The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Borinho
Senior Member

Od: 03.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.03.2010, 22:56
Do Pracy Pracy konkretnej zagonić leniów i powolii będą efekty !!!!. Nie wiem co będzie dalej ale póki co Kasperczak prawidłowo ustawia drużynę i daje dobre zmiany . P.Brożek idealnie na ten moment na lewej pomocy pasuje bo Krim nic nie gra dobrze ławeczka mu zrobi !!!. Diaz jak nie będzie głupio bawił się w dryblingi na lewej obronie może tam zostać. Ogólnie świetne wyczucie z wprowadzeniem Boguskiego w odpowiednim momencie znów strzela bramkę jako joker . Brawo dla trenera za nosa ... niestety Skorżę często on zawodził a już Pawła Brożka to by chyba nigdy nie odważył się zdjąć z boiska. Ogólnie mecz taki sobie w wykonaniu Wisły ale dało się odczuć w 60-75 minucie że zyskujemy przewagę bo przeciwnik powoli pada od tej obrony . Udało się wykorzystać i za to chwała . Oczywiście jak widać wielkich fajerwerków w grze nie ma i nie będzie ale potencjał tej drużyny jest taki by wygrywać z tymi średniakami i słabeuszami ligi !!!.
Borinho
Odpowiedz cytując
Olivarez
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 27.03.2010, 23:09
Moje refleksje:
1. Piłkarze zareagowali pozytywnie, oprócz pierwszego gola dla Polonii przy którym nikogo nie było na drugim słupku.
2. Dość mam machania łapami i pyskowania po nieudanych zagraniach i wyładowywania frustracji na kolegach przez nasze pseudogwiazdeczki, zwłaszcza Małeckiego i Brożków, to nie jest nakręcanie się, to jest wprowadzanie nerwówki i kwasów do zespołu. Czas z tym skończyć.
3. Wisła za drugiego Kasperczaka (obecna) jest drużyną mocniejszą niż za pierwszego. Może wyjściowa jedenastka jest słabsza od tamtej z Szymkowiakiem, Żurawskim, Frankowskim, Kosowskim i Uche (potem Zieńczuka i Gorawskiego) ale teraz mamy szerszą kadrę bardziej wyrównanych skład i bardziej uniwersalnych graczy.
God save the Queen
Long live the Queen
Odpowiedz cytując
Borinho
Senior Member

Stary 27.03.2010, 23:14
Z tym trzecim bym polemizował siłą obecnej Wisły jest to że już nie tylko ofensywne quatro może strzelić gola ale też każdy piłkarz w lidze strzelali za Kaspra Marcelo , Jirsak ,Boguskix2,P.Brożek ,Diaz. To ważne że zawodnicy z drugiej linii i obrony dobrze odnajdują się w grze ofensywnej. Dlatego super atak z Pawłem Brożkiem na czele już nie istnieje !!!. Ogólnie jednak jakość tych piłkarzy jest gorsza od 1 epoki Kasperczaka 2002-2004
Borinho
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 27.03.2010, 23:16
Olivarez napisał(a):Wyświetl post
Moje refleksje:
1. Piłkarze zareagowali pozytywnie, oprócz pierwszego gola dla Polonii przy którym nikogo nie było na drugim słupku.
2. Dość mam machania łapami i pyskowania po nieudanych zagraniach i wyładowywania frustracji na kolegach przez nasze pseudogwiazdeczki, zwłaszcza Małeckiego i Brożków, to nie jest nakręcanie się, to jest wprowadzanie nerwówki i kwasów do zespołu. Czas z tym skończyć.
3. Wisła za drugiego Kasperczaka (obecna) jest drużyną mocniejszą niż za pierwszego. Może wyjściowa jedenastka jest słabsza od tamtej z Szymkowiakiem, Żurawskim, Frankowskim, Kosowskim i Uche (potem Zieńczuka i Gorawskiego) ale teraz mamy szerszą kadrę bardziej wyrównanych skład i bardziej uniwersalnych graczy.
Z punktami 1 i 2 się zgadzam, ale w punkcie 3 kolega przesadził na maksa, albo ja nie złapałem ironii...może linia defensywy jest porównywalna, ale na miłość Boską, jak można porównywać Uche z Łobodzińskim, Kirma z Kosowskim, Jirsaka z Szymkowiakiem, że już nie wspomnę o napastnikach... gdzie Małeckiemu, Boguskiemu czy Brożkowi do Żurawia, Franka czy nawet Kuźby... bez obrazy, ale buty im nosić...
Odpowiedz cytując
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 27.03.2010, 23:27
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Oprócz gry BA i 3 punktów to nic nie cieszy.

Małecki kiwa sam siebie, kłopoty z wymieniem 5 podań, brak napadu. Ciężko się to ogląda...
Kasper robi co może,ale pewnych rzeczy się nie przeskoczy.Może i ciężko się to ogląda,jednak wolę taką"ciężkośc"od dań firmowych poprzednika.W knajpie "U Maciusia"na śniadanie-Dzida po krakowsku,na obiad-Dzida zapiekana w sosie własnym,a na kolację-Dzida bez jaj.SMACZNEGO!
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 27.03.2010, 23:28
Bramka na 3 zero. To będzie asysta Kirma, czy po tej siatkówce w wykonaniu Skaby będzie to gol tzw bez asysty ? A może asysta SKaby ?
..
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 27.03.2010, 23:32
Wkurza mnie jedna taka rzecz w ofensywie:

Broziu i Mały stoją na 16-stce, plecami do bramkarza , dostają jakies podanie, najczescie dosyc silne ktore ciezko opanowac, mając na plecach z marszu 2-3 zawodników (i to nie tylko w tym meczu). i za przeproszeniem , mogą wała zorbic z takiej piłki, najcześciej, jak ie uda przyjąc to są wypychani i dryblują w strone własnej bramki i w ostatecznosci piłka ląduje przy nodze ktoregos ze stoperów. Ja mam pytanie - kiedy widzielismy ostatnio jakies prostopadłe podanie do napadziora, ale na wolne pole ? jakies zrobienie obrońców w chuja i wyjscie sam na sam z bramkarzem ? bo u nas to jets próba klepy na malej przetrzeni, ktora kiepsko wychodzi, i chęć wejscia z piłką do bramki. Wniosek NIE MA RUCHU BEZ PIŁKI !! to moim zdaniem glowny nasz problem w ofensywie.

aha, i mozecie mnie zrypac ale mimo gola i asysty , uwazam ze Piotrek rozegrał kiepskie zaowdy, podobnie jak Diaz
Odpowiedz cytując
Borinho
Senior Member

Stary 27.03.2010, 23:51
rozarian napisał(a):Wyświetl post
Kasper robi co może,ale pewnych rzeczy się nie przeskoczy.Może i ciężko się to ogląda,jednak wolę taką"ciężkośc"od dań firmowych poprzednika.W knajpie "U Maciusia"na śniadanie-Dzida po krakowsku,na obiad-Dzida zapiekana w sosie własnym,a na kolację-Dzida bez jaj.SMACZNEGO!

Dokładnie o niebo lepiej się ogląda to co podane było w ostatnim czasie przez Skorżę to już wołało o pomstę do nieba !!!
Borinho
Odpowiedz cytując
lorddavy
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 28.03.2010, 00:00
morgenes napisał(a):Wyświetl post
Z punktami 1 i 2 się zgadzam, ale w punkcie 3 kolega przesadził na maksa, albo ja nie złapałem ironii...może linia defensywy jest porównywalna, ale na miłość Boską, jak można porównywać Uche z Łobodzińskim, Kirma z Kosowskim, Jirsaka z Szymkowiakiem, że już nie wspomnę o napastnikach... gdzie Małeckiemu, Boguskiemu czy Brożkowi do Żurawia, Franka czy nawet Kuźby... bez obrazy, ale buty im nosić...
Nie przesadzaj z tymi napastnikami Żuraw i Franek błyszczeli bo liga była wtedy słabsza i takie zespoły jak Katowice czy inne KSZO dostawały 5 za niewinnośc, uważam, że Brożek w formie z przed kontuzji był lepszy od Żurasia i Franka a Kirm jest porównywalny z Kosą tyle, że jak jest w formie. Jak nie byłem przekonany do usunięcia Skorży tak widzę, że jednak to był dobry ruch bo ktoś z tych zawodników zrobił cienie samych siebie. Dlatego trzeba się cieszyc ze zwycięstw a styl przyjdzie jak wróci forma Pawłowi gdyż gdy on nie jest sobą nasz atak się całkowicie kładzie na łopatki. Nie mamy 2 takiego napastnika bo Małecki na boisku jest kompletnie nieprzewidywalny dla przeciwników ale i dla kolegów z zespołu.
Odpowiedz cytując
Zbyychu
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 28.03.2010, 00:58
lorddavy napisał(a):Wyświetl post
Nie przesadzaj z tymi napastnikami Żuraw i Franek błyszczeli bo liga była wtedy słabsza
aaa, to jeszcze ktoś chce powiedzieć, że od tamtego czasu nasza liga się wzmocniła? spazmy wesołości mnie wzięły, jak to przeczytałem.
Odpowiedz cytując
Coolpick
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 28.03.2010, 00:59
tommiyacht napisał(a):Wyświetl post
Wkurza mnie jedna taka rzecz w ofensywie:

Broziu i Mały stoją na 16-stce, plecami do bramkarza , dostają jakies podanie, najczescie dosyc silne ktore ciezko opanowac, mając na plecach z marszu 2-3 zawodników (i to nie tylko w tym meczu). i za przeproszeniem , mogą wała zorbic z takiej piłki, najcześciej, jak ie uda przyjąc to są wypychani i dryblują w strone własnej bramki i w ostatecznosci piłka ląduje przy nodze ktoregos ze stoperów. Ja mam pytanie - kiedy widzielismy ostatnio jakies prostopadłe podanie do napadziora, ale na wolne pole ? jakies zrobienie obrońców w chuja i wyjscie sam na sam z bramkarzem ? bo u nas to jets próba klepy na malej przetrzeni, ktora kiepsko wychodzi, i chęć wejscia z piłką do bramki. Wniosek NIE MA RUCHU BEZ PIŁKI !! to moim zdaniem glowny nasz problem w ofensywie.

aha, i mozecie mnie zrypac ale mimo gola i asysty , uwazam ze Piotrek rozegrał kiepskie zaowdy, podobnie jak Diaz
Sam sobie odpowiedziałeś na swoje pytanie. W jaki sposób ktokolwiek ma naszym napastnikom zagrać prostopadłą piłkę, jak oni tylko się szwendają w okolicach 16 metra i udają, że grają. Pomocnicy nie mogą wymusić prostopadłego podania, bo skończy się to najzwyczajniej stratą, takie podania wymuszać muszą swoim ruchem napastnicy.
Odpowiedz cytując
FredzIo
Senior Member

Stary 28.03.2010, 01:07
lorddavy napisał(a):Wyświetl post
Nie przesadzaj z tymi napastnikami Żuraw i Franek błyszczeli bo liga była wtedy słabsza i takie zespoły jak Katowice czy inne KSZO dostawały 5 za niewinnośc, uważam, że Brożek w formie z przed kontuzji był lepszy od Żurasia i Franka a Kirm jest porównywalny z Kosą tyle, że jak jest w formie. .
Raczysz żartować? Nasza liga właśnie osiągnęła dno i nie powinieneś mieć wątpliwości, że jest teraz dużo słabsza niż z czasów Franka i Żurawia. Żeby znaleźć słabszą lige w Europie to trzeba na prawdę dokładnie poszukać. Jak możesz porównywać w ogóle Kose z Kirmem? Kirm w formie? Skąd możesz wiedzieć jak gra Kirm w formie skoro on od kąd jest w Wiśle to jeszcze w niej nie był?
Bogusław Cupiał napisał(a):
Kochałem Wisłę, kiedy byłem jej kibicem i kocham dzisiaj, bo to jest mój klub..
Odpowiedz cytując
crapmaster
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 28.03.2010, 01:23
qchar90 napisał(a):Wyświetl post
jest plus taki ze Heniu robi zmiany, gracze nie maja u niego narazie wykupionego abonamentu na gre,
dobrze ze daje pograc Maczynskiego, Burlidze
ale w napadzie nie istniejemy, jedynie Malecki cos szarpie z przodu, chociaz nie kiedy nie potrzebnie sie kiwa

Ale bez jego kiwki nie byloby drugiego gola
Odpowiedz cytując
prober
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 28.03.2010, 01:40
Zbyychu napisał(a):Wyświetl post
aaa, to jeszcze ktoś chce powiedzieć, że od tamtego czasu nasza liga się wzmocniła? spazmy wesołości mnie wzięły, jak to przeczytałem.
Podobne spazmy wesołości wzięłyby trenera, menedżerów i innych ludzi związanych z Wisłą gdyby zabrali się za czytanie tego forum. Tyle tutaj pojawia się trafnych ocen zawodników, wnikliwych analiz pomeczowych, złotych sposobów na uzdrowienie funkcjonowania klubu, porad transferowych, ocen skuteczności treningów, strategii meczowej, analiz ekonomicznych, itd. że mając nieco większą niż przecietna wiedzę o funkcjonowaniu klubu można nabawić się kolki Ale tak to w życiu przeważnie bywa - im mniej ktoś wie, to niepytany o zdanie tym ma więcej do powiedzenia.

minigaleria forumowych wynalazków językowych (zbieram kolejne!): Balon, Balonik, Dzida, Dziwnie spokojny, I tyle w tym temacie, Kicha, Miałem przeczucie, Na pałę, Napinka, Nie mam pytań, Oddychać rękawami, Padaka, Pan Basałaj, Pan Cupiał, Parch, Piach, Przypał, Siara, Szrot, Wspomnicie moje słowa
Odpowiedz cytując
Kamil
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2006

Stary 28.03.2010, 03:21
to co mi sie w tym meczu najbardziej spodobalo to o....... z trybun w kierunku pawelka, mam nadzieje ze niektore osoby z forum przez to sie nie zalamaly jak to mozna tak wyrazac sie w kierunku zawodnika Wisly
a tak to elegnacko, 3ptk za tydzien kolejne oby i Wiselka jedzie na mistrza po raz kolejny
TYLKO WISŁA
Odpowiedz cytując
hudinho
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 28.03.2010, 07:46
nie widzialem meczu, teraz obejrzałem skrót i powiem tyle:

każdy gol Wisły w tym meczu to fart!!! glupi błąd bramkarza, dobijanie na pusta bramke itd.

fart fart fart ale podobno pilka nozna to gra błedow
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 28.03.2010, 08:05
hudinho napisał(a):Wyświetl post

każdy gol Wisły w tym meczu to fart!!! glupi błąd bramkarza, dobijanie na pusta bramke itd.

Oglądnij skróty na weszlo.com Mecze Roma-Inter, Bayern-Stuttgart i ManU0Bolton. Policz gole po fartach i spalonych. I wróć opisać swoje wrażenia.
Odpowiedz cytując
prober
Senior Member

Stary 28.03.2010, 08:16
hudinho napisał(a):Wyświetl post

Bzdura bzdura bzdura.
Pierwszy gol to wypracowana sytuacja po znakomitym dryblingu Małeckiego i dokładnym podaniu piłki do Ba. To Polonia Bytom miała szczęście, że ten ostatni trafił tylko w słupek w wyśmienitej sytuacji.
Drugi gol stał pod znakiem nieporadności Boguskiego, ale przecież piłkarze prawidłowo się ustawiali, piłka przypadkiem nie wędrowała między zawodnikami.
Jedynie trzeci gol to ewidentny efekt błędu bramkarza bytomian. Ale to również wynik presji na defensywę Polonii i doskonałe ustawienie się Diaza.

Z drugiej strony bramka Polonii to właśnie "fart". Bramkarz klasy np. Jana Muchy zareagowałby ułamek sekundy szybciej niż Pawełek i zmieniłby tor lotu piłki, która zdecydowanie była w zasięgu golkipera.

minigaleria forumowych wynalazków językowych (zbieram kolejne!): Balon, Balonik, Dzida, Dziwnie spokojny, I tyle w tym temacie, Kicha, Miałem przeczucie, Na pałę, Napinka, Nie mam pytań, Oddychać rękawami, Padaka, Pan Basałaj, Pan Cupiał, Parch, Piach, Przypał, Siara, Szrot, Wspomnicie moje słowa
Odpowiedz cytując
Marcinnno
Senior Member

Stary 28.03.2010, 08:18
Tak a ' propos jaka była oprawa?
Odpowiedz cytując
dostuffca
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 28.03.2010, 08:37
prober napisał(a):Wyświetl post
Z drugiej strony bramka Polonii to właśnie "fart". Bramkarz klasy np. Jana Muchy zareagowałby ułamek sekundy szybciej niż Pawełek i zmieniłby tor lotu piłki, która zdecydowanie była w zasięgu golkipera.
facet mający metr pięćdziesiąt w klapkach i kapeluszu przeskoczył Ba i Marcelo a dostało się Pawełkowi. Standard

Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 28.03.2010, 09:08
qchar90 napisał(a):Wyświetl post
jest plus taki ze Heniu robi zmiany, gracze nie maja u niego narazie wykupionego abonamentu na gre,
dobrze ze daje pograc Maczynskiego, Burlidze
ale w napadzie nie istniejemy, jedynie Malecki cos szarpie z przodu, chociaz nie kiedy nie potrzebnie sie kiwa
Burlidze i owszem, bo z konieczności ale wprowadzenie w 88 minucie Mączyńskiego nazywasz daniem mu szansy pogrania?
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
Wizard
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 28.03.2010, 09:21
Odnośnie Pawełka - rozegrał dobre zawody, wreszcie bez jakiegoś większego błędu, a sytuacją z Radzewiczem uratował nam bramkę. Odnośnie gola dla Polonii - nie bardzo rozumiem, czemu przy słupku nie stał żaden obrońca? Wystarczyło tam ustawić jakiegokolwiek piłkarza, a bramki by nie było. Dwaj piłkarze stojący przy słupkach to przecież standard..
Jesteśmy fanatykami, bo tylko fanatycy umieją dokonać wielkich rzeczy. - J. Mosdorf
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 28.03.2010, 09:24
Ja się cieszę, że w końcu Burliga zagrał, bo jestem w 90% przekonany, że gdyby Skorża nadal był to grałby Jop. Issa Ba to jak gość z innej bajki, możliwe, że w końcu mamy następce Szymkowiaka. Teraz pokusiłbym się o pozyskanie Sobiecha z Ruchu. Ogólnie pierwszy mecz, który dało się oglądać w tym sezonie w wykonaniu Wisły.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 28.03.2010, 09:37
Moje oceny piłkarzy w skali 1-10

6 Pawełek - O dziwo nic nie zawalił i dobrze bronił
5 Burliga- nie dawał się ogrywać, za mało się włączał do przodu ale trudno się dziwić, bał się że straci piłkę. Dobry występ
6 Głowacki - ogólnie dobrze
6 Marcelo raz mógł strzelić gola, raz zgubił piłkę pod naszym polem karnym ale nie było źle
5 Diaz - ratuje go zdobyta bramka, bo dawał się ogrywać najbardziej z naszych obrońców. I ta głupia żółta
8 Pio. Brożek - niby niewiele grał a gol i asysta jest I to ważny gol na 1-1 jak w Chorzowie.
6 Łobo - parę razy minął przeciwnika, nieźle dośrodkował. Sił ma tylko na 60 minut a szkoda,
6 Sobolewski - dobrze walczył w defensywie i z przodu też próbował
7 Ba - dobry występ, ale u niego jak u Łobo sił na 60-70 minut. Szkoda. Mózg zespołu
5 Pa Brożek - coś próbował odgrywać, walczyć ale to za mało
6 - Małecki - to fenomen w marnowaniu okazji i dokonywaniu złych wyborów - gdyby myślał na boisku jak Ba miałby w każdym meczu 1 gola i z 2 asysty... a tak podejmuje najczęściej najgorsze decyzje. Za co 6? Za to ze oprócz Łobo jako jeden z nielicznych wygrywał pojedynki 1-1, robił grę. Jak się Mały poprawi i po udanym dryblingu podejmie dobrą decyzje... to będzie to kawał kopacza. potencjał ma spory.

Zmiennicy
Boguski - strzelił gola i dużo biegał
Kirm - grał krótko, bez zmian i o dziwo miał asystę op błędzie Skaby
Mączyński - nie zdążył pograć

Cieszy zwycięstwo ale jest jeszcze nad czym pracować i co najważniejsze - jeszcze nie ma sił na cały mecz ale tylko na 60 minut.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
rafal777
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 28.03.2010, 09:49
A ja tam widzę poprawę. Są przynajmniej strzały i fizycznie Wisła nie odstaje. Były momenty że pykaliśmy sobie na ich połowie. Były też, że oni pykali na naszej ale zdecydowanie mniej niż kiedyś. Gdyby Paweł Brożek jeszcze był w formie to byśmy taki mecz wygrali z 6:1
Odpowiedz cytując
Rob_Zombie
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 28.03.2010, 10:01
PhantomRanger napisał(a):Wyświetl post
Ja się cieszę, że w końcu Burliga zagrał, bo jestem w 90% przekonany, że gdyby Skorża nadal był to grałby Jop.
A ja jestem przekonany że gdyby babcia miała wąsy to by była dziadkiem... Ludzie, skończcie z takim .......eniem... Tym bardziej że Skorża będąc w takiej sytuacji jak wczoraj Heniek dał zagrać Burlidze (bodaj w meczu z Zagłębiem).
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)"
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Stary 28.03.2010, 10:02
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Moje oceny piłkarzy w skali 1-10

6 Pawełek - O dziwo nic nie zawalił i dobrze bronił
5 Burliga- nie dawał się ogrywać, za mało się włączał do przodu ale trudno się dziwić, bał się że straci piłkę. Dobry występ
6 Głowacki - ogólnie dobrze
6 Marcelo raz mógł strzelić gola, raz zgubił piłkę pod naszym polem karnym ale nie było źle
5 Diaz - ratuje go zdobyta bramka, bo dawał się ogrywać najbardziej z naszych obrońców. I ta głupia żółta
8 Pio. Brożek - niby niewiele grał a gol i asysta jest I to ważny gol na 1-1 jak w Chorzowie.
6 Łobo - parę razy minął przeciwnika, nieźle dośrodkował. Sił ma tylko na 60 minut a szkoda,
6 Sobolewski - dobrze walczył w defensywie i z przodu też próbował
7 Ba - dobry występ, ale u niego jak u Łobo sił na 60-70 minut. Szkoda. Mózg zespołu
5 Pa Brożek - coś próbował odgrywać, walczyć ale to za mało
6 - Małecki - to fenomen w marnowaniu okazji i dokonywaniu złych wyborów - gdyby myślał na boisku jak Ba miałby w każdym meczu 1 gola i z 2 asysty... a tak podejmuje najczęściej najgorsze decyzje. Za co 6? Za to ze oprócz Łobo jako jeden z nielicznych wygrywał pojedynki 1-1, robił grę. Jak się Mały poprawi i po udanym dryblingu podejmie dobrą decyzje... to będzie to kawał kopacza. potencjał ma spory.

Zmiennicy
Boguski - strzelił gola i dużo biegał
Kirm - grał krótko, bez zmian i o dziwo miał asystę op błędzie Skaby
Mączyński - nie zdążył pograć

Cieszy zwycięstwo ale jest jeszcze nad czym pracować i co najważniejsze - jeszcze nie ma sił na cały mecz ale tylko na 60 minut.
Niesprawiedliwe jest ocenianie Burligi czy Diaza na równi z Pawłem Brożkiem. Ci dwaj pierwsi nie ustrzegli się błędów ale chociaż się starali, Diaz strzelił bramkę, Burliga zaczął wiele akcji ofensywnych. Paweł Brożek natomiast przeszedł koło gry i miał piłkę przy nodze tylko kilka razy zresztą na krótki czas. Nie pokazywał się, nie biegał, nie wracał. Kasperczak słusznie zdjął go po godzinie, może nawet za późno.
Odpowiedz cytując
Tenzen
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 28.03.2010, 10:02
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Piłka leciała do pustej bramki ale Paweł Brożek obronił ten strzał.

Kolejny mecz Paweł powinien sobie odpocząć na ławce.
Odpowiedz cytując
Chrisman
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 28.03.2010, 10:05
Zapowiada się ciekawy Weekend
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 28.03.2010, 10:14
Cytat:
Piłka leciała do pustej bramki ale Paweł Brożek obronił ten strzał.

Kolejny mecz Paweł powinien sobie odpocząć na ławce.
Moim zdaniem to nie wina Pawła że gra tak jak gra, to wina spaniałego rozgrywania piłki od tyłu które kończy się po trzech, czterech podaniach.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów