The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.03.2010, 20:41
Pan Jotka napisał(a):Wyświetl post
Mimo że Boguski strzelił gola to uważam, że Christov byłby pożyteczniejszy. Potrafi utrzymać sie przy piłce. Rafał niesety nie odzyskał poki co formy i kazda pilka na niego to strata.
Cóż - to tak jak z poszukiwaniem napastnika.

Szukamy napastnika, który będzie wysoki i będzie grał tyłem do bramki. Znaczy... Skorża szukał.

Mimo wszystko wolimy takiego co gra przodem i strzela bramki.

Tak więc wolę Boguskiego który strzela niż kogoś innego kto nie strzela. Christow grał ostatnio podobnie jak Brożek, więc drugi niewidoczny nie był potrzebny.
Odpowiedz cytując
grogoriogreg
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 27.03.2010, 20:46
Nie zajmę się wszystkimi piłkarzami, wybiorę tylko tych których chciałbym pochwalić.
Burliga- bardzo dobry występ, nikt go nie obiegał, tak jak to miało miejsce w meczu z Lubinem; na duży plus sytuacja gdy zblokował jednego z Bytomian po złym wybiciu Marcelo; myślę, że poziom jak nie równy, to minimalnie gorszy od Alvareza- chciałbym zobaczyć go na prawej pomocy w jakimś meczu, jest szybki, przebojowy, gdy Łobo i Kiro mieliby jakieś słabe momenty, myślę, że by sobie tam poradził
Pawełek- pierwszy mecz w tej rundzie bez jakiekolwiek malusieńkiego błedu, dobra reakcja przy Radzewiczu, a tak to po prostu zrobił to co od niego oczekujemy- wykonał swoją robotę i nie przyprawił ludzi o zawał serca
Boguski- 2 słabe wejscie z lawki i drugi gol- ten chlopak ma teraz sporo szczescia, moze dlatego jego, a nie Bulgara, wybral Henio
Issa Ba- na razie rozgrywa dobre 70 minut, pozniej znika; dobry w ofensywie, gorszy w odbiorze, ciekawa bylaby opcja ofensywnego pomocnika, szkoda ze nie oddaje strzalow z dystansu
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 27.03.2010, 20:47
Ja podsumuję ten mecz krótko : Cieszą 3 punkty i postawa Ba . Ktoś mu zarzucił ,że za wolno rozgrywa - on gra tak jak mu koledzy na pozycję wychodzą, jeśli byłby większy ruch i szybsze poruszanie się nieraz to i mógłby szybciej zagrać. Gra nie była specjalna, do wyniku 1 : 1 wyglądaliśmy naprawdę dobrze, później coś bardziej skupiliśmy się na tym żeby bramki nie stracić a po bramce na 1 : 2 to Polonia przejęła inicjatywę i o mało co nie zdobyła bramki a wtedy raczej nie mielibyśmy 3 punktów a głównym powodem tego było to że nie potrafiliśmy utrzymać dłużej piłki w ofensywie , ogólnie nasi ofensywni piłkarze niestety grają słabo. Co do Małeckiego dwa czy trzy razy zrobił ładne akcje , przez co stwarzaliśmy zagrożenie pod bramką bytomian ale za dużo strat a najbardziej mnie wkurza jak gra w ciemno, przyjmie piłkę i zamiast popatrzeć i spokojnie utrzymać piłkę i dokładnie zagrać to on w ciemno zagrywa piłkę i przeważnie do nikogo a później nasi defensorzy znów muszą walczyć o odbiór piłki. Miejmy nadzieję że już za tydzień będzie widoczna wyraźna poprawa w ofensywie .
Ostatnio edytowane przez fanfan : 27.03.2010 o godz. 20:49.
Odpowiedz cytując
Strzala
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 27.03.2010, 20:49
Najlepiej Ba, Marcelo, Głowacki, Burliga,
Odpowiedz cytując
1227
Member

Od: 09.2009

Stary 27.03.2010, 20:50
Dla mnie gracz meczu - Issa Ba. Dobrze rozgrywa, dużo widzi, pokazuję się do gry. Paweł Brożek bez formy, nie wiem czy w następnej kolejce nie powinien usiąść na ławce, może dobrze to na niego podziała. Kasperczak nie boi się stawiać na młodych, w pierwszym składzie Bury, zmiana Mączyńskiego. Dobre spotkanie, zwycięstwo zasłużone
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 27.03.2010, 20:52
Dobre pierwsze 20 minut ,potem to juz byla kopanina i sam sie dziwie ze naszym udalo sie strzelic gola na 2-1 .W koncowce zero koncentracji ,jakby Polonia wyrownala bylby placz . Najlepsi na boisku Issa Ba (z ktorym powinni przedluzyc kontrakt) i Łobodzinski
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 27.03.2010, 20:53
Ba przy drugiej bramce pokazał na czym polega dobre rozegranie. Najpierw przerzucił piłkę po typowo polskim kopaniu w miejscu na środek boiska,później ładnie odegrał do Piotra Brożka. Poza tym kilka razy zachował się taktycznie absolutnie poza naszą średnią ligową. W sumie miałem obawy co do tego meczu,ale niepotrzebne,widać. Tak jak powiedzieli poprzednicy,Kasperczak dał tej drużynie styl i ustawienie. Da się to oglądać. Z każdym meczem powinni się rozkręcać, widać ile brakuje Skorży do trenera klasy Kasperczaka. Idzie w dobrym kierunku. Byleby kontuzje nas ominęły.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 27.03.2010, 20:56
gra bez rewelacji

ale nie ma grania na wysokiego napastnika
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 27.03.2010, 20:57
Ciekawe, czy fizycznie da się cokolwiek poprawić. Żadnych przerw na mikrocykl treningowy. Jeszcze na święta się pewnie nawpieprzają pustych kalorii...
..
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 27.03.2010, 20:57
Podsumowując . Wisła wraca na właściwe tory , na pewno nie gra rewelacyjnie , ale poziom przyzwoitości już przekroczyła . Przyznam że po 3 pierwszych meczach tej wiosny byłem załamany jej postawą i wątpiłem że cokolwiek się zmieni , widac jednak że Kasper jakoś tą drużynę poukładał .

Ode mnie największe brawa należą się Issy Ba . Było wiadomo że fizycznie będzie wysiadał i dopuki miał siłe nie notował strat oraz świetnie rozgrywał , gołym okiem widac że to człowiek z innej ligi , działacze powinni jak najszybciej przedłużyć z nim kontrakt , zanim ktos nam go sprzątnie .

Kolejny plus dla Burligi , na jego szczęście Polonia praktycznie nie grała po jego stronie , a gdy już próbowała to kończyło się to na niczym .

Boguski choć znowu strzelił bramke , jest dla mnie ciągle cieniem zawodnika sprzed kontuzji .

Diaz .. wielkie brawa za bramke , mało kto zdecydowałby się na takie zagranie , a praktycznie 99% graczy w polskiej lidze nie zrobiło by tego z taką precyzją . Mozna na niego narzekac za te straty i faule , sam i narzekam , ale ambicja i wola walki u niego az kipią . I za to dzięki .

Kolejny mecz z Polonią Warszawa .Taka gra jak dzisiaj , powinna wystarczyć do pewnego zwycięstwa
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 27.03.2010, 20:58
szczebrzeszcz napisał(a):Wyświetl post
ale nie ma grania na wysokiego napastnika
Co było samo w sobie fascynujące przy Małeckim i Brożku w ataku...
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
buczo1985
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 27.03.2010, 21:00
Trochę szczęścia, trochę zasługi Pawełka, trochę nieudolności Radzewicza - dzięki tym czynnikom mecz się potoczył jak potoczył. Wątpię żebyśmy zdołali się podnieść po wyrównaniu. Mecz zakończyłby się remisem i był by duży problem.
Bardzo cieszą mnie te bramki zdobywane w drugiej połowie, tuż przed końcem meczu. Tak się powinno grać - atakować do samego końca!!!!
Brawa dla Łukasza Burligi. Chłopak miał okazje się pokazać. Wywiązał się z obowiązków poprawnie. Zdarzają się nieudane zagrania, ale jemu właśnie najbardziej potrzeba gry i zdobywania doświadczenia. Mając przy sobie Głowę, ma o wiele łatwiej. Arek jest klasą samą w sobie
What's new?

Odpowiedz cytując
massoud
Banita

Od: 11.2009

Stary 27.03.2010, 21:04
Dla mnie Pawełek zagrał dziś przyzwoicie.

Ma ktoś jakieś foto naszej oprawy?
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 27.03.2010, 21:09
Ważne 3 punkty. Gra coraz lepsza, ale teraz mamy siły na 65 minut. Wcześniej na 30, jest poprawa
Myślę że z meczu na mecz będzie coraz lepiej, niemniej nie oszukujmy się trochę szczęścia też mieliśmy. Mecz trzymał w napięciu jak diabli

Tylko Wisła!
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 27.03.2010, 21:12
troche miałem cykora o wynik jak Barcik ogrywał Diaza, na szczęście Junior sie zrehabilitował bramką.

Ogólnie uważam że Piotrek Brożek zbyt długo grał na obronie żeby teraz grac na pomocy.Myśle że Diaz powionien sie zamienic z Pietią pozycjami.

Szkoda że wciąż bez formy Paweł Brożek i Małecki.Cieszy dobra forma Ba, Jirsaka można spokojnie wystawic na liste transferową w tym momencie
Odpowiedz cytując
madziar
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 27.03.2010, 21:12
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Co było samo w sobie fascynujące przy Małeckim i Brożku w ataku...
Niby tak ale przy Skorzy czesto praktykowane...
Odpowiedz cytując
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 27.03.2010, 21:15
madziar:
no a o czym my w domyśle mówimy
Odpowiedz cytując
Tenzen
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 27.03.2010, 21:17
Kolejny mecz Paweł Brożek powinien zacząć z ławki, zobaczyć sobie jak wygląda gra z boku i ewentualnie wejść w drugiej połowie.

Jak tam z tą ustawą hazardową? Widać było na bannerach bet-at-home.com
Odpowiedz cytując
Żuczek
Senior Member

Stary 27.03.2010, 21:20
Tenzen napisał(a):Wyświetl post
Jak tam z tą ustawą hazardową? Widać było na bannerach bet-at-home.com
No właśnie też mnie to trochę zdziwiło. Ciągle słyszę, o jakichś karach, za reklamowanie bukmacherki w różnych meczach, ale ludzie z Bytomia jak widać sie tym nie przejmują
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 27.03.2010, 21:22
Wynik znacznie lepszy niż gra.

Na plus: Pi. Brożek (gracz meczu), Ba, Burliga oraz Pawełek.

Na minus: Pa. Brożek, Diaz (ładna bramka jest bez znaczenia kiedy przez jego grę lepsza drużyna strzeliłaby kilka goli wcześniej), Małecki (gracz meczu wg C+ ) oraz Marcelo który znów popełniał fatalne błędy.

Co do oceny indywidualnej, to chyba Skorża nie wiedział jak dobrego ma obrońce w kadrze. Chłopak powinien grać znacznie więcej bo jest lepszy od tego Alveraza którego lansował Skorża.
Odpowiedz cytując
prober
Senior Member

Stary 27.03.2010, 21:23
AYALA napisał(a):Wyświetl post
Jirsaka można spokojnie wystawic na liste transferową w tym momencie
A co, źle siedział na ławce? Krzywo? Czy jak?

minigaleria forumowych wynalazków językowych (zbieram kolejne!): Balon, Balonik, Dzida, Dziwnie spokojny, I tyle w tym temacie, Kicha, Miałem przeczucie, Na pałę, Napinka, Nie mam pytań, Oddychać rękawami, Padaka, Pan Basałaj, Pan Cupiał, Parch, Piach, Przypał, Siara, Szrot, Wspomnicie moje słowa
Odpowiedz cytując
daniello1987
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 27.03.2010, 21:26
Cieszy wynik,ale mnie osobiscie najbardziej cieszy styl który Wisła powoli łapie. było kilka bardzo ładnych i ciekawych a przede wszystkim przemyslanych akcjii. oczywiscie,jakby tak wszystko wychodziło to dzisiaj bysmy wygrali 5-0 ale ja nei narzekam.fakt,Polonia B. mogła nam urwac punkty w koncówce ale z przebiegu meczu to Wisła była lepsza o jakies 30%. Za tydz moze byc ciezko z Polonią W.bronią sie przed spadkiem,ale badzmy dobrej mysli.
Moze jutro Cantoro i spółka urwią punkciki Leszkowi?
Odpowiedz cytując
swinia
Member

Od: 04.2009

Stary 27.03.2010, 21:31
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
szkoda ze Twoj poglad nt gry Wisły uzalezniony jest od ilosci bramek zdobytej przez nia. Moze masz jakas rozpiske w stylu przegywamy 1:0 = gramy zle, remis 1:1= gramy dobrze, 2:1 dla nas gramy bardzo dobrze, 3:1 gramy celujaco.
Co w poltorej minuty Wisła zaczeła grac dobrze bo gola zdobyła? Zajebiscie

A generalnie to znowu czytam co piszecie i sie tylko w****iam. Jedna wielka stypa. Zale, placze, jeki. Ze Mały chujowy, ze Brozek taki cienki, ze ten zrobil to zle a ten tamto nie dobrze. ****a gramy calkiem niezle ale to jest Polska i zamiast sie cieszyc trzeba plakac i wszystkich od chujow wyzywac
Generalnie to w 100%podzielam twoje zdanie. Dlatego przestałem się wypowiadać w trakcie meczu.
Dziś mecz jak na nasze warunki ogólnie dobry. Chyba, że ktoś równa z wczorajszym.
Odpowiedz cytując
iiYama
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 27.03.2010, 21:49
Kilka słów ode mnie.

Po pierwsze widać że powoli idzie to do przodu. Jest jakaś myśl w grze. To problem Polonii że nie grali dziś mocnym pressingiem na naszych obrońców dzięki czemu mogli oni zacząć kilka akcji. Ale też widać że Kasperczak zabronił wybijać piłkę na pałę a grać więcej przez pomocników.

Odkrycie meczu to dla mnie Burliga. Na te wymagania które dziś mu postawiła Polonia nie zawiódł. Brawo.

Zawód meczu: Paweł Brożek. Nie będę się rozwodzić, wszyscy widzimy jak jest. Ale pomijając kwestie formy czystko piłkarskiej spory problem ma facet chyba też w głowie.

Chciałbym też podkreślić postawę Sobola. Jak dla mnie w porównaniu do spotkania z Biało-Zielonymi tydzień temu o wiele, wiele lepiej. Tak trzymać.

Generalnie gdyby nie 5 minut Polonii do których wydatnie przyczynił się Diaz można by rzec że wygraliśmy zdecydowanie.

P.S. Znamienne że w końcówce Kasper wolał wprowadzić Mączyńskiego niż Jirsaka.
Ave
Wisła
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 27.03.2010, 21:59
Ja nie mam faworyta do tytułu "Piłkarz meczu", bo dla mnie na takie wyróżnienie zasługuje ktoś, kto w sposób szczególny wyróżnia się na tle innych zawodników, a takiego w naszej drużynie nie znalazłem.

Podobała mi się gra Issy, bloku obronnego oprócz Diaza, Łobodzińskiego w I połowie i chwilami Małeckiego.
Na żenującym poziomie zagrał Paweł, jego brat tylko trochę lepiej.

Generalnie uważam, że widać światełko w tunelu, zaczynamy grać częściej po ziemi, a długie piłki od Marcelo czy Głowackiego nie są wynikiem taktyki, tylko braku ruchu i wychodzenia na pozycje pomocników. Częściej rozciągamy grę na boki i przegrywamy piłkę przez środek boiska. Widać również, że Kasperczak większy nacisk kładzie na grę 1:1 bocznych pomocników.

Oczywiście przed Heniem i naszymi piłkarzami jeszcze dłuuuuga droga bo z taką jakością gry w pucharach nie poszalejemy, ale przecież cudów się chyba nikt rozsądnie myślący nie spodziewał.

Byłem absolutnym zwolennikiem odejścia Skorży, choć gdzieś tam w głębi duszy zawsze jakieś małe wątpliwości były. Ostatnie mecze te wątpliwości absolutnie rozwiały.
Odpowiedz cytując
kpn
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 27.03.2010, 22:02
No Ba
tyle w temacie
brawo za 3 pkt
Odpowiedz cytując
prober
Senior Member

Stary 27.03.2010, 22:06
kpn napisał(a):Wyświetl post
No Ba
tyle w temacie
Super. Myślałem, że już się nie doczekamy

minigaleria forumowych wynalazków językowych (zbieram kolejne!): Balon, Balonik, Dzida, Dziwnie spokojny, I tyle w tym temacie, Kicha, Miałem przeczucie, Na pałę, Napinka, Nie mam pytań, Oddychać rękawami, Padaka, Pan Basałaj, Pan Cupiał, Parch, Piach, Przypał, Siara, Szrot, Wspomnicie moje słowa
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 27.03.2010, 22:40
Oprócz gry BA i 3 punktów to nic nie cieszy.

Małecki kiwa sam siebie, kłopoty z wymieniem 5 podań, brak napadu. Ciężko się to ogląda...
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 27.03.2010, 22:45
Po raz kolejny Heniu świetnie trafił ze zmianami - wprowadzony Boguski - gol, wprowadzony Kirm - asysta. Oby tak dalej bo widać poprawę!
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
qchar90
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 27.03.2010, 22:55
jest plus taki ze Heniu robi zmiany, gracze nie maja u niego narazie wykupionego abonamentu na gre,
dobrze ze daje pograc Maczynskiego, Burlidze
ale w napadzie nie istniejemy, jedynie Malecki cos szarpie z przodu, chociaz nie kiedy nie potrzebnie sie kiwa

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów