|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Cytat:
tutaj jest odp., podane jest 48 tak jak kolega wyzej napisał ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Uważam że pisanie o banalnej maturze jest nie na miejscu. Może dla kogos była prosta ale to nie znaczy żeby w taki sposób szydzić pośrednio z innych. Matura była taka jaka miała być? Czego się spodziewaliście na podstawie? tu raczej nie ma materiału za wiele.
Jak dla mnie podstawa 80-90 rozszerzenie 60-70 a może jakiś cud. jestem mega zaskoczony rozszerzeniem. Nie z własnej winy zawaliłem rok i o ogólnie dalej jest masakra a pierwsze siedem zadań zrobiłem bez większego problemu (poza 3 ale dobrnąłem) Później lekkie schody ale dało rade;] Ogól |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomos...inacyjnej.html
I BARDZO DOBRZE! Jestem przeciwnikiem matury z majcy, ale już się z tym pogodziłem. Pisze jednak bo denerwuje mnie kilka spraw typu: "matematyka obowiązkowa dlatego że bardzo przydaje się w życiu". Przyda się tym co piszą rozszerzony i od dziecka lubią matmę, a nie tym co " by uciągnąć jakoś na 30%"- tak jak ja. Jak słysze dyrektora Cke, że ludzie nie umieją wypełniac pitów, zakładac kont bankowych itd. to jest śmieszne. Bo tego mat. nie uczy. I tak czy siak dalej będzie to samo, niech wprowadzą PP na 3 lata. Ja ledwo na to 30% mam nadzieje uciągne, ale sam sie nauczyłem zastosowania "matmy" w życiu na poziomie wystarczającym, a wiele osób "ja to spokojnie zdałem na 100% czasem I raz słyszy o zastosowaniach internetu, ksiegowosci, e- bankowosci itd. sory że tak ostro, ale nie wytrzymałem, wybaczcie. To jest nie fair wobec zdajacych iinne przedmioty, którzy muszę się uczyć i skupić by zdać bardzo dobrze równie nie łatwe swoje egzaminy. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie chce robić z siebie super kozaka no ale panowie bez przesady...
Dostać 30% podstawy z całą KSIĘGĄ wzorów to na prawdę nie trzeba się uczyć. Wystarczy być od czasu do czasu na lekcjach. Nie przesadzajmy znowu że się katuje uczniów. Wystarczy odpowiedzieć na 15 pytań w zamkniętym a każda odpowiedź jest praktycznie we wzorach. Równie dobrze można tak o Polskim mówić bo szczerze średnio mnie interesuję co naćpany gość miał na myśli ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
![]() ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
powodzenia jutro na angolu ,duzo farta ![]()
Ostatnio edytowane przez DominoForza : 05.05.2010 o godz. 19:16.
![]()
.....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Jeszcze jedno mnie ciekawi, skoro nauczyciele itd, mówią ze matura jest banalna i że każdy powinien zdać, to po co w ogóle została wprowadzona? koszta takiej imprezy nie małe, a jeżeli ktoś nie zda to albo przez stres(każdy innaczej na niego wpływa), albo braknie mu paru punktów, bo 15 niby nie dużo, ale jak ktoś wogóle nie pojmuje majcy(bo czasem tak bywa,nawet jak próbuje) to nawet ze wzorami nie jest to łatwe. a polski- coś musi być na maturze, stary system był lepszy z przedm. dodatkowym
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Strzała no tak ale idac takim tokiem myslenia to jakby dali trudna to znowu by bylo mowione "co te ..... robia" wiec i tak zle i tak nie dobrze. Moim zdaniem trzeba sie cieszyc ze naprawde umiejac jedynie podstawy mozna było zdac
![]() ![]()
drozd:
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Wiadomo zdarzają się ludzie którzy kompletnie nie umieją majcy, tak ja dyslektycy piszą który przez "u"
Ja juttro niemiecki ustny, jak bd miał w miare fajny zestaw to powinno być dobrze, ale jak bd miał pecha to bd tragedia, bo jakoś tak sie stało, że sie nie uczyłem do matury z niemca za wiele, no nic trza sie bd pomodlić dziś na wieczór porządnie;p |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
powodzenia!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Panowie, bo robie 3 zadanie z rozszerzonej i dochodzę do czegoś takiego:
"(1-x)(1+2x)" ma przyjmować dla jakiegoś x najwieksza wartość. Byłby mi to ktoś w stanie na privie wytłumaczyć? E: x należy do zbioru (0;1/2). Powodzenia Jutro ![]() Powód: Post
Ostatnio edytowane przez LanceTS : 05.05.2010 o godz. 20:53.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
No to powodzenia jutro i dobranoc
![]() P.S. LanceTS, wymnóż to wszytko, doprowadź do postaci ax^2+bx+c i wylicz po prostu wierzchołek paraboli, a konkretnie "p" (p=-b/2a). Ja co prawda robiłem innym sposobem i nie chce mi się już teraz sprawdzać, ale widzę że współczynnik a będzie ujemny więc spokojnie z p wyliczsz maksymalną wartość dla x. Tak dla ciekawostki zadania optymalizacyjne, głównie polegają na wyliczeniu właśnie tych największych wartości. Powód: wieRZchołek :D
Ostatnio edytowane przez igortsw : 05.05.2010 o godz. 21:07.
![]() <<Każdy z nas ma własny patent by nie stac się JUDASZEM>>
|
|
|
|
Banita
Od: 09.2006
Offline |
|
|
haha
czy trudne? nie bardzo, jednak z własnej głupoty straciłem punkty na wypracowaniu, nie przeczytałem polecenia i jak zobaczyłem w tekście "200 słów" to pomyślałem że minimum 200słów |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Rozszerzona, tak jak wczoraj o 14? Bo szczerze to nie wiem
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Panowie odnośnie ustnego polskiego. Czy do szkoły trzeba dostarczać coś oprócz bibliografii? Na przykład plan prezentacji lub jej całość? Zapomniałem się dziś upewnić, a ustny mam już w poniedziałek. Bibliografia oczywiście dawno oddana.
![]()
Wisła ponad wszystko
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Nie, nic innego im nie trzeba. Tylko dla siebie kartkę z cytatami przygotuj
|
|
|
|
Forumowy Di Caprio
Od: 07.2005
Offline |
|
|
co do polskiego i matmy, to tak: z polskiego jestem w miare zadowolony, fajnie by było jakby było powyżej 60%.
a matma poszła przyzwoicie, choć też nie jestem do końca zadowolony, bo myślałem nad ostatnim zadaniem przez jakies 20min i nie chciało mi wyjść, a to aż 5pkt.. ale myśle, że 80% będzie, więc nie ma co narzekać. a co do dzisiaj to angielski podstawa nie za trudny, szczególnie słuchanie i pisanie, natomiast z czytaniem trzeba było trochę pokombinować. ale ogólnie w końcu jestem zadowolony, myślę że powyżej 90% może być. teraz 14:00 rozszerzony.. powodzenia wszystkim którzy też będą walczyć. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
tegie glowy z Was
Ja z angola slabo, malo wiele umialem ;/ Coz trzeba liczyc ze wystrzelalo sie te kilkanascie pkt![]()
drozd:
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Dzięki za info
![]() ![]()
Wisła ponad wszystko
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Niestety też z Anglika jestem średni albo jak kto woli przeciętny.
Jakby nie trzeci listetning to by było nieźle no ale 1/5 poprawnie to już masakra. Kompletnie nie mogłem tego ogarnąć. Reszta w miarę OK i 70% będzie czyli bez szału;] |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
.....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Rozjebunda ?
![]()
TRÓJKOLOROWE BRONOWICE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
niemiecki ustny niby tylko 9/18, ale weźmy pod uwagę ze sie uczyłem 2 dni
Obrazek beznadziejny dziadek wózek inwalidzki z babcia. Myślałem, ze mi głowa pęknie jak wyszedłem z sali, a susze miałem jak po największym kacu ![]() Dobrze że mam spokój do wtorku na pisemny z niemca. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Ten angielski dziś rozszerzony to była w straszna masakra - o ile gramatyka i pisanie lajt, to czytanie i słuchanie - porażka..
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
do czego to ?
nie wiecie czy byla jedna wersja czy kilka jak na majcy ? bo spisalem odp i wyszklo mi ze mam z zamknietych 25 xD a taki fart ze chvj boli ,system Abba A,A,B,B,A itp a te listy i ta wypowiedz to masakra ,taki jan odszedl ze szok powodzenia na ustnych ![]()
.....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
U nas ludzie twierdzą, że na rozszerzonym czytanie i transformacja tych zdań - masakra, ale słuchania bywały naprawdę trudniejsze, więc na to jedno nie ma co narzekać i u nas przynajmniej nie narzekali. ![]() <<Każdy z nas ma własny patent by nie stac się JUDASZEM>>
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Ja już w pewnym momencie sie nie mogłem skupić na tym słuchaniu, nie wiem co to teraz będzie. Wogóle to niezaznaczyłem kółeczkiem wypracowania i chj wie czy mi je sprawdzą.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Ej jeśli ktoś z was zdawał np. matematyke na poziomie rozszezonym liczy się to jako dodatkowy przedmiot? Czy musi jeszcze oprócz tego zdawać coś jeszcze?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
Na maturze musisz zdać polski podstawę, majce podstawę, i język obcy podstawę (w 99,9% przypadków), wszystko inne jest jako dodatkowe "nie wpływające na wynik matury". A angielski rozszerzenie średnio, spodziewałem się prostszych zadań z gramatyki, ale myślę że z 80% będzie. Co do podstawy to chyba wystarczy że powiem że wyszedłem po 45 minutach.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|