The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
grzesiek632
Senior Member

Od: 06.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.03.2010, 13:41
Pressing Iwańskiego, ****owatość Trałki i Dziewickiego, zajechany Grzyb, odzywki Piotra Brożka "To wejdż i sam zagraj'' do trenera = obraz polskiego futbolu.
To wszystko utwierdza mnie w założeniu że w następnych okienkach transferowych powinniśmy ściagac tylko obcokrajowców.
To jest jedyny sposób na podniesienie poziomu polskiej ligi.
No skoro dla polskich piłkarzy udręką staje się nawet bieganie...

PATOLOGIA!
"Wisła to nasz nałóg, to nasza heroina
i gdyby nie ONA - świat mógłby się zatrzymać.."

Odpowiedz cytując
sqallpl
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 23.03.2010, 13:58
Media tez maja w tym swoja zasluge. Jesli kazda gazeta/portal/tv mowi o tym, ze grajac 3 mecze w ciagu tygodnia pilkarze maja prawo byc zajechani, to czego tu oczekiwac. Najsmieszniejsze zas jest to, ze kilka chwil po takich slowach zaczyna sie zachwyt nad zagraniczna pilka. Za duzo w naszej pilce jest pieprzenia, slodkiego gadania.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 23.03.2010, 14:24
sqallpl napisał(a):Wyświetl post
Media tez maja w tym swoja zasluge. Jesli kazda gazeta/portal/tv mowi o tym, ze grajac 3 mecze w ciagu tygodnia pilkarze maja prawo byc zajechani, to czego tu oczekiwac. Najsmieszniejsze zas jest to, ze kilka chwil po takich slowach zaczyna sie zachwyt nad zagraniczna pilka. Za duzo w naszej pilce jest pieprzenia, slodkiego gadania.
Coś w tym jest, jak dziś pamiętam jak media jechały po Petrescu - wprost broniąc grajków , że jak to może być , przyjeżdża jakiś pyskaty Rumun i każe zapierdalać po 20 kółek przed treningiem.Teraz ci sami mu dupę liżą, podkreślając jaki to on był dobry i jak to lenie go zwolniły
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 23.03.2010, 14:45
Ogladajac PP Legia - Ruch, mozna smialo stwierdzic ,że Legia gra jeszcze wieksza katastrofe pod wodza Białasa niz grala za Urbana
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 23.03.2010, 15:27
Legia prowadzi ale to oc tam jest na lini kibice piłkarze to jest katastrofa,horror,mega jaja.
Zając nie strzela do pustej a na stadionie Dziękujemy! Dziękujemy.
Grzelak strzela gola biegnie di pustej trybuny i cieszy się z wyimaginowanymi kibicami...

SZOPKA
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
Wizard
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 23.03.2010, 16:23
i 1-1 . To co w tej chwili pokazała obrona Legii to żenua jakaś, a Kumbev to chyba przeszedł samego siebie
Ostatnio edytowane przez Wizard : 23.03.2010 o godz. 16:31.
Jesteśmy fanatykami, bo tylko fanatycy umieją dokonać wielkich rzeczy. - J. Mosdorf
Odpowiedz cytując
Zbyychu
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 23.03.2010, 16:26
włączyłem sobie w tej chwili relację - no głowa mała. Legioniści sobie chodzą po tym boisku na zasadzie "a se kopnę, a se podam, a może se pobiegnę, a może nie". Dobrze, dobrze! oby w takiej formie do końca sezonu
Odpowiedz cytując
krasny
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 23.03.2010, 16:27
Jeeezu. Jeśli my nie wygramy z "tą" Legią to bedziemy wiekszymi frajerami od nich.

To co grają te darmozjady warszawskie zakrawa o kpinę... Grzelak mistrz - puste trybuny szaleją razem z tobą ;p

Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Od: 01.2006

Stary 23.03.2010, 16:34
Legia odpada, Lecha już nie ma.

W PP zostaje Pogoń, Jadźka/Korona i Ruch

Jeśli wygramy dziś z Lechią to będziemy zdecydowanym faworytem do Pucharu Polski.
Ostatnio edytowane przez Krissu : 23.03.2010 o godz. 16:42.
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 23.03.2010, 16:43
Ruch w pólfinale, Pogoń także pewna awansu, my(mam nadzieję!) i Korona. W pólfinale chciałbym Koronę
Odpowiedz cytując
Ela
Pro Publico Bono

Od: 08.2003

Stary 23.03.2010, 17:30
Krissu napisał(a):Wyświetl post

Jeśli wygramy dziś z Lechią to będziemy zdecydowanym faworytem do Pucharu Polski.
Powiedziałabym , że bardziej Ruch :(
Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Stary 23.03.2010, 17:43
Ela napisał(a):Wyświetl post
Co wy mi tu, Principessa, defetyzm szerzycie?
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Stary 23.03.2010, 18:33
Krissu napisał(a):Wyświetl post
Co wy mi tu, Principessa, defetyzm szerzycie?
To nie defetyzm ino sie zas w Grzybie zakochala :/
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 23.03.2010, 18:45
Też mi się tak wydaje.Puchary rządzą się swoimi prawami i nawet w krajach gdzie mają swój prestiż, najczęściej wygrywają je zespoły najbardziej zdeterminowane a nie teoretycznie najlepsze.
Niech nasze wielkie gwiazdy najpierw Lechię ograją co wcale nie jest takie pewne.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 23.03.2010, 19:05
Mam mieszane uczucia jeśli chodzi o portal Weszlo - uważam, że w bardzo prosty sposób, poprzez złośliwość zdobyli sobie popularność. I są bardzo niewybredni w swoich tematach.
Nie mniej obecna krucjata - być może ma jakiś cień szansy powodzenia.
Nie wierzę aby piłkarze nie zdawali sobie sprawy, że stali się obecnie przedmiotem kpin.
Oby poruszyło to ich ambicję i zaczęli się bardziej starać.
Adekwatnie do ich zarobków :]
Ja rozumiem, że można nie umieć grać w piłkę, ale niektórzy nawet się nie starają. A to już przykre.
Czy oni w ogóle mają jeszcze jakąś ambicję? Czy może wszyscy którzy ją mieli już wyjechali?

Wiosna idzie, to mam depresję i pewnie dlatego tak się rozczulam nad pressingiem Iwańskiego

MatMario napisał(a):Wyświetl post
Legia prowadzi ale to oc tam jest na lini kibice piłkarze to jest katastrofa,horror,mega jaja.
Zając nie strzela do pustej a na stadionie Dziękujemy! Dziękujemy.
Grzelak strzela gola biegnie di pustej trybuny i cieszy się z wyimaginowanymi kibicami...

SZOPKA
Może myślał, że to się później zmontuje? Co się dziwisz, jak teraz na Legii śpiewy z kasety, ultraskę Miklas robi
I znowu mnie depresyjne myśli nachodzą, bo kiedyś mecz z Legią to było przeżycie, a teraz...
Właśnie FraMat - liczyłeś, że ITI wprowadzi zachodnie standardy. Dla mnie to co robią to jest zwykły PRL -0 straszno i śmieszno zarazem.

Idę sobie ziółka zaparzyć, bo dziś przecież nasi grają.

EDIT: Właśnie się dowiedziałem, że Kasperczak Kapkę ściągnął. Nie będzie ziółek, trzeba czegoś mocniejszego...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 23.03.2010 o godz. 19:15.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 23.03.2010, 19:29
Skąd to info? Ja chyba śliwowicę z Łącka strzelę, bo inaczej mnie strzeli:/
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 23.03.2010, 19:33
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Ja rozumiem, że można nie umieć grać w piłkę, ale niektórzy nawet się nie starają. A to już przykre.
Czy oni w ogóle mają jeszcze jakąś ambicję? Czy może wszyscy którzy ją mieli już wyjechali?

Wiosna idzie, to mam depresję i pewnie dlatego tak się rozczulam nad pressingiem Iwańskiego

Może myślał, że to się później zmontuje? Co się dziwisz, jak teraz na Legii śpiewy z kasety, ultraskę Miklas robi
I znowu mnie depresyjne myśli nachodzą, bo kiedyś mecz z Legią to było przeżycie, a teraz...
Właśnie FraMat - liczyłeś, że ITI wprowadzi zachodnie standardy. Dla mnie to co robią to jest zwykły PRL -0 straszno i śmieszno zarazem.

Idę sobie ziółka zaparzyć, bo dziś przecież nasi grają.

EDIT: Właśnie się dowiedziałem, że Kasperczak Kapkę ściągnął. Nie będzie ziółek, trzeba czegoś mocniejszego...
Kasperczak? Czy Cupiał? Bo to ważne rozróżnienie. Kapka ma być asystentem Kasperczaka czy jak?
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
maciekmiszcz
Senior Member

Od: 12.2005

Stary 23.03.2010, 19:37
Oglądaliście Fakty na TVNie a dokładniej Sport? Wypowiedz Grzelaka wspaniała Prawdziwy chłopak ze wsi. Ciesze się, że kilka lat temu nie trafił do Wisły
Odpowiedz cytując
Pablooo
Senior Member

Stary 23.03.2010, 19:49
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Skąd to info? Ja chyba śliwowicę z Łącka strzelę, bo inaczej mnie strzeli:/
http://s24.pl/niezatapialny_wraca_do_wisly-s71227.html
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Stary 23.03.2010, 19:56
Niesamowita musi być frustracja u Legionistów, skoro do takich rzeczy dochodzi.

Czy Grzelak jest wieśniakiem? Może i jest, ale co z tego? Nawet wieśniak ma poczucie własnej godności. On na swój prosty, chłopski sposób czuje się przez kibiców obrażany. I chciał zareagować. Ja się z tego nie śmieję, mi tego Grzelaka żal. Nawet byłby z niego niezły kopacz, gdyby nie ciągłe kontuzje.

Niemniej ewidentnie problem jest poważny. Na pewno spora część odpowiedzialności za fatalną grę Legii ponoszą jej kibice.
Odpowiedz cytując
studio2
Banita

Od: 03.2009

Stary 23.03.2010, 20:36
Na pewno spora część odpowiedzialności za fatalną grę Legii ponoszą jej kibice.
Ty tak powaznie myslisz?
Odpowiedz cytując
Fan Lecha
Member

Stary 23.03.2010, 20:48
Dla tych normalnych kibiców Lecha Poznań już nie ma. Proste i czytelne..
Z ciekawosci napisze: a od ktorego roku nie ma? Od 1922 po zmianie na TS Liga Dębiec? Czy może od 94 PKP Lech Poznan? 98 WKP Lech Poznan? Wybor bedziesz mial ciezki bo klub zmieniał nazwe 13 razy w historii i nienormalni kibice nadal są z nim,

Normalni kibice tez dobrze wiedza ze nie ma juz Legii, Widzewa i wiekszosci klubow.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 23.03.2010, 20:58
Niemniej ewidentnie problem jest poważny. Na pewno spora część odpowiedzialności za fatalną grę Legii ponoszą jej kibice.
O'rly?
ITI chciało mieć zachodnie standardy kibicowania, to ma. Kibic klient nie czuje się w obowiązku dopingować, ba - może nawet zjechać kopaczy za złe wyniki. Nie po to płacił te sto parę złotych za bilet, żeby oglądać jakieś ślamazarne odrzuty piłkarskie, prawda?
Jaki emocjonalny związek miałby łączyć z kibiców Legii z tymi bumelantami?

Fan Lecha - odsyłam Cię do archiwum tematu oraz do wypowiedzi waszego prawnika.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Stary 23.03.2010, 21:25
Wolfy,

jeśli kiepskiemu kopaczowi będziesz wmawiać, że jest zerem, będziesz wyśmiewać go przy każdym złym przyjęciu piłki - to będzie jeszcze gorszy.

Mnie już dawno przestało interesować, kto w tym sporze kibice-ITI ma rację. Ale faktem jest, że przy tak nieprzychylnie nastawionych kibicach bardzo ciężko im się gra. To fakt, z którym nie sposób dyskutować.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 23.03.2010, 21:51
Wolfy,

jeśli kiepskiemu kopaczowi będziesz wmawiać, że jest zerem, będziesz wyśmiewać go przy każdym złym przyjęciu piłki - to będzie jeszcze gorszy.

Mnie już dawno przestało interesować, kto w tym sporze kibice-ITI ma rację. Ale faktem jest, że przy tak nieprzychylnie nastawionych kibicach bardzo ciężko im się gra. To fakt, z którym nie sposób dyskutować.
Iwański pokazał klasę.
Ciężko się gra. A czy oni pokazali choćby odrobinę zaangażowania ze swojej strony?
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Stary 23.03.2010, 23:12
Powiem tak: na miejscu kibiców Legii wolałbym być w sytuacji, że dałem z siebie 100%. A zawodnicy dali ciała, więc mogę ich ostro krytykować - np. na forum.

W obecnej sytuacji sami nie są bez winy, więc ci nieudacznicy-kopacze mają też swoje argumenty.
Odpowiedz cytując
pan_premier
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 23.03.2010, 23:23
Wolfy,

z tego co sie oreintuje, w tej dzisiejszej garstce kibiców
skonfliktowanych było raczej mało.

Wyobraź sobie, ze u nas jest cisza na stadionie i słychac tylko z dziadków z Ai B.
No przecież Małecki by im od razu wyjebał.

No ale jak rozumiem SKLW zorganizowało tą szyderę?
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Stary 24.03.2010, 00:21
7 kotów napisał(a):Wyświetl post
To nie defetyzm ino sie zas w Grzybie zakochala :/
Bo Łobo w inne białogłowy zapatrzony
Ostatnio edytowane przez Krissu : 24.03.2010 o godz. 00:24.
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 24.03.2010, 09:39
Flamengista:

1. O ile się nie myle Legia jest najlepszą druzyna ligi u siebie. To prawdziwe zabójstwo dla poglądu, że 'to fakt, z którym nie sposób dyskutować'. Do tego pare dni temu zakonczylismy serie 26 meczów bez porazki u siebie.

2. Wiekszośc skonfliktowanych odpusciło i czeka na ostateczna rozgrywke na nowym stadionie - gwizdza i szydere robia Ci, którzy bucza również na SKLW. Ot, po prostu Legia gra słabo, wiec robią afere.

3. Gdybysmy dawali z siebie wszystko na 100% a krytykowali na forum to Miklas by wyskoczyl, ze protestu nie ma, na nowym stadionie byloby po 20 tysiecy ludzi i nikt by sie nie przejmował celami o ktore walczymy.

4. Doping w obecnej sytuacji to noz w plecy dla wielu kibiców ewidentnie skrzywdzonych przez jakies frustracje Miklasa.

Jeszcze dodam, ze Iwański pokazał dwa razy gest kozakiewicza trybunom. Bedzie ciekawie.
Ostatnio edytowane przez 0 22 : 24.03.2010 o godz. 09:50.
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
bbbnba
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 24.03.2010, 14:27
SeQ napisał(a):Wyświetl post
Mecz był wyrównany dopiero od momentu, gdy Wam wpadła bramka na 2:0, bo Jagiellonia musiała się otworzyć, żeby jeszcze szukać szansy na gola kontaktowego. Jedyne, co można tutaj pochwalić, to skuteczność. Natomiast samą organizacją gry oraz płynnością akcji Jaga znacznie Was przewyższała.

Rozumiem, że ciężko obiektywnie oceniać swój zespół, ale bez przesady. Spotkanie na pewno nie było wyrównane, a sam wynik kompletnie nie oddaje rzeczywistego przebiegu meczu. Gdybyście do przerwy dostali dwie bramki, to do nikogo nie moglibyście mieć pretensji...
Tak jak obiecywalem obejrzalem dokladnie powtorke meczu. Pora na wnioski: wedlug Twojej oceny Jagiellonia znacznie nas przewyzszala organizacja gry i plynnoscia akcji, pozwole sobie nie zgodzic sie z ta opinia, bo w pierwszej polowie obie druzyny mialy mniej-wiecej tyle samo dobrych okazji do zmiany wyniku, co procz strzelonych bramek jest wg mnie najwazniejsza statystyka. Z tego co piszesz wynikaloby, ze Jagiellonia zmiazdyla nas, bo przeciez okreslenie "znacznie przewyzszala" nie oznacza w miare wyrownanego meczu, a dominacje na boisku. Jedyne w czym przyjezdni dominowali, to dosrodkowania z ktorych niewiele wynikalo, bo przewaznie obroncy radzili sobie bez wiekszych problemow. W mojej opinii pierwsza polowa byla na remis. Poczatek drugiej czesci meczu to kolejne ataki Jagielloni, a najgrozniejsze byly 2 akcje - strzal zza pola karnego z odgwizdanym spalonym oraz indywidualna akcja Frankowskiego po bledzie w przyjeciu Mozdzenia. Procz tego nie zanotowalem zadnych innych, dobrych sytuacji Jagi. Dlatego podtrzymuje zdanie, ze mecz byl wyrownany do momentu strzelenia drugiej bramki.

Flamengista - zajmij sie jakimis analizami pilkarskimi,moze w tym sprawdzisz sie lepiej, niz w tematach kibicowskich o ktorych jak widac nie masz pojecia. Trzeba byc oderwanym od rzeczywistosci, zeby w aktualnej sytuacji kibicow Legii wymagac od nich nieprzerwanego dopingu i zezwalac na to, by dopiero po aktywnym wspieraniu druzyny mieli prawo krytykowac pilkarzy. Polej glowe woda ze szlaucha i wroc do nas

ps. gratuluje dobrego dealu z Lechia
Ostatnio edytowane przez bbbnba : 24.03.2010 o godz. 14:29.
Cytat:
wolę przegrać ponownie z potęgą typu Varelenga byleby Lech nie wyszedł z grupy
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów