The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.04.2010, 21:52
biała gwiazda napisał(a):Wyświetl post
Przepraszam, chyba wkradła się w twoją wypowiedź doza fikcji Bo ja mogę twierdzić że Pablo Sarabia, Juan Carlos i Cristian Lópezto będą gwiazdy Realu, raczej wątpię byś na co dzień obserwował rezerwy Barcelony. Chcę zauważyć, że w Madrycie rodzą się równie utalentowani piłkarze i jak im się da szansę to będą gwiazdami. Nierozważna polityka Pereza w tej dekadzie mająca gdzieś wychowanków doprowadziła do mitu o wyższości Barcelony w tej kwestii, w latach 90 proporcje były zupełnie odwrotne i Barca kupował więcej gwiazd z zagranicy, za parę lata wszystko się wyrówna.
Dopiero teraz przeczytałem Twoją odpowiedz. Rozczaruję Cię i rozwieję Twoje wątpilwości- oglądam rezerwy Barcelony i to dość często (nie zawsze, jak mi czas pozwala i akurat mozna obejrzeć spotkanie)- w necie mozna śledzić ich poczynania. Poza tym Gai czy Thiago Alcantara byli już włączeni do pierwszego zespołu Barcy i radzili sobie bardzo dobrze (podczas przygotowań do sezonu czy też w meczach CdR)

Kolejna sprawa- rozmawiamy chyba o tym, kto aktualnie ma najlepszą szkółkę, a nie co było w latach 90, 80 czy 30.
Odpowiedz cytując
Proximus
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 06.04.2010, 21:54
Oby jutro tak Bayern bił MU...
Odpowiedz cytując
banasik
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 06.04.2010, 21:54
Messi? Mam tylko nadzieję, że dziś wystrzelał się już przed Gran Derby

A poza tym - jak możecie uznawać za najlepszego na świecie zawodnika, który słabiutko gra w swojej drużynie narodowej? Gwiazdy światowego formatu potrafiły grać wybitnie i w klubie i w reprezentacji, a on niestety nie umie tego pogodzić.
Odpowiedz cytując
rospun
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 06.04.2010, 21:56
banasik napisał(a):Wyświetl post
A poza tym - jak możecie uznawać za najlepszego na świecie zawodnika, który słabiutko gra w swojej drużynie narodowej? Gwiazdy światowego formatu potrafiły grać wybitnie i w klubie i w reprezentacji, a on niestety nie umie tego pogodzić.
Wiesz, kibice Barcy raczej mu wybaczą
Odpowiedz cytując
gromaders
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 06.04.2010, 21:56
Messi, on nie może być normalny oby tak strzelał w sobotę
Odpowiedz cytując
Bartuk1906
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 06.04.2010, 21:57
To nie fair on jest za dobry ...
Semper Fidelis!
Odpowiedz cytując
pawelwislak
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 06.04.2010, 21:59
Ja uważam że to nie Messi gra w reprezentacji kiepsko tylko po prostu cała reprezentacja gra beznadziejnie wręcz dramatycznie a za to trzeba podziękować "Ręce Boga" ale tak naprawdę co do tego jak gra w Reprezentacji przekonamy się w czerwcu i wtedy będziemy mogli oceniać....

Na dziś BLAUGRANA absolutnie poza zasięgiem Kanonierów...
Odpowiedz cytując
qchar90
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 06.04.2010, 21:59
w sobote na gran derbi wróci Pique Puyol
mam nadzieje ze Ibrahimovic wroci
do tego w srodku Xavi Iniesta Toure/Busquets

Odpowiedz cytując
banasik
Senior Member

Stary 06.04.2010, 22:02
Ale na prawde - zachwycając się nim rzućcie okiem na statystyki w reprezentacji, gdzie wcale nie gra już tak "och, ach" - jeszcze mu troche brakuje do miana zawodnika rownajacego sie z największymi w historii. Choć, kto wie? Może wystrzeli na Mistrzostwach Świata, gdzie Argentyna będzie miała atak marzeń - Messi, Higuain
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 06.04.2010, 22:03
Kazdy inny wynik bylby niespodzianka...cud uratowal Arsenal przed pogromem juz tydzien temu, nie moglo sie to powtorzyc.

Ja nigdy nie pokusze sie o stwierdzenie, kto jest najlepszym pilkarzem na swiecie. Genialnych(na swoich pozycjach) zawodnikow jest wielu...a pilka, to dalej gra zespolowa.

P.S - wychowalem sie na troszke innych pilkarzach, niz duza czesc wpisujacych sie(ale to najpewniej z racji wieku).
Odpowiedz cytując
pawelwislak
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 06.04.2010, 22:12
ja bym chciał podkreślić różnice między Barceloną a Argentyną mimo wszystko to są drużyny o nieporównywalnym poziomie i dużą częścią tego poziomu jest trener
Odpowiedz cytując
banasik
Senior Member

Stary 06.04.2010, 22:20
trener? według mnie większy posłuch w druzynie powinien mieć Maradona od Pepa, no ale jak widac - zawodnicy sabotują

wniosek więc - Messi bez kolegów nie jest już taki wspaniały, no i potwierdza to reprezentacja, ale na prawde - na MŚ mając w ataku najlepszych strzelców najlepszej ligi swiata Argentyna może zdziałać wiele
Odpowiedz cytując
Kris54
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 06.04.2010, 22:26
banasik - to jak , Barcelona jest słaba czy Messi jest słaby? Bo czytając Twoje posty ciężko to zrozumieć - raz spinasz się na Barcelonę jako drużynę, innym razem mowisz że Messi bez kolegów nie istnieje. Oczywiście BEZ napinki pytam
PSIA KREW

"Płoną perony płynie krew, to szlak wiślackiej wiary! Rzucamy wokół śmierci zew, łopocą nam sztandary! Niech chwała Twoja wiecznie trwa! Zwyciężaj Wisło ma...

ZWYCIĘŻAJ WISŁO MA! "
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Od: 11.2002

Stary 06.04.2010, 22:28
Kris54 napisał(a):Wyświetl post
banasik - to jak , Barcelona jest słaba czy Messi jest słaby? Bo czytając Twoje posty ciężko to zrozumieć - raz spinasz się na Barcelonę jako drużynę, innym razem mowisz że Messi bez kolegów nie istnieje. Oczywiście BEZ napinki pytam
Banasik to fan-boy Realu, wiec to co pisze mnoz przez 10...
Odpowiedz cytując
WILU TS
Banita

Od: 07.2005

Stary 06.04.2010, 22:40
Z taką formą to sam Messi rozjedzie Real , choć bez Messiego i tak będzie pewnie z 5-0
Odpowiedz cytując
kolarz90
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 06.04.2010, 22:42
Wychodzi na to ze w półfinale nie będzie żadnej angielskiej drużyny. Wszystko w rękach MU...
Szkoda mi Arsenalu bo to kolejny stracony sezon dla nich. W lidze na mistrza nie mają większych szans a dziś kto wie gdyby grali Fabregas, Gallas, arszawin to mecz może wyglądałby inaczej?
Odpowiedz cytując
slaskWKSslask
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 06.04.2010, 22:56
Banasik na prezydenta! Rok temu Barca wygrywa z Chelsea,oczywiśie dzięki sędziom. Później wygrywa z MU-oczywiście fartem,rozjechanie Realu w Madrycie walcem-nic innego jak szczęście,wygrana wszysttkich tytułów do zdobyca na świecie- przypadek i spisek,wygrana z Realem w tym sezonie-pech i brak formy Krystyny,wygrana z Arsenalem i 4 bramki Messiego- Ogólnie to w reprezentacji jest słaby Stary- jesteś mistrzem! Ale jakbyś jeszcze mógł zza tego monitorka pogodzić się z tym kto rządzi w Europie,byłbyś jeszcze lepszy

W Polsce mamy wielu wrogów i stoczonych z nimi bójek. Jesteśmy
Śląsk Wrocław
- Nam należy się szacunek !

Odpowiedz cytując
banasik
Senior Member

Stary 06.04.2010, 23:00
Kris54 napisał(a):Wyświetl post
Messi nie jest słaby, jest bardzo dobry, ale nie na tyle, żeby od razu stawiac go w jednym rzędzie z Maradoną czy Pele, no ale powtarzam - tylko MŚ mogą zmienić moją opinię - najlepszy zawodnik na świecie po prostu musi pogodzić klub i reprezentacje, szczegolnie, że Messi to nie Albańczyk, a reprezentacja Argentyny potencjał ma pokaźny.

mic napisał(a):Wyświetl post
Banasik to fan-boy Realu, wiec to co pisze mnoz przez 10...
Że tak nie grzecznie zapytam - o chvj ci chodzi, mój drogi?

WILU TS napisał(a):Wyświetl post
Z taką formą to sam Messi rozjedzie Real , choć bez Messiego i tak będzie pewnie z 5-0
A co sie będziesz .......ił - bez Messiego będzie 9:1, przecież Real to żaden klub, a komplet zwycięstw na Bernabeu w lidze to przypadek ;(
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 06.04.2010, 23:06
Messi wiadomo pilkarz wybitny ale wystarczy 2 chłopa ktorzy beda jego "cieniami" i chlopaczyna sobie nie pogra.

Na kazego jest sposob
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 06.04.2010, 23:07
hehe.
Cała nadzieja w Manchesterze , inaczej i półfinał i finał, będzie dla Barcelony chyba dosyć prosta sprawą.
Bayern/Lyon,Bordeaux - to w ogóle nie ten poziom , Inter wd mnie jest za słaby - jeśli wpadnie na Barce, zastosuje taktykę Chelsea z zeszłego roku.

Manchester też w tym roku nie porywa ale to chyba jedyna drużyna która mogła by się Barcy przeciwstawić.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
magowski
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 06.04.2010, 23:14
Wchodząc na forum miałem nadzieje że dostane jakas fajna bajke na dobranoc od banasika i nie przeliczyłem sie. Przypadek, pech, sędziowie, Messi jest tylko "bardzo dobry" bo nie gra tak dobrze w reprezentacji - za to Płaczek CR7 czy tam CR9 osiagi ma kolosalne .

Barcelona znów jest faworytem ligi mistrzów i jutro bardzo licze na MU i powtórke finału.
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 06.04.2010, 23:17
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
Messi wiadomo pilkarz wybitny ale wystarczy 2 chłopa ktorzy beda jego "cieniami" i chlopaczyna sobie nie pogra.

Na kazego jest sposob
tylko, że wtedy jest Xavi, Pedro, Ibrahimović...a niedługo również Iniesta, który nie raz objechał kilku gości w jednej akcji.

Już indywidualne krycie we współczesnym futbolu to rzadkość, a co dopiero 2 plastrów.

Dla mnie Messi już przeskoczył Zidane'a, Ronaldinho i Ronaldo. Nie dość że gra świetnie technicznie, świetnie drybluje, to jeszcze przejawia błysk geniuszu w strzałach, podaniach. Dużo myśli. Jak nadal będzie robił postępy, to aż strach pomyśleć jak może grać.
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los
Od jakiego ich nic nie wyzwoli
Bo zabije ich las
Rąk co klaszczą na czas
W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli

Patrz jak piją i żrą
Twoją żywią się krwią
I żonglują słowami twych pieśni
Lecz nic nie śni im się
A najlepiej wiesz że
Nie istnieje wszak to co się nie śni.

Jacek Kaczmarski
Odpowiedz cytując
banasik
Senior Member

Stary 06.04.2010, 23:17
slaskWKSslask napisał(a):Wyświetl post
Banasik na prezydenta! Rok temu Barca wygrywa z Chelsea,oczywiśie dzięki sędziom. Później wygrywa z MU-oczywiście fartem,rozjechanie Realu w Madrycie walcem-nic innego jak szczęście,wygrana wszysttkich tytułów do zdobyca na świecie- przypadek i spisek,wygrana z Realem w tym sezonie-pech i brak formy Krystyny,wygrana z Arsenalem i 4 bramki Messiego- Ogólnie to w reprezentacji jest słaby Stary- jesteś mistrzem! Ale jakbyś jeszcze mógł zza tego monitorka pogodzić się z tym kto rządzi w Europie,byłbyś jeszcze lepszy
Bo faktycznie jest słaby w reprezentacji. Skłamałem?

Zobaczymy kto rządzi w Europie, juz nie długo, ale najpierw dowiemy się kto rządzi w Hiszpanii - zobaczymy wtedy pewnosc siebie Katalończyków "z krwi i kości".

ed.

magowski napisał(a):
Wchodząc na forum miałem nadzieje że dostane jakas fajna bajke na dobranoc od banasika i nie przeliczyłem sie. Przypadek, pech, sędziowie, Messi jest tylko "bardzo dobry" bo nie gra tak dobrze w reprezentacji - za to Płaczek CR7 czy tam CR9 osiagi ma kolosalne .

Barcelona znów jest faworytem ligi mistrzów i jutro bardzo licze na MU i powtórke finału.
Ale czy ja gdziekolwiek, cokolwiek napisałem o Ronaldo? Uwielbiam wkładanie słów w czyjeś usta - good job magowski!
Ostatnio edytowane przez banasik : 06.04.2010 o godz. 23:20.
Odpowiedz cytując
WILU TS
Banita

Stary 06.04.2010, 23:19
magowski napisał(a):Wyświetl post

Hehe gadka jak pasiastych dam po przegranych meczach
Trochę mi w sumie było żal Wengera,stawia od lat na młodych konsekwentnie i jak na razie efektów niestety brak,a ma przecież świetnych piłkarzy.Pech że trafili na Barce bo to obecnie zespół nie do pokonania w takiej formie nawet przez międzygalaktyczny Real
Odpowiedz cytując
rospun
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 06.04.2010, 23:22
WILU TS napisał(a):Wyświetl post
Pech że trafili na Barce bo to obecnie zespół nie do pokonania w takiej formie nawet przez międzygalaktyczny Real
Zobaczymy, jak Inter ogrywa Barcę "nie do pokonania" :]
Odpowiedz cytując
qchar90
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 06.04.2010, 23:23
no to teraz czas na półfinał Inter-Barcelona
pewnie Mourinho postawi na obrone, Inter w tym sezonie oprocz bardzo dobrego Milito nie gra jakies wielkiej i pieknej pilki, we Wloszech juz tak nie rzadza, mam nadzieje ze Roma zdobedzie mistrza
chcialbym final MU-Barcelona

Odpowiedz cytując
$iWu$
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 06.04.2010, 23:25
banasik napisz juz, że Ronaldo jest najlepszy, bo pewnie o to Ci cały czas chodzi tylko nie możesz tego wykrztusić z siebie, i skończcie , bo zaraz zacznie się analiza całej ligi hiszpańskiej...

Arsenalowi jeszcze dużo brakuje do Barcelony i co niektórym się głowy gotowały, że będzie niespodzianka. Po dwóch meczach 6-3 to minimum...
Odpowiedz cytując
magowski
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 06.04.2010, 23:29
Banasik a czy ja napisałem że ty coś o ceeru pisaleś? Skoro Messi nie jest najlepszy to ktoś musi być ,według ciebie ,dlatego rzuciłem płaczkiem bo go niektórzy uważają za nalepszego: za to że pomacha niepotrzebnie nóżkami i zwolni akcje albo sie przewróci - bo poza tym jest "bardzo dobry".
Odpowiedz cytując
banasik
Senior Member

Stary 06.04.2010, 23:30
W półfinale będziemy mieli powtórkę z Chelsea - BArcelona, czyli catanaccio na Camp Nou i próby ataków na Giuseppe Meazza - ciekawa para, wszystko jest możliwe.

Natomiast w drugiej części drabinki MU będzie miało jutro na prawde super ciężkie zadanie - oglądałem tą drużynę bez Rooneya i stwierdzam , że bez Wazzy nie ma 50% tej drużyny. Co do francuskiej pary to stawiam na Lyon - nie sposób chyba roztrwonić.

Chciałbym zobaczyć, czy włoska piłka obroni swój czterodrużynowy przydział do LM - jezeli Bayern dalej zajdzie od Interu w LM - Włosi tracą cztery miejsca w LM na rzecz volksdeutschów
Odpowiedz cytując
WILU TS
Banita

Stary 06.04.2010, 23:30
rospun napisał(a):Wyświetl post
Zobaczymy, jak Inter ogrywa Barcę "nie do pokonania" :]
Jak Cie jarają takie docinki to proszę Serio to nie wpadłbym żeby zacytować kogoś i w tak prosty sposób napisać coś co nie ma sensu i związku z tematem,ale jak Cie to jara to proszę bardzo,z mojej strony koniec bo widzę że sami Galaktyczni fani Realu będący na każdym ich meczu
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów