|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Wiesz radni z czasem się zmieniają
Podejrzewam że oni robią takie problemy gdyż - i tu nie ma co ukrywać że tak jest - Kraków ma obecnie strasznie dużo inwestycji ( KST,coraz więcej remontów elewacji kamienic,przebudowy rond,placy,opera,zakupy tramwajów autobusów,tunel KST i masa innych,wiem że te inwestycje miały/mają dofinansowania z UE ale to są tylko dofinansowania i nawet gdy Kraków ma dołożyć do danej inwestycji choć 5 mln zł to nie możemy zapominać że budżet to nie studia bez dna...)osobiście nie przypominam sobie żeby w ostatnich latach było aż tyle inwestycji wymagających tak wielkich nakładów finansowych ze strony miasta.Co oczywiście w nawet najmniejszym stopniu nie tłumaczy absurdów przy budowie naszego (przepraszam,miejskiego) stadionu.
Ostatnio edytowane przez WILU TS : 19.03.2010 o godz. 17:51.
|
|
|
|
Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
A kibice gości zlokalizowani w narożniku będą mieli okazję do rzucania za sektor E czym się tylko da. W końcu nieplanowane są żadne osłony w tym miejscu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
nie tylko tam, ale tez na C i E , dlatego nie wiem jaki jest sens dawac gosci na ten naroznik.. tam po prostu nie da sie przyjmowac gosci, chyba ze zrobi sie bufory na 50 metrow, osloni C i E kratami na 10 metrow..
na przykładzie; http://i43.tinypic.com/a2ubzt.jpg (wyjsc na daszek tez mozna) http://i39.tinypic.com/rtjcw2.jpg http://i39.tinypic.com/4vomlf.jpg a tutaj bedzie co mecz dochdziło do spięc (tam gdzie X są jakieś drzwi..) http://i39.tinypic.com/fml9j5.jpg http://i42.tinypic.com/10qvtip.jpg (to są odległości gora 1,5 metra) jak oni to niby chcą zapiezpieczyć kompletnie bez głowy ten sektor gości wymyślony.. a ta fosa jest beznadziejna.. mam nadzieje ze zakopią ją jak przed E i D .. dziura jakby bomba atomowa spadła.. nie dosc ze taka duza odleglosc, to zonki na 3 metry.. poczekac az ktos tam wpadnie, nawet male dziecko.. wszędzie to normalnie wygląda tylko u nas jakieś jaja.. rowy na 3 metry, zolte przejscia, wbudowane wejscia w trybuny dolne (ta trybuna dolna na C jest na tyle malutenka ze te wejscia pogarszaja stronę).. to i wszystko inne bo takie wymogi są.. no jakoś nie zauwazylem zeby na Legii (Koronie, Lubinie itd) byly zolte przejscia, zeby byly wejscia na dolną trybunę (wbudowaną w trybunę).. to samo w Poznaniu itd.. tylko u nas gadanie ze takie wymogi, ze dla bezpieczenstwa..
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 19.03.2010 o godz. 18:14.
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
|
Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Czy projektujac fose ktos pomyslam o bezpieczenstwie widzow?
Czy tylko mi sie wydaje ze jesli jakies dziecko przejdzie pod 70cm barierka to prawie 2 metrowy upadek na beton moze miec powazne konsekwencje. Niech cos sie zdarzy typu petarda/swieca dymna, interwencja policji na sektorze, potyczka z przyjednymi - ludzie w panice beda uciekac na dol spychajac ludzi do fosy. Czy naprawde musimy powtorzyc Heysel? Czy ktos o tym pomysal? Ciekawe kto odpowie za ostatni mecz sezonu gdy zdobedziemy mistrzostwo a ludzie by wejsc na murawe beda sobie skakali na glowe z 2m! Nawet bez wody ta fosa jest smiertelnie niebezpieczna.. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
dziecko tak samo moze wpaść do wisły na grunwaldzkim albo do fontanny na plantachi co za głupie stwierdzenie.Nigdzie na swiecie sie juz nie wbiega na murawe....
![]()
derr
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
kilka postow o krokodylach dla rozluznienia w tamacie i znowu powrot do czarnowidztwa ehh...
Jeden nie ma dachu nad glowa inny bedzie spychal ludzi z dziecmi do fosy.. Dla poniektorcyh wbice w ziemie rydla stukniecie mlotkiem na tej budowie jeszcze raz powtorze BUDOWIE a juz widzi w tym 15 mankamentow i drugie 15 minusow prosze wstrzymajcie sie choc po czesci od negowania wszystkiego znam nie zostanie to dokonczone ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Czy naprawdę tak trudno było wpaść na pomysł połączenia dachów trybun? Tak jak np w Anglii jest to często spotykane pomimo różnych wysokości dachów http://stadiony.net/stadium.php?s=27 .
Chyba , że znowu rozbiło się wszystko o kasę , w takim razie może jako kibice zrzucimy się na jakąś dyktę i połatamy te dziury we własnym zakresie . A jeśli chodzi o tą fosę to oni sobie jaja chyba jakieś robią , może od razu zróbmy ją na 10 m bo przecież i tak do linii bocznej boiska zostanie jakieś 7 to żaden piłkarz nie wpadnie. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
raptem kilka dni wstecz Hertha wpadła na boisko.. http://www.youtube.com/watch?v=HgTo0XQTovU tam też są fosy i to duzo głebsze http://stadiony.net/pictures/ger/oly...n_berlin06.jpg za duzo naogladales sie Anglii.. poza nią (choc i tak czasem tez sie tak dzieje) w kazdym kraju zdarza sie ze wpadaja kibice na boisko.. juz nie wspomne o krajach z poza Europy.. fosa ch.. daje tak na prawde, tylko skreca czlowieka na sam jej widok do sztafi.. bo nie mozna udawac ze nic sie nie dzieje.. stadion za prawie za PÓŁ MILIARDA ZŁOTYCH!! powtarzam pół miliarda złotych i on nie jest zadaszony w 100% i nie bedzie mial skladanych krzeselek.. koszmar
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 19.03.2010 o godz. 18:34.
![]() ![]() |
||
|
|
Graf Zero
Offline |
|
|
Mógłby mi ktoś powiedzieć, bo mi umknęło, a nie mogę znaleźć gdzie jest napisane/powiedziane, że narożniki nie będą osłonięte z boków?
Z góry dziękuję. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
to i to nie będzie zakryte.. niestety PiotrG już tłumaczył (kilka stron wstecz).. ma całą dokumentację..
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 19.03.2010 o godz. 18:46.
![]() ![]() |
||
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Jaką funkcję mają spełniać fosy? Bo ja do dnia dzisiejszego myślałem, że zastępują one ogrodzenia, aby kibice nie wbiegali przypadkiem na murawę. Ale chyba nie powiecie mi, że dół o szerokości 2,2 m przeszkodzi komuś go przeskoczyć i (albo) wysokości 1,34 do niego wskoczyć i wyjść...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
dobrze ze to tylko forum bo tłumaczyc trzeba wiekszosci jak dzieciom
![]()
derr
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
|
Komentarz byl inspirowany projektem a nie aligatorami, notabene zdolna osoba i w szklance wody sie utopi.
Moze przypomnisz mi kiedy ostatni raz zdobylismy mistrzostwo i kibice nie wbiegli na murawe? Myszlisz ze przeskoczenie 2m plotu z drutem kolczastym jest trudniejsze niz 70 cm barierka, 2m skok w dol i 134cm murek?
Nie komentowalem niedociagniec stadionu gdyz ciesze sie ze stadion sie rozwija. Natomiast jesli chodzi o wzgledy bezpieczenstwa myslenie po szkodzie jest tragiczne. |
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
niby nie jest to trudne,ale nie wiem czy będzie łatwo wyskakiwać,gdy nad tobą będzie stał jakiś ochroniarz.
![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
Projekt krzesełek jest nawet w porządku. nie na darmo sie mówi że prostota górą. WISŁA ładnie wyszło bo akurat zgadza sie liczba tych pełnych sektorów. Co do 1906. Gwiazda w srodku ? absolutnie nie, niech bedzie jedna wielka na D i styknie, Pytanie czy cokolwiek w srodku. powiem tak, spacja w srodku to mniejsze zło niż cokolwiek w srodku. Ale i tak wygląda mi to bardziej na 19 czerwiec niz na 1906 rok. Osobiscie przesunąłbym 19 w prawo ale to tylko moja obiektywna opinia.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
ok nasz a rchi obtu projektujac stadion prawdopodobnie wyszedł z załozenia iz murawa bedzie swojego rodzaju swietoscia ktorej kibic nie powacha 60-paroletni facio siedzi i nie zdaje sobie sprawy ze ktos moze myslec w sposob taki jak ty
fosa ma słuzyc jako straszak nie wazne czy do niej uda ci sie wskoczyc i przepłynac zobacz fose uwierz ze ochłoniesz.................nie wazne jak jest szeroka mamy 2010 rok..... chcemy miec nowoczesny stadion........ ![]()
derr
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A nie dałoby się tego roku "rozstrzelić" 1_9_0_6 byłoby moim zdaniem symetrycznie, przez co bardziej wpada w oko.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Zasieki najpewniej będą nie do pokonania, chyba że ktoś przejmie drabinkę potrzebną do odzyskiwania piłek
![]() ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Pojawił się jeszcze pomysł wstawienia między 19 a 06 dużego lub małego "X" na pamiątke legendarnego sektora dziesiątego.
Przy dobrym wykonaniu wg pomysłodawców raziłby najmniej w oczy, byłby najbardziej symetryczny i miałby swoją ciekawą historię sięgającą lat 70.
Ostatnio edytowane przez Kuba : 19.03.2010 o godz. 19:24.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Pokusiłby sie ktos o nalozenie murawy, lub chociaz narysowanie linii bocznej na tym zdjeciu? Ciezko sie odniesc bo kadr nie jest zbyt szeroki.
http://www.wisla.krakow.pl/_pliki_/z...0074986004.jpg |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() ![]() ja tu widzę wystarczającą ilość miejsca - ale może się mylę. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Nie wiem jakiej farby się do czegoś takiego używa, ale nie sądze żeby kosztowało to więcej niż 1000 zł i pare godzin pracy dla kilku osób.
Ostatnio edytowane przez Kuba : 19.03.2010 o godz. 19:35.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Wlasnie... powiedzcie mi jak to jest. Czy na przyklad po oddaniu calosci zeby np. oslonic narozniki od poludnia i polnocy wymagana bedzie zgoda p. "architekta" ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
sugerowalem sie tym zdjeciem http://stadionwisly.info/files/chair...eselek_big.jpg , na niej jest troche mniej miejsca, albo to zludzenie jakies. (ja wiem że to wizualizacja ale render jest chyba tylko krzeselek, podział zaciągniet yz reala (?)
btw, jak patrze na ten narożnik CD to mnie tarpie, |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Rekiny bardziej by pasowaly
Kuba jesli "X" powstalby pomiedzy 19 i 06 to bylby wtedy problem ze zmiana nazwy D na X ktora wg mnie jest zajebistym pomyslem. ![]()
WISŁA PANY !!
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|