The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
ooona
Senior Member

Od: 09.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.05.2010, 23:07
Krystian168 napisał(a):Wyświetl post
Jeżeli, to prawda, że Głowa odchodzi za 1,5 miliona euro, to mam nadzieję, iż pieniądze te zostaną przeznaczone na zakup Sobiecha i Sadloka. Myślę, że kwota 6 mln złotych plus ewentualnie Kowalski mogłaby przekonać działaczy Ruchu...
O naiwności - naprawdę jeszcze wierzycie, że złożylismy niebieskim ofertę zakupu? A co jeszcze bardziej mnie dziwi - otóż wiara, że ewentualna kasa ze sprzedaż Marcelo lub/i Głowy będzie zainwestowana w duet panów "S". Te pseudotransfery z Ruchu to wyłącznie fakty prasowo-menagerskie. Porzućcie nadzieje, na takie wzmocnienia. Realne - to piłkarze z kartą w ręku.
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 23.05.2010, 23:16
ooona napisał(a):Wyświetl post
O naiwności - naprawdę jeszcze wierzycie, że złożylismy niebieskim ofertę zakupu? A co jeszcze bardziej mnie dziwi - otóż wiara, że ewentualna kasa ze sprzedaż Marcelo lub/i Głowy będzie zainwestowana w duet panów "S". Te pseudotransfery z Ruchu to wyłącznie fakty prasowo-menagerskie. Porzućcie nadzieje, na takie wzmocnienia. Realne - to piłkarze z kartą w ręku.
Ofertę może i złożyliśmy, wszak byli w Krakowie, a napisanie papierka i postawienie kolacji niewiele kosztuję.
Tyle, że z tej oferty nic nie wyjdzie, bo to zwykłe mydlenie oczu i jak ktoś słusznie napisał, próba poprawienia wizerunku klubu. Za chwilę się dowiemy, że transfer nie doszedł do skutku, bo Ruch nie chciał opuścić ani złotówki, ale Wisła jest czysta, bo oczywiście kupić chciała.

G...o prawda.

Jakby Wisła miała taką kasę, to by sprowadziła Makinwę, a jeśli jestem dobrze poinformowany, a sądzę, że jestem, wszystko się rozbiło o zbyt wysokie zarobki zawodnika.

Będą 2-3 transfery bezgotówkowe w tym roku i to wszystko. A najgorsze, że odejście Głowy i Marcelo jest realne.

Dobrze, że mamy Jopa. Niezły stoper, no i bramkostrzelny. Jeśli mu się pokaże, do której bramki.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 23.05.2010, 23:20
O ile pamiętam to pani o nicku "ooona" dostała już kiedyś bana za wygłaszanie podobnych herezji, Oczywiście nie wątpię że media często wypisują brednie ale fakt jest taki że posty naszej koleżanki są zawsze w tym samym pesymistycznym tonie.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 23.05.2010, 23:24
flamengista napisał(a):Wyświetl post

Na razie bardziej realne wydaje się odejście Głowackiego i Marcelo, niż przyjście Sadloka i Sobiecha.

To ja proponuje tak

sprzedac Glowe ,Marcelo ,a kasa ,pojdzie na dalsze "transfery "

na obrone dawac Jopa i jakiegos z Mlodej ,w bramce po przetestowaniu nawet sprzataczki klubowej pozostanie Juszczyk.

oj,coz czuje ze niedlugo tytuł Vice Mistrza bedziemy mile wspominac
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 23.05.2010, 23:31
westersyl napisał(a):Wyświetl post
ale fakt jest taki że posty naszej koleżanki są zawsze w tym samym pesymistycznym tonie.
Fakt jest tez taki że i nasza sytuacja finansowa jest od dawna 'w pesymistycznym tonie'.
Trza w prost napisać - szansa na pozyskanie graczy Ruchu jest dokładnie taka jak to że pod koniec lipca stadion będzie w 100% oddany do użytku - czyli żadna.
Oczywiście jak opchną Marcelo to coś tam rzucą, ale też nie wiązał bym tego z kierunkiem Chorzów.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 24.05.2010, 01:07
Szarny napisał(a):Wyświetl post
Chyba że coś w stylu "My wam Kowalskiego i 1,5 mln zł, a wy nam Sadloka. A Jopa nie chcecie może?".
Znowu sci-fi. Myślę, ze do Jopa trzeba by było dopłacić, żeby go ktoś zechciał przygarnąć.
Odpowiedz cytując
fond
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 24.05.2010, 05:55
westersyl napisał(a):Wyświetl post
O ile pamiętam to pani o nicku "ooona" dostała już kiedyś bana za wygłaszanie podobnych herezji, Oczywiście nie wątpię że media często wypisują brednie ale fakt jest taki że posty naszej koleżanki są zawsze w tym samym pesymistycznym tonie.

Akurat pojawienie się 'ooonej' z wieszczeniem katastrofy jest dobrym znakiem - jej przepowiednie sprawdzają się zwykle 'na odwrót'

By nie uciekać od tematu to może w temacie transfery ruszy się coś (cokolwiek) gdy prezesurę obejmie Basałaj o ile to nadal aktualne. Bo póki co to nie wiem kto ma podejmować jakieś decyzje.
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 24.05.2010, 08:10
wg. PS rozbieznosci miedzy oczekiwaniami RUchu, a nasza rzekoma oferta to bagatela 1 mln euro.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Stary 24.05.2010, 08:18
Za samą rozbieżność można by było kupić jakiegoś solidnego napadziora z Bałkanów...
Kwota, którą proponuje Wisła, jest wysoka jak na polskie warunki, ale według mnie adekwatna do umiejętności obu zawodników. Są młodzi i perspektywiczni. W tym roku nabraliby doświadczenia w pucharach i być może byliby gotowi na Ligę Mistrzów w przyszłym sezonie.
Odpowiedz cytując
Wislak35
Member

Od: 07.2006

Stary 24.05.2010, 08:19
nie ma szans na transfery...chyba ze ktoś przyjdzie za darmo...co jakieś okienko transferowe jest to tylko mamy nadzieje na transfery ...ja już tą nadzieje straciłem....
Odpowiedz cytując
sqbi
Member

Stary 24.05.2010, 08:28
Mała zmiana tematu. Właśnie przeczytałem wywiad z prezesem Borussi, w którym mówi o sparingu z Lechem w ramach rozliczenia za Lewandowskiego. Przypomniało mi to, że Wisła też miała rozegrać taki sparing w rozliczeniu za transfer Kuby. Minęły 3 lata od transferu a Borussi nie było. Ma ktoś jakieś informacje na ten temat Może szykuje się jakieś tournee po nowo otwartych stadionach

Cytat z wywiadu:
"Nigdy nie zdradzałem szczegółów naszego porozumienia z Lechem, ale jedną rzecz mogę powiedzieć: w następnym sezonie pojedziemy do Poznania, by rozegrać mecz towarzyski. Będzie to dla nas wielka przyjemność, zaszczyt wystąpić na nowym stadionie. (...) Borussia będzie grała z Lechem w najmocniejszym składzie. Z Kubą Błaszczykowskim, z Łukaszem Piszczkiem."
Odpowiedz cytując
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 24.05.2010, 09:06
sqbi napisał(a):Wyświetl post
Przypomniało mi to, że Wisła też miała rozegrać taki sparing w rozliczeniu za transfer Kuby. Minęły 3 lata od transferu a Borussi nie było.
bo stadionu nie ma

kibicwisły1906 napisał(a):Wyświetl post
Ten tydzień będzie kluczowy dla najbliższej przyszłości naszego klubu...
też mi wiadomość, po ostatniej kolejce mówi się że od czerwca będą zmiany

dupa nie Sobiech czy Sadlok, nie uwierzę póki nie zobaczę, na razie to ploty
Ostatnio edytowane przez szczebrzeszcz : 24.05.2010 o godz. 09:08.
Odpowiedz cytując
Pablooo
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 24.05.2010, 09:17
Jeśli ktoś marzył o Kosowskim w Wiśle, to sprawa nieaktualna (http://s24.pl/kosowski_dogadany_z_no...em-s74073.html).

Co do Sobiecha i Sadloka.. Nawet jeśli Wisła dogadałaby się z Ruchem na promocyjne ceny w imię dawnych interesów, to... skąd niby miałaby mieć to 1,5 mln euro?

____

Wisła "dołącza" do "wyścigu" o Karadżowa (cudzysłowie nieprzypadkowo) -> http://s24.pl/tak_bawi_sie_cel_wisly...ii-s74080.html

Ostatnio edytowane przez Pablooo : 24.05.2010 o godz. 15:13.
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Stary 24.05.2010, 10:18
O Chryste Krolu Polski !
Padluch w Wisle ?!
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
Casanunda
Junior Member

Od: 01.2003

Stary 24.05.2010, 10:21
Oczywiscie, ze wystawienie juniora nie daje pewnosci - to jest ruletka.
Ale jak w kazdej grze i tu da sie troszke "oszukac" los. Ale do tego trzeba calego systemu. Klubow filiarnych (w 1 i 2 lidze a moze i w ekstraklasie) - w ktorych gracze mogliby sie ogrywac.
Junior gralby w ME, a pozniej wysylany do jakiegos 1 ligowca na sezon. Sprawdzilby sie - to mozna go wyslac na 2 sezon do jakiegos klubu extraklasy. Znow sie sprawdzi - wtedy mozesz go wystawic w Wisle i zaryzykowac te pkty.
Gdzie bylby Malecki - gdyby trener nie zostal zmuszony do wystawienia go kiedys (w paru kolejkach)?

W innym wypadku - jaki sens jest posiadania dobrych trenerow grup młodzieżowych? Albo samych grup mlodziezowych?
Pojawiaja sie jzu w Polsce kluby - ktore stawiaja totalnie na mlodziez. Maja boiska treningowe i trenerow - sciagaja najlepszych graczy z regionu.

PS: I znow porusze temat Jonczyka - jesli zostanie w Sandecji na jeszcze jeden sezon - to bedzie gotowy dla jakiegos klubu ekstraklasy.
Ostatnio edytowane przez Casanunda : 24.05.2010 o godz. 10:24.
Demokracja jest wtedy, kiedy dwa wilki i owca głosują, co zjedzą na obiad. Wolność jest wtedy, kiedy dobrze uzbrojona owca podważa wynik głosowania!
— Benjamin Franklin
Odpowiedz cytując
Reiro
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 24.05.2010, 12:39
cisse1906 napisał(a):Wyświetl post
bardziej on by chciał
taki 21-latek to by się na skrzydło przydał, na bramkarzu wiele nie zarobimy...
chociaż może to być ciekawe wzmocnienie.
Tak jak Legia nie zarobiła na Fabjańskim...?
Do niedawna słyszałem słuchy, że na obrońcach również się nie zarabia, a sytuacja Marcelo pokazuje, że niekoniecznie...
Jeśli gracz jest dobry to nieważne na jakiej gra pozycji, a i tak da się na nim zarobić... Szczególnie jeśli pozyskuje się go za darmo
Odpowiedz cytując
Vinci
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2005

Stary 24.05.2010, 12:41
No zdjęcia chyba mówią jednoznacznie jak to z nim jest...;-/
Ostatenie czego trzeba Wiśle, to dewiantów w klubie...
"Kradzione szczęścia nie daje..."
Odpowiedz cytując
pikey
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 24.05.2010, 12:42
Jestem przekonany, że między słupkami bramki Wisły zobaczymy w przyszłym sezonie Pawełka, a na ławce Juszczyka.
Niemniej w serialu ,,zatrudnianie nowego bramkarza" coraz ciekawiej, jak w ,,modzie na sukces". Pojawił się nowy intrygujący bohater- gej (bi?) z Bułgarii...
Odpowiedz cytując
zordon
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 24.05.2010, 12:43
będzie pasował do tych naszych pi*deczek :|
zapraszam fanów trance ---> www.globaltrance.pl
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 24.05.2010, 12:43
> i tak serio chcielibyscie przybijac z nim "piatki" po meczu?

Nie, bo geja nawet kijem nie dotknę, lol.
Założę się, że sam nawet nie masz pojęcia ilu pedałom uścisnąłeś w życiu rękę;>

A te zdjęcia to widać głupie zgrywy i gazety rozdmuchały. Ja wolę takiego ziomka w Wiśle niż Onyszkę homofoba. A tak naprawdę najważniejsze , żeby dobrze bronił i wpasował się w drużynę. Nie codziennie 21 latek jest pierwszym bramkarzem w jednym z najlepszych klubów z Bułgarii. Sądzę, że nie został nim za piękne oczy. Jak się uda za darmo to brać!
Ostatnio edytowane przez s1mone : 24.05.2010 o godz. 12:46.
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Stary 24.05.2010, 12:51
Tego Karadzova moze nam podebac Legia bo on ma 21 lat ,a majac w sztabie Dowhania,może on zrobic z niego gwiazde
Odpowiedz cytując
Reiro
Senior Member

Stary 24.05.2010, 12:54
s1mone napisał(a):Wyświetl post
> i tak serio chcielibyscie przybijac z nim "piatki" po meczu?

Nie, bo geja nawet kijem nie dotknę, lol.
Założę się, że sam nawet nie masz pojęcia ilu pedałom uścisnąłeś w życiu rękę;>

A te zdjęcia to widać głupie zgrywy i gazety rozdmuchały. Ja wolę takiego ziomka w Wiśle niż Onyszkę homofoba. A tak naprawdę najważniejsze , żeby dobrze bronił i wpasował się w drużynę. Nie codziennie 21 latek jest pierwszym bramkarzem w jednym z najlepszych klubów z Bułgarii. Sądzę, że nie został nim za piękne oczy. Jak się uda za darmo to brać!
W pełni podzielam Twoje zdanie...
Zdolny, młody bramkarz...który jedynie się zgrywał, a media rozdmuchały to przyklejając mu łatkę geja...
Jestem jak najbardziej za tym transferem i mam nadzieję, że nasze zainteresowanie owym zawodnikiem nie jest wyssane z palca...
Odpowiedz cytując
cisse1906
Member

Od: 05.2010

Stary 24.05.2010, 12:55
Reiro napisał(a):Wyświetl post
Tak jak Legia nie zarobiła na Fabjańskim...?
Do niedawna słyszałem słuchy, że na obrońcach również się nie zarabia, a sytuacja Marcelo pokazuje, że niekoniecznie...
Jeśli gracz jest dobry to nieważne na jakiej gra pozycji, a i tak da się na nim zarobić... Szczególnie jeśli pozyskuje się go za darmo
Fabiańskiego kupił Arsenal, 3 zespół najsilniejszej ligi na świecie, klub plasujący się w pierwszej 15 rankingu na najlepszy klub świata. Wyjątek potwierdzający regułę. Zresztą i tak pewnie żałują.
Odpowiedz cytując
Reiro
Senior Member

Stary 24.05.2010, 13:13
cisse1906 napisał(a):Wyświetl post
Fabiańskiego kupił Arsenal, 3 zespół najsilniejszej ligi na świecie, klub plasujący się w pierwszej 15 rankingu na najlepszy klub świata. Wyjątek potwierdzający regułę. Zresztą i tak pewnie żałują.
Zapewne żałują
A co do tych wyjątków potwierdzających regułę to Boruc również odszedł za ok. 1 - 1,5 mln Euro i zapewne znajdzie się jeszcze kilka podobnych przykładów potwierdzających, że bramkarza da się sprzedać za wysoką kwotę.

Wracając do rozważań na temat bułgarskiego goalkeepera uważam, że warto się o niego postarać i zakończyć naszą bramkarską "Modę na Sukces"... Jeśli nie on to kto ?
Odpowiedz cytując
cisse1906
Member

Od: 05.2010

Stary 24.05.2010, 13:15
Uparty jesteś
No to inaczej, my nie mamy Dowhania. Co nie zmienia faktu, że dobrego bramkarza potrzebujemy obowiązkowo.
Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Od: 01.2006

Stary 24.05.2010, 13:15
s1mone napisał(a):Wyświetl post
Ja wolę takiego ziomka w Wiśle niż Onyszkę homofoba.
Fundnij jeszcze karnet Biedroniowi. Polskie St. Pauli czy Bayern z nas zrób.
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
Odpowiedz cytując
Ejdzbiol
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 24.05.2010, 13:29
A ja mam szczerze powiedziawszy gdzieś sytuację pozaboiskową! Jest dobrym bramkarzem, który może wygryźć Pawełka? To dawać go tu!
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 24.05.2010, 13:32
Krissu napisał(a):Wyświetl post
Fundnij jeszcze karnet Biedroniowi. Polskie St. Pauli czy Bayern z nas zrób.
Tak szczerze to nie mam pojęcia o co Ci chodzi z tym St. Pauli czy Bayernem. Może niby tam jakiś gej gra czy cuś? No to faktycznie, przejebane mają, kibice Bayernu w finale Ligi Mistrzów machali cały mecz białymi flagami nawołując swoich piłkarzy to pakowania swojaków bo wstyd z pedałem w LM. Po finale pucharu Niemiec i po ostatniej kolejce Bundesligi kibice całymi godzinami buczeli na znak protestu

Żarty na bok. Tak naprawdę mam w dupie kto, kogo, gdzie, w którą dziurkę. Piłkarze mają grać, a to jakiej są orientacji to już nie wnikam. Wiadomo, że jakieś afiszowanie się z tym jest kontrowersyjne. Sam nie mam ochoty oglądać dwóch całujących się facetów (vide zdjęcie powyżej), ale jak idzie dwóch gości za rękę to na mnie wrażenia nie robi i mi nie przeszkadza.

A nawet jakby był gejem to co? Jakby ktoś w Twojej rodzinie okazał się gejem też byś się od niego odwrócił, bo pedał to podczłowiek?

Szczerze wątpię, żeby coś było na rzeczy, ale nawet jeśli to szufladkowanie człowieka po jego orientacji homoseksualnej jest dla mnie czymś podłym. Już bardziej bym się martwił o to, że imprezowicz i czy się przez to na drobne nie rozmieni.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 24.05.2010 o godz. 13:36.
Odpowiedz cytując
Arturo Qr2nów
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 24.05.2010, 13:37
Jeśli mowa o zdjęciach, to wygląda mi to na głupi (może nawet bardzo), ale jednak pijacki wybryk młodego gościa. Ewidentnie wygląda to na sprokurowane przez niego samego, a nie podejrzane gdzieś przez jakiegoś paprazzi, czy ki **uj. Byście się mogli zdziwić w jakich sytuacjach można zastać co poniektórych naszych ligowych gwiazdorów. Zobaczcie też na fotki Rybusa - rasowy pedał

A tak w ogóle, do końca tygodnia pojawi się news o treści "Bułgarski bramkarz jednak nie dla Wisły"
Ostatnio edytowane przez Arturo Qr2nów : 24.05.2010 o godz. 13:40.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 24.05.2010, 13:39
Aż tak z Wisłą źle, że musi szukac po Bułgarskich gey clubach ?
Nie róbmy szopki skoro w klubie są tacy dyletanci, to niech gra Kurto i tyle.
Może pójdzie śladami Casillasa
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów