The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Romy S.
Senior Member

Od: 07.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.03.2010, 21:04
skttrbrain napisał(a):Wyświetl post
ps. Cionek imo ewidentna czerwona za atak dwoma nogami na leżącego Lewandowskiego.

No to Lewandowski niebieska za "dotknięcie twarzy" ( jak to orzekli komentatorzy w C+ ) Alexisa
...nieczytelny...
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 21.03.2010, 21:06
Wojtek_Lok napisał(a):Wyświetl post
Bardzo dobrze z jednego powodu, że wygrywają. Wisła jeżeli chce mistrzostwo to musi grać dobrze i wygrywać, a tak znowu na pół gwizdka sezon. Trzeba się spiąć i niech udowodnią Wiślacy, że należy im się MP.
Dobrze i nie dobrze
Jedno jest pewne i to też widać po tym temacie - wyniki Amiki wywołują spore poruszenie bo jest obawa i to całkiem racjonalna że jak nie zaczną seryjnie tracić punktów, jak to było w zeszłym roku, to tego majstra mogą mieć.
Niestety na dziś to wyglądamy jak kolos na glinianych nogach który lada moment może nieźle pierdyknąć.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
skttrbrain
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 21.03.2010, 21:10
Donki napisał(a):Wyświetl post
Cionek ewidentnie czerwona, a Lewandowski nie
co do Lewandowskiego to nie jestem pewien, więc dlatego sie wstrzymałem od zdania
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 21.03.2010, 21:10
Ale jedno jest pewne. W walce o Mistrza czy Puchary pomaga bramkarz. Cholera gdyby nie ten Buric to roznie moglo dzis byc, tak samo roznie mogly konczyc sie mecze Legii. Szkoda ze w Wisle nie ma takiego czlowieka przed ktorym obroncy spokojnie sie ustawia i beda na 100% pewnie ze ten nie popelni klopsa a i wybroni przewazajaca ilosc trudnych strzalow z wielkim spokojem. Nie mam nic do Pawełka, ma on i dobre interwencje niemniej ten stosunek pomylek Mario oraz Buricia i Muchy jest ewidentnie na niekorzysc Mario- co za tym idzie moim zdaniem obroncy nie czuja sie pewnie przy Pawelku a to wprowadza narwowke, ktora pewnie nieraz doprowadza do groznych zdarzen dla rywali
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Żuczek
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 21.03.2010, 21:12
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Niestety na dziś to wyglądamy jak kolos na glinianych nogach który lada moment może nieźle pierdyknąć.
Pierdyknąć to myśmy już pierdykneli. Pytanie tylko, czy teraz, po zmianie trenera, uda się powstać.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 21.03.2010, 21:27
Uważam Amikę za największy przekręt, jaki nasza liga miała nieprzyjemność gościć i nigdy tego nie ukrywałem. Po tym co zrobili zarządzający klubem i kibice brak mi dla nich choćby minimum szacunku - tego również nigdy nie ukrywałem. Wspominam o tym, żeby umieścić to co zaraz napiszę w odpowiednim kontekście.

Wydaje mi się dziwne, że po takim sezonie, a w szczególności takim meczu, jak nasz ostatni z Lechią ktokolwiek z kibiców Wisły może napisać, że Amika "nie zasłużyła" na zwycięstwo. Panowie - my powieźliśmy Lechię trójką, a co graliśmy?
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 21.03.2010, 21:30
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Ale jedno jest pewne. W walce o Mistrza czy Puchary pomaga bramkarz.
Bo nie od dziś wiadomo, że dobrą drużynę zaczyna się budować od bramkarza...
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 21.03.2010, 21:46
Cytat:
Bo nie od dziś wiadomo, że dobrą drużynę zaczyna się budować od bramkarza...
u nas tego nie wiadomo ;/
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 21.03.2010, 22:58
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Uważam Amikę za największy przekręt, jaki nasza liga miała nieprzyjemność gościć i nigdy tego nie ukrywałem. Po tym co zrobili zarządzający klubem i kibice brak mi dla nich choćby minimum szacunku - tego również nigdy nie ukrywałem. Wspominam o tym, żeby umieścić to co zaraz napiszę w odpowiednim kontekście.

Wydaje mi się dziwne, że po takim sezonie, a w szczególności takim meczu, jak nasz ostatni z Lechią ktokolwiek z kibiców Wisły może napisać, że Amika "nie zasłużyła" na zwycięstwo. Panowie - my powieźliśmy Lechię trójką, a co graliśmy?
Czekaj, czekaj. Przypomnij mi proszę stówki Lechii? Graliśmy słabo, ale zasłużyliśmy na zwycięstwo. Może nie 3:0, ale na 1:0 zasłużyliśmy. Dzisiejszy mecz wyglądał tak, że Jaga grała w piłkę i stwarzała sytuacje, a Lech stworzył sobie 2/3 z czego 2 wykorzystał.
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
Wizard
Senior Member

Stary 21.03.2010, 23:13
dj_ibutti napisał(a):Wyświetl post
Czekaj, czekaj. Przypomnij mi proszę stówki Lechii? Graliśmy słabo, ale zasłużyliśmy na zwycięstwo. Może nie 3:0, ale na 1:0 zasłużyliśmy.
Wiśniewski w 22 min. - więcej niż setka . Zabłocki z początku meczu - można by rzec że bardzo wyborna sytuacja z zamiarem lobowania Pawełka, lepszej klasy napastnik (lub Kuba w lepszej formie) by to wykorzystał. Moim zdaniem mecz był bardzo wyrównany, z lekkim wskazaniem mimo wszystko na Wisłę. 1-0 lub 0-0 to byłyby chyba najbardziej odpowiednie wyniki do opisania tego meczu . Skończyło się inaczej i tyle
Jesteśmy fanatykami, bo tylko fanatycy umieją dokonać wielkich rzeczy. - J. Mosdorf
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 21.03.2010, 23:29
Amika dzis grala tak sobie ale wygrała i depcze nam po pietach.

Duze znaczenie bedzie mial mecz z Kuchenkami u nas -ba byc moze kluczowe.Warto to miec na uwadze bo potem gdyby na koniec i my i Amika mielibysmy taka sama liczbe punktow decyduje bezposrdeni bilans-co prawda ja tam wole angielską tabele i roznice bramek ale jest jak jest
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 21.03.2010, 23:42
Wojtas napisał(a):Wyświetl post

Duze znaczenie bedzie mial mecz z Kuchenkami u nas -ba byc moze kluczowe.
W zeszłym sezonie faktycznie - mecze z Amiką w Poznaniu(przede wszystkim) i Legią w Krakowie, okazały się kluczem do sukcesu.
W tym może być podobnie ale na dziś to absolutnie najważniejsze dla nas mecze, to te 2 które przed nami.
Jak damy w nich ciała to wd mnie damy ciała i z Amiką i będzie posprzątane.

Jeśli drużyna 'pozytywnie zareaguje' na to dosyć szczęśliwe a na pewno za wysokie zwycięstwo, to powinno być nieźle.

ps. to co wczoraj robił Baran z Ruchu to coś nieprawdopodobnego, z jednej strony dziwię się grajkom Bełchatowa że utrzymali nerwy na wodzy, z drugiej strony rispekt za to bo koleś powinien dostać strzała w ryj albo przynajmniej ktoś go powinien połamać - 'niechcący' oczywiście
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 21.03.2010 o godz. 23:45.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 22.03.2010, 00:20
W zeszłym sezonie faktycznie - mecze z Amiką w Poznaniu(przede wszystkim) i Legią w Krakowie, okazały się kluczem do sukcesu.
W tym może być podobnie ale na dziś to absolutnie najważniejsze dla nas mecze, to te 2 które przed nami.

)

Jak dla mnie jesli chodzi o tamten sezon to Mistrza zdobylismy pokonujac Legie 1;0
wtedy nasz przyjaciel Chinyama wydatnie nam w tym pomogł ..

do dzis mam wrazenie ze to ostatnie Mistrzostwo zdobylismy troche fuksem,bo mielsmy duuuuzo szczescia po drodze ,zwlaszcza w Gdansku

dlatego teraz tego szczecsia miec juz pewnie nie bedziemy ba,..moga go miec w kranie sprzętu AGD

w tym roku jesli mistrz to wywalczony ostatia kropla potu, bo cos czuje ze limit szczescia zostal dla nas wyczerpany ..
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Stary 22.03.2010, 00:23

Jeśli drużyna 'pozytywnie zareaguje' na to dosyć szczęśliwe a na pewno za wysokie zwycięstwo, to powinno być nieźle.

ps. to co wczoraj robił Baran z Ruchu to coś nieprawdopodobnego, z jednej strony dziwię się grajkom Bełchatowa że utrzymali nerwy na wodzy, z drugiej strony rispekt za to bo koleś powinien dostać strzała w ryj albo przynajmniej ktoś go powinien połamać - 'niechcący' oczywiście
Możesz przybliżyć temat? To jest ten Baran od sąsiadki?
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 22.03.2010, 00:27
Chyba ten...koleś grał tak jak by wciągnął grubą krechę.4 czy 5 wejść na połamanie przeciwnika.W szybkiej piłce pokazywali jego popisy więc jak ktoś ma ten skrót nagrany to niech wrzuci

Mareq - ale u sąsiadów też grał - jak widzę 2001-03

ps sprawa jasna.Tak Tobie jak i didżejowi chodziło o drugiego Barana więc mój błąd.
Generalnie Cleber ze swoim konkretnym stylem to mały pikuś do tego co zaprezentował brat sąsiadek
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 22.03.2010 o godz. 02:42.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 22.03.2010, 00:31
Brat Barana od sąsiadki .

edit: zgadza się .
Chciałem podkreślić , że nie chodzi o Arkadiusza , który mi się bardziej kojarzy jako ,,Baran od sąsiadki''
Barany oba agresywne w grze z tego co kojarzę , aczkolwiek skrótu z meczu Ruch - GKS B. nie widziałem .
Ostatnio edytowane przez Mareq : 22.03.2010 o godz. 00:43.
Odpowiedz cytując
ja_ka_
WISŁA KRAKÓW

Od: 05.2004

Stary 22.03.2010, 08:30
Baranów jest dwóch. To bracia - wychowankowie JKS Jarosław. Dziwne pytanie bo obaj już kilka dobrych lat grają w ekstraklasie.
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Stary 22.03.2010, 10:13
Niestety, ale "Barany" pamiętam tylko w związku z brutalnym wchodzeniem w naszych i jakoś nie śledzę ich kariery. Mając tylko nadzieję, że się skończy szybko.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 22.03.2010, 10:27
wolfy napisał(a):Wyświetl post

Dokładnie dzieje się to co było do przewidzenia. Już Amika zaczyna grać kiszkę, w sumie dwa strzały dwie bramki. Dojrzalszy futbol prezentowała Jaga, płynnie przechodziła do kontrataku. Z drugiej strony to specyfika naszej ligi. Za mieściąc możemy grać futbol marzenie,a Amika będzie się kopała po czołach. Tak naprawdę cięzko jest przewidzieć jakąkolwiek formę u jakiejś z druzyn. Polonia Bytom wygrywa z Legią,a tydzień póżniej przegrywa z Piastem.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 22.03.2010, 10:27
Dziwne, bo ja widziałem Barana w meczu z Bełchatowem jako jednego z najlepszych w Ruchu. Przechwytów miał mnóstwo, dobrze się ustawiał. Gra ostro, podobnie jak u nas Cleber czy Sobolewski ale nie jest typowym rzeźnikiem. Kartki dostał zasłużenie, ale raczej nie demonizowałbym.
90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
"Lech Poznań nie wystąpił o licencję na przyszły sezon i został przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli. W przyszłym sezonie pod nazwą Lech Poznań występować będzie Amica Wronki."
Odpowiedz cytując
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 22.03.2010, 10:40
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html
napisali, że Wojciechowski wydał 50 mln zł
na co?
chyba większość poszła na zakup miejsca po Dysko
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 22.03.2010, 11:34
No tak
koło 20 mln pln za miejsce w lidze plus ok 1,5 mln E za Jodłowca, Majewskiego i Przyrowskeigo
reszta pewnie koszty Polonii co zważajac na ilość zwalnianych i zatrudnianych trenerów nie szokuje raczej
Odpowiedz cytując
anthony09
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 22.03.2010, 11:49
a tak w ogóle to Canal + ma do jakiego sezonu prawa do pokazywania polskiej ligi
Odpowiedz cytując
rozarian
Senior Member

Stary 22.03.2010, 12:38
Wczoraj oglądałem na jednej ze stacji mecz ligi rosyjskiej Zenit-Spartak,i mimo że przecież miałem świadomość,że tam grają lepsi piłkarze jak w lidze polskiej,to i tak byłem w lekkim szoku.Gdzie my jesteśmy z tą naszą ligą?Już pomijam to,że tam na boisku po prostu pachniało pieniędzmi,ale zaangażowanie graczy było zupełnie inne jak u nas.Poziom tego meczu nie odbiegał jakoś znacząco od Serie A,choć boisko było w nienajlepszym stanie.Pisze tu naprawdę banały,ale my faktycznie jesteśmy w głębokiej d.
Odpowiedz cytując
Ela
Pro Publico Bono

Od: 08.2003

Stary 22.03.2010, 13:05
rozarian napisał(a):Wyświetl post
zaangażowanie graczy było zupełnie inne jak u nas.
Dlatego należy ich odpowiednio zmotywować :

Cytat:
Kowalczyk - Pączki dla najlepszych.

"Wojciech Kowalczyk, nie mogąc patrzeć na grę Legii Warszawa, zdecydował się zmobilizować piłkarzy swojego byłego klubu w najlepszy możliwy sposób. Zmiany trenerów nie pomagają, może to pomoże. "Kowal" - jako że od zawsze miał gest - zasponsorował specjalne nagrody." - czytamy na weszlo.com.
1. Nagroda główna - pudełko pączków dla zawodnika, który strzeli zwycięskiego gola w najbliższym meczu ligowym. Jeśli Legia wygra większą różnicą bramek, pączki trafią do piłkarza, który strzeli bramkę dającą prowadzenie.

2. Nagroda sezonu - 10 rurek z kremem dla zawodnika Legii, który sezonie dogoni w klasyfikacji strzelców obrońcę Wisły Kraków, Marcelo. Aktualnie Marcelo ma siedem bramek.
http://www.legialive.pl/news/34322_K...jlepszych.html

Odpowiedz cytując
Ciastek1
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 22.03.2010, 15:08
http://poznan.gazeta.pl/poznan/1,360...wnych_lat.html
Odpowiedz cytując
Proximus
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 22.03.2010, 15:27
Oczywiście...
Odpowiedz cytując
pan_premier
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 22.03.2010, 15:52
Ela napisał(a):Wyświetl post
Dlatego należy ich odpowiednio zmotywować :

http://www.legialive.pl/news/34322_K...jlepszych.html

Trałkę też?
http://www.weszlo.com/news/4699

Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 22.03.2010, 16:03
Cytat:
kupił tzw. wartości niematerialne Lecha, czyli m.in. prawo do korzystania z nazwy, barw, herbu i tradycji klubu z Poznania.
fajnie kupił wartości niematerialne

Cytat:
dzisiejsza spółka KKS Lech Poznań nie jest prawnym spadkobiercą stowarzyszenia WKP Lech

mnie bardziej śmieszą te zdania, niż ewentualne kary dla Amiki
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los
Od jakiego ich nic nie wyzwoli
Bo zabije ich las
Rąk co klaszczą na czas
W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli

Patrz jak piją i żrą
Twoją żywią się krwią
I żonglują słowami twych pieśni
Lecz nic nie śni im się
A najlepiej wiesz że
Nie istnieje wszak to co się nie śni.

Jacek Kaczmarski
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 22.03.2010, 16:10
Wojciecvhowski nie zwolni Bakero
http://www.futbol.pl/artykul/79902.html
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów