The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
medyk
Senior Member

Od: 07.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.04.2010, 18:38
no to trzeba mierzyc równo wszystkich Jaruzelski w tym wypadku tez bedzie musiał tu zostać pochowany.. SKANDAL!
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
Sędzia
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 13.04.2010, 18:58
Jeśli chodzi o Jaruzelskiego, Wałęsę i Kwaśniewskiego, to koledzy zapominają chyba, że decyzję o możliwości pochówku na Wawelu podejmuje (obecnie) Dziwisz.

Więc mam wrażenie, że jeśli chodzi o Jaruzelskiego i Kwaśniewskiego to jesteśmy bezpieczni, zaś co do Wałęsy, to - mimo że moje poglądy na jego temat są znane - nie przyszło by mi do głowy publicznie wyrażać oburzenie.
Miała być demokracja, a tu każdy ma własne zdanie - Lech Wałęsa
orzeu
Senior Member

Stary 13.04.2010, 19:00
bohun napisał(a):Wyświetl post
widze ze poniosła fantazja naród z tym pochowkiem na Wawelu...jeżeli L. Kaczyński będzie pochowany na Wawelu to gdzie bedzie pochowany Wałęsa albo np. Bartoszewski?

...ot reklama dla Krakowa. Przykro, że z tej tragedii zaczyna się robić szopke.
A Bartoszewski co takiego wielkiego dla Polski zrobil? Bo chyba cos przeoczylem...
WISŁA PANY !!
DrewniaQ
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 13.04.2010, 19:02
Kościół dysponuje Katedrą Wawelską i kryptami i to od nich zależy czy się zgodzą czy nie, kogo chcą, a kogo nie. Kardynał Dziwisz wyraził taką chęć i koniec!
Wielkim sędziom i innym osobą wartościującym zasługi radzę zastanowić się nad sobą, przykładem jaki dajecie i jakie bzdury wypisujecie.
NIC DODAĆ NIC UJĄĆ ! WISŁA KRAKÓW
http://w.drewnicki.pl - fotografia.

W kraju uczą mnie bierności.
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 13.04.2010, 19:02
hubert.fan napisał(a):Wyświetl post
Wam to naprawdę TVN i Gazeta Wyborcza zrobiły z mózgu wodę.

Decyzję o pochówku Prezydenta podjęła rodzina, rząd, marszałek Komorowski i kardynał Dziwisz a nie tylko jego brat.
Decyzje podjęła rodzina czyli Jarek, być może po konsultacjach z córką Lecha.To że być może propozycja wyszła od kogoś innego, to osobna historia.
I to nie GW sobie wymyśliła , tylko takie są zasady - to rodzina decyduje o miejscu pochówku ,oczywiście w dużym uproszczeniu bo nie każdy nie wszędzie może zostać pochowany.

Nie jest to dobra decyzja wd mnie ale jest i tak na prawdę to nic nam do niej
To czy wypada itp to dyskusja nie na kilka zdań.Trza by przeanalizować kto tam leży, dlaczego, jakie były tego okoliczności itp
Jak dla mnie jest jasną sprawą że chodzi tu o tragiczną śmierć a nie o robienie z Lecha 'drugiego po papieżu' - co w części się dzieje ale to już takie uroki tego świata - z jednej skrajności, w drugą.
94 - Allah Akbar!!
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 13.04.2010, 19:04
Moje propozycje:
- nie atakujemy rodziny tragicznie zmarłych z powodu niechęci/urojeń/podejrzeń/etc.
- nie skrzykujemy się w tym temacie na jakieś demonstracje podczas żałoby
- staramy się zachować powagę i szacunek wobec tragedii

Ostrzegam, że moja wyrozumiałość dla chamstwa i głupoty w tej kwestii jest bardzo wątła.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Mahazel888
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 13.04.2010, 19:05
Mareq napisał(a):Wyświetl post
Dziwisz potwierdził.
Chce dobrze , ale jest naiwny.
Dziwisz doskonale wie co robi. Sprzątnął z przed nosa Glempowi i jego warszawskiej fanaberii nawiekszego patryjotę ostatnich lat. Będzie robić kaskę na tym.

A do tych co się plują,że na Wawelu będzie pochówek: Kraków to serce Polski i tu spoczywają wielcy Polacy. Za to co Kaczyński zrobił w spawie Katynia należy mu się to.
A was co obchodzi jakiś Wawel jewropeńczycy? Jakaś Polska? Macie centrum Bonarka i Geremka w piramidzie masońskiej pochowanego, co wam jeszcze potrzeba? Tusk wprowadzi wam euro za niedługo i bezie super, nie będą się z was Niemcy śmiać jak na truskawy pojadeta.Wiec gites, cool i zajebioza będzie.

orzeu napisał(a):Wyświetl post
A Bartoszewski co takiego wielkiego dla Polski zrobil? Bo chyba cos przeoczylem...
Jak to co?Jako jedyny Polak został zwolniony z KL Auschwitz za względu na "zły stan zdrowia". Nikomu innemu się to nie udało
Ostatnio edytowane przez Mahazel888 : 13.04.2010 o godz. 19:07.
Ciastek1
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 13.04.2010, 19:06
Widzę , że warunkiem do zostania patriotą bądź zasłużonym Polakiem jest konieczna legitymacja partyjna PiSu. Reszta to wykształciuchy , iTiaowcy , czerwone świnie itp
DrewniaQ
Senior Member

Stary 13.04.2010, 19:09
Kiedyś było lepiej. Chamstwo i chłam biło się batem i był spokój. Prostak powiedział coś, dostał bizunem i się nie odzywał, miał respekt do ludzi mądrzejszych. Mówię to do wszystkich katów i sędziów sprawiedliwych.

PanPlamka
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 13.04.2010, 19:11
A mowili, ze Lech w niedziele do Krakowa nie przyjedzie
mlynnek
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 13.04.2010, 19:11
przeczytaj książki o historii Poski podziemnej podczas II WŚ i czasów PRLu i nie grzesz więcej.
DrewniaQ
Senior Member

Stary 13.04.2010, 19:13
Jeszcze jedno- na wawelu pochowany jest m.in. Król Michał Korybut Wiśniowiecki. Król marny, nawet bardzo słaby i co? Dodam, że stolicą była Warszawa, a ojciec leży (ponoć) w górach Świętokrzyskich. Może go wyrzucić? Proletariat dostał głos i z niego nie skorzysta?

Ciastek1
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 13.04.2010, 19:15
DrewniaQ napisał(a):Wyświetl post
Jeszcze jedno- na wawelu pochowany jest m.in. Król Michał Korybut Wiśniowiecki. Król marny, nawet bardzo słaby i co? Dodam, że stolicą była Warszawa, a ojciec leży (ponoć) w górach Świętokrzyskich. Może go wyrzucić? Proletariat dostał głos i z niego nie skorzysta?
To ma być argument za tym żeby Prezydenta Kaczyńskiego pochować na Wawelu? Jak tak to ubliżasz mu .
Sędzia
Senior Member

Stary 13.04.2010, 19:17
Swoją drogą, jeśli ktoś już zupełnie nie może pogodzić się z tym, że Kaczyński będzie pochowany razem z Królami Polski, może pocieszeniem będzie fakt, że Kaczyński wśród swoich przodków miał założyciela państwa polskiego Mieszka I, Bolesława Chrobrego i Bolesława Krzywoustego.

http://dziennik.pl/zycienaluzie/arti...Mieszka_I.html

(Nie mogłem się powstrzymać.)
danpe_
Senior Member

Stary 13.04.2010, 19:18
Orzeu co do Bartoszewskiego
http://pl.wikipedia.org/wiki/W%C5%82...w_Bartoszewski
mało? Pochwal się swoimi dokonaniami, pokiwam głową z politowaniem.

Wstyd mi jak czytam niektóre niegodne posty w tym temacie, wstyd się przyznać, że kibicuję tej samej drużynie, co niektórzy gadający skończone głupoty i wartościujący ludzi na tym forum.
Fakt, że Lech Kaczyński był Prezydentem godnie reprezentującym w świecie RP jest wystarczającym argumentem do pochówku w krypcie na Wawelu.
Sam miałem dużo uwag do Prezydenta, do jego kadencji, choć mniej niż do Kwacha.
Ostatnio edytowane przez danpe_ : 13.04.2010 o godz. 19:25.
miba
Senior Member

Stary 13.04.2010, 19:19
Zwracam się z uprzejmą prośbą o powstrzymanie się od komentarzy "kto może, kto powinien i komu wolno spocząć na wawelu" osób, które nigdy w kryptach wawelskich nie były, oraz tych, które nie wiedzą nawet kto tam jest pochowany.
Nie wspomnę już o tym, że największe głosy sprzeciwu pojawiają się wśród osób, które są czy to napływowe (np. przywiało na studia) czy też Kraków znają tylko z przewodników turystycznych.
Kamyk
Bene meritus

Od: 11.2004

Stary 13.04.2010, 19:19
Jak czytam niektóre wpisy to aż mnie mdli.
Owszem Ś.P. Pan Prezydent L.Kaczyński był dla mnie ogromnym patriotą i za to Go zawsze ceniłem.
Z drugiej strony czytając te wszystkie wypociny typu: "Najlepszy Prezydent", "Zasłużony Prezydent" itp. nie dobrze mi się robi.
Nie chcę teraz przytaczać moich myśli na ten temat bo chwila na to nie pozwala ale oczywiście mam odmienne zdanie co do niektórych "zakochanych" w Panie Prezydencie.

Oczywiście jeśli chodzi o pochówek na Wawelu to dla mnie jedno wielkie nieporozumienie. Wawel był miejscem pochówku królów Polski i naprawdę zasłużonych ludzi.
W tym wypadku jednak proponowałbym Powązki na Aleji Zasłużonych.
" Tempora mutantur et nos mutamur in illis" - Owidiusz

KUKURYKU SQUAD '09 (vel Stary Port Squad)
Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 13.04.2010, 19:21
Cytat:
Nie wspomnę już o tym, że największe głosy sprzeciwu pojawiają się wśród osób, które są czy to napływowe (np. przywiało na studia) czy też Kraków znają tylko z przewodników turystycznych
A skąd ta wiedza ?
pan Dudi
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 13.04.2010, 19:22
Proponuję zamknąć ten temat na najbliższych kilka dni.
Prawą ręką ci pogrożę, zdrajco, a nie lewą

http://inicjatywa14.net/
NowaHutaWNH
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 13.04.2010, 19:25
taka zapadła decyzja. Zgodził się na to kardynał Dziwisz. I myślę że na tym powinna być dyskusja zakończona.
Temat chyba był niepotrzebnie otwierany.
Ostatnio edytowane przez NowaHutaWNH : 13.04.2010 o godz. 19:27.
[CENTER]Towarzystwo Sportowe.
[/CENTER]
TeeS
Senior Member

Od: 02.2003

Stary 13.04.2010, 19:25
Ja osobiście uważam, że Wawel z różnych powodów to nie miejsce na ten pochówek. Ale nie o tym chciałem pisać - bo nie zamierzam nikogo do swojej racji przekonywać - nie czuję takiej potrzeby.

O wiele bardziej przerażające jest to jak wygląda dyskusja tutaj. Większość z Was, gdyby tylko mogła - utopiłaby kogoś kto ma inne zdanie w łyżce wody. Jakbym miał przed oczami scenę z "Dnia Świra" - moja racja jest najmojsza - i nawet pasuje szarpanie flagi, które tam było pokazane.

Żenada Panowie, żenada. Smutno to czytać.
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 13.04.2010, 19:27
Mareq napisał(a):Wyświetl post
A skąd ta wiedza ?
To wiedza tajemna
Abstrahując od tego wszystkiego to musicie przyznać że nikomu nawet do głowy by nie przyszło, że w ogóle może paść jakaś propozycja pochówku na Wawelu.Kaczyński to Warszawiak, związany właśnie ze stolicą czy choćby Gdańskiem...Wiem że to głupie stwierdzenie ale ciekawe co on by o tym myślał i czy w ogóle chciałby leżeć w Krakowie.
94 - Allah Akbar!!
harthausen
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 13.04.2010, 19:33
dla Krakowa bardzo dobra decyzja. Potwierdzenie szczególnego miejsca na mapie i historii Polski.
Prezydent Kaczyński to był przyzwoity człowiek , o jego żonie , aniołowi w ludzkiej postaci nie wspominając. W porównaniu z nimi to wiele postaci , co już w kryptach leżą bardziej na miejsce przed płotem przy Batowicach zasługują.
A to, że media mu fałszywy wizerunek zrobiły? No problem, za to Górniak i Doda mają ładny.

Jest też minus tego rozwiązania. Hipokryci pisiorki od Wawelu będą rozpoczynać każde wybory , rocznicę czy przegłosowaną ustawę odpowiednią szopką.
Ciekawe, co kombinatorzy platformersi w odpowiedzi wymyślą ?

Jedno pewne - po przywiezieniu zwłok pani Marii Kaczyńskiej skończyła się żałoba, wróciła polityka . Długo nie trwało.

Sędzia
Senior Member

Stary 13.04.2010, 19:43
w ramach ciekawostki

"Np. dzis moi angielscy koledzy z pracy powiedzieli mi, iz “Terrible Twin” musial byc dla wszystkich Polakow ukochanym politykiem, skoro zegnaja go tlumy wieksze niz ten a pogrzebie ksieznej Diany. "

http://macgregor.salon24.pl/
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 13.04.2010, 19:49
Proponuje jeszcze zrobić z Kaczyńskiego świętego, a dzień 10 kwietnia zrobić dniem wolnym od pracy, aby należycie uczcić jego pamięć... Żałosna jest ta medialna szopka... 3/4 krytykowało go, śmiało się z niego za życia, a teraz zapomnieli o tym...
krakus_tsw
Member

Stary 13.04.2010, 19:52
Nikomu nie można odbierać prawa do żalu.
Mareq
Senior Member

Stary 13.04.2010, 19:54
http://wyborcza.pl/1,105766,7768819,...na_Wawelu.html

Wyborcza , anonimowe źródło , wiadomo
ale najważniejszy fragment wywiadu

,,Powtarzam jednak, Jarosław Kaczyński naprawdę chciałby, żeby to były Powązki.

Kto więc podjął decyzję o pochówku na Wawelu?

Kardynał Dziwisz za akceptacją Jarosława Kaczyńskiego''

Tak jak wcześniej pisałem .
Podtrzymuje swoje zdanie na temat przyczyn.
Dziwisz chciał dobrze i wydaje mu się , że to słuszny krok w cementowaniu społeczeństwa , ale w rzeczywistości popełnił spory błąd . Musiał źle zinterpretować przesłanki .

Tiramisu
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 13.04.2010, 19:57
KOALIK napisał(a):Wyświetl post
Żałosna jest ta medialna szopka...
Z tym się zgadzam. Natomiast swoją ironią uderzyłeś też w Kaczyńskiego, niepotrzebnie.
W sprawie Wawelu: czy tylko ja mam wrażenie, że najważniejsi w tym wszystkim - ś.p. Kaczyńscy - wcale nie byliby zadowoleni? On był związany z Warszawą, ona skromna i "zwyczajna" (w dobrym tego słowa znaczeniu).

Poziom waszej dyskusji pozostawię bez szerszego komentarza. Wstyd.
Ostatnio edytowane przez Tiramisu : 13.04.2010 o godz. 20:04.
"Nawet jeśli serce miałbym sztuczne to biłoby wraz z bębnem za Wisłę,,,"
orzeu
Senior Member

Stary 13.04.2010, 19:59
Ciastek1 napisał(a):Wyświetl post
Widzę , że warunkiem do zostania patriotą bądź zasłużonym Polakiem jest konieczna legitymacja partyjna PiSu. Reszta to wykształciuchy , iTiaowcy , czerwone świnie itp
mlynnek napisał(a):Wyświetl post
przeczytaj książki o historii Poski podziemnej podczas II WŚ i czasów PRLu i nie grzesz więcej.
danpe_ napisał(a):Wyświetl post
Orzeu co do Bartoszewskiego
http://pl.wikipedia.org/wiki/W%C5%82...w_Bartoszewski
mało? Pochwal się swoimi dokonaniami, pokiwam głową z politowaniem.

Wstyd mi jak czytam niektóre niegodne posty w tym temacie, wstyd się przyznać, że kibicuję tej samej drużynie, co niektórzy gadający skończone głupoty i wartościujący ludzi na tym forum.
Fakt, że Lech Kaczyński był Prezydentem godnie reprezentującym w świecie RP jest wystarczającym argumentem do pochówku w krypcie na Wawelu.
Sam miałem dużo uwag do Prezydenta, do jego kadencji, choć mniej niż do Kwacha.
Uch.
1. Dzieki za odpowiedz na temat.
2. Dzieki za odeslanie do ksiazek
3. Dzieki za odeslanie do wikipedii.

Bartoszewskiego szanuje ale jest/bylo wiele osob takich jak on i nie gloryfikowalbym go tylko dlatego ze udalo mu sie ostatnio blysnac "dyplomatołkami".
Ostatnio edytowane przez orzeu : 13.04.2010 o godz. 20:11.
WISŁA PANY !!

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów