmocnień w każdej formacji: bramkarza, obrońcy (2 w miarę sensownych stoperów to za mało!), pomoc (potrzebny nowy OP), atak.
Popatrz popatrz cos mi sie kojarzy że więcej klubow z czołówki pasuje do tej charakterystyki . . . Spalona ziemia mowisz . . Oni przynajmniej coś probują, my nie
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 29.05.2010, 11:59
Przyszlo do Legii 3 pilkarzy i juz pojawiaja sie jakies dziwne zachwyty...jak przyjdzie jeszcze przynajmniej 7, to wowczas wtedy bedzie mozna mowic o transferowej ofensywie i przebudowie zespolu. 3 kopaczy nie zmieni tego, ze starzy czlonkowie druzyny nie maja(w wiekszosci) umiejetnosci na ekstraklase, a napewno nie na zespol walczacy o pierwsza trojke.
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 29.05.2010, 12:08
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32286,t...a405&_ticrsn=5 Jeśłi to prawda to Wojciechowski jest desperatem. 100 tysięcy na msc Za co? Fecet nie strzela więcej niż 10 goli w sezonie. W tej Polonii to albo rozpędzają wszystkich albo kupuja i przepłacają. Jaki Pan taki kram
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 29.05.2010, 12:23
Maciuś napisał(a):Wyświetl post
Czemu u nas tak nie ma?

Zamień się.
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Stary 29.05.2010, 12:33
1,2 mln na sezon = 300 tys. € dla napastnika, który z jednej strony opuszcza sporo meczy w sezonie, z drugiej - praktycznie gwarantuje min. 10 goli w lidze. Moim zdaniem Wojciechowski przepłaca.

Natomiast mnie z dzisiejszej prasówki urzekł najbardziej ten cytat:

Cytat:
Jestem trenerem Cracovii i to jest powód do dumy
- Rafał Ulatowski
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 29.05.2010, 12:42
1,2 mln na sezon = 300 tys. € dla napastnika, który z jednej strony opuszcza sporo meczy w sezonie, z drugiej - praktycznie gwarantuje min. 10 goli w lidze. Moim zdaniem Wojciechowski przepłaca.

Natomiast mnie z dzisiejszej prasówki urzekł najbardziej ten cytat:

- Rafał Ulatowski
http://www.90minut.pl/kariera.php?id=7023

nie wiem skąd ta gwarancja się wzieła
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 29.05.2010, 12:47
2005-06 - 0 goli
2006-07 - 6 goli
2007-08 - 2 gole
2008-09 - 10 goli
2009-10 - 9 goli

Tylko raz Nowak strzelił przez cały sezon 10 goli. Wojciechowski napalił się strasznie i mam nadzieje, że dużo na tym straci

edit; kwolf mnie ubiegł
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
Donki
Banita

Od: 05.2009

Stary 29.05.2010, 12:50
Haha
przecież musi jakos Ulatowski zyskać szacunek kibiców Cracovi ;D
Poza tym Jestem pewien że powiedził by to niezależnie do jakiego klubu by nie przyszedł
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów