The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
stawski
Senior Member

Od: 12.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.05.2010, 16:48
Osobiście wzór Chelsea bardziej mi się podoba. A sponsor? Ważne żeby sporo kasy było. Myślicie że Samsung dałby więcej niż np Era czy inny browar? Dałby tyle ile taka reklama jest warta na danym rynku, a nasz rynek jest g. warty.
Odpowiedz cytując
ducat
Member

Od: 12.2004

Stary 27.05.2010, 16:53
stawski napisał(a):Wyświetl post
Osobiście wzór Chelsea bardziej mi się podoba. A sponsor? Ważne żeby sporo kasy było. Myślicie że Samsung dałby więcej niż np Era czy inny browar? Dałby tyle ile taka reklama jest warta na danym rynku, a nasz rynek jest g. warty.
Masz rację, ale teraz nie mamy żadnego :( i nawet jeżeli będzie ta sama kasa to wole PEPSI (które lubie) niż np Coca Cole (której jakoś nie lubię).
Fajnie by było mieć znanego, bogatego i wiernego sponsora (znów się uczepię PEPSI) który wpisał by sobie nasz klub w swoją strategię marketingową.
Odpowiedz cytując
rikut1906TSW
Member

Od: 01.2010

Stary 27.05.2010, 17:14

śliczne stroje .

Powiem wam tak że te stroje co teraz ma Wisła to mi sie nudzą ponieważ są jednolite.Chętnie widział bym coś z dodatków tak jak na tych dwóch przykładach - paski itp
Odpowiedz cytując
rikut1906TSW
Member

Stary 27.05.2010, 17:19

nA SZYCH ZAWODNIKÓW widział bym w takich strojach z dużym pasem na środku
Odpowiedz cytując
julo
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 27.05.2010, 17:34
Te koszulki z pepsi lub orion co zrobił @dukat to miód z kaszanką. Coś pięknęgo, ale nie wierze żeby nam takie zrobili. To by było zbyt piękne.
Odpowiedz cytując
ducat
Member

Stary 27.05.2010, 17:51
Ja tam generalnie nie uznaje ciuchów z paskami hokejkami i "kotkami", umbro było dla mnie nieco bardziej nietypowe, zdecydowanie bardziej piłkarskie.

Jeszcze tak na koniec mała wizja lotto Taki typ koszulki mi się najbardziej podoba dopasowana, jednolita elegancja. No i nie oklepana marka
Niech już będzie ten adidas i ten realowy wzór nie jest najgorszy, mam tylko nadzieje że z nowego, który zaprojektują specjalnie dla nas nie zrobią festynu (chociaż niestety adidas potrafi :( ).
Ostatnio edytowane przez ducat : 27.05.2010 o godz. 17:54.
Odpowiedz cytując
Jazon
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 27.05.2010, 17:57
pan Dudi napisał(a):Wyświetl post
Jak czytam o tym, że Adidas kojarzy się niektórym z "dresiarnią" i dlatego nie chcą, aby dostarczali sprzęt Wiśle, to nie wiem, czy się śmiać, czy płakać. Naprawdę jesteście tacy żałośni, że uważacie, że każdy, kto ma jakiś element garderoby marki Adidas jest "dresiarzem"? W ogóle, kim jest ten zmitologizowany przez Was i na pewno budzący w Was obrzydzenie dresiarz? (a przy okazji na pewno budzący też sporą dawkę strachu, którą to nazywacie obrzydzeniem, bo boicie się każdego, kto jest od Was większy, więc tłumaczycie sobie w Waszych główkach, że "skoro jest ode mnie większy, to na pewno głupi, a ja jestem mądry, bo tak uważam... a jak ma jeszcze dres, to już na pewno kretyn... no i ciągle jest większy ode mnie i boję się go, ale nigdy się do tego nie przyznam. Nazwę go idiotą, bo sam jestem mądry").
Spokojnie, wyluzuj Fenomen adidasa tyczący się jego nienajlepszej sławy da się wyjaśnić inaczej niż poprzez odwoływanie się do czyichś kompleksów względem większych i silniejszych.
Sam jakiś czas temu napisałem, że adidas jest dla mnie trochę wioskowy i postaram się wyjaśnić, skąd takie odczucie nie tylko u mnie, ale u wielu osób.

Otóż tak się składa, że dobrze pamiętam czasy, kiedy 3 paski adidasa w pewnych kręgach po prostu nobilitowały. Początek lat 90 to słodkie lata przaśności i kolorowego hajlajfu, który z dzisiejszej perspektywy jest po prostu, co tu się oszukiwać, wiochą i tyle. Lata bardzo popularnego disco polo, przydużych seledynowych garniturów w których paradowała nasza klasa polityczna, wreszcie lata potęgi bazarów, na których prym w sprzedaży wiodły dresy, przeważnie podróby. No i tu wkraczamy do clue całej sprawy. To się po prostu jakoś w naszej Polaków świadomości zagnieździło, te adidasowskie paski, będące podówczas synonimem jakości, oryginalności, a obecnie, przez wzgląd na tamte czasy, wioskowatości. Pamiętam jak ulice i osiedla opanowały cztery paski rozmaitych adonisów i adldosów. Na oryginalne trzy przez jakiś czas mogły sobie pozwolić tylko osiedlowe tuzy To był pewien, użyję może zbyt mocnego słowa, ale symbol kulturowy. Gówniarzem wtedy byłem, pamiętam jak wszyscyśmy w szkole łazili w tych czterech a później trzech paskach Z czasem już każdy mógł sobie pozwolić na porządniejszą garderobę, zresztą moda się też zmieniła i ogólne wyrobienie w kwestiach gustu, ale te trzy paski chyba mocno siedzą w naszej świadomości wspomnienia o tych śmiesznych z dzisiejszej perspektywy czasach, których symbolem był również przetuningowany maluch z naklejką "Pioneer" na tylnej szybie, czy kolorowe koszule z palmami, w których niektórzy ludzie chodzili do kościoła
Trochę się rozpisałem, ale wydaje mi się, że coś w tym jest, co by uzasadniało subiektywne odczucia wielu osób odnośnie tej marki
Ostatnio edytowane przez Jazon : 27.05.2010 o godz. 18:01.
Odpowiedz cytując
Tenzen
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 27.05.2010, 17:58
No ale teraz jest powiedziane, że nic nawet nie będą myśleć tylko dostajemy krój Realu Madryt a za rok będzie coś specjalnie przygotowane dla Wisły.

Teraz niech klub pracuje by na koszulki ściągnąć SAMSUNGA, PEPSI czy inna znaczną markę
Odpowiedz cytując
ducat
Member

Stary 27.05.2010, 18:21
Tenzen napisał(a):Wyświetl post
No ale teraz jest powiedziane, że nic nawet nie będą myśleć tylko dostajemy krój Realu Madryt a za rok będzie coś specjalnie przygotowane dla Wisły.

Teraz niech klub pracuje by na koszulki ściągnąć SAMSUNGA, PEPSI czy inna znaczną markę
Niestety nie widać w klubie pracy, ja tutaj w ogóle nie widzę żadnej wizji ani sportowej ani marketingowej.
Buduje się nowy stadion i nie widzę żadnej kampani, żadnych ruchów które pozwolą go zapełnić, czy zagospodarować tysiące metrów kwadratowych pod trybunami. Jak się spojrzy na Lecha czy Legię to tam widać że toś tym kieruje.
A u nas? Hmm... jakoś to będzie - takim hasłem można określić to co się u nas dzieje.
Mimo że jeszcze teraz Wisła ma jeszcze największy potencjał marketingowy w polskiej piłce, to niestety jest on trwoniony przez nieudolny zarząd (kolejny) i właściciela. Za dwa trzy sezony może już być przeciętniakiem ligowym, smutne to ale prawdziwe.

PS
Mam nadzieje że ktoś z PEPSI to czyta i sam się zgłosi z propozycją do naszego zarządu
Odpowiedz cytując
Joshua TS
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 27.05.2010, 18:30
Mnie się tylko marzy, żeby Biała Gwiazda nie zniknęła w ogóle z koszulek, ale tak realnie patrząc to... pomarzyć zawsze można
"...Przed meczem fani obu drużyn śpiewają swoje klubowe hymny ;kibice Wisły: Jak długo na Wawelu, kibice Cracovii: Wisła to *****..."
Odpowiedz cytując
rikut1906TSW
Member

Stary 27.05.2010, 18:38
w kroju jak Real będziemy wyglądać jak pedały
Odpowiedz cytując
Xiński
Junior Member

Od: 03.2010

Stary 27.05.2010, 19:09
A mówi się coś w ogóle o sponsorze strategicznym? Chyba narazie wszystko wskazuje na to, że nowy sezon Wisła rozpocznie z TeleFoniką ;p
Odpowiedz cytując
MłodePokolenie
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 27.05.2010, 19:12
Xiński napisał(a):Wyświetl post
A mówi się coś w ogóle o sponsorze strategicznym? Chyba narazie wszystko wskazuje na to, że nowy sezon Wisła rozpocznie z TeleFoniką ;p
O to chyba musi zadbać marketing Wisły. O ile coś w ogóle oni działają ;/
Odpowiedz cytując
DarekK_11
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 27.05.2010, 19:18
O ile w ogóle coś takiego jak 'marketing Wisły' istnieje.
VLEPKI WISŁA ZŁOCIEŃ - SERIA II

http://img411.imageshack.us/img411/3343/wizualh.jpg

Pakiet - 8 PLN

Kontakt:
Facebook: WISŁA ZŁOCIEŃ / Gadu-Gadu: 44162245 / priv tutaj
Odpowiedz cytując
Tenzen
Senior Member

Stary 27.05.2010, 19:42
Sami wyślijmy maila do marketingu Pepsi z projektami koszulek mamy te same barwy, wiele nas łączy, ma to sens, zwłaszcza, że Pepsi sporo reklamuje się poprzez właśnie piłkę nożną.

To jak z poderwaniem fajnej laski, nie dowiemy się czy mamy szansę jak nawet nie podejdziemy sprawdzić
Odpowiedz cytując
MłodePokolenie
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 27.05.2010, 19:42
DarekK_11 napisał(a):Wyświetl post
O ile w ogóle coś takiego jak 'marketing Wisły' istnieje.
Dobrze by było gdyby coś takiego było, ponieważ u nas z tym kiepsko. Ze sponsorem strategicznym zawsze mamy problem. Nie ma NAS kto promować a od tego jest marketing.. Wnioski? Chyba rzeczywiście u nas tego nie ma.

Zdechł Poznań coś takiego podobno ma, wypowiadał się facet od marketingu w programie "Kluby ekstraklasy"
Odpowiedz cytując
wojti11795
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2010

Stary 27.05.2010, 19:47
Odbiegnę trochę od tematu z ostatnich postów, może mi ktos powiedziec do kiedy(dokładnie dzień i miesiąc) mamy podpisaną umowę z Umbro.
Odpowiedz cytując
EvilGearPL
Banita

Od: 05.2010

Stary 27.05.2010, 20:18
Te stroje Pepsi z Białą Gwiazdą są fenomenalne. Jeśli ktoś by mógł to niech mi zapoda zdjęcie jak w końcu maja wyglądać nasze stroje. Jakie ma aktualnie real bo jak się przegląda internet to wszędzie inne wzory itd., że idzie się pogubić. ;p
Odpowiedz cytując
Tenzen
Senior Member

Stary 27.05.2010, 20:31
http://www.realmadrid.com/cs/Satelli...0005514750.htm
Odpowiedz cytując
EvilGearPL
Banita

Od: 05.2010

Stary 27.05.2010, 20:33
@Tanzen

Dzięki za zdjęcia. Wreszcie wiem o, które chodzi. Są całkiem ładne. Żadnych bajerów itd. Po prostu zwykły wzór.
Odpowiedz cytując
bologu
Junior Member

Od: 02.2003

Stary 27.05.2010, 21:02. re
wojti11795 napisał(a):Wyświetl post
Odbiegnę trochę od tematu z ostatnich postów, może mi ktos powiedziec do kiedy(dokładnie dzień i miesiąc) mamy podpisaną umowę z Umbro.
kontrakt z umbro do końca czerwca. co do adidasa - jesli podpisali kontrakt na 2 lata - to nie traktuja nas poważnie. co do sponsora strategicznego - niestety dział marketingu nie istnieje, wiec pewnie znowu wystartujemy z TF... generalnie, jak patrze co się dzieje w moim ukochanym Klubie, to mi się słabo robi.. zwłaszcza transfery a właściwie ich brak. jak odejdą głowa, marcelo i alvarez, to nie ma obrony po prostu. reszta jest nieważna. powiem tak - DRAMAT!!!
Odpowiedz cytując
bologu
Junior Member

Stary 27.05.2010, 21:03
aha, i na specjalny model adidasa nie mamy co liczyć... raczej nikomu takich przysług nie robią
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 27.05.2010, 21:06
bologu napisał(a):Wyświetl post
aha, i na specjalny model adidasa nie mamy co liczyć... raczej nikomu takich przysług nie robią
Mówisz o koszulkach dal Wisły

Czyli jak w takim razie mam interpretować ten fragment:

Cytat:
Niemiecka marka będzie dostarczycielem strojów Białej Gwiazdy od sezonu 2010/2011. Przez następne 12 miesięcy klub z Reymonta będzie dysponował trykotami na wzór Realu Madryt.
Wartym podkreślenia jednak faktem jest, iż już od następnych rozgrywek firma będzie produkować unikalny wzór dla krakowskiej drużyny.
Odpowiedz cytując
bologu
Junior Member

Stary 27.05.2010, 21:09. re
WISŁAZWE napisał(a):Wyświetl post
Mówisz o koszulkach dal Wisły

Czyli jak w takim razie mam interpretować ten fragment:
powiem ci tak - ciężko jest zrobić cokolwiek w ciągu 2 miesięcy - proces produkcji stroju dla klubu to razem z transportem około 5 miesięcy...
dlatego adidas podeprze się na kolekcji regularnej, bez fikimiku, którą może sobie kupić każdy..
a otoczkę muszą stworzyć, żeby nas nakręcić.. sad, but true
Odpowiedz cytując
ducat
Member

Stary 27.05.2010, 21:16
Cóż niektóre adidasy nie są takie złe, taki po dogłębnej analizie dotykowej jakości materiałów i szwów (ma poniższym modelu) mógłbym ewentualnie zaakceptować :]
Odpowiedz cytując
MrÓwA_1906
ULTRA WISŁA

Od: 11.2002

Stary 27.05.2010, 21:21
powiem ci tak - ciężko jest zrobić cokolwiek w ciągu 2 miesięcy - proces produkcji stroju dla klubu to razem z transportem około 5 miesięcy...
dlatego adidas podeprze się na kolekcji regularnej, bez fikimiku, którą może sobie kupić każdy..
a otoczkę muszą stworzyć, żeby nas nakręcić.. sad, but true

ten sezon czyli 10/11 gramy w koszulkach a'la real
przyszły sezon czyli 11/12 mamy własny wzór
Dark Dogs '02 ULTRA WISŁA
Odpowiedz cytując
bologu
Junior Member

Stary 27.05.2010, 21:27
@mrówa
zobaczymy.. ala real, hehe może, ale pewnie sprzed 2 sezonów... men, nie można porównać skali biznesu..
bez szans

@mrówa
zapomnij
ala real!! skali biznesu nie da sie porównać!!!
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 27.05.2010 o godz. 21:36.
Odpowiedz cytując
blackluk
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 27.05.2010, 21:31
@mrówa
zobaczymy.. ala real, hehe może, ale pewnie sprzed 2 sezonów... men, nie można porównać skali biznesu..
bez szans
O czym ty piszesz co ma skala biznesu Realu i nasz? Po prostu Wisła wybrała ten model, a że real ma już nowy nie było problemu. Co do projektowania unikalnych wzorów to chyba nie żadna nowość ze firmy to robią i czy to jest Real czy Wisła nie ma tu znaczenia. Oni dostają po prostu dużo więcej kasy za to ze występują w tych strojach.
Odpowiedz cytując
blanco
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 27.05.2010, 21:34
ducat napisał(a):Wyświetl post
Cóż niektóre adidasy nie są takie złe, taki po dogłębnej analizie dotykowej jakości materiałów i szwów (ma poniższym modelu) mógłbym ewentualnie zaakceptować :]
Po dłuższym namyśle również stwierdzam,że te stroje są do zaakceptowania
Należę do Socios Wisła Kraków od 11/2018
Odpowiedz cytując
Ofsajd
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 27.05.2010, 21:42
ducat napisał(a):Wyświetl post
wyobrażacie sobie Pawełka na bramce w takim stroju? albo Małego w ataku... w sumie wszystko byśmy wygrali bo przeciwnicy nie byliby w stanie grać [leżeliby na trawie i zwijali się ze śmiechu]

btw. do takich strojów musielibyśmy wymienić całą kadrę
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów