The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
banasik
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.04.2010, 23:33
magowski napisał(a):
Banasik a czy ja napisałem że ty coś o ceeru pisaleś? Skoro Messi nie jest najlepszy to ktoś musi być ,według ciebie ,dlatego rzuciłem płaczkiem bo go niektórzy uważają za nalepszego: za to że pomacha niepotrzebnie nóżkami i zwolni akcje albo sie przewróci - bo poza tym jest "bardzo dobry".
No proszę Cie - kto przy zdrowych zmysłach uważa, że obecnie Ronaldo jest najlepszy na świecie? Według mnie najlepszy obecnie jest Rooney, jeżeli chcesz wiedzieć
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 06.04.2010, 23:38
banasik aha, czyli di Stefano jest dobry, ale nie był genialny. Wszak nie zdobył MŚ.
Poza tym dla Ciebie MŚ jest głównym i jak widzę chyba jedynym wyznacznikiem wielkości danego piłkarza. Taki Messi zdobył już 2 razy LM, ale owszem, nie ma w dorobku MŚ. Ale powiem Ci coś. Taki Maradona wg Ciebie jest geniuszem. Ale dlaczego? Nie zdobył nigdy Pucharu Europy/LM. W ligach nie strzelał tylu bramke co Messi. Więc co z niego za geniusz? No tak, raz wygrał MŚ. Czyli jak piłkarz zabłyśnie raz na 4 lata, to staje się wybitny.
Twoje postrzeganie świata-> 2 LM Messiego < 1 MŚ Maradony
Jak ja kocham teorie fanów Realu, bez kitu.
Odpowiedz cytując
banasik
Senior Member

Stary 06.04.2010, 23:46
ToTylkoJa - Di Stefano w przeciwieństwie do Messiego podobną formę utrzymywał w reprezentacji i klubie, przez to widać jakim jest zawodnikiem jako indywiduum, bo jako takie porównujemy obu panów.

Mi nie chodzi o tytuł, tylko o grę - umiejętność zdobywania bramek, kiedy nie ma wokół siebie Iniesty i Xaviego, a Di Marie, Jonasa Gutierreza czy nieśmiertelnego Verona.

W jakim klubie grał Diego? W Napoli, tak? W zespole, który święcił największe sukcesy, kiedy miał jego w składzie - to już coś pokazuje, ponadto nie ma co porównywać kadrowo obecnej Barcelony z ówczesnym Napoli, bo to paranoja.
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 06.04.2010, 23:56
banasik, przypomnę Ci, że Maradona grał również w Barcelonie. I z nią nie wygrał PE.
Poza tym Messi sam często wypracowuje sobie sytuacje bramkowe, nie potrzeba mu zawsze Xaviego czy Iniesty. Więc nie pisz głupot, że Lionel bez tych zawodników nie istnieje. Lionel ma najwięcej asyst w lidze hiszpańskiej, najwięcej bramek. Więc jak widzisz, jest egzekutorem ale i sam potrafi kreować grę.

No i jeszcze jedno, zanim Maradona został coachem Argentyny, to Lionel grał w kadrze o wiele lepiej.
Co do sukcesów z Argentyną-doprowadził kadrę do 2 miejsca w Mistrzostwach Ameryki Pld (CL). Wygrał z reprezentacją Złoty Medal na Igrzyskach Olimpijskich, zostając najlepszym zawodnikiem turnieju.
Po prostu, z Maradony trener jak z koziej dupy trąbka i tyle. Cała Argentyna pod jego wodzą gra słabo, a Messi jest wystawiany w niej nie na swojej ulubionej pozycji. Tam faworyzowany jest Aguero, który jest mężem córki boskiego Diego
Ostatnio edytowane przez ToTylkoJa : 06.04.2010 o godz. 23:58.
Odpowiedz cytując
banasik
Senior Member

Stary 07.04.2010, 00:12
Doprowadził kadrę do 2. miejsca w Copa America? To jest sukces? Dla Argentyńczyków porażka z Canarinhos to cios w samo serce - nie ma co mówić o sukcesie w tej sytuacji. Olimpiada - nie ma co porównywać ciężaru gatunkowego Olimpiady do MŚ, po prostu Igrzyska są mało istotne.

Formowanie Kuna? przecie Aguero w eliminacjach do MŚ zagrał mniej spotkań od Messiego nawet... (a bramek strzelił tyle samo - 4), więc nie wie o czym mowa. Trenerem Diego takim jest, jakim jest - być może rzeczywiście Messi nie jest w stanie pokazac przy nim pełni możliwości, dlatego poczekajmy ze stawianiem go w jednym szeregu wśród najlepszych - być może po Maradonie przyjdzie inny "kołcz" i wtedy pokaże co umie, jak na razie cienizna w reprze wyklucza jego obecnosc wsrod Maradony, Pele, Cruyffa etc.
Odpowiedz cytując
eryk_cartman
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 07.04.2010, 00:37
[quote=banasik;881698]Bo faktycznie jest słaby w reprezentacji. Skłamałem?

Zobaczymy kto rządzi w Europie, juz nie długo, ale najpierw dowiemy się kto rządzi w Hiszpanii - zobaczymy wtedy pewnosc siebie Katalończyków "z krwi i kości".

Ja nie chce Ci tutaj nic pisać ale Ty już się tak nie napinaj na La Liga bo o ile pamiętam to głównym celem Realu było wygranie Lm. 240 mln Euro poszło!! La Liga może być na osłodę najwyżej. Różnica jest taka, że Barcelona może, a Real musi w tym momencie coś wygrać, bo będzie blamaż na cała Europe.
Nawet kłamać trzeba umieć. Można się tego uczyć od „cyngli” „Gazety Wyborczej”. Jak oni pięknie potrafią rzucić pomówienie czy insynuację w sposób chroniący przed odpowiedzialnością cywilną! Używając niejasnych określeń w stylu „faszyzujący”, „oskarżany o…” i temu podobnych.......

Rafał Ziemkiewicz.

http://blog.rp.pl/ziemkiewicz/2011/0...t-kazdy-widzi/
Odpowiedz cytując
Mar85
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 07.04.2010, 06:49
Rok temu niejaki banasik twierdził że Wolsburg podbije Europe. Jak mu pisałem że jest to klub 1 sezonowy, poprostu Magath wycisnął z nich wszystko co się dało, pisałem że on odchodzi to się drużyna skończy. Widać to teraz po Schalke...dla tego człowieka zawodnik co strzela 4 bramki w ćwiercfinale ligi mistrzów jest słaby. Kolego drogi a co takiego osiągnął Maradona w piłce klubowej? Messi wygrał już wszystko co się da w wieku 23 lat, ma czas na reprezentacje. Barcelona też be fuu, pewnie sędzia ich uratował, tak jak rok temu. Nie wiem co dla tego człowieka (banasik) trzeba zrobić aby być najlepszym piłkarzem, pewnie trzeba biegać w koszulce Chelsea i równać zawodników z ziemią, ewentualnie w Realu ....
Ostatnio edytowane przez Mar85 : 07.04.2010 o godz. 07:04.
Odpowiedz cytując
magowski
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 07.04.2010, 13:25
banasik napisał(a):Wyświetl post
Ale czy ja gdziekolwiek, cokolwiek napisałem o Ronaldo? Uwielbiam wkładanie słów w czyjeś usta - good job magowski!
No proszę Cie - kto przy zdrowych zmysłach uważa, że obecnie Ronaldo jest najlepszy na świecie? Według mnie najlepszy obecnie jest Rooney, jeżeli chcesz wiedzieć
O kruca fuks - wracam z odpoczynku a tu bum... 163 mln wydane na jednego z najlepszych i najlepszego pilkarza swiata

Widac, że Perez chce wypełnić swoje postanowienia za wszelką cenę i że 300 mln na transfery to nie był pic na wodę.
banasik to tak wracając do wkładania słów w czyjeś usta. Rooneya nie kupili Tak więc dobrze mi się zdawało że gdziekolwiek i cokolwiek napisałeś o Cristiano. Buuu już się plączesz w swoich teoriach.
Odpowiedz cytując
banasik
Senior Member

Stary 07.04.2010, 13:36
magowski napisał(a):Wyświetl post
banasik to tak wracając do wkładania słów w czyjeś usta. Rooneya nie kupili Tak więc dobrze mi się zdawało że gdziekolwiek i cokolwiek napisałeś o Cristiano. Buuu już się plączesz w swoich teoriach.
Napisałem - w wakacje, zdecydowanie zbyt pochopnie, masz rację - jeżeli cię to interesuje nie podtrzymuje mojego zdania i uważam, że Ronaldo najlepszy nie jest.

Podobnie podejrzewałem, że mistrzostwo będzie dla Wolfsburga początkiem walki o "coś większego" dla niemieckiej piłki - myliłem się, był to jednosezonowiec - chapeux bas dla tych, którzy tak twierdzili od początku.

Mar85 - Ja nie piszę, że Messi jest słaby, piszę, że jest za wcześnie stawiać go wśród najlepszych w historii.
Odpowiedz cytując
grzechu1991
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2008

Stary 07.04.2010, 13:47
WILU TS napisał(a):Wyświetl post
Hehe gadka jak pasiastych dam po przegranych meczach
Trochę mi w sumie było żal Wengera,stawia od lat na młodych konsekwentnie i jak na razie efektów niestety brak,a ma przecież świetnych piłkarzy.Pech że trafili na Barce bo to obecnie zespół nie do pokonania w takiej formie nawet przez międzygalaktyczny Real
Wiesz co powiem Ci tak. Jako kibic MU za Arsenalem nie przepadam, ale wydaje mi się ,że 2 rzeczy brakuje do sukcesu Arsenalowi
-1 to wieczne kontuzje trapiące ten zespół, wczoraj Arsenal grał bez : Gallasa, Arshavina, Fabregasa, Van Persiego, Songa - czyli bez mała prawie 50%
-2 ich bolączką jest moim zdaniem brak lidera, i tu upatruje błedów w polityce Wengera. W Barcelonie jest Messi, w MU Rooney, w Chelsea Lampard, w Lpoolu Torres, Gerard, i właśnie tacy piłkarze robią różnicę. A, że Wenger sie upiera, że gwiazd sprowadzał nie będzie cóz, efekty są średnie.
Co do meczu dzisiejszego. Mam tylko nadzieję, że dzisiaj pewne siebie Helmuty wylecą z Old Trafford z wielkim hukiem prosto do swojej mekki na Alianz Arena. Nie mogę czytać wywiadów z tymi nadętymi niemieckimi bucami. Ten naród ma coś jednak w genach...

A i Barcelonie gratuluję z całego serca, mimo ze jestem fanem piłki angielskiej. Niestety dla Kanonierów byli po prostu na innym poziomie;D
Powód: MU
Ostatnio edytowane przez grzechu1991 : 07.04.2010 o godz. 13:54.
Odpowiedz cytując
koyoot
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 07.04.2010, 13:59
Panowie. Jak widac ja jestem kibicem Arsenalu, Wisly i PSV Eindhoven. Wczorajszy mecz byl dla mnie podwojnie wazny ze wzgledu na to ze jestem kibicem Arsenalu, i antykibicem Barcelony(Imperialistow). Jednak obiektywnie rzecz biorac to Barcelona to obecnie najlepszy klub na swiecie, a Leo Messi w wieku 23 juz doskoczyl do grona najwiekszych i najlepszych geniuszy futbolu. Za 2-3 lata bedzie mozna powiedziec ze jest najwiekszym jesli bedzie sie tak rozwijal i jesli tylko nie zlapie(odpukac bo patrzenie na jego gre to sama przyjemnosc) kontuzji jakiejkolwiek. Wczoraj pokazal w pojedynke gdzie jest on a gdzie jest reszta pilkarzy na swiecie. Nawet 4 pilkarzy nie zapobieglo utracie bramki po jego strzale z 21 minuty. POzniej juz bylo tylko gorzej. Przyjecie pilki, szybkosc w pojedynkach 1 na 1, strzaly, technika uzytkowa, drybling. Absolutny fenomen ktory bedziemy podziwiac jeszcze bardzo dlugo, tak samo jak cala gre Barcelony. Dwaj mali ludzie, a dwaj wielcy geniusze futbolu. Pep Guardiola i Leo Messi.

P.S. W 6 meczach 15 goli. To jest po prostu niewiarygodne. W LM na poziomie pucharowym 4 gole wbic jednemu zespolowi jest niemalze niemozliwe. Leo Messi wczoraj udowodnil, ze dla niego niemozliwe nie istnieje.
Odpowiedz cytując
Lechista69
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 07.04.2010, 17:15
Dzis wielki mecz, United pokona znienawidzony bayern a my bedziemy swiadkami Macheda Show, wspomnicie moje slowa po meczu !
"Ciągle powtarzam to piłkarzom: Lechia to nie imienny u cioci Jadzi. To symbol daleko wykraczający poza sport." - Bobo K.
Odpowiedz cytując
harthausen
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 07.04.2010, 17:46
a czemu niby ten Bayern taki znienawidzony? Niech wygra lepszy, oba kluby w porządku, nie najeżdżać mi na miynsienerów (monachijczyków)

Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Stary 07.04.2010, 17:48
Dobry ten Messi, ale ja jednak wole futbol angielski. Nie zawsze najlepszy pilkarz swiata musi byc z Brazylii czy Argentyny.
Dla mnie najlepszy na swiecie jest Rooney.
Tak jak lepszym byl Best od Maradony.
Nie musi umiec przedryblowac 20 pilkarzy. To nie cyrk ani pokazy Harlem Globtrotters.

To oczywiscie moje prywatne zdanie do ktorego mam prawo. : )

Zycze Anglii MŚ i Rooneyowi kapitalnego turnieju po ktorym juz nie bedzie watpliwosci kto jest najlepszy.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 07.04.2010, 17:49
To raczej Bayern ma na pienku z MU za pamietny final LM
,
Odpowiedz cytując
grzechu1991
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2008

Stary 07.04.2010, 18:00
harthausen napisał(a):Wyświetl post
a czemu niby ten Bayern taki znienawidzony? Niech wygra lepszy, oba kluby w porządku, nie najeżdżać mi na miynsienerów (monachijczyków)
To ja podam pare argumentów, które dla mnie wogóle dyskwalifikują Bayern:
1- To są Niemcy
2- Gra tam ten kretyn Klose, który nawet wywiadu po polsku nie umie udzielić, wielki Niemiec
3- Są obrzydliwie pewni siebie
4- Jodłowanie i strój
Saklak Bayern sie zemścił: w roku ad. 2001

Quarter-final, second leg: Bayern Munich 2 - 1 Manchester United (Agg: 3-1)
Wygrali wtedy Bawarczycy nawet CL pokonując w finale chyba Valencie po karnych.
Powód: Valencia
Ostatnio edytowane przez grzechu1991 : 07.04.2010 o godz. 18:03.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 07.04.2010, 18:47
No fakt. Za jodłowanie i strój ciężko ich lubić. To mocny argument.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 07.04.2010, 19:09
7 kotów napisał(a):Wyświetl post
Dobry ten Messi, ale ja jednak wole futbol angielski. Nie zawsze najlepszy pilkarz swiata musi byc z Brazylii czy Argentyny.
Dla mnie najlepszy na swiecie jest Rooney.
Tak jak lepszym byl Best od Maradony.
Nie musi umiec przedryblowac 20 pilkarzy. To nie cyrk ani pokazy Harlem Globtrotters.

To oczywiscie moje prywatne zdanie do ktorego mam prawo. : )

Zycze Anglii MŚ i Rooneyowi kapitalnego turnieju po ktorym juz nie bedzie watpliwosci kto jest najlepszy.
Zgodził bym się w pełni gdyby nie to że Messi to nie jest taki cyrkowiec,jak swego czasu a i często teraz - C.Ronaldo, dla którego nieraz bardziej liczy się własny lans, udany drybling, jakaś sztuczka - niż dobro zespołu.
Messi to czarodziej który nie dość że gra efektownie to jeszcze efektywnie, ma mnóstwo asyst.

Gdzie 'obrzydliwiec' z ManU to klasa sama w sobie.Oprócz fantastycznej gry z przodu on potrafi w jednej akcji być pod bramką rywala a w drugiej już pomagać zespołowi pod swoją.

No i na dziś ma jedną przewagę nad Messim - jest na topie już dobre 6 lat - też mu życzę tak udanej końcówki w lidze i miejmy nadzieje w pucharach jak i udanego turnieju w MŚ.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
SZYMEK_TSW
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 07.04.2010, 19:22
Mi się wydaje że Bayern dzisiaj przejdzie do półfinału, chociaż bliżej mi do MU. Są na fali, wygrali w lidze z Schalke, a Manchester... no cóz, w meczu z Chelsea widać było jak dużo znaczy dla nich Rooney, atak praktycznie nie istniał.

edyta:
A jednak MU z Rooneyem, no to będzie ciekawie
Powód: Rooney ;]
Ostatnio edytowane przez SZYMEK_TSW : 07.04.2010 o godz. 19:28.

Śląsk Wisełka Lechia Gdańsk & Unia Tarnów
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 07.04.2010, 19:27
http://www.sport.pl/pilka/1,65041,77...t_Rooneya.html

To az tak MU boi sie niemcow ze sciemniali z kontuzja Rooney-a
,
Odpowiedz cytując
qchar90
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 07.04.2010, 19:32
Ferguson duzo ryzkuje wystawiajac Rooneya, bo jak sie poglebi kontuzja to Anglicy sobie nie poradza na mundialu
nie zycze tego Anglikom

Odpowiedz cytując
Lechista69
Senior Member

Stary 07.04.2010, 19:58
United kibicuje od pamietnego meczu z Bayernem kiedy to anglicy utarli nosa Niemcom! Ribery odpadasz!
"Ciągle powtarzam to piłkarzom: Lechia to nie imienny u cioci Jadzi. To symbol daleko wykraczający poza sport." - Bobo K.
Odpowiedz cytując
bartek89TS
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 07.04.2010, 20:04
Chciałem postawić 100zł na awans Man Utd I Lyonu ale jakoś się wycofałem w ostatniej chwili...zobaczymy czy mam dobry instynkt

PS. oczywiście Man Utd ma dzis takiego rywala, że Polskiego kibica nie trzeba pytac za kim jest w tym meczu, bo to chyba oczywiste.
Odpowiedz cytując
Lechista69
Senior Member

Stary 07.04.2010, 20:08
Oj but :/ Rooney Final jest nasz ))

O ****a 2:0 XD
Odpowiedz cytując
bartek89TS
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 07.04.2010, 20:10
Pachnie pogromem...Bramka Naniego miodzio, coś pięknego !
Odpowiedz cytując
Wojtator
Senior Member

Od: 04.2009

transmisja?ale nie na N-ce?
Odpowiedz cytując
wisl@k_TS
Senior Member

Od: 10.2006

Miazgaaaaaaaaa. ManU - Barca, to będzie finał
the end
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 07.04.2010, 20:11
Wojtator napisał(a):Wyświetl post
transmisja?ale nie na N-ce?
Polsat.

Ależ piękne, ależ to piękne! Naniiiiiii!!!!
Odpowiedz cytując
Lechista69
Senior Member

Stary 07.04.2010, 20:11
A mial ktos watpliwosci ? W domu tylko ja za United a ojciec i 2 braci za bayernem! Za co oni tak nienawidza red devils ? :/
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Stary 07.04.2010, 20:13
Za 99 rok

Bayern prowadzil do 90. minuty 1:0 zeby przegrac w ciagu 3 min 2:1 : )
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów