The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.03.2010, 22:30
sqallpl napisał(a):Wyświetl post
Z relacji na twsd. Wiiadomo cos wiecej?
W telewizji widziałem wyraźnie jeden raz po pierwszej udanej interwencji po golu Dawidowskiego.

I chciałem tu pare słow do tych "wielkich kibiców",którzy inych jak mają coś do powiedzenia jak nie idzie ,wyzywają od "kibiców sukcesu".Panowie nie którzy z Was to przecież jeszcze małolaty i na Wisłę nie chodziliscie jeszcze jak Ci niby kibice skcesu zaliczali " ąty wyjazd".Prawda jest taka ,ze każdy będzie z drużyna za serce i wolę walki,jeżeli ma piłkarzy i finanse wyłożone o pokroju Lechi (nie ubliżając),którzy rzeczywiscie walczą i porazke przyjmuje sie z godnoscią ,a wygrana z euforią,ale jak tu można nie wymagac tego od takich piłkarzy jacy są w Wiśle ?Jedni i drudzy(tu przykład Legii) Was "dymają",pokazując szacunek jak Pawełek,zaangażowanie jak pozostali.Przecież Ci piłkarze poniekąd przeszli te same przygotoani,to dlaczego mozna ocenic,ze np.o Isa Ba ,Sobolewski,Głowacki ,tym sie chce ,a reszta co?Wcale nie jestem rozgoryczony porażką(to nawet lepiej w kontekście ewentualnej walki o MP),tylko poziomem i gwiazdorstwem co poniektórych "kopaczy.Już nawet Łobodziński mnie pozytywnie zaskoczył....
Bednarz=Landryna=......
Tobi1906
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 23.03.2010, 22:30
Mario Nh napisał(a):Wyświetl post
Miałem tak samo. No to Pawełeczek wyciąga wnioski...
Pokazał palec szczegolnie do sektora 4,wiem bo tam siedziałem.szydera z niego była konkratna.

mam nadzieje ze nie ujdzie mu to płazem tak jak kiedys kiedy pokazal do sektora E.wychowawczo na lawke rezerwowych i kara finansowa dla tego palanta!
speedfashion
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 23.03.2010, 22:31
Widać, że koncepcja gry jest trochę inna. Próbujemy, mieliśmy nawet ciekawe sytuacje, ale nie udało się wykorzystać (2 razy Małecki :O)
Przeraża Mariusz Pawełek, ale to bez komentarza.
Hristov wyłączony z gry przez obronę Lechii i przez naszych grajków.
Ba całkiem fajnie gra, ale zbiera się jak eLka na skrzyżowaniu (z tym, że nieźle się ustawia).

Brożkowi dobrze zrobi jak trochę posiedzi na ławie i pogra 45 minut zamiast 90. Następny w kolejce jest Małecki, 5 jeździec apokalipsy...
arrosmay
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 23.03.2010, 22:32
Porażka 1-3, ale według mnie paradoksalnie zagraliśmy najlepszy mecz wiosną, o ile nawet nie w całym sezonie. Oczywiście mówię tu pod względem ofensywnym, bo defensywa jednak leżała dzisiaj bez Głowy i Marcelo.
Jednak są pewne plusy, bo nie pamiętam kiedy widziałem ostatni raz w Wiśle tyle okazji z przodu i to w dodatku większość to były sytuacje klarowne i albo ratował Kapsa, albo obrońcy, albo braki umiejętności u naszych grajków.
Mimo wszystko jeśli będzie taki progres to Bytom raczej zdobędziemy.
Jeszcze do Alvareza to: Wszyscy się zastanawiacie co będzie jeśli nie starczy nam kasy, żeby go wykupić, ale.... przecież Burliga według mnie przynajmniej jest porównywalny do Alvareza. Brakuje mu jeszcze trochę doświadczenia, ale w destrukcji coś potrafi, a i do ofensywy często się włącza i ma bardzo dobre centry. Myślę, że będzie z niego pociecha, zwłaszcza, że w polu karnym ma coś takiego jak Marcelo/Adam Kokoszka. Piłka go szuka i ma okazje strzeleckie tylko poprawić celność i wykończenie, w każdym razie myślę, że możemy mieć z niego pociechę.
Cóż na samym końcu mojego posta wypada również podziękować Lechii za dobre widowisko w meczu z naszym zespołem i pogratulować im sukcesu. Mam nadzieje, że w finale zobaczymy Lechie przeciwko Ruchowi i zakończy się wygraną Gdańszczan.
qchar90
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 23.03.2010, 22:34
Pawełek chyba sie zapatrzył na kolegów z Legi Warszawa, Grzelak sie cieszyl do pustej trybuny po strzelonym golu, a Maciek"Pączuś"Iwański dwa razy pokazał kibicom wała.

zloty1906
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 23.03.2010, 22:35
Oglądałem teraz fragment konferencji prasowej w której trener wyraźnie mówił że brakuje dynamiki i świeżości zawodnikom. Teraz pytanie ....czy uda się Kasperczakowi wyciągnąć drużynę z tego dziadostwa w którym zostawił ją trener Skorża. Sezon jest bardzo krótki i obawiam się że mogą być problemy. Oby się nie okazało że zaczniemy grac w ostatnim meczu gdy wszystko będzie pozamiatane.
Jazon
Senior Member

Od: 08.2009

znów nic nie strzeiliśmy z gry, choć było dużo okazji...:/
Bronex
Senior Member

Od: 04.2004

Ploughmanson napisał(a):Wyświetl post
Bronex - zgadzam się w 100%. Rozwalają mnie te wpisy o Kasperczaku.
Człowiek jest 8 DNI w klubie. I co on miał zrobić w tym czasie. Zawodnicy danego stylu trenera uczą się latami. Stylu drużyny nie zmienia się od pstryknięcia palcami - pracę Kasperczaka będziemy mogli oceniać po następnym okresie przygotowawczym, czyli początek sierpnia. Wtedy piszcie "Kasperczak out" itp. Oto my Polacy...
Nie chce tutaj bawić się w jasnowidza ale jedno Wam napiszę. Drużyna jest w takim stanie po imć Macieju Skorży, że o MP to możemy zapomnieć biorąc pod uwagę chociażby takiego Lecha Poznań. Na Ligę Europy się może załapiemy z drugiego miejsca. Trzeba poczekać dać popracować Kasperczakowi następny sezon może jakościowo w obszarze organizacji gry , wyników, skuteczności może być lepszy. Jeżeli ktoś będzie miał pretensje za porażkę w końcowym efekcie to tylko do Skorży. Jeżeli będzie poprawa to będziemy dziękować Kasperczakowi. Prosta logika rzeczy. Odchodzę w poczuciu satysfakcji , rzekł guru PMS . Dzisiaj warto zapytać - satysfakcji z czego? Z tej qrwa ruiny , którą zrobiłeś ?
Ostatnio edytowane przez Bronex : 23.03.2010 o godz. 22:37.
Kibic_1906
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 23.03.2010, 22:36
R.I.P.

Terozotti - sprowadzić i powiesić za jaja za to jak rozwalił drużynę!!!
"Gra" - HENRYK REYMAN się w grobie przewraca jak patrzy na MISTRZA POLSKI który GRA JAK MISTRZ OKRĘGÓWKI!!
MY , CHŁOPCY Z REYMONTA , ZNA NAS CAŁA POLSKA , ZA WISŁĘ , ZA NASZ TS , PÓJDZIEMY AŻ PO ŻYCIA KRES!!!
27.08.2011 - Patryk Małecki "wielki Wiślak" pokazuje jaki ma szacunek do WISŁY KRAKÓW..
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 23.03.2010, 22:37
To co najbardziej kuje w oczy to gra bez piły. W kolejnym meczu mam wrażenie, że piłkarze wręcz unikali podania lub olewali akcję.
****a gdzie ruch bez piłki, szukanie siebie nawzajem.****ica mnie strzela, jak idzie akcja środkiem boiska a zawodnik, który jest bliżej pola karnego, zamiast jakoś się wystawić, wymusić podanie, dosłownie sobie po murawie spaceruje.To jest objaw zmęczenia? Za Petrescu kopacze zapierdalali 2 razy ciężej i w efekcie awansowali do fazy grupowej, a w meczu z Iraklisem, w dogrywce biegali o wiele szybciej niż w tym meczu.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
blackluk
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 23.03.2010, 22:42
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
To co najbardziej kuje w oczy to gra bez piły. W kolejnym meczu mam wrażenie, że piłkarze wręcz unikali podania lub olewali akcję.
****a gdzie ruch bez piłki, szukanie siebie nawzajem.****ica mnie strzela, jak idzie akcja środkiem boiska a zawodnik, który jest bliżej pola karnego, zamiast jakoś się wystawić, wymusić podanie, dosłownie sobie po murawie spaceruje.To jest objaw zmęczenia? Za Petrescu kopacze zapierdalali 2 razy ciężej i w efekcie awansowali do fazy grupowej, a w meczu z Iraklisem, w dogrywce biegali o wiele szybciej niż w tym meczu.
Jak ma być ruch bez piłki jak oni ledwo biegali po 70 min. Mimo tego zdecydowanie najlepszy mecz w tej rundzie, ale skuteczność mamy na poziomie trampkarzy.
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 23.03.2010, 22:44
kacpergawlo napisał(a):Wyświetl post
Ten mecz był ustawiony na zasadzie "my wam w lidze, wy nam w pucharze" to było tak oczywiste, że nawet się nie ma nad czym rozwodzić. Nam było potrzebne 3 pkt w lidze, Im Puchar Polski i panowie się podzielili. Dawno chodziły słuchy na wszelakich forac bukmacherskich, że to "pefka" a kurs był niebotyczny (7,8 mi sie udało w Fortunie dostać!) i wielu ludzi się nieźle obłowiło.
To jeszcze muszą z 9 innymi się dogadać w tym z Legią, Amica i zydami, czyli pucharu nie zdobędziemy do 2019r.

Ludzie myslcie choć trochę, bo żal czytać takie bzdury.
90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
"Lech Poznań nie wystąpił o licencję na przyszły sezon i został przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli. W przyszłym sezonie pod nazwą Lech Poznań występować będzie Amica Wronki."
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 23.03.2010, 22:46
tak czytam i nie rozumiem jednej rzeczy...
wielu płacze że Petrescu odszedł, piłkarzyki poszli na skargę bo mieli cięzkie treningi / przygotowania..
teraz te same osoby mają za złe Skorży ze ich przemęczył.. czyli robił to samo co Petrescu..
:?
Szarny
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 23.03.2010, 22:50
kacpergawlo napisał(a):Wyświetl post
Ten mecz był ustawiony na zasadzie "my wam w lidze, wy nam w pucharze" to było tak oczywiste, że nawet się nie ma nad czym rozwodzić. Nam było potrzebne 3 pkt w lidze, Im Puchar Polski i panowie się podzielili. Dawno chodziły słuchy na wszelakich forac bukmacherskich, że to "pefka" a kurs był niebotyczny (7,8 mi sie udało w Fortunie dostać!) i wielu ludzi się nieźle obłowiło.
Ciężko tak przyjąć do wiadomości, że są drużyny które mogą nas bez problemu rozklepać?

Lechia to drużyna bez wybitnych postaci, ale każdy tam wie po co biega na boisku. Kultura gry na wysokim poziomie, jak na naszą buraczaną. Jak do tego dodamy jeszcze radosnego kostarykańczyka w obronie i Trałkę w bramce to naprawdę o zwycięstwo nie trudno.
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 23.03.2010, 22:50
Pawełek już do końca kontraktu nie powinien powąchac murawy.
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 23.03.2010, 22:51
Z tego co pamietam to za Petrescu byla dynamika w grze. Nie bylo pieknej pilki, ale te ciezkie treningi dawaly przynajmniej taki efekt, ze fizycznie druzyna byla bardzo mocna. Wiec jest roznica pomiedzy bezmyslnym zajechaniem kogos, a rownie ciezkimi treningami, ktore choc pilkarzom moga sie nie podobac, to jednak prowadza do czegos pozytywnego. Obrazowo, mozna komus kazac przezucic 100kg bez zadnej kontroli, a mozna komus kazac wykonac rownie ciezka prace, ale z glowa, z podzialem na obciazenia, czas, zawodnikow.
WILU TS
Banita

Od: 07.2005

Stary 23.03.2010, 22:52
SpoXsteR napisał(a):Wyświetl post
wielu płacze że Petrescu odszedł, piłkarzyki poszli na skargę bo mieli cięzkie treningi / przygotowania..
teraz te same osoby mają za złe Skorży ze ich przemęczył.. czyli robił to samo co Petrescu..
Dlatego wniosek jest jeden,to z piłkarzami jest coś nie tak,a nie z każdym kolejnym trenerem,ale cóż,nie ma walki w zespole o pozycje bo nie ma konkurencji-nie ma transferów.I kółko niestety się zamyka...
Kbobt
Member

Od: 01.2010

Stary 23.03.2010, 22:52

Bo Petrescu nie osiągnął z Wisłą kompletnie NIC a Skorża 2 MP i zostawił na pozycji lidera. A w Polsce tradycją i zwyczajem jest nienawiść i tępienie osób, które osiągają sukcesy. Co dotyczy się zresztą nie tylko dziedziny sportowej.
Bartosz
JLB

Od: 01.2006

Stary 23.03.2010, 22:53
Burliga chyba nie był wtajemniczony, bo zapierdalał aż miło.
Malvivente napisał(a):Wyświetl post
Nie bądź gejem, rzuć na spreje!
lotnik
Member

Od: 05.2004

Stary 23.03.2010, 22:55
A jeszcze jedno nie wiem do kiedy kontrakt ma Onyszko ale chyba do czerwca .Nie ma co się zastanawiać i szybciutko zaklepać żeby nie było z późno Możemy mieć naprawie bardzo dobrego bramkarza . Do roboty
Lechista69
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 23.03.2010, 22:57
A ilu to mlodych wprowadzil do zespolu Skorza? Maleckiego a Kasperczak 8 dni a juz wprowadzil Burlige i Maczynskiego czyli juz jest lepszy a nie jak Maciek po zwolnieniu "Chcialem go wprowadzic na mecz z Lechia, kazdy normalny wie ze 2,5 roku to za malo zeby sie przekonac ze ktos sie nadaje... potrzeba przynajmniej 4-5 lat by poznac zawodnika a do pierwszego skladu to moze dolaczyc nie wczesniej niz przed 28-29 rokiem zycia...
"Ciągle powtarzam to piłkarzom: Lechia to nie imienny u cioci Jadzi. To symbol daleko wykraczający poza sport." - Bobo K.
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 23.03.2010, 22:57
Nie widzisz różnicy między tym jak biegali za Petrescu, a jak biegają po sabotażu Skorży? Cóż, w takim wypadku dyskusja z Tobą nie ma sensu.
Serio, trzeba naprawdę mieć krótką pamięć, albo złą wolę żeby nie widzieć różnicy w przygotowaniu fizycznym za Petrescu i teraz.

Przy okazji przyłączam się do apelu 1q2 - nie karmić trolla.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
lucekj
Banita

Od: 02.2003

Stary 23.03.2010, 23:02
Prawda jest taka, że nawet najlepszy trener na świecie nic by nie zdziałał z tym co teraz mamy po Macieju.

Jestem wdzięczny Skorży za dwa mistrzostwa, ale drużyne totalnie m rozklekotał, fizycznie, taktycznie, technicznie...

nie do wiary co się stało, jak to możliwe, że jedni z lepszych piłkarzy w lidze(indywidualnie) są cienami średniaków ligowych

Co do ludzi grających w Wiśle, to nie SURMA, to nie UCHE i to nie DOLHA był i jest MENDĄ największą, a DAWIDOWSKI!!

Wydoił z nas kase, co lekkie kopnięcie piłki po wyleczonej kontuzji i znowu wczasy pod gruszą, a teraz zapierd.. za 3 i stara się coś udowodnić na siłe,

posępny szpaku ! Trzeba było udowadniać u nas, że jesteś wart 1/100 pensji, którą dostawałeś a nie teraz kiedy jesteś skończonym hazardzistą.

PS.

Czy Mario pokazał znów fucka w stronę publiczności
pchelas
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 23.03.2010, 23:03
Wszystko, każde niedociągnięcie w grze, przygotowaniach da się jeszcze jakoś przełknąć, bo jakoś to patrząc na ligową tabele wygląda. Ale tego, iż od paru latu mamy takiego nieudacznika w bramce, nie mogę po prostu zdzierżyć.
pan_premier
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 23.03.2010, 23:04
1 połowa fajna
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
irman
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 23.03.2010, 23:05
Meczu nie widziałem a czytam o kolejnych kwiatkach w wykonaniu Super Mario. Co dzisiaj nawywijał najlepszy bramkarz świata?
:/
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 23.03.2010, 23:06
Kbobt napisał(a):Wyświetl post
Bo Petrescu nie osiągnął z Wisłą kompletnie NIC a Skorża 2 MP i zostawił na pozycji lidera. A w Polsce tradycją i zwyczajem jest nienawiść i tępienie osób, które osiągają sukcesy. Co dotyczy się zresztą nie tylko dziedziny sportowej.
No nie wiem czy nic,przynajmniej wygrał z Legia na jej terenie(1;2) ,bo nie pamietam czy z Cracovią i z Lechem(tu chyba był jeden z najlepszych meczy 3:3 po niesamowitym pościgu)...
Bednarz=Landryna=......
robert!!!1906
Member

Od: 01.2008

Stary 23.03.2010, 23:07
Wystraszył się szczura który chasał sobie po murawie
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 23.03.2010, 23:08
Te gesty do trybun. Co najmniej nieprofesjonalne. Cokolwiek by tam na niego nie leciało to w końcu profesjonalny piłkarz i powinien być do tego przyzwyczajony. Kara finansowa powinna czekać go.
..
ponury
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 23.03.2010, 23:08
Lechista69 napisał(a):Wyświetl post
A ilu to mlodych wprowadzil do zespolu Skorza? Maleckiego a Kasperczak 8 dni a juz wprowadzil Burlige i Maczynskiego czyli juz jest lepszy a nie jak Maciek po zwolnieniu "Chcialem go wprowadzic na mecz z Lechia, kazdy normalny wie ze 2,5 roku to za malo zeby sie przekonac ze ktos sie nadaje... potrzeba przynajmniej 4-5 lat by poznac zawodnika a do pierwszego skladu to moze dolaczyc nie wczesniej niz przed 28-29 rokiem zycia...
Burlige to chcąc nie chcąc musiał wprowadzić przy braku Marcelo i Głowackiego

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów