|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Member
Od: 03.2010
Offline |
|
|
Wygrana Wisełki cieszy - styl jeszcze nie taki jakiego każdy kibic by sobie życzył pamiętając mecze za poprzedniej kadencji trenera Kasperczaka.
Ale mamy 4 punkty przewagi i grzechem by to było zmarnować. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Styl nie cieszy bo gdybyśmy grali tak z kimś mocniejszym to na pewno nie pozwoliłby nam wpakować takich bramek jak te na 1:2 i 1:3
Gdybyśmy tak zagrali z Legią to mógłby być wielki problem. |
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Wiadomo że styl jeszcze nie ten, ale trzeba przyznać obiektywnie że widać poprawę.
Jak dla mnie więcej utrzymujemy się przy piłce, tak jakby większy spokój w grze nie ma bezsensownego pozbywania się piłki. Nie gramy na siłę środkiem i co ważne jest przerzut gry raz na prawą raz na lewą ale to chyba raczej bardziej zasługa Issa Ba, który też wnosi dużo spokoju do naszej gry i dużo widzi. Gramy po ziemi, szybciej. Lecz czego dalej mi brakuje to strzałów za pola karnego. ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
Kraków, 9 marca 2012. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Burliga wielki plus. Miło było patrzeć jak mimo 90 minut w nogach, zgrabnie przedziera się na skrzydle
.Bardzo mnie też cieszy, że przestaliśmy cisnąć same dzidy do przodu i operujemy szybciej po ziemi. Tak się gra na salonach ![]() @WISŁAZWE Zgodziłem się z Tobą w kwestii strzałow z dystansu jakieś 3 tygodnie temu, zgodzę się i dziś. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
A co do Łobo - fajnie że coś rusza, tylko wolałbym by to trwało dłużej niż 20 minut w meczu ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
Fakt w drugiej połowie zgasł już totalnie, więc dlatego został zmieniony. Też mam nadzieję, że Kasperczak nie poprzestanie tylko na tym meczu ale będzie szukał optymalnego zestawienia i wymieniał słabe ogniwa( chodzi o zawodników w słabszej formie) myślę że jeżeli nic się przez tydzień nie zmieni to na ławce powinien znaleźć się Paweł Brożek, bo chłopak jest totalnie bez formy i nie będę owijał w bawełnę trudno się nam gra w 10 bo takie odniosłem wczoraj wrażenie, oglądając mecz. Wchodzi Rafał i więcej zrobił niż Brożek bo taka jest prawda. Obyśmy wrócili do zasady jesteś w formie to grasz a nie grasz bo masz zasługi i nazwisko bardziej znane niż przykładowo ( Mączyński, Burliga) bo za zasługi to się medale i odznaczenia dostaje. ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
Kraków, 9 marca 2012. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2010
Offline |
|
|
Powiem tak: Burliga jak dla mnie zagrał bardzo dobrze, bo włączał się do akcji ofensywnych i nie popełnił żadnych znaczących błędów ( w porównaniu np do Kostarykańca) xD
Ogólnie według mnie to wszyscy się zachwycają, że nie byłoby 2 bramki bez I.Ba, ale należy też wspomnieć, że nie byłoby jej bez właśnie Burligi, bo sytuacja z tego co pamiętam wyglądała tak, że Lobo dostał piłkę i ruszył na obieg Burliga pociągając za sobą 3 obrońców. Lobo miał więcej miejsca, zszedł do środka, potem Pietia, Dziki i gol xD Co do meczu to idealnie nie było, ale można się cieszyć, bo jest progres. Wyraźnie dłuższe utrzymywanie przy piłce i SYTUACJE. Brakuje jeszcze strzałów z dystansu jak ktoś wyżej wspomniał i idziemy na mistrza ![]() Pytanie tylko co dalej? |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
No cos ruszylo i moze ten wóz pojedzie teraz szybciej.
Najwazniejsze jest teraz podejscie psychlogiczne.Wygrywamy ,strzelamy 3 bramki jest radosc,spiewy po meczu z kibicami -czyli jest juz dobra atmosfera w zespole z drugiej strony Amika ta ktora mogla juz dawno nas wyprzedzic dzis traci wazne punkty i sa teraz za nami 4 oczka ,czyli na razie mamy wzgledny spokoj i nie czujemy na plecach ich oddechu ![]() moze to sa takie szczegoly ale kazdy jest wazny ,bo jak to sie pozbiera o kupy to dopiero wychodzi kogo na ile stac. W grze widze tez juz jaks schemt,troche szbciej ta piłka chodzi ,i pilkarze jakby swiezsi.To dobrze rokuje na mecz z Amika ktorzy juz nie tak daleko... ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Kluczem do obrony mistrzostwa beda 3 najlblizsze kolejki(Polonia,Slask,Lech),jesli zdobedziemy komplet możemy swietowac mistrza..w najlbizsze kolejce jest mecz Lech-Legia, przy naszym zwyciestwie w Warszawie, przegrany z meczu Lech-Legia, moze mieć w przypadku Lecha 7 pkt i w przypadku Legii 8 pkt straty i praktycznie pozamiatana walke o mistrzostwo..Lech i Legia maja jeszcze wyjazd na Rucha..
Jesli pokonamy Polonie W,Slaska i Lecha bedziemy miec conajmniej 7 pkt przewagi i 5 kolejek do rozegrania i ciezko sobie wyobrazic zebysmy to roztrwonili,choc patrzac na ostatni sezon to wszystko jest mozliwe..
Ostatnio edytowane przez Belzebub : 28.03.2010 o godz. 23:26.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
A przed nami mecze z Odra(bardzo mocna), Legia i Parchami. Taaa, zapewnione mistrzostwo...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
W ostatnich 8 meczach gramy 6 razy z druzynami z drugiej polowy tabeli plus Lech,Legia
Legia gra 5 meczów z pierwsza 8, tylko 3 z druga czescia tabeli.. Natomiast Lech, zagra 6 z "czołówka" a, 2 razy z dolem tabeli.. Wiadomo ze z taka gra to i Korona może nas pyknąć na SS,ale patrzac na jakims tam progres w ostatnich meczach to przy dobrych wiatrach możemy odskoczyć po najblizszych 3 kolejkach konkurencji na 8-10 pktco uwzgeldniajac mecze które nam zostana i przeciwnikom do rozegrania, ja widze nas z 13 tytułem MP.. Przy braku tych witrów napewno do końca powalczymy o mistrza.. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
|
Wisła w Bytomiu nie błyszczała. Ale solidna gra jaka nasz klub zaprezentował , wystarczyła na pokonanie Ślązaków.Najwięcej komplementów zebrał po meczu Piotr Brożek - i słusznie ! Pietia świetnie spisywał się na lewym skrzydle. Za pierwszej kadencje Kasperczaka Piotrek grał na lewej pomocy. U trenera Skorży został przesunięty na lewą stronę defensywy. Teraz znowu jest lewoskrzydłowym i w sobotnim meczu pokazał , że to dla niego idealna pozycja. Był niezwykle aktywny , kreował grę , rozdzielał piłki i siał zamęt pod bramka rywali. Zaś prawdopodobnie w sobotę jedynym wiślakiem , któremu nie za bardzo był do śmiechu był brat Piotra Paweł. Drugi z braci Brożków , rzadko dochodził do piłki , miał problemy z jej przyjęciem. Generalnie był cieniem zawodnika z zeszłego sezonu. A w dodatku jego zmiennik Boguski potrzebował 5 min na strzelenie gola. W Bytomiu popełniliśmy sporo błędów , lecz mimo tego wygraliśmy wysoko. Plus także trzeba zapisać po stronie Łukasz Burligi. 22 latek doskonale wywiązał się z zadań defensywnych , ale często także zapędzał się pod bramkę rywali. Grał rozważnie i pewnie a był to dopiero jego 5 mecz w ekstraklasie, a pierwszy w rundzie wiosennej. Z powodzeniem zastąpił Pablo na prawej obronie. Oby tak dalej !
![]()
'' Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasami i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych podania ręki. ''
Henryk Reyman |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
hmm, to gdzie grał za pierwszego Kasperczaka Kosa a później Zieniu?
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Na lewej pomocy, a Piotrek może też i tam grał, ale w ŁKSie czy Górniku Zabrze
![]() ![]()
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas, Że na drzewach zamiast liści Będą wisieć komuniści! UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY! |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Krótka pamięć. Piotr Brożek grał na lewej pomocy w sezonie 2003/04 gdy nie było już Kosowskiego i mieliśmy Brasilie oraz Edno na lewym skrzydle. Jako, że obaj byli słabi, to Brożek wchodził z ławki lub grywał całe mecze na tej pozycji. Lewym obrońcą przed Skorżą nigdy nie był.
![]()
Konrad Gołoś: Czasami potrzeba momentu, w którym trener naprawdę na ciebie postawi. Jeśli wiesz, że masz zaufanie trenera i kolegów, wtedy też się rozwijasz. Nabierasz pewności. Czasami jest tak, że młody zawodnik idąc do jakiegoś klubu po prostu traci pewność i trudno jest to odbudować.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
No ale powiedzmy sobie szczerze że za Kasperczaka to on grał niewiele.Nawet dostał zsyłkę do Górnika ,stad moje pytanie o pozostałych bo wydawać by się mogło że tak świetny lewy pomocnik, nie wiadomo czemu został przesunięty przez Skorżę na obronę.Co ja akurat uważam za dobre posunięcie gdzie i ten jego powrót na lewą pomoc jak dotąd się sprawdza.
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Nie grał wiele ale jak grał to na skrzydle. Był za słaby. Przesunięty na obronę bo w zasadzie nikogo nie było na tej pozycji a Zieńczuk był lepszy na skrzydle.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|