The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
WILU TS
Banita

Od: 07.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.03.2010, 17:47
Wiesz radni z czasem się zmieniają Podejrzewam że oni robią takie problemy gdyż - i tu nie ma co ukrywać że tak jest - Kraków ma obecnie strasznie dużo inwestycji ( KST,coraz więcej remontów elewacji kamienic,przebudowy rond,placy,opera,zakupy tramwajów autobusów,tunel KST i masa innych,wiem że te inwestycje miały/mają dofinansowania z UE ale to są tylko dofinansowania i nawet gdy Kraków ma dołożyć do danej inwestycji choć 5 mln zł to nie możemy zapominać że budżet to nie studia bez dna...)osobiście nie przypominam sobie żeby w ostatnich latach było aż tyle inwestycji wymagających tak wielkich nakładów finansowych ze strony miasta.
Co oczywiście w nawet najmniejszym stopniu nie tłumaczy absurdów przy budowie naszego (przepraszam,miejskiego) stadionu.
Ostatnio edytowane przez WILU TS : 19.03.2010 o godz. 17:51.
Odpowiedz cytując
PL
Member

Od: 08.2003

Stary 19.03.2010, 17:48
A kibice gości zlokalizowani w narożniku będą mieli okazję do rzucania za sektor E czym się tylko da. W końcu nieplanowane są żadne osłony w tym miejscu.
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 19.03.2010, 17:51
nie tylko tam, ale tez na C i E , dlatego nie wiem jaki jest sens dawac gosci na ten naroznik.. tam po prostu nie da sie przyjmowac gosci, chyba ze zrobi sie bufory na 50 metrow, osloni C i E kratami na 10 metrow..

na przykładzie;
http://i43.tinypic.com/a2ubzt.jpg (wyjsc na daszek tez mozna)
http://i39.tinypic.com/rtjcw2.jpg
http://i39.tinypic.com/4vomlf.jpg

a tutaj bedzie co mecz dochdziło do spięc (tam gdzie X są jakieś drzwi..)
http://i39.tinypic.com/fml9j5.jpg
http://i42.tinypic.com/10qvtip.jpg
(to są odległości gora 1,5 metra)

jak oni to niby chcą zapiezpieczyć no tak bufory które wezmą z kilka tysięcy miejsc.. mi tylko chodzi o to żeby kibiców Wisły moglo wejsc jak najwiecej i dlatego najlepszym pomyslem jest ulokowanie ich obok okrąglaka

kompletnie bez głowy ten sektor gości wymyślony..

a ta fosa jest beznadziejna.. mam nadzieje ze zakopią ją jak przed E i D .. dziura jakby bomba atomowa spadła.. nie dosc ze taka duza odleglosc, to zonki na 3 metry.. poczekac az ktos tam wpadnie, nawet male dziecko..

wszędzie to normalnie wygląda tylko u nas jakieś jaja.. rowy na 3 metry, zolte przejscia, wbudowane wejscia w trybuny dolne (ta trybuna dolna na C jest na tyle malutenka ze te wejscia pogarszaja stronę).. to i wszystko inne bo takie wymogi są.. no jakoś nie zauwazylem zeby na Legii (Koronie, Lubinie itd) byly zolte przejscia, zeby byly wejscia na dolną trybunę (wbudowaną w trybunę).. to samo w Poznaniu itd.. tylko u nas gadanie ze takie wymogi, ze dla bezpieczenstwa..
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 19.03.2010 o godz. 18:14.
Odpowiedz cytując
Fuks
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 19.03.2010, 17:56
Grzadq napisał(a):Wyświetl post
Głębokość głębokością, narożniki prawie w ogóle dachu nie mają!!
nie mają dachu? mają dach nad swoją całą powierzchnia. To ze nie są całkowicie zabudowane, nie sprawia ze nie mają " w ogole " zadaszenia.
Odpowiedz cytując
Lukaszr
Member

Od: 05.2005

Stary 19.03.2010, 18:02
Czy projektujac fose ktos pomyslam o bezpieczenstwie widzow?

Czy tylko mi sie wydaje ze jesli jakies dziecko przejdzie pod 70cm barierka to prawie 2 metrowy upadek na beton moze miec powazne konsekwencje.

Niech cos sie zdarzy typu petarda/swieca dymna, interwencja policji na sektorze, potyczka z przyjednymi - ludzie w panice beda uciekac na dol spychajac ludzi do fosy. Czy naprawde musimy powtorzyc Heysel? Czy ktos o tym pomysal?

Ciekawe kto odpowie za ostatni mecz sezonu gdy zdobedziemy mistrzostwo a ludzie by wejsc na murawe beda sobie skakali na glowe z 2m!

Nawet bez wody ta fosa jest smiertelnie niebezpieczna..
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Stary 19.03.2010, 18:09
Lukaszr napisał(a):Wyświetl post
Czy projektujac fose ktos pomyslam o bezpieczenstwie widzow?

Czy tylko mi sie wydaje ze jesli jakies dziecko przejdzie pod 70cm barierka to prawie 2 metrowy upadek na beton moze miec powazne konsekwencje.

Niech cos sie zdarzy typu petarda/swieca dymna, interwencja policji na sektorze, potyczka z przyjednymi - ludzie w panice beda uciekac na dol spychajac ludzi do fosy. Czy naprawde musimy powtorzyc Heysel? Czy ktos o tym pomysal?

Ciekawe kto odpowie za ostatni mecz sezonu gdy zdobedziemy mistrzostwo a ludzie by wejsc na murawe beda sobie skakali na glowe z 2m!

w anglii są fosy,a stadiony uchodzą za najbezpieczniejsze.swiętowania mistrzostwa na płycie nie bedzie.
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
Adrian_Suvalkai
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 19.03.2010, 18:09
Ten to na serio chyba myślał o tej wodzie i aligatorach
Odpowiedz cytując
derr
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 19.03.2010, 18:14
dziecko tak samo moze wpaść do wisły na grunwaldzkim albo do fontanny na plantachi co za głupie stwierdzenie.Nigdzie na swiecie sie juz nie wbiega na murawe....
derr
Odpowiedz cytując
sztafi
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 19.03.2010, 18:17
kilka postow o krokodylach dla rozluznienia w tamacie i znowu powrot do czarnowidztwa ehh...

Jeden nie ma dachu nad glowa inny bedzie spychal ludzi z dziecmi do fosy..
Dla poniektorcyh wbice w ziemie rydla stukniecie mlotkiem na tej budowie jeszcze raz powtorze BUDOWIE a juz widzi w tym 15 mankamentow i drugie 15 minusow

prosze wstrzymajcie sie choc po czesci od negowania wszystkiego znam nie zostanie to dokonczone
Odpowiedz cytując
Ciastek1
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 19.03.2010, 18:21
Czy naprawdę tak trudno było wpaść na pomysł połączenia dachów trybun? Tak jak np w Anglii jest to często spotykane pomimo różnych wysokości dachów http://stadiony.net/stadium.php?s=27 .
Chyba , że znowu rozbiło się wszystko o kasę , w takim razie może jako kibice zrzucimy się na jakąś dyktę i połatamy te dziury we własnym zakresie .
A jeśli chodzi o tą fosę to oni sobie jaja chyba jakieś robią , może od razu zróbmy ją na 10 m bo przecież i tak do linii bocznej boiska zostanie jakieś 7 to żaden piłkarz nie wpadnie.
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Stary 19.03.2010, 18:25
derr napisał(a):Wyświetl post
dziecko tak samo moze wpaść do wisły na grunwaldzkim albo do fontanny na plantachi co za głupie stwierdzenie.
to dajmy tam rekiny.. przeciez moze na nie trafic tez kapiac sie w oceanie.. po co w ogole ten dach.. przeciez deszcz kapie na czlowieka i poza stadionem.. i po co to krzeselka na trybunach? kazdy przeciez stoi w kolejce po bulki na sniadanie.. co za glupie stwierdzenie.

Cytat:
Nigdzie na swiecie sie juz nie wbiega na murawe....
żartujesz prawda?
raptem kilka dni wstecz Hertha wpadła na boisko.. http://www.youtube.com/watch?v=HgTo0XQTovU
tam też są fosy i to duzo głebsze
http://stadiony.net/pictures/ger/oly...n_berlin06.jpg

za duzo naogladales sie Anglii.. poza nią (choc i tak czasem tez sie tak dzieje) w kazdym kraju zdarza sie ze wpadaja kibice na boisko.. juz nie wspomne o krajach z poza Europy..
fosa ch.. daje tak na prawde, tylko skreca czlowieka na sam jej widok

do sztafi.. bo nie mozna udawac ze nic sie nie dzieje.. stadion za prawie za PÓŁ MILIARDA ZŁOTYCH!! powtarzam pół miliarda złotych i on nie jest zadaszony w 100% i nie bedzie mial skladanych krzeselek.. koszmar
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 19.03.2010 o godz. 18:34.
Odpowiedz cytując
sandbender
Graf Zero

Stary 19.03.2010, 18:42
Mógłby mi ktoś powiedzieć, bo mi umknęło, a nie mogę znaleźć gdzie jest napisane/powiedziane, że narożniki nie będą osłonięte z boków?

Z góry dziękuję.
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Stary 19.03.2010, 18:43
sandbender napisał(a):Wyświetl post
Mógłby mi ktoś powiedzieć, bo mi umknęło, a nie mogę znaleźć gdzie jest napisane/powiedziane, że narożniki nie będą osłonięte z boków?

Z góry dziękuję.
SpoXsteR napisał(a):Wyświetl post

a to w ogóle zakryte będzie
http://i43.tinypic.com/24321wj.jpg
?
to zapewne też będzie odkryte..
http://i44.tinypic.com/ig93qg.jpg
http://i44.tinypic.com/154g5nd.jpg

na prawde nie wiele trzeba zeby stadion za pomocą lekkiej korekty kosmetycznej nabrał kształtów
http://stadiony.net/pictures/eng/sta...d_bridge16.jpg
http://stadiony.net/pictures/eng/old...trafford10.jpg

to i to nie będzie zakryte.. niestety
PiotrG już tłumaczył (kilka stron wstecz).. ma całą dokumentację..
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 19.03.2010 o godz. 18:46.
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 19.03.2010, 18:44
Jaką funkcję mają spełniać fosy? Bo ja do dnia dzisiejszego myślałem, że zastępują one ogrodzenia, aby kibice nie wbiegali przypadkiem na murawę. Ale chyba nie powiecie mi, że dół o szerokości 2,2 m przeszkodzi komuś go przeskoczyć i (albo) wysokości 1,34 do niego wskoczyć i wyjść...
Odpowiedz cytując
derr
Senior Member

Stary 19.03.2010, 18:49
dobrze ze to tylko forum bo tłumaczyc trzeba wiekszosci jak dzieciom
derr
Odpowiedz cytując
filip74
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 19.03.2010, 18:53
Proud napisał(a):Wyświetl post
ta głębokość na razie wynosi więcej niż 2m, ma może 2,5 m. Spójrz na budowlańców. Jest to spowodowane zapewne tym, że tam jeszcze pójdzie warstwa betonu o grubości 30 cm. czyli dół powinien mieć 1,94 + 0,3 = 2,24 m. I z tyle będzie miał. Jak dla mnie szerokość już jest bardzo zbliżona do tych docelowych 3,5 m.
Jaka szerokość 3,5 m gdzieś Ty to wynalazł ja tam na rysunku widzę 2m , pomyliłeś cos z podaną tam głębokością wykopu –3,5m od zera budynku (trybuny) ,a zerem jest górna część posadzki na stropie parteru.
Odpowiedz cytując
Lukaszr
Member

Od: 05.2005

Stary 19.03.2010, 19:00
Adrian_Suvalkai napisał(a):Wyświetl post
Ten to na serio chyba myślał o tej wodzie i aligatorach
Komentarz byl inspirowany projektem a nie aligatorami, notabene zdolna osoba i w szklance wody sie utopi.

dziecko tak samo moze wpaść do wisły na grunwaldzkim albo do fontanny na plantachi co za głupie stwierdzenie.
Za dziecko na plantach odpowiada rodzic, za bezpieczenstwo kibicow organizator, ew. architekt. Sorry, ale juz naogladalem sie bezmyslnosci organizatorow.

Nigdzie na swiecie sie juz nie wbiega na murawe....
Moze przypomnisz mi kiedy ostatni raz zdobylismy mistrzostwo i kibice nie wbiegli na murawe?
Myszlisz ze przeskoczenie 2m plotu z drutem kolczastym jest trudniejsze niz 70 cm barierka, 2m skok w dol i 134cm murek?

sztafi napisał(a):Wyświetl post
prosze wstrzymajcie sie choc po czesci od negowania wszystkiego znam nie zostanie to dokonczone
Świetne podejście, skończmy wszystko wg. projektu a potem zastanówmy się co można zmienić. Mialoby to sens gdyby architekt mial doswiadczenia w budowaniu stadionow. Niestety rzeczywistosc jest inna.

Nie komentowalem niedociagniec stadionu gdyz ciesze sie ze stadion sie rozwija. Natomiast jesli chodzi o wzgledy bezpieczenstwa myslenie po szkodzie jest tragiczne.
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Stary 19.03.2010, 19:07
Moze przypomnisz mi kiedy ostatni raz zdobylismy mistrzostwo i kibice nie wbiegli na murawe?
Myszlisz ze przeskoczenie 2m plotu z drutem kolczastym jest trudniejsze niz 70 cm barierka, 2m skok w dol i 134cm murek?

niby nie jest to trudne,ale nie wiem czy będzie łatwo wyskakiwać,gdy nad tobą będzie stał jakiś ochroniarz.
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 19.03.2010, 19:08
Projekt krzesełek jest nawet w porządku. nie na darmo sie mówi że prostota górą. WISŁA ładnie wyszło bo akurat zgadza sie liczba tych pełnych sektorów. Co do 1906. Gwiazda w srodku ? absolutnie nie, niech bedzie jedna wielka na D i styknie, Pytanie czy cokolwiek w srodku. powiem tak, spacja w srodku to mniejsze zło niż cokolwiek w srodku. Ale i tak wygląda mi to bardziej na 19 czerwiec niz na 1906 rok. Osobiscie przesunąłbym 19 w prawo ale to tylko moja obiektywna opinia.
Odpowiedz cytując
derr
Senior Member

Stary 19.03.2010, 19:12
ok nasz a rchi obtu projektujac stadion prawdopodobnie wyszedł z załozenia iz murawa bedzie swojego rodzaju swietoscia ktorej kibic nie powacha 60-paroletni facio siedzi i nie zdaje sobie sprawy ze ktos moze myslec w sposob taki jak ty
fosa ma słuzyc jako straszak nie wazne czy do niej uda ci sie wskoczyc i przepłynac
zobacz fose uwierz ze ochłoniesz.................nie wazne jak jest szeroka mamy 2010 rok.....
chcemy miec nowoczesny stadion........
derr
Odpowiedz cytując
BigLeb
Senior Member

Stary 19.03.2010, 19:16
A nie dałoby się tego roku "rozstrzelić" 1_9_0_6 byłoby moim zdaniem symetrycznie, przez co bardziej wpada w oko.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 19.03.2010, 19:16
Zasieki najpewniej będą nie do pokonania, chyba że ktoś przejmie drabinkę potrzebną do odzyskiwania piłek
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Stary 19.03.2010, 19:19
BigLeb napisał(a):Wyświetl post
A nie dałoby się tego roku "rozstrzelić" 1_9_0_6 byłoby moim zdaniem symetrycznie, przez co bardziej wpada w oko.
do dyspozycji jest 5 pół na ktorych "da sie położyć" 1906. nie wiem jak chcialbys to rozstrzelić, na schody ?
Odpowiedz cytując
Kuba
Senior Member

Stary 19.03.2010, 19:21
Pojawił się jeszcze pomysł wstawienia między 19 a 06 dużego lub małego "X" na pamiątke legendarnego sektora dziesiątego.

Przy dobrym wykonaniu wg pomysłodawców raziłby najmniej w oczy, byłby najbardziej symetryczny i miałby swoją ciekawą historię sięgającą lat 70.
Ostatnio edytowane przez Kuba : 19.03.2010 o godz. 19:24.
Odpowiedz cytując
sqallpl
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 19.03.2010, 19:24
Pokusiłby sie ktos o nalozenie murawy, lub chociaz narysowanie linii bocznej na tym zdjeciu? Ciezko sie odniesc bo kadr nie jest zbyt szeroki.

http://www.wisla.krakow.pl/_pliki_/z...0074986004.jpg
Odpowiedz cytując
BigLeb
Senior Member

Stary 19.03.2010, 19:25

ja tu widzę wystarczającą ilość miejsca - ale może się mylę.
Odpowiedz cytując
Kuba
Senior Member

Stary 19.03.2010, 19:32
Arapaho napisał(a):Wyświetl post
Na A/B wystarczy teraz że zrobią taką samą "szachownice" nawet bez napisu ładnie się skomponuje.Oczywiście ważne żeby na południowej zlikwidowali żółte przejścia- bez tego coby nie zrobić będzie masakra
Myśle, że jeśli się poszczęści to załawimy to w najbliższym czasie tj przed oddaniem stadionu do użytku.

Nie wiem jakiej farby się do czegoś takiego używa, ale nie sądze żeby kosztowało to więcej niż 1000 zł i pare godzin pracy dla kilku osób.
Ostatnio edytowane przez Kuba : 19.03.2010 o godz. 19:35.
Odpowiedz cytując
sztafi
Senior Member

Stary 19.03.2010, 19:41
Świetne podejście, skończmy wszystko wg. projektu a potem zastanówmy się co można zmienić. Mialoby to sens gdyby architekt mial doswiadczenia w budowaniu stadionow. Niestety rzeczywistosc jest inna.
Niestety czy tobie sie to podoba czy nie a nie podoba sie to zapewne nikomu wszystko skonczone musi byc wg. projektu.

Wlasnie... powiedzcie mi jak to jest. Czy na przyklad po oddaniu calosci zeby np. oslonic narozniki od poludnia i polnocy wymagana bedzie zgoda p. "architekta" To samo sie ma z pleksami rozdzielajacymi sektory na D.
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Stary 19.03.2010, 19:43
BigLeb napisał(a):Wyświetl post
ja tu widzę wystarczającą ilość miejsca - ale może się mylę.
sugerowalem sie tym zdjeciem http://stadionwisly.info/files/chair...eselek_big.jpg , na niej jest troche mniej miejsca, albo to zludzenie jakies. (ja wiem że to wizualizacja ale render jest chyba tylko krzeselek, podział zaciągniet yz reala (?)

btw, jak patrze na ten narożnik CD to mnie tarpie,
Odpowiedz cytując
orzeu
Senior Member

Stary 19.03.2010, 20:10
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Powinni to wodą zalać i wrzucić aligatory
Rekiny bardziej by pasowaly

Kuba jesli "X" powstalby pomiedzy 19 i 06 to bylby wtedy problem ze zmiana nazwy D na X ktora wg mnie jest zajebistym pomyslem.
WISŁA PANY !!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów