The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Tom'ash
Senior Member

Od: 02.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.05.2010, 20:07
Ciekawe czy Taraś utrzyma posadę, nawet jak Śląsk (w co gorąco wierzę) się utrzyma.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 08.05.2010, 20:13
Cytat:
Jaroo1,fajna analiza, w skrócie- dalej nic nie wiadomo .
Najważniejsze, by kolejność się nie zmieniła i Śląsk się urwał ze sznurka.
Niby nic nie wiadomo ale moim zdaniem wlasnie za duzo jest tych meczow ktore by sie musialy odpowiednio ulozyc aczkolwiek wszystko jest mozliwe. Niemniej moge to porownac do sytuacji sprzed 2 kolejek gdzie niby Ruch mogl zostac Mistrzem a jak widac szybko zycie zweryfikowalo te iluzoryczne szanse

Co do Tarasiewicza i jego posay. Hmm ciekawe to jest, pamietacie jak po meczu z Legia mowil ze pilkarze graja przeciwko trenerowi? Czy w Slasku tez jest bunt przeciwko Ryskowi? Slask gra tragicznie, az sie nie chce wierzyc ze tak slabo im sie wiedzie. Moze Tarasiewicz ma jakies klopoty z pilkarzami i Ci graja tak slabo, dlatego tak pietnowal zachowanie pilkarzy Legii ktorzy niby grali przeciwko Urbanowi
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
John1906
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 08.05.2010, 20:16
Korona chyba sobie oprawę podpaliła od rac przez przypadek. Kogo jako kogo, ale ich nie żałuję
W naszych sercach nie ma litości.
Odpowiedz cytując
Proximus
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 08.05.2010, 20:28
BTW. Peszko powinien dostać żółtą kartkę za bezczelną symulkę w pierwszej połowie ale niestety są róówni i równiejsi.
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 08.05.2010, 20:49
Weszlo
Cytat:
To spotkanie niczym nie różniło się od tego w 1993 roku, kiedy Legia wygrała z Wisłą 6:0, poza tym, że wówczas napastnicy mieli lepszy dzień... A może jednak się różniło - może wówczas Legia nie miała tak łatwo.
(...)
Absolutnie nie sugerujemy, że Wisła ten mecz kupiła - broń Boże. Nie musiała. To byłoby marnotrawstwo pieniędzy. Kupić mecz od Legii to jak płacić abonament telewizyjny.
Nie mam z nimi nic wspólnego - jak widać nie tylko ja to zauważyłem.
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
DarekK_11
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 08.05.2010, 21:28
Weszlo
Cytat:
PS Dawno nas na Łazienkowskiej nie było. Dziś wpadliśmy i możemy wam potwierdzić, że na 100 procent nowym trenerem Legii od nowego sezonu będzie Maciej Skorża (gratulacje dla strony goool.pl, która podała tę informację jako pierwsza). Aktualnie Skorża przebywa w Chorwacji i ogląda piłkarzy, którzy mają grać w Legii w nowym sezonie.
Grubo.

10 znaków
VLEPKI WISŁA ZŁOCIEŃ - SERIA II

http://img411.imageshack.us/img411/3343/wizualh.jpg

Pakiet - 8 PLN

Kontakt:
Facebook: WISŁA ZŁOCIEŃ / Gadu-Gadu: 44162245 / priv tutaj
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 08.05.2010, 21:37
Śląsk jest jednak w niewesołej sytuacji. Przede wszystkim: nie mogą wygrać w lidze od... 17 kolejki!12 grudnia ograli Groclin Warszawa i to były jak na razie ich ostatnie 3 punkty.

W następnych meczach: remis (Polonia Bytom), porażka (Jaga), porażka (Lechia), remis (Legia), remis (Korona), remis (Ruch), porażka (Wisła), remis (GKS), remis (Zagłębie), porażka (Amika), remis (Piast). Z 11 meczy 4 przegrali, 7 zremisowali.

We wtorek grają w Wodzisławiu. Odra ma nóż na gardle i moim zdaniem gotowa to wygrać. Jeśli jeszcze Arka pokona Piast u siebie, co jest całkiem realne - wówczas robi się naprawdę gorąco. Bo w ostatniej kolejce grają u siebie z Arką, mającą w takiej sytuacji cień szansy na utrzymanie. Kosztem Śląska właśnie.

Dlatego najlepiej - we własnym i Wisły interesie - muszą przynajmniej z Wodzisławia wywieźć punkt. Im daje pewne utrzymanie, Odrę niemal pogrąża co nie jest bez znaczenia w kontekście ostatniej kolejki i meczu z nami.
Ostatnio edytowane przez flamengista : 08.05.2010 o godz. 21:44.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 08.05.2010, 21:49
DarekK_11 napisał(a):Wyświetl post
Weszlo

Grubo.

10 znaków
kto? Skorza zgrubl?

przeciez to logiczne bylo ze pojdzie albo do Legii albo do Lokomotiv Poznan.. nikogo wiecej objac nie moze, bo i kogo?
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 08.05.2010, 22:07
SpoXsteR napisał(a):Wyświetl post
kto? Skorza zgrubl?

przeciez to logiczne bylo ze pojdzie albo do Legii albo do Lokomotiv Poznan.. nikogo wiecej objac nie moze, bo i kogo?
Ja wolałbym go jednak w Poznaniu. Legii (a raczej jej kibiców) po tym wszystkim to już mi zwyczajnie żal.
To i tak już jest drużyna bez jaj, po co jeszcze Skorża?
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
kosaTS
Senior Member

Stary 08.05.2010, 22:09
A ja myślę, że Paweł Janas przejdzie do Legii, a Skorża do Widzewa.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 09.05.2010, 00:08
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Ja wolałbym go jednak w Poznaniu. Legii (a raczej jej kibiców) po tym wszystkim to już mi zwyczajnie żal.
To i tak już jest drużyna bez jaj, po co jeszcze Skorża?

no to trza i te jaja doprawic

bedzie pewnie mała rewolka w Legii ,duzo sie mowi oo wzmocnieniach z zagranicy,wiec jak zwykle newsy z weszlo przyjmuje tylko i wylacznie jako plotke,ale moze cos byc na rzeczy skoro podaja ze Skorza jest w Chorwacjii i szuka im piłkarzy,
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 09.05.2010, 00:25
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Niestety Cracovia nie spadnie juz do I ligi. Zakladam ze Odra W przegra z nami (chociaz wiem ze ciezko jest robic zalozenia w tej lidze ale zalozmy)....
A gdyby tak:
1. Wygrywamy we wtorek z parchami, Amika przegrywa z Ruchem i zostajemy mistrzem. W sobotę po dobrej znajomości (Maurycy) dajemy Odrze wygrać.
2. Piast remisuje we wtorek ze śledziami i jedzie w sobotę z parchami.
3. Śląsk (czego mu nie życzę oczywiście) przegrywa we wtorek z Odrą ale w sobotę wygrywa z już zdegradowanymi (remis we wtorek z Odrą) śledziami.

I wtedy:

1. Mamy mistrza
2. Śląsk się utrzymuje
3. Z ligi lecą parchy do spóły ze śledziami

Jak dla mnie wariant optymalny. I w tym wariancie nie mam nawet problemów z porażką z Odrą.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 09.05.2010, 00:59
wislak68 napisał(a):Wyświetl post
A gdyby tak:
1. Wygrywamy we wtorek z parchami, Amika przegrywa z Ruchem i zostajemy mistrzem. W sobotę po dobrej znajomości (Maurycy) dajemy Odrze wygrać.
3. Śląsk (czego mu nie życzę oczywiście) przegrywa we wtorek z Odrą ale w sobotę wygrywa z już zdegradowanymi (remis we wtorek z Odrą) śledziami.

I wtedy:

1. Mamy mistrza
2. Śląsk się utrzymuje

Jak dla mnie wariant optymalny. I w tym wariancie nie mam nawet problemów z porażką z Odrą.
Gdyby to się tak ułożyło, to mało kto miałby problem z tą porażką. Ba - to byłoby lepsze niż jakiekolwiek zwycięstwo nad nimi, bo powiedzmy sobie szczerze - co to za prestiż?
A tak - będąc już mistrzem patrzeć na spadek Koszernych po wygranych derbach

Niestety, ten wariant jest mało prawdopodobny.

Wojtas napisał(a):Wyświetl post
no to trza i te jaja doprawic
Skorża + Iwański&Co = drużyna z jajami?
Skorża + transfery = sukces?

Nie widzę tego.
I wcale nie uważam, że liga będzie dzięki temu ciekawsza. Wypada tylko przeprosić Legionistów - bo ostatnio co złego, to od nas
Ostatnio edytowane przez wolfy : 09.05.2010 o godz. 01:03.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 09.05.2010, 01:28
To nie jest takie głupie Zobaczmy.

Zarządzanie --- > Walter
Kondycja ---> Szul

teraz chcecie nam wykończyć Dowhania ---> patologiczny trener bramkarzy od Skorży

Jedno Wam się nie uda, nie wykończycie nam poziomu transferów i mentalności. Bo tego i tak nie ma

A co w zamian? Jeden marny Kaczorowski...(Stanko i Okuka nie bezpośrednio)

A to ponoć Cracovia jest Żydem
Ostatnio edytowane przez 0 22 : 09.05.2010 o godz. 01:30.
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 09.05.2010, 02:49
0 22 napisał(a):Wyświetl post
A to ponoć Cracovia jest Żydem
Dlatego piszę: nie lubimy się, nie będziemy się nigdy lubić, ale to już jest patologia.
O bramkarzach faktycznie zapomniałem - to by dopiero było.

A mamy jeszcze Kapkę na wydanie...
Zatęsknicie jeszcze za Trzeciakiem i Urbanem, oj zatęsknicie.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 09.05.2010, 08:49
Jestem na bani,ale własnie oglądałem powtórkę meczu Lecha.Bosacki po meczu powiedział "...jeżeli w tych ostatnich dwóch spotkaniach dopiszemy komplet punktów,wtedy nie będziemy sobie mieli nic do zarzucenia,ale i tak będziemy mistrzem Polski" ...Ale musi ich krew zalewac ...
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
Tom'ash
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 09.05.2010, 08:52
W ramach ciekawostek:
a) porównanie dokonań drużyn naszej ekstraklasy jesień/wiosna
http://www.weszlo.com/news/4931
b) bardzo dobra analiza portalu 90minut.pl po 28 kolejce.
http://www.90minut.pl/news/122/news1...8-kolejce.html

Wg tego Śląsk ma mniej niż 1% szans na spadek, oby się im sprawdziło
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 09.05.2010, 08:58
0 22 napisał(a):Wyświetl post
(...)
Na szczęście dla Was Kazimierski jest zajęty balowaniem, tzn. chciałem powiedzieć: pracą dla reprezentacji. Szul chyba też wyleciał, albo jest na wylocie. Ja się bardziej martwię, by nie wrócił do nas - bo to kolega Kasperczaka.

Ja nie widzę tego w aż tak czarnych kolorach. Skorży faktycznie na początek sprowadzą 2-3 niezłych grajków. Całą drużynę Maciek zaprosi na quady, paint-balla a później na pączki do Bliklego. Zaprzyjaźni się z chłopakami.

Na fali entuzjazmu Legia Skorży w pierwszym sezonie będzie grała nieźle, może nawet udanie włączy się do walki o MP. Dzięki temu liderzy tej drużyny, jak Pączek Iwański przedłużą kontrakty.

Po roku zejdzie z nich powietrze i zrobi się problem.

Moja prognoza oparta jest o nasze, wiślackie doświadczenia i na założeniu, że Skorża nie uczy się na błędach (w każdym razie tak było do tej pory).

PS. A Amice nie ma się co dziwić. Rozpędzili się, więc zakładają 6 punktów w ostatnich 2 meczach. Jest to jak najbardziej możliwe. Patrząc na naszą postawę: trudno w ich sytuacji nie łudzić się, że w dwóch trudnych meczach - derbach i spotkaniu z Odrą - nie stracimy choćby 2 punktów. W końcu potrafiliśmy przegrać derby u siebie, podobnie jak przegrać z Arką i Koroną.
Ostatnio edytowane przez flamengista : 09.05.2010 o godz. 09:07.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
pietruch
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 09.05.2010, 09:24
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Dlatego piszę: nie lubimy się, nie będziemy się nigdy lubić, ale to już jest patologia.
O bramkarzach faktycznie zapomniałem - to by dopiero było.

A mamy jeszcze Kapkę na wydanie...
Zatęsknicie jeszcze za Trzeciakiem i Urbanem, oj zatęsknicie.
Jak dobrze pójdzie i nie przedłużymy kontraktu z Pawełkiem, to być może i on obierze azymut na Ł3, za swoim trenerem. To byłby już szczyt bezczelności z naszej strony. : )
Odpowiedz cytując
Micek14
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 09.05.2010, 09:26
Tom'ash napisał(a):Wyświetl post
b) bardzo dobra analiza portalu 90minut.pl po 28 kolejce.
http://www.90minut.pl/news/122/news1...8-kolejce.html

Wg tego Śląsk ma mniej niż 1% szans na spadek, oby się im sprawdziło
W zeszłym roku, kiedy końcówka sezonu była równie emocjonująca, też zrobili taką analizę:
http://www.90minut.pl/news/91/news919825.html
http://www.90minut.pl/news/92/news922480.html
http://www.90minut.pl/news/93/news930212.html

Hmm, w kwestii mistrzostwa im się to wszystko sprawdziło, przy spadkach w sumie też.
"Kiedyś to się na takiego Lecha śpiewało, Kolejorz, Kolejorz, wpier(...) dzisioj mosz"
Odpowiedz cytując
Rob_Zombie
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 09.05.2010, 09:31
flamengista napisał(a):Wyświetl post
PS. A Amice nie ma się co dziwić. Rozpędzili się, więc zakładają 6 punktów w ostatnich 2 meczach. Jest to jak najbardziej możliwe. Patrząc na naszą postawę: trudno w ich sytuacji nie łudzić się, że w dwóch trudnych meczach - derbach i spotkaniu z Odrą - nie stracimy choćby 2 punktów. W końcu potrafiliśmy przegrać derby u siebie, podobnie jak przegrać z Arką i Koroną.
*******enie o Szopenie... Gramy z zespołami które walczą o utrzymanie, ich sytuacja w tabeli to nie przypadek. Więc nie pierdzielcie o jakiś szalenie trudnych meczach, bo gramy z najsłabszymi zespołami ligi. Granie w piłkę wymaga umiejętności, a tym zespołom nie przybędzie ich tylko dlatego że 'walczą o życie'. Jeśli tylko my wyjdziemy na te mecze skoncentrowani, i zagramy swoje to nie widzę możliwości straty punktów. Nie sądzę żeby nasi pokpili sprawę na 2 kolejki przed końcem.

A Lech z kolei ma trudniejszych rywali, więc nie wiem skąd u wszystkich taka pewność że oni swoje mecze wygrają... No ludzie, spójrzcie na tabelę, jakoś tam nie widać tej wspaniałości Lecha.
---
A co do Skorży to trochę szacunku do gościa który wyciągnął nasz zespół z głębokiej dupy i zdobył nam można powiedzieć 2,5 mistrzostwa na 2,5 lata pracy. 'Eksperci' od siedmiu boleści...
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)"
Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Od: 01.2006

Stary 09.05.2010, 09:39
Szacunek szacunkiem, ale Levadię też pamiętamy.
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
Odpowiedz cytując
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 09.05.2010, 09:57
pietruch napisał(a):Wyświetl post
Jak dobrze pójdzie i nie przedłużymy kontraktu z Pawełkiem,
i znowu ten Pawełek
bo lepszy Juszczyk w bramce?

zaraz zraz przecież z nim też nie przedłużą

to może jednak Kurto

nie nie przecież sprowadzimy kogoś

hmmm od lata sprowadzamy

to może wróćmy do tego Pawełka jednak
Odpowiedz cytując
szlaQ
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 09.05.2010, 10:02
Mam pytanie co do meczu z Cracovią , czy ktoś będzie od nich pauzował w meczu z Nam i
Odpowiedz cytując
Areo
Senior Member

Od: 04.2010

Stary 09.05.2010, 11:35
Jedyne co mnie martwi przed meczami z pasiastymi i Odrą to, że piłkarze uznają, że skoro jechali z Legią jak z paraolimpijczykami to teraz każdy przed nimi klęknie. To lekceważenie doprowadziło już do kilku spektakularnych wtop w tym sezonie. Mam nadzieję, że Heniek ich odpowiednio nastawi mentalnie na te dwa mecze bo jeśli zagramy na max to nic nam lidera nie odbierze.

A my gramy fatalny sezon - przecież jeszcze w poprzedniej kolejce wyłożyliśmy się na słabiutkiej Koronie.
Jeśli utrzymamy lidera to chciałbym żebyśmy zawsze mieli takie fatalne sezony zakończone mistrzem. Nie znam osobiście nikogo kto przed tym sezonem zakładałby łatwe mistrzostwo dla nas. Powszechne były opinie, że o mistrza będzie zajebiście ciężko grając cały sezon poza Reymonta.
Jak czytam takie posty jak twój to dochodzę do wniosku, że niektórzy zaczną doceniać smak mistrzostwa dopiero wtedy gdy Wisła przestanie je notorycznie zdobywać. Ja to potrafię docenić może dlatego, że jako dzieciak widziałem ja grała Wisła przedcupiałowa.

PS. A Amice nie ma się co dziwić. Rozpędzili się, więc zakładają 6 punktów w ostatnich 2 meczach. Jest to jak najbardziej możliwe.
Wygrali ostatnio 3 mecze z najgorszymi drużynami na wiosnę:

Gdy przyszło im grać z Mistrzem Polski biegali bezradnie po murawie jak żyd po pustym sklepie.
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 09.05.2010, 12:15
Ten śmieszny klubik z Poznania nie będzie mistrzem do tego momentu, kiedy z powrotem nie stanie się Lechem, a że w tym mieście jest mnóstwo sprzedawczyków (ponad 40 tysięcy na stadionie będzie o tym świadczyło), to nikt nie wpadnie na pomysł, aby zacząć grać od niższych klas (jak Lechia) i po kilku latach uczciwie awansować do Ekstraklasy. Zieliński pienił się strasznie w przedmeczowym wywiadzie. Nie dziwię się. Jakaś tam sprawiedliwość istnieje, że potrójnie nieuczciwy klub na 76% nie zostanie mistrzem.

wislak68 napisał(a):Wyświetl post
A gdyby tak:

I wtedy:

1. Mamy mistrza
2. Śląsk się utrzymuje

Do tego co napisałeś: wystarczy, że zremisujemy z Odrą. Wówczas Cracovia i Odra będą miały po 30 pkt. Odra wygrała na własnym boisku 1:0, a na SS przegrała 1:0, więc liczyłby się stosunek bramek, które Odra miałaby lepszy. Piast mógłby przegrać w Arce, ale z Cracovią musiałby wygrać różnicą co najmniej dwóch bramek.
Ostatnio edytowane przez KOALIK : 09.05.2010 o godz. 13:06.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 09.05.2010, 16:32
Ja nie widzę tego w aż tak czarnych kolorach. Skorży faktycznie na początek sprowadzą 2-3 niezłych grajków. Całą drużynę Maciek zaprosi na quady, paint-balla a później na pączki do Bliklego. Zaprzyjaźni się z chłopakami.

Na fali entuzjazmu Legia Skorży w pierwszym sezonie będzie grała nieźle, może nawet udanie włączy się do walki o MP. Dzięki temu liderzy tej drużyny, jak Pączek Iwański przedłużą kontrakty.

Po roku zejdzie z nich powietrze i zrobi się problem.
Tyle, że obecna Legia to personalnie nie Wisła bis. Trudno mi wskazać u nich jednego piłkarza z charakterem. U na jest Sobol, są Brożkowie, jest Małecki, Głowacki i Cleber. W Legii grają mentalni inwalidzi i raczej kiepscy piłkarze. To raz.

Dwa - sytuacja z kibicami jest diametralnie różna, niż u nas. Nie będzie miesiąca miodowego, niezależnie od wyników - nie będzie też dobrej atmosfery. "Pączek", choćby co kolejka bramki ładował - u kibiców jest przegrany.

Trzy - nie wierzę w dwa - trzy dobre transfery Skorży. Niech weźmie od nas Hristova, Kirma i Łobodzińskiego, to będziemy w tej kwestii kwita. Może też za darmo zakontraktować Juszczyka, bo u nas chyba jednak nie przedłużą z nim kontraktu (oby).

Cztery - IMHO znowu pewnie położy przygotowanie fizyczne , tak jak u nas to robił co rundę (poza pierwszą), a czego kulminację mamy teraz.

Nie będzie fali entuzjazmu, nie sądzę też, żeby obecni piłkarze Legii potrzebowali jakiś zajęć relaksacyjnych. Tak kłaść - za przeproszeniem - "lagę" na swoje obowiązki jak oni kładą, to chyba nikt w tym kraju nie potrafi.

Zawsze życzyłem Legii najgorzej, ale to już przesada. Kiedyś mecze z nimi to były emocje. Teraz nasi grali sobie z nimi w dziada przez 90 minut. Zwalili 200% sytuację? No problem, za chwilę będą mieli następną.
Piknik.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 09.05.2010 o godz. 16:36.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Arturo Qr2nów
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 09.05.2010, 17:28
My tu gadu, gadu o mistrzostwie, a bardzo ciekawie zapowiada się walka o utrzymanie.

Otóż:
kolejka XXIX:
Polonia W. - Legia (wynik: x =1pkt.)
Odra - Śląsk (wynik: 1=3pkt.,0pkt.)
Arka - Piast (wynik: 1=3pkt.,0pkt.)
Cracovia - Wisła (wynik: 2=0pkt.)

kolejka XXX:
Piast - Cracovia (wynik: 1=3pkt.,0pkt.)
Śląsk - Arka (wynik: 2=0pkt.,3pkt.)
Wisła - Odra (wynik: 1=0pkt.)
Polonia B. - Polonia W. (wynik: 2=3pkt.)

I wtedy (jeśli Piast wygra z Cracovią 1:0 lub 2:1):
Polonia Warszawa - 34 pkt.
.....................................
Arka Gdynia - 31pkt.
Śląsk Wrocław - 30pkt
Piast Gliwice - 30pkt.
-------------------------------------
Cracovia Kraków - 30pkt.
Odra Wodzisław - 29pkt.

Scenariusz moim zdaniem całkiem możliwy, choć oczywiście są to luźne dywagacje, a głównym celem było ustawienie tego tak, żeby koleżanka poleciała
Ostatnio edytowane przez Arturo Qr2nów : 09.05.2010 o godz. 17:35.
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 09.05.2010, 17:42
Uwaga, pompowany balon cd.
Bylo Robert "12 mln euro" Lewandowski? bylo
to teraz Lokomotiv jak Hiszpania

Cytat:
Dwanaście lat temu Hiszpanie jak zwykle w cuglach awansowali na mundial i jak zwykle byli faworytami turnieju. W pierwszym meczu we Francji, dwukrotnie prowadzili z Nigerią po efektownych golach Hierro i Raula, a jednak mecz skończył się dla nich koszmarną wpadką, przegraną 2:3. Podobnie było z Lechem. Im efektowniej poznaniacy wygrywali na początku tego sezonu w Kielcach czy Fredrikstad, tym boleśniejsze były porażki z Brugią, Cracovią czy Legią.

Rozgrywki na pierwszych kolejkach gier jednak się nie kończą. I zarówno Hiszpania, jak i Lech, otrzymały szansę na odrobienie strat. I to, co ważne, w pojedynku z bezpośrednim rywalem. Zespół Jacka Zielińskiego tę okazję miał w Krakowie, gdzie powinien pokonać Wisłę. Podopieczni Jose Camacho rywalizowali z Paragwajem. I oba te mecze zakończyły się bezbramkowymi remisami, w obu spotkaniach szkoleniowcy zespołów będących w gorszej sytuacji nie podjęli ryzyka. Obaj trenerzy łudzili się, że rywale się potkną, że fortuna będzie im sprzyjała.

Nie sprzyjała. Gdy Paragwaj pokonywał Nigerię, co oznaczało awans z grupy obu tych zespołów, Hiszpanie właśnie gromili Bułgarów. Jeden, drugi, trzeci, czwarty, piąty, w końcu szósty gol. 6:1 na mistrzostwach świata, zapisanie się w kronikach, normalnie taki wynik musi budzić euforię. A jednak Kiko, który w 94. minucie ustalał rozmiary triumfu nad Bułgarami, wracał na swoją połowę z pochyloną głową, nawet się nie uśmiechał. Już wiedział, że to trafienie już niczego nie zmieniało.

Lechici chyba powoli też zaczynają zdawać sobie sprawę, że sześć goli w dwóch ostatnich meczach, czy choćby kolejne pół tuzina wpakowane Ruchowi i Zagłębiu, upragnionego mistrzostwa nie da. I że hiszpańska łatka zespołu, który gra pięknie jak nigdy, a nie wygrywa jak zawsze, zostaje właśnie jeszcze mocniej przyszyta.
zrodlo; numer10blox

Biedny ten Lokomotiv.. powinni wygrac z Wisla , Legia czy Ruchem (BEZ WYCHODZENIA NA BOISKO, PO PROSTU POWINNI DOSTAC PO 3 PKT NA STARCIE !) zdobyc MP jeszcze przed startem rozgrywek bez rozegrania chocby jednego meczu, grac w finale Ligi Mistrzow, ale grac nie bedzie, bo im szczescie niesprzyja, ciagle pokrzywdzeni, to bandytyzm i zlodziejstwo! to niesprawiedliwe! ZADAM WYJASNIEN!
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 09.05.2010 o godz. 17:48.
Odpowiedz cytując
studio2
Banita

Stary 09.05.2010, 18:35
Gdybyś był inteligentniejszy to byś wiedział o czym dokładnie jest ten artykuł,
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów