The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.05.2010, 12:03
kubawislak napisał(a):Wyświetl post
Aby wytłumaczyć, że poziom naszej ligi spadł drastycznie wystarczy, pomyśleć o bramkach strzelonych przez nasze kluby bezpośrednio z rzutów wolnych...
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/dzi...wiadomosc.html
Bo nie trenują. Co oni myślą, że to samo przyjdzie ? Wolne trzeba całą karierę do zaj..tłuc na treningach. Oddać tysiące strzałów. Wtedy można mówić o efektach.
..
Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Od: 01.2006

Stary 10.05.2010, 14:13
Wyborcza na celownik wzięła Ruch

Awansują to znaczy, że zasłużyli. Proste jak konstrukcja cepa.
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 10.05.2010, 14:46
MatMario napisał(a):Wyświetl post
Ciekawe czy koszerni pamiętają jak ich Amica Poznań ratowała rok temu?!

Gramy do końca czy jeszcze jeden było?
No właśnie, dlatego teksty że "liczą na przyjaźń Pasów" są zwyczajnie głupie.

Liczyć powinni na to, że są to jednak Derby a Pasy grają o utrzymanie. To i tak wystarczająca motywacja. A powoływanie się na przyjaźń świadczy tylko o tym, że wstydu nie mają.

[Pamiętać należy, że w tamtym meczu dwie bramki padły z ewidentnych spalonych]
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 10.05.2010, 14:58
Żmijka napisał(a):Wyświetl post
I lekarza niech weźmie! I masażystów!
Odpiszę Ci tak - wysłać ich, jak najbardziej, ale na zieloną trawkę. Nie jestem aż tak zacięty, żeby życzyć jakiemukolwiek piłkarzowi takich przejść podczas powrotu do zdrowia, jakie mają nasi. Przypadki Dawidowskiego, Niedzielana, Brożka czy Garguły myślę że mówią same za siebie. Zresztą, jest tego znacznie więcej.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Stary 10.05.2010, 17:00
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Po tamtym meczu pelnym przyjaznych gestow, ****idolek cracovia.krakow.pl eksplodowal nienawiscia do Amiki. Jak to sie mowi, prawdziwych przyjaciol poznaje sie w biedzie : )
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 10.05.2010, 18:01
7 kotów napisał(a):Wyświetl post
Jak to sie mowi, prawdziwych przyjaciol poznaje sie w biedzie : )
To stawia w zupełnie nowym świetle decyzję o zostawieniu Cracovii w ekstraklasie kosztem ŁKS-u. Mają zgodę z PZPN-em?
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Żmijka
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.

Od: 10.2003

Stary 10.05.2010, 18:07
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Odpiszę Ci tak - wysłać ich, jak najbardziej, ale na zieloną trawkę. Nie jestem aż tak zacięty, żeby życzyć jakiemukolwiek piłkarzowi takich przejść podczas powrotu do zdrowia, jakie mają nasi. Przypadki Dawidowskiego, Niedzielana, Brożka czy Garguły myślę że mówią same za siebie. Zresztą, jest tego znacznie więcej.
Odpiszę Ci tak - zapytaj chociazby tych wyżej wymienionych o naszych maserów (Zbyszka i Marcina) czy fizjoterapeutę (Filipa). Zobaczymy co Ci powiedzą Podpowiem, żebyś nie musiał generować kosztów - Dawidowski odpowiada w ostatnim wywiadzie. Ciekawe też że maser pracuje w klubie dłużej niż pewnie większość z nas mu kibicuje (bo nie było ich na świecie, lub mieli po pare latek). Nikt "po drodze" nie poznał się na jego braku umiejętności? Hmm ...
Pomijając ten fakt, wypowiedź miała charakter mocno ironiczny i przesmiewczy bo po prostu nektórzy już popadają w totalną paranoję wszukaniu winnych porażek i słabych meczy. A mamy ich wszystkich (okolo 20) nadal w klubie ...
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 10.05.2010, 18:27
Czytaliście wywiad z Okońskim w dzisiejszym dodatku do Przeglądu Sportowego? Zastanawia mnie czy on jest opłacony przez Lecha, sam padł ofiarą propagandy sukcesu Lecha czy może jest aż tak głupi. Najlepszy jest fragment o najbliższych meczach Wisły i Lecha. Wisła gra z Cracovią i Odrą więc może stracić punkty bo to że jest lepsza to nic nie znaczy ale Lech na pewno wygra z Ruchem bo... jest lepszy Ogólny przekaz z wywiadu to że nawet jak Lech nie będzie mistrzem (a na pewno będzie) to i tak będzie mistrzem. A fragment ze Lewandowski powinienen iść do Bayernu to już w ogóle śmiech na sali. "Mając taki dogrywających jak Ribery i Robben to strzeliłby na pewno więcej niż Mueller".

PS. Czytałem ten artykuł w pracy i nie mam gazety przed sobą więc lekko mogłem coś pokręcić ale ogólny sens wypowiedzi chyba ujałem dobrze. Kto czytał wywiad ten wie o co chodzi.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 10.05.2010, 18:27
Żmijka napisał(a):Wyświetl post
Odpiszę Ci tak - zapytaj chociazby tych wyżej wymienionych o naszych maserów (Zbyszka i Marcina) czy fizjoterapeutę (Filipa). Zobaczymy co Ci powiedzą
Co to ma za znaczenie co mi odpowiedzą, skoro perypetie zdrowotne naszych piłkarzy to takie "neverending story"? I nagle się okazuje, że Dawidowski jednak może grać w piłkę, Niedzielan jakoś sobie radził dopóki mu głowy nie rozbili, a Gargułę to chyba jednak nie Fass popsuł.
Do sprzątaczek nic nie mam, murawa na Reymonta faktycznie wymagała wymiany.
Chyba tyle
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 10.05.2010, 18:31
Cytat:
Czytaliście wywiad z Okońskim w dzisiejszym dodatku do Przeglądu Sportowego? Zastanawia mnie czy on jest opłacony przez Lecha, sam padł ofiarą propagandy sukcesu Lecha czy może jest aż tak głupi. Najlepszy jest fragment o najbliższych meczach Wisły i Lecha. Wisła gra z Cracovią i Odrą więc może stracić punkty bo to że jest lepsza to nic nie znaczy ale Lech na pewno wygra z Ruchem bo... jest lepszy Ogólny przekaz z wywiadu to że nawet jak Lech nie będzie mistrzem (a na pewno będzie) to i tak będzie mistrzem. A fragment ze Lewandowski powinienen iść do Bayernu to już w ogóle śmiech na sali. "Mając taki dogrywających jak Ribery i Robben to strzeliłby na pewno więcej niż Mueller".

PS. Czytyałem ten artykuł w pracy i nie mam gazety przed sobą więc lekko mogłem coś pokręcić ale ogólny sens wypowiedzi chyba ujałem dobrze. Kto czytał wywiad ten wie o co chodzi.

Ale zaraz , zaraz .
O jakim on Lechu w tym wywiadzie mówi ?
Lecha przecież nie ma.

Cytat:
"Tak szczerze? To nie jest już Lech. To jest Amica!"
M.Okoński
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 10.05.2010, 19:05
Niezwykle ucieszyła mnie informacja,że Skorża poprowadzi Legię w przyszłym sezonie. Jeszcze bardziej robi się weselej kiedy czyta się,że Skorża wyszukuje nowych kopaczy dla Legii. Lewandowski z Amiki i Peszko odejdą to w sumie w przyszłym sezonie spokojna droga nas czeka. Pewnie Legia z zaciągiem Beto podobnych zaskoczy w 13 kolejce a Amica bez swoich dwóch liderów nie będzie już "szła na mistrza"jak to ma w zwyczaju. Pytanie brzmi kto będzie z nami rywalizował o MP?

A skoro od Legia zacząłem to na Legii skończę.Ze Skorża na ławce, to Legia bez taktyki i bez poważnych kopaczy i chyba bez kibiców, a tylko ich żal. ITI robi wszystko aby nowy stadion świecił pustkami.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
ponury
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 10.05.2010, 19:23
Przynajmniej sparingi bedą mieć z Liverpoolem
Ty sam Boże jakoś jest zawsze sprawiedliwy,
Ty wyniszcz aż do szczętu ten naród złośliwy.

Dla dobra wszystkich - i białych, i kolorowych - rozdział cywilizacyjno-kulturowy musi zostać zachowany, a każdy winien żyć tam, gdzie umieściła go ręka Najwyższego.
Odpowiedz cytując
mersik1906
Member

Od: 12.2007

Stary 10.05.2010, 19:24
a ja jakos nie jestem tego taki pewny, jakos boje sie przyszlej Legii, Skorża bedzie mial lepsza wspolprace z zarzadem niz u nas co moze zaowocuje lepszymi transferami.. nie bedzie szukal darmowych kopaczy jak za czasow R22.

a Lech bez Lewego i Peszki i tak beda mistrzem i tak... bo przeciez Lech jest najlepszy w Polsce! haha
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 10.05.2010, 19:39
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Niezwykle ucieszyła mnie informacja,że Skorża poprowadzi Legię w przyszłym sezonie. Jeszcze bardziej robi się weselej kiedy czyta się,że Skorża wyszukuje nowych kopaczy dla Legii. Lewandowski z Amiki i Peszko odejdą to w sumie w przyszłym sezonie spokojna droga nas czeka. Pewnie Legia z zaciągiem Beto podobnych zaskoczy w 13 kolejce a Amica bez swoich dwóch liderów nie będzie już "szła na mistrza"jak to ma w zwyczaju. Pytanie brzmi kto będzie z nami rywalizował o MP?

A skoro od Legia zacząłem to na Legii skończę.Ze Skorża na ławce, to Legia bez taktyki i bez poważnych kopaczy i chyba bez kibiców, a tylko ich żal. ITI robi wszystko aby nowy stadion świecił pustkami.

Może Ruch? może Jaga? szczerze to mnie już nudzi Legia i Amica chciałbym aby ktoś z nami powalczył.A Amica i Legia skończyły w środku tabeli
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
Slayer666
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 10.05.2010, 21:43
Ze Skorża na ławce, to Legia bez taktyki i bez poważnych kopaczy (...).
1. Skorża nawet nie podpisał umowy, a ty już wiesz, jak to będzie w polskiej lidze w przyszłym sezonie.
2. U nas też nie było taktyki, a te dwa mistrzostwa zawdzięczamy TYLKO I WYŁĄCZNIE niezwykle utalentowanym fenomenalnym piłkarzom, jakich mamy. Znaczy oprócz Diaza, Jirsaka, Łobodzińskiego, Marcelo i Singlara, bo oni byli ściągnięci za Skorży, a on jest debilem, więc jak mógł ściągnąć dobrych zawodników?
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 10.05.2010, 22:34
Slayer666 napisał(a):Wyświetl post
Znaczy oprócz Diaza, Jirsaka, Łobodzińskiego, Marcelo i Singlara, bo oni byli ściągnięci za Skorży, a on jest debilem, więc jak mógł ściągnąć dobrych zawodników?
Odpowiedź jest prosta - Jacek Bednarz. Przy czym jedynym naprawdę dobrym spośród tych piłkarzy jest Marcelo, a to zasługa głównie jego menedżera.
Diaz i Singlar są solidni, "Łobo" i Jirsak to niesamowite wtopy.

Wyniki Skorzy jako samodzielnego menedżera to Ba, który sam się do nas zgłosił, Hristov (bez komentarza, w dodatku za kasę) i Juszczyk (tym bardziej bez komentarza).

No i jeszcze Alvarez, Kirm i Jop, załatwiani za plecami Bednarza. Alvarez ujdzie, choć IMHO Singlar lepszy, pozostałych dwóch pozostawię bez komentarza.

To tak w ramach demitologizacji naszego byłego trenera.

Jeżeli Skorża zostanie szkoleniowcem w Legii, to ciekawe czy będzie próbował wygryźć Dowhania (zgaduję że tak) i czy mu się to uda (pewnie nie zdąży). To jedyne, co tak naprawdę mnie interesuje w tym kontekście, bo nie ukrywam, że bardzo chciałbym porządnego trenera bramkarzy w Wiśle.
Wiem, wiem - szans na to praktycznie nie ma, ale ITI zrobiło już tyle debilnych ruchów z korzyścią dla nas, że jeden więcej naprawdę im nie zrobi różnicy. Szkoda, żeby się taki fachowiec marnował, na obecną Legię w zupełności wystarczy Łaciak.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 10.05.2010 o godz. 22:41.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 10.05.2010, 22:49

No fakt.

Amika jak juz wytransferuje Peszke i Lewandowskiego straci wg mnie 70% zespolu.Przynajmniej odejdzie od nich łatka "idąccyh na Majstra" ,bo juz nie bedzie miał kto isc.

Legia jak zatrudni Maćka to niech sobie najpierw znajdzie paru gosci do szatni ktorzy beda potrafili "wstrzasnąc" zespolem ,bo Skorza zły nie jest ale motywator zniego zaden.
Dobrze ze bierze Janasa ze sobą,jestem spokojniejszy ,drzyjcie rywale Legii w Pucharach !!!
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 10.05.2010, 22:54
Cytat:
Odpowiedź jest prosta - Jacek Bednarz. Przy czym jedynym naprawdę dobrym spośród tych piłkarzy jest Marcelo, a to zasługa głównie jego menedżera.
Diaz i Singlar są solidni, "Łobo" i Jirsak to niesamowite wtopy.
Jirsak to akurat wynalazek Łysego, Skorża kręcił na niego głową od początku.
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
Odpowiedz cytując
Proximus
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 10.05.2010, 23:07
Do wszystkich ludzi którzy mówią że Skorża zniszczy Legię w przyszłym sezonie tylko jedno do powiedzenia.

Jesteście żałośni...
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 10.05.2010, 23:10
Ale proroków mamy. W Mahometa się bawicie?

Jejku, czas pokaże. Naprawdę żal czytać, to co wypisujecie niektórzy.
Odpowiedz cytując
skttrbrain
Senior Member

Stary 10.05.2010, 23:29
flamengista napisał(a):Wyświetl post

Liczyć powinni na to, że są to jednak Derby a Pasy grają o utrzymanie. To i tak wystarczająca motywacja. A powoływanie się na przyjaźń świadczy tylko o tym, że wstydu nie mają.

[Pamiętać należy, że w tamtym meczu dwie bramki padły z ewidentnych spalonych]
Wstydu to nie masz Ty pisząc wielokrotnie omawianą tutaj rok temu sprawę. Więc poszukaj, może się czegoś dowiesz w tym temacie, bo póki co piszesz farmazon nad farmazonem kibicu Wiisły/Flamengo(?)
Ostatnio edytowane przez skttrbrain : 10.05.2010 o godz. 23:33.
Odpowiedz cytując
buczo1985
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 10.05.2010, 23:37
Też byłbym ostrożny z tym przepowiadaniem. Na pewno w Legii gorzej nie będzie jak jest teraz A może akurat Skorża załapie klimat w stolicy. Wydaje mi się, że o wiele poważniejsza jest sprawa konfliktu kibice -ITI. To będzie wciąż rzutowało na paskudną aurę wokół (pseudo)piłkarzy. Jak się tak zastanowić to stołeczni mają olbrzymie kłopoty. Trzeba naprawdę faceta...facetów z jajami, żeby to odbudować. W tej chwili nie ma Legii. To tylko wspomnienie po drużynie, którą kiedyś była.
Czy Skorża sobie z tym poradzi, nie wiem. Na miejscu Legionistów, obawiałbym się jednak o te transfery. Problemem Skorży jest jednak chyba to, że nie potrafi jeszcze łączyć funkcji trenera i managera. W moim odczuciu to jest ponad jego siły. Ja bym chciał zobaczyć jakby sobie koleś poradził z jakąś przeciętną czy wręcz słabą drużyną z dołu tabeli. Byłby to najlepszy wyznacznik jego myśli szkoleniowej i systemu motywacyjnego w stosunku do piłkarzy.
Kończąc, patrząc chociażby jak gra Jagiellonia, niekoniecznie wychwalałbym Skorżę, przypinając mu etykietę najlepszego trenera młodego pokolenia w Polsce.
What's new?

Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 10.05.2010, 23:39
Kasperczak juz trenowal jedna druzyne ktora spuscil do 1 ligi...
wiec jak sie okazuje to zaden wyznacznik mysli trenerskiej.. i tym tokiem rozumowania mozna by rzec ze motywator z niego zaden, a tym bardziej trener..
co do transferow to nie problemem jest ten kto sie nimi zajmuje (w jakims tam stopniu pewnie tak) , tylko kwota na nie przeznaczane.. albo nic, albo Juszczyki.. bo nie uwerze ze mial do dyspozycji jakas tam kwote na dobrego bramkarza, czy kogos w zamian za Christova a mimo to wybral ich, zreszta co do Christva to sie okaze.. wpierw mielenie z blotem, a potem okazuje sie jaki jest na prawde, czas pokaze, dlatego radze jeszcze nie osadzac
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 10.05.2010 o godz. 23:44.
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 11.05.2010, 01:02
No i oczywiscie zaczyna sie propaganda...za dobre transfery odpowiadal Bednarz, za zle Skorza ...istne jaja tych "ekspertow". Ale juz podobnie bylo z Kasperczakiem...wszystkie dobre transfery za jego kadencji, to nie jego zasluga, a wszystkie zle to juz tak. Przypominam, ze trener ogladal wszesniej tych pilkarzy, zapewne z nimi rozmawial, a potem podejmowal decyzje(czy chce takowego pilkarza czy nie), wiec wszystkie transfery ida takze na konto Skorzy, a nie samego Bednarza, jak to niektorzy tutaj probuja wmawiac, a ktorzy maja male pojecie o funkcjonowaniu klubu pilkarskiego. Obrazania Macka roznymi inwektywami nie chce sie nawet komentowac, bo rece opadaja. Klub zawdziecza mu 2 MP i zostawienie zespolu na 1 miejscu w tabeli, i za to wielkie brawa i wielki szacunek.

Jesli rzeczywiscie do Legii zostana sprowadzeni wartosciowi pilkarze i jesli rzeczywiscie Skorza zostanie trenerem, to bedzie nasz glowny rywal do MP w przyszlym sezonie. Swietny trener(najbardziej utytulowany w ostatnich latach z polskich), a nie pseudo, jak Bialas czy Urban. Zycze mu 2 miejsca w przyszlym sezonie .
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 11.05.2010, 03:15
For_FuN_ napisał(a):Wyświetl post
Obrazania Macka roznymi inwektywami nie chce sie nawet komentowac, bo rece opadaja.
Pokaż te "inwektywy" lub zamilcz.

Dokładnie zaznaczyłem za które transfery odpowiada bezpośrednio Skorża, radzę przeczytać mój post jeszcze raz.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
harthausen
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 11.05.2010, 05:37
trochę przesadzacie z tym jednoznaczną oceną Skorży, zarówno jedni jak i drudzy. To zwykły, normalny i inteligentny facet, ani jednoznacznie biały, jak by chcieli zwolennicy , ani czarny jakim malują go przeciwnicy.

Ja tam będę pamiętał jak po kompromitującym sezonie z 8 miejscem objął drużynę i w cuglach wygrał ligę już w rundzie wiosennej , przywrócił wiarę.
To był jednocześnie jakby górny pułap, później krok po kroczku było coraz gorzej. Prawdopodobnie sytuacja go przerosła, kontuzje, brak geldu na nowych , nacisk z góry i mediów - nie zawsze dawał sobie z tym radę.
Chyba górę zaczęła brać cecha jego charakteru, by jakoś w tym lesie lawirować zamiast w pewnym momencie walić pięścią w stół i powiedzieć dość.

Jednego jestem pewny - na tyle mądry chłop, że przemyśli i dojdzie przyczyn. Jednocześnie nie wiadomo , czy wyciągnie wnioski , bo troszkę zbyt zadufany w sobie jest.

Jeśli zacznie działać w Legii (piszę "jeśli" bo jeszcze nic na 100% nie wiadomo) to jestem dziwnie spokojny , że na dzień dobry zespół ułoży. Kłopoty przyjdą później , jak u nas.

Ale bać się Legii na razie nie ma co. Bardzo ładnie klub jest rozwalany od środka przez swoich (każdą ze stron , tu nie ma świętych) i niech to trwa jak najdłużej. Bo jak się kiedyś dogadają, to będą mocni. Może za mocni, lepiej niech będzie tak jak jest

Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 11.05.2010, 08:56
Tak to jest, że jeden trener w klubie sie sprawdzi, drugi nie. Jeden trener w klubie zostanie na lata drugi mimo, że idzie dobrze szybko pomysł mu sie wypala. W jednym miejscu będzie niesamowity w drugim sie skompromituje. Skorża to bez wątpienia obok Kasperczaka i Smudy najlepszy Polski trener, co do tego nie mam wątpliwości. Poprostu jego pomysł na drużyne po bardzo dobrych dwóch latach sie wypalił to wszystko. Jednak dwa jego pierwsze lata w Wisłe były bardzo dobre. Dwa MP, pierwsze w rewelacyjnym stylu, drugie gdzie drużyna pod koniec pokazała wielki charakter. Eliminacja Beitaru który ma dwukrotnie wiekszy budżet od Wisły i zwycięstwo z Barcelona która sięgnęła po LM dodać trzeba jeszcze to co zrobił z Groclinem który nas powiózł 0-4. Później Maciek sie pogubił, przyttrafiła się gigantyczna kompromitacja i wszystko sie sypneło. Kompromitacja na którą miały wpływ trzy składniki 1) za późne transfery, a w dodatku kilka kontuzji 2) totalne zlekceważenie rywala 3) kolesiostwo, niestety Maciek zbyt kierował sie sympatiami w doborze ludzi którzy mu pomagali.

Mimo tego co działo się w trzecim sezonie gdzie Skorża powinnien sie grzecznie pożegnać po skończeniu rundy jesiennej, to jestem przekonany, że Legia będzie miała duży skok jakościowy po jego przyjściu. Tylko u nich jest taki problem, że maja zamiar rozstać się z 10 zawodnikami z pierwszej drużyny, a na transfery maja 2,5mln euro. Co jest śmieszne w obliczu strat ilościowych, w dodatku same zgranie może dużo zająć.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 11.05.2010, 09:05
dla mnie najlepszym trenerem w naszej lidze obok Henia oczywiście jest Probierz.Chciałbym żeby za jakiś czas poprowadził Wisełke.
W odróżnieniu od Skorży Probierz ma charakter i doświadczenie z boiska czego Maciejowi brakuje.
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 11.05.2010, 09:39
!!IRIVER!! napisał(a):Wyświetl post
Ale proroków mamy. W Mahometa się bawicie?

Jejku, czas pokaże. Naprawdę żal czytać, to co wypisujecie niektórzy.
Dokladnie, polowa tego forum na tendencje do przewidywania przyszlosci, ktora niestety sie potem
nie sprawdza bo jakby bylo inaczej to bysmy grali w LM od kilku ladnych sezonow - smieszne

Wyniki Skorzy jako samodzielnego menedżera to Ba, który sam się do nas zgłosił, Hristov (bez komentarza, w dodatku za kasę) i Juszczyk (tym bardziej bez komentarza).
Tez nie moge pojac jak Skorza dysponujacy tak nieograniczonym budzetem na transfery wolal sprowadzic taki
pilkarski szrot zamiast porzadnych grajkow.
A tak na serio to co do Ba to chyba wlasnie zalsuga Skorzy. ze w kolesiu, ktory nie gral w pilke od kilku miesiecy
i brykajacym sie z roznymi urazami dostrzegl jakis potencjal. Ba wyglada obiecujaco ale oczywiscie jesli okaze
sie, ze jest graczem kontuzjogennym bedzie, ze SKorza sprowadzil kaleke, prawda ?
Co do Juszczyka to chyba dobrze, ze przyszedl taki bramkarz na jakiego bylo nas stac- chyba jednak lepszy on
niz nikt. Przynajmniej sie nie spala psychicznie tak jak kiedys Jarosinki jak przyszlo mu stanac w bramce. Czy moze
wolalbys widziec wlasnie Jarosinskiego albo Kurto teraz w decydujacych meczach ?
O Hristovie ciezko sie wypowiadac bo po jednym obiecujacym meczu wiecej szans nie dostal.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 11.05.2010, 12:31
Pokaż te "inwektywy" lub zamilcz.

Dokładnie zaznaczyłem za które transfery odpowiada bezpośrednio Skorża, radzę przeczytać mój post jeszcze raz.
Np. facet bez jaj, bez charakteru, miekki...to dla ciebie nie inwektywa ...rozumiem. Skorza odpowiada dokladnie za wszystkie transfery, ktore byly przeprowadzone za jego kadencji(tak jest w kazdym normalnym klubie, a takowym jest Wisla) i dzieli sie odpowiedzialnoscia za nie z Bednarzem.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów