|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Cytat:
Ostatnio edytowane przez killzone : 13.04.2010 o godz. 10:44.
![]() ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2007
Offline |
|
A przede wszystkim prawdziwa polityka nie realizuje się w mediach, tylko faktami dokonanymi. "Nie ma przypadków, są tylko znaki". |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Zaczynamy popadać w jakąś paranoiczną skrajność. Rondo im. Kaczyńskiego. Pochówek na Wawelu? Z całym szacunkiem nie przeginajmy pały. O ile pamiętam mimo zaproszenia Prezydent miał głęboko gdzieś Obchody Rocznicowe Krakowa.
Poza tym Kraków jest wg warszawskiej śmietanki mało atrakcyjny turystycznie i ma kiepską bazę hotelową. Więc chować swoich u siebie. ![]()
STELLA BIANCA FOREVER - SOCIOS WISŁA KRAKÓW
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Obecna sytuacja jest taką kompormitacją mediów,że aż włosy stają dęba. Każdy rozskądny już wie jak to wszytko wygląda,a ten co się wachał, przekonal się chyba o tym dobitnie. Miernoty lansowane na giazdy,które swój kapitał politzyczny i medialny zbiły na obrażaniu człowieka,sa na tyle beszczelne,że same nie znikną z anteny,radia i gazet. Liczę na jakiś odruch zwrotny co bardziej myślacych rodaków i doprowadzą swoimi decyzjami politycznymi,edukacyjnymi,naukowymi do wyrzucenia pewnych osób tam gdzie ch miejsce,czyli na śmietnik historii. I spuścimy na to wszytko zaslonę milczenia,że w cywilizowanym kraju dochodziło do takiego zezwierzęcenia. Jednak obawiam się,że slabych,zakompleksionych,miernych jest tyle,że w dalszym ciągu będa bić pokłony i klaskać swoim miernym pupilom,którzy poza hamstwem nie mają nic do zaoferowania.
Jesli Prezydent wraz z żoną spoczną w Katerdze na Wawelu,ciekawe czy imć Filemonowicz zacznie wywieszac plakaty,że "Kraków na to nie pozwoli". Nienawiść i jej szerzenie ma swoje granice,które jednak u nas zostały daleko przekroczone. Niezrozumiałym dlas mnie jest jak można być anty do jakiejś osoby z samego założenia. Co niektorych nalezałoby wywalić za mury miasta bez moziwości powrotu,bo z wstydem i hańbą musimy się teraz mierzyć. Ciułaćpolityczny kapitał na nienawiści podsycanej przez media potrafią tylko miernoty,nie godni uwagi. Co do samego pochówku na Wawelu. Niby ok,ale lepsza byłaby już Skałka,bo tam leżą wybitni bardziej lub mniej. Nie chcę nikomu nic odmawiać ani umniejszać ale zaczyna być przewał w drugą stronę. Devonish co to znaczy swoich?Kancelaria Prezydenta duzo kasy dawała na odbudowanie i restaurowanie zabytków w Krakowie. Dla mnie to jest bardziej istone,bo ma jakiś wymiar konketny a nie li tylko przyjazd dla samego przyjazdu. Puste symbole Cie cieszą.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 13.04.2010 o godz. 10:57.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Pomysł chybiony. Moim zdaniem.
Mimo całej sympatii jaką cieszyła się u mnie rodzina prezydencka... Słowacki, Piłsudski, Sikorski... Dywagacje o sercu Jana Pawła II. Ok. Lech Kaczyński to mimo wszystko ciut inny kaliber. Prezydent dobry, ale oni spoczywają w Warszawie... |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
Właśnie tego się obawiałem, że nie minie parę dni a zaczną z tego robić szopkę.
![]() ![]() Po burzy słońce wychodzi zza chmur... |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Moim zdaniem to nie jest dobry pomysł. Wawel to miejsce na najwybitniejsze postaci z historii Polski. Należy uhonorować Prezydenta Kaczyńskiego i tragedię która go spotkała, ale nie był on na tyle wybitną postacią, żeby spoczać na Wawelu.
![]()
rrr
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
zgadzam się, jak zwykle popadamy w skrajonści.. brakuje tylko pojednania dla prezydenta..
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wawel
mam nadzieje, ze to tylko plotka. ![]()
Wisła Kraków
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To nie najlepszy pomysl wg mnie ale zobaczcie jakim prostym trikiem wyborcza wzbudza niechec do tego wydarzenia. Jak zwykle maja "anonimowe zrodlo" niepotwierdzone z ktorego sie potem banalnie mozna wycofac.
Jesli ten nius okaze sie nieprawdziwy to ta scierwiasta gazeta po raz kolejny manipulacja i klamstwem osiagnie jakis swoj cel. Dlatego zanim zostanie to potwierdzone proponowalbym powstrzymac sie od komentarzy. ![]()
WISŁA PANY !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Nie poruszajcie w ogóle kwestii Wawelu jako miejsca spoczynku pary prezydenckiej, dopóki ta informacja nie zostanie potwierdzona przez kogoś bardziej wiarygodnego niż GW i "ważny polityk rządu".
Dokładnie to, o czym pisze orzeu- znamy chyba wszyscy ich metody i wiemy, czego można się po nich spodziewać, więc jak dla mnie, nie ma tematu. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
"Rodzina Lecha i Marii Kaczyńskich chciałyby, żeby para prezydencka została pochowana na Wawelu - takie nieoficjalne informacje zdobyli krakowscy reporterzy RMF FM. Trwają rozmowy na ten temat. Decyzję w tej sprawie musi zaakceptować arcybiskup metropolita krakowski Stanisław Dziwisz."
rmf.fm ![]()
Wisła Kraków
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Również uważam , że to zły pomysł .
W takim miejscu jak Wawel powinni być chowani ludzie za zasługi za życia a nie za to jak tragiczną śmiercią umarli. Mam tylko nadzieję , że tego typu pomysły wychodzą ze środowisk osób , którym Lech Kaczyński i jego prezydentura były bardzo bliskie a osoby sceptyczne przez grzeczność i zrozumienie chwili nie protestują głośno. Gorzej gdy większość narodu popadła w histerię i jakieś hipokryzyjne uniesienie . Szacunek dla Prezydenta bardzo OK. Ale bez histerii i mitologizacji . edit: faktycznie , lepiej poczekać na więcej źródeł aczkolwiek nie da się ukryć , że tu i ówdzie pośród ludu posłychiwać takie hasła .
Ostatnio edytowane przez Mareq : 13.04.2010 o godz. 11:22.
|
|
|
|
dziarski chłop
Od: 04.2005
Offline |
|
|
faktycznie gw a rmf fm to straaaaaaaaasszna różnica. I już z identyfikacją z cierpieniem i współczuciem włącza się irytacja wykształciucha
Wystarczy wpisać komendę i dać enter i gra jak w zegarku. Dobre zaprogramowanie wykształciucha to podstawa |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
No to co ? Wyjście tylko jedno zebrać się ,założyć komitet , oprotestować ,"Wawel tylko dla Donalda" transparent przygotować... "Kraków nie chce prezydenta"... Po co budować mity ... Jak psa zakopać za stodołą u jakiegoś chłopa na wsi i tyle... Mam nadzieje ,że dzielni mieszkańcy tak wspaniałego miasta nie dopuszczą do tego aby ktoś ich tak dyfamował...
Dobra żartowałem , chciałem być tak postępowy jak idol platformianych Janusz Palikot ,który na dzień pogrzebu zapowiedział wielki happening. Tak całkiem poważnie... Wiadomo ,że trudno abyśmy tutaj popadali w mitologię. Teraz dokładnie widać ile ludzi zostało nabranych przez "postępowe" media. Jeżeli kogoś pokazywać to w imię pewnej możności rzetelnej budowy oceny z wadami i zaletami. Patrzcie ,że okazuje się ,że można sporo dobrych rzeczy o takim prezydencie jak Kaczyński powiedzieć. Trzeba być naprawdę strasznie ślepym ,żeby nie dostrzegać niesprawiedliwość ukazywania tego człowieka (stara metoda propagandy przemilczeć zalety i sukcesy obiektu niszczonego) . Nie można popadać w tony beatyfikacyjne ale opinia publiczna powinna żądać od mediów obiektywizmu. To samo się tyczy Tuska czy Komorowskiego. Chciałbym znać tych ludzi , wiedzieć o nich więcej. Media serwują papkę , teatrzyk, półśrodki , wygłupy. Może ja jako człowiek ,który nie jest zwolennikiem Tuska popełniam błąd nie zadając sobie trudu zrozumienia jego filozofii. Może w tak skrzętnie uprawianym nieróbstwie i szkodnictwie jest ukryta metoda. Problem platformianych polega na tym , że PiS ociera się o śmierć. A PO to anty-PIS . Wydmuszka wypłukana z ideologii. PO jest antytezą PiSu plus koalicja mediów. Pomyślcie nie ma PiS-u nie ma PO proste. Teraz nie ma opozycji. Idzie totalitaryzm i dyktatura. Czekam z utęsknieniem na prywatną służbę zdrowia, płatne studia wyższe , reformę finansów publicznych wiele wiele innych projektów PO. Szanowni wyborcy PO powinni umieć wyegzekwować od ludzi ,których wybrali realizację programu no bo przecież jako młodzi , wykształceni , z wielkich miast głosowaliście na program nie żeby Kaczyńskiemu zrobić po złości , nie dlatego ,że ktoś ma ładną cerę , a ktoś innych dobrze wychodzi na zdjęciach. PS. Ludzie nie wiem co Wam szkodzi taka decyzja rodziny. Tak niektórzy tu się zachowują jakby chcieli Wam co najmniej grobowiec Adolfa Hitlera ze Stalinem na dokładkę zainstalować na tym Wawelu. Hans Frank tam urzędował to i Kaczyńskiego da się pochować . Spokojnie. PS2. Ja sądzę ,że przedstawiciele duchowieństwa mogą się zgodzić. Wielu ludzi poparcie dla Kaczyńskiego utożsamiało tylko z szalonym toruńskim Ojcem Dyrektorem bo on się w swoich pojebanych poglądach szkodzących de facto PiS-owi nie krył. Ale trzeba pamiętać ,że hierarchowie Kościoła katolickiego de facto no powiedzmy to popierali PiS w całej rozciągłości tylko nie mogli się z tym jawnie obnosić na forum publicznym.
Ostatnio edytowane przez Bronex : 13.04.2010 o godz. 12:17.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Cytat:
Cytat:
to właśnie przykład histerii o której wspomniałem . Nie zauważyłem aby ktokolwiek z komentujących na tym forum ten ,,fakt gazetowy'' , uważał , że jest to miejsce dla Tuska , albo umniejszał powagę tego iż Prezydentowi należy się jakieś godne miejsce pochówku . Po co więc te słowa ?
Ostatnio edytowane przez Mareq : 13.04.2010 o godz. 11:47.
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
niestety w RMFie wlasnie potwierdzili - Dziwisz powiedzial, ze tocza sie rozmowy.
Ostatnio edytowane przez Coglin : 13.04.2010 o godz. 11:49.
![]()
Wisła Kraków
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A czemu nie w Brazylijce Grobu Pańskiego w Jerozolimie ?
Santa subito ! ![]()
http://www.youtube.com/watch?v=-shF8y5ud0Q - obejrzyj Wiślaku, zapewniam że banan pojawi się na twych ustach
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Może dlatego, że jest tragicznie zmarłym prezydentem Polski?! Ludzie, opamiętajcie się. Wychodzi z Was właśnie zakłamanie, jak jeszcze 2 dni temu mówiliście jak Wam przykro, a teraz jak sępy rzucacie się, żeby dopiec Kaczyńskiemu, zapominając o tym, że on nie żyje! Dla mnie decyzja o tyle niezrozumiała, że przecież Warszawa, to jego dom i ja nie wyobrażam sobie własnego pochówku gdzie indziej, niż w domu właśnie. Co do tego, że to Wawel, to jako głowa państwa na pewno na to zasłużył. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Konflikt_wawelski Obawiam się , że ciosy będą szły wręcz na grobach tragicznie zmarłych . Jak Dziwisz się zgodzi , to dostanie z jednej strony. Jak Dziwisz się nie zgodzi , to dostanie z drugiej strony. Nie muszę chyba dodawać , że uderzenie z pierwszej strony będzie może mniej brutalne , ale zdecydowanie bardziej głośniejsze. I na co to komu ? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
PS. Mareq ciekawa informacja z tym konfliktem historią Polski i krajów słowiańskich zajmuję się prawie ,że zawodowo a o tym pierwszy raz słyszę ciekawostka...
Ostatnio edytowane przez Bronex : 13.04.2010 o godz. 12:20.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 02.2010
Offline |
|
|
Ludzie jest jeszcze żałoba nie kłóćmy się.
Jedno jest pewne Nasz Prezydent powinien zostać pochowany z najwyższymi możliwymi honorami. To byl czlowiek jedyny w swoim rodzaju, juz chyba nigdy nie bedziemy mieli takiego uczciwego, kochajacego swoj kraj Prezydenta..... http://www.youtube.com/watch?v=_WS-sU5r5dA A Wawel to doskonale o historycznym znaczeniu miejsce na pochowek tak wybitnej postaci. Kazdy kto jest na nie chyba jest jakims "nowokrakowianinem" a nie prawdziwym KRAKOWIANINEM-PATRIOTĄ bo bycie obywatelem tego miasta zobowiazuje!!
Ostatnio edytowane przez matssman : 13.04.2010 o godz. 12:20.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomos...jgorszych.html - Pierwszy obiektywny artykuł, myślę że trafiony w 100 %.
Sobotnia tragedia była straszna, ale naprawdę chowania na Wawelu jest próbą rehabilitacji przez osoby które wcześniej go krytykowały. Będą Go pamiętał jako osobę która źle sprawowała urząd prezydenta, nigdy go nie darzyłem sympatią, ale z racji tego że był Prezydentem RP szanowałem go. I teraz próba wmawiania wszystkim o jego majestatyczności chyba nie jest na miejscu. Myślę że musimy wszyscy ochłonąć, chociaż żal w sercu jest wielki.
Ostatnio edytowane przez arth_ur : 13.04.2010 o godz. 12:33.
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=-shF8y5ud0Q - obejrzyj Wiślaku, zapewniam że banan pojawi się na twych ustach
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Szacunek się należy bo to Prezydent RP, ale od razu chować Ich na Wawelu
![]()
...Pamiętaj gdzie Twój Kraj! Gdzie Dom Twój, bratni śpiew. I Tego nie porzucisz nigdy, Dumy z własnej Ojczyzny!...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zginął wielki Polak, niedoceniany za życia doceniony po tragicznej śmierci! Zasługuje na to miejsce, jak na każde inne gdzie rodzina by Go chciała pochować!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Słuchajcie! To ,że śp. Prezydent RP Lech Kaczyński wraz małżonką będą pochowani na Wawelu jest wysoce nieprawdopodobne. Rodzina sobie może chcieć ale zachowajmy umiar w tym kraju jeszcze Adam i Gazeta coś mają do powiedzenia. Nie nie to jest niemożliwe... Kto to w ogóle na tak durny pomysł wpadł !!! Nic tylko Polaków dzielić... Jeszcze z zaświatów...
Ależ straszny żart to czy nie żart przeczytałem na komentarzach w necie na jakieś stronie . Ktoś taki napisał odnośnie piwa chyba w sobotę "nie ma jak zimny Lech z rana"..... Spokojnie nie stresujmy się do niedzieli jest jeszcze parę dni. To ,że dzisiaj jest informacja ,że o godz. 14 na Wawelu to jeszcze nic nie znaczy. Do soboty Gazeta wyjdzie z takimi atakiem na ten pomysł ,że się okaże ,że para będzie leżeć w Markach albo Nowym Dworze...
Ostatnio edytowane przez Bronex : 13.04.2010 o godz. 13:06.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Potwierdzono, że na Wawelu. W niedzielę o 14.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
za tvn24. Pogrzeb odbędzie się w niedzielę o godzinie 14:00 na Wawelu.
Z całym szacunkiem dla zmarłych,ale nie uważam,że powinni spoczywać w tym samym miejscu gdzie Królowie Polski,Mickiewicz,Słowacki i wielu innych. To już jest przegięcie.. Ciekawe kto wpadł na taki pomysł.. Archikatedra w Warszawie - ok,Świątynia Opatrzności - ok,ale nie Wawel! Nosz ludzie! Doszło do naprawdę wielkiej tragedii, każdy z nas jest przygnębiony mniej lub bardziej,ale ochłońmy trochę ! ![]()
Impossible is nothing !
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No Sambo poużywaj sobie jeszcze na głupich wykształciuchach , śmiało.
Co prawda wciąż są to (chyba?) informacje medialne , więc nie ma co dzielić skóry na niedźwiedziu na 100 % , ale tak jak pisałem jest to decyzja niedobra. Tak jak już pisałem. Tam powinni spoczywać ludzie za dokonania za życia a nie za tragiczną śmierć. Chyba nie będę zbytnim pesymistą , jeżeli napiszę , że gdyby Lech Kaczyński umarł śmiercią naturalną po skończonej już prezydenturze , to nie było by tych słów , gestów i zachowań. Odbył by się państwowy pogrzeb , gdzieś w Warszawie , przybyło by kilka ważnych osób z rządu , świata polskiej polityki , ambasadorzy . Społeczeństwo i historia w jego ocenie była by dokładnie taka sama , jak z przed 10 kwietnia , czyli mocno podzielne z dosyć spory odchyłem w stronę przeciwników . To prawda , że media przedstawiały często wizerunek OSOBY Prezydenta niewłaściwie . Tylko , że np. ja to miałem totalnie w dupie , bo obojętne mi było czy mój Prezydent jest niski , wysoki , grupy , chudy , sepleni , nie wymawia r , kochają go na zachodzie-nie kochają itp itd . Natomiast nie próbujmy teraz dokonywać jakieś mitologizacji jego polityki. Uważałem i data 10 kwietnia nic tutaj nie ma do rzeczy , że jego polityka nie była moją wizją polityki , że nie była to dobra polityka. Nie potrzebowałem jakiegoś wstrząsu pod postacią tego tragicznego wypadku , żeby sobie wmawiać , że wcześniej byłem idiotą i nie dostrzegałem jakim to wspaniałym Prezydentem był Lech Kaczyński. Nie wmawiajmy sobie też , że te tłumy na ulicach to masa konwertytów , która to 10 kwietnia zrozumiała jakim to Wielkim Polakiem , Człowiekiem i Prezydentem był Lech Kaczyński. Być może paru kretynów chwycił żal , że idiotycznie oceniali pryzmat polityka przez jego wzrost , ale to nie oznacza , że nagle wszystkim świadomym przestawiła się diametralnie ocena sprawowanej przez niego funkcji Prezydenta. Uważam , że decyzja z tym pochowaniem na Wawelu , to szopka , tyle ...
Ostatnio edytowane przez Mareq : 13.04.2010 o godz. 13:11.
|
|
|