The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
grzesiek9000
Member

Od: 03.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.03.2010, 20:15
Wygrana Wisełki cieszy - styl jeszcze nie taki jakiego każdy kibic by sobie życzył pamiętając mecze za poprzedniej kadencji trenera Kasperczaka.
Ale mamy 4 punkty przewagi i grzechem by to było zmarnować.
Odpowiedz cytując
Tenzen
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 28.03.2010, 20:35
Styl nie cieszy bo gdybyśmy grali tak z kimś mocniejszym to na pewno nie pozwoliłby nam wpakować takich bramek jak te na 1:2 i 1:3

Gdybyśmy tak zagrali z Legią to mógłby być wielki problem.
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 28.03.2010, 20:54
Wiadomo że styl jeszcze nie ten, ale trzeba przyznać obiektywnie że widać poprawę.
Jak dla mnie więcej utrzymujemy się przy piłce, tak jakby większy spokój w grze nie ma bezsensownego pozbywania się piłki.
Nie gramy na siłę środkiem i co ważne jest przerzut gry raz na prawą raz na lewą ale to chyba raczej bardziej zasługa Issa Ba, który też wnosi dużo spokoju do naszej gry i dużo widzi. Gramy po ziemi, szybciej.

Lecz czego dalej mi brakuje to strzałów za pola karnego.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
Pawlolek
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 28.03.2010, 21:09
Burliga wielki plus. Miło było patrzeć jak mimo 90 minut w nogach, zgrabnie przedziera się na skrzydle .
Bardzo mnie też cieszy, że przestaliśmy cisnąć same dzidy do przodu i operujemy szybciej po ziemi. Tak się gra na salonach

@WISŁAZWE
Zgodziłem się z Tobą w kwestii strzałow z dystansu jakieś 3 tygodnie temu, zgodzę się i dziś.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 28.03.2010, 21:24
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Ważne, że trener nie udaje że nie widzi problemu i nie boi się posadzić nikogo na ławkę, jeśli trzeba. Po Łobodzińskim cudów się nie spodziewam, ale może przy Kasperczaku "zareaguje pozytywnie"
I to jest na dziś chyba największy pozytyw - Mam nadzieje że i w przyszłości trenerowi nie zabraknie odwagi by rotować składem.
A co do Łobo - fajnie że coś rusza, tylko wolałbym by to trwało dłużej niż 20 minut w meczu
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 28.03.2010, 21:39
1q2 napisał(a):Wyświetl post
I to jest na dziś chyba największy pozytyw - Mam nadzieje że i w przyszłości trenerowi nie zabraknie odwagi by rotować składem.
A co do Łobo - fajnie że coś rusza, tylko wolałbym by to trwało dłużej niż 20 minut w meczu
W moim odczuciu Łobodziński akurat całą I połowę miał dobrą, parę dośrodkowań, wywalczone rzuty rożne a tak że przynajmniej dla mnie był faulowany pod koniec I połowy gdzie sędzia nie podyktował karnego.
Fakt w drugiej połowie zgasł już totalnie, więc dlatego został zmieniony.

Też mam nadzieję, że Kasperczak nie poprzestanie tylko na tym meczu ale będzie szukał optymalnego zestawienia i wymieniał słabe ogniwa( chodzi o zawodników w słabszej formie) myślę że jeżeli nic się przez tydzień nie zmieni to na ławce powinien znaleźć się Paweł Brożek, bo chłopak jest totalnie bez formy i nie będę owijał w bawełnę trudno się nam gra w 10 bo takie odniosłem wczoraj wrażenie, oglądając mecz. Wchodzi Rafał i więcej zrobił niż Brożek bo taka jest prawda.

Obyśmy wrócili do zasady jesteś w formie to grasz a nie grasz bo masz zasługi i nazwisko bardziej znane niż przykładowo ( Mączyński, Burliga) bo za zasługi to się medale i odznaczenia dostaje.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
arrosmay
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 28.03.2010, 22:17
Powiem tak: Burliga jak dla mnie zagrał bardzo dobrze, bo włączał się do akcji ofensywnych i nie popełnił żadnych znaczących błędów ( w porównaniu np do Kostarykańca) xD
Ogólnie według mnie to wszyscy się zachwycają, że nie byłoby 2 bramki bez I.Ba, ale należy też wspomnieć, że nie byłoby jej bez właśnie Burligi, bo sytuacja z tego co pamiętam wyglądała tak, że Lobo dostał piłkę i ruszył na obieg Burliga pociągając za sobą 3 obrońców. Lobo miał więcej miejsca, zszedł do środka, potem Pietia, Dziki i gol xD
Co do meczu to idealnie nie było, ale można się cieszyć, bo jest progres. Wyraźnie dłuższe utrzymywanie przy piłce i SYTUACJE.
Brakuje jeszcze strzałów z dystansu jak ktoś wyżej wspomniał i idziemy na mistrza
Pytanie tylko co dalej?
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 28.03.2010, 23:20
No cos ruszylo i moze ten wóz pojedzie teraz szybciej.

Najwazniejsze jest teraz podejscie psychlogiczne.Wygrywamy ,strzelamy 3 bramki jest radosc,spiewy po meczu z kibicami -czyli jest juz dobra atmosfera w zespole

z drugiej strony Amika ta ktora mogla juz dawno nas wyprzedzic dzis traci wazne punkty i sa teraz za nami 4 oczka ,czyli na razie mamy wzgledny spokoj i nie czujemy na plecach ich oddechu
moze to sa takie szczegoly ale kazdy jest wazny ,bo jak to sie pozbiera o kupy to dopiero wychodzi kogo na ile stac.
W grze widze tez juz jaks schemt,troche szbciej ta piłka chodzi ,i pilkarze jakby swiezsi.To dobrze rokuje na mecz z Amika ktorzy juz nie tak daleko...
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Belzebub
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 28.03.2010, 23:23
Kluczem do obrony mistrzostwa beda 3 najlblizsze kolejki(Polonia,Slask,Lech),jesli zdobedziemy komplet możemy swietowac mistrza..w najlbizsze kolejce jest mecz Lech-Legia, przy naszym zwyciestwie w Warszawie, przegrany z meczu Lech-Legia, moze mieć w przypadku Lecha 7 pkt i w przypadku Legii 8 pkt straty i praktycznie pozamiatana walke o mistrzostwo..Lech i Legia maja jeszcze wyjazd na Rucha..
Jesli pokonamy Polonie W,Slaska i Lecha bedziemy miec conajmniej 7 pkt przewagi i 5 kolejek do rozegrania i ciezko sobie wyobrazic zebysmy to roztrwonili,choc patrzac na ostatni sezon to wszystko jest mozliwe..
Ostatnio edytowane przez Belzebub : 28.03.2010 o godz. 23:26.
Odpowiedz cytując
koyoot
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 28.03.2010, 23:45
A przed nami mecze z Odra(bardzo mocna), Legia i Parchami. Taaa, zapewnione mistrzostwo...
Odpowiedz cytując
Belzebub
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 29.03.2010, 00:07
W ostatnich 8 meczach gramy 6 razy z druzynami z drugiej polowy tabeli plus Lech,Legia
Legia gra 5 meczów z pierwsza 8, tylko 3 z druga czescia tabeli..
Natomiast Lech, zagra 6 z "czołówka" a, 2 razy z dolem tabeli..

Wiadomo ze z taka gra to i Korona może nas pyknąć na SS,ale patrzac na jakims tam progres w ostatnich meczach to przy dobrych wiatrach możemy odskoczyć po najblizszych 3 kolejkach konkurencji na 8-10 pktco uwzgeldniajac mecze które nam zostana i przeciwnikom do rozegrania, ja widze nas z 13 tytułem MP..
Przy braku tych witrów napewno do końca powalczymy o mistrza..
Odpowiedz cytując
szczepanwislak
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 29.03.2010, 22:09
Wisła w Bytomiu nie błyszczała. Ale solidna gra jaka nasz klub zaprezentował , wystarczyła na pokonanie Ślązaków.Najwięcej komplementów zebrał po meczu Piotr Brożek - i słusznie ! Pietia świetnie spisywał się na lewym skrzydle. Za pierwszej kadencje Kasperczaka Piotrek grał na lewej pomocy. U trenera Skorży został przesunięty na lewą stronę defensywy. Teraz znowu jest lewoskrzydłowym i w sobotnim meczu pokazał , że to dla niego idealna pozycja. Był niezwykle aktywny , kreował grę , rozdzielał piłki i siał zamęt pod bramka rywali. Zaś prawdopodobnie w sobotę jedynym wiślakiem , któremu nie za bardzo był do śmiechu był brat Piotra Paweł. Drugi z braci Brożków , rzadko dochodził do piłki , miał problemy z jej przyjęciem. Generalnie był cieniem zawodnika z zeszłego sezonu. A w dodatku jego zmiennik Boguski potrzebował 5 min na strzelenie gola. W Bytomiu popełniliśmy sporo błędów , lecz mimo tego wygraliśmy wysoko. Plus także trzeba zapisać po stronie Łukasz Burligi. 22 latek doskonale wywiązał się z zadań defensywnych , ale często także zapędzał się pod bramkę rywali. Grał rozważnie i pewnie a był to dopiero jego 5 mecz w ekstraklasie, a pierwszy w rundzie wiosennej. Z powodzeniem zastąpił Pablo na prawej obronie. Oby tak dalej !
'' Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasami i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych podania ręki. ''

Henryk Reyman
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 29.03.2010, 22:23
szczepanwislak napisał(a):Wyświetl post
Za pierwszej kadencje Kasperczaka Piotrek grał na lewej pomocy. U trenera Skorży został przesunięty na lewą stronę defensywy. Teraz znowu jest lewoskrzydłowym
hmm, to gdzie grał za pierwszego Kasperczaka Kosa a później Zieniu?
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 30.03.2010, 12:47
Na lewej pomocy, a Piotrek może też i tam grał, ale w ŁKSie czy Górniku Zabrze
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
Odpowiedz cytując
Sopranos
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 30.03.2010, 12:50
Krótka pamięć. Piotr Brożek grał na lewej pomocy w sezonie 2003/04 gdy nie było już Kosowskiego i mieliśmy Brasilie oraz Edno na lewym skrzydle. Jako, że obaj byli słabi, to Brożek wchodził z ławki lub grywał całe mecze na tej pozycji. Lewym obrońcą przed Skorżą nigdy nie był.
Konrad Gołoś: Czasami potrzeba momentu, w którym trener naprawdę na ciebie postawi. Jeśli wiesz, że masz zaufanie trenera i kolegów, wtedy też się rozwijasz. Nabierasz pewności. Czasami jest tak, że młody zawodnik idąc do jakiegoś klubu po prostu traci pewność i trudno jest to odbudować.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 30.03.2010, 15:20
No ale powiedzmy sobie szczerze że za Kasperczaka to on grał niewiele.Nawet dostał zsyłkę do Górnika ,stad moje pytanie o pozostałych bo wydawać by się mogło że tak świetny lewy pomocnik, nie wiadomo czemu został przesunięty przez Skorżę na obronę.Co ja akurat uważam za dobre posunięcie gdzie i ten jego powrót na lewą pomoc jak dotąd się sprawdza.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 30.03.2010, 19:49
Nie grał wiele ale jak grał to na skrzydle. Był za słaby. Przesunięty na obronę bo w zasadzie nikogo nie było na tej pozycji a Zieńczuk był lepszy na skrzydle.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów