The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.05.2010, 13:45
For_FuN_ napisał(a):Wyświetl post
Np. facet bez jaj, bez charakteru, miekki...to dla ciebie nie inwektywa ...rozumiem.
tylko w komiksach swiat jest zbudowany z samych twardzieli. : )
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
AdiWiślak.
Member

Od: 07.2009

Stary 11.05.2010, 14:41
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
Czy moze wolalbys widziec wlasnie Jarosinskiego albo Kurto teraz w decydujacych meczach ?
Tak. Bo może byśmy jakoś ugrali z nimi tego mistrza , a oni by się rozwinęli. A Ci dwaj jegomoście , to się już do niczego nie nadają.
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 11.05.2010, 14:54
Przepraszam, ja też nie jestem za bezsensownym gnojeniem naszego byłego trenera na każdym kroku, ale... Nie zmienia to mojej oceny jego dokonań. Z rundy na rundę nasza drużyna była coraz gorzej przygotowana do sezonu, trener zamiast wyciągać wnioski jeszcze bardziej paprał swoją robotę. Nie miał żadnego autorytetu w szatni, niech koronnym dowodem będzie zachowanie Piotra Brożka- nie wyobrażam sobie żeby ten sam zawodnik odważył się na podobny wyskok wobec Kasperczaka( nie chodzi mi tu o gloryfikowanie naszego obecnego trenera, bo ma on swoje wady, ale nie można mu odmówić autorytetu). Kompletnie nie umiał przygotować drużyny od strony mentalnej do najważniejszych starć. Fatalny bilans z Legią i bardzo słaby z Lechem, przegrane derby, przerażenie wizją zwycięstwa na wyjeździe do Jerozolimy, przerażenie wizją zwycięstwa u siebie z Tottenhamem, ucieczka po klęsce w Barcelonie. Na całą przygodę Skorży z Wisła drużyna prawdziwy charakter pokazała chyba dwa razy, w rewanżu z Beitarem i w zeszłym sezonie z Lechią. Z Barceloną nie było żadnej presji na drużynie, w pierwszym meczu z Tottenhamem wyszliśmy nastawieni poprawnie, ale za to, że coś nie jest zaepsute nie wypada chwalić. W dodatku drużyna nie prezentowała żadnego stylu, grała długą dzidę na aferę. No i ta obsesja na punkcie centymetrów w ataku i przekonanie o świetności polskich kopaczy( Łobo, Iwański, Grzelak).

http://www.weszlo.com/news/4942
No to chyba mamy potwierdzenie tego kto trenerem przy Łazienkowskiej.
Odpowiedz cytując
pan Dudi
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 11.05.2010, 15:06
skttrbrain napisał(a):Wyświetl post
Wstydu to nie masz Ty pisząc wielokrotnie omawianą tutaj rok temu sprawę. Więc poszukaj, może się czegoś dowiesz w tym temacie, bo póki co piszesz farmazon nad farmazonem kibicu Wiisły/Flamengo(?)
Jeśli mogę się wtrącić.

Masz coś jeszcze do powiedzenia wroniecki moralizatorze? A może chciałbyś się skupić na swoim zasranym podwóreczku, zanim zaczniesz uczyć "wstydu" całą Polskę? Powiedz, kibicu Amici/ Lecha (?)

Jeśli chcesz, to powiem Ci, OBIEKTYWNIE (pewnie nie znasz tego słowa) jak wyglądała sytuacja mniej więcej rok temu o tej porze. Otóż żydy były na miejscu "zapewniającym" im spadek do starej drugiej ligi. Wy byliście niezagrożeni na miejscu 3. (7 pktów nad Gorclinem- podobnie jak Wy, cierpiącym na rozdwojenie jaźni).

Żydy, gdyby wygrały mecz u Was, to przy korzystnym układzie tabeli (który się przytrafił), gwarantowały sobie pozostanie w starej I lidze. Skończyło się remisem, który nic nie zmieniał, bo dziewczyny miały gorszy stosunek, że tak powiem, bezpośrednich spotkań ze wszystkimi drużynami, które miały tyle samo punktów. Teoretycznie- lecą. Praktycznie, jak było widać, trudno się wyzbyć ot tak kurewskich nawyków, nawet kiedy patrzy cała Polska (bo w Krakowie chyba nikogo nie zaskoczyli), więc poszły doniesienia, nastąpiło utrudnianie śledztwa itd- no kurewstwo pełną gębą. I co? I udało się, bo trafiło na "grunt" złożony z podobnych kurew jak i oni- czyli "działaczy piłkarskich".

A to, że Wy ten wynik i ten mecz jakoś ****a ubraliście w ideologię, nadaliście wyruchaniu Cracovii jakiś tam sens i przekazaliście to reszcie Polski na stuprocentowej napince jako prawdę objawioną, to niczego nie zmieni, oprócz tego, że ludzie zamiast się dziwić zaistniałej sytuacji, zaczną się z niej (Was) śmiać.

Tak to wygląda OBIEKTYWNIE i pewnie OBIEKTYWIZMEM kierował się Flamengista, pisząc swojego posta.

Dziękuję, dobranoc.

(mam nadzieję, że ten mały off topic zostanie mi wybaczony )
Ostatnio edytowane przez pan Dudi : 11.05.2010 o godz. 15:08.
Prawą ręką ci pogrożę, zdrajco, a nie lewą

http://inicjatywa14.net/
Odpowiedz cytując
sandbender
Graf Zero

Od: 08.2004

Stary 11.05.2010, 15:25
Sie okazało, że Niedzielan zupełnie przypadkowo i nieumyślnie się zderzył z łokciem Cionka.
I to już drugi raz w tym sezonie.

Dawidowski - 2 mecze zawieszenia za uderzenie bez piłki. Szkoda że nie karzą za umyślne czerwone kartki.

http://ekstraklasa.org/ekstraklasa.o...0_05_2010.html
Ostatnio edytowane przez sandbender : 11.05.2010 o godz. 15:28.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 11.05.2010, 15:55
Uran235 napisał(a):Wyświetl post
http://www.weszlo.com/news/4942
No to chyba mamy potwierdzenie tego kto trenerem przy Łazienkowskiej.
Miałem o tym napisać, ale nie chciałem już judzić. Skorża zawsze bardzo pochlebnie wypowiadał się o obu "enfant terrible" obecnej Legii więc chyba faktycznie jest coś na rzeczy.
Co byście złośliwcy nie pisali - Grzelak jest wysoki.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 11.05.2010 o godz. 15:58.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Szarny
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 11.05.2010, 16:20
A mi się wydaje, że Grzelak po sezonie odejdzie.

Z twarzy pasuje do Cracovii, tylko czy będzie chciał grać w 1 (drugiej) lidze?
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 11.05.2010, 16:22
Ja kiedyś chciałem widzieć go w Wiśle...

przepraszam...
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 11.05.2010, 16:41
Gazeta.pl przechodzi samą siebie. Ja rozumiem mieć sympatie klubowe, ale to zwykłe przegięcie:

http://www.sport.pl/pilka/1,70993,78...wego_orla.html
Cytat:
Lech walczy o 10 mln i ... 12-kilogramowego orła. Ponad 10 mln zł z tytułu praw telewizyjnych otrzyma Lech Poznań, jeśli zostanie mistrzem Polski. We wtorek - przedostatnia kolejka. Lech gra w Chorzowie z Ruchem, a Wisła Kraków zmierzy się w derbach Krakowa z Cracovią. Kolejorz traci do Wisły jeden punkt.
http://www.sport.pl/pilka/1,65050,78...oni_Wisle.html
Cytat:
Ekstraklasa. Czy Lech przegoni Wisłę
Brakuje jeszcze tekstu, że dla dobra polskiej piłki klubowej Wisła powinna oddać Amice MP, to Poznaniacy mają większe szanse na LM.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
Ar222
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 11.05.2010, 16:41
Nie martw się Proud, ja również. I strasznie się wkurzałem, że poszedł do Legii.

Jak się okazuje, nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło
Tylko jeden klub kocham aż po grób!
Kordel_Walker
Banita

Stary 11.05.2010, 17:28
skttrbrain napisał(a):Wyświetl post
@ spoxter

spiski i ciągłe pokrzywdzenie to akurat domena tego forum..
Jak chcesz spiski to wejdź sobie na wasze forum. Zawsze jak chcę sobie poprawić humor to tak robie. Kilka pozycji, praktycznie z jednej tylko strony tematu "ekstraklasa":

spaniel:
Cytat:
Nawet nie udawali, poszli absolutnie na bezczelnego. Przez cały mecz ani JEDNEJ akcji, a najlepsza dotąd obrona ligi, przede wszystkim Wojtek wredny łokieć Szala, głównie asystowała Wiśle i gdyby Gwardziści nie zoriętowali się, że nie można przeginać to nie byłoby 0:3, a może np. 0:13.
Odnosiło się wrażenie, że tylko Mucha i młody Kosecki nie pomylili koszulki...
Analogie do podobnej farsy z93r. w Krakowie są aż nadto oczywiste.
Coś we mnie walnęło, uszło powietrze.
Ja naprawdę naiwnie myślałem, że takie jazdy po tych wszystkich aferach i aferkach nie mają już miejsca, a tu proszę.
Oni czują się tak pewnie, że nawet nie udawali...
maciek-mzm2
Cytat:
Odniosłem dziwne wrażenie, że Legia wcale nie chciała wygrać, ergo - robiła wszystko aby ładnie przegrać. Dostali cynka, że Brożek musi się odblokować
agapis:
Cytat:
proponuję dzisiejszy mecz Legia - Wisła poddać gruntownej analizie. Legia nie pokazuje teraz najwyższej formy, ale ewidentnie dzisiaj nic nie grali. Dla mnie mecz pod dużym znakiem zapytania?
lotario88:
Cytat:
No, to mieliśmy dzisiaj polski wariant meczu Lazio-Inter. Sens walki sportowej o mistrzostwo ulotnił się całkowicie. Pozotaje ogromny żal!
sloma:
Cytat:
ten mecz.. to była jedna wielka beka z ducha sportu

Co do naszego niby "ciągłego pokrzywdzenia"...
nostradamus:
Cytat:
Najbardziej zastanawiające jest ile farta w tym sezonie ma GTS. Nic nie grają prawie cały sezon, przeciwnicy strzelają sobie jakieś kosmiczne samobóje (jak Arka), wpadają bramki z cudownie podskakującą piłką (Polonia), sędziowie sprzyjają im w meczach a teraz Legia kładzie się przed nimi bez walki.
...i jak myślisz kto tu jest pokrzywdzony? ..."Wisła nic nie gra cały sezon" a jest na pierwszym miejscu a wielka amika gra tak cudowny galaktyczny futbol a jest druga..ojojoj ćemu tak jeśt?
Chcecie uczciwości to WON do okręgówki za korupcje, awansujcie sobie jak Lechia po szczeblach do elity i będzie ok. Tak czy nie?
Jak ty w ogóle możesz na tym forum wspominać o spiskach? Najbardziej krystalicznie czysta drużyna w ekstraklasie a kibic najbardziej korupcyjno-sprzedajnego klubu ma czelność wspominać o przekrętach W główkach sie po*******iło

spaniel
Cytat:
Coś we mnie walnęło, uszło powietrze.
Powiedz koledze spanielowi, że to pękł balonik.
Odpowiedz cytując
sq
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 11.05.2010, 17:36
pan Dudi napisał(a):Wyświetl post
(...)
tak panie "obiektywny"... lepiej się było podłożyć Cracovii (jak Lazio Interowi "bo się kibice przyjaźnią) i spuścić Arkę do 1 ligi.. i czekać na wysyp oszołomów którzy mieliby albo "ubaw" że spuściliśmy Arkę, albo nerwobóle, że "daliśmy się" utrzymać Cracovii
typowy obiektywizm...

oczywiście na tym forum nie było postów o tym żeby zmłócić Lechię w przedostatniej kolejce jak najwyżej się da nie patrząc na to że mogą spaść

taka jest piłka. i piłkarze mają grać do końca.

@Kordel_Walker... poszukać ci teorii spiskowych na KAŻDYM forum? włącznie z Twoim ulubionym?
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 11.05.2010, 17:42
For_FuN_ napisał(a):Wyświetl post
Np. facet bez jaj, bez charakteru, miekki...to dla ciebie nie inwektywa ...
Napisałem, że Legia to drużyna bez jaj.
Pozostałe dwie to nie są inwektywy w moim odczuciu, chyba że każdą krytykę nazwać inwektywą.

Widzisz, jaki z Ciebie kłamca i manipulant? Nie wstyd Ci?

Nie musisz się ze mną zgadzać, ale nie rób ze mnie chama tylko dlatego, że tak Ci łatwiej mnie zaatakować.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 11.05.2010 o godz. 17:54.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Kordel_Walker
Banita

Stary 11.05.2010, 17:52
sq napisał(a):Wyświetl post

@Kordel_Walker... poszukać ci teorii spiskowych na KAŻDYM forum? włącznie z Twoim ulubionym?
Zrozum chłopie, że kto na dzień dzisiejszy kibicuje tzw. Lechowi Poznań dla większości - w tym dla mnie Nie MA PRAWA GŁOSU, ponieważ nie ma wstydu, godności osobistej i honoru. Lecha nie ma. Wielki klub z wielkimi tradycjami sprzedał się jak nie powiem kto, nie poniósł konsekwencji swojego rozprucia, więc nie istnieje. Wszyscy bez wyjatku powinni zapłacić za błędy przeszlości. Każdy kto uważa inaczej jest niegodzien podania ręki i hołduje zasadzie, ze są równi i równiejsi i wszystko można kupić.
Amikarze nie mają prawa głosu a skttrbrain śmie tu pisać, że domeną tego forum są spiski, na forum Amiki spiskowe teorie...obłuda, zakłamanie, fałsz, dwulicowość...żal.
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 11.05.2010, 18:35
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Napisałem, że Legia to drużyna bez jaj.
Pozostałe dwie to nie są inwektywy w moim odczuciu, chyba że każdą krytykę nazwać inwektywą.

Widzisz, jaki z Ciebie kłamca i manipulant? Nie wstyd Ci?

Nie musisz się ze mną zgadzać, ale nie rób ze mnie chama tylko dlatego, że tak Ci łatwiej mnie zaatakować.
Ty jestes normalny? Gdzie w mojej wypowiedzi byla mowa o Tobie ? Boze, manipulacja najwyzszej klasy, godna PiSu. Moj pierwszy post tyczyl "ekspertow", ktorzy opowiadaja bzdury i ktorzy obrazaja naszego bylego trenera...jesli nie obrazales to po kiego reagujesz na moj post? Przedziwna sytuacja .

P.S - Dziekuje za wycieczke osobista i za obrazanie mojej osoby , kultura osobista sie klania...
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Stary 11.05.2010, 19:01
sq napisał(a):Wyświetl post
tak panie "obiektywny"... lepiej się było podłożyć Cracovii (jak Lazio Interowi "bo się kibice przyjaźnią) i spuścić Arkę do 1 ligi.. i czekać na wysyp oszołomów którzy mieliby albo "ubaw" że spuściliśmy Arkę, albo nerwobóle, że "daliśmy się" utrzymać Cracovii
typowy obiektywizm...
Przeciez mozna bylo uniknac takich dylematow moralnych.
Wystarczylo ze na ostatnia kolejke zroilibyscie sie Amika, a jako ze Wronki i koszernymi i sledziami maja kose, to sprawa prosta jak dupcenie.
Kazdy by zrozumial. Wygrywacie z bydlem, spuszcacie areczke, feta na trybunach, a np po 2 dniach znowu sie robicie Lechem i oplakujecie niegodziwosc wiesniakow z Wronek.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
sq
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 11.05.2010, 19:04
7 kotów napisał(a):Wyświetl post
Przeciez mozna bylo uniknac takich dylematow moralnych.
mało mnie chyba rozumiesz
jakich dylematów moralnych? chyba niezależnie z kim grasz grasz do końca...
chyba że dla ciebie normalne jest odpuszczanie meczy
Odpowiedz cytując
daniello1987
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 11.05.2010, 19:06
Ruch 1-0!!!!!!!!!!!!! Wisła do roboty!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
koyoot
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 11.05.2010, 19:06
Ruch prowadzi! Dziekuje !
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Stary 11.05.2010, 19:17
Na razie realizowany jest czarny scenariusz dla Śląska. Arka wygrywa, Śląsk dostaje od Odry.
Odpowiedz cytując
63624
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 11.05.2010, 19:24
E już remis w Wodzisławiu, zgodnie z tradycją.
"Jak rozpoznać komunistę? Cóż, jest to ktoś kto czyta Marksa i Lenina. A jak rozpoznać antykomunistę? To ktoś kto rozumie Marksa i Lenina." Ronald Reagan
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Stary 11.05.2010, 19:27
I dobrze, bo to świetny wynik dla nas. Śląsk gwarantuje sobie utrzymanie, a Odra niemal pewna spadku. Tylko żeby Wrocławianie to utrzymali.
Odpowiedz cytując
Żuczek
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 11.05.2010, 19:30
Amica wyrównała. Trzeba tej Cracovii coś strzelić, bo nie wierze, że Ruch uciągnie ten remis do końca.
Odpowiedz cytując
63624
Senior Member

Stary 11.05.2010, 19:35
No to Śląsk znowu przegrywa...
O Sotirovic wyrównał!
Noo i prowadzimy już, znowu nasz Serb!
Ostatnio edytowane przez 63624 : 11.05.2010 o godz. 19:47.
"Jak rozpoznać komunistę? Cóż, jest to ktoś kto czyta Marksa i Lenina. A jak rozpoznać antykomunistę? To ktoś kto rozumie Marksa i Lenina." Ronald Reagan
Odpowiedz cytując
wislacki
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 11.05.2010, 19:44
Śląsk wygrywa 3:2
WKS!
...Lubelszczyzna jest za Wisłą !!!
Odpowiedz cytując
Żuczek
Senior Member

Stary 11.05.2010, 19:46
Niech Odra wreszcie spłynie z ekstraklasy
Odpowiedz cytując
killzone
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 11.05.2010, 19:48
juz 4:2 dla Slaska

PS: To co, macie juz mistrza czy musicie wygrac z Odra jeszcze?
Odpowiedz cytując
wislacki
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 11.05.2010, 19:50
killzone napisał(a):Wyświetl post

PS: To co, macie juz mistrza czy musicie wygrac z Odra jeszcze?
remisik wystarczy, wszytko przez gorszy bilans z Lechem
...Lubelszczyzna jest za Wisłą !!!
Odpowiedz cytując
63624
Senior Member

Stary 11.05.2010, 19:52
No chyba nie wystarczy, bo Lech prowadzi...
Odpowiedz cytując
Żuczek
Senior Member

Stary 11.05.2010, 19:57
Dramat, Lech mistrzem...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów