|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Ciekawe czy Taraś utrzyma posadę, nawet jak Śląsk (w co gorąco wierzę) się utrzyma.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Cytat:
![]() Co do Tarasiewicza i jego posay. Hmm ciekawe to jest, pamietacie jak po meczu z Legia mowil ze pilkarze graja przeciwko trenerowi? Czy w Slasku tez jest bunt przeciwko Ryskowi? Slask gra tragicznie, az sie nie chce wierzyc ze tak slabo im sie wiedzie. Moze Tarasiewicz ma jakies klopoty z pilkarzami i Ci graja tak slabo, dlatego tak pietnowal zachowanie pilkarzy Legii ktorzy niby grali przeciwko Urbanowi ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
Korona chyba sobie oprawę podpaliła od rac przez przypadek. Kogo jako kogo, ale ich nie żałuję
![]() ![]() W naszych sercach nie ma litości.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
BTW. Peszko powinien dostać żółtą kartkę za bezczelną symulkę w pierwszej połowie ale niestety są róówni i równiejsi.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Weszlo
Cytat:
![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Weszlo
Cytat:
10 znaków ![]()
VLEPKI WISŁA ZŁOCIEŃ - SERIA II
http://img411.imageshack.us/img411/3343/wizualh.jpg Pakiet - 8 PLN Kontakt: Facebook: WISŁA ZŁOCIEŃ / Gadu-Gadu: 44162245 / priv tutaj |
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Śląsk jest jednak w niewesołej sytuacji. Przede wszystkim: nie mogą wygrać w lidze od... 17 kolejki!12 grudnia ograli Groclin Warszawa i to były jak na razie ich ostatnie 3 punkty.
W następnych meczach: remis (Polonia Bytom), porażka (Jaga), porażka (Lechia), remis (Legia), remis (Korona), remis (Ruch), porażka (Wisła), remis (GKS), remis (Zagłębie), porażka (Amika), remis (Piast). Z 11 meczy 4 przegrali, 7 zremisowali. We wtorek grają w Wodzisławiu. Odra ma nóż na gardle i moim zdaniem gotowa to wygrać. Jeśli jeszcze Arka pokona Piast u siebie, co jest całkiem realne - wówczas robi się naprawdę gorąco. Bo w ostatniej kolejce grają u siebie z Arką, mającą w takiej sytuacji cień szansy na utrzymanie. Kosztem Śląska właśnie. Dlatego najlepiej - we własnym i Wisły interesie - muszą przynajmniej z Wodzisławia wywieźć punkt. Im daje pewne utrzymanie, Odrę niemal pogrąża co nie jest bez znaczenia w kontekście ostatniej kolejki i meczu z nami.
Ostatnio edytowane przez flamengista : 08.05.2010 o godz. 21:44.
![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
kto? Skorza zgrubl?
przeciez to logiczne bylo ze pojdzie albo do Legii albo do Lokomotiv Poznan.. nikogo wiecej objac nie moze, bo i kogo? ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
To i tak już jest drużyna bez jaj, po co jeszcze Skorża? ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A ja myślę, że Paweł Janas przejdzie do Legii, a Skorża do Widzewa.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
no to trza i te jaja doprawic bedzie pewnie mała rewolka w Legii ,duzo sie mowi oo wzmocnieniach z zagranicy,wiec jak zwykle newsy z weszlo przyjmuje tylko i wylacznie jako plotke,ale moze cos byc na rzeczy skoro podaja ze Skorza jest w Chorwacjii i szuka im piłkarzy, ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
1. Wygrywamy we wtorek z parchami, Amika przegrywa z Ruchem i zostajemy mistrzem. W sobotę po dobrej znajomości (Maurycy) dajemy Odrze wygrać. 2. Piast remisuje we wtorek ze śledziami i jedzie w sobotę z parchami. 3. Śląsk (czego mu nie życzę oczywiście) przegrywa we wtorek z Odrą ale w sobotę wygrywa z już zdegradowanymi (remis we wtorek z Odrą) śledziami. I wtedy: 1. Mamy mistrza 2. Śląsk się utrzymuje 3. Z ligi lecą parchy do spóły ze śledziami Jak dla mnie wariant optymalny. I w tym wariancie nie mam nawet problemów z porażką z Odrą. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
A tak - będąc już mistrzem patrzeć na spadek Koszernych po wygranych derbach Niestety, ten wariant jest mało prawdopodobny. Skorża + Iwański&Co = drużyna z jajami? Skorża + transfery = sukces? Nie widzę tego. I wcale nie uważam, że liga będzie dzięki temu ciekawsza. Wypada tylko przeprosić Legionistów - bo ostatnio co złego, to od nas ![]()
Ostatnio edytowane przez wolfy : 09.05.2010 o godz. 01:03.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
To nie jest takie głupie Zobaczmy.
Zarządzanie --- > Walter Kondycja ---> Szul teraz chcecie nam wykończyć Dowhania ---> patologiczny trener bramkarzy od Skorży Jedno Wam się nie uda, nie wykończycie nam poziomu transferów i mentalności. Bo tego i tak nie ma ![]() A co w zamian? Jeden marny Kaczorowski...(Stanko i Okuka nie bezpośrednio) A to ponoć Cracovia jest Żydem ![]()
Ostatnio edytowane przez 0 22 : 09.05.2010 o godz. 01:30.
![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dlatego piszę: nie lubimy się, nie będziemy się nigdy lubić, ale to już jest patologia.
O bramkarzach faktycznie zapomniałem - to by dopiero było. A mamy jeszcze Kapkę na wydanie... Zatęsknicie jeszcze za Trzeciakiem i Urbanem, oj zatęsknicie. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Jestem na bani,ale własnie oglądałem powtórkę meczu Lecha.Bosacki po meczu powiedział "...jeżeli w tych ostatnich dwóch spotkaniach dopiszemy komplet punktów,wtedy nie będziemy sobie mieli nic do zarzucenia,ale i tak będziemy mistrzem Polski" ...Ale musi ich krew zalewac
![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
W ramach ciekawostek:
a) porównanie dokonań drużyn naszej ekstraklasy jesień/wiosna http://www.weszlo.com/news/4931 b) bardzo dobra analiza portalu 90minut.pl po 28 kolejce. http://www.90minut.pl/news/122/news1...8-kolejce.html Wg tego Śląsk ma mniej niż 1% szans na spadek, oby się im sprawdziło ![]() |
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Na szczęście dla Was Kazimierski jest zajęty balowaniem, tzn. chciałem powiedzieć: pracą dla reprezentacji. Szul chyba też wyleciał, albo jest na wylocie. Ja się bardziej martwię, by nie wrócił do nas - bo to kolega Kasperczaka.
Ja nie widzę tego w aż tak czarnych kolorach. Skorży faktycznie na początek sprowadzą 2-3 niezłych grajków. Całą drużynę Maciek zaprosi na quady, paint-balla a później na pączki do Bliklego. Zaprzyjaźni się z chłopakami. Na fali entuzjazmu Legia Skorży w pierwszym sezonie będzie grała nieźle, może nawet udanie włączy się do walki o MP. Dzięki temu liderzy tej drużyny, jak Pączek Iwański przedłużą kontrakty. Po roku zejdzie z nich powietrze i zrobi się problem. Moja prognoza oparta jest o nasze, wiślackie doświadczenia i na założeniu, że Skorża nie uczy się na błędach (w każdym razie tak było do tej pory). PS. A Amice nie ma się co dziwić. Rozpędzili się, więc zakładają 6 punktów w ostatnich 2 meczach. Jest to jak najbardziej możliwe. Patrząc na naszą postawę: trudno w ich sytuacji nie łudzić się, że w dwóch trudnych meczach - derbach i spotkaniu z Odrą - nie stracimy choćby 2 punktów. W końcu potrafiliśmy przegrać derby u siebie, podobnie jak przegrać z Arką i Koroną.
Ostatnio edytowane przez flamengista : 09.05.2010 o godz. 09:07.
![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2005
Offline |
|
|
Jak dobrze pójdzie i nie przedłużymy kontraktu z Pawełkiem, to być może i on obierze azymut na Ł3, za swoim trenerem. To byłby już szczyt bezczelności z naszej strony. : )
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
http://www.90minut.pl/news/91/news919825.html http://www.90minut.pl/news/92/news922480.html http://www.90minut.pl/news/93/news930212.html Hmm, w kwestii mistrzostwa im się to wszystko sprawdziło, przy spadkach w sumie też. ![]()
"Kiedyś to się na takiego Lecha śpiewało, Kolejorz, Kolejorz, wpier(...) dzisioj mosz"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
A Lech z kolei ma trudniejszych rywali, więc nie wiem skąd u wszystkich taka pewność że oni swoje mecze wygrają... No ludzie, spójrzcie na tabelę, jakoś tam nie widać tej wspaniałości Lecha. --- A co do Skorży to trochę szacunku do gościa który wyciągnął nasz zespół z głębokiej dupy i zdobył nam można powiedzieć 2,5 mistrzostwa na 2,5 lata pracy. 'Eksperci' od siedmiu boleści... ![]()
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)" |
|
|
|
Militaris
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Szacunek szacunkiem, ale Levadię też pamiętamy.
![]()
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
i znowu ten Pawełek
bo lepszy Juszczyk w bramce? zaraz zraz przecież z nim też nie przedłużą to może jednak Kurto nie nie przecież sprowadzimy kogoś hmmm od lata sprowadzamy to może wróćmy do tego Pawełka jednak ![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Mam pytanie co do meczu z Cracovią , czy ktoś będzie od nich pauzował w meczu z Nam i
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2010
Offline |
|
|
|
Jedyne co mnie martwi przed meczami z pasiastymi i Odrą to, że piłkarze uznają, że skoro jechali z Legią jak z paraolimpijczykami to teraz każdy przed nimi klęknie. To lekceważenie doprowadziło już do kilku spektakularnych wtop w tym sezonie. Mam nadzieję, że Heniek ich odpowiednio nastawi mentalnie na te dwa mecze bo jeśli zagramy na max to nic nam lidera nie odbierze.
Jak czytam takie posty jak twój to dochodzę do wniosku, że niektórzy zaczną doceniać smak mistrzostwa dopiero wtedy gdy Wisła przestanie je notorycznie zdobywać. Ja to potrafię docenić może dlatego, że jako dzieciak widziałem ja grała Wisła przedcupiałowa.
![]() Gdy przyszło im grać z Mistrzem Polski biegali bezradnie po murawie jak żyd po pustym sklepie. |
||
|
|
Banita
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Ten śmieszny klubik z Poznania nie będzie mistrzem do tego momentu, kiedy z powrotem nie stanie się Lechem, a że w tym mieście jest mnóstwo sprzedawczyków (ponad 40 tysięcy na stadionie będzie o tym świadczyło), to nikt nie wpadnie na pomysł, aby zacząć grać od niższych klas (jak Lechia) i po kilku latach uczciwie awansować do Ekstraklasy. Zieliński pienił się strasznie w przedmeczowym wywiadzie. Nie dziwię się. Jakaś tam sprawiedliwość istnieje, że potrójnie nieuczciwy klub na 76% nie zostanie mistrzem.
Ostatnio edytowane przez KOALIK : 09.05.2010 o godz. 13:06.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Dwa - sytuacja z kibicami jest diametralnie różna, niż u nas. Nie będzie miesiąca miodowego, niezależnie od wyników - nie będzie też dobrej atmosfery. "Pączek", choćby co kolejka bramki ładował - u kibiców jest przegrany. Trzy - nie wierzę w dwa - trzy dobre transfery Skorży. Niech weźmie od nas Hristova, Kirma i Łobodzińskiego, to będziemy w tej kwestii kwita. Może też za darmo zakontraktować Juszczyka, bo u nas chyba jednak nie przedłużą z nim kontraktu (oby). Cztery - IMHO znowu pewnie położy przygotowanie fizyczne , tak jak u nas to robił co rundę (poza pierwszą), a czego kulminację mamy teraz. Nie będzie fali entuzjazmu, nie sądzę też, żeby obecni piłkarze Legii potrzebowali jakiś zajęć relaksacyjnych. Tak kłaść - za przeproszeniem - "lagę" na swoje obowiązki jak oni kładą, to chyba nikt w tym kraju nie potrafi. Zawsze życzyłem Legii najgorzej, ale to już przesada. Kiedyś mecze z nimi to były emocje. Teraz nasi grali sobie z nimi w dziada przez 90 minut. Zwalili 200% sytuację? No problem, za chwilę będą mieli następną. Piknik.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 09.05.2010 o godz. 16:36.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
My tu gadu, gadu o mistrzostwie, a bardzo ciekawie zapowiada się walka o utrzymanie.
Otóż: kolejka XXIX: Polonia W. - Legia (wynik: x =1pkt.) Odra - Śląsk (wynik: 1=3pkt.,0pkt.) Arka - Piast (wynik: 1=3pkt.,0pkt.) Cracovia - Wisła (wynik: 2=0pkt.) kolejka XXX: Piast - Cracovia (wynik: 1=3pkt.,0pkt.) Śląsk - Arka (wynik: 2=0pkt.,3pkt.) Wisła - Odra (wynik: 1=0pkt.) Polonia B. - Polonia W. (wynik: 2=3pkt.) I wtedy (jeśli Piast wygra z Cracovią 1:0 lub 2:1): Polonia Warszawa - 34 pkt. ..................................... Arka Gdynia - 31pkt. Śląsk Wrocław - 30pkt Piast Gliwice - 30pkt. ------------------------------------- Cracovia Kraków - 30pkt. Odra Wodzisław - 29pkt. Scenariusz moim zdaniem całkiem możliwy, choć oczywiście są to luźne dywagacje, a głównym celem było ustawienie tego tak, żeby koleżanka poleciała
Ostatnio edytowane przez Arturo Qr2nów : 09.05.2010 o godz. 17:35.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Uwaga, pompowany balon cd.
Bylo Robert "12 mln euro" Lewandowski? bylo to teraz Lokomotiv jak Hiszpania Cytat:
Biedny ten Lokomotiv.. powinni wygrac z Wisla , Legia czy Ruchem (BEZ WYCHODZENIA NA BOISKO, PO PROSTU POWINNI DOSTAC PO 3 PKT NA STARCIE !) zdobyc MP jeszcze przed startem rozgrywek bez rozegrania chocby jednego meczu, grac w finale Ligi Mistrzow, ale grac nie bedzie, bo im szczescie niesprzyja, ciagle pokrzywdzeni, to bandytyzm i zlodziejstwo! to niesprawiedliwe! ZADAM WYJASNIEN!
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 09.05.2010 o godz. 17:48.
![]() ![]() |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Gdybyś był inteligentniejszy to byś wiedział o czym dokładnie jest ten artykuł,
|
|