The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.04.2010, 19:59
Tiramisu napisał(a):Wyświetl post
Z tym się zgadzam. Natomiast swoją ironią uderzyłeś też w Kaczyńskiego, niepotrzebnie.
W sprawie Wawelu: czy tylko ja mam wrażenie, że najważniejsi w tym wszystkim - ś.p. Kaczyńscy - wcale nie byliby zadowoleni? On był związany z Warszawą, ona skromna i "zwyczajna" (w dobrym tego słowa znaczeniu).

Poziom Waszej dyskusji pozostawię bez komentarza. Wstyd.
Miałem tylko to na myśli, że pewni ludzie popadają ze skrajności w skrajność. Do momentu śmierci częste szydzenie, a od soboty nadmierna gloryfikacja. Kaczyński był porządnym politykiem jakich mało, ale nie można przesadzać.
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 13.04.2010, 20:01
Do wszystkich zwolenników "wawelskiego pochówku":

Zastanówcie się, czy ta dyskusja toczyłaby się, gdyby Lech Kaczyński miał zostać pochowany na Powązkach, lub w którymś z warszawskich kościołów.

Czy wówczas na naszym forum i setkach innych forów toczyłaby się podobna awantura (dyskusją się tego już nie da nazwać).

Czy ludzie skrzykiwaliby się, by organizować protesty przeciwko tej lokalizacji.

Jarosławowi Kaczyńskiemu po raz kolejny udała się rzecz bez precedensu - skłócić naród, tym razem podczas żałoby narodowej. Wydawało się to absolutnie niemożliwe, nie wobec takiej bezdyskusyjnej tragedii.

A jednak, udało się.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
orzeu
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 13.04.2010, 20:01
flamengista napisał(a):Wyświetl post

Jarosławowi Kaczyńskiemu po raz kolejny udała się rzecz bez precedensu - skłócić naród, tym razem podczas żałoby narodowej. Wydawało się to absolutnie niemożliwe, nie wobec takiej bezdyskusyjnej tragedii.

A jednak, udało się.
Nie bronie Jaroslawa ale jestes pewien ze to jego pomysl? Bo wedlug roznych relacji to pomysl Dziwisza lub Majchrowskiego.
Gdyby to byl pomysl tego drugiego to by sobie sprytnie rozkminil:
a) obrzydzenie ludziom Kaczynskiego po raz ostatni
b) punkciki w kampanii prezydenckiej wspanialomyslnie oferujac miejsce pochowku

W ogole zenada. Przypominam ze trwa zaloba narodowa.
Ostatnio edytowane przez orzeu : 13.04.2010 o godz. 20:04.
WISŁA PANY !!
Tiramisu
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 13.04.2010, 20:02
KOALIK napisał(a):Wyświetl post
Miałem tylko to na myśli, że pewni ludzie popadają ze skrajności w skrajność. Do momentu śmierci częste szydzenie, a od soboty nadmierna gloryfikacja. Kaczyński był porządnym politykiem jakich mało, ale nie można przesadzać.
Ok, niczego Ci nie zarzucam - po prostu trochę niefortunnie to wypadło. Moim zdaniem również większość person z ekranu powinna pochylić łby i zamilknąć.
Ostatnio edytowane przez Tiramisu : 13.04.2010 o godz. 20:05.
"Nawet jeśli serce miałbym sztuczne to biłoby wraz z bębnem za Wisłę,,,"
darotsok73
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 13.04.2010, 20:03
Przepraszam , jeśli urażę czyjeś uczucia...
Przeczytałem wcześniejsze posty (niektóre bardzo skrajne) i w moim osobistym SUBIEKTYWNYM odczuciu bycie Prezydentem-patriotą ( z założenia chyba każdy prezydent demokratycznego państwa nim jest) i nawet tragiczna śmierć nie jest CHYBA podstawą aby zostać pochowanym na Wawelu obok marszałka Piłsudskiego.

Igrzyska jakie urządzają dziś media nie zmienią mojego zdania , że śp. Lech Kaczyński niestety bardziej dzielił niż łączył naród. Zapewne chciał dobrze , serce miał wielkie i gorące , ale ... nie umiał tego sprzedać , wręcz przeciwnie często miałem odczucie jakby sterował Nim brat. Sprawiedliwie oceni to historia.
Pod każdym względem lepszym miejscem byłaby Warszawa , w ciemno obstawiałbym Powązki , bez względu na to kto tam leży. Smierć zasłużonych ludzi powinna łączyć żałobników a nie dzielić. To podstawowa zasada , niestety tu jest Polska , tu wszystko jest ...inne.

Decyzję o Wawelu podjęli mądrzejsi od nas ...i niech tak zostanie. przyjmuję ich decyzję do wiadomości.
Na pogrzeb pójdę bo to jednak nasz Prezydent.

Od Bartoszewskiego wara , bo to wielki patriota i zasługami mógłby obdzielić dziesięciu innych.

Skrzykiwanie protestów i manifestacji przeciw pochówkowi na Wawelu to kretynizm i totalna żenada.
Ostatnio edytowane przez darotsok73 : 13.04.2010 o godz. 20:08.
Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 13.04.2010, 20:08
http://wiadomosci.onet.pl/2154774,12...atyn,item.html

Cytat:
Wielkie zainteresowanie filmem "Katyń" Andrzeja Wajdy. Po sobotniej tragedii w Smoleńsku światowe telewizje zasypują TVP pytaniami o możliwość jego emisji. TVP postanowiła też włączyć materiały o zbrodni katyńskiej do oferty na telewizyjne targi w Cannes.

- Potwierdzamy, że zainteresowanie filmem "Katyń" Andrzeja Wajdy po sobotnich, tragicznych wydarzeniach jest ogromne - poinformował rzecznik TVP Stanisław Wojtera.
Mysle , ze to jedna z ostatnich pozytywnych wiadomosci najblizszych dni.
Ostatnio edytowane przez Mareq : 13.04.2010 o godz. 20:12.
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 13.04.2010, 20:09
Kolezanka mi napisala ze pod kuria ponoc byla grupa osob ,ktora skandowala "Na Powązki ,na Powązki !!"
Ostatnio edytowane przez AS82 : 13.04.2010 o godz. 20:13.
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 13.04.2010, 20:10
orzeu napisał(a):Wyświetl post
Nie bronie Jaroslawa ale jestes pewien ze to jego pomysl? Bo wedlug roznych relacji to pomysl Dziwisza lub Majchrowskiego.
Według doniesień medialnych (nie tylko "podstępnej" GW) propozycja padła od Dziwisza, a Jarosław ją skwapliwie zaakceptował.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Sędzia
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 13.04.2010, 20:17
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Według doniesień medialnych (nie tylko "podstępnej" GW) propozycja padła od Dziwisza, a Jarosław ją skwapliwie zaakceptował.
Cóż za okropna zbrodnia ze strony Jarosława Kaczyńskiego.
Miała być demokracja, a tu każdy ma własne zdanie - Lech Wałęsa
bohun
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 13.04.2010, 20:18
orzeu napisał(a):Wyświetl post
A Bartoszewski co takiego wielkiego dla Polski zrobil? Bo chyba cos przeoczylem...
poszukaj, poczytaj, albo popytaj starszych za nim napiszesz cos głupiego...
WISŁA PANY!
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 13.04.2010, 20:19
AS82 napisał(a):Wyświetl post
Kolezanka mi napisala ze pod kuria ponoc byla grupa osob ,ktora skandowala "Na Powązki ,na Powązki !!"

Pokazali właśnie na TVN 24.Świadczy to tylko o tym co od jakiegoś czasu dzieje się w Krakowie.To już nie jest centrum Polski to juz nawet nie jest miasto.To zapyziała,zakompleksiona wioska.Wstyd i hańba na całą Polskę! Do tego wypowiedzi gówniarzy z pryszczami na twarzy , na oko max 18 lat, kreujących się na znawców polityki może historii...
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
qchar90
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 13.04.2010, 20:20
jak dla mnie to za duze zamieszenie z tym miejsce pochówku
po co Dziwisz sie wtracal
tak bylby w Waraszawie pochowany bez zadnych podzialow, klotni
watpie zeby sam Lech Kaczynski kiedykolwiek pomyslal sobie o pochówku na Wawelu
ale zadziala góra, Dziwisz chcial dobrze, a tylko podzieli ludzi

fond
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 13.04.2010, 20:20
Ponoć Dziwisz przekazał informację, że 'Kraków jest gotowy' czyli zasugerował, że można rozważyć też taką opcję. Wzięta ona została pod uwagę przez rodzinę i ostatecznie po dyskusjach podjęła ona (tzn. zapewne JK) decyzję akceptującą.

Możemy się z nią zgadzać albo nie (ja się nie zgadzam) ale skoro została podjęta to nie ma wyboru tylko trzeba ją uszanować. Protesty to jak napisał ktoś wyżej - żenujące.
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 13.04.2010, 20:21
Ponad 400 osób zebrało się wieczorem pod krakowską kurią, by zaprotestować przeciwko decyzji o pochowaniu na Wawelu prezydenta Lecha Kaczyńskiego i jego żony. Krzyczeli "Powązki, Powązki!".
Przyszli zarówno młodzi jak i starsi krakowianie, niektórzy całymi rodzinami. - Przy całym szacunku dla tragicznie zmarłego prezydenta nie uważamy, by był bohaterem narodowym i zasłużył na pochówek w panteonie narodowym. To przejaw narodowej histerii - mówi Marzena Chrobak z UJ.

Beata Kawecka dodaje: - Byłam głęboko poruszona śmiercią prezydenta Kaczyńskiego, choć na niego nie głosowałam. Jako społeczeństwo czuliśmy się zjednoczeni, a teraz przez jedną decyzję kardynała Dziwisza czujemy się podzieleni.

W tłumie słychać było głosy, że jedna nieodpowiedzialna decyzja spowodowała, iż żal ustąpił gniewowi.

- Żądanie pochowania na Wawelu prezydenckiej pary uważam za przejaw megalomanii, Lech Kaczyński był skromnym człowiekiem na pewno by się na to nie zgodził - mówił poseł Jan Widacki (SD).

Tłum skandował "Jutro o dwudziestej", dając do zrozumienia, że w następnych dniach też będą protesty pod kurią. W tłumie zaczynały się też pierwsze nieporozumienia. - Jestem prawdziwym Polakiem, a wy rosyjskimi najemnikami! - krzyknął jeden z mężczyzn.

Zgromadzeni nawoływali do spokoju, i unikania kłótni.
L U Z N Y
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 13.04.2010, 20:23
Arapaho napisał(a):Wyświetl post
Pokazali właśnie na TVN 24.Świadczy to tylko o tym co od jakiegoś czasu dzieje się w Krakowie.To już nie jest centrum Polski to juz nawet nie jest miasto.To zapyziała,zakompleksiona wioska.Wstyd i hańba na całą Polskę! Do tego wypowiedzi gówniarzy z pryszczami na twarzy , na oko max 18 lat, kreujących się na znawców polityki może historii...
To , że jakaś grupa małolatów tak się zachowuje nie usprawiedliwia Twojej wypowiedzi o naszym mieście
LoRd
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 13.04.2010, 20:24
W demokracji każdy ma prawo do wypowiedzi i własnego zdania (to piękne) natomiast dla własnego dobra nie zawsze powinniśmy z niego kożystać. Piszecie, że nie chcecie pochówku Prezydenta RP na Wawelu. Trochę się wam nie dziwię bo nie chcecie na Wawelu tego prezydenta, którego znacie. Tego też bym nie chciał. Natomiast dla tego Prezydenta którym był na prawdę Wawel jest miejscem stosownym. Gdyby można jakoś zeskalować i porównywać czasy w których żyli różni władcy Polski ew przełożyć to na postawy końca XX w i pierwszej dekady XXI to wielu z nich na prawdę nie powinno tam spoczywać.
Nie wiem czy zwróciliście uwagę ale my w Polsce zarówno tej nieszczęsnej Ludowej jaki i III Rzeczpospolitej chyba nigdy nie chowaliśmy obywateli tej rangi co Prezydent RP. Rangi którą urzędowi nadaje konstytucja z 1997 roku. Zauważcie ze wszyscy pozostali dotychczasowi prezydenci III RP żyją więc nie ma ku temu wyrobionych stosownych procedur. Chociażby tych wynikających ze zwyczaju. Wiele aktów prawnych tworzy się własnie w oparciu o zwyczaj którego dotychczas w Polsce nie był i jest to zjawisko nowe. Poza tym jest to specyficzna sytuacja ponieważ umarła urzędująca głowa państwa wybierana w wyborach demokratycznych. Piszę o tym ponieważ nawet w UE istnieją państwa gdzie głowa państwa nie jest wybierana demokratycznie więc tam pewnie procedury są już inne i wynikające z tradycji ich państwa. Reasumując. Nie wiem na ile decyzja celowa na ile przypadkowa natomiast na pewno w ostatecznym rozrachunku dobra !

Przepraszam za styl wypowiedzi ale strasznie ciężko mi się pisze po niektórych wypowiedziach które poczytałem i szczerze mówiąc roztrzęsiony jestem.
-> Prawda jest jak du*a, każdy ma swoją ...
gooro33
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 13.04.2010, 20:25
AS82 napisał(a):Wyświetl post
Bardzo fajnie to wyglądało, jakiś śmieszny naskrobany transparent i banda dzieciaków wokoło... Żenada.

Nie wypowiadam się o trafności decyzji umieszczenia grobu prezydenta na Wawelu. Mam swoje zdanie nie koniecznie z ta decyzja się zgadzajac.

Niewątpliwie jest to dla Krakowa jednak prestiż chociażby dlatego ze o naszym mieście usłyszą ponownie ludzie na całym świecie.A nasze Krakowskie mury odwiedza największe osobistości z rożnych krajów.

Gratuluje protestującym haseł i wykonania protestu... Szkoda ze tylko tvn24 już się na to rzucił i pokazał ta lokalna wiochę w TV.
POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,

Ten boski Krakowski nasz TS
I w każdej chwili czy dobrej czy złej,
Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!!

grzechu1991
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2008

Stary 13.04.2010, 20:26
Arapaho napisał(a):Wyświetl post
I za takich ludzi trzeba się wstydzić. Banda idiotów. Zginął Prezydent na "służbie" i dlatego uważam, że jeżeli się zgodził Dziwisz (w przeciwienstwie np do Sapiehy) to nie ma problemu. Ludzie to jest pierwszy Prezydent, w Polsce od czasów Mościckiego. Nie moge patrzeć na ludzi ktorzy zakladaja konta na fb nie dla Kaczyńskich na Wawelu, albo takich padalcow jak pokazywali w telewizji. Po prostu to jest wstyd. Może się to nei podobać, ale szanujmy się. A i btw "prorocy" czy Wy myślicie, że Jarek może wszystko? Bez jakiejś inicjatywy z Krakowa, myślę, że do głowy by mu to nie przyszło...
Grisza1
Moderator

Od: 05.2005

Stary 13.04.2010, 20:32
"Odwołując się do historii, Majchrowski wskazał, że "każdy pochówek ma swoich zwolenników i przeciwników". - Jedni uważają, że zasługi są wystarczające, by pochować na Wawelu czy Skałce, inni uważają, że absolutnie nie. W historii mamy na to dowody - powiedział prezydent Krakowa.

- Uważam, że tego typu protesty w tej sytuacji pozbawiają należytej powagi tego typu uroczystości. Sądzę, że powinniśmy się zjednoczyć i w spokoju i powadze czekać na pogrzeb - stwierdził Majchrowski.

Prezydent Krakowa zaprotestował także "przeciwko dywagacjom, czy decyzja o pochówku nie kończy okresu powagi i żałoby po śmierci prezydenta" - o co pytali dziennikarze. - Proponuję, by odejść od ocen i w spokoju i powadze czekać na pogrzeb - powiedział, podając jako przykład "zupełnie inne oceny, jakie forowały media na temat prezydenta przed 10 kwietnia i po tej dacie".

Majchrowski z innej opcji, ale potrafi się wypowiedziec. I myślę, że jego slowa sa najlepszym komentarzem do tego, co się dzieje.
Powód: "
Ostatnio edytowane przez Grisza1 : 13.04.2010 o godz. 20:33.
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 13.04.2010, 20:37
Trzeba mieć świadomość, że to robactwo, które wypełzło dzisaj wieczorem pod Kurię było od zawsze. W ostatnich dniach siedziało cicho pod kamieniem, ale zawalił im się świat. Ten świat, kreowany przez GW, TVN, Polsat i inne miernoty życia publicznego, ktore na codzień służą Zdzichowi i Rychowi. Ślepo wierzyli, ze Kaczyński to kartofel, a tu klops. Polski naród pokazuje im dzisiaj gdzie jest ich miejsce czyli w kącie. Stoja tam osamotnieni ze swoim guru Michnikiem, Żakowskim, Palikotem itp. starszydłami.
Mahazel888
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 13.04.2010, 20:38
Matko Boska, niektórzy idioci protestowali , żeby Miłosza nie pochować na Skałce.
Bambus ma nawet przyjechać, wiec nic tylko się cieszyć. Kraków będzie jeszcze słynniejszy.
Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 13.04.2010, 20:40
Cytat:
. Polski naród pokazuje im dzisiaj gdzie jest ich miejsce
Uwazasz , ze naród uzna decyzje wyboru miejsca pochówku za słuszna ?
Ostatnio edytowane przez Mareq : 13.04.2010 o godz. 20:47.
w0lno.
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 13.04.2010, 20:40
Proponuje jeszcze zrobić z Kaczyńskiego świętego, a dzień 10 kwietnia zrobić dniem wolnym od pracy, aby należycie uczcić jego pamięć... Żałosna jest ta medialna szopka... 3/4 krytykowało go, śmiało się z niego za życia, a teraz zapomnieli o tym...
Trudno się z Tobą nie zgodzić. Przed feralnym wypadkiem często szydzono i śmiano się z Prezydenta Kaczyńskiego, Gosiewskiego i reszty polityków... Teraz wszyscy nagle zaczęli ich uwielbiać, w mediach 24h na dobę mówi się o Nich jako o wielkich Polakach, mówi się także o Ich zasługach. Czemu przed śmiercią Kaczyńskiego nie pokazywano w takim świetle? Wcześniej Ich wyśmiewano, dziś (na siłę?) robi się z Nich bohaterów narodowych. Dlaczego?

Co do pochowania pary prezydenckiej na Wawelu. Dla mnie jest to niezrozumiała decyzja. Według mnie Prezydent powinien zostać pochowany w stolicy, w Jego rodzinnym mieście. Szkoda, że przez wybór Wawelu, jako miejsca pochówku ludzie zaczęli się kłócić, tak szybko zapomnieli o tym, co przeżywali w dniach wcześniejszych...

Cytat:
Beata Kawecka dodaje: - Byłam głęboko poruszona śmiercią prezydenta Kaczyńskiego, choć na niego nie głosowałam. Jako społeczeństwo czuliśmy się zjednoczeni, a teraz przez jedną decyzję kardynała Dziwisza czujemy się podzieleni.
Nic dodać, nic ująć...
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 13.04.2010, 20:41
gooro33 napisał(a):Wyświetl post
Bardzo fajnie to wyglądało, jakiś śmieszny naskrobany transparent i banda dzieciaków wokoło... Żenada.

Nie wypowiadam się o trafności decyzji umieszczenia grobu prezydenta na Wawelu. Mam swoje zdanie nie koniecznie z ta decyzja się zgadzajac.

Niewątpliwie jest to dla Krakowa jednak prestiż chociażby dlatego ze o naszym mieście usłyszą ponownie ludzie na całym świecie.A nasze Krakowskie mury odwiedza największe osobistości z rożnych krajów.

Gratuluje protestującym haseł i wykonania protestu... Szkoda ze tylko tvn24 już się na to rzucił i pokazał ta lokalna wiochę w TV.
Żenadą jest pomysł pochowania Kaczyńskich w Krakowie. Ani tu się nie urodzili, ani tu nie mieszkali, ani tu nie urzędowali. Kaczyński nie chciał obchodów 4 czerwca w Krakowie.
sambo
dziarski chłop

Od: 04.2005

Stary 13.04.2010, 20:45
Majchrowski chyba zaczął kampanię prezydencką na urząd...... prezydenta RP

- i to jest najgorsze w tej całej awanturze.

Sam ją pewnie wywołał i sam zacznie grać na swoje konto

A codo awantury - no cóż polactwo polactwem zostanie. A ten naród nie wart jest funta kłaków - nie swtworzy nigdy państwowości takiej jak trzeba.

Nie chodzi tu oczywiście o Wawel i cyrk jaki rozpętały wykształciuchy - tu chodzi o całokształt, który wyłazi z nas dzień za dniem o lat wielu
Ostatnio edytowane przez sambo : 13.04.2010 o godz. 20:49.
Bronex
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 13.04.2010, 20:46
Boże kto tam protestuje zwykli smarkacze z mlekiem pod nosem, którzy muszą jeszcze się sporo nauczyć. To jest identyczny motyw jak Ci ze zdejmowaniem krzyży w klasach we Wrocławiu w liceum . Media ten temat już skrzętnie podchwyciły i teraz będą go drążyć aż się wszyscy wyrżną. Barack stwierdził ,że przyjeżdża... ciekawe to jest ... Dla Krakowa to jest chyba wyróżnienie ,żeby w jeden dzień przyjechali wszyscy wielcy tego świata ... No cóż widocznie ,niektórzy nie widzą ani powagi tej decyzji ,ani motywów.... Kilka sekund przed kamerą "postępowych" mediów jest wystarczające... I to jest jeszcze żałoba narodowa...
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 13.04.2010, 20:47
Jedno jest pewne. W niedzielę albo nawet już od soboty, ogłąszą nam w grodzie Kraka prohibicję.
90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
"Lech Poznań nie wystąpił o licencję na przyszły sezon i został przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli. W przyszłym sezonie pod nazwą Lech Poznań występować będzie Amica Wronki."
grzechu1991
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2008

Stary 13.04.2010, 20:48
Barack Obama potwierdził swoją obecność, to tak abstrahując od tych kłótni.
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 13.04.2010, 20:50
Żenadą jest pomysł pochowania Kaczyńskich w Krakowie. Ani tu się nie urodzili, ani tu nie mieszkali, ani tu nie urzędowali. Kaczyński nie chciał obchodów 4 czerwca w Krakowie.
To trzeba tu się urodzić i mieszkać, żeby zostać pochowanym na Wawelu. To jakaś nowa teoria.
To skąd się wziął tutaj Piłsudski, Sikorski ect. ?
Żenadą to jest pisanie takich bzdur. Prymas Glemp mówił dzisiaj o takich co im postkomunistyczne media sieczkę z mózgu zrobiły.
gooro33
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 13.04.2010, 20:52

Cytujesz moja wypowiedz wiec wytłumacz mi jak się do niej odnosisz
.Zaraz napiszesz ze jestem zwolennikiem tego żeby go w Krakowie pochować. Otóż są osoby w tym kraju i miesicie kompetentne do podejmowania danych decyzji i je można ewentualnie z tego rozliczać. Robiąc transparent na 2 kijach i protestując (wiedząc ze to i tak nic nie zmieni) jest śmieszna. A obraz przekazany przez TVN24 oczywiście pokazuje nasze miasto z jak najgorszej strony.
A odnośnie Twojej wypowiedz,i bo widzę ze szukasz jakiś argumentów, Słowacki urodził się w Krakowie, mieszkał tu lub urzędował Jeśli będziesz miał okazje z kimś jeszcze na ten temat porozmawiać to raczej zapytaj czy miał wystarczające zasługi żeby się na Wawelu znaleźć, to taka moja mała porada dla Ciebie.
Pozdrawiam.
POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,

Ten boski Krakowski nasz TS
I w każdej chwili czy dobrej czy złej,
Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!!

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów