The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
killzone
Senior Member

Od: 07.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.04.2010, 10:25
Cytat:
Lech i Maria Kaczyńscy mają zostać pochowani w krypcie na Wawelu obok królów Polski. Tak zdecydowała rodzina zmarłych - dowiedziała się ze źródeł rządowych "Gazeta Wyborcza"

Taką decyzję podjęła w nocy rodzina prezydenckiej pary, córka Marta i brat Jarosław. Wcześniej kancelarie premiera i prezydenta, które koordynują przygotowania do pożegnania ofiar sobotniej katastrofy pod Smoleńskiem, przedstawiły rodzinie dwie inne propozycje: warszawską archikatedrę św. Jana , w której spoczywa ciało tragicznie zmarłego prezydenta Gabriela Narutowicza i wojskowe Powązki. - Wola rodziny jest taka, żeby pan prezydent wraz z małżonką byli pochowani na Wawelu. A to rodzina decyduje o miejscu pochówku - mówi "Gazecie" ważny polityk z rządu.

Pogrzeb prezydenckiej pary ma się odbyć w niedzielę w Krakowie. W sobotę na placu Piłsudskiego w Warszawie są planowane uroczystości pożegnania wszystkich ofiar katastrofy.

Zdzisław Sochacki, proboszcz katedry wawelskiej powiedział nam: - Na razie nikt nie informował o pochówku pary prezydenckiej w katedrze wawelskiej. Jeśli dojdzie do takich rozmów, odbędą się na szczeblu kardynał Dziwisz - rząd i rodzina zmarłych. Oczywiście, jeśli taka będzie wola wszystkich stron, miejsce dla pary prezydenckiej znajdzie się w sarkofagu na Wawelu.

Gdyby doszło do pochówku Marii i Lecha Kaczyńskich na Wawelu, ich sarkofag mógłby znaleźć się w sąsiedztwie sarkofagu gen. Władysława Sikorskiego.Prezydent Krakowa Jacek Majchrowski nic jeszcze nie wie. - Jeśli taka będzie decyzja rodziny i kardynała, zrobimy wszystko, by odbyło się w godny sposób - zapewnia Jacek Majchrowski
Dobrze ze nie w grotach Watykanskich
Ostatnio edytowane przez killzone : 13.04.2010 o godz. 10:44.
Bóg Trybun (objawion)
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2007

Stary 13.04.2010, 10:34
pan_premier napisał(a):Wyświetl post
no właśnie prawie, że raz.
Wyraźnie widać, że mniej więcej od kilku miesięcy TVN daje lekko po głowie PO, od jakiegoś czasu było tez na TVN kilka programów o Kaczyńskich w stylu tych o Kwaśniewskich czyli miód do porzygania ze strony prowadzących wywiad i normalni ludzie po drugiej stronie.

zgadzam się z Sambo, jak zobaczyłem Michnik i usłyszałem wczoraj zarzut Rymanowskiego do Gowina(sic!) że będą teraz musieli przemyśleć swój język w polityce to wyłączyłem TV

czy kłamią teraz czy wtedy?
po pierwsze w obrębie samej PO są frakcje, po drugie są interesy (był sobie Jan Maria, dla przykladu... za to na "dobrego wojaka Radka", który wylądował w PO z PISu i miał wyelkie mniemanie o swojej pozycji wystawiono Komorowskiego z całym bogactwem inwentarza). Do tego specyfika "zawodu dziennikarza" - nabijanie punktów. Bycie emo i okazywanie współczucia jest dobrze odbierane przez ogół społeczeństwa.

A przede wszystkim prawdziwa polityka nie realizuje się w mediach, tylko faktami dokonanymi. "Nie ma przypadków, są tylko znaki".
są kibice i kibuce, Kraków wiedzie prym w tej sztuce

Devonisch
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 13.04.2010, 10:45
Zaczynamy popadać w jakąś paranoiczną skrajność. Rondo im. Kaczyńskiego. Pochówek na Wawelu? Z całym szacunkiem nie przeginajmy pały. O ile pamiętam mimo zaproszenia Prezydent miał głęboko gdzieś Obchody Rocznicowe Krakowa.
Poza tym Kraków jest wg warszawskiej śmietanki mało atrakcyjny turystycznie i ma kiepską bazę hotelową. Więc chować swoich u siebie.
STELLA BIANCA FOREVER - SOCIOS WISŁA KRAKÓW
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 13.04.2010, 10:51
Obecna sytuacja jest taką kompormitacją mediów,że aż włosy stają dęba. Każdy rozskądny już wie jak to wszytko wygląda,a ten co się wachał, przekonal się chyba o tym dobitnie. Miernoty lansowane na giazdy,które swój kapitał politzyczny i medialny zbiły na obrażaniu człowieka,sa na tyle beszczelne,że same nie znikną z anteny,radia i gazet. Liczę na jakiś odruch zwrotny co bardziej myślacych rodaków i doprowadzą swoimi decyzjami politycznymi,edukacyjnymi,naukowymi do wyrzucenia pewnych osób tam gdzie ch miejsce,czyli na śmietnik historii. I spuścimy na to wszytko zaslonę milczenia,że w cywilizowanym kraju dochodziło do takiego zezwierzęcenia. Jednak obawiam się,że slabych,zakompleksionych,miernych jest tyle,że w dalszym ciągu będa bić pokłony i klaskać swoim miernym pupilom,którzy poza hamstwem nie mają nic do zaoferowania.

Jesli Prezydent wraz z żoną spoczną w Katerdze na Wawelu,ciekawe czy imć Filemonowicz zacznie wywieszac plakaty,że "Kraków na to nie pozwoli". Nienawiść i jej szerzenie ma swoje granice,które jednak u nas zostały daleko przekroczone. Niezrozumiałym dlas mnie jest jak można być anty do jakiejś osoby z samego założenia. Co niektorych nalezałoby wywalić za mury miasta bez moziwości powrotu,bo z wstydem i hańbą musimy się teraz mierzyć. Ciułaćpolityczny kapitał na nienawiści podsycanej przez media potrafią tylko miernoty,nie godni uwagi.

Co do samego pochówku na Wawelu. Niby ok,ale lepsza byłaby już Skałka,bo tam leżą wybitni bardziej lub mniej. Nie chcę nikomu nic odmawiać ani umniejszać ale zaczyna być przewał w drugą stronę.

Devonish co to znaczy swoich?Kancelaria Prezydenta duzo kasy dawała na odbudowanie i restaurowanie zabytków w Krakowie. Dla mnie to jest bardziej istone,bo ma jakiś wymiar konketny a nie li tylko przyjazd dla samego przyjazdu. Puste symbole Cie cieszą.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 13.04.2010 o godz. 10:57.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 13.04.2010, 10:53
Pomysł chybiony. Moim zdaniem.
Mimo całej sympatii jaką cieszyła się u mnie rodzina prezydencka...

Słowacki, Piłsudski, Sikorski... Dywagacje o sercu Jana Pawła II. Ok.
Lech Kaczyński to mimo wszystko ciut inny kaliber. Prezydent dobry, ale oni spoczywają w Warszawie...
M89
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 13.04.2010, 10:54
Właśnie tego się obawiałem, że nie minie parę dni a zaczną z tego robić szopkę.

Po burzy słońce wychodzi zza chmur...
pzkwr
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 13.04.2010, 10:59
Moim zdaniem to nie jest dobry pomysł. Wawel to miejsce na najwybitniejsze postaci z historii Polski. Należy uhonorować Prezydenta Kaczyńskiego i tragedię która go spotkała, ale nie był on na tyle wybitną postacią, żeby spoczać na Wawelu.
rrr
joshi
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 13.04.2010, 11:03
zgadzam się, jak zwykle popadamy w skrajonści.. brakuje tylko pojednania dla prezydenta..
Coglin
Senior Member

Stary 13.04.2010, 11:07
Wawel? pewnie w Watykanie odmowiono :|

mam nadzieje, ze to tylko plotka.
Wisła Kraków
orzeu
Senior Member

Stary 13.04.2010, 11:10
To nie najlepszy pomysl wg mnie ale zobaczcie jakim prostym trikiem wyborcza wzbudza niechec do tego wydarzenia. Jak zwykle maja "anonimowe zrodlo" niepotwierdzone z ktorego sie potem banalnie mozna wycofac.
Jesli ten nius okaze sie nieprawdziwy to ta scierwiasta gazeta po raz kolejny manipulacja i klamstwem osiagnie jakis swoj cel. Dlatego zanim zostanie to potwierdzone proponowalbym powstrzymac sie od komentarzy.
WISŁA PANY !!
pan Dudi
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 13.04.2010, 11:10
Nie poruszajcie w ogóle kwestii Wawelu jako miejsca spoczynku pary prezydenckiej, dopóki ta informacja nie zostanie potwierdzona przez kogoś bardziej wiarygodnego niż GW i "ważny polityk rządu".

Dokładnie to, o czym pisze orzeu- znamy chyba wszyscy ich metody i wiemy, czego można się po nich spodziewać, więc jak dla mnie, nie ma tematu.
Prawą ręką ci pogrożę, zdrajco, a nie lewą

http://inicjatywa14.net/
Coglin
Senior Member

Stary 13.04.2010, 11:12
"Rodzina Lecha i Marii Kaczyńskich chciałyby, żeby para prezydencka została pochowana na Wawelu - takie nieoficjalne informacje zdobyli krakowscy reporterzy RMF FM. Trwają rozmowy na ten temat. Decyzję w tej sprawie musi zaakceptować arcybiskup metropolita krakowski Stanisław Dziwisz."
rmf.fm
Wisła Kraków
Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 13.04.2010, 11:16
Również uważam , że to zły pomysł .
W takim miejscu jak Wawel powinni być chowani ludzie za zasługi za życia a nie za to jak tragiczną śmiercią umarli.
Mam tylko nadzieję , że tego typu pomysły wychodzą ze środowisk osób , którym Lech Kaczyński i jego prezydentura były bardzo bliskie a osoby sceptyczne przez grzeczność i zrozumienie chwili nie protestują głośno. Gorzej gdy większość narodu popadła w histerię i jakieś hipokryzyjne uniesienie .

Szacunek dla Prezydenta bardzo OK.
Ale bez histerii i mitologizacji .

edit:
faktycznie , lepiej poczekać na więcej źródeł
aczkolwiek nie da się ukryć , że tu i ówdzie pośród ludu posłychiwać takie hasła .
Ostatnio edytowane przez Mareq : 13.04.2010 o godz. 11:22.
sambo
dziarski chłop

Od: 04.2005

Stary 13.04.2010, 11:19
faktycznie gw a rmf fm to straaaaaaaaasszna różnica. I już z identyfikacją z cierpieniem i współczuciem włącza się irytacja wykształciucha

Wystarczy wpisać komendę i dać enter i gra jak w zegarku.

Dobre zaprogramowanie wykształciucha to podstawa
Bronex
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 13.04.2010, 11:38
No to co ? Wyjście tylko jedno zebrać się ,założyć komitet , oprotestować ,"Wawel tylko dla Donalda" transparent przygotować... "Kraków nie chce prezydenta"... Po co budować mity ... Jak psa zakopać za stodołą u jakiegoś chłopa na wsi i tyle... Mam nadzieje ,że dzielni mieszkańcy tak wspaniałego miasta nie dopuszczą do tego aby ktoś ich tak dyfamował...

Dobra żartowałem , chciałem być tak postępowy jak idol platformianych Janusz Palikot ,który na dzień pogrzebu zapowiedział wielki happening. Tak całkiem poważnie... Wiadomo ,że trudno abyśmy tutaj popadali w mitologię. Teraz dokładnie widać ile ludzi zostało nabranych przez "postępowe" media. Jeżeli kogoś pokazywać to w imię pewnej możności rzetelnej budowy oceny z wadami i zaletami. Patrzcie ,że okazuje się ,że można sporo dobrych rzeczy o takim prezydencie jak Kaczyński powiedzieć. Trzeba być naprawdę strasznie ślepym ,żeby nie dostrzegać niesprawiedliwość ukazywania tego człowieka (stara metoda propagandy przemilczeć zalety i sukcesy obiektu niszczonego) . Nie można popadać w tony beatyfikacyjne ale opinia publiczna powinna żądać od mediów obiektywizmu. To samo się tyczy Tuska czy Komorowskiego. Chciałbym znać tych ludzi , wiedzieć o nich więcej. Media serwują papkę , teatrzyk, półśrodki , wygłupy. Może ja jako człowiek ,który nie jest zwolennikiem Tuska popełniam błąd nie zadając sobie trudu zrozumienia jego filozofii. Może w tak skrzętnie uprawianym nieróbstwie i szkodnictwie jest ukryta metoda. Problem platformianych polega na tym , że PiS ociera się o śmierć. A PO to anty-PIS . Wydmuszka wypłukana z ideologii. PO jest antytezą PiSu plus koalicja mediów. Pomyślcie nie ma PiS-u nie ma PO proste. Teraz nie ma opozycji. Idzie totalitaryzm i dyktatura. Czekam z utęsknieniem na prywatną służbę zdrowia, płatne studia wyższe , reformę finansów publicznych wiele wiele innych projektów PO. Szanowni wyborcy PO powinni umieć wyegzekwować od ludzi ,których wybrali realizację programu no bo przecież jako młodzi , wykształceni , z wielkich miast głosowaliście na program nie żeby Kaczyńskiemu zrobić po złości , nie dlatego ,że ktoś ma ładną cerę , a ktoś innych dobrze wychodzi na zdjęciach.
PS. Ludzie nie wiem co Wam szkodzi taka decyzja rodziny. Tak niektórzy tu się zachowują jakby chcieli Wam co najmniej grobowiec Adolfa Hitlera ze Stalinem na dokładkę zainstalować na tym Wawelu. Hans Frank tam urzędował to i Kaczyńskiego da się pochować . Spokojnie.

PS2. Ja sądzę ,że przedstawiciele duchowieństwa mogą się zgodzić. Wielu ludzi poparcie dla Kaczyńskiego utożsamiało tylko z szalonym toruńskim Ojcem Dyrektorem bo on się w swoich pojebanych poglądach szkodzących de facto PiS-owi nie krył. Ale trzeba pamiętać ,że hierarchowie Kościoła katolickiego de facto no powiedzmy to popierali PiS w całej rozciągłości tylko nie mogli się z tym jawnie obnosić na forum publicznym.
Ostatnio edytowane przez Bronex : 13.04.2010 o godz. 12:17.
Mareq
Senior Member

Stary 13.04.2010, 11:40
Cytat:
oprotestować ,"Wawel tylko dla Donalda"
Cytat:
Jak psa zakopać za stodołą u jakiegoś chłopa na wsi i tyle
ochłoń
to właśnie przykład histerii o której wspomniałem .

Nie zauważyłem aby ktokolwiek z komentujących na tym forum ten ,,fakt gazetowy'' , uważał , że jest to miejsce dla Tuska , albo umniejszał powagę tego iż Prezydentowi należy się jakieś godne miejsce pochówku .
Po co więc te słowa ?
Ostatnio edytowane przez Mareq : 13.04.2010 o godz. 11:47.
Coglin
Senior Member

Stary 13.04.2010, 11:40
sambo napisał(a):Wyświetl post
faktycznie gw a rmf fm to straaaaaaaaasszna różnica. I już z identyfikacją z cierpieniem i współczuciem włącza się irytacja wykształciucha

Wystarczy wpisać komendę i dać enter i gra jak w zegarku.

Dobre zaprogramowanie wykształciucha to podstawa
wlasnie o takich ludziach jak sambo i bronex pisalem we wczesniejszym poscie.

niestety w RMFie wlasnie potwierdzili - Dziwisz powiedzial, ze tocza sie rozmowy.
Ostatnio edytowane przez Coglin : 13.04.2010 o godz. 11:49.
Wisła Kraków
arth_ur
Senior Member

Stary 13.04.2010, 11:55
A czemu nie w Brazylijce Grobu Pańskiego w Jerozolimie ?
Santa subito !
http://www.youtube.com/watch?v=-shF8y5ud0Q - obejrzyj Wiślaku, zapewniam że banan pojawi się na twych ustach
pan Dudi
Senior Member

Stary 13.04.2010, 12:02
arth_ur napisał(a):Wyświetl post
A czemu nie w Brazylijce Grobu Pańskiego w Jerozolimie ?
Santa subito !

Może dlatego, że jest tragicznie zmarłym prezydentem Polski?! Ludzie, opamiętajcie się. Wychodzi z Was właśnie zakłamanie, jak jeszcze 2 dni temu mówiliście jak Wam przykro, a teraz jak sępy rzucacie się, żeby dopiec Kaczyńskiemu, zapominając o tym, że on nie żyje!

Dla mnie decyzja o tyle niezrozumiała, że przecież Warszawa, to jego dom i ja nie wyobrażam sobie własnego pochówku gdzie indziej, niż w domu właśnie. Co do tego, że to Wawel, to jako głowa państwa na pewno na to zasłużył.

Mareq
Senior Member

Stary 13.04.2010, 12:09
Cytat:
niestety w RMFie wlasnie potwierdzili - Dziwisz powiedzial, ze tocza sie rozmowy.
no to się zaraz zacznie

http://pl.wikipedia.org/wiki/Konflikt_wawelski

Obawiam się , że ciosy będą szły wręcz na grobach tragicznie zmarłych .
Jak Dziwisz się zgodzi , to dostanie z jednej strony.
Jak Dziwisz się nie zgodzi , to dostanie z drugiej strony.
Nie muszę chyba dodawać , że uderzenie z pierwszej strony będzie może mniej brutalne , ale zdecydowanie bardziej głośniejsze.
I na co to komu ?
Bronex
Senior Member

Stary 13.04.2010, 12:09
pan Dudi napisał(a):Wyświetl post
Może dlatego, że jest tragicznie zmarłym prezydentem Polski?! Ludzie, opamiętajcie się. Wychodzi z Was właśnie zakłamanie, jak jeszcze 2 dni temu mówiliście jak Wam przykro, a teraz jak sępy rzucacie się, żeby dopiec Kaczyńskiemu, zapominając o tym, że on nie żyje!

Dla mnie decyzja o tyle niezrozumiała, że przecież Warszawa, to jego dom i ja nie wyobrażam sobie własnego pochówku gdzie indziej, niż w domu właśnie. Co do tego, że to Wawel, to jako głowa państwa na pewno na to zasłużył.
Szanowny kolego nie dostrzegasz chyba przewrotności tej sytuacji . Teraz to jest dla jego kontestatorów Prezydent RP i oddają hołd majestatowi tego urzędu. Ale jak Lech Kaczyński żył to nikt się nie zastanawiał ,że pluje na majestat tegoż urzędu tylko radował swoje serce wypróżniając się werbalnie na Lecha Kaczyńskiego. Tak jak napisałem powyższy wpis. Taka decyzja wymaga konsultacji. Może rzeczywiście większość mieszkańców tego dumnego miasta ,w który znajduje się tak strasznie kluczowe miejsce dla państwowości polskiej jak Wawel , nie życzy sobie pochówku takiej osoby. Tutaj się Dziwisz dogada z rządowymi za plecami narodu. Nie ma co pikieta jak nic.

PS. Mareq ciekawa informacja z tym konfliktem historią Polski i krajów słowiańskich zajmuję się prawie ,że zawodowo a o tym pierwszy raz słyszę ciekawostka...
Ostatnio edytowane przez Bronex : 13.04.2010 o godz. 12:20.
matssman
Junior Member

Od: 02.2010

Stary 13.04.2010, 12:11
Ludzie jest jeszcze żałoba nie kłóćmy się.
Jedno jest pewne Nasz Prezydent powinien zostać pochowany z najwyższymi możliwymi honorami. To byl czlowiek jedyny w swoim rodzaju, juz chyba nigdy nie bedziemy mieli takiego uczciwego, kochajacego swoj kraj Prezydenta.....

http://www.youtube.com/watch?v=_WS-sU5r5dA

A Wawel to doskonale o historycznym znaczeniu miejsce na pochowek tak wybitnej postaci.
Kazdy kto jest na nie chyba jest jakims "nowokrakowianinem" a nie prawdziwym KRAKOWIANINEM-PATRIOTĄ bo bycie obywatelem tego miasta zobowiazuje!!
Ostatnio edytowane przez matssman : 13.04.2010 o godz. 12:20.
pan Dudi
Senior Member

Stary 13.04.2010, 12:16
Bronex napisał(a):Wyświetl post
Szanowny kolego nie dostrzegasz chyba przewrotności tej sytuacji . Teraz to jest dla jego kontestatorów Prezydent RP i oddają hołd majestatowi tego urzędu. Ale jak Lech Kaczyński żył to nikt się nie zastanawiał ,że pluje na majestat tegoż urzędu tylko radował swoje serce wypróżniając się werbalnie na Lecha Kaczyńskiego. Tak jak napisałem powyższy wpis. Taka decyzja wymaga konsultacji. Może rzeczywiście większość mieszkańców tego dumnego miasta ,w który znajduje się tak strasznie kluczowe miejsce dla państwowości polskiej jak Wawel , nie życzy sobie pochówku takiej osoby. Tutaj się Dziwisz dogada z rządowymi za plecami narodu. Nie ma co pikieta jak nic.
Doskonale wiem, jak wygląda sytuacja i w przeciwieństwie do większości, nie muszę udawać, bo to był mój prezydent, nie tylko od soboty rano, ale od tych kilku lat. Wiem, do czego zmierzasz, nie popieram sposobu w jaki to robisz, bo ironia to ostatnia rzecz, która teraz przychodzi mi na myśl, kilka osób z tego forum widać, że go nie rozumie, ale wiem, co masz na myśli i masz rację.

arth_ur
Senior Member

Stary 13.04.2010, 12:30
http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomos...jgorszych.html - Pierwszy obiektywny artykuł, myślę że trafiony w 100 %.

Sobotnia tragedia była straszna, ale naprawdę chowania na Wawelu jest próbą rehabilitacji przez osoby które wcześniej go krytykowały. Będą Go pamiętał jako osobę która źle sprawowała urząd prezydenta, nigdy go nie darzyłem sympatią, ale z racji tego że był Prezydentem RP szanowałem go. I teraz próba wmawiania wszystkim o jego majestatyczności chyba nie jest na miejscu. Myślę że musimy wszyscy ochłonąć, chociaż żal w sercu jest wielki.
Ostatnio edytowane przez arth_ur : 13.04.2010 o godz. 12:33.
http://www.youtube.com/watch?v=-shF8y5ud0Q - obejrzyj Wiślaku, zapewniam że banan pojawi się na twych ustach
DYRU
Senior Member

Stary 13.04.2010, 12:38
Szacunek się należy bo to Prezydent RP, ale od razu chować Ich na Wawelu Dla mnie szopka medialna i tyle.
...Pamiętaj gdzie Twój Kraj! Gdzie Dom Twój, bratni śpiew. I Tego nie porzucisz nigdy, Dumy z własnej Ojczyzny!...
Pietruś
Senior Member

Stary 13.04.2010, 12:49
Zginął wielki Polak, niedoceniany za życia doceniony po tragicznej śmierci! Zasługuje na to miejsce, jak na każde inne gdzie rodzina by Go chciała pochować!
Bronex
Senior Member

Stary 13.04.2010, 12:52
Słuchajcie! To ,że śp. Prezydent RP Lech Kaczyński wraz małżonką będą pochowani na Wawelu jest wysoce nieprawdopodobne. Rodzina sobie może chcieć ale zachowajmy umiar w tym kraju jeszcze Adam i Gazeta coś mają do powiedzenia. Nie nie to jest niemożliwe... Kto to w ogóle na tak durny pomysł wpadł !!! Nic tylko Polaków dzielić... Jeszcze z zaświatów...

Ależ straszny żart to czy nie żart przeczytałem na komentarzach w necie na jakieś stronie . Ktoś taki napisał odnośnie piwa chyba w sobotę "nie ma jak zimny Lech z rana".....

Spokojnie nie stresujmy się do niedzieli jest jeszcze parę dni. To ,że dzisiaj jest informacja ,że o godz. 14 na Wawelu to jeszcze nic nie znaczy. Do soboty Gazeta wyjdzie z takimi atakiem na ten pomysł ,że się okaże ,że para będzie leżeć w Markach albo Nowym Dworze...
Ostatnio edytowane przez Bronex : 13.04.2010 o godz. 13:06.
rav
Socios Wisła Kraków

Stary 13.04.2010, 12:53
Potwierdzono, że na Wawelu. W niedzielę o 14.
darlonek9
Junior Member

Od: 08.2008

Stary 13.04.2010, 12:58
za tvn24. Pogrzeb odbędzie się w niedzielę o godzinie 14:00 na Wawelu.

Z całym szacunkiem dla zmarłych,ale nie uważam,że powinni spoczywać w tym samym miejscu gdzie Królowie Polski,Mickiewicz,Słowacki i wielu innych. To już jest przegięcie.. Ciekawe kto wpadł na taki pomysł.. Archikatedra w Warszawie - ok,Świątynia Opatrzności - ok,ale nie Wawel! Nosz ludzie! Doszło do naprawdę wielkiej tragedii, każdy z nas jest przygnębiony mniej lub bardziej,ale ochłońmy trochę !
Impossible is nothing !
Mareq
Senior Member

Stary 13.04.2010, 12:58
No Sambo poużywaj sobie jeszcze na głupich wykształciuchach , śmiało.
Co prawda wciąż są to (chyba?) informacje medialne , więc nie ma co dzielić skóry na niedźwiedziu na 100 % , ale tak jak pisałem jest to decyzja niedobra.

Tak jak już pisałem.
Tam powinni spoczywać ludzie za dokonania za życia a nie za tragiczną śmierć.

Chyba nie będę zbytnim pesymistą , jeżeli napiszę , że gdyby Lech Kaczyński umarł śmiercią naturalną po skończonej już prezydenturze , to nie było by tych słów , gestów i zachowań.
Odbył by się państwowy pogrzeb , gdzieś w Warszawie , przybyło by kilka ważnych osób z rządu , świata polskiej polityki , ambasadorzy .
Społeczeństwo i historia w jego ocenie była by dokładnie taka sama , jak z przed 10 kwietnia , czyli mocno podzielne z dosyć spory odchyłem w stronę przeciwników .

To prawda , że media przedstawiały często wizerunek OSOBY Prezydenta niewłaściwie .
Tylko , że np. ja to miałem totalnie w dupie , bo obojętne mi było czy mój Prezydent jest niski , wysoki , grupy , chudy , sepleni , nie wymawia r , kochają go na zachodzie-nie kochają itp itd .
Natomiast nie próbujmy teraz dokonywać jakieś mitologizacji jego polityki.
Uważałem i data 10 kwietnia nic tutaj nie ma do rzeczy , że jego polityka nie była moją wizją polityki , że nie była to dobra polityka. Nie potrzebowałem jakiegoś wstrząsu pod postacią tego tragicznego wypadku , żeby sobie wmawiać , że wcześniej byłem idiotą i nie dostrzegałem jakim to wspaniałym Prezydentem był Lech Kaczyński.
Nie wmawiajmy sobie też , że te tłumy na ulicach to masa konwertytów , która to 10 kwietnia zrozumiała jakim to Wielkim Polakiem , Człowiekiem i Prezydentem był Lech Kaczyński.
Być może paru kretynów chwycił żal , że idiotycznie oceniali pryzmat polityka przez jego wzrost , ale to nie oznacza , że nagle wszystkim świadomym przestawiła się diametralnie ocena sprawowanej przez niego funkcji Prezydenta.

Uważam , że decyzja z tym pochowaniem na Wawelu , to szopka , tyle ...
Ostatnio edytowane przez Mareq : 13.04.2010 o godz. 13:11.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów