The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.05.2010, 17:23
Cytat:
Ile wam wyszło z tym ostrosłupem bo nie mogę znaleźć odpowiedzi do tego.
http://www.edulandia.pl/Edulandia/1,...dpowiedzi.html
tutaj jest odp., podane jest 48 tak jak kolega wyzej napisał
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
UniaTarnówZKS1928
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 05.05.2010, 17:37
Uważam że pisanie o banalnej maturze jest nie na miejscu. Może dla kogos była prosta ale to nie znaczy żeby w taki sposób szydzić pośrednio z innych. Matura była taka jaka miała być? Czego się spodziewaliście na podstawie? tu raczej nie ma materiału za wiele.

Jak dla mnie podstawa 80-90
rozszerzenie 60-70 a może jakiś cud.

jestem mega zaskoczony rozszerzeniem. Nie z własnej winy zawaliłem rok i o ogólnie dalej jest masakra a pierwsze siedem zadań zrobiłem bez większego problemu (poza 3 ale dobrnąłem)

Później lekkie schody ale dało rade;]

Ogól
Odpowiedz cytując
Strzala
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 05.05.2010, 18:49
http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomos...inacyjnej.html

I BARDZO DOBRZE!
Jestem przeciwnikiem matury z majcy, ale już się z tym pogodziłem. Pisze jednak bo denerwuje mnie kilka spraw typu: "matematyka obowiązkowa dlatego że bardzo przydaje się w życiu". Przyda się tym co piszą rozszerzony i od dziecka lubią matmę, a nie tym co " by uciągnąć jakoś na 30%"- tak jak ja. Jak słysze dyrektora Cke, że ludzie nie umieją wypełniac pitów, zakładac kont bankowych itd. to jest śmieszne. Bo tego mat. nie uczy. I tak czy siak dalej będzie to samo, niech wprowadzą PP na 3 lata. Ja ledwo na to 30% mam nadzieje uciągne, ale sam sie nauczyłem zastosowania "matmy" w życiu na poziomie wystarczającym, a wiele osób "ja to spokojnie zdałem na 100% czasem I raz słyszy o zastosowaniach internetu, ksiegowosci, e- bankowosci itd. sory że tak ostro, ale nie wytrzymałem, wybaczcie. To jest nie fair wobec zdajacych iinne przedmioty, którzy muszę się uczyć i skupić by zdać bardzo dobrze równie nie łatwe swoje egzaminy.
Odpowiedz cytując
UniaTarnówZKS1928
Senior Member

Stary 05.05.2010, 19:00
Nie chce robić z siebie super kozaka no ale panowie bez przesady...

Dostać 30% podstawy z całą KSIĘGĄ wzorów to na prawdę nie trzeba się uczyć. Wystarczy być od czasu do czasu na lekcjach. Nie przesadzajmy znowu że się katuje uczniów. Wystarczy odpowiedzieć na 15 pytań w zamkniętym a każda odpowiedź jest praktycznie we wzorach.

Równie dobrze można tak o Polskim mówić bo szczerze średnio mnie interesuję co naćpany gość miał na myśli
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 05.05.2010, 19:02
Cytat:
Uważam że pisanie o banalnej maturze jest nie na miejscu. Może dla kogos była prosta ale to nie znaczy żeby w taki sposób szydzić pośrednio z innych. Matura była taka jaka miała być? Czego się spodziewaliście na podstawie? tu raczej nie ma materiału za wiele.
ja mysle ze tu nie chodzi o szydzenie z tych ktorzy tych 30% nie osiagna ale naprawde matematyka na te 30% jest banalna. Jesli ktos nie napisze na tyle to moze jednak szkola srednia to za wysokie progi... skoro ja sobie bimbałem 4 lata i uczylem sie matmy w tym roku przez 3 tyg tyg zeby sie ze szmaty poprawic to ja nie wiem jak ktos kto wykaze troche checi zeby nawet polowe materiałupowtorzyc moze nie zdac tak latwej matury. Oczywiscie nie wymadrzam sie bo sam nie bede miał nawet 60% no ale te kilka pkt ponad 30% to troche wstyd nie miec. Naprawde wystarczy nawet ruszyc glowa, wziac do reki zbior ze wzorami ktory daja na maturze i kobinowac jak zrobic czesc zadan zamknietych w oparciu o wzory z ksiazki a nie w oparciu o swoja wiedze. Tez zauwaz jakie oburzenie, polowa maturzystow lacze na matme ze nie chca jej na maturze, bez przesady, przedmiot jak przedmiot. I nie rozumiem czemu wielkie oburzenie na matme, moze Polskiego nie piszmy bo po co? Moze jezyka obcego nie piszmy, badzmy patriotami! Wystarczyło znac podstawy matematyki i troche ruszyc glowa i bez problemu 30% jest z samych zamknietych wiec nie rozumiem jak mozna narzekac na przedmiot gdzie wystarczy reprezentowac na maturze niemal poziom gimnazjalny zeby zdac. Ale dobra juz sie nie madrze, jesli ktos nie zda to wspolczuje i proponuje inaczej podejsc do tego, troszke sie poduczyc i nie ma bata zeby w sierpniu sobie z tym nie poradzic
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
DominoForza
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 05.05.2010, 19:13
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
ja mysle ze tu nie chodzi o szydzenie z tych ktorzy tych 30% nie osiagna ale naprawde matematyka na te 30% jest banalna. Jesli ktos nie napisze na tyle to moze jednak szkola srednia to za wysokie progi... skoro ja sobie bimbałem 4 lata i uczylem sie matmy w tym roku przez 3 tyg tyg zeby sie ze szmaty poprawic to ja nie wiem jak ktos kto wykaze troche checi zeby nawet polowe materiałupowtorzyc moze nie zdac tak latwej matury. Oczywiscie nie wymadrzam sie bo sam nie bede miał nawet 60% no ale te kilka pkt ponad 30% to troche wstyd nie miec. Naprawde wystarczy nawet ruszyc glowa, wziac do reki zbior ze wzorami ktory daja na maturze i kobinowac jak zrobic czesc zadan zamknietych w oparciu o wzory z ksiazki a nie w oparciu o swoja wiedze. Tez zauwaz jakie oburzenie, polowa maturzystow lacze na matme ze nie chca jej na maturze, bez przesady, przedmiot jak przedmiot. I nie rozumiem czemu wielkie oburzenie na matme, moze Polskiego nie piszmy bo po co? Moze jezyka obcego nie piszmy, badzmy patriotami! Wystarczyło znac podstawy matematyki i troche ruszyc glowa i bez problemu 30% jest z samych zamknietych wiec nie rozumiem jak mozna narzekac na przedmiot gdzie wystarczy reprezentowac na maturze niemal poziom gimnazjalny zeby zdac. Ale dobra juz sie nie madrze, jesli ktos nie zda to wspolczuje i proponuje inaczej podejsc do tego, troszke sie poduczyc i nie ma bata zeby w sierpniu sobie z tym nie poradzic
jak juz nauczyciel dopuścił kogos to raczej powinien to zdac ,moim zdaniem to wina wlasnie nauczycieli jak ktos tych 30% nie uciula
powodzenia jutro na angolu ,duzo farta
Ostatnio edytowane przez DominoForza : 05.05.2010 o godz. 19:16.
.....
Odpowiedz cytując
Strzala
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 05.05.2010, 19:14
Jeszcze jedno mnie ciekawi, skoro nauczyciele itd, mówią ze matura jest banalna i że każdy powinien zdać, to po co w ogóle została wprowadzona? koszta takiej imprezy nie małe, a jeżeli ktoś nie zda to albo przez stres(każdy innaczej na niego wpływa), albo braknie mu paru punktów, bo 15 niby nie dużo, ale jak ktoś wogóle nie pojmuje majcy(bo czasem tak bywa,nawet jak próbuje) to nawet ze wzorami nie jest to łatwe. a polski- coś musi być na maturze, stary system był lepszy z przedm. dodatkowym
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 05.05.2010, 19:16
Strzała no tak ale idac takim tokiem myslenia to jakby dali trudna to znowu by bylo mowione "co te ..... robia" wiec i tak zle i tak nie dobrze. Moim zdaniem trzeba sie cieszyc ze naprawde umiejac jedynie podstawy mozna było zdac
drozd:
Odpowiedz cytując
kubawislak
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 05.05.2010, 19:19
Wiadomo zdarzają się ludzie którzy kompletnie nie umieją majcy, tak ja dyslektycy piszą który przez "u"
Ja juttro niemiecki ustny, jak bd miał w miare fajny zestaw to powinno być dobrze, ale jak bd miał pecha to bd tragedia, bo jakoś tak sie stało, że sie nie uczyłem do matury z niemca za wiele, no nic trza sie bd pomodlić dziś na wieczór porządnie;p
Odpowiedz cytując
Mateuusz
Senior Member

Stary 05.05.2010, 19:49
kubawislak napisał(a):Wyświetl post
Wiadomo zdarzają się ludzie którzy kompletnie nie umieją majcy, tak ja dyslektycy piszą który przez "u"
Ja juttro niemiecki ustny, jak bd miał w miare fajny zestaw to powinno być dobrze, ale jak bd miał pecha to bd tragedia, bo jakoś tak sie stało, że sie nie uczyłem do matury z niemca za wiele, no nic trza sie bd pomodlić dziś na wieczór porządnie;p
niemiecki na maturze za cholere na tym dziadostwie język mi sie łamie;D nic nie potrafie powiedziec
powodzenia!!
Odpowiedz cytując
LanceTS
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 05.05.2010, 20:52
Panowie, bo robie 3 zadanie z rozszerzonej i dochodzę do czegoś takiego:
"(1-x)(1+2x)" ma przyjmować dla jakiegoś x najwieksza wartość. Byłby mi to ktoś w stanie na privie wytłumaczyć?
E: x należy do zbioru (0;1/2).

Powodzenia Jutro
Powód: Post
Ostatnio edytowane przez LanceTS : 05.05.2010 o godz. 20:53.
Odpowiedz cytując
igortsw
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 05.05.2010, 21:02
No to powodzenia jutro i dobranoc

P.S. LanceTS, wymnóż to wszytko, doprowadź do postaci ax^2+bx+c i wylicz po prostu wierzchołek paraboli, a konkretnie "p" (p=-b/2a). Ja co prawda robiłem innym sposobem i nie chce mi się już teraz sprawdzać, ale widzę że współczynnik a będzie ujemny więc spokojnie z p wyliczsz maksymalną wartość dla x. Tak dla ciekawostki zadania optymalizacyjne, głównie polegają na wyliczeniu właśnie tych największych wartości.
Powód: wieRZchołek :D
Ostatnio edytowane przez igortsw : 05.05.2010 o godz. 21:07.
<<Każdy z nas ma własny patent by nie stac się JUDASZEM>>
Odpowiedz cytując
TSman
Banita

Od: 09.2006

Stary 06.05.2010, 09:47
haha i już po angielskim
czy trudne? nie bardzo, jednak z własnej głupoty straciłem punkty na wypracowaniu, nie przeczytałem polecenia i jak zobaczyłem w tekście "200 słów" to pomyślałem że minimum 200słów i przesadziłemm ;p
Odpowiedz cytując
trial
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2007

Stary 06.05.2010, 10:32
Rozszerzona, tak jak wczoraj o 14? Bo szczerze to nie wiem
Odpowiedz cytując
Rustin
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 06.05.2010, 10:45
Panowie odnośnie ustnego polskiego. Czy do szkoły trzeba dostarczać coś oprócz bibliografii? Na przykład plan prezentacji lub jej całość? Zapomniałem się dziś upewnić, a ustny mam już w poniedziałek. Bibliografia oczywiście dawno oddana.
Wisła ponad wszystko
Odpowiedz cytując
Stanlej13
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 06.05.2010, 10:57
Nie, nic innego im nie trzeba. Tylko dla siebie kartkę z cytatami przygotuj
dagmara99 napisał(a):Wyświetl post
Legia według mnie nie zachowywała się zbyt dobrze brutalnie sfaulowała zawodnika Wisły kopiąc go w brzuch
Odpowiedz cytując
Gucio25
Forumowy Di Caprio

Od: 07.2005

Stary 06.05.2010, 11:10
co do polskiego i matmy, to tak: z polskiego jestem w miare zadowolony, fajnie by było jakby było powyżej 60%.
a matma poszła przyzwoicie, choć też nie jestem do końca zadowolony, bo myślałem nad ostatnim zadaniem przez jakies 20min i nie chciało mi wyjść, a to aż 5pkt.. ale myśle, że 80% będzie, więc nie ma co narzekać.

a co do dzisiaj to angielski podstawa nie za trudny, szczególnie słuchanie i pisanie, natomiast z czytaniem trzeba było trochę pokombinować. ale ogólnie w końcu jestem zadowolony, myślę że powyżej 90% może być.
teraz 14:00 rozszerzony.. powodzenia wszystkim którzy też będą walczyć.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 06.05.2010, 11:12
tegie glowy z Was Ja z angola slabo, malo wiele umialem ;/ Coz trzeba liczyc ze wystrzelalo sie te kilkanascie pkt
drozd:
Odpowiedz cytując
Rustin
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 06.05.2010, 11:17
Stanlej13 napisał(a):Wyświetl post
Nie, nic innego im nie trzeba. Tylko dla siebie kartkę z cytatami przygotuj
Dzięki za info
Wisła ponad wszystko
Odpowiedz cytując
UniaTarnówZKS1928
Senior Member

Stary 06.05.2010, 13:32
Niestety też z Anglika jestem średni albo jak kto woli przeciętny.

Jakby nie trzeci listetning to by było nieźle no ale 1/5 poprawnie to już masakra. Kompletnie nie mogłem tego ogarnąć.

Reszta w miarę OK i 70% będzie czyli bez szału;]
Odpowiedz cytując
DominoForza
Senior Member

Stary 06.05.2010, 14:28
Gucio25 napisał(a):Wyświetl post
co do polskiego i matmy, to tak: z polskiego jestem w miare zadowolony, fajnie by było jakby było powyżej 60%.
a matma poszła przyzwoicie, choć też nie jestem do końca zadowolony, bo myślałem nad ostatnim zadaniem przez jakies 20min i nie chciało mi wyjść, a to aż 5pkt.. ale myśle, że 80% będzie, więc nie ma co narzekać.

a co do dzisiaj to angielski podstawa nie za trudny, szczególnie słuchanie i pisanie, natomiast z czytaniem trzeba było trochę pokombinować. ale ogólnie w końcu jestem zadowolony, myślę że powyżej 90% może być.
teraz 14:00 rozszerzony.. powodzenia wszystkim którzy też będą walczyć.
nie mam pytan
.....
Odpowiedz cytując
PauL
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 06.05.2010, 14:29
Rozjebunda ?
TRÓJKOLOROWE BRONOWICE
Odpowiedz cytując
kubawislak
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 06.05.2010, 16:09
niemiecki ustny niby tylko 9/18, ale weźmy pod uwagę ze sie uczyłem 2 dni
Obrazek beznadziejny dziadek wózek inwalidzki z babcia.
Myślałem, ze mi głowa pęknie jak wyszedłem z sali, a susze miałem jak po największym kacu
Dobrze że mam spokój do wtorku na pisemny z niemca.
Odpowiedz cytując
Jaro1991
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 06.05.2010, 16:25
kubawislak napisał(a):Wyświetl post
niemiecki ustny niby tylko 9/18, ale weźmy pod uwagę ze sie uczyłem 2 dni
Obrazek beznadziejny dziadek wózek inwalidzki z babcia.
Myślałem, ze mi głowa pęknie jak wyszedłem z sali, a susze miałem jak po największym kacu
Dobrze że mam spokój do wtorku na pisemny z niemca.
Szybko miałeś ustny z niemca Ja jestem hardkorem bo dzisiaj angielski, a we wtorek ide się meczyć z niemieckim Ustny mam dopiero 28 maja, także w ch*j daleko
Odpowiedz cytując
zawszewiernyts
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 06.05.2010, 17:05
Ten angielski dziś rozszerzony to była w straszna masakra - o ile gramatyka i pisanie lajt, to czytanie i słuchanie - porażka..
Tradycja Nas zobowiązuje, Tradycja się nie zmienia.

Odpowiedz cytując
DominoForza
Senior Member

Stary 06.05.2010, 17:28
PauL napisał(a):Wyświetl post
Rozjebunda ?
do czego to ?
nie wiecie czy byla jedna wersja czy kilka jak na majcy ? bo spisalem odp i wyszklo mi ze mam z zamknietych 25 xD a taki fart ze chvj boli ,system Abba A,A,B,B,A itp a te listy i ta wypowiedz to masakra ,taki jan odszedl ze szok
powodzenia na ustnych
.....
Odpowiedz cytując
igortsw
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 06.05.2010, 17:31
zawszewiernyts napisał(a):Wyświetl post
Ten angielski dziś rozszerzony to była w straszna masakra - o ile gramatyka i pisanie lajt, to czytanie i słuchanie - porażka..

U nas ludzie twierdzą, że na rozszerzonym czytanie i transformacja tych zdań - masakra, ale słuchania bywały naprawdę trudniejsze, więc na to jedno nie ma co narzekać i u nas przynajmniej nie narzekali.
<<Każdy z nas ma własny patent by nie stac się JUDASZEM>>
Odpowiedz cytując
zawszewiernyts
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 06.05.2010, 17:32
Ja już w pewnym momencie sie nie mogłem skupić na tym słuchaniu, nie wiem co to teraz będzie. Wogóle to niezaznaczyłem kółeczkiem wypracowania i chj wie czy mi je sprawdzą.
Tradycja Nas zobowiązuje, Tradycja się nie zmienia.

Odpowiedz cytując
LanceTS
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 06.05.2010, 17:39
Ej jeśli ktoś z was zdawał np. matematyke na poziomie rozszezonym liczy się to jako dodatkowy przedmiot? Czy musi jeszcze oprócz tego zdawać coś jeszcze?
Odpowiedz cytując
Amptiq
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 06.05.2010, 17:52
Na maturze musisz zdać polski podstawę, majce podstawę, i język obcy podstawę (w 99,9% przypadków), wszystko inne jest jako dodatkowe "nie wpływające na wynik matury". A angielski rozszerzenie średnio, spodziewałem się prostszych zadań z gramatyki, ale myślę że z 80% będzie. Co do podstawy to chyba wystarczy że powiem że wyszedłem po 45 minutach.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów