|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
niech ktos zrobi wywiad z Diazem o tym ile ma gówna w majtach jak wychodzi na murawe :] bo widac ze chłop sie spina na maxa podczas meczu...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
a Dawid jakos cudownie ozdrowiał odkąd z Wisły odszedł
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Głowacki, Marcelo, Jop, Cleber. I to wymieniam tylko takich do grania na wysokim (jak na polskie warunki) poziomie.
![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
hehe, co niektórzy widzieli nas już w finale PP, a tu pora zejść na ziemię... Wisła gra piach, tylko Issa pokazuje grę na poziomie...
|
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Kluvi, ja tylko piszę że Łobo gra słabo, a Kirm gra tragicznie.
Zadziwiające, że mimo to w ogóle mamy jakieś skrzydła. Za Skorży nie mieliśmy żadnych. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Member
Od: 12.2009
Offline |
|
|
Gdyby Pawełek potrafił ustać dłużej na nogach, to nie byłoby dwóch bramek, ale niestety nasz bramkarz kładzie się pod na ziemie, a atakujący podcina piłkę...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Pawełek jest słabszy niż bramkarze kadry mojej byłej Szkoły Podstawowej. Oni nie kładli się jak panienki przed strzałem... to co on robi jest żałosne.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Nie mogłem iść na stadion bo siedzę sobie w hotelu w Rzeszowie na delegacji, trochę mi było żal ale teraz chyba się cieszę przynajmniej z tego że tego "live" nie oglądam.
Dawidowski - i tyle w temacie ! Jeżeli u nas przez kilka lat nie potrafili zrobić z niego zdrowego, pożytecznego piłkarza a w Lechii przez miesiąc zrobili z niego klasycznego zapierdalacza to juz nie mam pytań. U nas przygotowanie fizyczne nie istnieje, rehabilitacja również. Zresztą jest na to więcej przykładów: Niedzielan, Garguła, P. Brożek, Boguski - żaden po kontuzji nie odzyskał nawet 50 % tego co miał przed. Pewnie z Singlarem będzie to samo. Dramat. Co do trenera. Również nie podoba mi się Kasperczak w Wiśle ( z wielu różnych powodów o których pisałem w innym wątku) ale kto qrwa odpowiada za przygotowanie do tej rundy - niestety wielokrotnie broniony przeze mnie również Maciej Skorża i jego ekipa... Kto odpowiada za to, że nie ma kogo wystawić na obronie- "ważni" od transferów ale również trener, który wprowadzał młodych na 1 min w meczu. Teraz ludzie mają pretensje do Burligi. A co on qrwa winny, że gra pierwszy mecz w pierwszym składzie ? Można się qrwa załamać ale "Czy wygrywasz........" Trochę się zdenerwowałem. Ps Nie ma miejsca na "nic sie nie stało.... " po raz kolejny stało się niestety !.
Ostatnio edytowane przez rafkur : 23.03.2010 o godz. 21:07.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Defensywa owszem słabo, ale na plus druga część pierwszej połowy w wykonaniu Łukasza Burligi. Jak dla mnie całkiem przyzwoicie gra. No i w końcu jakiś lekki polot w ofensywie widać. Co do wyniku - wole przegrać nawet 1-5 z Lechią by ta zdobyła Puchar Polski, bo z taką grą myślę, że jest to bardzo realne. A co do Wisły, z każdym meczem widać, że zaczynają łapać, to co powinien mieć Mistrz!
Nie narzekajcie tyle, chociaż wiem, że wynik jest dla nas niekorzystny. Ave Wisła! ![]() I w każdej chwili, czy dobrej czy złej, będę kochał WISEŁKĘ na pewno to wiem!![]() Znów przyjdzie wiosna i lepsze czasy, powróci nasza Wisełka na czoło ekstraklasy! |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Marcelo, Głowacki, Cleber, Jop - przed sezonem niektórzy sądzili, że to za dużo
![]() Nasza zajebiście dziurawa obrona + brak defensywnego pomocnika = 1:3 A najbardziej żal, że bramki strzelają s*******n surma i łysy ![]() Jak ktoś miał nas wyeliminować to dobrze, że to właśnie Lechia i życze braciom z Gdańska wygrania pucharu. Odnosze wrażenie, że gramy na razie najlepszy mecz w tej rundzie, jeśli chodzi o konstruowane akcji. Gdyby nie ta obrona... Diaz jest niesamowity ![]()
Ostatnio edytowane przez Kamson : 23.03.2010 o godz. 21:05.
![]()
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
Jednego nie kumam dlaczego Pawełek tak szybko sie cofał przy 3 bramce. idzie zawodnik jeden na jeden a ten prawie na linie bramkową sie cofa, coś chyba nie tak. Naprawdę szkoda, bo do utraty 3 bramki Wisła nieźle grała (jak na obecną formę i w porównaniu z innymi meczami).
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Obrona...tzn obrony nie ma, Burliga nie gra zle napewno popelnia mniej bledow niz karateka Diaz. do 25-30 min nasi grali fajna pilke, wychodzili na pozycje elegancko i wygladalo to naprawde fajnie ale nie wiadomo dlaczego nagle siedli i wrocili do swoich Dzid. Jakbysmy mieli jeszcze ze 3-4 takich jak BA to bysmy rzadzili nie podzielnie w lidze...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Jebać piłkarzyków bez ambicji!!
PO CO ZMIENIAĆ WCIĄŻ TRENERÓW - PRZEHANDLUJCIE TYCH FRAJERÓW!!! ![]()
MY , CHŁOPCY Z REYMONTA , ZNA NAS CAŁA POLSKA , ZA WISŁĘ , ZA NASZ TS , PÓJDZIEMY AŻ PO ŻYCIA KRES!!!
27.08.2011 - Patryk Małecki "wielki Wiślak" pokazuje jaki ma szacunek do WISŁY KRAKÓW.. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
xxx
D:jak gram na swojej nominalnej pozycji to na odprawie..a jak musze grac gdzies indziej to dzien przed meczem xxx:to dlatego biegasz tak wolno? i ogólnie grasz padake taką ze ja pierd*** D:mysle ze tak,przepraszam Was brardzo..bede sie starał pprawic swoją gre na treningach xxx:moze czas pomyslec o jakims psychologu? D; mysle ze czas pomyslec nad zakonczeniem gry w piłke bo kopie sie po czole. xxx:dziekuje za wywiad. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
tez nie rozumiem po co Pawełek wracał do bramki. mógł wyjśc, a ten wraca na linie i czeka na wyrok.
obrony nie ma, gdy oni graja pierwszy raz, Diaz chce lapac na spalone a mu nie wychodzi ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Jakieś tam sytuacje mieliśmy,z tyłu Burliga z Diazem no i w pakiecie Pawełek.
Nie chce wszczynać awantury tutaj na forum, tym bardziej że nie ma mnie dziś na Suchych Stawach... Nie ma to jak ironiczne skandowanie nazwiska byłego trenera po golu na 0:2. Szkoda klawiatury... |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Czepiacie się Kirma ale on przynajmniej się stara, raz strzelił mało brakowało a padła by bramka a Łobo co robi? Jemu nawet się nie chce wracać! Przy drugiej bramce Alvarez obiegał Łobo był już chyba 20 metrów przed Łobo a ten w takiej sytuacji traci piłkę i przygląda się biegnąć truchtem jak jest sytuacja 2 na 2 zamiast zapierniczać i to 350 tyś euro rocznie
Ostatnio edytowane przez fanfan : 23.03.2010 o godz. 21:01.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
To z przyzwyczajenia. Nasi napastnicy nie wiedzą co to podcinka i na treningach w podobnych sytuacjach ładują po ziemi prosto w Mariusza. Dzisiaj dostał lekcję i oby wyciągnął z niej właściwe wnioski ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
W przerwie wchodzi Paweł Brożek i Mączyński i gonimy wynik
potem Christov i będzie 4:3 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
oj Dawidowski zapierdziela aż miło, zastawia sie, jest bardzo szybki i ZDROWY, o dżizas a jak my gramy, karnego nawet byc nie powinno, taki bardzo lajtowy;p
ale u nas nikt nie biega, nikt sie nie stara oprocz Ba i moze Burligi. Takie to dupczenie po krzakach a nie gra. My nawet do niektorych piłek nie startujemy ... ![]() |
|
|
|
Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
Co wy chcecie od Diaza, chłopak ma teraz po prostu troche gorszy okres.
Lewa obrona to zawsze było no coment w jego wykonaniu, ale środek, def. pom. czy lewy pomocnik to niejednokrotnie był jednym z najlepszych piłkarzy Wisły. Te chłopaki po prostu są tak ustawieni na bosiku i nie wiedzą co mają robić, przecież to gołym okiem widać. Jak tak dalej pójdzie to w przyszłym sezonie bedziemy oglądać plecy Odry Wodzisław i Górnika Zabrze |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Żirsak bezużyteczny. My robimy akcję do przodu, to ten się cofa do tyłu. My do tyłu, Jirsak do przodu. I tak w kółko
Dać Mączyńskiego za Czecha, niech się ogrywa. Po co Sobol, skoro i tak już po zabawie.Mówcie co chcecie, ale z Marcelo, Głową wynik byłby pewnie inny.
Ostatnio edytowane przez tofik : 23.03.2010 o godz. 21:03.
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
4 strzały Lechii na bramkę Pawła Mariuszka i 3 gole. Para wiślackich środkowych stoperów to jak nasze drogi po przyjściu wiosny, Małecki tradycyjnie kieruje ruchem na boisku non-stop wywijając rękami. Łobodziński swoim "zwodem" o mało nie rozwalił głowy na bandzie reklamowej, Diaz podaje tylko do koszulek zielonych, Burliga walczy stara się ale to nie ta para kaloszy. Generalnie padaka jakich wiele w tym sezonie i nie oczekujmy cudu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Małecki wiejski drybler
dostanie piłke to łeb w dól i jedziemy do zaj... Jak ja nie lubie takiego grania |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Pawełek szmatławiec
Alvarez znowu za daleko od pomocnika(w poprzednim meczu było dobrze teraz stare) Jirsak niech wraca do Czech nie nadaje się Boguski to wogóle walczy czy stoi panienka Diaz i jego zgrabne ruchy Pi.Brożek hahaha ![]()
Wisłaaa! Wisłaaa!
Jesteśmy Wisłą Krakow i dumą dla Polakow... i tak jest od stu lat. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Według mnie najsłabszy jest Jirsak, a nie Kirm. Słoweniec dopiero w drugiej kolejności :wink:. Czech gra jakby go nie było na boisku - nic nie rozgrywa, nie ma dobrych podań, nie dynamizuje akcji, notuje sporo strat, po prostu dno. Kirm też tragicznie, ale przynajmnij od czasu do czasu coś próbuje. Źle grają obrońcy, fatalnie się ustawiają (nie tylko Diaz - Alvarez i Burliga też), nieporadnie druga linia (jedynie Ba ma przebłyski), a napastnicy chaotycznie i bez głowy.
Zmiany są niezbędne, jak najszybciej powinni wejść Brożek i Hristow, a zejść Jirsak. ![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Joker the Great
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Istna lecznica trupów. Wyleczyliśmy już Niedzielana i gra dobrze, Dawidowskiego i gra dobrze. Idę o zakład że wyleczymy też Gargułę i Gołosia, pójdą w ****u i beda grali ok. Na koncu zostaną wyleczeni kibice z oglądania tego badziewia. Zaczynamy grać jak drużyny walczące o utrzymanie i to nie w ekstraklasie, lecz w drugiej lidze.
Strach pomysleć co może być w Bytomiu. Szkoda będzie odpaść, bo jakoś tak dość mizernie wyglądają ewentualni następni rywale. ![]() 90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|