|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
Ludzie ,przyleci 80 samolotów, przynajmniej kilkunastu prezydentów z Obamą,Miedwiediewem i kanclerz Merkel na czele.I nikt nie ma z tym problemu ale wielcy znawcy polityki ( niektórzy nie chodzący na wybory- jak tu piszą,może nawet nie mogą) wiedzą lepiej.ONI NIECHCĄ. Cały świat jest w szoku po tragedii, cały świat podziwia jedność Polaków po śmierci,najwięksi mówią o nim jako o wielkim polskim patriocie- niedającym się ustawić w 4 rzędzie, TV jest zasypana zamówieniami na film Wajdy a tu jacyś debile protestują bo im się nie podoba.A kim oni są żeby się wypowiadać i robić takie przysługi miastu i Polsce? Który z przeciwników pochówku na Waweli uważa się za bardziej kompetentnego niż kardynał Dziwisz?No który pytam?Jeśli nikt to prosze o zamknięcie tego tematu bo jeszcze jakiś dziennikarz wpadnie na pomysł przedruk niektórych wypowiedzi i będzie jeszcze gorzej Skandal , skandal i jeszcze raz skandal.Wstyd mi za Was! ![]()
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii? – Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio. Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Ileż nienawiści musi być w tych protestujących. Jest mi tak strasznie wstyd za tych ludzi...
|
|
|
|
Banita
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Co Kaczyński zrobił takiego dla Polski, aby pochować go w Krakowie obok Piłsudskiego? Oprócz tego, że był porządnym człowiekiem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
|
|
|
Junior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
Odbiegając troche od smutnego nastroju o ile to w ogóle mozliwe.
Moim zdaniem tragiczna śmierć Prezydenta Kaczyńskiego spowodowała, ze stał się on swego rodzaju symbolem i wybitną postacią nie tylko u nas w Polsce, ale także w calej Europie, a nawet na calym Świecie. Chociaż daleko mi było do popierania Go jako urzędującego Prezydenta, to kilka razy naprawdę podobalo mi się jego zachowanie. Chodzi mi o szybką reakcję na agresję Rosji na Gruzję, mimo tego, że wiele osób twierdzi, że bylo to zachowanie pod tzn publiczke. Doceniam również jego wklad w walkę o prawdę o Katyniu. Jego zagrywka z podpisaniem Traktatu z Lizbony. Mimo wielu glosów krytyki, ja uważam, ze chciał tym pokazać calej UE, że nadszedl wkoncu czas na docenienie glosu naszego kraju i pokazanie, ze nie damy się przez nikogo zmanipulować. Obecna sytuacja jest trochę dziwna i fałszywa. Jeszcze w ubiegly Piątek na Prezydenta plynęły glosy krytyki, za to dzisiaj jest on wręcz wystawiany przez większość na oltarze. Nie wiem czym jest to spowodowane, ale nie jest to na pewno dobre zachowanie. Nie jestem zwolennikiem Pisu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Dolaczyles do listy swietnie argumentujacych swoje racje.
4. Dziekuje za odeslanie do starszych. Trafnie napisal Gwiazdzisty. Ludzie ktorzy dzis byli pod kuria i wszystkie te szczury ktore pluja dzis w internecie czekaly tylko na takie wydarzenie, w koncu moga sobie pouzywac po raz ostatni na kartoflu. Gowniazeria ktora zyje nienawiscia a mysli ze zyje tolerancja. Po facebooku widac tez ze zdecydowana wiekszosc tych ludzi Krakow zna od 2-3 lat bo akurat tu na studia przyjechali. Paradoksalnie ta gowniazeria wyrzadzi kandydatowi PiS w wyborach wiecej pozytku niz szkody. ![]()
WISŁA PANY !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
Arapaho- piszesz jak bym był za lub przeciw pochówkowi i to napisał - nie napisałem i nie napisze bo nic to nie zmieni , tylko wkurza mnie pisanie o zasciankowosci Krakowa tylko dlatego , że jakaś grupa ludzi protesuje i to jeszcze w tak nędzny sposób. Typowo tvn-owskie podejscie - nie ważne ilu się wypowiedziało z tego miasta tylko ważne , że krakowianie i można całe miasto zgnoić
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
I pomyśleć, że wystarczyła jedna mądra decyzja o pochowaniu Prezydenckiej Pary w jednym z jakże godnych miejsc (choćby razem z Prezydentem Kaczorowskim w Św. Opatrzności) by ludzie w skupieniu oddali się żałobie miast teraz się kłócić.
Wciąż naszym przywódcom brak podstawowej mądrości i wyczucia społecznej wrażliwości. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
Niektórzy to chyba szukają okazji do zniszczenia wszystkiego co dobre.
To nie jest protest obrońców, tylko krzyki, osób które zniszczyć chcą wszystko, łącznie z Wawelem. Jak można nazwać się obrońcą robiąc awantury podczas wielkiej żałoby i tragedii? Zniszczmy Polskę, więzi, wielkie patriotyczne uczucia. Wawel obroniony, Wawel zniszczony. Nie chcę mówić czy zasługuję czy nie, bo nie mi to oceniać. Jeszcze jedno- do wszystkich najgłośniej krzyczących-wiecie kto leży na Wawelu, co zrobił, kim był? Czy tylko-królowie?
Ostatnio edytowane przez DrewniaQ : 13.04.2010 o godz. 21:06.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
I wszechobecna napinka na Facebooku. Ktoś założył grupę "Nie dla Kaczyńskich na Wawelu" i ma 12 000 zwolenników. Przykre. A to przez to, że się śmiali z niego, bo się przejęzyczył z borubarem i cały internet miał smiechu co nie miara. A to że przez 5 lat robił to co miał robić najlepiej jak mógł, bez kretyńskich kłótni w stylu Palikota to przecież nieważne jest. Co za wstyd...
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
Jakoś nie przypominam sobie aby któryś Prezydent wcześniej odznaczał zapomnianych działaczy Solidarności, którzy walczyli o wolną Polskę. ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
Kraków, 9 marca 2012. ![]() |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Nikt nie zwrócił uwagi na jeden fakt : nie wiem czy Kaczyński lubił nasze miasto czy nie (nie sądzę osobiście żeby miał coś przeciwko, żona mieszkała w Rabce więc też na pewno jakiś związek emocjonalny z Małopolską miała ) - natomiast jego pogrzeb "odkurzył" nasze ostatnio mocno zapyziałe miasto i podniósł do rangi stolicy. De facto pośmiertnie przysłużył się naszemu miastu bardziej niż większość za życia. Kraków jest na ustach całego świata, dyskutujemy my i nie tylko czy nasz Wawel to nie za wysokie progi dla Prezydenta RP. Jeżeli ktoś ma coś przeciwko temu pogrzebowi od strony moralno- mentalnej to niech spojrzy na ten fakt od strony pragmatycznej i niech się zastanowi. Ja osobiście jestem zwolennikiem pochówku Prezydenta Kaczyńskiego na Wawelu ale nie zamierzam obrażać przeciwników - polecam im tylko odrobinę namysłu nad tym czym ten pogrzeb jest zarówno dla Prezydenta jak i dla Krakowa.
Akcję pod Kurią wolę zostawić bez komentarza. Szkoda klawiatury na artykułowanie swoich przemyśleń na temat tych którzy tam narobili nam wstydu.
Ostatnio edytowane przez rafkur : 13.04.2010 o godz. 21:11.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
![]()
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii? – Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio. Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
http://www.youtube.com/watch?v=N7CBh...eature=related
Obejrzyjcie sobie ten film pokazujący bohaterstwo Prezydenta. Osoba ryzykująca własnym życiem w imię wolności obcego narodu chyba zasługuje na najwyższe słowa uznania. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Z całym szacunkiem ale przypominam akcję na temat honorowego obywatelstwa miesiąc temu. Nie róbcie się pro-Kaczyńscy na pokaz.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Polska to kraj w którym brniemy ze skrajności w skrajnośc i to jest smutne.Prezydent jaki był każdy widział i teraz Jemu jak i Pani Prezydentowej należy się szacunek,ale nie przez wzgląd na piastowane funkcje.
Moje osobiste zdanie jest takie,że zginęło 96 osób o takim samym statusie,bo byli ludźmi o których należy pamiętac.Co do pogrzebu i Wawelu-Kraków jest specyficznym miastem i takim już pozostanie,więc ten protest jakoś mnie nie zdziwił.Wolałbym żeby Rodzina Prezydencka została pochowana w Warszawie,bo na Wawel tak po prawdzie przez następne 50 czy 100lat nikt "nie zasłuży". Powód: Błąd
Ostatnio edytowane przez Rasialdo : 13.04.2010 o godz. 21:12.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
Jak nie jestes w stanie tego zruzumieć to wyloguj się z tego forum i spadaj krzyczeć pod Kurię ze swoimi zapryszczonymi koleżkami rózne hasła. Za życia moze niewiadomo kim nie był, ale po śmierci możliwe ze odmienił losy całego kraju w polityce zagranicznej z Rosją, i postrzegania i respektowania naszej historii, bo zainteresowanie sprawa katyńską wzięło sie własnie z powodu tej katastrofy. dzieki temu ze zginął wlasnie tam świat sie dowiedział... w końcu!! I mozna powiedzieć ze w jakimś sensie był męczennikiem... ale to zapryszczony koleżka zrozumie jak sie troszecze historii pouczy i zacznie sie interesować swiatem a nie powtarzać słowa kolegów...
Ostatnio edytowane przez palikot : 13.04.2010 o godz. 21:15.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Każdy ma swoje zdanie i trzeba to uszanowac.
Wg mnie (17 latka) Kaczyński nie powinien zostać pochowany na Wawelu. Wiadomo, był to prezydent Polski, był zagorzałym patriotą, zginął za Polskę. Jednak.. nie zrobił tyle dla niej co przykładowo Piłsudski, Kościuszko czy Sikorski, nie mówiąc o najwiekszych królach Polski. Może jestem za młody żeby tak uważać, ale nie jestem w tym odosobniony. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Mysle ze Krakowianie przychodzac na pogrzeb pokaza swoja iloscia jakim beznadziejnym marginesem jest ta zgraja szczurkow spod kurii.
![]()
WISŁA PANY !!
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Taka sama szopka jak pięć lat temu po śmierci Papieża. Ilu obiecywało poprawić się... Co z tego zostało... W czasie żałoby jest modne być za Kaczyńskim.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Co złego byłoby w pochowaniu Prezydenta na Powązkach ? (w katedrze warszawskiej czy Św. Opatrzności ?) Nic. A naród miałby szansę zastanawiać się nad sobą a nie ekscytować wojenkami. Może kiedyś zdecydowanoby w znacznie godniejszej i nie pośpiesznej atmosferze o przeniesieniu Prezydenckiej pary. Kto wie. Ale nie w taki sposób. Na chybcika. Bez wsłuchania się w głos prawdziwego dysponenta tego miejsca - narodu polskiego. Takie jest moje zdanie i tyle. Jeśli dla kogoś 'naród jest pojebany' to dyskusja z nim jest bezcelowa rzecz jasna. |
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Nie rozumiem osobiście tych protestów i kontrowersji dotyczących miejsca pochówku. Czy to się komuś podoba czy nie, w sposób tragiczny zginęła głowa państwa wraz z pierwszą damą czyli chcąc nie chcąc najważniejsza osobistość Rzeczpospolitej Polskiej. Tak więc jeżeli nie prezydent RP to kto zasługuje na pochówek na Wawelu? Tym bardziej jeżeli chodzi o postać pana Kaczyńskiego, który dbał o rzetelność historii oraz szacunek wobec tych, którzy walczyli za wolność Polski. Według mnie pomysł pochówku u boku marszałka Piłsudskiego wspaniały i jedyny trafny.
W każdym bądź razie to moja osobista opinia. Głowa państwa to najważniejsza osobistość, demokratycznie wybrana więc zasługuje na najwyższy szacunek i pochówek z największymi honorami. ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
To, że Kaczyński wraz z żoną będą chowani na Wawelu to jest dla mnie jakaś parodia. Ja rozumiem zginął człowiek nieprzeciętny, prezydent RP, zginął tragicznie, należy mu się szacunek, ale na miłość boską co on ma wspólnego z Krakowem? Hipokryzją jest to co robią media, a wraz z nimi 90% narodu! przed śmiercią Kaczyński był wręcz zerem, "borubarem" czy z "ziemi polskiej do włoski", a po śmierci stał się ikoną, wzorem, ideałem, człowiekiem bez wad, niektórzy niemal ogłosiliby go Świętym, ale prawda tymczasem leży po środku! Lech Kaczyński to nie Papież zrozumcie to, Papież to był człowiek ideał, ikona, wzór do naśladowania, którym napewno nie był Kaczyński, albo inaczej, Kaczyński to nie ten garnitur co Jan Paweł II, dlatego Wawel i pogrzeb pary prezydenckiej to się kupy nie trzyma! Cytat:
Ostatnio edytowane przez Zieniu17 : 13.04.2010 o godz. 21:18.
![]()
Już za chwile, za chwileczke Broziu strzeli pod poprzeczke!
Fundacja #1 - Wiezi Muzyki Fundacja #1 - Nie mysl sobie ze Firma krk - Zamiast szukac podzialow Fundacja #1 - Uwazaj dzieciak Peja - (Z)robie szmal |
||
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
|
Cytat:
Cytat:
Owszem polityka Prezydenta w stosunku do Gruzji była właściwa(pochwalałem jego działania w czasie konfliktu rus-gru) , ale po co popadać w taki patos ? Czy ktoś (nawet ze zwolenników) przed 10 kwietnia , pisał by takie podniosłe słowa ? Nie spodobała mi się ta decyzja z kilku powodów - mitologizacja prezydentury - histeria narodowa z elementem patosu i łyżką hipokryzji od co poniektórych - bardzo rozbieżne opinie w społeczeństwie = konflikt jeszcze praktycznie na grobach - precedens powodujący , że na Wawelu w przyszłości mogą spocząć osoby powołujące się na casus Lecha Kaczyńskiego , które na to miejsce spoczynku nie zasługują ALE DECYZJA ZAPADŁA AMEN nikt jej już nie zmieni , sam do grupy protestujących bym nie dołączył , ale nie uważam , że należy pozbawiać ich prawa wypowiedzi , bo naprawdę decyzja ta wywołała w społeczeństwie bardzo duże niezrozumienie . W każdym razie mi się już na ten temat wypowiadać nie chce i tak powstała dyskusja jakiej temat polityczny dawno nie widział co o czymś świadczy.
Ostatnio edytowane przez Mareq : 13.04.2010 o godz. 21:24.
|
||
|