The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.04.2010, 20:53
L U Z N Y napisał(a):Wyświetl post
To , że jakaś grupa małolatów tak się zachowuje nie usprawiedliwia Twojej wypowiedzi o naszym mieście
A co usprawiedliwia fakt pokazania się grupy małolatów, z tego co zaczyna teraz widać inspirowanych przez polityków (vide poseł SLD razem z nimi) - robiących wiochę Krakowowi na cały świat?
Ludzie ,przyleci 80 samolotów, przynajmniej kilkunastu prezydentów z Obamą,Miedwiediewem i kanclerz Merkel na czele.I nikt nie ma z tym problemu ale wielcy znawcy polityki ( niektórzy nie chodzący na wybory- jak tu piszą,może nawet nie mogą) wiedzą lepiej.ONI NIECHCĄ.
Cały świat jest w szoku po tragedii, cały świat podziwia jedność Polaków po śmierci,najwięksi mówią o nim jako o wielkim polskim patriocie- niedającym się ustawić w 4 rzędzie, TV jest zasypana zamówieniami na film Wajdy a tu jacyś debile protestują bo im się nie podoba.A kim oni są żeby się wypowiadać i robić takie przysługi miastu i Polsce? Który z przeciwników pochówku na Waweli uważa się za bardziej kompetentnego niż kardynał Dziwisz?No który pytam?Jeśli nikt to prosze o zamknięcie tego tematu bo jeszcze jakiś dziennikarz wpadnie na pomysł przedruk niektórych wypowiedzi i będzie jeszcze gorzej
Skandal , skandal i jeszcze raz skandal.Wstyd mi za Was!
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
cuba libre
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 13.04.2010, 20:56
Ileż nienawiści musi być w tych protestujących. Jest mi tak strasznie wstyd za tych ludzi...
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 13.04.2010, 20:58
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
To trzeba tu się urodzić i mieszkać, żeby zostać pochowanym na Wawelu. To jakaś nowa teoria.
To skąd się wziął tutaj Piłsudski, Sikorski ect. ?
Żenadą to jest pisanie takich bzdur. Prymas Glemp mówił dzisiaj o takich co im postkomunistyczne media sieczkę z mózgu zrobiły.
Co Kaczyński zrobił takiego dla Polski, aby pochować go w Krakowie obok Piłsudskiego? Oprócz tego, że był porządnym człowiekiem.
Bronex
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 13.04.2010, 20:58
Arapaho napisał(a):Wyświetl post
Pokazali właśnie na TVN 24.Świadczy to tylko o tym co od jakiegoś czasu dzieje się w Krakowie.To już nie jest centrum Polski to juz nawet nie jest miasto.To zapyziała,zakompleksiona wioska.Wstyd i hańba na całą Polskę! Do tego wypowiedzi gówniarzy z pryszczami na twarzy , na oko max 18 lat, kreujących się na znawców polityki może historii...
Pełne poparcie. Czy Kaczyński zasługuje na Wawel A może to Kraków i Wawel nie zasługuje na Kaczyńskiego Jak patrzyłem na ten "protest" to nie wiedziałem czy płakać czy się śmiać... Zaścianek... Normalnie to powinno być wielkie wyróżnienie... A tutaj zaścianek ... Kraków sam na własne życzenie takimi wygłupami emitowanymi na całą Polskę się deprecjonuje.. Najpierw EURO2012 ... teraz takie jaja... Pewnie Palikot dał im na wino...
ZSW746
Junior Member

Od: 11.2009

Stary 13.04.2010, 20:59
Odbiegając troche od smutnego nastroju o ile to w ogóle mozliwe.
Moim zdaniem tragiczna śmierć Prezydenta Kaczyńskiego spowodowała, ze stał się on swego rodzaju symbolem i wybitną postacią nie tylko u nas w Polsce, ale także w calej Europie, a nawet na calym Świecie. Chociaż daleko mi było do popierania Go jako urzędującego Prezydenta, to kilka razy naprawdę podobalo mi się jego zachowanie. Chodzi mi o szybką reakcję na agresję Rosji na Gruzję, mimo tego, że wiele osób twierdzi, że bylo to zachowanie pod tzn publiczke. Doceniam również jego wklad w walkę o prawdę o Katyniu. Jego zagrywka z podpisaniem Traktatu z Lizbony. Mimo wielu glosów krytyki, ja uważam, ze chciał tym pokazać calej UE, że nadszedl wkoncu czas na docenienie glosu naszego kraju i pokazanie, ze nie damy się przez nikogo zmanipulować.
Obecna sytuacja jest trochę dziwna i fałszywa. Jeszcze w ubiegly Piątek na Prezydenta plynęły glosy krytyki, za to dzisiaj jest on wręcz wystawiany przez większość na oltarze. Nie wiem czym jest to spowodowane, ale nie jest to na pewno dobre zachowanie.
Nie jestem zwolennikiem Pisu.
orzeu
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 13.04.2010, 20:59
bohun napisał(a):Wyświetl post
poszukaj, poczytaj, albo popytaj starszych za nim napiszesz cos głupiego...
Dolaczyles do listy swietnie argumentujacych swoje racje.
4. Dziekuje za odeslanie do starszych.

Trafnie napisal Gwiazdzisty. Ludzie ktorzy dzis byli pod kuria i wszystkie te szczury ktore pluja dzis w internecie czekaly tylko na takie wydarzenie, w koncu moga sobie pouzywac po raz ostatni na kartoflu. Gowniazeria ktora zyje nienawiscia a mysli ze zyje tolerancja. Po facebooku widac tez ze zdecydowana wiekszosc tych ludzi Krakow zna od 2-3 lat bo akurat tu na studia przyjechali.
Paradoksalnie ta gowniazeria wyrzadzi kandydatowi PiS w wyborach wiecej pozytku niz szkody.
WISŁA PANY !!
L U Z N Y
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 13.04.2010, 21:00
Arapaho- piszesz jak bym był za lub przeciw pochówkowi i to napisał - nie napisałem i nie napisze bo nic to nie zmieni , tylko wkurza mnie pisanie o zasciankowosci Krakowa tylko dlatego , że jakaś grupa ludzi protesuje i to jeszcze w tak nędzny sposób. Typowo tvn-owskie podejscie - nie ważne ilu się wypowiedziało z tego miasta tylko ważne , że krakowianie i można całe miasto zgnoić
fond
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 13.04.2010, 21:01
I pomyśleć, że wystarczyła jedna mądra decyzja o pochowaniu Prezydenckiej Pary w jednym z jakże godnych miejsc (choćby razem z Prezydentem Kaczorowskim w Św. Opatrzności) by ludzie w skupieniu oddali się żałobie miast teraz się kłócić.

Wciąż naszym przywódcom brak podstawowej mądrości i wyczucia społecznej wrażliwości.
DrewniaQ
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 13.04.2010, 21:02
Niektórzy to chyba szukają okazji do zniszczenia wszystkiego co dobre.
To nie jest protest obrońców, tylko krzyki, osób które zniszczyć chcą wszystko, łącznie z Wawelem. Jak można nazwać się obrońcą robiąc awantury podczas wielkiej żałoby i tragedii? Zniszczmy Polskę, więzi, wielkie patriotyczne uczucia. Wawel obroniony, Wawel zniszczony.
Nie chcę mówić czy zasługuję czy nie, bo nie mi to oceniać.

Jeszcze jedno- do wszystkich najgłośniej krzyczących-wiecie kto leży na Wawelu, co zrobił, kim był? Czy tylko-królowie?
Ostatnio edytowane przez DrewniaQ : 13.04.2010 o godz. 21:06.
NIC DODAĆ NIC UJĄĆ ! WISŁA KRAKÓW
http://w.drewnicki.pl - fotografia.

W kraju uczą mnie bierności.
Mahazel888
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 13.04.2010, 21:04
KOALIK napisał(a):Wyświetl post
Co Kaczyński zrobił takiego dla Polski, aby pochować go w Krakowie obok Piłsudskiego? Oprócz tego, że był porządnym człowiekiem.
Dzięki Kaczyńskiemu nastąpi wreszcie pojednanie z Rosjanami. To najważniejsze wydarzenie od czasu zaborów.
elomike
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 13.04.2010, 21:04
I wszechobecna napinka na Facebooku. Ktoś założył grupę "Nie dla Kaczyńskich na Wawelu" i ma 12 000 zwolenników. Przykre. A to przez to, że się śmiali z niego, bo się przejęzyczył z borubarem i cały internet miał smiechu co nie miara. A to że przez 5 lat robił to co miał robić najlepiej jak mógł, bez kretyńskich kłótni w stylu Palikota to przecież nieważne jest. Co za wstyd...
Bronex
Senior Member

Stary 13.04.2010, 21:06
fond napisał(a):Wyświetl post
I pomyśleć, że wystarczyła jedna mądra decyzja o pochowaniu Prezydenckiej Pary w jednym z jakże godnych miejsc (choćby razem z Prezydentem Kaczorowskim w Św. Opatrzności) by ludzie w skupieniu oddali się żałobie miast teraz się kłócić.

Wciąż naszym przywódcom brak podstawowej mądrości i wyczucia społecznej wrażliwości.
Ta decyzja jest mądra i jak najbardziej właściwa. To tylko pokazuje jak naród jest pojebany i pełen hipokryzji... Przed tym oknem papieskim jeszcze takie jaja...Wstyd ... Pięć lat temu zmarł papież i gówno to w narodzie zmieniło zero refleksji.... Jakby Kaczyński latach ze sztucznym kutasem , flachą gorzoły , świńskim ryjem i mówił ,że ktoś ma spermę na twarzy to by go takie obesrańce szanowały . To byłby swój ziom wtedy... Joł joł...
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 13.04.2010, 21:07
Być może jako jeden z nie wielu dbał o to aby historia była wiecznie żywa i nie zapomniana.
Jakoś nie przypominam sobie aby któryś Prezydent wcześniej odznaczał zapomnianych działaczy Solidarności, którzy walczyli o wolną Polskę.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

KOALIK
Banita

Stary 13.04.2010, 21:07
Mahazel888 napisał(a):Wyświetl post
Dzięki Kaczyńskiemu nastąpi wreszcie pojednanie z Rosjanami. To najważniejsze wydarzenie od czasu zaborów.
Sukces na miarę Pokojowej Nagrody Nobla... Znając życie, Rosja nigdy nie powie prawdy nt Katynia i nie upubliczni dokumentów.
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 13.04.2010, 21:08
Nikt nie zwrócił uwagi na jeden fakt : nie wiem czy Kaczyński lubił nasze miasto czy nie (nie sądzę osobiście żeby miał coś przeciwko, żona mieszkała w Rabce więc też na pewno jakiś związek emocjonalny z Małopolską miała ) - natomiast jego pogrzeb "odkurzył" nasze ostatnio mocno zapyziałe miasto i podniósł do rangi stolicy. De facto pośmiertnie przysłużył się naszemu miastu bardziej niż większość za życia. Kraków jest na ustach całego świata, dyskutujemy my i nie tylko czy nasz Wawel to nie za wysokie progi dla Prezydenta RP. Jeżeli ktoś ma coś przeciwko temu pogrzebowi od strony moralno- mentalnej to niech spojrzy na ten fakt od strony pragmatycznej i niech się zastanowi. Ja osobiście jestem zwolennikiem pochówku Prezydenta Kaczyńskiego na Wawelu ale nie zamierzam obrażać przeciwników - polecam im tylko odrobinę namysłu nad tym czym ten pogrzeb jest zarówno dla Prezydenta jak i dla Krakowa.

Akcję pod Kurią wolę zostawić bez komentarza. Szkoda klawiatury na artykułowanie swoich przemyśleń na temat tych którzy tam narobili nam wstydu.
Ostatnio edytowane przez rafkur : 13.04.2010 o godz. 21:11.
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 13.04.2010, 21:08
DrewniaQ napisał(a):Wyświetl post
Niektórzy to chyba szukają okazji do zniszczenia wszystkiego co dobre.
To nie jest protest obrońców, tylko krzyki, osób które zniszczyć chcą wszystko, łącznie z Wawelem. Jak można nazwać się obrońcą robiąc awantury podczas wielkiej żałoby i tragedii? Zniszczmy Polskę, więzi, wielkie patriotyczne uczucia. Wawel obroniony, Wawel zniszczony.
Nie chcę mówić czy zasługuję czy nie, bo nie mi to oceniać.

Jeszcze jedno- do wszystkich najgłośniej krzyczących-wiecie kto leży na Wawelu, co zrobił, kim był? Czy tylko-królowie?
^^^Święte słowa.Jak można bronić- niszcząc.
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
Acima
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 13.04.2010, 21:09
http://www.youtube.com/watch?v=N7CBh...eature=related

Obejrzyjcie sobie ten film pokazujący bohaterstwo Prezydenta. Osoba ryzykująca własnym życiem w imię wolności obcego narodu chyba zasługuje na najwyższe słowa uznania.
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 13.04.2010, 21:09
Z całym szacunkiem ale przypominam akcję na temat honorowego obywatelstwa miesiąc temu. Nie róbcie się pro-Kaczyńscy na pokaz.
Rasialdo
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 13.04.2010, 21:10
Polska to kraj w którym brniemy ze skrajności w skrajnośc i to jest smutne.Prezydent jaki był każdy widział i teraz Jemu jak i Pani Prezydentowej należy się szacunek,ale nie przez wzgląd na piastowane funkcje.
Moje osobiste zdanie jest takie,że zginęło 96 osób o takim samym statusie,bo byli ludźmi o których należy pamiętac.Co do pogrzebu i Wawelu-Kraków jest specyficznym miastem i takim już pozostanie,więc ten protest jakoś mnie nie zdziwił.Wolałbym żeby Rodzina Prezydencka została pochowana w Warszawie,bo na Wawel tak po prawdzie przez następne 50 czy 100lat nikt "nie zasłuży".
Powód: Błąd
Ostatnio edytowane przez Rasialdo : 13.04.2010 o godz. 21:12.
bebeto
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 13.04.2010, 21:11
rafkur napisał(a):Wyświetl post
Nikt nie zwrócił uwagi na jeden fakt : nie wiem czy Kaczyński lubił nasze miasto czy nie (nie sądzę osobiście żeby miał coś przeciwko, żona mieszkała w Rabce więc też na pewno jakiś związek emocjonalny z Małopolską miała ) - natomiast jego pogrzeb "odkurzył" nasze ostatnio mocno zapyziałe miasto i podniósł do rangi stolicy. De facto pośmiertnie przysłużył się naszemu miastu bardziej niż większość za życia. Kraków jest na ustach całego świata, dyskutujemy my i nie tylko czy nasz Wawel to nie za wysokie progi dla Prezydenta RP. Jeżeli ktoś ma coś przeciwko temu pogrzebowi od strony moralno- mentalnej to niech spojrzy na ten fakt od strony pragmatycznej i niech się zastanowi. Ja osobiście jestem zwolennikiem pochówku Prezydenta Kaczyńskiego na Wawelu ale nie zamierzam obrażać przeciwników - polecam im tylko odrobinę namysłu nad tym czym ten pogrzeb jest zarówno dla Prezydenta jak i dla Krakowa.
Śmiechu warte... to może i euro u nas w Krakowie zrobią!
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 13.04.2010, 21:11
Np to: http://wiadomosci.onet.pl/2154774,12...atyn,item.html
Jak nie jestes w stanie tego zruzumieć to wyloguj się z tego forum i spadaj krzyczeć pod Kurię ze swoimi zapryszczonymi koleżkami rózne hasła. Za życia moze niewiadomo kim nie był, ale po śmierci możliwe ze odmienił losy całego kraju w polityce zagranicznej z Rosją, i postrzegania i respektowania naszej historii, bo zainteresowanie sprawa katyńską wzięło sie własnie z powodu tej katastrofy.

dzieki temu ze zginął wlasnie tam świat sie dowiedział... w końcu!! I mozna powiedzieć ze w jakimś sensie był męczennikiem... ale to zapryszczony koleżka zrozumie jak sie troszecze historii pouczy i zacznie sie interesować swiatem a nie powtarzać słowa kolegów...
Ostatnio edytowane przez palikot : 13.04.2010 o godz. 21:15.
LanceTS
Senior Member

Stary 13.04.2010, 21:12
Każdy ma swoje zdanie i trzeba to uszanowac.
Wg mnie (17 latka) Kaczyński nie powinien zostać pochowany na Wawelu. Wiadomo, był to prezydent Polski, był zagorzałym patriotą, zginął za Polskę. Jednak.. nie zrobił tyle dla niej co przykładowo Piłsudski, Kościuszko czy Sikorski, nie mówiąc o najwiekszych królach Polski. Może jestem za młody żeby tak uważać, ale nie jestem w tym odosobniony.
orzeu
Senior Member

Od: 11.2002

Mysle ze Krakowianie przychodzac na pogrzeb pokaza swoja iloscia jakim beznadziejnym marginesem jest ta zgraja szczurkow spod kurii.
WISŁA PANY !!
KOALIK
Banita

Incognito2192 napisał(a):Wyświetl post
Z całym szacunkiem ale przypominam akcję na temat honorowego obywatelstwa miesiąc temu. Nie róbcie się pro-Kaczyńscy na pokaz.
Taka sama szopka jak pięć lat temu po śmierci Papieża. Ilu obiecywało poprawić się... Co z tego zostało... W czasie żałoby jest modne być za Kaczyńskim.
Bronex
Senior Member

Stary 13.04.2010, 21:13
rafkur napisał(a):Wyświetl post

Akcję pod Kurią wolę zostawić bez komentarza. Szkoda klawiatury na artykułowanie swoich przemyśleń na temat tych którzy tam narobili nam wstydu.
Rozsądnie argumentując to Kraków jest teraz na świetnej pozycji. Ranga została ogromnie podwyższona. Przecież Kaczyński mógłby powiedzieć ,że pochowa brata w STOLICY nie na prowincji w Krakowie... Kraków będzie na ustach całego świata przyjedzie Obama, Miedwiediew, Peres, Sarkozy , Aniela Merkelowa... Ważna historyczna uroczystość ,która wejdzie do historii jak komponent tego historycznego tygodnia... I o tym będą pisały podręczniki do historii... A nie o bandzie gówniarzy ,którzy pewnie są jeszcze na utrzymaniu rodziców a wielce chcą kozaczyć...
fond
Senior Member

Stary 13.04.2010, 21:13
Bronex napisał(a):Wyświetl post
Ta decyzja jest mądra i jak najbardziej właściwa. To tylko pokazuje jak naród jest pojebany i pełen hipokryzji... Przed tym oknem papieskim jeszcze takie jaja...Wstyd ... Pięć lat temu zmarł papież i gówno to w narodzie zmieniło zero refleksji....
Dla jednych jest mądra i właściwa, dla innych nie jest. I ich zdanie też wymaga szacunku. Bo Wawel to własność narodu. I nim zdecyduje się o pochowaniu kogoś w tym panteonie trzeba dobrze wsłuchać się w głos tego narodu.

Co złego byłoby w pochowaniu Prezydenta na Powązkach ? (w katedrze warszawskiej czy Św. Opatrzności ?)

Nic. A naród miałby szansę zastanawiać się nad sobą a nie ekscytować wojenkami.

Może kiedyś zdecydowanoby w znacznie godniejszej i nie pośpiesznej atmosferze o przeniesieniu Prezydenckiej pary. Kto wie.

Ale nie w taki sposób. Na chybcika. Bez wsłuchania się w głos prawdziwego dysponenta tego miejsca - narodu polskiego.

Takie jest moje zdanie i tyle. Jeśli dla kogoś 'naród jest pojebany' to dyskusja z nim jest bezcelowa rzecz jasna.
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 13.04.2010, 21:14
Nie rozumiem osobiście tych protestów i kontrowersji dotyczących miejsca pochówku. Czy to się komuś podoba czy nie, w sposób tragiczny zginęła głowa państwa wraz z pierwszą damą czyli chcąc nie chcąc najważniejsza osobistość Rzeczpospolitej Polskiej. Tak więc jeżeli nie prezydent RP to kto zasługuje na pochówek na Wawelu? Tym bardziej jeżeli chodzi o postać pana Kaczyńskiego, który dbał o rzetelność historii oraz szacunek wobec tych, którzy walczyli za wolność Polski. Według mnie pomysł pochówku u boku marszałka Piłsudskiego wspaniały i jedyny trafny.

W każdym bądź razie to moja osobista opinia. Głowa państwa to najważniejsza osobistość, demokratycznie wybrana więc zasługuje na najwyższy szacunek i pochówek z największymi honorami.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 13.04.2010, 21:14
bebeto napisał(a):Wyświetl post
Śmiechu warte... to może i euro u nas w Krakowie zrobią!
Mam w d.... euro- zawsze miałem. Wiem jedno Kraków pojawia się w mediach światowych pierwszy raz od dawna jako miejsce ważne dla Polaków a nie jako pijalnia taniego browca i łatwych dziewek.
Zieniu17
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 13.04.2010, 21:15
Bronex napisał(a):Wyświetl post
Ta decyzja jest mądra i jak najbardziej właściwa. To tylko pokazuje jak naród jest pojebany i pełen hipokryzji... Przed tym oknem papieskim jeszcze takie jaja...Wstyd ... Pięć lat temu zmarł papież i gówno to w narodzie zmieniło zero refleksji....
Nie ....... farmazonów za przeproszeniem;/
To, że Kaczyński wraz z żoną będą chowani na Wawelu to jest dla mnie jakaś parodia. Ja rozumiem zginął człowiek nieprzeciętny, prezydent RP, zginął tragicznie, należy mu się szacunek, ale na miłość boską co on ma wspólnego z Krakowem? Hipokryzją jest to co robią media, a wraz z nimi 90% narodu! przed śmiercią Kaczyński był wręcz zerem, "borubarem" czy z "ziemi polskiej do włoski", a po śmierci stał się ikoną, wzorem, ideałem, człowiekiem bez wad, niektórzy niemal ogłosiliby go Świętym, ale prawda tymczasem leży po środku!
Lech Kaczyński to nie Papież zrozumcie to, Papież to był człowiek ideał, ikona, wzór do naśladowania, którym napewno nie był Kaczyński, albo inaczej, Kaczyński to nie ten garnitur co Jan Paweł II, dlatego Wawel i pogrzeb pary prezydenckiej to się kupy nie trzyma!

Cytat:
Mysle ze Krakowianie przychodzac na pogrzeb pokaza swoja iloscia jakim beznadziejnym marginesem jest ta zgraja szczurkow spod kurii.
Naucz się szacunku do innych. A szczurem nazwij siebie.
Ostatnio edytowane przez Zieniu17 : 13.04.2010 o godz. 21:18.
Już za chwile, za chwileczke Broziu strzeli pod poprzeczke!

Fundacja #1 - Wiezi Muzyki
Fundacja #1 - Nie mysl sobie ze
Firma krk - Zamiast szukac podzialow
Fundacja #1 - Uwazaj dzieciak
Peja - (Z)robie szmal
Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 13.04.2010, 21:16
Cytat:
Otóż to.

Cytat:
Osoba ryzykująca własnym życiem w imię wolności obcego narodu
Czy to nie jest właśnie tworzenie mitów ?
Owszem polityka Prezydenta w stosunku do Gruzji była właściwa(pochwalałem jego działania w czasie konfliktu rus-gru) , ale po co popadać w taki patos ? Czy ktoś (nawet ze zwolenników) przed 10 kwietnia , pisał by takie podniosłe słowa ?

Nie spodobała mi się ta decyzja z kilku powodów
- mitologizacja prezydentury
- histeria narodowa z elementem patosu i łyżką hipokryzji od co poniektórych
- bardzo rozbieżne opinie w społeczeństwie = konflikt jeszcze praktycznie na grobach
- precedens powodujący , że na Wawelu w przyszłości mogą spocząć osoby powołujące się na casus Lecha Kaczyńskiego , które na to miejsce spoczynku nie zasługują

ALE DECYZJA ZAPADŁA
AMEN
nikt jej już nie zmieni , sam do grupy protestujących bym nie dołączył , ale nie uważam , że należy pozbawiać ich prawa wypowiedzi , bo naprawdę decyzja ta wywołała w społeczeństwie bardzo duże niezrozumienie .
W każdym razie mi się już na ten temat wypowiadać nie chce i tak powstała dyskusja jakiej temat polityczny dawno nie widział co o czymś świadczy.
Ostatnio edytowane przez Mareq : 13.04.2010 o godz. 21:24.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów