The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Micek14
Senior Member

Od: 11.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.05.2010, 12:57
Kaan napisał(a):Wyświetl post
Czy ktoś mógły podać statystyki tego meczu (za CANAL+)?
a proszę Cię bardzo:

"Kiedyś to się na takiego Lecha śpiewało, Kolejorz, Kolejorz, wpier(...) dzisioj mosz"
Odpowiedz cytując
BRTS39
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 09.05.2010, 13:02
Trzeba mieć zdrowe do tego podejście: grali na poziomie, dobrze taktycznie ale mają grac jeszcze lepiej. Nie ma co sie podniecać tylko oczekiwać od nich jeszcze lepszej gry!!
Jovanovic - masz plusa.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 09.05.2010, 13:14
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Ba ten chłopak posiada takie umiejętności których żaden polski kopacz nigdy nie osiągnie. Fakt że często się wywraca i jest odgwizdywany faul na nim, jest to niebezpieczne ale w nowoczesnej piłce podejmuję się takie ryzyko.
myśle że nie powinno sie przedłużac kontraktu z Ba, to zbyt kontuzjogenny zawodnik.Jeden Garguła czy wcześniej Dawidowski starczy.

Zawiódł jak można sie było spodziewac Kirm, mam nadzieje że po MŚ znajdzie sie chętny na niego.Tym bardziej że jak podali a cafe futbol ma przyjśc Kosa.
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 09.05.2010, 13:18
AYALA napisał(a):Wyświetl post
myśle że nie powinno sie przedłużac kontraktu z Ba, to zbyt kontuzjogenny zawodnik.Jeden Garguła czy wcześniej Dawidowski starczy.

Zawiódł jak można sie było spodziewac Kirm, mam nadzieje że po MŚ znajdzie sie chętny na niego.Tym bardziej że jak podali a cafe futbol ma przyjśc Kosa.
Zajebisty tok rozumowania.A jak Garguła się znów popsuje?Nie sądzę, że Ba będzie miał jakies wygórowane ządania a zawodnika o takich umiejętnościach technicznych prędko nie znajdziemy.Nie zapominaj, że to jego pierwsza runda w ekstraklasie jak i gra po dłuższym rozbracie z piłką.

Moim zdaniem, to jego w pierwszej kolejności powinni zakontraktować

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
DJ Hazel
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 09.05.2010, 13:19
Cieszył bym się z powrotu Kosy bo porównać go z dawnych czasów a teraz np Kirma...Mógłby wrócić też Żurawski a występy w Lidze Mistrzów stały by się naprawdę realne!Zanim do tego dojdzie nie popadajmy w huraoptymizm bo Legią jest tak słabiutka na dzień dzisiejszy że aż żal..
Odpowiedz cytując
Maćko
Urodzony optymista

Od: 07.2005

Stary 09.05.2010, 13:20
Cytat:
A propos Kasperczaka.
Jestem pozytywnie zaskoczony tym, co udało mu się zrobić z drużyną przez te kilka tygodni.Przekształcił drużynę, która wykopuje piłki do przodu z taką, która troszkę przypomina tą, która była synonimem gry "krakowską piłką" - dużo podań na dużej szybkości + zabojcza prostopadła piła.
Fakt, tej drużynie brakuje dużo do optymalnej dyspozycji ale co dla mnie dziwne, jest światełko w tunelu.
Nie ukrywam, że nie spodziewałem się tego.W zasadzie chciałem, by mit wielkiego Kasperczaka minął, ale (przynajmniej jak narazie) udowadnia, że jest dobrym trenerem i taktykiem.
Mam dokładnie takie same odczucia. Jako człowiek - strasznie mi obrzydł. Jednak teraz pokazuje, że jest dobrym szkoleniowcem, dlatego kiedy trzeba "oddać cesarzowi co cesarskie" - robię to z pełnym przekonaniem. Brawo.

Przykro mi to mówić, z dużego szacunku do poprzedniego szkoleniowca, ale za Maćka Skorży taki wynik i taka gra na Ł3 byłyby nie do pomyślenia.
Chcesz mieć prawo do komentowania? Rusz dupsko na wyjazd!
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 09.05.2010, 13:21
Cytat:
myśle że nie powinno sie przedłużac kontraktu z Ba,
Ja myślę że powinno, niech go doprowadzają do stanu używalności tylko na mecze pucharowe, jego spokój i opanowanie może być decydujące, to jest typ człowieka który nie zawaha wziąć na siebie odpowiedzialności w trudnym momencie.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 09.05.2010, 13:34
Ciężko zaistnieć, jak się po 30 minutach umiera kondycyjnie. Ten koleś ma potencjał, ale musi być przygotowany fizycznie do gry.
Jeśli nadawał się do reprezentacji Senegalu, to będzie sie nadawał i do Wisły. Tylko potrzebne mu przygotowania z doświadczonym szkoleniowcem, a nie piosenkarzem z Włoch. Bo umówmy się ten poprzedni okres przygotowawczy prawie nas nie zabił fizycznie i piłkarsko.
..
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 09.05.2010, 13:41
A wy wiecie, jak Ba wygladal kondycyjnie we Francji Moze bylo podobnie...zreszta od 4 lat ten pilkarz sie leczyl(u nas tez juz sporo kontuzji w ciagu zaledwie kilku miesiecy). Mi sie nie podoba jego nieodpowiedzialnosc w srodku pola...tzn. mam tu na mysli idiotyczne straty. Wczoraj tez mial ich kilka i gdyby Legia byla w formie(lub tez miala lepszych pilkarzy), to po niektorych moglyby pasc bramki. Wypadl naprawde srednio na tle fatalnie dysponowanych legionistow, wiec troszke spokojniej z tymi zachwytami. Nie bede tez komentowal zartow nt. jego podobno wspanialej techniki .
Odpowiedz cytując
kolend
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 09.05.2010, 13:43
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
Zajebisty tok rozumowania.A jak Garguła się znów popsuje?Nie sądzę, że Ba będzie miał jakies wygórowane ządania a zawodnika o takich umiejętnościach technicznych prędko nie znajdziemy.Nie zapominaj, że to jego pierwsza runda w ekstraklasie jak i gra po dłuższym rozbracie z piłką.

dokładnie - z jedną korektą - co to znaczy, że 'jak się Garguła znów popsuje'? To on juz kiedyś działał? Liczenie na to, że teraz nagle Garguła wróci i będzie wielkim liderem, to mniej więcej jak liczenie na wygraną w totka. Po za tym gość ma swoje lata, nie gra już 3 rundę w piłkę?! A jakby prześledzić jego karierę od kiedy zaczął pukać do reprezentacji - to więcej nie gra/wraca do formy po kontuzji, niż na poważnie gra w wysokiej formie...
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 09.05.2010, 13:54
tommiyacht napisał(a):Wyświetl post
Pare słów o Alvarezie. Możecie mnie zlinczować ale dla mnie to on nie jest jakims super prawym obrońca. Określilbym go mianem takiej osy robiącej wiatr i nic pozatym.

1) dużo strat w obronie
2) schematyczność w ofensywie - od dłuższego czasu zauważyłem że Pablo preferuje tylko jedno podanie - wzdłuż lini do prawego pomocnika i tylko z nim najczesciej gra. Ale o co chodzi. Pół biedy jak jeszcze takie rozwiązanie wobec sytuacji na boisku jest najlepsze, ale nie wtdy gdy np. Mały ma już dwóch gosci na plecach a Pablo i tak do niego podaje. najczesciej gówno z takiej akcji jest, conajwyżej aut. Owszem, włącza się w ofensywe, ale potem jest balon który leci pół godziny i najczesciej ląduje w rekach bramkarza albo na wolnym polu którego nie zamyka Diaz lub Pietia. Nie kupowałbym go, a już napewno nie za taką cene jaka podobno jest za niego.
Bo to bardzo przeciętny kopacz. Singlar jest znacznie bardziej pożyteczny w ofensywie. Więcej widzi, ma lepszą wrzutkę, podejmuje lepsze decyzję. W defensywie graja na podobnym poziomie, adekwatnym do naszej Ekstraklasy. Nie dziwię się, że Pablo nie zrobił kariery we Włoszech. Na jego obronę jest to, że nie łapie kontuzji i jego młody wiek. Na ten moment raczej nie jest wart tych 0,5 mln euro no ale jeśli grałby regularnie to może się okazać, że nie byłaby to zła inwestycja aczkolwiek ryzyko jest duże. Mam wątpliwości czy się ten chłopak będzie rozwijał czy raczej to już jego max możliwości.
Ostatnio edytowane przez thechris : 09.05.2010 o godz. 13:59.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 09.05.2010, 14:45
thechris napisał(a):Wyświetl post
Bo to bardzo przeciętny kopacz. Singlar jest znacznie bardziej pożyteczny w ofensywie. Więcej widzi, ma lepszą wrzutkę, podejmuje lepsze decyzję. W defensywie graja na podobnym poziomie, adekwatnym do naszej Ekstraklasy. Nie dziwię się, że Pablo nie zrobił kariery we Włoszech. Na jego obronę jest to, że nie łapie kontuzji i jego młody wiek. Na ten moment raczej nie jest wart tych 0,5 mln euro no ale jeśli grałby regularnie to może się okazać, że nie byłaby to zła inwestycja aczkolwiek ryzyko jest duże. Mam wątpliwości czy się ten chłopak będzie rozwijał czy raczej to już jego max możliwości.
Alvarez ma jeden plus. Imo jest zdecydowanie najszybszym prawym obrońcą w lidze i ma płuca jak koń. Ale faktycznie, czasem jego bezmyślność mnie dobija
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 09.05.2010, 15:27
Czy Ba jest słabym piłkarzem się jeszcze nie wypowiem, na pewno wczoraj grał fatalnie i dziwię się, że Kaspefczak aż tak długo trzymał go na boisku. Piłka nożna to sport kontaktowy, atletyczny- możesz mieć zaje*istą technikę, super przegląd pola, tytuł mistrza świata w podbijaniu piłki ale to i tak za mało żeby grać profesjonalnie w piłkę. Potrzebna jest siła, dynamika, wytrzymałość, kondycja- bez tych elementów rywal nigdy nie pozwoli Ci zaprezentować swoich atutów. Ba na tle słabiutkich legionistów i tak był permanentnie spoźniony o jedno tempo, niepotrzebnie wdawał się w pojedynki biegowe i siłowe z rywalami, które chyba bez wyjątku przegrał. Facet ponoć ileś czasu nie grał w piłkę, w rundzie też zdrowy jest raz na dwa tygodnie. Z jednej strony usprawiedliwia to jego fatalną dyspozycję siłowo-motoryczną, z drugiej strony źle rokuje jego przydatności, bo ryzyko, że się znowu posypie jest bardzo duże.
Co do masy mięśniowej, to bardzo łatwo można jej nabrać, nawet bez użycia ruskich sterydów, ale ryzykuje się przeciążeniem rozwijanych partii mięśniowych, a przy równoczesnym profesjonalnym uprawianiu sportu znacząco wzrasta ryzyko kontuzji mięśniowych. W wypadku zawodnika o normalnej podatności na kontuzje zachodnie kluby potrafią pogodzić wprowadzanie zawodnika do drużyny z jego przystosowywaniem do prawdziwego zawodowstwa- ale tak jest na zachodzie. U nas jedną kontuzję leczy się zawodnikowi pięć lat. W dodatku Ba jest podatny na kontuzje.
Inna sprawa jest taka, że samo dodanie masy mięśniowej nic nie daje w piłce. Trzeba jeszcze zawodnika nauczyć z niej korzystać. Czasem problemem jest nie brak masy, ale złe nawyki w poruszaniu się, psychiczna niechęć/nieumiejętność gry kontaktowej. Z faceta, który przez 30 lat życia przewracał się, kiedy ktoś za szybko obok niego przebiegł, nie zrobi się nagle czołgu w stylu Cantoro.

Co do Kaspra i poprawy stylu gry. Z sobotniego spotkania trudno przypomnieć sobie jakąś bezsensowną dzidę do przodu. Drużyna cały czas próbowała wyjść ze swojej połowy krótkimi podaniami, nawet kiedy jej to nie wychodziło i dochodziło do straty za stratą, konsekwentnie graliśmy swoje. W tej chwili jesteśmy w fatalnej formie, przede wszystkim fizycznej, ale jak piłkarze się odbudują jest wielka nadzieja na to, że nawet z tego składu da się coś jeszcze wykrzesać.
Odpowiedz cytując
koyoot
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 09.05.2010, 15:44
Panstwo moi drodzy. Coz pozostaje napisac po takim meczu naszym pilkarzom. Gromkie dziekujemy tylko zakrzyknac. W zyciu nie widzialem meczu Wisly ktory sprawilby mi tak wielka radosc jak wczorajszy. Typowalem przede meczem po cichu ze bedzie 3:0 i ze conajmniej dwa gole strzeli Pawel Brozek. Niewiele sie pomylilem. Dlatego moge chyba powiedziec ze juz po derbach bedziemy swietowac mistrzostwo Polski bo Lecz z Ruchem przegra, a my rozjebiemy znow Cracovie.

Dziekuje.
Odpowiedz cytując
Fugiel
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 09.05.2010, 15:54
Czy ktoś moze wie kiedy ostatnio wygraliśmy z Legią 3:0 lub wyżej?
Odpowiedz cytując
Areo
Senior Member

Od: 04.2010

Stary 09.05.2010, 15:58
fugiel napisał(a):Wyświetl post
W 1998 r. było 4:1. Kaliciak wtedy niezłą banie w okienko strzelił.
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 09.05.2010, 16:00
fugiel napisał(a):Wyświetl post
1989 r.. tez na Lazienkowskiej i tez bylo 0-1 do przerwy (to jesli chodzi o wynik 0-3)
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 09.05.2010, 16:11
W Wawie bodaj jesienią 89 3-0 po golach Moskala-2 i Bozka.ale.. wielkie podziekowania dla bratnich drużyn z Wawy za 5pkt w prezencie.wczoraj byl jakis sabotaz L,a nie mecz dlatego zachwyty nad forma Wisły czesci z Was sa zabawne.wygrajmy to mp wtedy bedzie chwila radosci i.. pytanie co dalej bo inwestycje w sklad sa konieczne.
Odpowiedz cytując
Fugiel
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 09.05.2010, 16:40
Ja sie nie zachwycam tylko szukam jakis pozytywów w tym sezonie (jak narazie)
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 09.05.2010, 16:43
Dużo piszecie o Ba - ja jestem jak najbardziej za tym, aby przedlużyć z nim kontrakt, jeden slabszy mecz z Legią nie może zatrzeć walorów i potencjału tego piłkarza. Owszem, miał w Warszawie sporo strat, szczególnie w momentach, gdy był ostro atakowany, ale skąd się brały i o czym świadczą? Odpowiedź jest prosta - Ba jest obecnie wyraźnie w słabej dyspozycji fizycznej, co na szczęście można łatwo poprawić z czasem. Jego styl gry, polegający na śmiałym i częstym zastawianiu piłki czasem zawodzi wlaśnie z tego powodu, a nie dlatego, że nie umie technicznie zapanować nad sytuacją. Skoro taki ma styl i ów styl zaprowadził go az do Auxerre, widać, umie to robić. Potrzebuje tylko więcej dynamiki, sily, mocy - i wtedy będzie masakrował jakością nie tylko krajowych rywali.

W Warszawie Borysiuk go przepychał z powyższego powodu, a nie dlatego, że jest lepszym zawodnikiem.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
Szofer
Senior Member

Stary 09.05.2010, 16:43
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post

dokladnie
na dodoatek Heniu umie sie dogadac z Panami o ciemniejszej karnacji. Jak przepracuje pelny okres przygotowawczy to moze byc odkryciem przyszlej rundy rozgrywek...
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 09.05.2010, 16:58
killzone napisał(a):Wyświetl post
Zebys ty sie chlopcze nie zdziwił.
BANANWAWA napisał(a):Wyświetl post
. Sam jestem ciekaw jaki będzie wynik....
Ja rozumiem waszą wiarę Panowie, ale kim
kreseq napisał(a):Wyświetl post
Ten sredniak ligowy leje Was u siebie w 90% przypadkow. Ten sredniak ligowy nazywa sie Legia a nie legia.
Ten sredniak ligowy jest cienki, ale Wisla w tej chwili nie jest lepsza.

Licze na nasza wygrana i nie interesuje mnie kto bedzie mistrzem. Dla mnie licza sie 3 punkty.

.

I co tam Panowie ......
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
kristos
Senior Member

Stary 09.05.2010, 17:01
Pamiętam te zachwyty nad grą Senegalczyka.
A tu nagle przegięcie w drugą stronę.
Jak dla mnie Ba jest słaby fizycznie i raczej tak zostanie ,bo nie wierzę w jego nagły zapał do ciężkiej pracy ,czego potwierdzeniem jest dotychczasowa kariera.
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"......
Odpowiedz cytując
Kamrat
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 09.05.2010, 17:54
Gwarantuje 7-8 bramek na rundę...?!
My Psy musimy trzymać się razem!
Odpowiedz cytując
cygan
Senior Member

Stary 09.05.2010, 19:14
bylo cudownie ,siedzialem z zona na krytrej i patrzac na wsciekle miny legionistow BYLO TO NIESAMOWITE !!jak zaczeli spiewac gts to WISELKA ....TO ja sie SMIALEM I CHCIALEM IM krzyknac w twarz MISTRZ MISTRZ NASZ TS !ALE NIE MOGLEM ale to bylo CUDOWNE ,CZULEM SIE WSPANIALE !!POZDRO DLA WSZYSTKICH !MISTRZ NASZ TS
TYLKO UKOCHANA WISLA AZ DO SMIERCI !!JAZDA JAZDA BIALA GWIAZDA !!
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 09.05.2010, 19:15
Chyba pan Kasperczak puścił piłkarzom filmik I'm the champion To jeszcze poproszę przed derbami oraz w meczu z Odrą a tak serio liczą się 3 pkt no i że Paweł strzelił 3 brameczki
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 09.05.2010, 19:39
Co ja widzę. Jeszcze niedawno wszyscy piali z zachwytu po grze Ba a po pierwszym słabszym meczu już zaczynają po nim jechać , że słaby itp. Ja go nie będę bronił bo z Legią zagrał słabiej ( ale nie można mówić że fatalnie) i ktoś zaproponował nawet żeby nie przedłużać z nim kontraktu , to niech ta osoba zaproponuje kogoś kto jest lepszy od Ba i ile on kosztuje ? Ktoś powiedział że z Ba nie da się zrobić takiego czołgu jak z Cantoro - całe szczęście , szanuję Mauro ale jak grał w Wiśle też po nim jechano bez mydła z tym że jednak oni są innymi typami zawodników, Ba nie jest takim typowym zawodnikiem jak Sobol do destrukcji ale z pewnością potrafi ładnie rozegrać piłkę i rozprowadzać ją na boki, pokazuje się do gry i w meczu z Koroną było widać różnicę klas gdy wszedł na boisko za Diaza, z Legią zagrał słabiej - podajcie mi piłkarza który nie zagrał słabego meczu w sezonie? Myślę że Ba będzie pełnił u nas rolę raczej takiego ofensywnego pomocnika ( jeśli zostanie przedłużona umowa ) i będzie rywalizował z Gułą , zarówno jeden jak i drugi potrzebuje wsparcia defensywnego pomocnika do czarnej roboty i mam nadzieję że Wisła ściągnie po sezonie jakiegoś młodego rywala i zarazem następcę dla Sobola . Alvarezowi też się oberwało, ciekawe co on zawinił w meczu z Legią bo zagrał przyzwoicie. I nie mówcie że Singlar który nie grał przez rok jest lepszy i więcej wnosi do ofensywy bo tak wcale nie jest , u Alvareza kuleje nieco dośrodkowanie ale ćwiczy nad tym na treningach a pamiętacie jak Błaszczu na początku też tej wrzutki nie miał najlepszej, dopiero na treningu poprawił ten element , to można wyćwiczyć i wierzę że Pablo to poprawi a po drugie to na Singlara też jechaliście, pamiętam jak nieraz mówiono po średnim meczu że jest dużo słabszy od Baszcza i powinno się go pozbyć , zresztą Baszczyńskiemu też nie raz na forum obmyto dupę. Mnie właśnie wnerwia że nawet po wygranym meczu niektórym piłkarzom wytykane są błędy i minusy jakie posiada ale musicie się przyzwyczaić bo Wisły nie stać na piłkarza który nie ma wad jeśli taki w ogóle istnieje, Maicona nie kupimy , Messiego również więc dobrze że taki Alvarez jest który prezentuje się przyzwoicie. Tak patrzę na naszą kadrę i zastanawiam się na kogo jeszcze na forum nie narzekano : na Brożka jednego i drugiego co jakiś czas ktoś ponarzeka , na Boguskiego teraz sypią się słowa krytyki, na Małeckiego również, Kirm , Łobo, Jirsak , Diaz - Ci to mają przesrane o Pawełku i Juszczyku już nie wspomnę, Sobolowi na początku rundy tez się oberwało - że bez formy, stary itp, teraz zaczęła się nagonka na Ba i Alvareza . O Jopie pisać nie muszę , Cleberowi tez się dostało , choć nie zagrał jeszcze w tej rundzie meczu to ktoś mu zarzucił ze za wolny, stary i tak dalej. Zostają Marcelo i Głowa im się upiekło choć na początku ktoś zarzucił Marcelo że słabo się prezentuje i dostosowuje się do ligi, Głowa to dostał chyba tylko za żółtą kartkę przed Lechem , ale to nie jest przecież Barca czy Inter . Nic nie mam do podsumowania przez kogoś jakiegoś meczu czy piłkarzy ale niektórzy przesadzają pisząc po każdym meczu : tego sprzedać , z tym nie przedłużać, ten się do niczego nie nadaje , ten to beztalencie i po prostu wkurza mnie jak anonimowi internauci udają najmądrzejszych,krytykują wszystkich i wszystko, i jak oni to się znają a tak wcale nie jest . Drużynie jest potrzebna drobna przebudowa, świeża krew , powinno odejść 3, 4 może 5 piłkarzy którzy od dłuższego czasu się nie sprawdzają i na ich miejsca powinni przyjść lepsi zawodnicy którzy wzmocnią Wisełkę ale niektórzy chcą był 4/5 zespołu odstrzelić i co wtedy?!
Ostatnio edytowane przez fanfan : 09.05.2010 o godz. 19:58.
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 09.05.2010, 21:01
Areo napisał(a):Wyświetl post
W 1998 r. było 4:1. Kaliciak wtedy niezłą banie w okienko strzelił.
Heh... byłem na tym meczu. Ale ten czas zapie....To były wspaniałe emocje. Każda wygrana nad Legią cieszy, jednak smak tej z 98' był znacznie lepszy niż ostatniej. Bardziej będzie cieszyć choćby 1:0 w derbach.
Odpowiedz cytując
witeq
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 09.05.2010, 21:58
Markus napisał(a):Wyświetl post
Dużo piszecie o Ba - ja jestem jak najbardziej za tym, aby przedlużyć z nim kontrakt, jeden slabszy mecz z Legią nie może zatrzeć walorów i potencjału tego piłkarza.
fanfan napisał(a):Wyświetl post
Ba nie jest takim typowym zawodnikiem jak Sobol do destrukcji ale z pewnością potrafi ładnie rozegrać piłkę i rozprowadzać ją na boki, pokazuje się do gry i w meczu z Koroną było widać różnicę klas gdy wszedł na boisko za Diaza
w zasadzie wszystko co sądze o Ba zostalo już powiedziane, nie mozna popelnić grzechu i nie podpisać przedlużenia umowy z tym pilkarzem, zwazywszy że nie będzie zarabial żadnych kokosów.

Chciałbym też zwrocić uwagę na jedna rzecz - Legia grała z Wisłą wysoko w obronie i w linii, co akurat dla mnie jest samobójstwem. Przy zawodnikach ofensywnych Wisly, ktorym można wiele zarzucić ale nie brak szybkości, musialo się kończyć jak sie kończyło. Cracovia stanie 10 zawodnikami w polu karnym, i nie bedzie miejsca na rozpędzenie, albo małą niedokladność przy przyjęciu piłki. I wtedy mogą wrocić demony Levadii, jesiennych derbow czy arki i korony. I wtedy wlaśnie walory Ba mogą okazać się nieocenione.

Inna sprawa, że nie pamiętam tak dobrego meczu naszej drużyny oby tak dalej!!
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 09.05.2010, 22:13
gigant napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem co widzicie w Ba, dla mnie słaby zawodnik i tyle. Szybkości zero, strat cała masa, wydaje mu się że umie się zastawiac. Nic nie warty marny piłkarz. Diaz przy nim to wirtuoz, chociaż osobiście go nie cierpie.

Podobały mi gromkie śpiewy kibiców po straconych bramkach. Jakie jest to ulubione słowo warszawiaków?

Tez nie wiem skad u was takie zachwyty nad Ba.

ze niby "przewyzsza ta lige o 2 klasy"...hehe ..niby w czym.

jego podania sa za wolne i czesto mam wrazenie ze zaraz ktos je przetnie
szybkosciowo to wóz z węglem niestety
jedynie broni sie techniką i pomyślunkiem w podaniu za co ma u mnie duuuzy plus

Legionisci z ta "Wisełka" to ich ulubiona przyspiewka,odkad pamietam ile razy tam gramy to spiewaja o nas tylko to
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów