The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.04.2010, 21:58
Jeest! Bayern ! W I-szej polowie bylo goraco, ale w drugiej zaczeli grac Ribery i Robben, i skonczylo sie na awansie.

P.S - Co to za "asy": Carrick, Gibson, Fletcher, Raffael Szok, ze majac tak srednich pilkarzy, Ferguson awansowal do cwiercfinalu.

Zalosny, to byl final rok temu, gdzie Barcelona kompletnie zdominowala Man Utd...troche obiektywizmu...
Odpowiedz cytując
harthausen
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 07.04.2010, 21:59
na Bayern prawie jak na Wisełkę - nieroztropnie za szybko pyskować

Odpowiedz cytując
lorddavy
Senior Member

Od: 08.2006

Ale lipa wyglada na to, ze kurduple z Barcy znowu beda gora jedynie na Mourinho juz licze :/
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Co by nie mowic, spora niespodzianka:
Zadnej druzyny angielskiej w polfinalach.

Ja, jak MU - moge sie juz tylko na lidze skupic : ))
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 07.04.2010, 22:00
kur.a nie wierzę w to! SZOK sędzie h... ta 2 żółta kartka to śmiech na sali...

SZOK
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 07.04.2010, 22:00
Jest szansa dla żabojadów na finał.
Fajnie
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 07.04.2010, 22:01
Jestem w szoku. Prowadzić 3:0 i odpaść....Finał Barca-Lyon :O
Odpowiedz cytując
Lechista69
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 07.04.2010, 22:01
Tez sie zastanawialem czy druga zolta dla Rafaela sluszna...
"Ciągle powtarzam to piłkarzom: Lechia to nie imienny u cioci Jadzi. To symbol daleko wykraczający poza sport." - Bobo K.
Odpowiedz cytując
MaG*
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 07.04.2010, 22:02
fatalny tydzień dla MU ,

super mecz . Brawo Bayern za walkę.
Odpowiedz cytując
sqallpl
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 07.04.2010, 22:03
Wojtek_Lok napisał(a):Wyświetl post
Tylko Rooney tam ciągnie grę i gdy brakło tego charyzmatycznego piłkarza, MU było bezradne.
Predzej mozna powiedziec, ze tylko Messi ciagnie gre Barceolny. Kto strzelil dzis 3 bramki? Grzelak?
Odpowiedz cytując
koyoot
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 07.04.2010, 22:04
Ogromny Szok. Tego sie chyba nikt na swiecie nie spodziewal. Uderzenia Nani`ego i Robbena pierwsza klasa.

P.S. Ten Carrick, Gibson, Fletcher, Rafael to nie takie "Asy". Gdyby nie czerwona kartka Rafaela to by te asy rozbily Bayern.
Odpowiedz cytując
maTyS.
Bene Nati

Od: 10.2007

Stary 07.04.2010, 22:05
no to bukmacherzy zarobili świetny mecz !
PRĄDNIK BIAŁY WIERNY WIŚLE !
Odpowiedz cytując
3rider
Senior Member

Od: 02.2003

Stary 07.04.2010, 22:06
JEEEEEST! W koncu LM bez angielskich flakow z olejem. W koncu cos swiezego. UEFA powinna zabanowac mozliwosc gry przez wiecej niz 2 druzyny z jednego kraju. Premiership grywa w weekendy i wystarczy.

MU kompromitacja, ale nierobstwo zostalo skarcone. Pewni siebie, ale zapomnieli, ze graja z Bayernem, ktory nie zna litosci dla cienkich bolkow.
HENRYK TOMASZ REYMAN (1897-1963) – piłkarz (środkowy napastnik), podpułkownik Wojska Polskiego. Walczył w I wojnie światowej, wojnie polsko-bolszewickiej, w czasie powstań śląskich, uczestnik kampanii wrześniowej, ranny w bitwie nad Bzurą. Dowódca I batalionu 37. pułku piechoty z Kutna. W latach 1910-1933 występował w Wiśle Kraków, w barwach której w latach 1927-33 grając w lidze zdobył 109 goli. 9-krotny reprezentant kraju, w 1924 kapitan reprezentacji na Olimpiadzie w Paryżu.
Odpowiedz cytując
arth_ur
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 07.04.2010, 22:06
I bardzo dobrze że SS Bayern awansował do półfinału. Wreszcie Liga Mistrzów jest ciekawsza i mniej przewidywalna. Liczę na ostateczny triumf Interu, a co !
http://www.youtube.com/watch?v=-shF8y5ud0Q - obejrzyj Wiślaku, zapewniam że banan pojawi się na twych ustach
Odpowiedz cytując
RAFi89
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 07.04.2010, 22:07
Manchester sam sobie winien, najpierw głupio stracona bramka tuż przed przerwą, później strasznie głupia czerwona kartka (zawodnika tłumaczy tylko chyba brak doświadczenia i ogrania).
Nie lubię nic typować ani przewidywać ale jeśli Mourinho czegoś nie wymyśli i jego Inter nie zagra catenaccio w najlepszym wykonaniu to Barca wygra LM.
Odpowiedz cytując
wisl@k_TS
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 07.04.2010, 22:11
Oby Messi wraz z kolegami pomścił ManU i dojechał helmutów. A może żabojady coś zdziałają. Oby.
the end
Odpowiedz cytując
qchar90
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 07.04.2010, 22:11
Ferguson tez placi za to ze odpuscil Teveza, nie rozumiem dlaczego sie go pozbyl
Napewno Tevez lepszy jest od Berbatova. Berbatov 32 ml funtow jak sie nie myle i nic wielkiego nie pokazuje w MU.

Odpowiedz cytując
grzechu1991
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2008

Stary 07.04.2010, 22:12
3rider napisał(a):Wyświetl post
JEEEEEST! W koncu LM bez angielskich flakow z olejem. W koncu cos swiezego. UEFA powinna zabanowac mozliwosc gry przez wiecej niz 2 druzyny z jednego kraju. Premiership grywa w weekendy i wystarczy.

MU kompromitacja, ale nierobstwo zostalo skarcone. Pewni siebie, ale zapomnieli, ze graja z Bayernem, ktory nie zna litosci dla cienkich bolkow.
Czy Ty wiesz co to jest kompromitacja? Tak tak zbanujmy wszystkich. Puknij się człowieku w łeb. Flaki z olejem? Mecze z angielskimi druzynami w cwiercwinałach faktycznie były nudne jak flaki z olejem. Tylko 9 bramek w meczu Arsenalu i 8 w meczu MU z Bayernem. Zbanujmy świat najlepiej. No to teraz Barca/ albo Inter wygrywają CL. Mam nadzieję, że Katalonczycy sie po helmutach przejada, bo jak grali po 11 to cos hitlerkow na boisku widać nie bylo...
Wasiu napisał(a):Wyświetl post
Widze, ze pierwszy raz ogladales mecz pilkarski i uczyles sie zasad. Podobalo sie nowe doswiadczenie ?
Taak, a ten wślizg helmuta prosto w nogi to w takim razie czerwien bez gadania.
Ostatnio edytowane przez grzechu1991 : 07.04.2010 o godz. 22:16.
Odpowiedz cytując
Wasiu
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 07.04.2010, 22:13
brylant17 napisał(a):Wyświetl post
kur.a nie wierzę w to! SZOK sędzie h... ta 2 żółta kartka to śmiech na sali...

SZOK
Widze, ze pierwszy raz ogladales mecz pilkarski i uczyles sie zasad. Podobalo sie nowe doswiadczenie ?
Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Od: 01.2006

Stary 07.04.2010, 22:22
http://www.youtube.com/watch?v=_1M730cYkic
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Stary 07.04.2010, 22:24
O kufa... przecież jak Barca zagra z takim Bayernem jak dzisiaj widziałem to rozjedzie ich dwu-cyfrówką... Jak patrzyłem na Bayern do momentu gdy gra toczyła się 11 na 11 to miałem wrażenie że w polskiej lidze broniliby się przed spadkiem
Odpowiedz cytując
Zwitter
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 07.04.2010, 22:25
maTyS. napisał(a):Wyświetl post
no to bukmacherzy zarobili
Ja tam postawiłem dziś na awans Lyonu i na zwycięstwo MU i na mnie nie zarobili

Co do meczu to z jednej strony się cieszę, że odpadły angole, a z drugiej chciałbym, żeby odpadły niemcury.
MU zgubiło chyba zbyt szybkie i łatwe prowadzenie 3:0. Później bramka z niczego na 3:1, czerwona kartka na początku drugiej, 3:2 i dobranoc panie wiecznie żujący gumę. Trzeba było przez cały mecz siedzieć na dupie i żuć karton gum bo się myślało, że gra się z kelnerami których 3:0 kompletnie załamie.
Odpowiedz cytując
Kris54
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 07.04.2010, 22:25
No prawdę powiedziawszy mocno mnie zdziwło jak włączyłem meczyk w +/- 60 minucie i patrzę 3-1 i potomkowie Adolfa cisną... nie żebym jakoś specjalnie przepadał za jedną czy drugą drużyną, ale jak zobaczyłem mordę Robbena po bramce (nota bene calkiem całkiem brama) to chciałem rzucić w tego geja szklanką z koktajlem.

Pan Sowa nie ma zawsze racji bo Pan Sowa obstawiał Manchester i Arsenal w półfinale
Ostatnio edytowane przez Kris54 : 07.04.2010 o godz. 22:29.
PSIA KREW

"Płoną perony płynie krew, to szlak wiślackiej wiary! Rzucamy wokół śmierci zew, łopocą nam sztandary! Niech chwała Twoja wiecznie trwa! Zwyciężaj Wisło ma...

ZWYCIĘŻAJ WISŁO MA! "
Odpowiedz cytując
grzechu1991
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2008

Stary 07.04.2010, 22:28
Kris54 napisał(a):Wyświetl post
No prawdę powiedziawszy mocno mnie zdziwło jak włączyłem meczyk w +/- 60 minucie i patrzę 3-1 i potomkowie Adolfa cisną... nie żebym jakoś specjalnie przepadał za jedną czy drugą drużyną, ale jak zobaczyłem mordę Robbena po bramce (nota bene calkiem całkiem) to chciałem rzucić w tego geja szklanką z koktajlem.

Pan Sowa nie ma zawsze racji bo Pan Sowa obstawiał Manchester i Arsenal w półfinale
E Arsenalu nie. Natomiast z całego serca kibicuje teraz Żabojadom, a jak nie oni, to żeby Barca zrobiła reprezentacji Rzeszy z dupy jesień średniowiecza. Cóż czasem przyjdzie i przegrać, ale takie życie. Do zobaczenia za rok
A btw to nie był pan Sowa tylko jakiś ciećxD Pan Sowa pojawił się na forum dzisiaj.
Syn Kangura z 1984 napisał(a):Wyświetl post
Ehh... półfinał Lyon - Bayern, to bardziej do LE pasuje niż LM.
Ostatnio edytowane przez grzechu1991 : 07.04.2010 o godz. 22:37.
Odpowiedz cytując
Syn Kangura z 1984
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 07.04.2010, 22:32
Ehh... półfinał Lyon - Bayer, to bardziej do LE pasuje niż LM.
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Stary 07.04.2010, 23:07
Jak dla mnie zajebiscie choc nie trawie niemcow nie chcialem w finale znowu Angielskiego klubu.

Mam nadzieje ze Barca obroni tytul i przejdzie do histori jako pierwszy klub
,
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 07.04.2010, 23:33
saklak1906 napisał(a):Wyświetl post
Jak dla mnie zajebiscie choc nie trawie niemcow nie chcialem w finale znowu Angielskiego klubu.

Mam nadzieje ze Barca obroni tytul i przejdzie do histori jako pierwszy klub

ja tez nie lubie Bayernu i w Bundeslidze zycze im jak najgorzej ale w tym meczu cieszylem sie po koncowym gwizdku

Gol Robbena cos kapitalnego ,idealne zlozenie sie ciała do strzału

ciekawe co boski Mourinho wymysli na Messiego hehe
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 07.04.2010, 23:54
Cytat:
Ehh... półfinał Lyon - Bayer, to bardziej do LE pasuje niż LM.
Lepsze to niż po raz enty oglądać te same pary włosko/hiszpańsko/angielskie.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 08.04.2010, 08:32
Przede wszystkim, to należy się szacunek dla Bayernu. Piłkarze nie pękli, mimo że 1 bramka w 4 minucie mogła "ustawić mecz". Dostali 2 bramki w 12 minut, potem jeszcze trzecią. A mimo to potrafili się podnieść. Nie odpuszczają, są mocni psychicznie.

I wielkie brawa dla Louisa Van Gaala. Jego drużyna zagrała imponująco w drugiej połowie. Gdy MU stracił Rafaela, drużyna nie rzuciła się do frontalnego ataku, tylko spokojnie, konsekwentnie zdobywała teren. Niemcy wiedzieli, że mają czas i grali swoje. Akcje przygotowywali precyzyjnie, wymieniając po kilkanaście podań. Nie było przypadkowości, niepotrzebnej nerwowości. Gdy strzelili bramkę dającą awans, zamiast się cofnąć zaczęli grać z MU w dziada. Przesuwali pięknie piłkę od własnego pola karnego do pola Manchesteru i z powrotem. Dawno nie widziałem tak bezradnych Czerwonych Diabłów.

Bayern jest świetnie ustawiony taktycznie. Pokazał, że we współczesnym futbolu strata 1 zawodnika w meczu przez przeciwnika to poważny atut - tylko trzeba umieć to wykorzystać. Formą impopnuje Ivica Olić, prawdziwy walczak, charakterny zawodnik. Ale moim zdaniem w rywalizacji z Lyonem nie będą faworytem. Ich problemem jest katastrofalna gra stoperów. Van Buyten jest wolniejszy od Tomka Hajty w końcowej fazie jego kariery. Demichelis to zawodnik co najwyżej przeciętny. Również boczni obrońcy sprawdzają się bardziej w ofensywie, niż w defensywie.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 08.04.2010, 09:37
Coż, Helmuty grają nadal. Specjalnie mnie to nie martwi,bo prędzej czy później od kogoś dostaną oklep. Drewno na drewnie drewnem pogania. I do tego łut szczęścia i już mamy Bayern w nastepnej rundzie. Czego MU nie zrobił Lyon dokona. Bardziej martwi mnie coraz większa przeciętność w grze MU. Poza tym dobry zespół nie może bazować tylo na jednym wybitnym graczu. Ferguson powinien podpisać jeszcze jakiegoś ponad przeciętnego piłkarza,bo Berbatov to przeciętniak,on losów meczu nie odwróci. Może w na niższym poziomie ale nie w LM i tym bardziej lidze angielskiej. Rafael,Nani,Gibson,to są goście w sam raz na zmiany lub będący uzupełnieniem zespołu,ale nie grający pierwsze skrzypce w takiej druzynie jak MU. Ronaldo robił rożnicę to grali bardzoi dobrze,teraz nadrabiaa Rooney,ale jak jego nie ma to wtedy zaczynają się chece nie licujące z taką drużyną jak MU.

MU ma ten problem,że w decydującej fazie sezonu wszystko zaczeło się sypać. Strata lidera w lidze,uraz Rooneya. LM już z głowy teraz trzeba bić się o dominajće w lidze,a będzie cięzko,bo Rooney za dobrze nie wygląda,a bez niego Diabły średnio grają.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów