The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
bbbnba
Senior Member

Od: 09.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.05.2010, 18:44
Nie ogladalem waszego meczu na zywo, wiec w momencie, gdy dowiedzialem sie o wyniku spotkania pomyslalem, ze wszystko pozamiatane i wypada pogratulowac mistrzostwa . Zapoznalem sie z przebiegiem meczu i note gratulacyjna wkladam do szuflady.
W obecnej sytuacji o zmianie lidera moze zadecydowac tylko cud, a ciezko wymagac cudu od takich zespolow, jak Odra czy tym bardziej Cracovia. Oby walka o mistrzostwo trwala do ostatniej kolejki.
Cytat:
wolę przegrać ponownie z potęgą typu Varelenga byleby Lech nie wyszedł z grupy
Odpowiedz cytując
Stavanger
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 09.05.2010, 18:47
studio2 napisał(a):Wyświetl post
Gdybyś był inteligentniejszy to byś wiedział o czym dokładnie jest ten artykuł,
Poznańska grupa szybkiego reagowania zawsze na miejscu. A wracając do tematu ekstraklasowych meczów, to zauważam pewien paradoks. Kilka lat wcześniej liga wyglądała inaczej, znacznie inaczej. Śmiem twierdzić, że poziom był wtedy dużo wyższy niż teraz. Ale wtedy nie było emocji. Bo MP wędrowało do Wisły bądź Legii. Dziś narzekanie w mediach, że źle i słabizna. Ale właśnie w tym czasie do końca niewiadome, kto zostanie mistrzem. Przecież to są właśnie emocje. Nie rozumiem współczesnych mediów sportowych...

Odpowiedz cytując
skttrbrain
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 09.05.2010, 18:50
@ spoxter

spiski i ciągłe pokrzywdzenie to akurat domena tego forum.
poza tym, póki co, to napinacie się wy, ja nawet nie jestem pewien czy Lecha stać na komplet punktów w ostatnich dwóch meczach, nie mówiąc o tym, że Wisła coś straci. Jeśli przegramy MP, to przegramy przez Zielińskiego i asekuracyjną grę w Krakowie. Trza było iść na wymianę ciosów, wóz albo przewóz i nikt by nie miał do nikogo pretensji, jakbyśmy PO WALCE, a nie jej markowaniu, dostali patelnię na Suchych Stawach. A tak mamy remis, który w końcowym rozrachunku i tak pewnie gówno nam da. Zresztą jak popłaca agresywna i otwarta gra było widać wczoraj, kiedy mecz był wygrany w 30. minucie, bo wreszcie zagrali jak trza.
Ostatnio edytowane przez skttrbrain : 09.05.2010 o godz. 18:52.
Odpowiedz cytując
Stavanger
Senior Member

Stary 09.05.2010, 18:59
Wiesz, czy na Suchych Stawach był asekuracyjny mecz, to nie wiem. Przecież okazje były, brakowało szczęścia, a mieli je bramkarze ( Pawełek, Kotorowski zagrali bardzo dobre zawody). My się nie napinamy, tylko rozważamy warianty. Jakby to wytłumaczyć, zdobywanie MP nam tak spowszedniało, że obecna sytuacja w tabeli nas wręcz zaciekawia, bo powiewa tu nowością, odmiennością. ( Bez napinki, ja sam zakładałem sezony temu, że będziemy mieli Legię na karku - teraz pojawił się Lech i to poważnie wszedł do czołówki 2 lata temu i jest zgoła inaczej).

BTW. Jeśli Ci tu tak źle, to po co nas odwiedzasz?

Odpowiedz cytując
skttrbrain
Senior Member

Stary 09.05.2010, 19:08
nie napisałem nigdzie, że mi tu źle, podzieliłem się swoją obserwacją. Czytanie tego forum przynosi mi nawet trochę specyficznej formy przyjemności. Ot, taki amikowski masochizm plus sygnaturki niektórych są tego źródłem

moim zdaniem na SS było obustronne kalectwo, wynikające z tego, że obydwa zespoły były nastawione wyłącznie na przeszkadzanie. I uważam, że lepiej bym się czuł gdyby Lech ten mecz przegrał, ale zawalczył o zwycięstwo. Bo patrząc na tabelę to ten remis jest porażką, a boli fakt, że był oczekiwany i trener nie chciał powalczyć o te 3 punkty.
Ostatnio edytowane przez skttrbrain : 09.05.2010 o godz. 19:12.
Odpowiedz cytując
rabi86
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2006

Stary 09.05.2010, 19:14
skttrbrain napisał(a):Wyświetl post
nie napisałem nigdzie, że mi tu źle, podzieliłem się swoją obserwacją. Czytanie tego forum przynosi mi nawet trochę specyficznej formy przyjemności. Ot, taki amikowski masochizm plus sygnaturki niektórych są tego źródłem
Zobacz na sygnaturki swoich kolegów z Poznania.

A co do Twojego poprzedniego posta, to rzeczywiście otwarta gra opłacała się z Polonią Bytom, która przyjechała z totalnymi ogórkami w podstawowym składzie. Czasami mam wrażenie, że koledzy z Poznania zapominają, że gra się tak jak przeciwnik pozwala.
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 09.05.2010, 19:22
Najlepszą "sygnaturkę" miał wasz guru na jakimś wyjazdowym meczu w zeszłym sezonie
Przekreślona Biała Gwiazda zawieszona na szyi to nowe logo Amiki?
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 09.05.2010, 20:02
Cytat:
poza tym, póki co, to napinacie się wy
trik polega na tym ze Wy sie nie mozecie napinac za bardzo. Nie mozecie bo napinaliscie sie juz caly tamten sezon i polowe tamtego a po tym co przezyliscie w tamtym sezonie nie macie prawa do tego zeby i teraz robic taka sama napinke, nie macie prawa bo wstyd by był jakby znowu poszla az taka napinka i znowu 2 miejsce za Wisełka. To tak jak u nas nie bedzie juz napinki ze oo Levadia w pucharach, ale ogorki. Tak Wy sie boicie i asekuracyjnie sie nie napinacie A w sytuacji jestesmy dokladnie takiej samej. Wisła przed pucharami bedzie tak samo w ciemnej dupie jak rok temu. Czyli wszystkopo staremu, liczymy na cud i dobry wystep w pucharach a Wy w tym sezonie jestescie dokladnie w takiej samej sytuacji jak wtedy. Gonicie nas a My skutecznie (oby do konca) uciekamy. Dokladnie takie same scenariusze
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Arturo Qr2nów
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 09.05.2010, 20:04
Zresztą jak popłaca agresywna i otwarta gra było widać wczoraj, kiedy mecz był wygrany w 30. minucie, bo wreszcie zagrali jak trza.
To jak mniemam tylko takie luźne wtrącenie... Chyba nie sądzisz, iż gdyby Lech zagrał tak, jak z juniorami i rezerwami, o nic nie walczącej Polonii Bytom, to wygrałby z Wisłą w Krakowie 3:0 "jak trza"...
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 09.05.2010, 20:25
Tak się zastanawiam jaka jest realna siła naszej drużyny. Jeżeli gramy mając w składzie 1/8 Brożka, 1/8 Boguskiego, 1/2 bramkarza, 1/2 Małeckiego itd, właściwie przez 80% sezonu jesteśmy źle przygotowani do gry a jednak chyba zmęczymy to mistrzostwo, to jakby to wyglądało gdyby większość była w pełni sprawna i w przyzwoitej formie? Ok ligę wygralibyśmy na luzie ale czy w tym składzie przy optymalnym przygotowaniu mamy realne szanse pokazać coś w pucharach? Przyszły sezon powinien dla nas być łatwiejszy. Legia w przebudowie, Lech pewnie bez swoich najlepszych, Ruch też pewnie po wyprzedaży. Kolekcjonowanie mistrzostw jest fajne i się nie nudzi tylko, żeby to się na sensowny wynik w Europie przekładało.
Odpowiedz cytując
AdiWiślak.
Member

Od: 07.2009

Stary 09.05.2010, 20:38
rafkur napisał(a):Wyświetl post
czy w tym składzie przy optymalnym przygotowaniu mamy realne szanse pokazać coś w pucharach?
Skoro Lech dał rade to my też byśmy dali (a co tam, damy radę !). Bo gdyby ta cała Barcelona Wschodu grała tak super, elo , cool , to by te ligę w cuglach wygrywali. Tylko czymś się od nich różnimy.. Scouting , polityka klubu - tego u nas brakuje. Mam nadzieję , że sprowadzimy jakiegoś ciekawego bramkarza, kogoś w pole , Broziu się odnajdzie, będzie lepsze przygotowanie do sezonu i coś może w końcu ugramy w pucharach. Oby !
Powód: literowka ; )
Ostatnio edytowane przez AdiWiślak. : 09.05.2010 o godz. 20:39.
Odpowiedz cytując
yogul
Senior Member

Stary 09.05.2010, 20:41
1/2 bramkarza
jak dla mnie to jest zbyt duży komplement dla Juszczyka
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 09.05.2010, 20:46
Tak się zastanawiam jaka jest realna siła naszej drużyny. Jeżeli gramy mając w składzie 1/8 Brożka, 1/8 Boguskiego, 1/2 bramkarza, 1/2 Małeckiego itd, właściwie przez 80% sezonu jesteśmy źle przygotowani do gry a jednak chyba zmęczymy to mistrzostwo,
nie zapominaj ze nie gramy na Reymonta.. i dlatego musimy drzec o koncowy wynik, nasz stadion i atmosfera to zawsze byla wielka sila.. przez te Hutniki i Sosnowce bardzo duzo stracilismy.. i w pucharach i w lidze
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 09.05.2010 o godz. 20:51.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 09.05.2010, 20:56
Cytat:
nie zapominaj ze nie gramy na Reymonta.. i dlatego musimy drzec o koncowy wynik, nasz stadion i atmosfera to zawsze byla wielka sila.. przez te Hutniki i Sosnowce bardzo duzo stracilismy.. i w pucharach i w lidze
a teraz troche bardziej optymistycznie. Przed nami OSTATNI nareszcie mecz "u siebie". Pomysl jak zajeeeebiscie bedzie znowu zagrac przy Reymonta 22! To bedzie miazga. Po roku meczarni, znowu u siebie, znowu z jednym z lepszych dopingow w Polsce, znowu w naszym teatrze marzen. To bedzie cos niesamowitego znowu grac na R22. Juz widze ten doping jak pojedziemy na pelnej ****ie, ehhh Szkoda ze na razie tylko 3 trybunki ale lepsze 3 swoje niz 15 obcych, a wykonczonego stadionu tez sie niedlugo doczekamy.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 09.05.2010, 20:57
Jesli wszystko pojdzie zgodnie z planem to w najlepszym wypadku zagramy przy 3 trybunach... ale sami wiemy (zapewne nie wszyscy wiedza bo ich zakres zainteresowania konczy sie na spojrzeniu w galerie z budowy ) jakie sa jaja z tym stadioniem wiec i to nie jest pewne, samo postawienie trybun nic nie zmieni, trzeba to jeszcze wykonczyc a na to sie nie zanosi.. ale trzeba wierzyc, ale przez to tez zrobia prowizorke i bedzie jak z D ze na dokonczenie budowy bedziemy czekac kilkanascie lat.. ale chce juz wydrzec jape juz na Reymonta bo szlag trafia.. wiec niech chociaz postawia dwa kible, zrobia szatnie i miejsce dla prasy
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 09.05.2010 o godz. 21:12.
Odpowiedz cytując
skttrbrain
Senior Member

Stary 09.05.2010, 21:43
Arturo Qr2nów napisał(a):Wyświetl post
To jak mniemam tylko takie luźne wtrącenie... Chyba nie sądzisz, iż gdyby Lech zagrał tak, jak z juniorami i rezerwami, o nic nie walczącej Polonii Bytom, to wygrałby z Wisłą w Krakowie 3:0 "jak trza"...
'jak trza' - taki regionalizm
nie uważam, żebyśmy wygrali 3:0, uważam że dalibyśmy sobie szansę na to, żeby może wygrać. Grając na remis takiej możliwości prawie nie było, zgodzisz się ze mną?
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 09.05.2010, 21:50
nie uważam, żebyśmy wygrali 3:0, uważam że dalibyśmy sobie szansę na to, żeby może wygrać. Grając na remis takiej możliwości prawie nie było, zgodzisz się ze mną?
Ja się z Tobą zgodzę Sam się zdziwiłem, że Lech grał tak ostrożnie, nie mając przecież czego bronić.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 09.05.2010, 22:04
Wyczytałem ze Skorza do Legii sprowadzi naszego ulubieńca Rafała Janasa

zyczymy skucesów zwlaszcza w temacie dobóru taktyki na odpowiedni mecz
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 09.05.2010, 22:20
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
Wyczytałem ze Skorza do Legii sprowadzi naszego ulubieńca Rafała Janasa

zyczymy skucesów zwlaszcza w temacie dobóru taktyki na odpowiedni mecz
Mam nadzieję, że nie zapomni o makaronie piosenkarzu/fizjologu. W końcu to taki wybitny fachowiec.
..
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 09.05.2010, 22:22
tofik napisał(a):Wyświetl post
Mam nadzieję, że nie zapomni o makaronie piosenkarzu/fizjologu. W końcu to taki wybitny fachowiec.
Trener bramkarzy też się przyda.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
tomo
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 09.05.2010, 23:08
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Trener bramkarzy też się przyda.
Taa Łaciaka niech zabierze stąd na praktyki do Dowhania. W sumie w spierdalaniu za kasą Łaciak jest dobry... .

Edit:

Skoro lista życzeń powstała to niech sobie jeszcze Niezatapialnego wezmą w pakiecie !
Ostatnio edytowane przez tomo : 09.05.2010 o godz. 23:31.
Odpowiedz cytując
Żmijka
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.

Od: 10.2003

Stary 09.05.2010, 23:21
I lekarza niech weźmie! I masażystów! I fizjoterapeutę! I sprzątaczki! I kierowcę tez! Wróć, nie mamy kierowcy ...ale autobus niech zabierze! W sumie to i murawę możnaby poskładać i niech bierze! Też była winna! A jak!

Luuudzie ... :|
Odpowiedz cytując
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 09.05.2010, 23:28
łaska kibica Wisły na pstrym koniu jeździ
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 09.05.2010, 23:49
Żmijka napisał(a):Wyświetl post
I lekarza niech weźmie! I masażystów! I fizjoterapeutę! I sprzątaczki! I kierowcę tez! Wróć, nie mamy kierowcy ...ale autobus niech zabierze! W sumie to i murawę możnaby poskładać i niech bierze! Też była winna! A jak!

Luuudzie ... :|
Zarty, zartami ale naprawde wszystkie te odpady od Was spowodowały, że idziemy na dno

EDIT: Mariusz nie kryje się z tym, że kocha Wisłę Kraków
Ostatnio edytowane przez 0 22 : 10.05.2010 o godz. 00:26.
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
Żmijka
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.

Od: 10.2003

Stary 09.05.2010, 23:56
0 22 napisał(a):Wyświetl post
Zarty, zartami ale naprawde wszystkie te odpady od Was spowodowały, że idziemy na dno
Tzn kto?
Bo poza Richardem nikogo "od nas" u Was w klubie sobie nie przypominam ...
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 10.05.2010, 00:34
Ciekawe czy koszerni pamiętają jak ich Amica Poznań ratowała rok temu?!

Gramy do końca czy jeszcze jeden było?
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
kubawislak
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 10.05.2010, 08:45
Aby wytłumaczyć, że poziom naszej ligi spadł drastycznie wystarczy, pomyśleć o bramkach strzelonych przez nasze kluby bezpośrednio z rzutów wolnych...
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/dzi...wiadomosc.html
Odpowiedz cytując
Fuks
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 10.05.2010, 08:51
swietne tam mają informacje, bo ja pamietam bramke Zienczuka w meczu z Lechią rok temu, a oni piszą ze Wisła ostatnio tak trafila w 2008 ..
Odpowiedz cytując
Ela
Pro Publico Bono

Od: 08.2003

Stary 10.05.2010, 10:21
Żmijka napisał(a):Wyświetl post
Tzn kto?
Bo poza Richardem nikogo "od nas" u Was w klubie sobie nie przypominam ...
A Franz Smuda ?

Wtedy Legii nie udało się do pucharów zakwalifikować
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 10.05.2010, 11:34
ma ktos gdzies bramke Jarosinskiego z ME, bo na srtonie tvp mi nie smiga.ok mam.
Ostatnio edytowane przez szprotson : 10.05.2010 o godz. 12:08.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów