|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
Do przeciez bedzie chcial jakos zapelnic ten stadion na pewno. Lenczyk sie nie sprawdzil poprostu - dostal kogo chcial na dzien dobry (m.in. Matusiak, Golinski), a postepu zadnego nie bylo widac - ta runda byla wrecz tragiczna, przeciez oni przechodzili poprostu obok meczow, a Lenczyk sobie siedzial w najlepsze na lawce. Mysle, ze gdyby to trener z mniej znaczacym nazwiskiem to by polecial przed koncem sezonu. Na papierze wcale nie maja takiego zlego skladu. ![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Filipiak wywalił Oresta gdyż ten, powiedział ze potrzebuje obronców kupic, a profesor na to ze przeciez ma najlepsza pare stoperów w Polsce, Polczaka i Wasiluka. Lenczyk nie podzielił zdania własciciela
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Kij mu w plecy i kotwica w d...
Za te jego odzywki przed kamerami nie powinien mieć wstępu nawet na nasz parking klubowy nie mówiąc o czymś więcej. ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Nic tylko podpisac sie pod slowami przedmowcy.
A tak ogolnie rzecz ujmujac, jestesmy chyba swiadkami definitywnego konica tego trenerskiego dinozaura, bo nie sadze zeby ktos w najblizszym czasie zdecydowal sie go zatrudnic. Tym bardziej, ze popalone mosty zostawil jeszcze w paru innych miejscach (np. Belchatow, Lubin). |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Kocur, Eustachy
Zgadzam się z wami. Też mnie Lenczyk w****ił i zawiodłem się na nim, zwłaszcza że miałem do niego sentyment. ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Taki oto wywiad z profesurem:
-Profesor Janusz Filipiak przyznał, że zwolnienie trenera Cracovii Oresta Lenczyka nie jest wynikiem słabych wyników drużyny. Prezes klubu chce stworzyć nowy model funkcjonowania drużyny. Dyrektorem sportowym ma zostać Tomasz Rząsa. W poniedziałek Cracovia oficjalnie poinformowała, że zarząd klubu rozwiązał z trenerem Lenczykiem kontrakt za porozumieniem stron. Czy to efekt słabszej postawy drużyny, która prawie do końca sezonu walczyła o utrzymanie? Janusz Filipiak: To nie jest bezpośrednia przyczyna. Cracovia miała ciężki sezon z różnych powodów. Było sporo kłopotów kadrowych, poza tym z uwagi na przebudowę stadionu musieliśmy grać cały czas na wyjeździe. Mimo takich problemów okazaliśmy się lepsi w dwumeczu od Wisły Kraków. Ja wciąż bardzo cenię pana Lenczyka jako trenera. Tak naprawdę pozostawienie go na kolejny sezon, zgodnie z obowiązującym jeszcze kontraktem, byłoby dla klubu najbezpieczniejszym rozwiązaniem. Uznałem jednak, że najwyższy czas na zmianę struktury klubu, reorganizację pionu sportowego. Czy chodzi o wprowadzenie większej liczby osób do zarządzania sprawami sportowymi? Na przykład model, w którym trener współpracuje z dyrektorem sportowym? J.F.: Dokładnie tak. Pan Lenczyk ma dużą charyzmę i swój styl, ale nie pasuje do tego modelu. Według mnie trener powinien współpracować z dyrektorem sportowym, mającym szeroki zakres uprawnień. Zarządzanie drużyną powinno być rozłożone na kilka osób. Pan Lenczyk, moim zdaniem, nie czułby się dobrze w takiej rzeczywistości. Poza tym chciałbym, żeby Cracovia bardziej otworzyła się na współpracę z zagranicznymi klubami (firma Comarch prof. Filipiaka jest również sponsorem niemieckiego TSV Monachium - PAP). Kto będzie nowym szkoleniowcem? Nieoficjalnie mówi się o Rafale Ulatowskim. J.F.: Na razie nic nie mogę powiedzieć. Za wcześnie na deklaracje, skoro żadne dokumenty nie zostały podpisane. Mogę tylko ujawnić, kogo widzę w roli dyrektora sportowego. Złożyłem propozycję Tomaszowi Rząsie, który do tej pory pełnił funkcję mojego doradcy. To naturalny wybór. Czekam na jego odpowiedź. Wspomniał pan o większej współpracy np. z TSV Monachium. Możliwa jest wymiana piłkarzy między tymi klubami? J.F.: Zobaczymy. Właśnie po to chcę zatrudnić nowych ludzi, żeby wymyślili, jak najlepiej wykorzystać nasze kontakty z TSV. Chcemy stworzyć coś nowego, wyjść poza polski "grajdołek". Rozstał się pan z trenerem Lenczykiem w zgodzie? J.F.: Nie wiem, czy mi się to udało. Starałem się, żeby nasze spotkanie przebiegło w jak najlepszej atmosferze. Jak wspomniałem, bardzo cenię tego szkoleniowca, dlatego zależało mi na godnym pożegnaniu. Czy tak się stało, trzeba zapytać już samego Oresta Lenczyka. Mogę tylko powtórzyć, że powodem naszego rozstania były sprawy organizacyjne, a nie sportowe. Ilu piłkarzy potrzebuje Cracovia, żeby w kolejnym sezonie nie bronić się przed spadkiem? J.F.: Czterech. Jednego do obrony, dwóch do pomocy i jednego do ataku. Chodzi o naprawdę dobrych piłkarzy, którzy od razu wzmocniliby zespół. http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html |
|
|
|
Joker the Great
Od: 06.2003
Offline |
|
|
![]() 90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
|
||
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
W obu przypadkach osobe Lenczyka umieszczam na samym dnie hierarchi ludzkich charakterow. Dla krotkiego opisu wystarczyloby jedno slowo na litere k. A najsmieszniejsze jest to, ze pan Orest poczatkowo wystapil w roli podpalacza, lejac miod (benzyne) w postaci slow o ulubionej tematyce na wyglodniale serca AntyWisly, po czym przeistoczyl sie w strazaka, wyrazajac swe oburzenie dla nieustannych spiewow nt. Wisly, policji i calej reszty akompaniamentu artystycznego z ul. Kaluzy ![]() Gdybym mial przyznawac tytul dla najwiekszego pajaca minionego sezonu, to z cala pewnoscia nie znalazlbym lepszego kandydata ![]()
Ostatnio edytowane przez Eustachy : 24.05.2010 o godz. 19:28.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jebie, jebie. Tylko żeby się nie okazało, że takie urywanie nam punktów przez parchy stanie się nową tradycją. Prefesur pier*oli głupoty, ale kto wie jak poukłada ten klub... Dostał stadion, urwał Wiśle 5 pkt, utrzymał klubik i się napalił.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Filipiak przynajmniej wie czego chce.
![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Tak faktycznie. Obiecał parchom LM w ciągu 2 lat. Jeden rok już minął. Czyli w tym sezonie celuje w MP. Kto bierze na poważnie jego chore rojenia powinien się szybko udać do najbliższego psychiatry. Ten prosty chłopek spod Bydgoszczy chce aby cały czas było głośno o nim w mediach. W poprzednim sezonie spadek (załatwiony powrót przy zielonym stoliku), w tym kolejna walka o utrzymanie. Wyniki nie predysponują do tego aby nawet jakiś podrzędny funkcjonariusz mediów pisał cokolwiek o jego geszefcie. A tak , mamy LM i ciągłe porównywanie się do Wisły na zasadzie "przykleiło się gówno do okrętu i mówi- Płyniemy".
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
Może rzeczywiście Lenczyk bronił się przed bliższą wspólpracą z TSV. Może tez byćtak,że Cracovia będzie dostawała odpady z TSV,lub gości do ogrania. Taki klubik filia by się zrobił . Może Lenczyk na to się nie godził?Trudno powiedzieć,wszak na początku miłości,mówili o długim pozyciu i owocnej wspólpracy. Wtedy Filipak nie wiedział jak będzie funkcjonował klub Dynku.pl,wygląda na to,że on tez nie wie czego chce.![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Lenczyk po prostu ma własne zdanie (czasem słuszne, czasem głupie ale twarde i bezkompromisowe) i pewnie ze względów ambicjonalnych trudno byłoby mu współpracować z Rząsą. Jakoś nie widzę sytuacji, gdy stary Orest nie ma przekonania do decyzji Rząsy ale bez szemrania wykonuje jego polecenia. A że Rząsa vel Raza to żyd z urodzenia i przekonania to i do Filipiakowego ucha mu bliżej niż indywidualiście Lenczykowi. Summa summarum niech się koszerni duszą we własnym sosie. Mnie tylko szkoda, że się Orest sk....ł na starość tym pobytem na Kałuży i andronami jakie wygadywał.
![]()
ANTY-RABBIN-FRONT
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
tez mialem ,np za Saragosse ale przez ten czas gdzie trenowal pejsiastych w moich oczach stracil wszytsko. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
W sporcie nie ma sentymentów- grasz/trenujesz gdzie Cię chcą, a dodatkowo gdzie dobrze płacą. Skończyły się czasy sportowej wierności, zrozumcie to.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Ty zrozum, że trenowania nikt mu nie ma za złe, tylko to jego *******enie i włażenie w dupsko parchom u wszystkich powodowało odruch wymiotny. U wszystkich, oprócz ciebie jak widać, bo Ty to "zrozumiałeś".
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Za Saragosse to można mieć uśmiech politowania jak wpuszcza 3 wiecznych rezerwowych wtedy w przerwie.
Tak ****a prorok że zagrają taki mecz. Stary zgred i śmieszne że się pucował do nich, a oni mu takeigo wała wystawili ![]() ![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
60 milionowy budżet Lecha w przyszłym sezonie
http://www.sport.pl/pilka/1,65050,79..._Lecha__W.html |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Podobno za trzy lata Wielki Lech ma mieć większy budżet niż NASA
![]() Ludzie, 60 milionów to żadne pieniądze w skali europejskiej. Myślę, że my po powrocie na Reymonta czy Legia wcale nie będziemy odstawali. ![]()
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas, Że na drzewach zamiast liści Będą wisieć komuniści! UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Co by o nich nie mówić, to u Cupiała na próżno szukać słów lub działań podobnych do Rutkowskiego
- póki co.A co do budżetu większego od NASA, to błąd - ma być wyższy jedynie od budżetu FBI
Ostatnio edytowane przez Arturo Qr2nów : 28.05.2010 o godz. 12:15.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
60 milionów to tyle co real musi zapłacić za trenera
Malkontenctwo z jednej megalomania z drugiej |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/lig...wiadomosc.html
Niby The Sun, ale z nikąd by takiej plotki nie wzęli... |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Ulatowski Trenerem Cracovii
kamien spadl mi z serca. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Przeciez wyraźnie Rutkowski mówi, że to nie jest budżet nawet klubu średniego Europy. Śmiechu to będzię kupa jak ogłoszą nasz, bo będziemy odstawać i to znacznie.
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Militaris
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Cytat:
Można mieć dwa kluby? Czy może Józek zamierza przenieść Dyskopolo do Leicester?
Ostatnio edytowane przez Krissu : 28.05.2010 o godz. 13:49.
![]()
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A czemu by nie można mieć dwóch klubów?Stac go to niech ma. Poza tym w Leicester podejrzewam,poziom zarządzania, scautingu jest na takim poziomie,jakiego w Polonii Józek nigdy nie stworzy. I coś czuje,że Polonia niedługo może być na sprzedaż. Jożef zakochał się w futbolu
![]() ![]()
|
|
|
|
Junior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Europejskie prawo tego zabrania.
The Sun i wszystko jasne. Poza tym wątpię czy byłoby go stać. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
www.sport.pl/pilka/1,65050,7948409,Rafal_Ulatowski_w_Cracovii.html napisał(a):
Na pewno cieszy się Filipiak, który będzie na pewno w o wiele większym stopniu oddziaływać i wpływać na nowego trenejro niż miało to miejsce z Lenczykiem. Kluczowe wg mnie jest zdanie, które mówi Ulatowski, że on w Bełchatowie jedynie szlifował młode diamenty, a sprowadzaniem i wyszukiwaniem młodych graczy zajmował się ktoś inny. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|