|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
Osobiście wzór Chelsea bardziej mi się podoba. A sponsor? Ważne żeby sporo kasy było. Myślicie że Samsung dałby więcej niż np Era czy inny browar? Dałby tyle ile taka reklama jest warta na danym rynku, a nasz rynek jest g. warty.
|
|
|
|
Member
Od: 12.2004
Offline |
|
Fajnie by było mieć znanego, bogatego i wiernego sponsora (znów się uczepię PEPSI) który wpisał by sobie nasz klub w swoją strategię marketingową. ![]() ![]()
|
|
|
|
Member
Od: 01.2010
Offline |
|
![]() ![]() śliczne stroje . Powiem wam tak że te stroje co teraz ma Wisła to mi sie nudzą ponieważ są jednolite.Chętnie widział bym coś z dodatków tak jak na tych dwóch przykładach - paski itp |
|
|
|
Member
Offline |
|
![]() nA SZYCH ZAWODNIKÓW widział bym w takich strojach z dużym pasem na środku |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Te koszulki z pepsi lub orion co zrobił @dukat to miód z kaszanką. Coś pięknęgo, ale nie wierze żeby nam takie zrobili. To by było zbyt piękne.
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Ja tam generalnie nie uznaje ciuchów z paskami hokejkami i "kotkami", umbro było dla mnie nieco bardziej nietypowe, zdecydowanie bardziej piłkarskie.
Jeszcze tak na koniec mała wizja lotto Taki typ koszulki mi się najbardziej podoba dopasowana, jednolita elegancja. No i nie oklepana marka ![]() Niech już będzie ten adidas i ten realowy wzór nie jest najgorszy, mam tylko nadzieje że z nowego, który zaprojektują specjalnie dla nas nie zrobią festynu (chociaż niestety adidas potrafi :( ). ![]()
Ostatnio edytowane przez ducat : 27.05.2010 o godz. 17:54.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
Fenomen adidasa tyczący się jego nienajlepszej sławy da się wyjaśnić inaczej niż poprzez odwoływanie się do czyichś kompleksów względem większych i silniejszych.Sam jakiś czas temu napisałem, że adidas jest dla mnie trochę wioskowy i postaram się wyjaśnić, skąd takie odczucie nie tylko u mnie, ale u wielu osób. Otóż tak się składa, że dobrze pamiętam czasy, kiedy 3 paski adidasa w pewnych kręgach po prostu nobilitowały. Początek lat 90 to słodkie lata przaśności i kolorowego hajlajfu, który z dzisiejszej perspektywy jest po prostu, co tu się oszukiwać, wiochą i tyle. Lata bardzo popularnego disco polo, przydużych seledynowych garniturów w których paradowała nasza klasa polityczna, wreszcie lata potęgi bazarów, na których prym w sprzedaży wiodły dresy, przeważnie podróby. No i tu wkraczamy do clue całej sprawy. To się po prostu jakoś w naszej Polaków świadomości zagnieździło, te adidasowskie paski, będące podówczas synonimem jakości, oryginalności, a obecnie, przez wzgląd na tamte czasy, wioskowatości. Pamiętam jak ulice i osiedla opanowały cztery paski rozmaitych adonisów i adldosów. Na oryginalne trzy przez jakiś czas mogły sobie pozwolić tylko osiedlowe tuzy To był pewien, użyję może zbyt mocnego słowa, ale symbol kulturowy. Gówniarzem wtedy byłem, pamiętam jak wszyscyśmy w szkole łazili w tych czterech a później trzech paskach Z czasem już każdy mógł sobie pozwolić na porządniejszą garderobę, zresztą moda się też zmieniła i ogólne wyrobienie w kwestiach gustu, ale te trzy paski chyba mocno siedzą w naszej świadomości wspomnienia o tych śmiesznych z dzisiejszej perspektywy czasach, których symbolem był również przetuningowany maluch z naklejką "Pioneer" na tylnej szybie, czy kolorowe koszule z palmami, w których niektórzy ludzie chodzili do kościoła![]() Trochę się rozpisałem, ale wydaje mi się, że coś w tym jest, co by uzasadniało subiektywne odczucia wielu osób odnośnie tej marki ![]()
Ostatnio edytowane przez Jazon : 27.05.2010 o godz. 18:01.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
No ale teraz jest powiedziane, że nic nawet nie będą myśleć tylko dostajemy krój Realu Madryt a za rok będzie coś specjalnie przygotowane dla Wisły.
Teraz niech klub pracuje by na koszulki ściągnąć SAMSUNGA, PEPSI czy inna znaczną markę ![]() |
|
|
|
Member
Offline |
|
Buduje się nowy stadion i nie widzę żadnej kampani, żadnych ruchów które pozwolą go zapełnić, czy zagospodarować tysiące metrów kwadratowych pod trybunami. Jak się spojrzy na Lecha czy Legię to tam widać że toś tym kieruje. A u nas? Hmm... jakoś to będzie - takim hasłem można określić to co się u nas dzieje. Mimo że jeszcze teraz Wisła ma jeszcze największy potencjał marketingowy w polskiej piłce, to niestety jest on trwoniony przez nieudolny zarząd (kolejny) i właściciela. Za dwa trzy sezony może już być przeciętniakiem ligowym, smutne to ale prawdziwe. PS Mam nadzieje że ktoś z PEPSI to czyta i sam się zgłosi z propozycją do naszego zarządu ![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
Mnie się tylko marzy, żeby Biała Gwiazda nie zniknęła w ogóle z koszulek, ale tak realnie patrząc to... pomarzyć zawsze można
![]()
"...Przed meczem fani obu drużyn śpiewają swoje klubowe hymny ;kibice Wisły: Jak długo na Wawelu, kibice Cracovii: Wisła to *****..."
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
w kroju jak Real będziemy wyglądać jak pedały
|
|
|
|
Junior Member
Od: 03.2010
Offline |
|
|
A mówi się coś w ogóle o sponsorze strategicznym? Chyba narazie wszystko wskazuje na to, że nowy sezon Wisła rozpocznie z TeleFoniką ;p
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
O ile w ogóle coś takiego jak 'marketing Wisły' istnieje.
![]()
VLEPKI WISŁA ZŁOCIEŃ - SERIA II
http://img411.imageshack.us/img411/3343/wizualh.jpg Pakiet - 8 PLN Kontakt: Facebook: WISŁA ZŁOCIEŃ / Gadu-Gadu: 44162245 / priv tutaj |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Sami wyślijmy maila do marketingu Pepsi z projektami koszulek
mamy te same barwy, wiele nas łączy, ma to sens, zwłaszcza, że Pepsi sporo reklamuje się poprzez właśnie piłkę nożną.To jak z poderwaniem fajnej laski, nie dowiemy się czy mamy szansę jak nawet nie podejdziemy sprawdzić ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Dobrze by było gdyby coś takiego było, ponieważ u nas z tym kiepsko. Ze sponsorem strategicznym zawsze mamy problem. Nie ma NAS kto promować a od tego jest marketing.. Wnioski? Chyba rzeczywiście u nas tego nie ma.
Zdechł Poznań coś takiego podobno ma, wypowiadał się facet od marketingu w programie "Kluby ekstraklasy" |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2010
Offline |
|
|
Odbiegnę trochę od tematu z ostatnich postów, może mi ktos powiedziec do kiedy(dokładnie dzień i miesiąc) mamy podpisaną umowę z Umbro.
|
|
|
|
Banita
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Te stroje Pepsi z Białą Gwiazdą są fenomenalne. Jeśli ktoś by mógł to niech mi zapoda zdjęcie jak w końcu maja wyglądać nasze stroje. Jakie ma aktualnie real bo jak się przegląda internet to wszędzie inne wzory itd., że idzie się pogubić. ;p
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Banita
Od: 05.2010
Offline |
|
|
@Tanzen
Dzięki za zdjęcia. Wreszcie wiem o, które chodzi. Są całkiem ładne. Żadnych bajerów itd. Po prostu zwykły wzór. |
|
|
|
Junior Member
Od: 02.2003
Offline |
|
|
kontrakt z umbro do końca czerwca. co do adidasa - jesli podpisali kontrakt na 2 lata - to nie traktuja nas poważnie. co do sponsora strategicznego - niestety dział marketingu nie istnieje, wiec pewnie znowu wystartujemy z TF... generalnie, jak patrze co się dzieje w moim ukochanym Klubie, to mi się słabo robi.. zwłaszcza transfery a właściwie ich brak. jak odejdą głowa, marcelo i alvarez, to nie ma obrony po prostu. reszta jest nieważna. powiem tak - DRAMAT!!!
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
aha, i na specjalny model adidasa nie mamy co liczyć... raczej nikomu takich przysług nie robią
|
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Czyli jak w takim razie mam interpretować ten fragment: Cytat:
|
||
|
|
Junior Member
Offline |
|
dlatego adidas podeprze się na kolekcji regularnej, bez fikimiku, którą może sobie kupić każdy.. a otoczkę muszą stworzyć, żeby nas nakręcić.. sad, but true |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Cóż niektóre adidasy nie są takie złe, taki po dogłębnej analizie dotykowej jakości materiałów i szwów (ma poniższym modelu) mógłbym ewentualnie zaakceptować :]
![]() ![]()
|
|
|
|
ULTRA WISŁA
Od: 11.2002
Offline |
|
ten sezon czyli 10/11 gramy w koszulkach a'la real przyszły sezon czyli 11/12 mamy własny wzór ![]()
Dark Dogs '02 ULTRA WISŁA
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
@mrówa
zobaczymy.. ala real, hehe może, ale pewnie sprzed 2 sezonów... men, nie można porównać skali biznesu.. bez szans @mrówa zapomnij ala real
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 27.05.2010 o godz. 21:36.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
O czym ty piszesz co ma skala biznesu Realu i nasz? Po prostu Wisła wybrała ten model, a że real ma już nowy nie było problemu. Co do projektowania unikalnych wzorów to chyba nie żadna nowość ze firmy to robią i czy to jest Real czy Wisła nie ma tu znaczenia. Oni dostają po prostu dużo więcej kasy za to ze występują w tych strojach.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
![]()
Należę do Socios Wisła Kraków od 11/2018
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
albo Małego w ataku... w sumie wszystko byśmy wygrali bo przeciwnicy nie byliby w stanie grać [leżeliby na trawie i zwijali się ze śmiechu] btw. do takich strojów musielibyśmy wymienić całą kadrę ![]() |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|