|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Banita
Od: 11.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
jak będą za to płacić gruba kasę, to czemu nie?
![]()
ULTRAS NOWA HUTA
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
![]() ![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
mowie co chce, i mam takie samo zdanie jak ty
Kwestia tego, ze my mamy w dupie odleglosci od trybun. Swoją drogą - oni tam pod C juz wykopali te "80cm" ziemi , i tak bedzie to wygladalo po obnizeniu murawy? co oni tam robią w ogole. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
Cieszmy się tym co mamy ja pamiętam czasy okrąglaka i wtedy nikt nie narzekał. Niech skończą to co jest. Mnie szczerze nie interesuje jak ten stadion będzie wyglądał liczy sie to kto na nim zasiadzie, a o to sie akurat nie martwie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Na pewno wsadzali tam betonowe kręgi i wsadzają jakieś zbrojenia które montują na murawie w rogu a co to bedzie nie wiem moze kanalizacja a może fosa?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
|
Muszę stwierdzić , że ten wzór krzesełek , przypadł mi do gustu
fajnie wkomponowuje się w strukturę stadionu i w ten wizerunek Białej Gwiazdy na sektorze D. Ogólnie pozytywnie oceniam wybór SKWK![]()
'' Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasami i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych podania ręki. ''
Henryk Reyman |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
a)Cupiał wyłoży 75 mln b)znajdzie kogoś kto to wyłoży mieć nie powinni.To oczywiste że tak to nie będzie.To że te negocjacje niby dalej się toczą może oznaczać tylko to że chcą choćby jakąś niewielką częścią tych kosztów obciążyć Cupiała - oczywiście dając też coś w zamian. Być może negocjują już kwotę którą Wisła będzie płaciła za wynajem obiektu na dany mecz. Szkoda że to wszystko jest o dużo za późno. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Na A/B wystarczy teraz że zrobią taką samą "szachownice" nawet bez napisu ładnie się skomponuje.Oczywiście ważne żeby na południowej zlikwidowali żółte przejścia- bez tego coby nie zrobić będzie masakra
![]()
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii? – Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio. Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej |
|
|
|
Member
Od: 08.2003
Offline |
|
Wysoka na prawie 2 metry od strony trybun, od boiska wysoka na 1,34 m, a szeroka na 2 m: ![]()
Ostatnio edytowane przez PL : 19.03.2010 o godz. 17:23.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Murek fosy pod trybuna przeznaczony na reklamy? Bo jesli nie to graf lub napis (np. ze slynnym cytatem Reymana) pasowalby tam calkiem fajnie.
Ostatnio edytowane przez orzeu : 19.03.2010 o godz. 14:22.
![]()
WISŁA PANY !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Słowa Reymana stały by się wizytówką stadionu.. bardzo dobry pomysł.. są już takie wrzuty na Ajaxie czy w Lubinie i prezentuje sie znakomicie..
klub raczej nie miałby nic przeciwko, w końcu słowa te tylko by mobilizowały grajków podczas wychodzenia na murawę.. jeśli oczywiście nic tam ma nie być, bo jak ma być ,goła cegła, to zrobi się zrzutkę po trybunach i już na drugi dzień ekipa WG wezmie się za malowanie ![]() Cytat:
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 19.03.2010 o godz. 15:28.
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Ja tak sobie myślę, że cytat Reymana powinien być przy wejściu do tunelu piłkarzy, albo do szatni. No wiecie, żeby go zawsze widzieli
![]() A stadion w środku będzie zajebisty. Tylko ja karnetu na górę narożnika nie kupuję
Ostatnio edytowane przez tofik : 19.03.2010 o godz. 14:34.
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Ładnie się prezentuje ten pomysł na wzór krzesełek , całkiem estetycznie.
Dobrze , że nie ma gwiazdy pod ,,s'' , bo po pierwszy wyglądała dosyć blado przy genialnie wyglądającej gwieździe na D a po drugie co za dużo , to nie zdrowo . |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
Jeśli można wtrącić swoje trzy grosze, to Biała Gwiazda moim zdaniem na C nie potrzebna. Wystarczy jedna, wielka - w sercu stadionu jakim jest sektor D. Pozdrawiam.
![]() ![]() Po burzy słońce wychodzi zza chmur... |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Niektóre wymogi UEFA dla stadionu Elite
Przynajmniej 30000 krzesełek, z czego minimum 22500 zadaszonych. Miejsca siedzące dla widzów muszą być indywidualne, przytwierdzone (np. do podłoża), oddzielone od siebie, wyprofilowane, numerowane, z wytrzymałego i niepalnego materiału i muszą posiadać oparcia na przynajmniej 30cm od powierzchni siedziska. Zabronione jest wykorzystywanie tymczasowych trybun. Mecze mogą być rozgrywane tylko przed widownią siedzącą, sektory z miejscami stojącymi muszą być zamknięte (wszelkiego rodzaju ławki uznawane są za miejsca stojące). Przynajmniej 5% całkowitej pojemności musi zostać udostępnione wyłącznie kibicom gości, w wydzielonej części stadionu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
![]() ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Powinni to wodą zalać i wrzucić aligatory
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2009
Offline |
|
|
|
sssssssss..
Od: 10.2003
Offline |
|
|
dziwnie to wygląda
głębokie jak dobry basen mam nadzieję, że ratownicy na wyposażeniu też będą można się potopić ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
phiii... 3,5 metra
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
![]() ![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Do architektury to mi daleko , ale według mnie na tym planie , to nie jest w 3,5 m szerokości , tylko - 3,5 m w dół od jakiegoś tam wyznaczonego poziomu .
Zresztą skoro wysokość od 1 rzędu krzesełek do ,,dna'' fosy ma 194 cm , to szerokość nie może mieć 350 cm , co widać na załączonym planie .Co nie zmienia możliwości , że jakieś niewielkie kajmany mogły by się zagnieździć ![]()
Ostatnio edytowane przez Mareq : 19.03.2010 o godz. 17:16.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Zabawę w "wymiarowanie" to miałem w podstawówce na technice, ale wg. mnie mój poprzednik ma rację. Z rysunku wynika, że szerokość tej fosy to najprawdopodobniej dokładnie 2 metry.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
|
ta głębokość na razie wynosi więcej niż 2m, ma może 2,5 m. Spójrz na budowlańców. Jest to spowodowane zapewne tym, że tam jeszcze pójdzie warstwa betonu o grubości 30 cm. czyli dół powinien mieć 1,94 + 0,3 = 2,24 m. I z tyle będzie miał. Jak dla mnie szerokość już jest bardzo zbliżona do tych docelowych 3,5 m.
![]()
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los Od jakiego ich nic nie wyzwoli Bo zabije ich las Rąk co klaszczą na czas W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli Patrz jak piją i żrą Twoją żywią się krwią I żonglują słowami twych pieśni Lecz nic nie śni im się A najlepiej wiesz że Nie istnieje wszak to co się nie śni. Jacek Kaczmarski |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
Głębokość głębokością, narożniki prawie w ogóle dachu nie mają!!
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Spokojnie,jak to bywa w naszym pięknym kraju,całe lata będą trwały dopieszczania trybun,dachu czy nawet wykończenia trybun,boli tylko że nie będzie to od razu poprawione,ale parenaście miesięcy protestów pism i efekt będzie.W postaci np. zamknięcia dachu nad narożnikami czy osłonięcia ich od zewnątrz,tak samo jak zasłonięcia wentylacji oraz elewacji.Niestety nie wszystko naraz.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
I myślisz że radni, nawet nowej kadencji, zgodzą się na co 2 miesięczne "poprawy" i dofinansowania dalsze? Nie sądzę.
Masakra, narożniki praktycznie bez dachu, takie jaja tylko w Krakowie :o |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|